מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאונת עבודהגלית05/02/2011
נפלתי בעבודה ואני עם שבר בברך נאמר לי שאצטרך שיקום ארוך. שאלתי במידה ולא
אוכל לחזור לעבודה לאחר 3 חודשים - האם ניתן להאריך תאונת עבודה ללא ועדה בביטוח לאומי .. ואם כן אעבור ועדה רפואית - כיצד מחושבים תגמולי הנכות מביטוח לאומי.
הנני עובדת 36 שנים ונשארו לי שנה ו-8 חודשים לפנסיה . האם ניתן להמשיך תאונת
עבודה כימי מחלה המאושרים על ידי רופא תעסוקתי ?
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/02/2011ימי מחלה בתאונת עבודה הם 91 ואין יותר לאחר 91 יום רק וועדה רפואית של ביטוח לאומי קובע נכות זמנית האם תוכלי או לא לחזור לעבודה אינני יודע כי אין כזה דבר שבר בברך (לא פירטת איזה שבר) ואינני יודע איזה עבודה את עובדת . לגבי פיצויים זה חישוב שכוח אדם יכול לעשות בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית של חברת ביטוחתמר04/02/2011
הוזמנתי לוועדה של חב' הביטוח במסגרת אבד כושר עבודה.
הם מחייבים אותי לבוא עם רופא תעסוקתי לועדה.
האם אתם מכירים רופא תעסוקתי שיסכים לבוא? הוועדה בהדסה עין כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית של חברת ביטוח - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/02/2011הי!
תפתח דפי זהב ותבדוק מול כל רופא תעסוקתי שברשימה.
כמו כן דבר תלוי במצבך הרפואי האים רופא יהיה מוכן לייצג אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום ימי מחלה בתאונת עבודה.העובד השואל03/02/2011
שלום.
1. האם יש לעובד חדש (שלא צבר וותק בעבודה) זכות לקבל תשלום בעבור (שלושה) ימי מחלה שהוכרו כתאונת עבודה?
2. מי אמור לשלם שלושה ימים המעסיק או ביטוח לאומי?
3. האם העובד אמור לקבל תשלום מלא עבור ימי המחלה שנגרמו מתאונת עבודה?
4. האם הימים האלו יורדים ממניין "ימי המחלה" השנתיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום ימי מחלה בתאונת עבודה. - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/02/2011בתאונת עבודה אין חור משלמים מהיום הראשון או המעביד או ביטוח לאומי . בדרך כלל 12 ימין הראשונים על חשבון המעסיק. זה לא יורד מהמינין של ימי חופש מחלה.לגבי האם 100% או 70% אינני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשהנחמיה02/02/2011
כל 3 חודשים אני לוקח אנטיביוטיקה וגם קורטיזון 60 כפול 5 לפני שבועיים אושפזתי יומיים בתל השומר עקב התקף אסטמה וסטרוציה 90-93
אמרתי למעסיק שלי הבריאות שלי במצב לא טוב הוא הסיק שאני מתפטר וזה לא
יום למחרת קיבלתי חופשת מחלה20 יום
עכשיו בקשתי מרופאת המשפחה רופא תעסוקתי
אני נהג הסעות של נכים ואחרי מאמץ אני משתעל ותשוש
רציתי לדעת אם אני אוכל להמשיך לעבוד עבודה פיזית(הרופאה ללא ממליצה וגם בבית חולים אמרו לי לא להתאמץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה קשה - תגובה
תפנה לרופא תעסוקתי עם תוצאות הבדיקות וסיכומי אשפוז ותקבל המלצה בהתאם לממצאים ובהתאם למצבך הרפואי. בסוגיה שכזו לא ניתן לתת המלצות בפורום. יש לבדוק כל הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחבאהה02/02/2011
לפני שלושה חודשים עשיתי ניתוח ועדין אין לי ישור מלה ואין לי קיפוף מלה וגם כן יש לי שתף דם וקצת קרעים בדרירים
כמה אחוזי ניחות אני מקבל עלה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
ניתוח מה? אפו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שחזור רצועה וגם הוצאת מנסקוס
באהה05/02/2011..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שחזור רצועה וגם הוצאת מנסקוס - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/02/2011הי!
אחוזי נכות נקבעים בהתאם לטווח תנוע שניתן למדוד רק בבדיקה פיזיקאלית וכמובן במידה וישנה אי יציבות או דלדול שרירים בהתאם לממצאים. ישנו ספר תקנות של ביטוח לאומי לפיו נקבע הנכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה משלמים כסף עבור ועדה רפואית
באהה06/02/2011כדי לדעת על אחוזי נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תדברים הללו
באהה06/02/2011אין ישור מלה אין כיפוף מלה וגם כן יש כאבים במקום הניתוח וגם כן יש סמנים עלה הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תדברים הללו
באהה06/02/2011* סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
באהה06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה משלמים כסף עבור ועדה רפואית - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/02/2011אין דבר כזה משלמים כדי לדעת. אם זה תאונת עבודה לא משלמים. לגבי אחוזי נכות את יכולה לבקש הערכה או אצל הרופא המקצועי או אצל רופא תעסוקתי באופן פרטי. בכל מקרה זה יהיה הערכה ולא בהכרח מה שהוועדה תקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הלכתי לעורך דין
באהה06/02/2011כשהלחתי לעורך דין כדי לתבוע קבוצה של כדורגל הוא ביקש ממני חות דעת ואמרלי תשאל אנשים כמה זה צריך כסף בגלל כך רציתי לשאול וזה כמעת צריך 1000$
והרופה הוא יקבע כמה אחוזי נכות אני מקבל
תודה לך ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הלכתי לעורך דין - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/02/2011אם שאלתך זה כמה עולה חוות דעת כן התשובה היא שאני לא יכול לתת לך מחיר אחיד בין 2500 ל 4500 + מע"מ תלוי במה יש לעשות . יש לשאול כל רופא מה התעריף שלו וסוג עבודה הנדרשת . נגיד אם הבנתי מה אתה צריך (קביעת אחוזי נכות ) 1000$ נראה לי סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הלכתי לעורך דין - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/02/2011קיבלת תשובה מד"ר לוי. בדרך כלל עורכי דין עובדים עם מומחים שלהם וזה המכירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם על כול דבר
באהה06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להמשיך בעבודתי כנגרבועז02/02/2011
שלום רב
עיסוקי - נגר במשך 20 שנים אחרונות.
במהלך השנה האחרונה אחלו כאבים בצוואר וכן בגב התחתון . בנוסף אחלה להירדם יד שמאל וכן רגל שמאל בעיקר במאמץ או עמידה ממושכת. לאחר בדיקת סי.טי ואמ.ר.אי איבחנו ממצאים C4-C5 בקע דיסק לאחור עם לחץ על השק
C5-C6 בלט דיסק קל לאחור עם לחץ רל על השק
C6-C7 מודגם בקע דיסק לאחור על לחץ על השק בולט יותר באספקט הימני
בקע דיסקאלי אחורי ליטראלי עם לחץ על השק התקאלי בגובה L4-L5 שינויים ספונדילוטיים עם יצירות מרווח חולייתי ויצירת זיזים בגובה L5-S1
ועוד מספר בלטים ב-L3L4 I C5-C6
שאלתי האם לאחר ממצאים אלו כדאי להמשיך לעבוד כנגר עבודה שמצריכה הרמת משקלים גבוהים וכן עבודה פיזית מאומצת מאוד האם אין סכנה להחמרת המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להמשיך בעבודתי כנגר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/02/2011התשובה הפשוטה היא לא לעבוד כנגר עם המאמצים . אבל יכול להיות שאפשר לעבוד בנגריה עבודה משרדית יותר ללא הרמות או הרכבות . זה גם תלוי אם זה נגריה שלך או אתה שכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
בועז02/02/2011אני בבעיה גדולה ! מה השלב הבא האם כדאי להגיע לייעוץ עם רופא תעסוקתי על מנת להגן איבחון במכתב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי להמשיך בעבודתי כנגר - תגובה
הממצא שבבדיקות הדמיה לא קובע הרי אני מבין שאתה לא צעיר ובגיל מבוגר 45-50 ממצאים מסוג זה ניתן למצאו גם אצל האנשים שלא עוסקים בעבודה פיסית.
מה שקובע הממצא הקליני. משום שעברת כבר גם CT וגם MRI הרי כבר נבדקת גם ע"י אורטופד. תוכל לפנות לרופא תעסוקתי לקבלת המלצות תעסוקתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה-עבודת לילהליאן02/02/2011
אינני יודעת אם זהו הפורום הנכון לשאלתי ואם לא אשמח אם תפנו אותי לפורום הנכון. שאלתי היא: אני אם ל3 ילדים קטנים וחד הורית מזה כשנה. אני עובדת במשרת לילה מזה 3 שנים האחרונות(22:00-17:00). קשה לי מאוד עם העבודה לאחרונה מאחר ואני סובלת מלחץ דם מאוד נמוך, עצבנות יתר על מידה,כאבים באזור החזה בצד שמאל, כאבי ראש תכופתיים, חוסר זיכרון במידה גבוהה, עייפות יתר במהלך היום ובמיוחד בשעה שאני מסיימת משמרת ונוהגת חזרה הביתה 25 ק"מ בד"כ אני מתאמצת מאוד שהעיניים לא יעצמו ואז מוצאת עצמי עם עיניים פקוחות אך משום מה מגיעה תמיד למדרכה או אפילו גרוע יותר. יש לציין כי קודם לעבודה במשרת הלילה הייתי עובדת במשרות רגילות במהלך היום ומעולם לא סבלתי מכל מה שקורה לי לאחרונה.האם ניתן אישור רפואי על אי יכולת להמשכת עבודה עקב כל הסימפטומיים הנ"ל? והאם אישור כזה בעצם יוכל לאשר התפטרותי מאותה המשרה בדין מפוטרת עם קבלת כל זכויותיי עפ"י חוק מאותו מקום עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה-עבודת לילה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/02/2011קודם כל זה לא עבודת לילה אלה נקרה משמרת ערב.
תלונותיך הינן בילתי ספציפיות לא מהווים סיבה רפואית חד ערכית לקבל פטור מעבודה בשעות הערב. במידה והיית מקבלת זאת והמעביד לא היה יכול להציע לך עבודה בשעות הבוקר זו בהחלט סיבה לפיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
ליאן02/02/2011. השעות הנכונות הן 22:00-05:00 (עד 5 בבוקר) ולכן זוהי עבודת לילה. הקלדתי בטעות 17:00 ולא 05:00. ולגבי להעביר אותי לעבודה בשעות היום זה לא אקטואלי כיון שנחתם חוזה ביני לבינו אשר כתובות בו שעות ההעסקה הנ"ל 22:00-05:00 ולא אחרות ואלה הן שעות העסקתי ולכן לא תיתכן אפשרות העברה ליום ללא אישור עובד בעיקר לאור העובדה שעבד בשעות הנ"ל בלבד בכל ה3 שנים האחרונות. ולאור העובדה שבחוזה ההעסקה חתם רק על שעות אלה ולא אחרות. שאלתי היא עדיין בתוקף בעקבות תיקון נתונים והוספה...האם ניתן לקבל אישור רפואי שאינני יכולה לעבוד יותר לילה על בעיות רפואיות שציינתי ושזה יהווה עבורי עילה להתפטרות כחוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/02/2011זה באמת שונה. לציין כי ידוע כי עבודה לילית בלבד יכול לגרום לכל מיני תופעות לא תמיד מוסברות כיום מבחינה רפואית אבל בעיקר אם אתה עובד רק בלילה יש לפנות לנוירולוג ולאחר מכן לרופא תעסוקתי כדי לקבל את המלצותם. לגבי התפטרות אין צורך בקביעה רפואיתץ כדי להתפטר אבל כדי לבקש שינוי בשעות עבודה כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מומחה בטיחות ותאונות עבודעודד גרניט02/02/2011
שמי עודד גרניט אני קצין משטרה בגמלאות מומחה לבטיחות בעבודה בטיחות בנשק .ממונה ומדריך בטיחות מוסמך משרד התמ"ת וחוקר פרטי.
אני עורך חוות דעת מומחה לבתי משפט בנושאים בטיחות , תאונות עבודה , תאונות נשק ,תאונות בשטחים ציבוריים .
חקרירה וברור תאונות עבודה ותאונות בשטח ציבורי.
בברכה עודד גרניט
046515580 0523853631* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה ויועץ בטיחות
.יורם אביתר27/10/2014שמי יורם אביתר , אני מהנדס בטיחות וכימיה עם 45 שנות ניסיון בכל תחומי הבטיחות וחומרים מסוכנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה ויועץ בטיחות - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי27/10/2014מאוד מעניין אך לא במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
.יורם אביתר27/10/2014זה מאוד במקום מכיוון שאני מייעץ בחינם בענייני תאונות , חשיפות ומחלות מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת מומחה בטיחות ותאונות עבוד - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/02/2011עודד תודה על המידע.
הפורום אינו אמצאי פרסום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגויאיר01/02/2011
אני מבקש לדעת האם ויטיליגו הוכר כמחלת מקצוע בישראל ו/או האם אפשר לקבל אחוזי נכות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/02/2011ויטיליגו אינה מחלת מקצוע ככל הידוע לי היות ולא נגרמת ע"י גורם חיצוני אלה מדובר בבעיה של העור גנטית.
אין על כך אחוזי ניכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטיליגו - תגובה
רציתי להוסיף שמספרות מקצועית ידוע על חשיפה למספר חומרים כימיים ובין היתר לגידרוקינון. במידה והייתה חשוף לחומר זה או דומים לו ניתן לפנות לועדת חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטיליגו
לימור11/11/2011היי אני סובלת מויטיליגו ויודעת שיש אנשים שתבעו את ביטוח לאומי והצליחו מכיוון שסביבת עבודתם הייתה בשמש ואסור לנו להיחשף לשמש בשעות הקשות
האם אותו חומר שהרופא דיבר עליו זהו חומר מחמצן????
אשמח לתשובה מפורטת יותר לגבי אותו חומר כדי שהעביר אותו הלאה לחברי בקבוצת הויטיליגו בפייסבוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטיליגו - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/11/2011הי!
ויטיליגו יכוללהיגרם מחשיפה לחומר - Hydroquinone. משתמשים בו בייצור חומרים אקרילטים ויש אותו בחומרים לפיתוח סרטים וגם ביצור גומי.
לפעמים מדובר בתופעות של leukoderma שגם כן דומה לתמונה של ויטיליגו. וגם יכולה להיגרם מחשיפה לחומר - 4-tert-butylcatechol
ישנם עוד דיווחים לגבי חשיפה ל - trigycidyl-p-aminophenol. כמו כן בספרות רפואית מדווחים על אנטיאוקסידנטים שונים שמשתמשים כתוספים בתעסיית גומי שמן וכו' כנוגדי חימצון.
בדרך כלל ההתייחסות לכל מקרה ומקרה הנו אינדיבידואלי ולאחר קבלת פירטי חשיפה דיתן לדון על קיומו של קשר סיבתי זה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטיליגו - תגובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/11/2011שוב שלום!
רציתי עוד להוסיף שישנם גם חומרים שבצבעי שער שיכולים לגרום ללאיקודרמה.
תשובה לשאלתך בבוקר.
שבת שלום ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לפנות לרופא תעסוקתי?שירי31/01/2011
שלום, רציתי לשאול לגביי אדם בן 48, דל אמצעים, שעובד בחברת ניקיון, ולפני כחודשיים שבר את רגלו בגלל נפילה (לא בזמן העבודה), הוא נותח במפרק הירך ועבר שיקום. במהלך החודשיים האלה לא עבד וקיבל ימי מחלה. הוא מעוניין לחזור לעבודתו. האם כדאי לו לפנות לרופא תעסוקתי? במה יכולה להועיל פנייה כזו? האם פנייה לרופא תעסוקתי יכולה לפגוע בו? מה יכולות להיות ההשלכות של פנייה לרופא תעסוקתי? חשוב לציין שוב שלא מדובר בתאונת עבודה. תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לפנות לרופא תעסוקתי? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי31/01/2011במידה ויש לו מגבלות לבצע את עבודתו רופא תעסוקתי יגדיר אותם מול המעסיק. ההשלכות הן או שזה לא מפריע לעבודה או שכן ואז יכול להיות שיפטרו אותו, בצד שני אין טעם לבצע עבודה שיכול לגרום נזק בריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה-מחלת מקצוע?שלומי26/01/2011
שלום רב,
אני בחור בן 24 בריא ,ללא מחלות וללא אסתמה במשפחה.
כ 4 שנים עובד במפעל כימי בסביבת אבק.
לפני כחודש עקב שיעול מתמשך נשלחתי לבדיקת מטכולין שיצא חיובי ברמה בינונית קשה.
אין לי התקף אסתמה טיפוסי,אך במאמץ יש קושי בנשימה ושיעול.
ניתן טיפול במשאף QVAR לחודשיים-לא עזר.
בנוסף יש חרחורים וצפצופים.
השאלה שלי למי עליי לפנות לצורך בירור האם ממדובר במחלת מקצוע??
יש לציין שעישנתי כ 6 שנים 10 סיגריות ביום.
ובנוסף ישנם מספר אנשים שחלו באסתמה במקום העבודה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה-מחלת מקצוע? - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/01/2011הי!
יש לפנות לרופא תעסוקתי לבירור מקיף בשאלת מחלת מקצוע - אסטמה תעסוקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנסיה מוקדמתסנדו מזור26/01/2011
שלום
אני בן 56 עובד מדינה קבוע,ותק 24 שנים המעביד סוגר את המחלקה שאני עובד בה .
האם המדינה חייבת לי פנסיה?
ומה עם העבודה הנוספת שהיא עיקר הכנסותינו?גם עבורה אקבל פנסיה?
תודה סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיה מוקדמת - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/01/2011הי!
נתחיל מזה המעסיק אמור לנסות למצאו לך עבודה אחרת מתאימה.
במידה ומעסיק מוכן להוצאי אותך לפרישה מוקדמת יש לבדוק באלו תנאים.
לגבי תנאי פרישה יש לבדוק מול המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסטיקמשה23/01/2011
אם במקום עבודתי נחשפתי לפלסטיק, האם יש בדיקה שיכולה לבדוק את רמת החשיפה.
האם לחשיפה יש תופעות לואי? חולשה , כאבי ראש.
ברצוני להדגיש שאני לא סבלתי משום תופעת לואי.
האם לאחר זמן מסוים, החומר נפלט החוצה מהגוף?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלסטיק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/01/2011פלסטיק אינו חומר!! אלה תרכובת של מספר חומרים שלגבי חלק יש רמות מוגדרות של חשיפה. כדי לענות לשאלתך יש צורך לדעת באיזה תהליך ייצור השתתפת ועם איזה חומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מחומריםעידית22/01/2011
אני מורה למדעים בבית ספר מטעם משרד החינוך
לפני חודשיים קבלתי אלרגיה ותופעת גרד חזקה עקב עם מגע עם חומר כלשהו בארון חומרים המצוי בחדר מדעים . טופלתי בפנסטיל וקורטיזון והגרד החזק עבר -מאז כל פעם שאני שוהה בחדר שעות רצופות או ברגע שאני נגשת לארון שוב חלה תופעה של גרד . לקחתי מדי פעם כדורי לאלרגיה לורסטין . השבוע שוב היתה התפרצות של גרד חזקה עקב מגע עם הארון
אין לי מושג איזה חומר גורם את הבעיה
מה עלי לעשות
אני לא רוצה להמשיך ולעבוד במקום שכל הזמן גורם לי לגרד ולתגובת אלרגיה
אשמח להוראות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה מחומרים - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/01/2011הי!
יש לפנות לרופא משפחה ודרכו לעבור בירור או בירור ע"י אלרגולוג ולבדוק רגישויות לחומרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה מחומרים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/01/2011יש סבירות כי מדובר ברגישות לאחד החומרים אבל יחד עם זאת הסבירות יורדת כאשר את כבר מרגישה זאת רק בחדר. האם את לובשת כפפות לאטקס? גם זאת יכולה להיות סיבה. או רגישות לאובש שאולי יש בחדר. לגבי חומרים קודם כל יש לבצע רישום מדויק של כל חומר וחומר על מנת לעשות טסטים (במידה וקיימים לחומרים).
לבדוק אם אין אובש בחדר לבדוק אוורור..
וכמובן לפנות לרופא לאבחנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמיכל21/01/2011
שלום הבנתי שבהריון אסור שחום גוף יעלה על 38.5 מעלות איך אני בודקת זאת אם אני עובדת ברשת מזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/01/2011הי!
לא ברור מדוע את חושבת שעבודה ברשת מזון תגרום לעליית חום גוף.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)