מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כל מומחה קובע אחוזי נכות שוניםאירה10/06/2011
שלום.
נפגעתי בתאונת עבודה שבמהלכה נגרם לי נזק בע.שדרה .
רופא מומחה של בית משפט קבע 10% נכות .
רופא של חברת הביטוח קבע 5% .
רופא המטפל שלי קבע 20% .
ועדה של ביטוח לאומי קבעה 0% .
ועדה עליונה של ביטוח לאומי קבעה 0% .
מה לדעתך עלי במקרה כזה לעשות מול ביטוח לאומי כי בסוף ביטוח לאומי קבעה 0% נכות מהתאונה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מומחה קובע אחוזי נכות שונים - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/06/2011הי!
משום שמדובר במסגרות שונות לכל אחד יש מומחה מטעמו לכן יש חילוקי דעות. זה כמו שללכת למומחה לבעיות גב ואחד ממליץ על ניתוח אחד שני מדבר על ניתוח בצורה אחרת והשלישי מדבר על טיפול שמרני.
לביטוח לאומי ניתן לפנות בעוד כחצי שנה בשאלת החמרת מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה למכונות לשיקוף תיקים בהריוןJane08/06/2011
שלום!
אני בתחילת ההריון, לכן אני מודאגת מאוד כאשר אני נאלצת לעבור ממש ליד המכונה לשיקוף רנטגן לתיקים, האם יש רמה מסוימת של קרינה בסמוך לכופסת המכונה?
לפעמים ממש לא היה מקום לעבור ואפילו נגעתי עם הגוף (הבטן) בקיר של המכונה.
האם קיימת דליפת קרינה ברמה מסוימת מהמכונות האלו?
האם החשיפה - כל יום פעמיים ביום - עלולה להיות מסוכנת לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה למכונות לשיקוף תיקים בהריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/06/2011הי!
לא כתבת במה מה את עובדת. גם אחיות וצוות רפואי עובר בבית חולים על יד מכונות שיקוף שונות אך זה לא מסוכן. האים המכונה עובדת בזמן שאת עוברת?
במידה ויש לך ספקות תפני לרופא תעסוקתי לפי מקום עבודתך והרופא יכול לברר אצל מעסיק לגבי עוצמות קרינה שפולטת המכונה עם ביכלל.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודה?ירון07/06/2011
חמותי בת 58 עובדת במעון בטיפול ילדים. סובלת כאבי גב תחתון אש החלו במסגרת עבודתה.
נאמר לה ע"י המעסיק שאם תציג אישור מרופא שממליץ על הפחתת שעות עבודה תוכל להמשיך להשתכר משרה מלאה למרות הפחתה בשעות.
שאלתי האם אין כאן סוג של עוקץ? האם אפשר להפחית שעות עקב תאונת עבודה שלא הוכרה ע "י הביטוח הלאומי? האם דבר כזה עלול לפגוע בה בזכויות הפנסיה?
אודה על תגובתך.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שעות עבודה? - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/06/2011הי!
הפחתת שעות העבודה ממליצים בהתאם למצב הרפואי וכלל ללא קשר לבין עם מדובר בתאונת עבודה או לא.
לגבי השתכרות יש מספר מנגנוני פיצוי - יכול להיות צברה ימי מחלה או במידה ומדובר בתאונת עבודה וביטוח לאומי מכיר בכך יתכן והשלמת משכורת על ביטוח לאומי. כמו כן ישנם קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים שונים. כל זה תוכל לבדוק מול המעסיק או אולי דרך רופא תעסוקתי במידה ויש לו מידע לגבי גורמים שמעורבים בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתך בבקשהסימה07/06/2011
שלום לך
זה עניין קצת אישי אך אני מבקש עזרה
נקבע לי דרגת נכות באחוז של 0% וזה לאחר תאונת עבודה שאירעה לי בשנת 2009 ולאורך כל שנת 2010 אני קיבלתי אחוזי נכות זמנית ובסוף חודש 5/2011 קיבלתי דרגת נכות קבועה בשיעור של 0% .
אני מעוניין לעבור בדיקה פרטית אצל רופא תעסוקתי שיכול לקבוע אם אני באמת יכול לעבוד או לא ולהגיש את זה נגד ביטוח לאומי, ברשותך איך תוכל להאיר לי הדרך ולעזור לי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתך בבקשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/06/2011הי!
תוכלי ליצור קשר טלפוני ולאחר בירור פרטי האירוע ומצב הרפואי היה ניתן להגיד האים יש מקום לערער על החלטת ביטוח לאומי.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה עקב תאונת עבודהנועה07/06/2011
שלום רב
לפני כשנתיים אירעה לי תאונת עבודה (הידרדרתי במדרגות). במשך כשנה טופלתי ע"י אורטופד אך עם החמרת המצב הופניתי לראומטולוטג ואובחנתי עם פיברומיאלגיה.
בחודשים האחרונים חלה החמרה ובחודש האחרון אני בביתי עקב הנחיות הראומטולוג ורופא המשפחה - הראומטולוג הפנה אותי לרופא תעסוקתי עם המלצה להפרשה מעבודה
היום הייתי אצל רופא תעסוקתי מטעם קופת חולים אשר אמר שאינו יכול לקבוע אי כושר אך נתן לי מכתב למקום עבודתי עם בקשה לזמן וועדה רפואית ממקום העבודה אשר תבדוק אי כשירות לעבודה. כמו כן, קבע כי בשלב זה, למשך החודש הקרוב, אני במצב אי כושר. כמו כן, ביקש לקבל את תגובת מקום העבודה בכתב "ונראה איך נמשיך"
הנחייתו זו נשמעת תמוהה שכן מקום עבודתי אינו מזמן וועדות רפואיות
ברשותי פוליסת אי כושר מטעם מקום העבודה (של חב' ביטוח). כמו כן מל"ל הכירו בתאונת העבודה אך לאחר מס' וועדות טרם נבדקתי ע"י ראומטולוג וטם נפסקו אחוזי נכות
אני בת 55, מצבי הכללי בכי רע ולמעשה כל פעולה מינימלית שאני מבצעת גוררת בעקבותיה כאבים, חולשה, עייפות וחוסר אנרגיה
אודה להנחיותיכם מה עלי לעשות בשלב זה: האם הרופא התעסוקתי מטעם קופ"ח מוסך לקבוע אי כשירות, האם עלי לפנות לרופא אחר
בתודה מראש, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה עקב תאונת עבודה - תגובה
ראשית מספר שאלות:
1. האים האירוע הוכר על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה?
2. האים ביטוח לאומי קבע אחוזי נכות בעיקבות תאונת עבודה זו ובמידה וכן כמה אחוזי נכות נקבע עבור פיברומיאלגיה.
3. האים את בנכות כללית ויש לך אחוזי נכות מטעם ביטוח לאומי.
4. לא ברור לי ממתאי רופא ראומטולוג ממליץ על פרישה מעבודה. זה נשמע כמו רופא תעסוקתי ימליץ ל ראומטולוג אזיה טיפול לתת לחולים שלו.
5. לא ברור לי לאיזו ועדה ביקש רופא תעסוקתי לזמנך אולי הפנה אותך לקרן פנסיה שלך ועד לבדיקה מולועדת הקרן נתן לך אי כושר זמני לחודש.
6. לא כתבת במה את עובדת והאים יש לך מחלות רקע מעבר לפיברומיאלגיה.
רק לאחר קבלת כל מידע זה עיון בתיעוד רפואי ובדיקת חולה פיברומיאלגיה ניתן לדון לגבי אי כושר ולגבי תקופת אי כושר.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה עקב תאונת עבודה
נועה07/06/2011ראשית, תודה על תגובתך המהירה
א. ביטוח לאומי הכיר בתאונה כתאונת עבודה
ב. זומנתי לוועדה בביטוח לאומי והוגש ערעור, אך גם בערעור לא נכח ראומטולוג. לפיכך זומנתי לוועדה נוספת האמורה להתקיים בימים הקרובים
ג. טרם נקבעו אחוזי נכות
ד. עבודתי ב- 22 השנים האחרונות הנה משרדית, סזיפית , מלווה בסטרס תמידי מול מס' מערכות מחשב תחת עומס עבודה קבוע
ה. מחלות רקע: בעיות אורטופדיות וכן ברונכיט כרונית
ו. רוב הקשיים שלי בשלב זה נובעים מכאבים מפושטים וממוקדים, בעיות שינה, בעיות בריכוז, חוסר אנרגיה\ תשישות נוראית כל שעות היממה
האם לאור הנ"ל עלי לגשת לרופא תעסוקתי אחר שאינו מטעם קופ"ח?
תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר, ממתינה לתגובתך
נועה09/06/2011צירפתי את תשובותי לשאלותיך, אודה מאוד להמלצותיך כיצד עלי להמשיך מכאן ואילך.
אבקש רק להוסיף כי כיוון שיש בכוונת המעסיק לפטר אותי, אין זה נכון בשלב זה להציג למעסיק בשלב זה את הנחיית הרופא בקשר לוועדה רפואית מטעם מקום העבודה
בתודה מראש,נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר, ממתינה לתגובתך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/06/2011שלום
ראשית אני מאמין שביטוח לאומי לא תכיר בפיברומיאלגיה כתוצאה של התאונה שהייתה לך ולכן הם יחשבו רק את הנכות הנובעת מהצאונה קרוב לוודאי כמעט כלום.
כדי שתוכלי לצאת לפנסיה בגלל אי כשירות לעבודה עלייך לעבור וועדה רפואית של קרן הפנסיה (ביטוח) כדי שישלמו לך קצבת נכות עד גיל הפנסיה. בדרך כלל כל עוד שהתביעה מול הביטוח הלאומי פתוחה הם לא מזמינים אבל היות וזה לוקח זמן כן צריך להתחיל.
כן המעביד צריך לפנות לקרן הפנסיה עם המכתב של הרופא התעסוקתי כדי לבקש זימון.
בשלב זה את יכולה להמשיך חופש מחלה אם יש לך עוד זכויות אם לא שוב חוזרים לוועדה של קרן הפנסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר, ממתינה לתגובתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/06/2011הי!
לרוב השאלותייך קיבלת תשובה מד"ר לוי.
כפי שחשבתי הופנת לועדת קרן פנסיה/חברת הביטוח. כמו כן במידה והמעסיק מפטר אותך הרי יש לפנות ללשכת תעסוקתי למוגבלים.
מעבר לכך לגבי אי כושר הרי קביע זו תתקבל ע,י ועדה רפואית. לגבי ביטוח לאומי יש להמתין לקביעת הועדה ובמידה ובמחלת פיברומיאלגיה לא תכיר כפגיעה בעבודה הרי תוכלי לבדוק אפשרות ערער בכדי תוכלי להוכיח שמחלת נגרמה בעקבות התאונה.
הליך הוכחות לרוב לא פשוט ולפעמים גם יקר כאשר נדרשת חוות דעתו של המומחה שיכול לקבוע עניין של קשר סיבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי חזרה למקום העבודהיוסי06/06/2011
שלום!
בעוד שבועיים קבעו לי תור לרופא מתעסוקה או רופא תעסוקתי לא יודע איך קוראים לזה.
אני נמצא בבית כבר חודשיים וחצי בגלל פציעה מהעבודה, עבודה פיזית וקשה, ויש לי כאבים בכל הגוף לכן אני לא מתפקד טוב ולא יכול לעבוד. אם הייתי יכול הייתי כבר מזמן חוזר.
הבנתי שאני צריך לקבל איזשהו אישור לגבי אם אני כשיר או לא.
עכשיו, השאלה שלי היא כזאת:
האם יש קשר בין האישור שהרופא יביא לי לבין העבודה שלי? זאת אומרת מכיוון שאני לא יכול לחזור בתקופה הזאת לעבוד אני יוכל להביא את זה לבוס שלי ושהוא יתן לי פיצויים?
אם כן, ובהנחה שהרופא יאשר לי אישור שכזה, האם על האישור צריך להיות איזשהו התייחסות לסוג העבודה שלי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי חזרה למקום העבודה - תגובה
רופא תעסוקתי קובע את כשירות לעבודה ומגבלות רפואיות ותפקודיות. עניין פיצוי לא קשור לעניין. פיצוי פיטורין ניתן לקבל מה מעסיק ברגע פיטורין.
במידה ומעסיק מחליט לפתר אותך. החלטה זו בידיו של המעסיק ואין לרופא תעסוקתי השפעה על קבלת פיצוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה פיצוייםיוסי06/06/2011
שלום נפגעתי בעבודה, תאונת עבודה, ואני חודש וקצת בימי מחלה.
אני סובלת מכאבים קשים ומן הסתם אינני יכולה לחזור לעבודה.
קיבלתי תעודת נוספת לנפגע עבודה למשך 14 ימים.
האם אני יכולה להציג תעודה זו בפני המעביד, להתפטר, ושזה ייחשב כהתפטרות עקב מחלה? האם תעודה זו מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה פיצויים - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/06/2011שלום !
התשובה הנה שלילית הרי 14 ימי מחלה לא סיבה מספקת להתפטרות.
כאשר יכול שיפור במצבך תוכלי לשוב לעבודתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה פיצויים 2
יוסי06/06/2011שלום, בתחילת ההודעה רשום שאני כבר חודש וקצת בימי מחלה, ה14 ימים הם נוספים.
האם תעודה נוספת לנפגע עבודה, גם אם לא עכשיו אלא בעוד חודש, היא אישור מספק לכך שאתפטר ואקבל פיצויים.
ואם אתה דואג, אז אין פה כוונה לגנוב כסף או לעשוק מישהו אלא רק לברר מה הזכויות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה פיצויים 2 - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/06/2011הי!
אני לא דואג אני פשוט מסביר גם שנה של חופש מחלה לא סיבה להתפטר ולקבל פיצוים. השאלה הנה האים מצבו של החולה אמור להשתפר. במידה ומדובר נגיד במחלה קשה שאיש בטיפולים כמו נגיד סרטן הרי לא מוצדק לפתרו אלה להמתין שיחלים. במידה ומחלתו פגע קשות בתפקודו ולא צפוי שיפור במצבו אז יכול להיות מצב לפיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה פיצויים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/06/2011אין כל קשר בין רצונך להתפטר והפגיעה . תעודה נוספת לנפגעי בעבודה מהווה אישור מחלה ויש להציג אותה בפני המעביד ולשלוח לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהטלי04/06/2011
לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח כריתה של בלוטת התריס והבלוטת הצואריות בשל גידול סרטני מסוג מדולארי.
אני בחופשת מחלה כשלושה וחצי חודשים, לפני כחודש פניתי לרופא תעסוקה וזה קבע כי אני אחזור לעבודה ל4 שעות למשך חודש. כשהגיע תאריך חזרה לעבודה אני עדיין לא מרגישה במטיבי, איזור הניתוח עדיין כואב, בלסת עדיין סובלת מפגיעה עצבית, והמשכתי את חופשת המחלה עד שאני יחוש שיש בי את הכוח והיכולת לעבוד.
האם קיימת בעיה עם העובדה שטרם חזרתי לעבודה, לכמה זמן אפשר לקבל את קיצור שעות העבודה, והאם רופא משפחה רשאי לעשות זאת?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/06/2011הי!
במידה ורופא המטפל שלך ממליץ על חופשת מחלה הרי את לו זקוקה לרופא תעסוקתי. כאשר חופשת מחלה תסתיים יש לפנות לרופא תעסוקתי בשנית להערכה נוספת. לגבי קיצור שעות עבודה - מגבלה זו ניתנת בהתאם לממצאים ויכולה להיות לתקופה ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/06/2011לא ברור במה את עובדת אבל 3 חודשים נשמע יותר מסביר היעדרות מהעבודה במידה וכעת את מאוזנת עם בלוטת תריס. (כלומר עם הטיפול החלופי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ויטיליגושרון אליאסי04/06/2011
עד לפני 3.5 שנים לא סבלתי ממחלת הויטיליגו.
עקב ארוע עם מעסיקי (נבדק בימים אלה משפטית) תקפה אותי המחלה הנ"ל שהתפשטה בכל גופי ולא מאפשרת לי לנהל אורח חיים רגיל עם משפחתי ובמיוחד עם ילדיי הקטנים (אין אפשרות לצאת לטיולים, ים וכו').
שאלתי היא האם מצבי מאפשר תביעת נכות לביטוח לאומי?
ובאם בית המשפט לנזיקין יכיר בכך שהמחלה נגרמה עקב מצוקה בעבודה האם יש לי עילה לתביעת בגין תאונת עבודה?
אודה לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ויטיליגו - תגובה
אין אני בטוח שאירוע עם המעסיק יכול לגרום לויטיליגו. לגבי אורח החיים יש לשמור ככל שניתן כפי שגם בהירי אור נשמרים משמש. לגבי בדיקה משפטית לא הבנתי את הסוגיה מה זאת אומרת נבדק משפטית אולי רפואית הרי במידה ואין קשר סיבתי רפואי אין קייס משפטי. בהתאם לאמור לעיל במידה ויש קשר סיבתי רפואי ניתן לפנות גם לביטוח לאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת ויטיליגו - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/06/2011כפי שרשם דר גפן לא מוכר קשר סיבתי בין אירוע כלשהי והופעה ויטיליגו. לגבי חשיפה לשמש הרי את לא כלואה בבית את רק צריכה לכסות את עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי מחלה - בעקבות תאונת עבודהאור04/06/2011
היי,
אני עובדת במקום עבודה כ-7 חודשים. הפסדתי 3 שבועות בגין תאונת עבודה.
הבאתי אישורי מחלה. בפועל, אני ממשיכה בטיפולי פיזיותרפיה- דבר הגורם לי להחסיר מידי פעם שעה ביום.
ביקשתי מהמעסיק שינכה לי זאת מימי המחלה שצבורים לי על מנת שלא תהיה פגיעה בשכר - הוא הפנה אותי לבקש מביטוח לאומי ושהם ידרשו ממנו , כאשר ביררתי איתם - נאמר לי שרק אם מדובר בימים מלאים ניתן להגיש אליהם (לגביי הימים המלאים כבר שלחתי אליהם).
אשמח לדעת מהו החוק במקרה זה? מי אמור לשלם לי על כך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי מחלה - בעקבות תאונת עבודה - תגובה
השאלה בתחום דיני עבודה ולא בתחום רפואה תעסוקתית.
מבחינה פרוצדורלית כמובן המעשיק יכול להפחית מימי המחלה את השעות של פיזיותרפיה או טיפולים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתייוסי04/06/2011
שלום רציתי ש תגידו לי בקצרה מהו תפקידו של רופא תעסוקתי?
אני עוד חודש משלימה 91 ימי מחלה עקב תאונת עבודה והבנתי שאי אפשר לקבל יותר מ91 יום אלא אני צריכה ללכת לרופא תעסוקה.
בנוסף האם חייבים להגיש תביעה לאחוזי נכות אחרי הרופא תעסוקה?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/06/2011במקרה שלך ככל הנראה תפקידו של רופא תעסוקתי לקבוע את כשירותך לעבודה.
לגבי 91 יום הרי במידה ומדובר בתאונת עבודה גם רופא תעסוקתי לא יכול להמשיך חופשת מחלה ויש להמתין לועדת ביטוח לאומי (זה במידה ורופא תעסוקתי לא מחזיר לעבודה).
אין חייבים. הרי לא כל תאונה מותירה אחריה נזק בלתי הפיך. רק במידה ונותרה נכות או פגם או מגבלה יש לפנות לועדת ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי המשך
יוסי04/06/2011שלום ד"ר גפן,
אמרת שרופא תעסוקתי לא יכול להמשיך חופשת מחלה, זאת אומרת שאני לא יכולה לקבל ימי מחלה יותר מ91 יום.
עכשיו, כשאמרת שצריך להמתין לועדת ביטוח לאומי האם התכוונת להגיד שועדה זו קשורה לתביעת נכות מעבודה?
דבר נוסף הוא עד הועדה של ביטוח לאומי, מכיוון שאני לא יכולה לקבל חופשת מחלה, איזה אישור יהיה לי לזמן שאני לא יעבוד. והאם את האישור הזה מספק הרופא התעסוקתי במידה והוא רואה לנכון.
א שמח ל קבל מענה, תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי המשך - תגובה
במידה והרופא מתרשם שאת לא כשירה לעבודה תקבלי אישור אי כושר. ועדת ביטוח לאומי תחליט האים 91 יום היו מוצדקים וגם לאחר מכן במידה ולא חזרת לעבודה האים אי חזרתך מוצדקת. במידה וכן יקבע נכות זמנית או קבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה מייננת?טלי02/06/2011
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי טסתי לחמישה ימים. בשדה התעופה לוטון שעל יד לונדון עברתי באחד המסלולים הצדדיים בו מוקמו מערכות השיקוף של הרנטגן שדלקו ואף בקע מהם רעש אך לא היו שם אנשי צוות וחשבתי שאולי נחשפתי לקרינה מייננת בלתי מבוקרת וזאת בעקבות שינויים הורמונליים שקרו לי אחר כך. למעשה, במסלול היציאה המרכזי בשדה התעופה היה שילוט "לבעלי פספורט בריטי או של האיחוד האירופי" ובמסלול יציאה צדדי דרך איזה מסדרון צדדי, היה כתוב "לבעלי פספורט זר". כבעלת פספורט ישראלי פניתי לשער עליו צויין "לבעלי פספורט זר" אך בדיעבד ראיתי שרוב הנוסעים (ודומני שגם אלה בעלי הפספורט הזר) עברו דרך הכניסה השנייה, המרכזית, ומצאתי עצמי עוברת שם לבד. מכל מקום, באותו מעבר היו הרבה מכשירי שיקוף של רנטגן שפעלו אך לא עמד לידם אף איש צוות אך הם היו דלוקים ובקע מהם רעש. מאחר שמאז חזרתי יש לי שיבוש הורמונאלי רציני - היה אמור להיות לי כבר מזמן ביוץ ומאז לא היה לי ביוץ ואף לא שום סימפטומים המאפיינים כיוון של ביוץ ואני חוששת שאולי זה נבע מחשיפה לקרינה מייננת מהמיכשור של אותן מכונות שיקוף הפועלות באמצעות קרינת רנטגן שאולי פעלו באופן בלתי מבוקר ופגעו לי בשחלות ובביציות??? אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לקרינה מייננת? - תגובה
ד``ר טמיר גפן02/06/2011הי!
הדבר חשיפה לקרינה מייננת כפי שאת מפרטת נמשע בלתי סביר. חוץ מזה תופעות חשיפה לקרינה תחילה פוגעות באברי מטרה אחרים ולא בשחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לקרינה מייננת? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי03/06/2011אני מחזק את דעתו של דר גפן . אין מה לחפש בכיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני הדוקטורים החביבים
טלי03/06/2011לד"ר גפן ודוקטור אלן-לוי: ראשית- הרבה תודה והערכה על תשובותכן המעודדות. רק לשם הבהרה - מדובר במכונות השיקוף דרכן עוברות המזוודות. מעבירים את המזוודה דרכן ועל מסך צמוד מתקבלת תמונה של המזוודה ותכולתה. מכונת אלה פעולות על קרינת רנטגן, ועל פניו לא הייתי חוששת מחשיפה לקרינה. ואולם כיוון שבמקרה שלי עברתי במסלול בו הן דלקו אך לא היה לידן שום איש צוות שהפעיל אותן והיה זה גם מסלול צדדי בו אנשים נוספים לא עברו (למרות שבשער לפני הכניסה למסלול זה היה כתוב "לבעלי פספורט זר") נכנסתי ללחץ שמא עברתי במסלול לא נכון בטעות, במסלול בו הן פעלו באופן בלתי מבוקר ופלטו קרינה חריגה - זאת כאמור בעקבות השינוי ההורמונאלי הקיצוני שתארתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני הדוקטורים החביבים - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/06/2011הי!
ראשית לא עבר תדך מכונה בסה"כ עבר על ידה. הרי את עוברת על ידה כל פעם שאת טסה. במידה ואף איש לא היה על ידה הרי המכונה לא פועלת. מכונה עובדת כאשר מפעל הבודק חפצים מפעיל אותה. לכן קרוב לוודאי המכונה כלל לא עבדה. מעבר לכך אין לי מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני הדוקטורים החביבים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי10/06/2011נכון שזו קרינת X אבל היות והקרינה הינה כה נמוכה אפילו המפעילים לא נחשבים כעובדי קרינה ולא נבדקים . בטיסה במטוס יש יותר קרינה ממעבר על יד מכונת שיקוף או אפילו ממספר צילומי חזה . מדאיג? שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני הדוקטורים תודה ושאלה אחרת
טלי12/07/2011שלום לכם,
באתי לשאול שאלה אחרת ואז גיליתי את תשובותכם הנוספות. אז קודם כל תודה ושוב בעניין מכונות השיקוף אני רוצה להבהיר: החשש שלי לא נבע מפעילות סטנדרטית של המכונות. החשש נבע מכך שמא הגעתי לחדר מיוחד בו הן אולי פעלו באופן חריג ובלתי מבוקר דווקא משום שלא ביו שם אנשדי צוות שהפעילו ופקחו עליהן וכתוצאה מכך נפלטה קרינה מייננת חריגה אך מתשובותכם אני מבינה שזה מופרך. עם זאת בעקבות השיבושים ההורמונאליים ביצעתי בפרופיל הורמונלי שהצביע על זינוק ברמת הFSH וה-LH באופן משמעותי לרמה של גיל המעבר והזינוק המטאורי הזה (שמאוד מדאיג אותי כי אין לי ילדים) מעורר בי חשד ודוחף אותי למצוא הסבר (לרופאי הנשים אין ורובם הספידו את סיכויי להרות...). ואולם אולי כרופאים תעסוקתיים צעירים ועדכניים תוכלו לענות לשאלתי הנוכחית: כפי שציינתי ה-FSH ו-LH זינקו לי מאז הביקור בלונדון. עלי להודות כי באותה תקופה הייתי במתח נפשי אקוטי מצטבר. האם ידוע לכם או מניסיונכם האישי, או מן הספרות המקצועית על הקשר בין סטרס, מתח נפשי אקוטי ועליה ב FSH וב LH? אמנם איני צעירה (מעל 40) אך תכננתי הריון מביצית שלי ובדיוק לפני שנה כשביצעתי את הפרופיל ההורמונלי היה התקין ביותר וה-FSH היה 6.5 וכעת הוא קפץ ל 21 וה-LH ל- 21.5 ועימו שינויים פיזיולוגים-גניקולוגים. ידוע לי כי מתח נפשי משפיע על ביוץ ויכול לגרום להעדר ביוץ אך רוב הרופאים שוללים קשר בין מתח נפשי לעליה ב-FSH וב-LH וטוענים כי סטרס לא גורם לשינויים בהורמונים אלה. אם ידוע לכם משהו בעניין אשמח לשמוע. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש רופאליחי02/06/2011
שלום, אני חייל משוחרר אשר בשירותי קיבלתי טיפול מד"ר אורן ז'ק. אני מחפש כבר למעלה משבועיים את הרופא הזה. האם מישו יכול לעזור לי במציאת הרופא הזה איפה הוא מקבל, טלפון למרפאה או כל מידע אחר איך באפשרותי להגיע לרופא זה. זה עניין ממש ממש חשוב.
תודה רבה לעוזרים והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש רופא - תגובה
ד``ר טמיר גפן02/06/2011????????????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפוש רופא - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי03/06/2011תפנה ל 144
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה,אורית31/05/2011
שלום, אני עובדת בעבודה פיזית, ועקב זה הייתי צריכה לעבור הפלה כי לא היה דופק לעובר, והיה דימום, המעסיק שלי ידע שאני בהריון ועבדתי רגיל האם אני יכולה לתבוע אותם בגין זילזול? כי בהתחלה ההריון היה תקין והיה דופק לעובר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה, - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/05/2011הי !
עכשיו יותר ברור. במידה ותוכלי להוכיך שהאירוע מות העובר נגרם כתוצאה של עבודה פיזית קשה במסגרת תעסוקתי תוכלי לתבוע את ביטוח לאומי ולגבי דברים נוספים שאת שואלת יש לברר בפורום עורכי הדין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה, - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/06/2011עבודה פיזית ללא טראומה לא גורמת שום נזק לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עונים יש סיבה?אורית31/05/2011
ברצוני לברר מדוע לא עונים, חיובי או שלילי לשאלה שלי, ?ממתינה בקוצר רוח לתשובה,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונים יש סיבה? - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/05/2011הי!
לא ניתן להבין דבר ממכתבך. תנסי לפנות לרופא תעסוקתי ואולי במפגש איתו תוכלי להסביר את מהות הבעיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)