מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמתעניינת21/01/2011
שלום,
רציתי לדעת מה הפרוצדורה בנוגע לבקשת אישורים רפואיים כאשר מתחילים לעבוד במקצוע פרה רפואי בבית חולים.
האם מבקשים אישור בריאות? האם מבקשים לחתום על ויתור סודיות?
במידה ואני חותמת על ויתור סודיות מה המטרה של זה בדרך כלל? האם הם באמת פונים לקופת החולים ומבקשים את הפלט של הרישומים האחרונים?
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/01/2011הי!
דברת תלוי באיזה בית חולים מתחילים לעבוד. יש שוני בין בתי חולים ממשלתיים של קופות חולים או בתי חולים פרטיים. גם יש הבדלים בין בתי חולים של קופות חולים.
לגבי ויתור סודיות הרי תוכלי לקבל הסבר מהגוף שמחתים אותך לגבי גורמים לגבהין את חותמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/01/2011יש לדווח על מצב בריאותי בקבלה לעבודה. הויטור לצורך בדיקה לעיתים רחוקות ביותר ובעיקר כדי לאפשר לרופא שבודק אותך לדווח למקום העבודה האם את מתאימה או לא ואם יש מגבלות מה הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצטוןיוסי21/01/2011
אני עובד בבית דפוס, בעבודה אנחנו משתמשים בחומר שנקרא אציטון .
הציטון ידוע שזה רעל, בעבודה אנחנו נושמים אותו רוב היום.
האם בגלל שאנחנו נושמים אותו, יכול להיגרם נזקים בריאותיים ונזקים בדרכי נשימה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצטון - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/01/2011הי!
כל חומר כמעט יכול לגרום להרעלה. לדוגמה הרעלת מים, הרעלת חמצן וכו'. דבר תלוי ברמות החשיפה. לגבי אצטון יש תקנים והמעסיק אמור להקפיד על רמה מומלצת של החומר. בדרך כלל בבתי דפוס מסודרים מתבצעות בדיקות ניטור סביבתי ולפי רמות הללו ניתן לדעת האים עובד נחשף לרמה גבוה של החומר שמסכנת את בריאותו. ניתן לברר אצל איש בטיחות או מנהל מפעל לגבי תוצאות הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אור17/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי יקר שלוםאור17/01/2011
כעת בשבוע 25 להריון. הריוני הראשון. נמצאת במעקב הריון בסיכון גבוה בחיפה בשל רחם דו קרני ודימומים. דימום אחרון בשבוע 21. בשבוע 14 התחלתי לסבול מכאבים עזים באגן ואורטופד אבחן סקרואילאיטיס. מאז ועד היום הכאבים התגברו מאוד עד כדי קושי בעמידה, שינוי תנוחה במיטה והליכה. הרופאה שלי המליצה על קצור יום עבודה והפנתה אותי לרופאה תעסוקתית לאשר קיצור זה. הרופאה התעסוקתית המליצה על שמירת הריון בשל סכנה לנפילה ואי יציבות (אני עובדת כאחות בחדר מיון כללי) . בכעס רב הגניקולוגית חתמה על הטופס לביטוח לאומי אך סרבה לפרט על אופי ההריון הדימומים וסרבה לציין כי הסקרואילאיטיס עלולים לסכן אותי. כתבה רק "ראה חוות דעת רופא אורטופד ורופא תעסוקתי".
אני עובדת כחמש שנים יש לי 140 ימי מחלה ואף עתה אם הייתי מסוגלת הייתי חוזרת לעבודתי. אין סיכוי רב שיאשרו את שמירת ההריון עם מכתב כה מינימליסטי מהרופאה שלי. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי יקר שלום - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי17/01/2011ראשית כל תחכי אולי כן יקבלו את הטענות?
שתיים האמת היא שזה לא נחשב ממש כהריון בסיכון.
אז הפתרון זה במידה ולא יאשרו ואת לא מערערת זה לחזור לרופא תעסוקתי שיגביל אותך וזה יהיה על חשבון ימי מחלה שלך. יחד עם זאת מהכירותי הטובה מאוד עם בתי חולים (אני ה רופא התעסוקתי של רמב"ם) אין דבר כזה יום עבודה מקוצר במשרה של אחות היות וזה עובד לפי תקן. אז או ישימו אותך מעבר לתקן (אם יש להם אפשרות) או יגידו לך קחי חופש מחלה או אפשר לעשות יום כן יום לא (בדרך כלל יותר הגיוני)
בכל מקרה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק ש..
אור17/01/2011האם מנסיונך מאשרים בקשות מעין אלו?
האם יש טעם לצרף מסמכים אחרים כגון דימומים בזמן ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק ש.. - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/01/2011הי!
בהחלט כן תצרפי כל מסמך רפואי שיכול לעזור לך ואף תבקשי צילום של תיקה הרפואי ובו מפורטים כל הדברים שציינת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לגופריתנ.14/01/2011
שלום,
יש לי סיבה טובה להאמין שבחצי השנה האחרונה נחשפתי לרמות מעל התקן של H2S במקום העבודה שלי. בנוסף בחודשים האחרונים הופיעו לי כאבי ראש ורעידות בידיים.
האם שני הדברים יכולים להיות קשורים?
במידה וכן - האם הכאבים והרעידות ייפסקו כאשר אתרחק מהחשיפה לגופרית?
ושאלה נוספת - האם יש מקום לתביעת מקום העבודה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לגופרית - תגובה
ד``ר טמיר גפן16/01/2011הי!
חשיפה לגופרית יכולה לגרום לתופעות שונות כולל כאבי ראש ותופעות נוירולוגיות. עם זאת יש לציין שלגורפית יש ריח חריף שמרגישים אותו כבר לפני חשיפה משמעותית. ישנם מצבים תאונתיים כאשר העובד נחשף לרמות גבוהות והתופעות תלויות ברמות החשיפה וזמן החשיפה. במידה ונותר נזק יש לקבל יעוף עו"ד לגבי אפשרות תביעה כנגד מעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריח הורגש
נ.17/01/2011כבר לפני חצי שנה, אבל התעקשו אצלנו שזה לא מזיק ואף אחד לא טרח לברר ממה הוא נובע. האם חשיפה לרמות נמוכות לטווח ארוך כל כך יכולה לגרום לבעיות כרוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגע עבודה בביטוח לאומי:אבי14/01/2011
נפגע עבודה בביטוח לאומי:
אני הוכרתי ע"י ביטוח לאומי כנפגע עבודה בשל דיכאון קשה. הרופאה המטפלת המליצה לי לקחת בנוסף לטיפול התרופתי הרגיל, תוספי תזונה כגון אומגה 3, ויטמין B, מגנזיום ועוד...קופת חולים מכבי איננה מוכנה לממן תוספי מזון. כיצד אפשר לקבל מימון מביטוח לאומי או ממכבי שכן העלויות הן מאות שקלים בחודש.
למי עליי לפנות בעניין זב בביטוח לאומי?
תודה מראש, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפגע עבודה בביטוח לאומי: - תגובה
ד``ר טמיר גפן16/01/2011שלום רב!
במידה ומטופל בטיפול שבמסגרת הדיכאון הרי יש לפנות לביטוח לאומי. יש לציין שאין אני בטוח שטיפול זה הנו חלק מטיפול המקובל בדיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסאוביב11/01/2011
האם בעקבות פסוריאזיס בדרגה בינונית -
ניתן לקבל נכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/01/2011נכות זו עניין תפקודי . אם הפססוריאזיס גורם לחסר תפקודי כן. מבחינה קצבה רק אם יש פגיעה בהכנסות בעקבות המחלה שמעבר ל 50% מההכנסה הממוצע יש זכויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVאני10/01/2011
שלום,
במידה ויש לי מחלת הנשיקה CMV
המלווה בחולשה רבה
הבנתי שאני צריכה לפנות לרופא תעסוקתי ובמקרים כאלה לרב יום העבודה מתקצר.
1. כמה זמן בדר"כ לוקח לקבוע תור?
2. האם יכול להמליץ צורה רטואקטיבית?
3. אילו אישורים/מסמכים צריך להביא?
4. מי משלם על השעות שאני לא עובדת? האם יורד ממכסת ימי המחלה? מה קורה במידה ואין לי ימי מחלה?
תודה רבה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/01/2011שלום קודם כל שתהי בריאה.
לא כל חולשה צריכה להיות מתורגמת בקיצור שעות עבודה תלוי גם מה היא העבודה.
לגבי זמינות אין לי מוסג תלוי בקופ"ח.
אפשר רטרואקטיבי אם יש מסמכים מרופא מטפל המעידים על הבעיה עם הוכחה מעבדתית.
קיצור השעות על חשבון ימי מחלה או אם אין לך והמעביד מסכים על חשבון חופשה שנתית. אם אין על חשבונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אוביב11/01/2011תודה רבה רבה על תשובתך,
אבל יש לי שאלה נוספת,
אם קיצור יום העבודה הוא על חשבון ימי החופשה אז למה ללכת לרופא תעסוקתי? אפשר להגיע לעבודה כמרגישים טוב, ואם לא מרגישים טוב להישאר בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/01/2011הי!
במידה והמעסיק מאפשר זאת אין שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין קשרמוריה09/01/2011
איש לא צימצם את היקף משרתי.
להרגשתי לא הבינותה את השפעת הפגיעה עלי.ועל כך אני יכולה להצטער.
מאדם העובד במשרה מלאה פלוס התהפכו להם חיי רמת תיפקודי כאם לבנותי כאשתו של בעלי (בכל התחומים) וכאישה עובדת שאף טיפלה בנפגעות.....
הפכתי לשבר כלי.אני עם בעיית מגע חמורה התקפי חרדה קשים הקורים גם במהלך העבודה.
לצורך כך פניתי לפורום.
השאלה לגבי הפרט היתה כיוון שהתור לרופא התעסוקתי שניתן מהקופה הוא רחוק מידי ואינני עומדת בשהיה בעבודה יותר בלי להיות בחרדה מידי יום ובלי להזדקק לכדורי הרגעה שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/01/2011להערכתי עלייך לפנות בו הבזן לביטוח לאומי (נכות כללית) שיכירו בך כנכה (זמנית) בשלב ראשון. רופא התעסוקתי רק יוכל לרשום שאת יכולה לעבוד X שעות ואת השעות החסרות הן חופש מחלה אבל זאת במסגרת שיש לך חופש מחלה ולזמן מוגבל. לחילופין אפשר לפנות לוועדה רפואית של קרן הפנסיה לבקש נכות זמנית. אבל עדיין לא ברור מה עבדת ובאיזו מסגרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/01/2011הי!
להערכתי את זקוקה לתמיכה נפשית ע"י מומחה בתחום ואולי אף טיפול בכדורים עד לשיפור במצבך. ייתכן גם יש מקום לחופשת מחלה אך שוב כל זה דרך רופאים שמטפלים בך. אין אני חושב שרופא תעסוקתי פרטי יוכל לעזור במקרה שלך.
ייתכן ובמקרה שלך נחוצה התערבותו של הרופא במקום העבודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בעקבות שיפוצים במק' עבודהמירי09/01/2011
שלום רב ואשמח לעזרה, אמי נפצעה במצחה במהלך יום עבודתה , במקום נערכים שיפוצים והיה וו תקוע בקיר ללא שום אזהרה, היא נפצעה במצח ובעקבות כך נלקחה לבית חולים לתפור את המצח, מה אליה לעשות על מנת לתבוע את מי שמבצע את העבודות השיפוצים? האם בעקבות התביעה הם רשאים לפטרה.?
תודה רבה מראש ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בעקבות שיפוצים במק' עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/01/2011שלום
זה נשמע כמו תאונת עבודה בנאלית היא צריכה לתבוע את ביטוח הלאומי.
לתבוע את מבצע השיפוצים ? על מה? אם יש נכות כתוצאה מהפגיעה 0כולל צלקתבמצח אצל אישה) היא יכלה לתבוע או החברה שלה או מבצע השיפוץ דרך עורך דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה בעקבות שיפוצים במק' עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/01/2011הי!
קיבלת תשובה מספקד לדעתי מד"ר לוי. אין עוד מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך עבודהמוריה08/01/2011
אובחנתי כלוקה ב-ptsd על רקע תקיפה מינית לא פשוטה.
אני מטופלת טיפול שיחתי ןכן טיפול תרופתי
לפני סמפר ימים אובחנתי כלוקה בפיברומיאלגיה.
מאוד קשה לי התיפקוד הפיזי במקום עבודתי.ויותר מזה קשה לי להיות בקרב אנשים וקהל הנמצאים בקרבתי ונוגעים בי כל הזמן.שעות עבדתי צןמצמו לחצי מה עלי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/01/2011הי!
השאלה לא ברורה. לדעתי יש לנסות להשתקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
מוריה08/01/2011מקבל באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/01/2011הי!
כן מקבל גם באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/01/2011מה הקשר אם מקבלים באופן פרטי או לא .
מי צמצם לך את המשרה? האם זו החלטת פסיכיאטר? מה את עובדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקבלים נכות על מחלות עור?הראל06/01/2011
לפני כשלוש שנים הופיעו לי פצעים בידיים כל חיכוך אפילו קל ביותר גורם לשטף דם או לקריעת העור הדבר מקשה עלי אפילו בפעולות בסיסיות לדוגמא לסגור כפתור של חולצה בגלל שאני עצמאי הפנו אותי מבית החולים לרופא תעסוקתי שאלתי היא האם זה נחשב לנכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מקבלים נכות על מחלות עור? - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/01/2011הי!
נכות מבחינת מי?
הרי יש נכות רפואית ונכות פקודית. לא ברור מה השם של המחלה. מחלות עור כן מקנות נכות רפואית אך אין זה אומר שיש נכות תפקודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופאח'06/01/2011
שלום,
2 שאלות:
1. האם יש לכם המלצה על רופא תעסוקתי פרטי באיזור ירושלים?
2. כיצד ניתן להוכיח בעיה של over use? מלבד חוות דעת של רופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לרופא - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/01/2011הי!
לגבי רופא הרי יש דפי זהב ואינטרנט. אך לדעתי יש לברר מגבי רופא לא לפי אזור מגורים אלה היכולת המקצועית שלו שלו להוכיח קשר סיבתי.
לעניין שימוש יתר יש מקצועות כמו קלדניות ובמידה ובעיה הנה בתחום הידוע ומוכרת בקרב הקלדניות אין צורך בחוות דעת. כאשר יש קושי להוכיח את קיומו של קשר הסיבתי יש צורך במומחה שיכול להוכיח קיומו של קשר שכזה. לכן יש לברר לגבי רופא טוב בתחום ולא רופא בעזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה עם המשך טיפול .מי מאשר?שרית05/01/2011
שלום,
נפלתי ביולי בחו"ל.ריסקתי מרפק.עברתי ניתוח בארץ ופיזיותרפיה.עד היום הייתי בחופשת מחלה.הרופא טוען שאני יכולה לחזור לעבודה אך להמשיך להגיע לפיזיותרפיה פעמיים בשבוע ולחזור לעבודה. אני מורה. היד הפגועה היא היד הדומיננטית.מי אמור לאשר לי את המשך הטיפול?כדי שלא יורידו משכרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה עם המשך טיפול .מי מאשר? - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/01/2011הי!
עניין של פגיעה בשכר לא קשורה לרופאים. סוגיה זו תלויה בימי המחלה שעומדים לזכותך או במנגנוני פיצוי שעומדים לזכותך - קרנות פנסיה או חברות ביטוח. לגבי טיפול יש לדבר עם אורטופד ולגבי עניין תעסוקתי (כל מה שקשור לעניין עבודה) יש לפנות לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאליעזר רובינו03/01/2011
אני טכנאי קירור, נפגעתי באצבע אגודל (פלג עליון של אגודל) הפגיעה קרתה כאשר טיפלתי בגנירטור אשר הוא זה שפגע באצבע , פוניתי למיון שם תפרו לי את החתך איבדתי את הציפורן כמו כן היה גם שבר, לאחר מכן שוחררתי הביתה ונאמר לי שעלי כל יום לגשת לאחות בקופת חולים על מנת להחלף תחבושת במשך 5 ימים, רק אחרי חודשיים רק הורדתי את התחבושת. עבורו כבר 4 שנים ובכל מקרה אני מרגיש פגיע בעצב (באצבע אשר נפגע) התחושות באצבע נפגעו.
פניתי לחב' ביטוח שאצלה מבוטח המעביד , ע"י עו"ד , קבלנו תשובה שלילית , הם טוענים שאני אשם בתאונה הנ"ל זאת אומרת שהחברה לא לוקחת אחריות על עובדים שהיתרשלו באט עבודתם, מה שהם הציעו זה סכום של 3,000 ש"ח שגם הוא לא מגיע לי.
השאלה שלי האם זה נכון שאפילו שהרשלנות היא מצידי, לא מגיע לי פיצוי ראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן03/01/2011הי!
השאלה הנה לפורום עו"ד ולא לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי04/01/2011ראשית מי שצריך לטפל בך זה ביטוח לאומי אם מדובר בתאונת עבודה. בשלב שני אתה יכול לתבוע חברת ביטוח של המעביד. אם יש רשלנות מצידך אכן זה משפיע על גובה הפיצויים. אבל ללב העניין זה לא בעיה רפואית והעורך דין שלך צריך להתמצות יותר ממני בשאלות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?ק28/12/2010
שלום
קרתה לי תאונת עבודה בעקבותיה אושפזתי חשיפה לחומר בשם הקסן והיתה לי עלייה של אניזמי הכבד והתבקשתי להגיע לטוקסיקולוג פניתי למרכז רעלים רמב"ם אך הם אמרו לי שהבעיה שלי היא בגדר רופא תעסוקתי פניתי לרופא הוא נתן לי פטור מחשיפה לחומריים כימיים אך בתביעתי לבל"ל התבקשתי בכל זאת להגיע לטוקסיקולוג ע"מ להוכיח את העלייה לחשיפת החומר ואינני יודע מה לעשות אני פונה למרפאה תעסוקתית ואין להם תשובה בשבילי מה אתה מליץ לי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה? - תגובה
ד``ר טמיר גפן28/12/2010הי!
במידה ומי שמבקש את בדיקת טוקסיקולוג הנה ביטוח לאומי יש לבקש שביטוח לאומי יפנה אותך למומחה טוקסיקולוג מטעמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ק29/12/2010תודה על התשובה המהירה פניתי אליהם בעניין הם אומרים שהם ביטוח לאומי ולא מוסד רפואי ואני תקוע עם תביעה וצריך להחזיר כסף למעסיק שלי ואינני יודע מה לעשות ולאן אפנה אמרו לי תחפש טוקסיקולוג פרטי שייתן לי חוו"ד אחד כזה הבנתי שלוקח לא מינימום 5000 ש"ח שממש אין לי ואינני מבין למה הקופה שלי לא שולחים אותי לטוקסיקולוג (מ.תעסוקתית) אנא עזרו לי.
מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/12/2010במישה ויש לך בעיה רפואית שלהערכתך נותרה כתוצאה מהחשיפה לחומר הרי רופא המטפל אמור לציין זאת או מומחה שבתחום התמחותו הנזק. לעניין ביטוח לאומי אני מבין שהם לא מבקשים ממך את האישור אך אתה מעוניין בו בכדי להגישת תביעה כנגד ביטוח לאומי. חוות דעת שכזו ניתן לקבל אצל טוקסיקולוג או אצל רופא תעסוקתי. העלות של חוות דעת שכזו במקרה הטוב הנה 5000 ש"ח. במידה ולא נותר נזק או מגבלה הרי אין טעם לחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ק29/12/2010תודה על המענה המהיר.
יש לי הזק בכבד ומי שדורש ראייה סיבתית בין החשיפה לחומר לבעיית הכבד הוא ביטוח לאומי וכל גוף שאני ניגש אליו מנפנף אותי בצורה עדינה (בל"ל,מ.תעסוקתית,מכבי,והמומחה לבעיות כבד)ואינני יודע לאן לפנות אין לי בעייה ללכל לטוקסיקולוג אם בל"ל מבקש אבל ממרפאה תעסוקתית לא מפנים אותי ואין לי 5000 ש"ח ליעוץ אני לא מבין למה רופא תעסוקתי לא נותן מכתב לבל"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/12/2010מה הנימוק שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ק30/12/2010תודה שוב פעם הנימוק של מ.תעסוקתית מכיוון שאני הורחקתי מחומריים כימיים אין צורך בטוקסיקולוג והאם אני יכול לשוחחח אתך בטלפון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/12/2010כן אין בעיה מותר לדבר איתי גם בטלפון.
עוד יותר טוב.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)