מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צבעים מורידים פריון?אור28/12/2010
יש לי חבר צבעי של דירותיש לו 2 ילדים
אמרו לו שמי שמתעסק בצבעות
הכימקלים של הצבא יכולים להוריד לו את הפוריות
הוא מודאג ושאל אותי
אולי יש לך תשובה עבורו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צבעים מורידים פריון? - תגובה
ד``ר טמיר גפן28/12/2010הי!
ישנם חומרים רבים שפוגעים בפריות וגם ממיסים יכולים לגרום לפגיעה שכזו. דבר תלוי ברמות החשיפה.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקהשאול27/12/2010
שלום, אני עובד ברשות ציבורית עברתי ניתוח להסרת גידול מהכליה לפני כחודשיים. הניתוח עבר בהצלחה. רופא תעסוקתי של מקום העבודה בדק אותי קבע כי איני יכול לחזור לעבודתי הקודמת עקב חשיפה לגזים מרכבים. וזאת למרות שהצגתי אישור מהרופא המנתח לפיו אין כל מניעה שאחזור לעבודתי הקודמת. עפ" קביעת רופא התעסודה אני יכול לעבוד רק בעבודה משרדית. איני מעוניין בכלך מאחר והדבר פוגע במשכורת שלי בצורה משמעותית. האם ניתן לערער על החלטת הרופא? אם כן למי ואיך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקה - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/12/2010הי!
א. יש חסר מידע לגבי גידול. סוג הגידול וטיבעו.
ב. חסר מידע לגבי סוג הניתוח. האים דרך לפרוסקופית או פתיחת באן. האים נעשתה רק הסרת גידול או גם חלק מהכליה.
ג. נתונים אישיים - ז. א. גיל וגם מחלות רקע שלא פחות חשוב.
באופן אקרוני במידה והניתוח נעשה ללא פתיחת בטן ואין בעיות רפואיות נוספות הי אין אני רואה סיבה רפואית שלא לחזור לעבודה העסקת בה.
ניתן לערער למנהל מרפאה או לראש שירות תעסוקתי בקופה.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציטחנן26/12/2010
לפני כחודש עברתי ניתוח אפנדציט, כאשר הכאבים עצמם התחילו בזמן העבודה. אני עובד בתור ברמן ובמהלך העבודה יוצא לי להרים דברים כבדים מאוד. את הכסף מביטוח לאומי על חופשת מחלה בת 16 יום קיבלתי. השאלה שלי היא האם אפנדציט יכול להיחשב כתאונת עבודה? והאם אני יכול לתבוע פיצויים בגינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדציט - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/12/2010הי!
השתובה הנה שלילית. מדובר בדלקת שמתפתחת בתוך התוספתן שלא קשורה להרמת משאות כבדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםשרית25/12/2010
שלום רב
אני עובדת 4 שנים בשרות לקוחות בחברה סלולרית ולפני כמה חודשים התחלתי להרגיש כאבים בלתי נסבלים בברכיים , הופנתי לאורטופדית שלאחר צילום הפנתה לפיזוטרפיה
במהלך תרגילי פיזוטרפיה התגלו כאבים גם ביריכיים , האם ייתכן שזה קרה כתוצאה מישיבה ממושכת בעבודה ? ואם כן האם זה מוכר כתאונת עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/12/2010הי!
כאבי ברכיים בעיה נפוצה ושוב לא ניתן להגיב ללא נתונים הבסיסיים.גיל גובה משקל מחלות רקע וכו. מכל מקום לא ידוע לי שבעיות אלו קשורות לישיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי הדברה וכניסה להריוןAAA25/12/2010
שלום,
אני עוסקת בתחום המחקר החקלאי ובמסגרת עבודתי עושה ניסויים בחומרי הדברה נגד חרקים. רציתי לדעת איזה בדיקות כדאי לעשות לפני כניסה להריון. פניתי למרכז ההרעלות ברמב"ם ולעוד מרכז יעוץ בבלינסון וכולם מעבירים אותי מאחד לשני. למי פונים או מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי הדברה וכניסה להריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/12/2010שלום. רב!
במידה ואת עובדת עם חומרים שיכולים לסכן את העובר יש לבדוק מול רופא תעסוקתי. לא ידוע לי לגבי בדיקות שלפני היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטת רופאה תעסוקתית -דחוף בבקשהענת23/12/2010
שלום רב
אודה לתשובה דחופה לפני יום א' בבקשה .
אבי בן 65 -עבד בחברת אבטחה כ-4 שנים .
במהלכן חלה בליבו -הוא עם אי ספיקת לב קשה מאד וקוצב לב .
בנוסף לכך קימות מחלות אחרות לצערינו.
לפני כחודש -פנה בעל הבנין בו עבד למעסיק ,ואמר לו שאין לו צורך יותר במשמרת ערב בה אבי כן יכול היה לעבוד כי בבוקר קשה לו מאד לעבוד עקב הכדורים שהוא לוקח ,ואמר לו שהוא מוותר על המשמרת - אי לכך פנינו למעסיק הראשי ואמרנו לו
שאבי באמת לא מסוגל יותר לעבוד .
המעסיק ביקש מכתב מרופא תעסוקתי שזו אכן קבעה שאבי לא כשיר לעבודה כלל
ושהמגבלה יציבה .
שלחנו אליו את המכתב ,וכעת הוא מפנה אותנו ליועץ המשפטי של החברה -נראה לי שהולכת להיות כאן סחבת ,,
אני יודעת שבמקרה זה המעסיק חייב לפטר את אבי עם כל המשתמע מכך -לרבות פיצויים ,שהרי זה נחשב מתפטר בדין מפוטר .
האם אני צודקת ? האם פתאום המעסיק יכול להערים קשיים ?
אודה לתשובה דחופה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטת רופאה תעסוקתית -דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/12/2010הי!
בדרך כלל לאחר מכתב שכזה המעסיקים לא עושים בעיות אך לפעמים כן מתקשים ומנהלים הליך משפטי וכו'. במקרה הנדון ובהתאם למה שכתבת נראה לי שהמעסיק אמור להפסיד לכן לאחר בירור אצל יועץ המשפטי שלו אביך יקבל מה שמגיעה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ולחצ"גאפרת22/12/2010
שלום,
אני עובדת מזה 20 שנה בעבודה מלחיצה עם קבלת קהל. לפני כשנתיים פיתחתי מיגרנה ואח"כ לחד"ג וסוכרת.מטופלת תרופתית בשלושתם.
האם לפי נסיונכם L
א. יש קשר בין עבודתי להתפתחות 3 מחלות ייחודיות אלה?
ב. יש מצב שניתן יהא להעביר אותי למלקה רגועה יותר...?
כל פרט יועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ולחצ"ג - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי22/12/2010שלום
לשאלות שלך מגוון רחב של תשובות שבין כן אולי ולא.
לכן זה דורש כניסה לעומק השאלות והבעיות שלך כי אין תשובה חד משמעית גם לגבי שאלה ראשונה גם השנייה.
לדעתי עלייך לגשת לייעוץ באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיווח של רופא תעסוקתי למעבידא19/12/2010
רציתי לפנות לרופא תעסוקתי בנוגע לעניין רפואי שאני סבור שחל עקב עבודתי ומגביל את יכולתי לעבוד.
לפני הכניסה לרופא נאמר לי שהרופא מחוייב לדווח את החלטתו למעסיק ונדרשתי לחתום על טפסים מתאימים.
האם אין שום אפשרות רק להתייעץ עם רופא תעסוקתי כדי להבין מה האפשרויות העומדות בפני במצבי, מבלי שהדבר ידווח למעביד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיווח של רופא תעסוקתי למעביד - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010יש לזכור שרופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים נותן שירות לא רק לעובד אלה גם למעסיק. ישנו מין משולש עובד מעסיק ורופא תעסוקתי. במידה ויש בדברך מידע מסוים הרי הרופא מחויב לדווח למעסיק בכדי שרק העובד יהיה מוגן אלה גם המעסיק.
במידה ואתה רוצה לקבל יעוץ לא מחייב תוכל לפנות לרופא תעסוקתי פרטי ולקבל יעוץ לא מחייב.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
א19/12/2010אברר לגבי רופא באופן פרטי.
אולם הדבר תמוה בעיני - המעביד לא משלם עבורי את דמי קופת החולים, אז למה הרופא מחויב גם לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010המעסיק משלם עבורך ביטוח לאומי וגם לקרן פנסיה.
דוגמה פשוטה.
אתה מדווח לרופא שחלולה במחלה מדבקת. הרי אתה יכול להדביק אובדים אחרים ולגרום לנזק למעסיק.
או לדוגמה מצב רפואי שך מסכן את בריאותך (כאבי גב על רקע פריצת דיסק לדוגמה). רופא לא מדווח למעסיק לגבי מגבלות שלדעתו יש לקבוע והמעסיק בהעדר מידה נותן לך להרים משא כבד. כאב גב מחמיר ויש מקום לניתוח. הרי צפיה תביעה גם נגד הרופא וגם כנגד המעסיק. ועוד מקרים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור יום עבודה עקב סקרואילאיטיסאור18/12/2010
כעת בהריון שבוע 21, עקב כאבי אגן עזים פניתי לאורטופד שאבחן סקרואילאיטיס קשה עם הגבלה בתפקוד והמליץ על שמירת הריון מלאה. בפניה לגניקולוגית שלי על מנת לאשר את שמירת ההריון קיבלתי המלצה לשמירת הריון חלקית (קיצור שעות עבודה ועבודה ללא מאמץ פיזי) ואיתה עלי לפנות לרופא תעסוקתי.לציין כי אני עובדת זה 3.5 שנים כאחות בחדר מיון לא לוקחת ימי מחלה אך כעת אני באמת זקוקה למנוחה זו אשר עבודתי לא מאפשרת.
מספר שאלות:
1. מדוע אורטופד המליץ על שמירת הריון מלאה והגניקולוגית לא מכבדת זאת?
2.אני עובדת כאחות. איזו עבודה "ללא מאמץ" קיימת לאחות בבית חולים?
3.כיצד אוכל לקבל שמירת הריון מלאה כעת כשאני כל כך סובלת?
4. מהו "קיצור יום עבודה" לא ראיתי מידע על מצב זה באתר ביטוח לאומי.
5. השבוע אפנה לרופא תעסוקתי. מה עלי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור יום עבודה עקב סקרואילאיטיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010שלום רב!
יש לזכור שהיריון זאת לא מחלה לכן התופעות של היריון באחריות ובטיפול של רופא נשים. במידה ויש בעיה רפואית אחרת כל בעיה מטופלת על ידי מומחה בתחום. כגון בעיה אורטופדית מטופלת ע"י אורטופד ולבבית ע"י קרידולוג וכו'. מצב של שמירת היריון יכולים לקבוע רק רופא נשים ורופא תעסוקתי. רופא נשים יכול לקבוע שמירת היריון כאשר ישנה סכנה לעובר. רופא תעסוקתית יכול לקבוע שמירת היריון כאשר עיסוק של האישה יכול לסכן את העובר (לדוגמה עבודה בחשיפה לחומרים מסוכנים וכו'). לאור הנאמר לעיל אין אני בטוח שבמצבבך כלל מדובר בשמירת היריון. לדעת י מדובר בהמלצה לחופש מחלה רגילה.
בנוסף לכן ברצוני לציין שאפילו שרופאים ממליצים שמירת היריון הרי שמי שמאשר זאת זאת ביטוח לאומי. ייתכן וקביעת קיצור שעות העבודה הנה ההמלצה אופטימלית במקרה שלך.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור יום עבודה עקב סקרואילאיטיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010שלום רב!
יש לזכור שהיריון זאת לא מחלה לכן התופעות של היריון באחריות ובטיפול של רופא נשים. במידה ויש בעיה רפואית אחרת כל בעיה מטופלת על ידי מומחה בתחום. כגון בעיה אורטופדית מטופלת ע"י אורטופד ולבבית ע"י קרידולוג וכו'. מצב של שמירת היריון יכולים לקבוע רק רופא נשים ורופא תעסוקתי. רופא נשים יכול לקבוע שמירת היריון כאשר ישנה סכנה לעובר. רופא תעסוקתית יכול לקבוע שמירת היריון כאשר עיסוק של האישה יכול לסכן את העובר (לדוגמה עבודה בחשיפה לחומרים מסוכנים וכו'). לאור הנאמר לעיל אין אני בטוח שבמצבבך כלל מדובר בשמירת היריון. לדעת י מדובר בהמלצה לחופש מחלה רגילה.
בנוסף לכן ברצוני לציין שאפילו שרופאים ממליצים שמירת היריון הרי שמי שמאשר זאת זאת ביטוח לאומי. ייתכן וקביעת קיצור שעות העבודה הנה ההמלצה אופטימלית במקרה שלך.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר טמיר גפן בנושא קצבת נכותמאיר16/12/2010
אני חבר באחת מקרנות הפנסיה הוותיקות. גילי 59. ותק בקרן 32 שנה.
סובל מבעיות שונות שאפרטן להלן:
הפרעות קצב, לאחר אבלציה שלא הצליחה במלואה. (רפרוף פרוזדורים). מטופל בקומדין.
מחלה של כלי הדם הכליליים שחוזרת לאחר נתוח 5 מעקפים מלפני 3 שנים.
תפוקת חדר שמאל כ 40%
לחץ דם . בטפול תרופתי. סלואו דרלין, נורווסק...
ערמונית מוגדלת (עד כה 3 ביופסיות שליליות). קם 5- 10 פעמים בלילה.psa 20-30
אי ספיקה קשה של הוורידים ברגל ימין. צבע הקרסול ממש השחיר והטקסטורה של העור קשה. מלווה בבצקת קשה. נתוח לייזר שנעשה לא הצליח.
אי ספיקה כרונית של הכליות ברמה התחלתית . קריטינין 1.6 gfr 49
כאבים בעמוד שדרה צווארי +תחתון. בצווארי בצלום שנויים ניווניים עם זיזי ברוב הגבהים.
סוכר עלה ל 111. הסטוריה משפחתית של אח שנפטר מסכרת בן 57.
שאלתי היא האם נתונים אלו יכולים להיות מוגדרים כנכות שמעל 70 % ? (שמקנה בעצם נכות מלאה)
שאלה נוספת היא האם קביעת אחוזי נכות ע"י בטוח לאומי מאושרת למעשה גם ע"י רופאי הקרנות ?
בתודה מראש, מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי -תחום עיסוקי הוא כספים
מאיר16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר טמיר גפן בנושא קצבת נכות - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/12/2010מאיר שלום!
חשו לא ותק בקרן אלה מה המקצוע שלך. הרי דין עובד כפיים ודין פקיד בבנק שונה גם מבחינת המלצות רפואיות.
יש לך מחלות רבות ובעיות רפואיות לא מועטות וייתכן אתה כן זכאי להיות מוגדר במי שאיבד את כשירותו לעבודה אך הדבר ניתן להגיד רק לאחר בדיקה ולא לפי האבחנות.
לגבי אחוזי נכות של ביטוח לאומי - אין לאחוזי נכות הללו משמעות לעניין קביעת כושר עבודה. נכה ב- 100% של ביטוח לאומי יכול לעבוד לפעמים בהיקף משרה מלאה ואף יותר.
בכבוד רב ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתיריטה14/12/2010
שלום רב,
אני נמצאת בחופש מלחלה כבר כחודשיים לאחר 2 אשפוזים בגלל פריקרדיטיס חוזר (דלקת קרום הלב ). כעת מטופלת ב-100 מג' של REDNISONE + מג'20 IMURAN
מצב כללי יציב, אך עדיין קשה ללכת, לשבת. בדיקות דם לא טובים בגלל IMURAN קרדיאולוג וראומטולוג אומרים שיקח תקופה ממושכת לחזור לעצמי.
לפי הנוהל בעבודה (אני עובדת מדינה) אחרי חודשיים של מחלה אני צריכה לעבור ועדה רפואית אצל רופא תעסוקתי.
שאלות:
1. האם זה אותו רופא שמקבל בקופת חולים והפניה אליו אני מקבלת מרופא המטפל או לעובדי מדינה יש רופאי תעסוקה אחרים? 2. האם במצבי הבריאותי שלי אני כשירה לעבודה?3. האם המלצה להמשך חופש מחלה מראומוטולוג מבית חולים יתן משמעות
להחלתה?
תודה מראש,
ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי-עדכון
ריטה14/12/2010עדכון:
IMURAN-100 מג'
PREDNISONE 20 מג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/12/2010הי!
מדובר ברופא תעסוקתי של קופת חולים. לגבי כשירות עבודה הרופא יכול לקבוע רק לאחר בדיקתך והתרשמות וקשה להגיד דבר דרך אינטרנט. המפנה הנו רופא משפחה או כל רופא אחר או גם מעסיק. במידה ואין לרשותך ימי המחלה או בהתאם להחלטת רופא המדינה (רופא משרד הבריאות) יקבע האים יש מקום לזמנה לועדה של עובדי המדינה (בהתאם להמלצתו של רופא התעסוקתי).
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי
ריטה15/12/2010תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיאת משקל לפי גילאילנה שהם13/12/2010
אבקש לדעת האם יש הנחיות ספציפיות לנוער לגבי הרמת חפצים בעת העבודה,האם יש מגבלות לפי משקל גוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיאת משקל לפי גיל - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/12/2010לא ידוע לי. בנוסף זה תלוי במבנה הגוף ובבעיות רפואיות קיימות או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיאת משקל לפי גיל - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/12/2010שלום!
ישנם המלצות של צרפתיים שמקובל לבסס את המלצות בהמלצותיים אך שוב דבר תלוי במבנה הגוף של האיש וטיב ואופי העבודה. אין המלצות כלליות שתלושות ולא קשורות לעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בזויה בעבודה - הריוןתפוחי13/12/2010
ד"ר נכבד,
האם באפשרותי לגשת לרופא תעסוקה, ואיכן? באם הבוסית שלי מתייחסת אליי ממש "מגעיל" מאז שהיא יודעת שאני בהריון (בערך מהשבוע השביעי):
הרעה בשכר היסוד, צעקות, התנהגות בזוייה ומזלזלת, בקשה להרים קלסרים כבדים, לחפש לה תיקים במשרד- רוב התיקים על הריצפה והרבה, הפעלת לחץ בזמן העבודה, איחור במתן צ'ק השכר... לא משלמת שעות נוספות אבל זה דחוף וההוא דחוף במיוחד בזמן שבו צריך לצאת הביתה/ ללימודים, אי התייחסות לבקשה לתת לי תלושי שכר, לא משלמת הבראה וביטוח מנהלים... אני עובדת שם מאפריל 2009 וכיום אני בשבוע 26 להריוני (אני גם לומדת בערב)? הדבר מתחיל להשפיע עליי פיזית ונפשית - אני סובלת מתשישות וכאבי גב ושחמות... חוסר מוטיבציה וחוסר השקעה בלימודים.... מה עליי לעשות? (כבר פניתי להסתתדרות העובדים והוצאתי לה מכתב עדין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בזויה בעבודה - הריון - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/12/2010לדעתי רוב הבעיה נמצאת במגרש של עו"ד מומחה לדיני עבודה או של הסתדרות העובדים אך עדיין לא במגרש של הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכת חשמלר.א12/12/2010
ב 4.4 התחשמלתי בעבודתי כאשר כבל חשמל התפוצץ לי ביד בזמן שחברתי מכשיר חשמלי לכבל מאריך.
הייתה לי כוויה באצבע יד שמאל עם יד שחורה.
מאז אני סובל מכאבים שהלכו והתגברו ביד,לא רק זה הם מתפשטים עכשיו לכיוו המרפק.
אני סובל מרדימות ונמול בכל כף היד.
יש לי ירידה בתחושה וירידה בכוח גס לדעתי.
האם זה מותיר אחוז נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכת חשמל - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/12/2010התשובה היא כן. אבל מדובר בתאונת עבודה לפי מה שכתבת אתה צריך לפנות לוועדה רפואית של הביטוח לאומי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאיטיס פוביסאביב12/12/2010
החלקתי ונפלתי על צד ימין של הגוף לאחר כיומיים התחילו כאבים בלתי נסבלים במפשעות בטן תחתונה ובמותן שמאל. לאחר בדיקות מרובות ובבדיקת מיפוי עצמות נמצאה קליטה מוגברת בסימפיזיס פוביס ובסאקרו אליאק מטופל כרגע באטופן 600 אך הכאבים ממשיכים מה ניתן לעשות בנוסף לריפוי מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאיטיס פוביס - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/12/2010יש לפנות לפורופ אורתופדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)