מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאריך הפגיעהיגאל31/05/2011
שלום, ד"ר! בצילומי CT משנת 2009 ישנם גידולים בריאות . בביופסיה בשנת 2010בדקו מהטיבם של גידולים וסיכמו שמדובר על מחלת מקצוע סיליקוזיס. ביטוח לאומי הכיר את מחלת מקצוע, אך מתאריך של ביופסיה - משנת 2010. לדעתי, בביופסיה התברר מהטיבם של גידולים, וגדולים אצמם מופיעים בצילומים משנת 2009. יש לי סיכוי להוכיח שתאריך הפגיעה הוא שנת 2009 (לפי CT) ולא 2010 (לפי ביופסיה)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון לשאלה
יגאל31/05/2011יותר נכון ויותר רלוונטי לי - תאריך תחילת הנכות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך הפגיעה - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/05/2011שלום!
לא ברור האים נבדקת ע"י ועדת ביטוח לאומי ומה הקביע.
דבר איתי בטלפון. אני לא הבנתי הים יש בדיקות נוספות מעבר לבדיקת CT. כגון תפקודי נשימה כולל דיפוזיה וכו'. הנכות נותנים על סמך מכלל נתונים ולא על סמך הצילום.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא רופא תעסוקתיקרן29/05/2011
האם יש קיים רופא תעסוקתי הן בביטוח לאומי והן בקופ"ח ?
האם יש לי זכות כלשהי לאחר ניצול כל ימי המחלה (בגין דלקת במפרק הירך), להמשיך לקבל שכר (מביטוח לאומי למשל) ומהי הפרוצדורה, האם עלי לפנות לקופח או לביטוח לאומי ?
האם במקרה זה יש טעם בטיפול בארומטרפיה?
שאלה נוספת, האם מקום עבודתי יכול לסרב לכך שאעבוד בהתאם ליכולתי, במקום במשרה מלאה, כפי שהיה לפני המצב הנוכחי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/05/2011הי שכר מקבלים רק עבור עבודה.
ביטוח לאומי משלם קצבת נכות במידה וקיימת נכות. לגבי מעסיק - בהחלט יכול לסר שתעבדי לפי יכולתך. מקובל שיכולת שכזו תקבע על ידי רופא תעסוקתי ולא על יד העובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי30/05/2011בנוסף לתשובה של דר גפן גם אם רופא תעסוקתי קובע מגבלות הן לא בהכרח מתאימות למקום העבודה .
כדי להגיע לרופא תעסוקתי דרך הקופה את צריכה להניות מועסקת אז תפני לפני תום עבודתך ע"י הפניה מרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בדרכי הנשימהאורית25/05/2011
שלום רב,
אני עובדת במשרד היושב בסביבה חקלאית, בעבר המבנה שימש כיחידת צילום שנים רבות.
מזה כשנה אני סובלת מכאבי ראש חמורים, חולשה, קוצר נשימה, שיעול כרוני גם במשך היום במשרד, וגירוי בעיניים.
למרות שאני עובדת במשרה חלקית, כאשר אני חוזרת הביתה אני לא מסוגלת לתפקד, אני עייפה מאוד בצורה קיצונית. בגלל קוצר הנשימה אני מתקשה לנשום באופן רגיל. לפני כמה ימים היה לי כאב ראש כל כך חזק שהתעוררתי בלילה בגללו.
בצעתי בדיקות אלרגיה - ולא נמצא דבר.
בעבר, עזבתי מכון מחקר בגין בעיה דומה.
אני מיואשת !!!!! עשיתי צילום ריאות לפני כמה חודשים והיה תקין, בעבר, בצעתי בדיקת מטהכולין שהראתה ירידה קלה בתפקודי ריאות אולם לא משהו משמעותי.
מה עלי לעשות ?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בדרכי הנשימה - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/05/2011קשה לפתור בעיה שכזו דרך אינטרנט. צריך לבדוק לעומק האים זה מתרכש רק בעבודה או גם בבית. בחופשים, שישי שבת וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרכי הנשימה וחולשה כללית
אורית26/05/2011כאשר אני לא נמצאת בעבודה, אני מתאוששת ומרגישה יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בדרכי הנשימה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/05/2011נראה כי זה לא קשור למקום עבודה נוכחי. אבל אולי יש חשיפה לחומר מסויים זהה? לפעמים יש עובשים על קירות של מבנים בגלל רטיבות שיכולים לגרום לתופעות הללו. יש לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאברהם25/05/2011
שלום רב אני עובד במוסך 13 שנים בשנה שעברה עברתי תאונת עבודה שבמהלכה נגרם לי קרע בכתף ,בחודש הבא אני אעבור ניתוח בכתף בעקבות כך.
לאחר שהודעתי על הניתוח למעביד שלי החליט שמפטר אותי מסיבות אחרות שלא קשורות לניתוח השאלה האם מותר לו כי אני בחודש הבא עובר את הניתוח בהמשך לתאונת העבודה שקרתה לי דבר שני חודש הפיטורים יצא ב25/6 כאשר ב22/6 כבר אהיה בניתוח.
בנוסף מי ישלם לי את ימי המחלה עכשיו שאני מפוטר כי הרי זו תאונת עבודה שהסתבכה במהלך השנה הזו??האם עליי לגשת לביטוח לאומי או למי אני פונה תודה רבה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/05/2011כל העניינים קשורים בתאונת עבודה מטופלים דרך ביטוח לאומי.
המעסיק יכול לפטר. תבדוק עניניי אחוזי נכות שמגיעים לך בעקבות הפגיעת כתף. כמו כן תפנה לקבלת יעוץ משפטי ותבדוק שלא הייתה רשלנות של המעסיק ובגין כך נגרמה התאונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לחומרי מפ"אמרי25/05/2011
שלום,
הנני עובדת מזה כ- 3 חודשים עם קסילן (חומרי מפ"א) ורציתי לדעת האם על המעביד חלה חובה לשלוח אותי להבדק ע"י רופא תעסוקתי או לשלוח אותי לבדיקות מיוחדות ואם כן, אילו בדיקות עליי לבצע?
יש לציין שלא נבדקתי אפילו פעם אחת. גם לא לפני תחילת עבודתי.
לפי הוראות הבטיחות שקראתי צריך להבדק לפני תחילת העבודה במקום ולאחר 3 חודשים. המעביד טוען שהם לא מחויבים שלוח אותי. באילו תנאים חלה החובה ובאילו לא?
בכל מקרה, גם אם יש את כל המיגונים עדיין נושמים מהחומר ועדיין חשופים לאדיו בחלק מהזמן.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לחומרי מפ"א - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/05/2011יש תקנות בטיחות של ממיסים באתר זה. יש הגדרות את מי יש לבדוק. ניתן גם לפנות למשרד התמת. או רופא תעסוקתי בקופה.
http://osh.org.il/homepage.asp* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לחומרי מפ"א - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/05/2011בהמשך לתשובה של דר' גפן עלך לפנות לממונה בטיחות של מקום העבודה לבקש הסברים. אם יתברר שאתה נחשב כחשוף למפ"א על פי ההגדרות שבחוק יש חובה לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכים תאונת עבודהש.ד25/05/2011
לפני חמישה חודשים עשיתי תאונת דרכים בעבודה
ניצלתי את כל ימי המחלה שלי. כיום אני סובל מכאבים חזקים ברגליים
האם יש טעם לפנות לרופא תעסוקה כדי לנסות להפחית את שעות העבודה שלי
לציין שאני נוהג הרבה ועוסק במכירות, האם המלצה של רופא תעסוקתי להורדת
שעות נהיגה/עבודה מזכה אותך בשכר מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/05/2011הי!
משום שמדובר בתאונת עבודה הרי בדרך כלל מנצלים ימי חופשת תאונה. לגבי קיצור שעות העבודה הרי לא מספיק רק תלונות על כאבים. אמורה להיות ממצא אוביאקטיבי שמסביר את התלונות ובמידה והממצא מצדיק קיצור שעות העבודה הרי זה החלטתו של הרופא שיבדוק אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תאונת דרכים 25.5.11
ש.ד28/05/2011היתה לי תאונת דרכים עמדתי ברמזור ורכב נתן לי מכה מאחור
ביצעתי בדיקת CT בתוצאות מופיע:
במרווח L5-S1 מודגמת הצרות של הפורמינה השמאלית עם לחץ קל על שורש L5 היוצא.
בסריקת עצמות האגן כתוב-
מודגמים אוסטאופיטים בהיקף האצטבולום דו"צ עם כיסוי יתר של ראשי הירכיים, יותר מימין.
כמו כן מודגמות באספקט הקידמי של המעבר בין ראשי לצווארי הירכיים דו"צ בליטות גרמיות שטוחות.
הממצאים עשויים לגרום לתפס אצטובלו פורמלי משולב מסוג PINCER ו- CAM
כבר ארבע חודשים אני סובל מכאבים קשים לכל אורך רגל ימין בשבוע האחרון התחילה לכאוב גם רגל שמאל, יש לי רגישות לאורך כל הרגל וכאבים בברך ובפרק הירך
האם הממצאים בסיטי יכולים להצביע על בעיה בברך או בפרק הירך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסול ימני עם רצועה קרועהאבי24/05/2011
ערב טוב לפני שנה נקעתי את הקרסול ימני עם קרע מלא של הרצוע A,T.F,L הרופא אמר לי שאני צריך לעבור ניתוח לשחזור הרצוע אני סובל קרגע מחוסר יצבות ברגל ימין היתה לי ועדה רפואית שקבעה לי 10 אחוזי נכות יצבה רציתי לדעת עם כדי לי לערער על החלטה זו עקב הקרע וחוסר היצבות של הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול ימני עם רצועה קרועה - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/05/2011התשובה ניתן לתת רק לאחר בדיקה פיזיקאלית ולבדוק את חומרת אי יציבות. כמו כן במידה ונזק הרפואי גרם לפגיעה בכושר עבודה יש לבדוק אפשרות הפעלה של תקנה 15.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון ההריון שלי בעבודהאסנת23/05/2011
אני בהריון בשבוע 13, ולצערי הרב לא מחוסנת לאדמת, ולא מחוסנת לCMV.
אני עוסקת בהידרותרפיה ושחיית פעוטות בבריכות טיפוליות כ30 שעות בשבוע עם מבוגרים, ילדים ותינוקות. וירוס הCMV עובר במים דרך הפרשות ורוק, אדמת עוברת במידה והורים החליטו לא לחסן את ילדם.
במידה ואישה בהריון נחשפת לCMV או לאדמת התוצאה לצערי הינה הפלה בטוחה כיוון ששניהם מובילים למומים קשים.
מה עליי לעשות? האם לגשת לרופא תעסוקתי ולהפסיק את עבודתי עד תום ההריון?
אציין כי רוב הנשים בהריון כן מחוסנות מפני אדמת, מחציתן מחוסנות לCMV. בעבודה רגילה, אפילו בעבודה עם ילדים סיכויי העברת המחלה קטנים יותר בהשוואה לסביבת המים. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון ההריון שלי בעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/05/2011תפני לרופא תעסוקתי. ייתכן ויש אפשרות לשינוי תפקיד במסגרת העבודה. יש לבדוק את כל האפשרויות.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים מסוכניםיולי22/05/2011
שלום רב,
אני בהריון בחודש 5, חבל שלא ראיתי את הפורום הזה קודם...
אני מהנדסת פיתוח. עובדת במפעל המייצר יריעות PVC. כרגע בגלל שאני מתלמדת, אני בעצמי עושה גם את העבודה של הטכנאיות, כלומר את כל תהליך הפיתוח, משלב שקילת אבקת הPVC ותוספים למיניהם כנו מרככים מייצבים, תומכי עיבוד וכו'. כל זה נשקל לתוך התערובת ומערבבת את זה במיקסר סגור ומחומם ל90 מע"צ. אני משתדלת לשים מסכה עם פילטר, לפעמים זה מקשה על הנשימה ואני מורידה אותה. (כמובן חלוק, כפפות ונעלי בטיחות). לאחר שהתערובת מוכנה, אני מעבדת אותה על הוולסה שזה שני גלילים חמים ב 180 מע"צ שעליהם תערובת מותכת והופכת ליריעה דקה, בזמן העיבוד הזה עקב טמ"פ גבוהה נפלטים גזים, כמובן יש מנדף מעל הוולסה ששואב את הגזים לבפנים, אבל עדיין יש ריח לא סינפטי במעבדה מכיוון ש3 וולסות כאלה עובדות בו זמנים והאיוורור לא משהו. אני משתדלת כמה שפחות לעמוד ליד הוולסה ולנשום את הגזים, אבל כמובן לא מתאפשר לי.
והעבודה גם ליד הוולסה בעמידה, ודורשת תשומת לב מירבית מכיוון שזו מכטנה מסוכנת.
הראיתי למנהלת שלי חומרים שאסור לנשים בהריון ומניקות לעבוד איתם, אבל היא אמרה שרוב החומרים לא נמצאים פה, יכול להיות שחלק מהמייצבים מכילים נגזרות שברשימה...
אבל היא לא אומרת לי להפסיק לעבוד ככה, לי כבר מתחיל להיות קשה קצת, אבל מה שאני באמת רוצה לדעת וזה מה שהכי מטריד אותי האם יש סיכון לעובר????? אני מאוד חרוצה ואוהבת לעבוד ולא פוחדת משום עבודה, כל עוד זה לא יסכן את העובר. מה דעתכם???יש איזשהם בדיקות שאוכלצ לעשות, אני ממש לחוצה.
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים מסוכנים - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/05/2011הי!
תבקשי מהרופא המטפל או רופא נשים מכתב לרופא תעסוקתי תוך צירוף רשימת חומרים איתם את עובדת. בבדיקה גם תפרתי את תהליך העבודה שמחייב שימוש במסכה וכו' והרופא תעסוקתי יתן המלצות בהתאם להתרשמותו ובהתאם למצב רפואי. במידה והרופא מתרשם שאין את יכולה להמשיך חעבוד בעמדה זו תקבלי המלצה לעבודה מתאימה אחרת במסגרת עבודתך. במידה וגם זה לא אפשרי הרי יכול להיות יש מקום למצב של שמירת היריון.
בכוב רב ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום- האם נכון? - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/05/2011הי!
יכול להיות שסוגי עבודה שאת עוסקת בהן אין חשיפה משמעותית ולא נכשבת כעובדת בחשיפה. או אין את החומרים שברשימה. לא ניתן הרי באניטרנט לתת תשובה על רשימה שהראת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בכל זאת קצת בלחץ
יולי29/05/2011אתה צודק, הבעיה שנתתי לו את הרשימה והוא בכלל לא הסתכל. לדוגמה, אמרתי לו שבחלק מהחומרים יש בנזן, ולפי מה שכתוב בחוק לנשים בהריון במעבדות, נאמר שאסור בנזן. הרופא אמר לי שאם הייתי עובדת בתחנת דלק זאת היתה בעיה, אבל להיחסף לנגיד 20 גרם ליום ולנשום אדים זה לא נורא...
אני שמחה שמישהו מקצועי כביכול העריך שלא נשקפת שום סכנה, פשוט לפי איך שהתייחס כלומר החוסר התעננינות וחוסר האכפתיות שלו, אני פשוט מפחדת שאני מפספסת פה משהו...
בכלל לא כל כך הייתי בלחץ, למרות הריחות הלא נעימים פה וגם שלא כל כך האוורור טוב, פשוט האנשים פה שרואים אותי עובדת עם הוולסה כל הזמן מעירים לי ואומרים שאגיד למנהלת שאסור לי... לכן זה מלחיץ. מקווה שהתינוקת תהייה בריאה...
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים מסוכנים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/05/2011מספר החומרים שאסור בהחלט לעבוד איתם לנשים בגיל הפוריות או בהריון הינו מאוד מצומצם ולא נראה לי כי בייצור PVC יש כאלו. יחד עם זאת אין אני משתדלת לעבוד עם הגנה לא עובדים בלי הגנה!!!!. הצעתו של דר גפן בהחלט מקובלת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתכם
יולי23/05/2011כבר קבעתי תור לרופא תעסוקתי, ממש לא בכוונתי לקבל פטור וכאלה, אני נורא שמחה שהתקבלתי לעבודה פה, ועוד הריתי בחודש הראשון לעבודתי פה. אני ממש פוחדת לקלקל יחסים עם המנהלת שלי, וכל התקופה שאני יודעת על ההריון והיא יודעת על ההריון לא נמנעתי משום עבודה שנתנה לי, אני מרגישה בסדר פרט לכאבי ראש שאני ממש סובלת מהם ולפעמים קוצר נשימה, אבל נאמר לי שזה קורה בהריון באופן כללי הקוצר נשימה...
פשוט בזמן אחרון כולם אומרים לי להימנע מעבודה עם הוולסה ושאלך ואדבר עם המנהלת שלי, אבל אני פשוט יצאתי מנקודת הנחה שהיא יודעת שאני בהריון ולא תיתן לי לעשות משהו שיזיק לי (אבל הסבירו לי שלא אכפת לה) וגם אני חוששת שאפגע ביחסים איתה. בגלל זה אלך לרופא תעסוקתי לקבל חוות דעת מקצועית.
תודה על תשובתכם,
מקווה שהוא יגיד לי שמה שאני עושה לא מזיק לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בגן ילדים?אפרת22/05/2011
שלום רב,
גן הילדים אליו בני אמור להיות בשנה הבא עשוי מפח והבנתי שהורים רבים מודאגים שיש שם אסבסט.
אמרו לי שביצעו שם לפני 5 שנים בדיקה למשך יומיים שסגרו את הגן והפעילו מאווררים ובדקו שהכל תקין -
1) האם אופי הבדיקה מגלה בעצם שבהכרח אחד ההרכבים הוא אסבסט או שבדיקה זו נעשית גם במקרים אחרים?
2) האם ניתן להסתמך על בדיקה שבוצעה לפני 5 שנים?
3) מה יותר גרוע להיות בגן שחלק מהמבנה עשוי אסבסט או להיות במבנה לידו ? או ששניהם בעייתים באותה מידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה בגן ילדים? - תגובה
שאלה לא בדיוק לפורום תעסוקתי. יש לפנות אולי למשרד לאיכות הסביבה ולבדוק מולם אלו בדיקות נערכו במקום. מה היו הממצאים ובהתאם לתשובות אפשר לעלות שאלות נוספות. כמובן אפשר לבקש בדיקה חוזרת וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון?מיכל22/05/2011
לרופאים שלום
אני רופאת שיניים, כרגע בהריון ראשון בתחילת טרימסטר שלישי.
בשבועות האחרונים התחלתי לסבול מכאבי גב שהלכו ותהגברו עד כדי כך שאני בקושי מסוגלת להתכופף או לדרוך על הרגל. אורתופד שבדק אותי המליץ על מנוחה ממושכת ושמירת הריון, מכיוון שהעיסוק שלי לא תורם למצבי הפיזי... (אני מטפלת באוכלוסיה מוגבלת שדורשת ממני יותר התכופפות והפעלת כוח מבשיגרה)
רופאת הנשים שלי הפנתה אותי לרופא תעסוקתי וכשהגעתי לקבוע תור, המזכירה הסבירה לי שאין טעם שאני בכלל אגיע לרופא מכיוון שאני לא הולכת לקבל שמירת הריון אלא רק הגבלות בעבודה (קרי 3 שעות עבודה ורבע שעה מנוחה גג)
הבעיה היא שהעבודה אינה אפשרית עבורי עצם העובדה שכרוכה כאן התכופפות, ואני בקושי מסוגלת להתהלך. מה גם, שמקום העבודה שלי לא מאפשר לי את תנאים של 3 שעות עבודה ורבע שעה הפסקה (מדובר במקום שעובד על תפוקות עבודה, וכשיש משמרת אני צריכה להיות זמינה עבור המטופלים כל הזמן. אין לי הפסקות)
מכיוון שאין לי כלל ימי מחלה צבורים, שמירת הריון הינה האופציה היחידה עבורי. שאלתי היא האם יש כאן עילא לבקשה הזו, או שאני מבזבזת את זמני (כמו שהמזכירה טענה)
בתודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון? - תגובה
לידעתך שמירת היריון נותנים כאשר ישנה סכנה לעובר. לפי מה שפירטת לעיל לא קיימת סכנה לעובר (סוגיה זו נקבע ע"י רופא נשים אלה עם כן ישנם עיסוקים שבהם ישנה חשיפה תעסוקתית שיכולה לסכן את העובר לדוגמה חשיפה לעופרת, בנזן וכו.) לכן התייחסות יכולה להיות או מתן חופשת מחלה (במידה והאורטופד מתרשם שיש מקום למתן חופשת מחלה או קביעת מגבלות כפי שהוסבר לך (המגבלות ניתנות ע,י רופא תעסוקתי בכדי שלמעסיק יהיה מסמך רשום לגבי מגבלות) או קביעת אי כושר זמני. את יכולה לפנות בהמשך לביטוח לאומי ולנסות לבדוק מולם לגבי שמירת היריון אך אני בספק.
מכום מקום את יכולה לדבר עם רופא תעסוקתי בקופת חולים ולבדוק מולו את הסוגיה ולא מול המזכירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה עקב בעיה רפואיתשני22/05/2011
גננת כבר20 שנה סובלת מדליות ברגליים שמלווה בכאבים והתכווצויות אני נאלצת לעזוב עקב בעיה זאת את הגן האם מגיע לי פיצויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עבודה עקב בעיה רפואית - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/05/2011שלום רב!
דיברת איתי בטלפון לכן אני לא חוזר על תשובתי.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד וקבלה לעבודהשרית18/05/2011
שלום,
במהלך תהליכי קבלה לעבודה התבקשתי לבצע בדיקות דם, לאחר כמה ימים התבקשתי לבצע שוב בדיקת תפקודי הכבד אצל רופא משפחה.
אני סובלת מכבד שומני ורציתי לדעת אם זה יכול למנוע ממני להתקבל לעבודה, טיפול בכבד שומני זה הורדה במשקל וזה תהליך שלוקח זמן, יש טיפול תרופתי לכבד שומני?
האם הקבלה לעבודה יכולה להיפגע כתוצאה מכבד שומני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
שרית18/05/2011יש לציין שהכבד השומני נובע מהצטברות שומנים בכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד וקבלה לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן18/05/2011הי!
לכתבת לאיזו עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעבודה
שרית18/05/2011העבודה היא במפעל תרופות שעיקר התעסוקה היא עם חומרים כימיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן18/05/2011הי!
במידה ומדובר בכומרים כימיים שיכולים לפגוע בכבד הרי דבר יכול לסכן את בריאותך לכן תלוי בהתרשמותו של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד וקבלה לעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי19/05/2011לא ברור באיזה תפקיד את אמורה לעבוד. במניסיוני הרב בעבודה בחברות תרופות פרט למספר בודדית של פועלי ייצור החשיפה לחומרים כימים הינה אפסית ואין כל מניעה לעבודה גם עם הפרעה בתפקודי כבד עקב השמנת יתר. יש צורך במעקב לגילוי של רגישות יתר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך באצבע במקום העבודהנילי14/05/2011
שלום, אני מנהלת משק בית בבית פרטי ונחתכתי באצבע נסעתי למיון ועשו לי הדבקה של החתך ללא תפרים ונתנו לי 5 ימי מחלה, בטפסים שקיבלתי במיון אמרתי שזה תאונת עבודה, הרופא אומר שאני צריכה לבקש טופס 250 מהמעביד שיחתום עליו ולהגיש את כל הטפסים לרופא , האם המעביד חייב לחתום על מסמך זה ? ובמידה והמעביד לא ירצה לחתום על הטופס אז מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך באצבע במקום העבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן15/05/2011הי!
במידה והמעסיק לא חוטם מגישים תפסים לביטוח לאומי ללא חתימתו. בדרך כלל מעסיקים חותמים. רק במידה ומעסיק חושד שהדבר לא התרכש בעבודה נמנע מלחתום או יש לו סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור עבודה לאחר ניתוח מעקפיםלאוש11/05/2011
שלום רב
לאחרונה עברתי ניתוח מעקפים, אני עדיין בחופשת מחלה ע"י רופא המשפחה (6שבועות) וזאת בהתאם להנחיות מבית החולים
שאלתי האם החזרה לעבודה מחייבת אישור מרופא תעסוקתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור עבודה לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/05/2011תלוי בעיסוק ותלוי במצב הרפואי/קרדיאלי וכללי שלאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
לאוש12/05/2011תודה ד"ר, אני מועסק בעבודה פקידותית במשרד, משרה מלאה, אני מרגיש שיפור במצב הבריאותי וכך גם לפי הבדיקות, ועובד במקום עבודה גדול לפי ההסכמים הקיבוציים, ומכאן שוב השאלה האם חובה עלי בחזרה לעבודה להציג אישור מרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/05/2011הי!
במידה וזאת דרישה של המעסיק הרי זאת חובה. במידה ואף אחד לא דורש ואין בעיסוקך שום סיכון שיכול לפגום במצבך הלבבי ואתה מרגיש בטוב ורופא הקרדיולוג ורופא המשפחה מתרשמים שמצבך הללבי מאפשר זאת הרי אין זה חובה לגשת לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)