פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    שיר
    07/03/2011

שלום, אני בשבוע 36. מאתמול כאבים חדים ופתאומיים ובלתי נסבלים בעצם הזנב בגב. ככל הנראה העובר התמקם על עצב מסוים בגב ובכל פעם זהוא זז אני משותקת מכאבים.
    אני עובדת בישיבה 9 שעות ביום ונראה שהישיבה המנושכת רק מזיקה.
    האם במצב כזה יאשרו לי שמירת הריון? יש טעם לפנות לרופא תעסקותי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/03/2011

הי!
    שמירת היריון ניתנת כאשר ינה סכנה לעובר. כאבים בעצם הזנב הרי לא מסכנים את העובר. תוכלי לקחת ימי מחלה כפי שלוקח כל עובד במידה ולא מרגיש בטוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סעיף ליקוי נפשי מטראומה של תאונ
    יוסי
    06/03/2011

כאשר סך הנכות היא 10% לפי סעיף 34(ב) - ובסעיף כתוב כך:
    "
    34
    . הפרעות פסיכונוירוטיות‏
    (ב)
    ישנם סימנים אוביקטיביים וסוביקטיביים המגבילים באופן בינוני את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה
    10%"

האם המושג שכתוב : "המגבילים באופן בינוני את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה
    "
    האם בינוני זה נשמע כחצי, והאם הנכה מוגבל לעבוד לפי זה חצי יום עבודה?

תודה מראש על כל תשובה.

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהיה לי איבוד הכרה לאחר

יוסי
    06/03/2011

התאונה וקיבלתי סעיף נפשי על זה בגלל זעזוע מוח.

אני הייתי סטודנט להנדסת בניין - ולא יכולתי לעבוד במקצוע כי היו לי התנהגויות מוזרות
    עצבנות ייתר, אדישות, תוקפנות, וכל מיני דברים נפשיים כמו רגישות לרעש וכו..

בקיצור אני כיום לא עובד בכלל , ורופא נוירולוג קבע לי לאחרנה 30% נכות על פגיעת ראש לפי סעיף 29(11) , מה שלא היה לי לפני כן כי אז לא היה MRI.

את הנכות של 30% הוא בסס על בדיקת MRI.

אשמח לקבל עזרה, אני נשוי ויש לי ילדה ואני צריך לקיים את המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהיה לי איבוד הכרה לאחר - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/03/2011

לא ברורה השאלה? האים הקביעה של 30% הנה מנאורולוג מטעמך? או של ביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סעיף ליקוי נפשי מטראומה של תאונ - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/03/2011

התשובה הנה שלילית. ישנם אנשים עם 30% נכות נפשית ועובדים מעל ל משרה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה ותשלום בגינה
    סמדר
    06/03/2011

שלום רב,
    נפגעתי במהלך עבודתי והייתי בחופשת מחלה של ארבעה ימים.
    קיבלתי תשלום רק עבור יומיים מתוך ארבעת הימים מביטוח לאומי.
    האם המעביד אמור להשלים את ההפרש עבור היומיים הראשונים של המחלה?
    מה אומר החוק?

תודה רבה,
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה ותשלום בגינה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה ותשלום בגינה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/03/2011

יש אתר של ביטוח לאומי שכולל כל החוקים ותקנות ויש לחפש תשובה באתר זה. השאלה אולי גם לורום של עורכי דין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה
    שלומי
    06/03/2011

שלום רב

בן 24 כ-4 שנים עובד במפעל כימי .לפני כ 5 חודשים הובחן אסטמה ברמה בינונית קשה(שיעול,ליחה וקוצר נשימה במאמץ).
    הופניתי לרופא תעסוקה מרופא ריאות.
    רופא תעסוקה שערך ביקור במפעל קבע שאין כל קשר בין העבודה לאסתמה.

השאלה שלי האם יש צורך במין בירור נוסף ,פנייה לביטוח לאומי/ או שכאן הסתיים כל הבירור???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה

הוספת תגובה

• אסתמה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/03/2011

בכדי להגיד האים יש קשר בין אסתמה לבין העבודה הרי צריך לדעת לאלו חומרים היית חשוף. כמו כן יש לדעת מחלות רקע. כמו כן גם החמרה של אסטמה הקיימת יכולה ליהחשב כמחלת מקצוע.
    יש לקבל יועץ מקצועי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סטרס כתוצאה מלחץ עבודה קשה מוכר
    שחר עמר
    01/03/2011

אני עובד כשנה וחצי כמנהל כספים בחברה - עקב לחצים קשים מריבוי משימות ואי יכולת
    לבצעם אף עם השקעה של מעל 10 שעות ביום בחודשים האחרונים התחילו בעיות שינה
    וחרדות עד למצב רפואי שהוגדר כסטרס וכיום אני בחופשת מחלה ולא מסוגל לעבוד גם
    לבצע משימות פשוטות קשה לי
    המעביד עומד לפטר אותי בשל כך
    מה הזכויות שלי
    והאם זה יוכר כתאונת עבודה
    מתי יש להגיש בקשה לתאונת עבודה
    מתי נכנס רופא תעסוקתי לתמונה
    אודה על תשובות והדרכה בענין

הוספת תגובה

• האם סטרס כתוצאה מלחץ עבודה קשה מוכר - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    02/03/2011

הי!
    בלי לדעת כל הנסיבות קשה להגיד האים מדובר בתאונת עבודה . ייתכן וכן אך ביטוח לאומי צריך להכיר בכך. יתכן תזדקק לחוות דעת שקביעת קשר סיבתי בין מצבך הרפואי ובין לחץ עבודה.
    רופא תעסוקתי נכנס לתמונה ברגע שפונים אליו. לביטוח לאומי ניתן לפנות גם כן לפי החלטתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בזמן הריון
    מירב
    01/03/2011

שלום רב,
    אני מנהלת תחנת דלק והשבוע התקשרו אליי בערב,כדי שאגיע, כיוון שיש זוג שתדלק ב 100 ש"ח וטוענים שלא נכנס להם דלק למיכל.בנוסף, הם עושים בעיות בתחנה.מקללים את העובדת ורוצה לקחת מוצרים מהחנות נוחות בשווי 100 ש"ח.
    הגעתי לתחנה, בדקתי במצלמה מול הקבלה שקיבלו,ואכן הדלק נכנס. הזמנתי אותם למשרד לראות במצלמה והדבר היחיד שהם עשו זה לתקוף אותי מילולית ולקלל. הבחורה רצתה לתקוף אותי פיזית, אף בעלה עצר אותה והתחיל לקלל אותי ועובדת נוספת.
    מהבהלה והכעס, שאני מנסה לעזור להם והם מקללים ורוצים לתקוף אותי, נהיו לי לחצים בחזה ובבטן, (אני בשבוע 25 להריוני),ביקשתי מהם לצאת מיד החוצה מהמשרד. אך הם המשיכו לקלל. דחפתי אותם החוצה (בעדינות) ואז האישה התחילה להכות אותי ונתנה לי 2 בעיטות לבטן.
    נסעתי הביתה וסבלתי כל הלילה מכאבים עזים בבטן ולא יכולתי לזוז מהכאב.
    עם בוקר, פניתי לרופא נשים והוא הפנה אותי לבית החולים.
    לאחר בדיקות ומכיוון שלא הרגשתי מרגע הבעיטות את העובר- אישפזו אותי למעקב וביקורת.
    יום למחרת, הרגשתי מעט את העובר וביקשתי להשתחרר.קיבלתי המלצה לשכב במיטה 5 ימים, ובמידה ויש התפתחות להגיע שוב לבית החולים.
    יש לציין שיש לי כאבי שרירים בידיים וכאבי גב וביטני עדיין כואבת.
    שאלתי:
    1.האם זה נחשב תאונה עבודה?
    2.המידה וכן, האם ייתכן שזה יחשב תאונת עבודה, למרות שזה לא בשעות עבודתי?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה בזמן הריון

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בזמן הריון - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    02/03/2011

הי!
    להערכתי כן מדובר בתאונת עבודה. אומנם התאונה לא התרכשה בשעות העבודה אך התרכשה במסגרת תפקידך בתור מנהלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב וקושי ביד ימין
    שאול
    28/02/2011

שלום רב.
    אני סובל מכאב כרוני ביד ימין - כמו כן כף היד והאצבעות הן נוקשות שקשה לסגור את כף היד מבלי לחוש את זה. כדוגמה התחושה היא כאילו אני מחזיק כדור טניס ומנסה לסגור או לקבץ.
    הביעה מחריפה כי גם קשה לי לכתוב אפילו כמה שורות.
    אני עובד במחשב רוב שעות היום (10 שעות)- למעשה כל העבודה שלי מתמקדת בשימוש במחשב.
    נשלחתי לעשות פיזיוטרפיה אך זה לא עזר.
    בצעתי EMG עם תוצאות:
    RT MILD CTS
    MILD NEUROPATHY RT ULNAR NERVE AT THE ELBOW LEVEL
    כעת אני מנסה לעבוד עם העכבר ביד שמאל אבל הכל מתחיל להסתבך.
    אודה מאד בעד מתן יעוץ.
    תודה
    שאול

לקביעת תור
    סגירה
    כאב וקושי ביד ימין

הוספת תגובה

• כאב וקושי ביד ימין - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    01/03/2011

ה!
    בעיה ממנה אתה סובל נפוצה בקרב עובדי מחשב ונכללת ברשימת מחלות שנגרמות משימוש יתר. עם זאת בעיה זו יכולה להיות גם כתוצאה של בעיות רפואיות אחרות כגון בחולי סוכרת, בסובלים מהשמנה ואודף משקל, בקרב סובלים מדלקות פרקים מתת פעילות של בלוטת מגן ועוד. הפיתרון לפעמים ע"י טיפול ניתוחי ולפעמים ע,י טיפול בבעיה הבסיסית כגון בסוכרת וכו'. כמו כן מבחינת עבודה יכול להיות שימוש בעכבר ומקלדת ארגונומיות ושימוש באביזרי עזר שונים. יש לפנות ליועוץ לרופא תעסוקתי לקבלת יעוץ טוב יותר (בהתאם לבדיקה הקלינית והתרשמות ממקום העבודה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שיחרור והעברה עצב אולנרי-מרפק

רונית
    19/08/2011

שלום רב,
    לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לשיחרור והעברה עצב אולנרי במרפק יד שמאל.
    אני כ - 12 שנים עבדתי כקופאית וסדרנית בסופר.
    6 שנים אחרונות עובדת במשרד שעות רבות מול המחשב (כ 10-13 שעות ביום).

האם מחלה זו במקרה שלי מוכרת בביטוח לאומי כמחלת מקצוע ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שיחרור והעברה עצב אולנרי-מרפק - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    19/08/2011

הי!
    יתכן מאוד שכן אך בכדי לתת תשובה מדויקת הרי צריך לקחת אנמנזה תעסוקתית מלאה לגבי אופי הפעלת ידיים בעבודה. הרי דבר תלוי אך עובדים עם מחשב ועכבר וכפי שציינתי במכבתי הקודם ישנם משתנים נוספים המשפעים על מחלות הללו. כמו כן יש לבדוק מדוע הבעיה רק ביד שמאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב אולנרי

רונית
    26/08/2011

ראישית תודה על תגובתך.
    אני כ - 10 שנים עבדתי כקופאית בסופר. שזה כל הזמן משיכה של מוצרי עם יע שמאל (יד נשאנת על המרפק ) (מנותח) ויד ימין על המקלדת. (10-13 שעות ביום)
    כ - 6 שנים אני עובדת שעות רבות (10-13 שעות ביום) מול המחשב. טלפון בצד שמאל וכאשר מדברת בטלפון, יד מכופפת עם השפרפרת ומונחת על השולחן (נשאנת על המרפק) מקלידה רק ביד ימין. משקל שלי בשנים אחרונות כ - 90 ק"ג.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה פיזית בהריון
    Ali
    28/02/2011

אני בת 25,שבוע 19 להריון ראשון!!

בדרך כלל תמיד בריאה,סבלנית ולא מתלוננת אבל עכשיו....

אני רק חושבת על העבודה שלי,אני פורצת בבכי!!!!! אני עובדת במפעל לייצור מוצרים רפואים מכותנה (מפעילת מכונה ואורזת).התפקיד שלי להזין חומר גלם ששוקל לא פחות מ16 ק"ג כל חצי שעה!אחרכך תהליך יצור בעצמו ואריזה בארגזים שגם שוקלים מלא!המקום סגור,בלי חלונות ובלי אוויר,יש סנטימטרים של אבק הכותנה בכל מקום ואבק רגיל!!!!יש כסאות,אבל בלתי אפשרי לשבת ולעבוד,כי צריך לעשות נורמה מסויימת בכמות הארגזים,ז"א,אני 8 שעות בעמידה עם כאבי תופת בגב ובאזור האגן,רצה מעמדת אריזה לכוון מכונה או להחליף גליל של חומר!!!!את היום אני מתחילה בהמון אפצי',אחרכך כאבי ראש ,סחרחורת וקוצר נשימה עד שאני כמעט מטעלפת ויוצאת החוצה (כשאין מנהלים כמובן) והכל נגמר בהקאות.כך אני מחזיקה יום-יומיים בעבודה ויוצאת לחופש מחלה לכמה ימים,שוכבת בבית בלי תזוזה,והכל חוזר שוב עם תחילת העבודה!!!!!!!!

אם מי כבר לא דיברתי על זה,רק רופאת משפחה אמרה בעצמה שאיפשר לעבוד כך ונתנה לי הפנייה לרופא תעסוקה.רופא נשים שלי,כתב המלצה להעברה לתפקיד משרדי.למנהל שלי אין תפקיד שהוא מתאים ונכון לעכשיו אני יושבת בבית כמעט שבועיים כי אין להנהלה פתרון בשבילי והם לא מתכוונים לפטר אותי (אני עובדת 3 חודשים). אז במה רופא תעסוקתי יכול לעזור לי אם בעבודה לא מוצאים לי תפקיד חילופי?אני גם לא רוצה בשום אופן לצאת לחופשה ללא תשלום!

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה פיזית בהריון

הוספת תגובה

• עבודה פיזית בהריון - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    28/02/2011

הי!
    במידה ועבודתך כרוכה בהרמה ונשיאת משאות כבדים כפי שפירטת הרי שיתכן ורופא תעסוקתי יוכל להמליץ על אי כושר עבודה ואולי גם שמירת היריון וזאת במידה ואין למעסיק עבודה מתאימה אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    גלית
    28/02/2011

הנני בתאונת עבודה קרוב ל-90 יום ועדיין אינני מסוגלת לחזור לעבודה.. הנני עובדת משרה
    מלאה ומתלבטת מה עדיף לעשות? : לפנות למוסד לביטוח לאומי לקביעת נכות זמנית - או לפנות למחלקת תעסוקה שיאשרו לי אי כושר עבודה - מבחינת השכר והפיצוי- מה עדיף ?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    28/02/2011

הי!
    דברים לא קשורים אחד בשני.
    ביטוח לאומי קובע נכות זמנית הרי את לא יודעת כמה תמשך נכותך הזמנית.
    רופא תעסוקתי קובע את המגבלות וייתכן והמלצותיו היו מקובלות למעסיק ויוכל להחזירך לעבוד בהיקף משרה חקלית או במגבלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

גלית
    01/03/2011

תודה על התשובה. אך לא ברור לי האם ניתן לעבוד ולקבל בו זמנית פיצוי על נכות
    זמנית גם אם השכר מהעבודה גבוה ?
    תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    01/03/2011

התשובה חיובית אך תלוי בפגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    01/03/2011

שלום , אין לך מה להתלבט כי אין לך ברירה . לאחר 91 יום רק וועדה רפואית של הביטוח הלאומי רשאית לאשר חופשת מחלה 0שנקראת אז נכות זמנית) . עלייך לגשת לרופא מטפל שהוא יפנה אותך לוועדה רפואית כי זה לוקח זמן. בינתיים מקום העבודה יכול להשתמש בימי חופש מחלה שלך שיוחזרו לך לאחר קביעת הוועדה לפי קביעתם. יתכן שמקום העבודה או רופא המטפל ירצה כיסוי מרופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון
    נועם
    28/02/2011

שלום, אבי בן כ-80 חולה פרקינסון שנים רבות ( לעוד לפני פרישתו מהעבודה)
    במהלך עבודתו נחשף לחומרים שונים.
    כיצד ניתן להוכיח קשר בין המחלה לחומרים להכרה בביטוח לאומי, למי עלינו לפנות?
    תודה,
    נועם

לקביעת תור
    סגירה
    פרקינסון

הוספת תגובה

• פרקינסון - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    28/02/2011

יש לפנות לרופא תעסוקתי שמתמצא בדברים שיוכל לבדוק את הקשר במידה וקיים שכזה בין החומרים שעבדת ובין היכולת של החומרים הללו לגרום למחלת פרקינסון. הרי יכול להיות שאין בכלל קשר בין המחלה לבין החומרים.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה על פי הנחיות רופא תעסוק
    מיכח
    27/02/2011

הנני עובדת שכירה בארגון הנותן שרות רפואי מזה 17 שנה, במהלך ארבעת החודשים האחרונים שהיתי בבית בחופשת מחלה וכמו הפניית טפסים לאישור קרן הפנסיה, לפני מספר ימים ביקרתי אצל רופא תעסוקה שקבע שאחזור לעבודה לחצי משרה וללא קבלת קהל, למרות שיש לי קושי בנסיעה ארוכה הרופא התעסוקתי טען בפניי שלא בסמכותו להתייחס לזמני נסיעה ל/ממקום העבודה.קודם עבדתי ב80% משרה ועבודתי כלל קבלת קהל, משאבי אנוש שבו אליי לאחר שבוע וטענו שאין להם עבודה מתאימה במסגרת האפשרויות, וציינו שיפנו לרופא התעסוקה לקבל את חוות דעתו. לאחר מספר ימים הציעו לי לעבוד בכמה מקומות הרחוקים ממקום מגוריי למרות שידוע שבעייתי הרפואית מתייחסת לקושי הנ"ל, קודם עבדתי במרחק של 7 דקות נסיעה מביתי. ברצוני לברר הנושאים הבאים: האם מעסיק יכול לפנול לרופא תעסוקה לאחר קבלת הנחיות לייעןץ? האם אכן לא בסמכותו של רופא תעסוקה לציין מגבלת משכי נסיעה למקום העבודה? כיצד עליי להמשיך לפעול, בינתיים הוצאתי לחל"ת מכורח.

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה על פי הנחיות רופא תעסוק - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    27/02/2011

הי!
    זה נכון שרופא תעסוקתי לא מתייחס לעניין הנסיעה ולזמני הנסיעה במידה לא מדובר במרחקים באמת גדולים של עשרות קילומטרים (לא ציינת מה זה מרחקים ארוכים). בלי לדעת מה מהות הבעיה ומה התפקיד במסגרת העבודה הרי לא ניתן להגיד הים החלטתו של הרופא תעסוקתי סבירה. כמו כן ככל שניתן להבין ממכתבך הסיכום נעשה לאר תאום עם מקום העבודה שנראה מהלך תקין ומקובל.
    כמו כן במידה והתיק הועבר לטיפול של רקן פנסיה הרי שההחלטה תתקבל רק על ידי הקרן פנסיה והמלצת הרופא זו רק המלצה שקרן פנסיה לא מחויבת להמלצה זו. זכותו של המעסיק לפנות לרופא תעסוקתי לייעוץ חוזר ולקבלת הבהרות אלה ואחרות.
    לגבי שאלה מה לעשות - שאלה קשה ולא ניתן לתת תשובה בהעדר מידע מלא
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת מחלה

מיכח
    27/02/2011

תודה רבה על המענה המהיר, מהו המידע שיש בו צורך כדי לכוון אותי כיצד להתקדם, אשמח לספקו.מאחר ויש לי קושי רב בנסיעה בעיקר בבוקר, אני חולה בקרוהן וארע לי לא אחת שנצטרכתי לחזור לביתי בכדי להישטף ולהחליף בגדים ולשוב לעבודה.דבר שאפשרי שמקום העבודה קרוב לבית, בדיוק מאותה הסיבה הרופא התעסוקתי פסק לי עבודה ללא קהל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת מחלה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    27/02/2011

הי!
    דבר תלוי בחומרת המצב. כמו כן יש לברר מה השתנה במצבו הל החולה הרי ככל שניתן ללמוד לא מדובר בבעיה רפואית חדשה. הים תדירות השלשולים או התקפי כאבי בטן. כמו כן מה הממצא בבדיקה אנקוסקופית ומה הטיפול שחולה מקבל. מה תגובה לטיפול ויש עוד משתנים רבים שנכללים בקביעת כושר עבודה.
    שוב בודקים את החולה האים יש בעיות רפואיות נוספות וכו'
    מה הזמן הנסיעה לעבודה ומה המרחק?
    לא חושב שדרך פורום ניתן לתת המלצות אופרטיביות. על סמך מכלול של הממצאים והמידע קובע הרופא את קביעתו וזה לאחר שבודק את האפשרויות מול המעסיק.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת מחלה - תגובה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    28/02/2011

אני ראוצה להוסיף לתשובתו של דר' גפן שעד כמה שאני מבין קרוהן שיש יציאותעד כדי דחופות \תכופות יתכן שאת בשלב חריף ושאין מקום לחזור לעבודה בכלל אלה לקבל חופשת מחלה ולטפל בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור שעות עבודה
    מורן
    27/02/2011

שלום,
    אני כרגע עובדת 9 שעות ביום ואני סה"כ 12 שעות מחוץ לבית, הנני נמצאת בשבוע 21 להריוני הריון 2
    עקב הלידה הראשונה (לפני שנה וחצי)עצם הזנב שלי נפגעה וזזה מה שמקשה עליי לשבת שעות (אני פקידה)וגורם לכאבי תופת.
    לאחר אבחון אורטופד+קניית כרית תמיכה,אינני רואה שיפור במצב להפך זה רק יחמיר לפי בדיקה של אורטופד.
    רופא הנשים טוען כי היום "עושים בעיות,ולא מאשרים כל דבר"
    מטרתי איננה לקבל שמירה אלא להקל על שעות העבודה שלי שדורשות ישיבה ועקב זאת אני גם יוצרת לחץ על הבטן התחתונה.
    אני מעוניינת בקיצור שעות העבודה ,האם בקשתי רלוונטית?

לקביעת תור
    סגירה
    קיצור שעות עבודה

הוספת תגובה

• קיצור שעות עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    27/02/2011

יתכן כי עם המלצת אורתופד תוכלי לקבל קיצור שעות עבודה מרופא תעסוקתי ללא קשר עם שמירת הריון וזאת עד הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור שעות עבודה

מורן
    27/02/2011

היי
    האם אני צריכה לקבל הפנייה +חוות דעת מאורטופד וזה מספיק?
    או האם אני צריכה גם את רופא הנשים.
    שאלה נוספת האם ביטוח לאומי מכיר בזה וישילים לי את השעות.
    תודה רבה רבה על הסבלנות.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור שעות עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    27/02/2011

עקרונית את צריכה הפניה ובדרך כלל החוות דעת מאורתופד כתובה עליה. אם יש לך גם מרופא נשים עוד יותר טוב אך ממלא לא קשור לשמירת הריון ולכן אין מה לבקש מביטוח לאומי זה ירד מחופש מחלה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    דליה בסון
    26/02/2011

שלום רב,
    לפני כ-3 חודשים ניפצעתי במקום עבודתי באצבע אמצעית ביד ימין. בוצעו תפרים וכו... הוכרתי על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה ואני עובדת כמעל כל הזמן ימי עבודה מלאים.
    העבודה דורשת בעיקר עבודה במחשב ודיבורים כך שאני יכולה לעבוד אבל אני כל הזמן סובלת מכאבים. מטופלת בפיוזיותרפיה וריפוי בעיסוק מה שלא ממש עוזר ואני לא יכולה לתפקד ביד ימין בעיקר בכל מה שקשור לעבודות בית - בישול, ניקיון וכו... לא ניראה שהמצב משתפר משמעותית, האצבע עקומה, כואבת ואני לא יכולה לבצע הרבה דברים אם כי אני כן עובדת.
    האם יש מקום להגיש תביעה כלשהי לביטוח לאומי על חוסר תיפקוד מלא בעיקר בבית ולמרות שאני עובדת מלא??

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    26/02/2011

הי!ראשית עברו בסה"כ 3 חודשים. כך שעוד מוקדם לדבר על מגבלות קבועות. יש לבקש אולי טיפול במסגרת ריפוי בעיסוק.
    ביטוח לאומי קובע נכות בגין פגיעה אנטומית ובמידה וישנה השפעה על כשירות עבודה. לגבי מגבלות בתפקוד ביתי הרי לדעתי מדובר במקבלה זמנית שתחלוף בקרוב. ומגבלה הנוככית הנה מגבלה חלקית שמאפשר את תפקודך עם מגבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    27/02/2011

שלום אני חושב שאם בגין התאונה נשאר לך נכות כלשהי את רשאית לבקש בדיקה בוועדה רפואית של הביטוח הלאומי לקביעת נכות זמנית ולאחר שנה בדרך כלל ייקבעו נכות קבועה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

דליה בסון
    27/02/2011

שלום ד"ר מרק אלן-לוי,
    תודה על תשובתך. רק לא ברור לי במה מזכה אותי נכות זמנית? האם כל התהליך של ועדות רפואיות וכו' מפצה אותי במשהו או שכל הטירחה היא לשוא. כלומר: מדוע צריך וחשוב להגיש תביעה גם אם היא זמנית?
    וחוץ מזה ברצוני לשאול האם תביעה לנכות לביטוח הלאומי סותרת תביעות אחרות לחברות ביטוח אחרות בהן אני מבוטחת?
    תודה,
    דליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    28/02/2011

היות ומדובר בתאונת עבודה אף חברת ביטוח לא תקבל תביעה לפני סיום ההליך מול ביטוח לאומי. העניין של זמני הינו כי לא מיד יש נכות תמידית אבל אם יש נכות בשלב ראשון היא זמנית כי זה יכול להשתפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    מיטל
    21/02/2011

שלום,

מזה כ- 5 שנים הנני עובדת במוקד שירות לקוחות,
    לאחרונה קודמתי לתפקיד רכזת הדרכה.
    התפקיד דורש ממני מאמץ מבחינת הדיבור, מה שיוצר כאבי גרון וצרידויות באופן כמעט קבוע. אינני יכולה לסבול את המצב הנ"ל, מה גם שזה מאוד משפיע עליי בחיי היום יום.
    האם סיבה זו מספיק מוצדקת על מנת לקבל אישור מרופא תעסוקתי על הפסקת עבודתי ?

תודה רבה ,

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    22/02/2011

שלום
    אם העבודה קשה לך את לא זקוקה לרופא תעסוקתי כדי לעזוב. אם את מעטניינת בכיסוי עלייך להיבדק ע"י אאג שייקבע או לא אם יש עניין תעסוקתי בתלונותייך ואז תוכלי לפנות לרופא תעסוקתי שישקול את עמדתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות קשות בעקבות עבודה בלילה
    י.ז
    21/02/2011

אני בת 42 עובדת כבר 13 שנה במשרה אשר מצריכה עבודה של משמרות לילה מחצות עד שבע בבקר וכן משמרות משעה 1600-2330 בעקבות כל משמרת שכזו נגרמים לי מיגרנות קשות כאשר אחרי משמרות לילה אני מקבלת התקף של כאבי ראש וסחרחורות שנמשך כשבוע ימים מבלי יכולת לתפקד . לציין כי יש לי גם נסיעה של כשעה הביתה ממקום העבודה אחרי משמרת שכזו ,דבר מסוכן בפני עצמו. לציין כי הכדורים שנייתנו לי (אפילפט כרוניק וריזלט) הינם בעלי תופעות לוואי קשות עוד יותר ורופא תעסוקתי אליו פניתי עם המלצה של נוירולוג שלא לעבוד בלילות ציין כי מדובר בתחום אפור שלא ניתן לקבל עליו אישור ושאגיע להסדר עם מעסיקי.שאלתי היא האם אכן אין למקרה כמו שלי עיגון מבחינת רפואה תעסוקתית והאם עלי רק לסמוך על טוב ליבם של מנהלי לגבי מצבי ולעבוד רק בבקרים . לציין כי גיליתי עוד מקרה כמו שלי של בחורה נוספת בת גילי אשר עובדת בסניף אחר וסובלת מאותן תופעות בעקבות משמרות לילה דבר המראה כי מדובר בתופעה שאינה נדירה. אודה על קבלת תשובה

הוספת תגובה

• מיגרנות קשות בעקבות עבודה בלילה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    21/02/2011

הי!
    נתחיל מסוף ומזה שמחלת מגרנה הנה מחלה לא נדירה ורבים סובלים ממנה.
    לא ברור במה את עוסקת וכמה משמרות לילה את עובדת. שוב חשוב לדעת מה חומרת המחלה. ישנם התקפי מגרנה קשים שלפעמים מלווים בתופעות דמוי אירוע מוחי אפילו.
    כיום יש טיפולים רבים ומגובנים כולל טיפול מונע שלרוב עוזר די טוב.
    לגבי עבודה - את כותבת שעובדת כך כבר 13 שנה. השאלה מה השתנה. עבדת 13 שנה וזה לא הפריע לך ועכשיו החל להפריע? האים יש גורם שהחמיר את המחלה?
    כמו כן יש תפקידים שלא ניתן להגביל עובד. דוגמה פשוטה הם רופאים בבתי חולים הרי לא פוטרים רופאים מתורנויות בגין מגרנות.
    שוב הגישה אינדיבידואלית ובהתחשבות בממצאים.
    לא ניתן לתת תשובה דרך אינטרנט בלי מידע מקיף
    ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות ממשמרות לילה

י.ז
    21/02/2011

להלן מידע נוסף בעניין הבעיה הבעיה הזו של כאבי ראש חזקים החלה להופיע אצלי בשנים האחרונות ולא במשך 13 שנה. מבחינת תדירות המשמרות ג ם אם אני עובדת פעם בחודש לילה אז זה אומר ששבוע אחרי אני לא בעבודה בגלל כאבי הראש והסחרחורות שיש לי. כמו כן יש לי בדכ פעם בשבוע משמרת צהריים עד חצות ומגיעה באחת שתיים בלילה הביתה ושוב בבקר בשעה שמונה בעבודה . לציין כי בפועל אין לי חשש מפיטורין במידה ורק אעבוד בקרים או צהריים והרופא בעבודה שלנו המליץ כי מנהלי יגיעו עימי להסדר בעניין עבודה ללא לילות וזאת על סמך חווד של הנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות ממשמרות לילה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    22/02/2011

לא ברור לי למה לא קבלת את ההמלצה מרופא תעסוקתי ובמיוחד אם זה מגובה בהמלצת נוירולוג הרי שכן מגרנות מחמירות הרבה פעמים בשינויי שעות שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה