מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארגונומיה במקום העבודהגיל בן-טובים28/07/2010
שלום רב
עד כמה מניסיוניכם מקומות עבודה מוכנים להשקיע בהדרכות ארגונומיות לעובדי מחשב והאם התופעה של פגיעות אורטופדיות נפוצה בקרב משתמשי מחשב?
האם אתם ממליצים על עזרים ארגונומיים שיכולים לעזור למשתמשי מחשב והאם אתם מפנים אנשים לייעוץ ארגונומי ע"י חברות לייעוץ ארגונומי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגונומיה
ד``ר טמיר גפן28/07/2010שלום רב!
אני אישית ממליץ לא מעט וישנם מקרים שמעסיקים מוכנים להשקיע וישנם מקרים שעובד משקיע לבדו ולא ממתין למעסיק. לגבי המלצות אני לא ממליץ שמות של חברות לייעוץ ארגונומי. יש לא מעט בשוק.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןמיקי27/07/2010
במקרה של אדם שחלה בסרטן בגלל עבודה עם חומרים מסוכנים, למי צריך לפנות בעבודה לקבלת פיצוי? איך מוכיחים דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן תעסוקתי
ד``ר מרק-אלן לוי27/07/2010יש לפנות לביטוח לאומי ולאחר שיוכר כמחלת מקצוע אם בכלל אפשר גם לתבוע את מקום העבודה. במידה ואתה עובד אתה יכול לפנות לרופא תעסוקתי בקופה אם לא אתה תתצטרך לפנות באופן פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן תעסוקתי
ד``ר טמיר גפן27/07/2010הי!
על פי מקורות ספרות רק 7% מכל מקרי סרטן הם על רקע חשיפה תעסוקתית. לא כל חשיפה לחומר כימי גורמת לסרטן תעסוקתי. בכדי לקבוע שסרטן נגרם על רקע חשיפה דרושים מספר תנאים - זמן חשיפה, חומר שידוע כמסרטן ופגיעה באיבר המטרה (לדוגמה אסבסט לא גורם לסרטן של הערמונית וכו'). בכדי להוכיח שמחלת סרטן שלך על רקע תעסוקתי דרושות צירוף של מספר תנאים שפורטו לעיל. בדרך כלל במידה ומדובר במקרה חד משמעי ניתן לפנות לביטוח לאומי. על פי ניסיוני לרוב מדובר במקרים קשים להוכחה ויש לקבל יעוץ רופא תעסוקתי ובמקרים רבים גם חוות דעת. בדרך כלל חוות דעות מסוג זה הן חוות דעות יקרות כדורשות מהרופא זמן רב של עיסוף מחקרים רפואיים וחומר רפואי ממקור ספרותי. כמו כן לא במעט מקרים נדרשת התערבות של עו"ד.
מכל מקום בהצלחה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהעודד20/07/2010
שלום רב
לפני כשלושה חודשים עברתי תאונת דרכים בעבודה ואני מוכר בביטוח הלאומי כנפגע עבודה. גילו אצלי שתי פריצות דיסק בצוואר ואני עד עכשיו סובל מכאבים חזקים וקושי בהזזת הצוואר עם הרגשת נימול הולכת ובאה בידיים. אני במקצועי נמצא על הכביש רוב שעות היום עם הפסקות כמובן. האם רופא תעסוקתי יכול להורות על אי חזרה לנהיגה לתקופה מסויימת ואו על חזרה רק בעוד פרק זמן מסויים?
בתודה רבה
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי20/07/2010שלום רופא תעסוקתי יכול לקבוע שאינך יכול לעבוד בנהיגה אם בגלל בעיה רפואית מסויימת יש מגבלה , אבל במקרה שלך וועדה רפואית של הביטוח הלאומי צריכה לקבוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה
ד``ר טמיר גפן20/07/2010הי!
רופא תעסוקתי קובע מגבלות אלה ואחרות אך לא קובע לגבי כשירות נהיגה. במידה והרופא חושב שנהיגתך מסכת אותך אות את הציבור כפי שגם כל רופא חייב לדווח למכון רפואי לבטיחות בדרכים. מכון רפואי הנו גוף יחידי שקובע כשירות או אי כשירות נהיגה.
במידה ורופא לא מתרשם שנהיגתך הנה מסכנת אותך או את הציבור הרופא בודק הנתונים שמסביב כולל שעות העבודה, מרחקי נהיגה, האים נסיעה כרוכה גם בעבודות סבלות וכו ונותן מגבלות בהתאם לדוגמה רק חצי יום עבודה או עבודה בשעות היום או נסיעות למרחקים קצרים או ללא הרמה ונשיאת משאות כבדים וכו'.
במידה ומצבך הרפואי עדיין לא מאפשר את חזרתך לעבודה ואתה סובל ומוגבל הרי אתה צריך להמשיך בטיפול אורטופדי כולל המשך חופשת מחלה ואין מדובר בהתערבותו של רופא תעסוקתי.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת מצבסיני19/07/2010
אתם צודקים הבעיה לא השבר בעצם הזנב זה התאחה ברוך השם הבעיה שכל אזור האגן פשוט פיתח דלקת שמונעת ממני לשבת לפרק זמן ממושך והעבודה שלי דורשת ישיבה ממשוכת ולחץ משום שאני עובד במכירות דרך הטלפון וגם שעות העבודה זה בפיצול בוקר וערב עד20:00 .ובאמת שאין לי כרגע יכולת לשבת ולעבוד בלחץ אטומי בגלל הכאבים החדים שאני מרגיש אחרי זמן די קצר של ישיבה. ותודה לכם על התשובה המהירה שנתתם לשאלה הקודמת שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר טמיר גפן19/07/2010הי!
לא ברור לי מונח דלקת באגן - משהוא בלתי מוגדר. יש אבחנה לבעיה רפואית שלך?
כמו כן בדלקות מטפלים בתכשירים נוגדי דלקת - לא כתבת מה הטיפול שתאה מקבל ומה התגובה לטיפול.
כמו כן אפשר לעבוד בעמידה וישיבה לסירוגין.
ממכתבך עולה שאתה בלתי כשיר לשום דבר למעט שכיבה??????????
בייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעת עבודהסיני18/07/2010
לפני שנה נפגעתי בעבודה ושברתי את עצם הזנב הרופא החליט שאיני כשיר לחזור לעבודתי ושהוא ממליץ שהמעביד יפטר אותי האם המעביד מחוייב עקב המכתב לפטר אותי ולשלם לי את מלוא הפיצויים או שהוא פשוט יכול לכפות עליי לחזור ואם לא אז פשוט לא לשלם לי פצויי פיטורים למרות המלצות הרופא בבקשה אודה אם תענו על שאלתי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר טמיר גפן18/07/2010הי!
א. לא כתבת במה אתה עובד.
ב. רופא לא יכול להמליץ למעסיק לגבי פיטורין. יכול להמליץ לגבי מגבלות או לקבוע כשירות או אי כשירות.
ג. במידה והרופא ממליץ לאי כושר הרי לרוב מעסיקים מקפידים למלא אחרי המלצות הרופא.
ד. בעניין פיצוי וכו' שאלה לפורום עו"ד.
בהצלחה ד"ר גפן.
P.S. לרוב שבר בעצם הזנב לא סיבה לאי כושר מעבר לתקופה קצרה של מספר חודשים לכל היתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בעצם הזנב
ד``ר מרק-אלן לוי19/07/2010אני מסכים לגמרי עם דר' גפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ואסטמהסופי17/07/2010
האם דבק נגרים, נסורת, צבעים ולכות יכולים לפתח אצל נגר אלרגיה ואסטמה?
למרות שלפני לא היה לו ואין לו מישהו מהמשחה שסובל.
האם זה יכול להתפתח אחרי שנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגרות
ד``ר מרק-אלן לוי18/07/2010באופן עקרוני התשובה היא כן לגבי כל המרכיבים.כולל זמן העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה ואסטמה
ד``ר טמיר גפן18/07/2010הי!
בהחלט כן יכול להיות. ובמידה כך הם פני הדברים יש מקום לפנות לביטוח לאומי בשאלת מחלת מקצוע.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מקצוע , עזרה בבקשהאבנר16/07/2010
אני מורה למוזיקה שמנגנת באורגן מזה 30 שנים.
אני עוברת מכיתה לכיתה עם האורגן, סוחבת אותו מידי יום.
לאחרונה אובחן אצלי סינדרום DE Quervain's ביד ימין.
הכאבים ביד עזים וזה מאד מקשה על עבודתי.
האם מחלה זו יכולה להיחשב כמחלת מקצוע?
בנוסף, בעבר עברתי ניתוחים בשתי ידיים עקב אבחנת CTS דו צידי והכירו לי את זה כמחלת מקצוע וקיבלתי נכות זמנית במהלך התקופה של הניתוח בשתי ידיי.
לאחרונה אני מרגישה שוב נימולים בכפות הידיים, עשיתי בדיקת EMG והתוצאות הן : Medianus motor right - Wrist apb של 4.42 ו
Medianus motor left - Wrist apb של 4.19 .
כעת האורטופד איבחן אצלי CTS דו צידי קל.
האם כעת ניתן לקבל הכרה חוזרת כמחלת מקצוע וקבלת נכות קבועה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CTS
ד``ר טמיר גפן16/07/2010הי!
קשה להגיד האים מדובר במחלת מקצוע - תאונת עבודבה בל לראות הת התק הרפואי שלך במלוואו. רק לאחר שביטוח לאומי יבדוק את התיק ואת סוג וטיב העבודה היה ניתן להגיד במה מדובר. ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי ותשלום על ימי עבודהשירוש16/07/2010
יש לי דלקת בגיד בכתף שנגרם כתוצאה מהמחשב והמזגן בעבודה.הייתי במחלה חודש, כל פעם האורטופד האריך לי כי פשוט הכאבים לא הפסיקו.(יש לי רק חמישה ימי מחלה וזה אומר שכל החודש זה על חשבוני).חזזרתי לעבוד לפני שבוע (או לפחות ניסיתי ...פשוט עם כאבים) אך לאחר שבוע בו עבדתי כל יום 7 שעות במקום 9 ,הכאבים החמירו.רופא תעסוקתי קובע אחוז משרה שאני יכולה לעבוד?
נניח ויקבע שאני יכולה לעבוד רק חצי משרה.איך זה הולך מבחינת התשלום?
המעסיק אמור לשלם על כל השעות ובפועל אני עובדת רק חצי משרה או מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות עבודה
ד``ר טמיר גפן16/07/2010הי!
במידה ויש לך קרן פנסיה או פוליסת ביטוח מנהלים תבדוק מולם כהמעסיק לא חייב לשלם במידה הסתיימו ימי המחלה. ז.א הכול על חשבונך. במידה והשכר שלך היה נמוך מאוד בעקבות חצי יום עבודה תנסה לפנות לביטוח לאומי בשאלת השלמת הכנסה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות וטיפוליםפאר15/07/2010
שלום .
הייתה לי תאונה שהוכרה כתאונת עבודה ומאז אני מקבל תרופות שונות .
כשפניתי לביטוח לאומי / קופת חולים שיכסו את התרופות לפי החוק של תאונות עבודה נאמר לי כי רק על חלק מהתרופות אקבל אחזר והסיבה היא שתרופות מניעה לא מכוסות למרות שהם ניתנו לי בגין אותה תאונה , האם הם צודקים ? - האם אוכל לתבוע מקופת חולים / ביטוח לאומי שיכסו את אותם תרופות ?
במהלך התאוששות מאותה תאונה עברתי טיפולים שונים במסגרת רפואה משלימה בקופת חולים , כשפניתי לקבל את ההוצאות מביטוח לאומי אמרו לי כי אין כיסוי לטיפול הספציפי שקיבלתי ברפואה משלימה ולכן דחו את תביעתי , האם הם צודקים ? - האם אוכל לתבוע אותם על כך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר טמיר גפן15/07/2010הי! השאלות שלך בתחום משפטי. אתה זקוק ליועץ של עו"ד ולא של רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליסה מקצועיתפלוני.ב14/07/2010
שלום!
אני 4 שנים אחרי תאונת דרכים (תאונת עבודה). אני סובל מכאבים בצוואר + ראש + נימולים בידיים.
עברתי בעקבות זה ניתוח לפני שנתיים. מאז הניתוח המצב רק מתדרדר וחוץ מהכאבים בצוואר וראש וכאב מהכתף ימין עד הכף יד + אי תחושה רצינית באותה יד (יד דומיננטית), אני גם מטופל ע"י פסיכיאטר בגלל פוסט-טרואמה רציני + חרדה (הטיפול כולל תרופות). אני סובל מהתקפי חרדה וסיוטים ומיגרנות ו...
EMG מראה החמרה במצב העצבי שלי ב2 הידיים מאז הניתוח.
אני הייתי איש מחשבים 12 שנים עד יום התאונה.
אני כבר לא עובד באופן מלא כ שנתיים וחצי. עד לפני חצי שנה הייתי מקבל אי כושר מלא.
לפני חצי שנה הפסיקו לשלם כי הרופאים שנשלחתי אליהם דרך חברת הביטוח של האובדן כושר עבודה החליטו שאני יכול לחזור לעבוד בתחום שלי.
שאלות:
אני לא מסוגל לשבת יותר מדקות בודדות מול מחשב, אני מתחיל להשתגע מכאבים אז מה הפיתרון שלי ע"מ להמשיך לקבל אובדן כושר עבודה. חשוב לציין שהפוליסה שלי היא מקצועית.
תודה מראש
חשוב לי לציין שאני כבר מתוסכל מההתייחסות המאוד מהירה ולא רצינית שקיבלתי מהרופאים שהחליטו לאשר חזרה לעבודה במצב כמו שאני מרגיש היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה.
ד``ר טמיר גפן14/07/2010שלום רב!
לא ברור ממכתבך באזה ניתוח מדובר. ויש עוד שאלות פתוחות רבות. ללא בדיקה של כל הנתונים ובדיקה פיזיקאלית הרי שלא יהיה רציני להגיד האים אתה צודק או חברת ביטוח צודקת. כמובן הכות בהתאם לפוליסת ביטוח (כפי שמקובל להגיד האותיות הקטנות שלמעטה).
יש מספר אפשרויות.
1. להצתייד בתיעוד רפואי כולל בחוות דעת מומחה מטעמך ולערר על החלטת חברת ביטוח.
2. לפנות לסוכן ביטוח שלך ולנסות דרכו לפתור את הבעיה.
3. לקחת עו"ד ולטפל דרכו (רצוי לפנות למומחה בתחום נזיקין שעוסק בביטוחים ובעל קבלות בתחום ולא כל עו"ד המצוי).
4. כל האפשרויות ביחד.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלהבני13/07/2010
שלום רב
יש לי עובדת שהייתה מעורבת בת.ד ומאותו היום כפי שייעץ לה עו"ד היא באה מס ימים לעבודה ויוצאת למחלה .לאחר פעמיים כאלו החלו המחלות הארוכות כאשר בסופו של דבר הלכה לרופא תעסוקתי של הכללית ושם הוציא לה הגבלה לתקופה .הנ"ל לא רצתה לחזור לעבודה גם לאחר שהצעתי להקל עליה את העבודה למרות שקיבלה הגבלה בלבד.אחרי כמעט שלושה שבועות הלכה והוציאה מחלה מרופא מומחה על ימי מחלה בדיעבד כדי לכסות על ימי ההגבלה וכדי לא לחזור לעבודה.
1 חוות הדעת של מי קובעת ?של הרופא התעסוקתי או של המומחה אורטופד?
2 האם לקיחת מחלה על ימים בדיעבד על תקופות ארוכות הוא דבר חוקי ?לדוגמא:המחלה נגמרה ב 2 לחודש ורק ב 12 לחודש חודשה המחלה רטרו לאחר ביקור אצל רופא.
לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד``ר מרק-אלן לוי13/07/2010השאלות שלך צריכות להיות מופנות לעו"ד.
עקרונית אין חופשת מחלה רטרו אקטיבית יותר מ 5 ימים אך יש נסיבות מיוחדות.
האם יתכן שמצבה השתנה בין הבדיקה הראשונה והבדיקה של האורתופד?
במידה והיצעת עבודה העונה למגבלות את גם יכולה לפתר את העובדת למרות החוק החדש המגביל פיתורין בעת מחלה.
אבל כאן נראה כי באמת יש צורך ביעוץ משפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לאחר ת.ד
ד``ר טמיר גפן13/07/2010שלום רב!
ראשית לא מקובל לתת אישורי מחלה רטרואקטיביים. רק במקרים חריגים שהמטופל לא מסוגל בגין מצבו הרפואי להגיע לרופא וגם אז למספר ימים בודדים אחורה.
שינית. במידה עמדת בכל המגבלות לגביהן הומלץ ע"י רופא תעסוקתי והעובד מסרב לשוב הרי יש עילה לפיטורין על רקע הפערת משמט (כמובן יש לקבל יעוץ מעו"ד).
ושלישית - במידה ואתה חושב שאישור מחלה שקיבלה מהאורטופד לא משקף את מצבה הרפואי של העובד/דת הרי ניתן להפנות אותו/ה לחוות דעת מקצועית מטעמך. ייתכן ובאמת חלה החמרה במצבה שהצדיק מתן ח.מ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהפלוני12/07/2010
פניתי למעסיק שלי שייתן לי ב/ל 250 והם מסרבים לתת לי למרות שפינו אותי מהעבודה ךביה"ח לאחר שהתעקשתי הם אמרו לי תפנה לממונה בטיחות והוא יחליט עם זו תאונת עבודה.עקב עבר רפואי שהיה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 250
ד``ר מרק-אלן לוי12/07/2010למעביד אין זכות לסרב לתת טופס 250 שרק משמש לקבלת טיפול ע"ח הביטוח הלאומי . זו לא עדות לבית משפט שהתאונה קשורה לעבודה. אבל גם בלי אפשר לתבוע את הביטוח הלאומי.בכלל אין קשר בין ממונה על הבטיחות ומתן טופס 250 רק אם הוא משמש ככוח אדם לצורך זה בארגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פלוני12/07/2010תודה על התשובה
זה בדיוק מה שאמרתי להם וכנראה הם לא מוכנים להקשיב אתה יכול להמליץ לי מה לעשות בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי לאחר ניתוח מעקפיםמני פ.12/07/2010
למעלה מחודש לאחר התקף לב וניתוח מעקפים.
תמבקש לחזור לעבודה אך איני חושב שאני מסוגל ליום שלם.
להפתעתי - תור לרופא תעסוקתי יהיה בסוף אוגוסט.
מה לעשות בנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים
ד``ר מרק-אלן לוי12/07/2010שלום ובריאות שלמה
ראשון לא אמרת במה אתה עובד (עבודה משרדית פיזית?)
שנית לאחר ניתוח מעקפים והתקף לב מי שצריך לתת אור ירוק קודם כל זה הקרדיולוג שלך.
שלישית עקרונית באופן אוטומתי יש זכות ל 3 חודשים 100% נכות מהביטוח הלאומי ועוד 3 חודשים 50% נכות.
אז אם אין לך תור לרופא תעסוקתי תשאל את הקרדיולוג שלך מה ההמלצות שלו. אם אתה לא מרגיש מוכן תבקש אישור מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפא תעסוקתי- לאחר ניתוח מעקפים
מני פ.12/07/2010ראשית - תודה על תשובתכם המהירה.
עבודתי - בחברת מחשבים אחראי תמיכה ושרות לקוחות - עבודה תחת לחץ ומתח.
בבדיקת לב במאמץ אובחן כושר תפקודי נמוך.
בהמלצת הקרדיולוג שאצלו אני מטופל נכתב-
"חזרה הדרגתית לעבודה רק לאחר ביקורת רופא תעסוקתי בסוף יולי עקב הכושר התיפקודי הנמוך"
שאלתי שוב - כיצד אוכל לחזור לעבודה הדרגתית בסוף יולי כאשר תור לרופא תעסוקתי יש רק לסוף אוגוסט?
מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור לרופא
ד``ר טמיר גפן12/07/2010שלום רב!
תנסה להקדים תור במידה ותוכל. יכול להיות שיש מי שמבטל וכו'.
אופציה נוספת לבקש חופשת מחלה מרופא עד לסוף אוגוסט.
אופציה נוספת אולי לפנות באופן פרטי .
אין לי המלצות נוספות......
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לאחר מעקפים
ד``ר טמיר גפן12/07/2010הי!
קיבלת תשובה מספקת מד"ר לוי.
אין לי מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בכף יד שמאל כתוצאה מהעבודהאפרת11/07/2010
שלום,
אני עובדת כ9 שנים כנציגת מכירות. העבודה הינה עבודה פיזית ודורשת מאמץ רב של כפות הידיים. התחלתי לסבול לפני כשנתיים מכאבים עזים בכף יד שמאל. נאלצתי לעבור ניתוח ארטרופלסטיה בכף היד עקב כאבים בCMCJ1. לאחר ההחלמה, חזרתי לעבודה. כיום המצב החמיר שוב בעקבות אופי העבודה ורציתי לדעת האם קיימת עילה לתביעת הביטוח וכיצד ניתן להגישה.
תודה מראש,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד
ד``ר מרק-אלן לוי11/07/2010לא ברור למה נציג מכירות עובד עבודה פיזית קשה ונפגע בפרק כף יד.
יש לפנות לרופא תעסוקתי שיבחון את מצבך וידריך אותך במידה ויש עילה לתביעה של מחלת מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנציג מכירות
ד``ר טמיר גפן11/07/2010הי!
אני מצתרף לשאלתו של ד"ר לוי לגבי עבודה של נציג מכירות ועבודה פיזית לא ברור לי מה הקשר. במידה וכן אתה עוסק ועסקת בעבודה פיזית מאומצת שהייתה יכולה לפגוע בכפות ידיך הרי כן ניתן לפנות לביטוח לאומי בכדי שיבדקו שלאלת נכות מעבודה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה תעסוקתית בהדסה?יוסי גל10/07/2010
מחפש פרטים על מרפאה תעסוקתית בהדסה
תודה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדסה
ד``ר מרק-אלן לוי11/07/2010לפנות להדסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)