פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפרק ירך בהריון
    הילה
    10/05/2010

שלום,

אני בת 28, בחודש חמישי בהיריון.
    בשבועות האחרונים התחיל לי כאב באזור מפרק ירך שמאלי.
    החשד (אין אבחנה סופית עדיין) הוא לאוסטאופורוזיס-זמני-של הריון (לא יודעת מה המונח המדויק).
    העבודה שלי דורשת עמידה מול קהל, ובאין יכולת לעמוד או ללכת, אני לא יכולה לעבוד כרגע.
    1. האם אצטרך רופא תעסוקתי כדי לקבל אישור מעבר למספר מסוים של ימי מחלה? (נאמר לי שרופא הקופה יכול לתת עד 30 ימי מחלה בלבד).
    2. מה עושים כשנגמרת מכסת ימי המחלה? (יש לי כ 50 ימים, וצפי של ארבעה חודשים ללא יכולת לעמוד) האם פונים לביטוח לאומי? לביטוח בריאות פרטי?
    ** המצב לא מוגדר כשמירת הריון.
    תודה על תשובתכם,
    הילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרק ירך בהריון

הוספת תגובה

• היריון

ד``ר טמיר גפן
    10/05/2010

שלום והיריון קל!
    המחוקק עשה הפרדה בין בריאות האישה ובין בריאות העובר. כאשר נשקפת סכנה לבריאות העובר מדובר בשמירת היריון.
    כאשר מדובר בבעיה רפואית של אישה מדובר במחלה רגילה. רופא משפחה או כל רופא אחר יכול להחליט לגבי תקופת חופשת מחלה שאת זקוקה בה ובמידה ומוגבל במסגרת קופה יכול לאשר זאת דרך מנהל מרפאה ולא דרושה התערבות של רופא תעסוקתי.
    רופא תעסוקתי נכנס לתמונה כאשר יש לקבוע את כשירות עבודה או לתת מגבלות או המלצות אלה ואחרות בכדי להקל על עובד/ת חולים.
    במידה ובמסגרת עבודתך יש אופציה להעסיק אתך בישיבה או יש מקום להקלות אחרות מיכולות לאפשר את תפקודך הרי כן יש לפנות לרופא תעסוקתי. במידה ועל פי הנחיות המומחה שמטפל בך (אורטופד) את חייבת לשכב או מנוחה ואת מסיימת ימי מחלה הרי יש לפנות גם לביטוח פרטי וגם לביטוח לאומי ולבדוק מה הזכויות שלך מול גורמים הללו.
    בהצלחה
    ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף המלצת רופא תעסוקתי

הילה
    11/05/2010

שלום ד"ר גפן ותודה על תשובתך המפורטת.

מה תוקפה של המלצת הרופא התעסוקתי?
    אם רופא תעסוקתי יקבע שאני כשירה לעבודה בישיבה (למשל לבדוק בחינות ועבודות של סטודנטים, אך לא להרצות), האם זה מחייב את המעסיק באיזשהו אופן? (בהנחה שההרצאה היא החלק העיקרי של עבודתי)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרצאה

ד``ר מרק-אלן לוי
    12/05/2010

שלום תקופת המגבלות מוגדרת במסמך.
    נראה לי שבמקרה שלך אין כל הגיון לבזבז ימי חופש מחלה היות ובעבודתך את אמורה להפעיל בעיקר את מה שיש לך בראש. לא נראה לי בלתי סביר להרצות בישיבה יש מספיק אמצעים טכנים כדי לעזור ויש גם מרצים בכסא גלגלים.
    שתהיה לך לידה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון עקרונית...

הילה
    12/05/2010

יש צדק במה שאתה אומר, בגלל שזה התחיל בכאב גדול ובחופש מחלה, לא כל כך לקחתי בחשבון שאפשר גם לנסות לתפקד עם זה.
    עם זאת, מכיוון שלא נולדתי נכה, המיומנות שלי נמוכה ואני לא יודעת אם אוכל לנהוג, להעמיס את הכיסא על האוטו ולעשות את כל ההתארגנות ללא עזרה (אחרת מישהו אחר יצטרך להיות בחופש כדי לקחת אותי ממקום למקום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון

ד``ר טמיר גפן
    12/05/2010

הי!
    תפני לרופא תעסוקתי ותעלי את כל הנקודות הללו בפניו. בהתאם לממצאים האוביאקטיביים ובהתאם ליכולת המעסיק להתחשב במצבך הרפואי וכו' יקבע את כשירותך לעבוד ובמידת הצורך גם תקופת אי כושר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    אמירה
    10/05/2010

בוקר טוב, אני בן 57 מובטל מזה 3 חוד', סובל משורה של מחלות ברקע מספר אירועים מוחיים , יתר לחץ דם, מחלת ריאות כרונית, חולשה בצד שמאל..לאחרונה הגשתי בקשה לקצבת נכות קבלתי סה"כ 49%, כאשר רשום בטופס מחלת ריאות כרונית -20%, חולשה בצד שמאל-20%, הפרעה דכאונית קלה+ירידה קוגנטיבית-20%, אם כך איך החישוב הוא 49%?
    אני מתכוון לערער שאלתי איך לעשות את זה הכי טוב האם רופא תעסוקתי פרטי יוכל לסייע לי?אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• חישוב

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/05/2010

שלום החישוב כדלקמן
    אתה מתחיל מ 100% בריאות קובעים לך 20% נכות בגין א נשאר לך 80% בריאות קובעים עוד 10% בגין מחלה ב זה על 80% השארית כלומר זה עושה 8% נשאר 72% בריאות וכדומה....אי אפשר להגיע ליותר מ 100% נכות כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    10/05/2010

שלום רב!
    נכות שמחשבים בועדות ביטוח לאומי הנה נכות משוקללת לכן החישון הנו נכון.
    בדרך כלל החשיבות לא רק לאחוזי נכות רפואית אך גם לנכות תפקודית. ישנם לא מעט מקרים שנכות רפואית לא כל כך גבוה אך בן אדם מוכר ע"י ביטוח לאומי כבילתי כשיר לעבודה ומקבל קיצבת נכות. לכן ניתן בהחלט לפנות לרופא תעסוקתי שמבין בנדון ויכול להעריך את נכותך הרפואית וגם לתת דעת לנכות תפקודית.
    בהצלחה
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדה רפואית בקרן פנסיה-הגשת החמרה
    בת שבע
    10/05/2010

שלום רב, אודה לכם באם תוכלו להנחות אותי לגבי ועדה רפואית בקרן פנסיה- מוכרת ב-100% אי כושר בביטוח הלאומי אך קרן הפנסיה מלכתחילה קבעה 100% אחר כך הורידה ל-0 ולאחר ערעור עם רופא מטעמי קבעה 50%.
    וכעת ולאורך כל התקופה מאז הערעור אני מדווחת להם על החמרה וכל פעם הרופא של הקרן דוחה ומבקשים ממני למנות רופא מטעמי.
    מתוך נסיוני לקחתי איתי דאז רופא מטעמי והרופא פשוט סגר איתו עיסקה טלפונית על 50% נכות.
    ואיני יודעת מה לעשות איך יתכן כי ביטוח הלאומי שזה הגוף הכי קשה במדינה יקבע 100% אי כושר והקרן חצי מזה? מה צריך לעשות?
    הרופא שלקחתי איתי לוועדה ישב מבלי בכלל לחלוק על דעתו של רופא הקרן למרות שהוא רשם שאיני כשירה לשום עבודה אז איך זה שהם סיכמו ביניהם דבר כזה
    הקרן מסרבת להעביר לי את הפרוטוקולים של הוועדה ואני חוששת שאם אקח שוב רופא מטעמי רופא תעסוקתי שוב יסכימו על אותם אחוזים כאשר בפועל איני יכולה לעבוד בכלל אודה לכם באם תוכלו להנחות אותי בעיניין זה האם צריך עו"ד ששייצג אותי או שבעצם חבל על הכסף ועל האנרגיות שלי גם ככה אני חולה ודי חלשה

הוספת תגובה

• ארץ אוכלת יושביה

איציק.ש
    10/08/2012

שלב ראשוני תפרסמי את שמו של הרופא שנתן חוות דעת שנדע את מי לא כדאי לקחת לתת לנו חוות דעת רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/05/2010

שלום
    לא כתבת מה הם הבעיות הרפואיות שלך ומה העבודה שלך כך שקשה לחוות דעת בלי מידע. וזה יכול לפעמים להסביר פערים בין החלטות . לא כתבת גם האם האי כושר של הביטוח הלאומי הינו זמני או יציב כמו כן מה אחוזי נכות רפואית בביטוח הלאומי ואם זמני או יציב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 100% אי כושר יציב ומגדרת כבינונית

בת שבע
    10/05/2010

מחלת קרוהן בינונית.
    והאם מי מכם מיצג בוועדות בקרנות פנסיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    10/05/2010

שלום רב!
    מדובר בסוגי יטוח שונים! ביטוח לאומי הנו ביטוח סוציאלי וביטוח קרן פנסיה הנו ביטוח פנסיוני לכן גם הקריטריונים של אי כושר שונים.
    ישנם לא מעט מקרים שביטוח לאומי קובע נכות ואי כושר בשיעור 100% וביטוח פנסיוני או ביטוח מנהלים קובע אין מקום לאי כושר. לפעמים תיקים מסוג זה מגעים לבתי משפט ואנשים בטוחים בצדקתם אך מסתבר שהתובעים לפעמים לא מבינים את ההבדל שבין הסוגי הביטוח.
    לגבי הרופא שכתב לך וליווה אותך או לא מבין בעניין או פשות לא היה בטוח במה שכתב אחרת אין אני מבין את הפער. תקחי רופא טוב שמקובל ומוכר בתחום ותקבלי תחילה יעוץ (רופא שיושב בועדותשל קרנות פנסיה ומבין בתקנות ובקביעת אי כושר) ובמידה והרופא שכזה יהיה מוכן לייצג אותך זא את מסודרת. ייתכן שרופא יגיד לך שאין לך סיכוי. לי אישית היו לא מעט מקרים דומים.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא שיצג אותי בוועדה הוא רופא

בת שבע
    10/05/2010

בקרן פנסיה כתב את דעתו שאיני יכולה לעבוד בשום עבודה אחרת ואמר כי הוא סיכם איתו 50% משום שרופא הקרן לא רצה בכלל לתת נשמע יופי נכון? רופא מטעמי ורופא הקרן הדיינו בטלפון אחרי הועדה הרפואית חודשייים אחרי הדיון בוועדה .
    ועל כן אני שואלת האם יצוג של עו"ד +רופא תעסוקה גם יחד ימנעו את "הביזניס" שעשו 2 הרופאים מאחורי גבי?
    נשמע רע אבל ככה היה ולמרות שהרופא שיצג אותי קבל ממני מכתב שלא לסכם דבר בניגוד לדעתי ובניגוד לדעתו של יועץ משפטי.

האם ההתנהלות כפי שהיתה כך צריכה להיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציע לך לערב בעניין שלך את משרד

איתן
    10/08/2010

את המפקח על הביטוח במשרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    10/08/2010

הי!
    כתבתי בעבר את דעתי ואין לי מה להוסיף.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור רפואי
    יעקב
    09/05/2010

שלום
    אני עובד בחצי משרה על פי הוראת רופא תעשיה מזה כשנה.
    בתוקף תפקידי נסעתי בשליחות החברה מספר פעמים לחו"ל השנה. לאחרונה לפני הנסיעה בשליחות החברה נדרש ממני להציג אישור רפואי המאפשר לי לבצע את הנסיעה.
    פניתי למנהל המרפאה בה אני מטופל והוסבר לי כי רופא אינו רשאי להנפיק אישור כזה וגם קופת החולים אינה יכולה לעמוד מאחורי אישור כזה.
    שאלתי ,מי יכול ורשאי להנפיק אישור כזה?
    האם הדרישה לאישור כזה הינה מקובלת?
    האם כיסוי מתאים של חברת הביטוח אינו יכול לספק .
    לתשובתכם אודה
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה
    אישור רפואי

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל

ד``ר טמיר גפן
    10/05/2010

שלום רב!
    במידה ואתה מתכוון לטיסה לחו"ל ויש לך בעיה רפואית בגינה יתכן ואתה מוגבל לטוס הרי יש מקום לקבל יעוץ של רופא תעופתי.
    בהצלחה. ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור רפואי

יעקב
    10/05/2010

תודה על תשובתך
    אבל כוונתי הייתה לשאלה האם יש כאן הפרה כלשהי בשל העובדה שהנני מועסק בחצי משרה על פי הוראת רופא תעסוקתי.
    לא מדובר במחלה המוגדרת כבעיה תעופתית.
    אודה על תשובתך
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור

ד``ר טמיר גפן
    12/05/2010

שלום שוב!
    ייתכן ובמסגרת תפקדך בחו"ל אתה עובד בהיקף משרה שלא תואמת הת הגדרה של חצי משרה. הרי האישות תקף לכל דבר גם בחו"ל וגם בארץ ואישור הנו עבור מעסיק בארץ. לא ברור לי מה דרישות של המעסיק ומה אתה מעוניין לקבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור
    י
    05/05/2010

שלום
    אני עובדת בחברה קרוב ל-9 שנים, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבים בידיים, אחרי ביקור אצל אורטופד קיבלתי אישור שבו הוא רשם שהוא ממליץ להמנע מעבודה ידנית קשה והרמת משאות כבדים וזה לאחר תוצאות בדיקת EMG
    בעבודה אני צריכה כל הזמן להרים דברים כבדים, עבודה בתנאי לחץ
    הכל היה בסדר התחשבו בי כמה שיכלו עד לפני כמה ימים אחרי שאחד המנהלים דרש ממני אישור מרופא תעסוקתי
    עד שאני אוכל לפנות לרופא הם רוצים שאני יעבוד רגיל ואני פשוט לא מסוגלת להרים שום דבר, האם אישור מאורטופד לא אמור לעזור במשהו? או שבלי אישור מרופא תעסוקתי אין עם מי לדבר ואני צריכה להמשיך לסבול בעבודה?

לקביעת תור
    סגירה
    אישור

הוספת תגובה

• אישור

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/05/2010

האמת תמיד באמצע . אם יש המלצת אורתופד את יכולה להתמגן איתה עד ההמלצה שלרופא תעסוקתי. כמובן שיש כאן אימות עם מנהל שבא על ידי ביטוי על דרישה של עליה בעומס העבודה.
    גם אחרי שהרופא התעסוקתי יאשרר או לא את ההמלצות לא בטוח שישמרו עלייך בעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים האישור הרפואי מאורטופד

י
    06/05/2010

עזר עד לפני יומיים וזה רק מנהל משמרת אחד שיש לו בעיה פתאום, השאלה היא אם יש אישור מאורטופד מותר להם לא להתייחס ולעשות אפילו דווקא? במיוחד שהבעיה היא בגלל אותה עבודה
    וכמה זמן לוקח לעבור את כל הבירורים אצל רופא תעסוקתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור תעסוקתי

ד``ר טמיר גפן
    06/05/2010

הי!
    קיבלת תשובה מלאה פחות או יותר מד"ר לוי. בנוסף הייתי ממליץ להסביר למנהל שבמידה ותכול ההחמרה במצבך הרי ייתכן הההחמרה תגרם בגין עבודה פיזית שתבצעי לפי בקשתו.
    כמו כן יש אפשרות לבקש מהרופא אישור חופש מחלה עד לבדיקה של רופא תעסוקתי וזאת במידה והמצב הרפואי הכן בלתי נסבל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לרופא תעסוקתי
    שירה
    05/05/2010

שלום רב
    מצ"ב תוצאות סיטי לצוואר לאחר התלוננות על כאבים מכף היד ועד לצוואר. אני עוסקת במקצוע אשר דורש עבודה מול מחשב ושימוש בעכבר בכמות רבה מאוד.
    הכאבים באים והולכים בערך כשנה כאשר יש תקופות בהן אני די מושבתת. בנוסף עברתי טיפולי פיזיותרפיה ש הקלו עליי.לאחר שקיבלתי 7 ימי מחלה מהאורתופד נשלחתי לרופא תעסוקתי. עדיין לא הייתי אצלו ותהיתי מה ההשלכות על המשך התעסוקה שלי. אם הוא יגיד שאני כשירה לעסוק בעבודתי הנוכחית למה מחוייב מקום העבודה שלי. האם הוא יכול להמליץ על טיפולים או הפחתת שעות עבודה.
    להלן התוצאות:
    עמדה הלורדוטית הצווארית מיושרת מעט.
    מעבר קרניו-צרביקלי תקין.

גובה C2-3: תקין.

בגובה C3-4: בלט אנולוס עם לחץ קל על חוט השדרה.

בגובה C4-5: אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי לוחץ על קדמת חוט השדרה.

בגובה C5-6: אוסטאופיט דיסק קומפלקס היקפי לוחץ על חוט השדרה. היפרטרופיה
    אונקו-וורטברלית והקטנת גובה המרווח הבין חולייתי מצרים מעט את הפורמינה.

גובה C6-7: תקין.

גובה C7-T1: תקין.

לאורך עמוד השדרה הגבי העליון נראים ארטפקטים מהכתפיים. אין ממצא גס.

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לרופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• בעיות צואר

ד``ר מרק-אלן לוי
    06/05/2010

לא נראה כי יש בעיה עם סוג העבודה שלך עלייך לארגן את סביבת העבודה בצורה הארגונומית ביותר כדי למנוע מכשולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    אבי
    05/05/2010

שלום ברצוני לשאול שאלה משפטית.
    עברתי תאונת עבודה 26.6.07 לאחר חודש וחצי יצא לי פסוריאזיס בראש בגוף ואיבר המין וגם דלקת פרקים הרופאים הבחנו את מחלתי פסוראזיס ארטריטיס.
    לפני התאונה כחצי שנה הייתי אצל רופא עור והיה לי נגעים בקרקפת הוא אמר שאינו יודע מה זה ונתן (אמר אולי זה סבוריאה) לי אלקום וסיבוסל שמפו הוא לא היבחן את זה כפסוריאזיס מה גם שהיה לי קצת.
    שאלה שלי מה זה אומר מבחינה משפטית??האם הפסוריאזיס קשור לתאונת עבודה אוו לא בבקשה תשובה??

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• שאלה רפואית

ד``ר מרק-אלן לוי
    05/05/2010

ככל הנראה הפסוריאזיס אינו קשור לתאונה (אלה לא אובחן כפסוריאזיס לפני) יתכן שהלחץ הנפשי לאחר התאונה "אולי"(כאן העיניין המשפטי) גרמה להתלקחות חריפה.
    לגבי שאלות משפטיות יש לפנות לגורמים משפטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    05/05/2010

הי!
    ישנן 3 אפשרויות.
    אפשרות ראונה שהנגעים שהיו שנמצאו לפני התאונה היו נגעים פסוריאטיים והרופא לא אבחן אותם כפסוריאזיס.
    אפשרות שניה שמחלתך פרצה כתוצאה של סטרס בעקבות התאונה
    ואפשרות השלישית שאן קשר בין הדברים ומדובר במצב תחלואי רגיל.
    מבחינה משפטית זה אומר שבית שמפט יכריע בנדון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    דוד
    04/05/2010

שלום
    אני סובל מפריצת דיסק בחוליות l4 l5 ,
    סבלתי גם מדלקות בפריצת דיסק וקבלתי 2 זריקות קורטיזון בגב ,
    שזה עזר לי לעמוד על הרגליים אני עובד כטכנאי שטח בחברת סלולר
    כ13 שנים בעבודה אני גם מטפס על תרנים בגובה,וגם מרים ציודים לאתרים ונוהג ברכב
    הפריצה קרתה בזמן עבודתי בחברה.
    העם אני יכול לעסוק בסוג זה של עבודה למרות הקשיים?
    מה עלי לעשות .

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצדת דיסק

ד``ר טמיר גפן
    04/05/2010

הי!
    תפנה לרופא תעסוקתי שיוכל להעריך את מצב הרפואי שלך וגם את מגבלותך וגם יוכל להמליץ למעסיק לגבי מגבלותך במידת הצורך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    אמירה
    03/05/2010

שלום, רציתי לדעת מה המשמעות של נכות רפואית 49% מה זה מקנה?
    כ"כ אם אגיש ערעור מהי הדרך הכיטובה..מכתב מרופא תעסוקתי /פנימאי/נוירולוג??מעורך דין ?אני בן 56 אחרי מספר אירועים מוחיים, עם יתר לחץ דם, COPD, שיתוק בעצב ביד שמאל..נוטל שורה ארוכה של תרופות לפני מס' חודשים פוטרתי מעבודתי בבקשה סייע לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    03/05/2010

הי!
    ועדת ביטוח לאומי קובעת נכות רפואית ונכות תפקודית וזה במידה ומדובר בנכות כללית. יש גם נכות מעבודה ז.א. נכות שנותרה כתוצאה של תאונת עבודה או מחלת מקצוע.
    ככל הנראה אצלך מדובר בנכות כללית. השאלה מה היא נכות תפקודית והאים ועדה קבע שאתה כשיר או בלתי כשיר לעבודה. כושר תפקודי נקבע בהתאם לשנות לימוד שלך, מקצוע וניסיון תעסוקתי. עד לפרישה לפנסיה בהתאם לגיל נותרו לך עוד כ- 11 שנה. במידה ואתה חושב שאינך כשיר לעבודה וביטוח לאומי לא מכיר במצבך הרפואי תפנה לרופא תעסוקתי להערכת כשירותך התפקודית1תעסוקתית + קביעת אחוזי נכות רפואיים/תפקודיים.
    לא תוכל לעשות זאת דרך קופת חולים אלה רק באופן פרטי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מרק האם תוכל להתייחס גם?

אמירה
    03/05/2010

כ"כ כמה עולה ביקור באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר טמיר גפן
    03/05/2010

שלום שוב!
    עלות הביקור הנה כמו ביקור אצל רופא מומחה אחר. ישנה רשימה גדולה של רופאים תעסוקתיים בדפי זהב ותוכל לברר לגבי מחירים. העלות גבוה יותר הנה עבור חוות דעת ומחירים יוכולים להיות שונים מרופא לרופא ודבר תלוי בזה כמה הרופא זה או אחר מבוקש ומקובל ומוערך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה ראשונים בתקופת תאונת עבודה
    מיכל
    03/05/2010

שלום רב,

אני מבקשת לברר: למיטב הבנתי מעסיק צריך לשלם לעובד עבור 12 ימי המחלה הראשונים לאחר ובעקבות תאונת עבודה. [תיקון סעיף 94(א) לחוק הביטוח הלאומי].
    למרות זאת, עובדי משק הבית (ובכלל זה מטפלים בקשישים) **אינם** נכללים בהסדר זה ומלוא תשלום דמי הפגיעה חלים על הביטוח הלאומי (ועד למכסה מסויימת כמובן).
    אודה לכם מאד באם תוכלו ליעץ לי מה הוא מספר החוק (שיוך) / מספר התיקון וכד' (אינני בקיאה במושגים אלו)- או כל שיוך פורמלי אחר המסביר משפטית שעובדי משק הבית אינם נכללים בהסדר 12 ימי המחלה כמו עובדים אחרים ומלוא תשלום דמי הפגיעה חלים כאמור על הביטוח הלאומי.

תודה מראש על התגובה המהירה.
    מיכל.

הוספת תגובה

• יעוץ משפטי

ד``ר מרק-אלן לוי
    03/05/2010

נא לפנות לעו"ד עם שאלות שאינן רפואיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    03/05/2010

הי!
    שאלה לפורום עו"ד שעוסקים בדיני העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה.

מיכל
    03/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מעין
    02/05/2010

אני עובדת כטלפנית בחברה גדולה
    כבר חודש סובלת מכאבי ראש חזקים וקבועים, בנוסף חווה קוצר נשימה, ורטיגו, בחילות והקאות.
    אני לא מצליחה לעבוד ובכל פעם שמגיעה לעבוד נשלחת הביתה מוקדם
    המעסיק ביקש שאביא לו אישור מרופא תעסוקתי שאיני יכולה לעבוד
    אני נמצאת כרגע בבירור נוירולוגי וצריכה לעבור MRI וניקור מותני
    שאלתי היא האם רופא תעסוקתי יכול לבצע קביעה בטרם יש אבחנה? אם כן על סמך מה?
    ובנוסף, האם יש צורך בהפניה מרופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• קביעת כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    02/05/2010

הי!
    נתחיל מסוף. את כן תזדקקי להפניה לרופא תעסוקתי אך לא חשוב מי הרופא. לגבי קביעת כושר עבודה. רופא תעסוקתי יכול להמליץ על אי כושר זמני עד סיום הבירור הנוירולוגי ולאחר סיום הבירור יקבע כושר עבודה בהתאם לממצאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן תוצאות מדידת הקרינה
    ליאור
    28/04/2010

שלום רב,

בתאריך 28/04/2010 בין 09:00-11:00 נעשו בדיקות קרינה באחד מבניינים הממוקמים ברחוב נחלת יצחק פינת עליית הנוער בתל אביב.

הממצאים מראים עד 5.6 מיליוואט לס"מ בריבוע קרינה.

הממצאים מראים עד 80 מילי גאוס במדידת קרינה אלקטרומגנטי. יובהר שתחום זה נמדד כ- 20 ס"מ בסמוך לארונות החשמל. יובהר שארון שכזה ממוקם בכניסה לאזור העבודה. יובהר שהתחום של 3 מילי גאוס נמדד כ- 1.5 מ' מלוח החשמל ומשיק לקיר בו ישבתי במקום עבודתי.

יובהר שבמסדרון ליד הלוח - כחצי מטר עד מטר ממנו נמדדו כ- 5-10 מילי גאוס משתנה בהתאם לריבוע המרחק.

שאלותי:
    כתוצאה מחשיפה של כדקה כאב לי הראש היום במסדרון. יובהר שעובד ששאלתי מאוד התעניין לדעת את רמות הקרינה במקום עבודתו וציין שלעתים יש לו כאבי ראש, כמו כן ציין שהיו עובדים שהתלוננו על כאבי ראש.

אני אישית קיבלתי אישורי מחלה רבים (5 ימים+4ימים+5ימים) ופוטרתי במהלך ימי המחלה ממקום עבודתי. תחילה טען המעביד שאני זה שהתפטרתי ורק כעבור 23 ימים שלח מכתב (לא לפני שהודעתי לו שבכוונתי לתבוע אותו על כל מה שהתרחש שם ועל פיטורי אותי במהלך חופשת מחלה - ועוד הוא טוען בעוז חוצפתו שאני זה שהתפטרתי). כאמור 23 ימים לאחר מכן שלח מכתב שהוא זה שמפטר אותי.

היום כאמור הגעתי לעשות יחד עם נציג המשרד להגנת הסביבה בדיקות קרינה לא מייננות והבדיקות הראו את אשר תואר לעיל.

האם נוכח המקרים האלו יש עילה לפגיעה בעבודה? המעסיק נתן טופס בל/250 בו ציין שלטענתי זה מהאנטנות -כאבי הראש.

באמצע החודש הבא אני עובר ועדה רפואית בבית לוינשטיין - מטעם המוסד לביטוח הלאומי. האם יש מומחה בנושא שבשל מצבי הכלכלי הלא טוב (יש לי פטור מאגרות בית משפט) יכול לסייע לי בתשלום הוגן. לחוות דעת.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    להלן תוצאות מדידת הקרינה

הוספת תגובה

• קרינה לא מייננת

ד``ר מרק-אלן לוי
    29/04/2010

שלום היות ואין כל הוכחה שקרינה בלתי מייננת מזיקה לבריאות. היות ושהייה של דקה ע"י ארון חשמל לא נשמע רציני. היות ונראה כי הבעיה שלך עם המעביד שלך אינם רפואיות היות וכל רופא אחראי על השכר ההוגן שהוא מבקש נראה לי כי אין באתר זה תשובות בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוך דין וחשבון המשרד להגנת הסביבה

ליאור
    03/05/2010

להלן תוצאות הדוח שהגיע אלי היום:

הסבר לתוצאות המדידה שדה מגנטי בתדר רשת חשמל :

• ארגון הבריאות העולמי (WHO) קבע כי רמת החשיפה הרגעית המרבית המותרת של בני-אדם לשדה מגנטי משתנה בתדר 50 הרץ, , הינה 1000 מיליגאוס.
    • הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן IARC) ) קבע כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן לשדה מגנטי העולה על 3 מיליגאוס הינם "גורם אפשרי לסרטן" (Possible Carcinogenic).
    • ממחקרים שבוצעו בנושא זה בעולם ומהניסיון שנצבר לאחר ביצוע מאות מדידות ברחבי הארץ, ניתן ללמוד שהחשיפה הממוצעת בתוך מרבית בתי המגורים בארץ ובעולם, אינה עולה על 0.4 מיליגאוס.
    • המשרד להגנת הסביבה ממליץ שמתקני חשמל יתוכננו ויופעלו בהתאם לעקרון הזהירות המונעת, לשם הפחתה ככל האפשר של השדות המגנטיים אליהם נחשף הציבור בישראל ממרכיבים שונים של רשת החשמל.

יובהר שהיו אזורים של 60-80 מיליגאוס וכן לשברירי שניה 130 מיליגאוס

אבקש לשקול מחדש תשובתך הלא אתית.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה עם כימיקלים והריון
    ילנה
    27/04/2010

שלום רב,
    אני נמצאת בהריון בשבוע 6+יומיים ואני עובדת בחברה שמפתחת חומרי טעם וריח וצבעי מאכל.
    שאלתי היא כזו, אני נמצאת במעבדה מהשעה 7:30-16:00, אין לנו מנדף במעבדה ולא במחסן החומרים והעבודה היא ישירות עם כימיקלים כגון: פירזינים,פירידינים,אלדהידים,כוהלים,חומצות ועוד הרבה.
    אני חשופה לריחות הללו כי הם פשוט נמצאים בכל מקום בעבודה.
    האם יכול להיות נזק לעובר?
    האם יכולים לפטר אותי מהעבודה בגלל הריוני (אני עובדת במפעל מ- 03.01.10)?
    האם אני צריכה לפנות לרופא תעסוקתי וכיצד התהליך מתבצע?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה עם כימיקלים והריון

הוספת תגובה

• היריון

ד``ר טמיר גפן
    27/04/2010

הי!
    רצוי כן לפנות לרופא תעסוקתי.
    גם רצוי לבדוק מה רמת החומרים הללו בשטח העבודה לכן מומלץ לבצע בדיקה סביבתית.
    רופא תעסוקתי יכול להחליט בהתאם להתרשמותו לגבי המשך עבודה.
    על פי החוק לא מפטרים בזמן הייון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות למנטול
    מירב
    26/04/2010

האם חשיפה ממושכת למנטול עלולה לגרום לאלרגיה או רגישות בגרון. אם כן איך ניתן לבדוק זאת
    עלי להסביר שאני במשך תקופה ארוכה חולה לסירוגין בכל מה שקשור לאף אוזן גרון ואני חושדת שזה קשור לחשיפה ממושכת לאדי מנטול

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות למנטול

הוספת תגובה

• רגישות

ד``ר טמיר גפן
    26/04/2010

הי!
    תפנה לרופא.א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעה של רופא תעסוקתי-מחלת ריאות
    חיים
    22/04/2010

שלום רב,

בתחילת חורף 2009 חליתי בשפעת (כנראה שפעת חזירים) אשר הסתבכה מאוד וכעת אני סובל מברונכיטס. בדיקת ביופסיה ריאה נמצאה רגישות יתר לגורם סביבתי(עובש, רטיבות, אבקנים וכו'). עד היום אני שוהה בחופשת מחלה מאחר ואני נוטל סטרואידים ואינהלציות.
    מאחר ולא חלה הטבה משמעותית במצבי הרפואי הרופאים המטפלים שללו קשר בין המחלה למקום העבודה וקבעו כי המחלה נגרמה כתוצאה מסביבת מגורים ( עברתי להתגורר במקום לפני כשנה).

הרופא התעסוקתי שולל קביעה זו של הרופאים המטפלים וקבע כי אינני כשיר לשוב למקום עבודתי ומקשר ללא כל הוכחה את המחלה לעבודתי.
    שאלתי היא האם רופא תעסוקתי יכול לדחות ממצאים של הרופאים המטפלים ולקבוע כי אינני כשיר לשוב למקום עבודתי חרף ממצאי הביופסיה וחרף העובדה כי הוא לא בדק את סביבת עבודתי (אני עובד במקום כ-10 שנים ומעולם לא חליתי במחלת ריאות).

אודה לקבלת התייחסותכם בהקדם האפשרי.

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד``ר טמיר גפן
    22/04/2010

הי!
    1. לא ברור מה מכתב מה הוא מקום העבודה?
    2. בדיקת ביופסיה לא מאבחנת רגישויות.
    3. רגישות נבדקת ע"י טסטים אחרים.
    4. משום שלא ברור מה המקצוע ומה העיסוק הרי אין כל אפשרות לחשוב על קשר סיבתי.
    5. במידה והרופא התעסוקתי מכיר את סביבת עבודתך הרי הוא יכול לקבוע שאינך כשיר לשוב למקום עבודתך.
    6. העובדה שאתה עובד במקום כ-10 שנים ומעולם לא חלית במחלת ריאות לא משנה דבר.
    בכבוד רב
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה