מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא תעסוקתילונה07/11/2010
אני מורה למעלה מ20 שנה.לאחרונה התגלו אצלי מספר פריצות דיסק.רופאי נוירוכרוג ורופא עמוד שדרה סבורים שזה כתוצאה מהעבודה-רכינה יומיומית לשולחנות התלמידים ועוד, כמו כן לדעתם לאור החמרה במצב עם חזרתי לעבודה טענו שניהם שאופי עבודתי הוא גורם מחמיר למצבי ,מה שאכן קורה.
הומלץ לי לפנות לרופא תעסוקתי .אינני מעונינת השנה להפחית ממשרתי,למרות הקשי הרב,כי אני חשה אחריות כלפי תלמידי.במידה ואפנה לרופא תעסוקתי,על מנת להתיעץ אתו והוא ימליץ בכ"ז על הפחתת שעות העבודה,ולא אממש את המלצותיו,האם זכויותי מול המעביד ואו הבטוח הלאומי עלולות להפגע בעתיד במידה ומצבי יחמיר מעבר למה שהוא עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/11/2010שלום
ראשית כל הקשר הסיבתי בין עבודתך לבעיה הרפואית שלך לא כל כך ברור. היות ואין כאן עומס רב על הגב ברכינה על שולחנות התלמידים כך שלא בטוח בכלל שהביטוח הלאומי תכיר בבעיה כבעיה תעסוקתית.(אולי את מרימה משקולות או מגדלת פרחים בזמנך הפנוי.....)
שנית אם אין בכוונתך להפחית בשעות עבודה או בחלקיות משרה למה לפנות לרופא תעסוקתי? הרי זאת המטרה.
שלישית את עדיין יכולה להגיש תביעה לביטוח הלאומי שיכירו (או לא) את הבעיה כמחלת מקצוע (ממש לדעתי סיכוי נמוך) הכרה בנכות מסויימת לא מתורגם בהכרח בהפחתת שעות עבודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תוצאות בדיקותחן07/11/2010
שלום,
אני סובלת מזה כמה חודשים מכאבים באצבעות הידיים כתוצאה מהקלדה אינטנסיבית במחשב. כבר כמה שבועות שלא מסוגלת לעבוד.
1. ראומטולוג שבדק אותי לא ראה סימנים לדלקת וקבע לדעתו שזהו over use אך שלח אותי לבדיקות דם לשלול אפשרות של דלקת.
תוצאות CRP עומד על 0.7 כאשר הטווח שרשום לתקינות נע בין 0 ל-0.5.
האם הסטייה משמעותית? מדובר בדלקת? אם כן, כיצד אפשר להוכיח שהיא נוצרה כתוצאה מהקלדה?
2. בדיקת EMG וצילום רנטגן תקינים. האם חוות הדעת של הראומטולוג וכן הבדיקות שהזכרתי מספיקים לקביעת חוות דעת של רופא תעסוקתי? עבור תביעה לביטוח לאומי במיוחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי תוצאות בדיקות - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/11/2010שלום
תוצאות ה CRP לא מספיקות כי בלתי ספציפיות אני משער כי הוא שלח אותך לעוד בדיקות מעבדה אולי לא ציית כי תקינות.בשלה זה נראה כי אין לך מחלה דלקתית אלה דלקת בגעידים שיכולה להיות קשורה לעבודתך. זה גם יותר מתאים לבעיה תעסוקתית היות ודלקת פרקים אינה מחלה תעסוקתית. יש מקום לפנות לרופא תעסוקתי בעיקר אם את לא יכולה לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי תוצאות בדיקות - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/11/2010הי!
קיבלת תשובה מספקת מד"ר לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותתמי05/11/2010
שלום אני ביצעתי ניתוח להסרת פוליפ ממתירי הקול לפני שנתיי לאחרונה אני שוב מאבדת את קולי במהלך העבודב לעיתים קרובות. האם זאת נחשבת תאונת עבודה.? האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/11/2010שלום!
א. הכול תלוי במקצוע (במידה ואת מורה בהחלט יכול להיות).
ב. יכול להיות ויש לך גורמי סיכון למחלה זו כגון עישון ו/או רפלוקס.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/11/2010אני מסכים לגמרי עם דר גפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טשטוש ראייה היא תאונת עבודהאבי31/10/2010
בזמן העבודה (משרדית) עברתי אירוע פתאומי של טשטוש ראייה חזק למשך 20 דקות בשתי העיניים ופוניתי למיון ושוחררתי לאחר 4 שעות של בדיקות. האם אני יכול להגיש בסיוע המעביד טופס ב.ל. 250 לתאונת עבודה עם כל המשתמע מזה?
בתודה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טשטוש ראייה היא תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/10/2010שלום רב!
לא הבנתי הכן פגיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טשטוש ראייה היא תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/11/2010להכרה בתאונת עבודה צריך למלא 2 תנאים "תוך כדי עבודה" ו "עקבהעבודה" . לא ברור לי כאן מה זה עקב העבודה גם שכמו שכתב דר גפן לא ברור איזה פגיעה יש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רון27/10/2010תודה רבה לכם, הסרתם דאגה מליבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות שימוש בצמר סלעים?רון27/10/2010
שלום,
השתמשתי בצמר סלעים לצורך בידוד אקוסטי באולפן.
בהתאם לעצות שקיבלתי לגבי החומר, כיסיתי את כולו בבד, כך שהוא נמצא בחדר ההקלטות, אבל מכוסה לגמרי בבד דק.
האם קיימים סיכונים בריאותיים בהימצאות בסביבת החומר גם במידה והוא מכוסה?
האם בכלל החומר הזה מזיק לבריאות? או שהוא רק גורם לגירוי קל במידה ונחשפים אליו ישירות?
קראתי מאמרים לכאן ולכאן, חלק אומרים שיש בו סיבים מיקרונים שמסרטנים, לעומת זאת
באתר של האגודה למלחמה בסרטן כתוב שהחומר הוסר מרשימת החומרים המסרטנים והסכנות היחידות שלו הם גירוי קל בעור ובדרכי הנשימה.
אשמח לקבל הבהרה בנושא,
תודה רבה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנות שימוש בצמר סלעים? - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/10/2010הי!
מבחינה רפואה תעסוקתית חומר זה אינו בפיקוח ולא נחשב מסרטן. גורם לגירו בלבד.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רון27/10/2010למה אתה מתכוון שהוא אינו בפיקוח? זה לא נשמע כמו דבר טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי27/10/2010המשמעות הפוכה שלא הוכרז כחומר מסוכן שיש לפקח על שימושו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהלי26/10/2010
שלום,
לפני כשלוש בעלי שיחק קטרגל במסגרת ליגת למקומות עבודה (עובד בנק).במהלך המשחק נפצע ביד והיה עם גבס ביד כחצי שנה.
עד היום למרות הסבל שסבל חצי שנה לא רצה לתבוע . לאחרונה שבו הכאבים באיזור השבר והוא סובל מנימולים וכאבים.לא הגשנו אז תביעה לביטוח לאומי או להראל שמבטח את הליגת למקומות עבודה.
האם היום יש לנו אפשרות לתבוע?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/10/2010הי ! שאלה הנה בתחום משפטי ולא רפואית.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי27/10/2010אפשר לתבוע ביטוח לאומי עד 7 שנים לאחר התאונה . היות ולא דווח זה גורר צורך בחקירה אני מקווה שיש לכם מסמכים עדויות... לא ברור למה לא תבעתם כי זה מגן על הזכויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת שימוש יתרחן26/10/2010
שלום,
בעקבות כאבים האצבעות הידיים (שהתפתחו כתוצאה מהקלדה) ראומטולוג אבחן 'תסמונת שימוש יתר'.
רציתי לדעת האם זה מוכר כמחלת מקצוע בביטוח לאומי?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת שימוש יתר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/10/2010אין מוסג "שימוש יתר" אבל כתוצאה משימוש יתר יכול להתפתח דלקת בגידים של הידיים ובעיות בפרקים שכן יכולים להיות מוכרים בביטוח לאומי כמחלת מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת שימוש יתר - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/10/2010הי!
קיבלת תשובה מספקת מד"ר לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפלית,שאלה נוספת שהתעוררה...אולגה21/10/2010
שלום רב.רציתי לשאול שאלה נוספת בעיניין אימי שסובלת מבעיות של תעלה קרפלית בשתי ידיה.
האם לרופא תעסוקה הסמכות לקבוע קיום קשר בין מקום עבודה למחלה? אם כן, כיצד עלינו להיערך לביקור אצל הרופא התעסוקתי? האם עלינו לבקש
מהמעסיק את תיאור התפקיד המדויק של אימא היות והיא מבצעת תפקידים נוספים בנוסף להיותה חדרנית (כמו הכנת ארוחת בוקר,חיתוך ירקות במשך כשעתיים בכל יום).
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלה קרפלית,שאלה נוספת שהתעוררה... - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי21/10/2010שלום התשובה היא כן וכן. כן יכול לחשוד בקשר סיבתי בין העבודה למחלה ואז להיציא תעודה ראשונית לביטוח לאומי ולבקש וועדה רפואית לצורך הכרה. וכן להביא את פירוט התפקידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעלה קרפלית,שאלה נוספת שהתעוררה... - תגובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/10/2010הי!
תסמונת תעלה קרפלית יכולה להיגרם ממכלול סיבות כולל בעיות רפואיות שכלל לא קשורות לתעסוקה. רופא תעסוקתי בוחן את כל האפשרויות כולל בעיות רפואיות שברקע ובמידה ומתרשם שיכול להיות קשר סיבתי מפנה לביטוח לאומי טופס לנפגע בעבודה או טופס מחלת מקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםדנה20/10/2010
בת 32 .
לפני חצי שנה, ישבתי חגורה מאחורי כסא הנהג לצד ביתי התינוקת.
הפגיעה היתה חזיתית וצידית : אבדן שליטה של רכב מהנתיב הנגדי - התנגש במהירות והסתובב "עלינו" גם בצד שבו ישבתי.כל הכריות נפתחו הרכב טוטאל לוס , כל הגוף שלי "עף" בחוזקה לצד הנגדי .
סובלת מכאבי גב תחתון (CT תקין) צליפת שוט בצוואר הגבלת תנועה וכאבים נוראיים ,כאבי ראש (פיזיוטרפיות,משככי כאבים) תחושת נימלולים הולכת ובאה בידיים.
מטופלת אצל פסיכולוג בעקבות פוסטראומה,קושי להיות במקומות מרובי קהל,סיוטים חוזרים בלילות,מתח בזוגיות,היסטריה בכל מה שקשור לתינוקת, זיכורנות חוזרים מהאירוע,בעיות בזכרון.
ב6 החודשים האחרונים נמצאת בחופשת מחלה ,נגמרו ימי המחלה ועל כן ממתינה למרפאה תעסוקתית מטעם הקופה.ר
ופא המשפחה בשיחה פתוחה אמר שלדעתו אני חייבת לנסות להשתלב חזרה ולעבוד כ3,4 שעות בעבודתי.עבודתי משלבת פגישות מחוץ למשרד ונהיגה מרובה, המון שעות מול מחשב ,ובעיקר סטרס ויום עבודה של מעל ל12 שעות לעיתים .מה נהוג לעשות במקרה שכזה?עצתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים - תגובה
ד``ר טמיר גפן20/10/2010הי!
אין נהוג - בכל מקרה הגישה אינדיבידואלית - בהתאם לממצאים בבדיקות ואפשרויות שניתנות לתמרון במקום העבודה.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים כרוניתרפאל עזרא18/10/2010
אני חולה בדלקת פרקים כרונים ובמצב לא טוב,אני כרגע בטיפולים,נבדקתי ע"י רופא תעסוקתי והוא קבע שאני לא יכול להמשיך בעבודתי למשך כשולשה חודשים וכי יש להפנות אותי להסבה מקצועית שתתאים למצבי,יש לציין שאני עובד במוסך כמחסנאי בעמודה שמצריכה מאמץ פיזי,שאלתי היא האם זוהי חופשת מחלה או אני זכאי ע"פ החוק להתיתפטר מעבודתי וזה יוכר כהיתפטרות עקב מחלה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים כרונית - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/10/2010הי!
לא ברור למי היה מופנה מכתבוו של רופא תעסוקתי. במידה ולמעסיק הרי אתה זכאי ל 3 חודשי חופשת מחלה. לגבי חלק השני של המכתב הרי בדרך כלל המעסיק לא עוסק בהסבת מקצוע עם כי יכול להיות שיעבירו אותך בתור פקיד במוסך.
בהתאם גם להמשך העניינים. במידה ואתה בלתי כשיר הרי יש לפטר אותך מצד שני במידה ומגבלה הנה רק ל - 3 חודשים הרי בתום התקופה תוכל לשוב לעבוד.
לא ברור לי כל העניין. בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
רפאל עזרא19/10/2010התשובה שקיבלתי מרופא התעסוקה מופנה לרופא המטפל,לגבי אפשרות להסבה מקצועית הוא רושם "יש מקום להפנותו למל"ל לשם בחינת אפשריות להסבה מקצועית".לא הבנתי את הפיסקה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים - תגובה
ד``ר טמיר גפן20/10/2010הי!
ככל הנרא הרופא התרשם שנכותיך ומגבלותיך הרפואיות מצדיקות הסבת מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים-אלעד18/10/2010
עקב ת-עבודה עברתי ניתוח קל בקרסול במשך שנה קיבלתי 20% זמני ושילמתי לעו דמעמ15%+על הכל למרות שכמעט ולא פעל.הועדה לבסוף החליטה לתת לי 5% לצמיתה אבל על תאונ-עבודהשעברתי לפניי12 שנה באותו קרסול וטענו שהנזק החל מהתאונה הראשונה.לשאלתי האם אני חייב לתת לע"וד את החלק שלו מהצמיתה, והאם ש צורך להגיש תביעה נוספת [חוזרת] לתאונה האחרונה.
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים- - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/10/2010לגבי שאלתך הראשונה היא אינה קשורה לרפואה אבל להסכם בינך לבין עו"ד שלך.
השאלה השנייה כנראה שנלקח בחשבון מצבך היום . עניין הערעור תמיד פתוח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעבוד כפאראמדיק לאחר השתלהיניב17/10/2010
שלום,
אני בן 30 ועד לאחרונה עסקתי כפאראמדיק במד"א.
בשל אי ספיקת כליות סופנית,נאלצתי להפסיק את עבודתי,ואני מועמד להשתלת כליה מאח שלי בחודשים הקרובים.
למיטב הבנתי,לאחר השתלה מקבלים טיפול אימונוסופרסנטי לכל החיים,מה שמדכא את מערכת החיסון.
האם אוכל לחזור ולעבוד במקצוע לאחר מכן? כלומר האם יהיה רופא תעסוקתי שיחתום לי שהוא מאשר את חזרתי לעבודה (עבודה באמבולנס עם חולים מכל הסוגים)?
ואם לא,האם אני יכול ללכת ללימודי רפואה? או שמא גם שם בזמן הסבבים הקלינים אני אהיה חשוף מידי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לעבוד כפאראמדיק לאחר השתלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/10/2010הי!
תחילה שתצליח בטיפולים ושתהייה בריא. בשנית עבודת פרמדיק הנה עבודה פיזית מאומצת מעבר לחשיפה לכל הגורמים אחרים.
משום שהתורם קרוב משפחה בדרגה ראשונה ייתכן והטיפות אימונוסופרסיבי היה פחות אגרסיבי. בעיה זו לא מונעת ממך לעסוק ברפואה. ברפואה ישנם תחומים רבים שלא כרוכים במאמץ רב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לעבוד כפאראמדיק לאחר השתלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/10/2010אני מסכים לגמרי עם דר גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות של תעלה קרפלית בשתי הידייםאולגה16/10/2010
שלום.אימי עובדת בתור חדרנית מזה 11 שנה.בשנה האחרונה היא התחילה לסבול מכאבים עזים בכף יד ימין.הומלץ ע"י אורטופד כף יד על ניתוח לשיחרור תעלה קרפלית ביד זו.היא אכן נותחה אולם כיום כעבור חצי שנה הכאבים לא פסקו וגם ביד השניה התפתחה בעיה דומה.צילום e.m.g. הראה על שיפור קל בלבד ביד ימין שנותחה ועל החמרה ביד שמאל עם המלצה לניתוח גם ביד השנייה.
הלכנו לאורטופד כף יד שהפנה אותנו לרופא תעסוקתי עם המלצה לשיחרור מעבודה.
מה שאנחנו רוצות זה שהיא תתפטר מעבודתה הנוכחית (חדרנית) ותקבל פיצועיים על סמך מצבה הבריאותי.האם לדעתכם הציפיות שלנו מציאותיות? מה יכול לצפות לנו בביקור אצל רופא תעשייתי? האם הם נותנים אישור לאי כשירות לעבודה?
סליחה על האורך. ותודה על כל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות של תעלה קרפלית בשתי הידיים - תגובה
ד``ר טמיר גפן16/10/2010הי!
הכתובת נכונה וזה רופא תעסוקתי שאמור לטפל במישות התעסוקתי. בהתאם לממצאים יקבע גם המלצתו.
בהצלחה. ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעה לפסילת מקצועאריק13/10/2010
שלום רב
בשנת 2008 הייתי אצל רופא תעסוקתי לאחר ניתוח להוצאת גידול שפיר מהעמוד השידרה ונקבע לי שאנני קשיר לבודה שבה הועסקתי (עבודות בגבהים סנפלינג) למשך חצי שנה.
לאחר מכן התגלה אצלי גם פריצת דיסק וכמו כן נקבע לי 20% נכות לצמיתות בנכות כללית
כיום עדיין לא עובד ונמצא בתביעות מול ביטוח המנהלים שהיה לי בעבודה קודמת שממנה פוטרתי בגלל סיבות הרפואית המצוינית כאן הם (הביטוח מנהלים) מבקשים ממני חוות דעת של רופא תעסוקתי לפסילת מקצוע. אבל נאמר לי בקופת חולים שאני לא יכול להפגש עם רופא תעסוקתי מכוון שאני כבר לא שיך לעבודה הקודמת או עובד כרגע. אז השאלה שלי היא מה עושים במקרה שכזה ועם מי אפשר לדבר או להייתעץ.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעה לפסילת מקצוע - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/10/2010הי!
במקרה שלך פונים לרופא פרטי ומקבלים ממנו חוות דעת במידה ויש מקום למתן חוות דעת שכזו. במסגרת קופת חולים לא תוכל לקבל חוות דעת שכזו. שירות זה לא נכלל בסל השירותים.
בכבוד רב ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בגב
ליאת15/10/2010שלום,
אני חודש לאחר ניתוח להוצאת גידול מנינגיומה מעמוד שדרה ועדין יש לי כאבים נוראיים באזור הניתוח המגבילים אותי כמו כן יש לי עוד פריצות דיסק בגב תחתון וצווארי האם רופא תעסוקה יכול לאשר לי עוד חופש ממקום העבודה ומי מפנה אותי אליו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בגב - תגובה
ד``ר טמיר גפן15/10/2010הי!
מדובר בניתוח גב שלפני כחודש לכן מוקדם ללכת לרופא תעסוקתי. המלצה לחופשת מחלה ניתן לקבל מרופא המנתח אורטופד או רופא משפחה. לרופא תעסוקתי פונים לאחר שמצב רפואי מתייצב בכדי שיקבע כשירות עבודה. רופא תעסוקתי לא עוסק במתן או אישור חופשות מחלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתוח בברךילנה13/10/2010
שלום רב!
שמי ילנה אני בת 44 עובדת במשק (ניקיון) במוסד בריאותי כ -5 שנים. בשנתיים האחרונות נהיו לי כאבים בברכיים ובזמן האחרון החמירו לי הכאבים.
לפני כחודשיים אני עברתי ניתוח בברך ימין- החלפת סחוס, (יש סיכוי שיעשו בברך השניה בעתיד)
כיום אני חודשיים אחרי הניתוח בחופשת מחלה עושה פיזיוטרפיה, הולכת מעט ומתיעייפת וסובלת מכאבים מאוד חזקים בעמידה ובהליכה יותר מכמה דקות!
עצתכם בעניין אם מי עלי להתיעץ? האם עליי ללכת לרופא תעסוקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתוח בברך - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/10/2010שלום רב!
אני בספק שעבר החלפת סחוס.
מכל מקום כן יש לפנות לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות!
ילנה14/10/2010תודה על ההתיחסות!
כמו שזה נשמע מוזר אבל כן אני בגיל כזה צעיר עברתי ניתוח להחלפת סחוס בברך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות! - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/10/2010הי!
החלפת סחוס ניתוח מאוד יקר ולא יש בודדים יש בוששים שעושים אותו. אולי נעשה שיוף הסחוס שזה מתאים יותר. אני במהלך עבודתי פגשתי מספר מקרים בודדים שעברו השתלת סחוס וחלקם עשו זאת בחו"ל בבלגיה.
תבדקי בסיכום מחלה מה נעשה בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתוח בברך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי14/10/2010מסכים לגמרי עם דר' גפן . יתכן שיש רופא תעסוקתי במוסד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)