מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אירוע מוחיענבל12/12/2010
שלום,
עברתי אירוע מוחי (TIA) במהלך האשפוז עברתי מספר בדיקות כגון CT שהדגים מוקד היפודנסי במדולה משמאל ובקרוב אעבור MRI בנוסף בדיקת TEE שהדגים PFO מלווה באנאוריזמה של 1 ס"מ. בהמשך לבדיקות כוללות שעברתי כתוצאה מעלייה בערכי ה - LDH וכן עלייה באנזימי כבד נמצאתי חיובית ל - CMV (IGMׂ.
אציין כי הנני עובדת בחברת הייטק. הייתי מעוניינת לדעת מהן הזכויות שלי מבחינה תעסוקתית (שעות עבודה, מאמץ תעסוקתי וכו').
כרגע אני בבית בחופשת מחלה.
תודה מראש על העזרה ענבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/12/2010נגיד כך . ממה שכתבת אין לך כל מגבלה שארתית מהאירוע (אופייני ב TIA) היות ואת עובדת עבודה עם אופי משרדי ללא מאמצים גופניים מכל מה שראיתי אין כל מגבלה. כדי להיות יותר מדוייק זה דורש בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/12/2010שלום רב!
צודק ד"ר לוי. מי מה שרשמת לא ניתן ללמוד לגבי מגבלותיך. לגבי זכויות. לא מדובר בזכויות וחובות. רופאים קובעים מגבלות בהתאם לממצאים ובהתאם לעיסוקו של איש ולא לפי האבחנות וממצאים בבדיקות עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה עקב בקע ביטני חוזר.טובה09/12/2010
שלום,
אני בת 48, ואני עובדת בגן ילדים בתור סייעת כבר 15 שנה. העבודה מצריכה הרמת דברים כבדים ומאמץ פיזי.לפני כ5 שנים התחילו לי בעיות בשורש כף היד ועברתי עקב כך 3 ניתוחים,זריקות ופזיותרפיה. אני עדיין סובלת מכאבים ומוגבלת בעבודתי.
השנה גם עברתי שני ניתוחי בקע בבטן במקומות שונים אשר גורמים לי לא לתפקד כראוי בעבודה (בהמלצת הרופא מאמץ פיזי יכול לגרום לבקעים נוספים).
שאלתי היא- האם אני זכאית להפסקת העבודה עקב מצבי הבריאותי וסוג עבודתי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עבודה עקב בקע ביטני חוזר. - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי10/12/2010שלום
אי אפשר לקבוע בלי לבדוק אותך.
יתכן שאת יכולה להמשיך במגבלות.
ניתוחים של בקעים לא מגבילים אותך עקרונית לכל החיים ולאחר תקופת החלמה חוזרים לעבודה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת עבודה עקב בקע ביטני-תגובה
טובה10/12/2010תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת עבודה עקב בקע ביטני חוזר. - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/12/2010ה!
מקובלת אלי כל מילה ומילה של ד"ר לוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכסת ימי מחלהנמרוד08/12/2010
שלום,
בחודשים האחרונים אני סובל מכאבי גב וצוואר חזקים, ועקב כך נשלחתי לסדרה של בדיקות. מכיוון שמצבי לא השתפר, וניצלתי עד תום את מכסת ימי המחלה שלי, הפנה אותי הרופא לרופא תעסוקתי, וזה קבע כי אני צריך לחזור לעבוד ארבע שעות ביום בחודשיים הקרובים. כמה ימים לאחר מכן ביצעתי צילום אם.אר.איי, ובו התברר כי אני סובל מפריצת דיסק גדולה בצוואר ומבעיות נוספות שנגרמו בגינה, וכי ככל הנראה יהיה עליי לעבור ניתוח. השבוע העברתי ממצאים אלו לרופא התעסוקתי, ואני עדיין מחכה להחלטתו.
אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות. האם עליי לפנות לביטוח לאומי? כמו כן, אודה לכם אם תסבירו לי מה יהיה עליי לעשות אם ייקבע שעליי לעבור ניתוח, הכרוך בתקופת החלמה, ובהתחשב בעובדה שלא נותרו לי עוד ימי מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכסת ימי מחלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/12/2010שךום
אם אתה עובד במגזר הפרטי עליך לפנות לוועדה רפואית של קרן הפנסיה על מנת לקבל נכות זמנית (גם על היום החלקי שעבדת).
אם אתה במגזר ציבורי גם שם יש לפנות לוועדה רפואית.
יחלד עם זאת אתה יכול לפנות לביטוח לאומי לנכות כללית אך יש להוכיח ירידה בהכנסות 3 חחודשים
או לביטוח לאומי תאונות עבודה אם זה קשור לעבודה.
רופא תעסוקתי לא יחליט אם תעבור או לא ניתוח רק אתה בהתיעצות עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכסת ימי מחלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/12/2010קיבלת תשובה מספקת מד"ר לוי. אין מה להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףחן06/12/2010
שלום,
בת 26 עובדת היי טק (עבודה מול מחשב במשך כל שעות העבודה)
אני כבר במשך שנה סובלת מכאבים באצבעות הידיים כתוצאה מהקלדה. במשך 3 חודשים אחרונים חלה החמרה. בחודש האחרון אני בבית. לא מסוגלת לעבוד מול מחשב במשך יותר מכמה דקות הקלדה וגם אז אני ירגיש את המאמץ. (עכשיו אני במשפט הרביעי וכבר מתחיל לכאוב)
עשיתי EMG , רנטגן, מיפוי עצמות ובדיקות דם והכל תקין. נראה שאני סובלת משימוש יתר. - חולשה של השרירים.
על פי הנתונים הנ"ל וכן הערכה תפקודית של ריפוי בעיסוק (שאני יודעת שלא הייתה טובה) רופא תעסוקתי כתב כך: יכולה לחזור למשרה מלאה ללא הקלדה אינטנסיבית של יותר מ-4 שעות. תוקף ההמלצה לחודשיים.
עלי לציין שגם לפני ההחמרה השתדלתי לעשות הפסקות כל רבע שעה. בתמיכת המעסיק אבל זה פשוט לא עזר.
אני לא יודעת מה לעשות. קשה לי לתפקד אפילו בתפקידים קטנים בבית. ובטח שלא מול המחשב. אין ספק שאני לא אוכל לחזור עכשיו לעבוד.
האם ניתן לפנות לרופא תעסוקתי אחר באופן פרטי?
אשמח לתשובתכם המהירה. אני מיואשת והאצבעות שלי גמורות רק מההקלדה עכשיו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/12/2010שלום רב!
לפי התמונה שציירת ובדיקות שעברת לא מדובר בשימוש יתר משום שבשימוש יתר ישנם ממצאים בבדיקות עזר. אין אני יכול להגיד מה האבחנה אך החלטת רופא תעסוקתי ניראת לי סבירה ביותר. לגבי חוות דעת נוספת בהחלט את יכולה לפנות. כמו כן את יכולה גם לעזוב את המקום ולעבוד בעיסוק מתאים אחר שמתאים לך.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ דחוף - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/12/2010תשובה הולמת מאוד של דר' גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות זמניתרונית01/12/2010
שלום
1.מה היא התקופה המירבית לכל היתר שוועדה רפואית של קרן פנסיה יכולה לאשר לנכות זמנית-האם זה שנה לכל היתר, במידה וזה שנה והקרן מזמינה את המבוטח לוועדה נוספת האם הוועדה יכולה להאריך את הפנסיה הזמנית לתקופה נוספת או שאחרי שנה של נכות זמנית זה נכנס תחת כותרת נכות קבועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות זמנית - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/12/2010היום בדרך כלל אין יותר משנה לכל היותר שנתיים וזה יכול להימשך עד גיל הפנסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות זמנית - תגובה
ד``ר טמיר גפן03/12/2010הי!
תקופה המקסימלית הנה שנתיים. במידה ומדובר במכלה כרונית שאין לה רפואה כמו מחלת פרקינסון מתקדמת או מחלה אחרת נותנים גם ל 5 שנים אך מדובר במקרים חריגים. אין כיום המלצתות לנכות קבוע ב- 99.99%. ישנם מקרים בודדים כאשר מדובר בשנים בודדות לפני פרישה התקנונית ומדובר במחלות קשות שלא צפוי שיפור נותנים נכות עד לפרישה התקנונית.
לאחר שנה של אי כושר בחבר מוזמן לועדה ובהתאם לממצאים יכולים לתת עוד שנה, שנתיים או לבטל בהתאם לממצאים.
בהצלחה. ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור רפואיאודל01/12/2010
שלום,
אני נמצאת בהריון בחודש רביעי.
לפני חודשיים קרה לי מקרה בעקבותיו ניגשתי לבית החולים, שם צפו בבעיית דימום (המטומה) בתוך הרחם. ניתנה לי מנוחה של שלושה שבועות.
בתום שלושה שבועות חזרתי לעבודה, וממשיכה מעקב רפואי שמראה שעדיין ההמטומה קיימת. רופא נשים ממליץ לי להימנע ממטלות פיזיות.
אופן עבודתי מאוד נוח ולא פיזי בכלל - עובדת כפקידה בקומת קרקע. הבעייה היא שהמשרד של המנהל שלי נמצא בקומה שנייה ללא מעלית ולפעמים הוא דורש שאגיע אליו.
הסברתי לו שאינני יכולה לעלות ולרדת מדרגות בשל מצבי הרפואי.
הוא לא מקבל זאת ודורש אישור רפואי.
כשפניתי בנושא לרופא שמטפל בי , הוא הפנה אותי לרפואה תעסוקתית משום שלדבריו אין המרפאה רשאית לתת אישור כזה, אל אף שבעייתי מוצדקת.
השאלות שלי הן:
1. איך אני בדיוק פונה והאם נדרש זמן המתנה ארוך עד שאקבל תור פנוי? (מאחר וזה דדחוף למנהל שלי)
2. מה הסיכוי שאקבל אישור כזה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור רפואי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/12/2010צריך הפניה מרופא נשים עם המלצה .
עיניין התורים תלוי בקופ"ח שלך .
לגבי סיכויים ,אני לא הייתי נותן אישור כזה שעליית 2 קומות במדרגות מידי פעם לא נחשב כעבודה פיזית אף אחד לא אמר לרוץ במדרגות. אם זה 20 פעמים ביום זה שונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות בעקבות תאונת עבודהאבי30/11/2010
נכוותי לפנ חודש מדליפת גז בעבודה .15 % דרגה 2 -1 מעורב. פנים צוואר חזה עליון זרוע + יד שמאל וכף יד ימין וגב כף רגל שמאל.
היייתי מאושפזת 3 שבועות וקיבלתי טיפול שמרני של משחות וחבישה.
כרגע בבית...
למזלי הפנים זכו רק לפילינג עמוק ולא יהיו צלקות... הצוואר מעט מדאיג וכף יד שמאל תשאר עם צלקת כמעט ודאי.
ממתינה לחבישות לחץ לידים ולזרוע שמאל ויתכן גם חולצה.
כמובן הוגשה תביעה לביטוח לאומי שהוכרה.
השאלה שלי - מה הלאה עם פיצוי לנזק הגופני במראה והנזק הנפשי... למי פונים ? לביטוח לאומי? לחברת הביטוח של המקום בו אני עובדת? לחברת הגז שלפי חקירת התמת פישלה? האם ניתן לפנות במקביל ל2 הגורמים לתביעת נזיקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות בעקבות תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/11/2010הי!
קודם כל בריאות מלאה שהיה לך. לגבי תביעות הרי שאלה לעו"ד טוב לדעתי את יכולה לפנות לכל אחד מהגורמים הרי כל אחד יש לו אחראיות בתחום שונה.
תבדקי רק לגבי ע"ד טוב שעוסק בתחום נזיקי גוף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהערן28/11/2010
לפני שלוש שנים היתה לי תאונת דרכים במהלך עבודה פניתי לבטוח לאומי לקבל נכות, קיבלתי נכות זמנית לשמונה חודשים. אחרי שנגמר לי הנכות עברתי ניתוח לתיקון רצועות ביד אשר קרתה באותה תאונה ולא הלכתי לביטוח לאומי לקבל שוב נכות עכב מידע שגוי שקיבלתי .שאלתי היא כמה שנים לאחר המקרה יש באפשרותי לגשת לביטוח לאומי ולתבוע נכות רטרואקטיבית על מה שקרה לפני שלוש שנים .ושאלה שניה אני עדיין בתביעה מול חברת הביטוח האם באפשרותי לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי לצמיתה מבלי לקבל קצבה ולתבוע את חברת הביטוח על הנזק שקרה ליפני כשלוש שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי28/11/2010הזמן לתביעה הינו 7 שנים אבל ממלא כבר הוכר התאונה אתה צריך לתבוע עקב ההשלכות. לגבי קצבה זה רק מעל 20% נכות לצמיתות.
אין קשר בין חברת הביטוח הפרטי לביטוח לאומי יחד עם זאת הרבה פעמים הביטוח הפרטי מחכה לתוצאות של הביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן28/11/2010הי!
לדעתי יש לך תשובה מספקת מד"ר לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קבלה לעבודהליאת27/11/2010
שלום אני אחות בביח ואני עוברת לעבוד בביח אחר.
בבית חולים החדש נדרשתי לבצע בדיקות של מרפאה תעסוקתית,האם תוכלו לומר לי איזה בדיקות מדובר בדיקות [אולי את חלקן כבר עשיתי]וזה עשוי לחסוך לי זמן יקר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קבלה לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/11/2010הי!
דבר תלוי בבית חולים (ממשלתי של קופת חולים או פרטי).
מכל מקום תקבלי רשימה של הבדיקות ותבדקי מה כן נעשה ומה לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות קבלה לעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי28/11/2010עקרונית לא צריך להיות הבדלים בין מוסדות על פי החוזר האחרון של משרד הבריאות . יש בדרך כלל להשלים חיסונים ובדיקת מנטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה תעסוקתיתשרון20/11/2010
שלום
פסיכיאטר אישר לי 30 ימי מחלה בעקבות דיכאון עמוק וחרדות הקשורות גם בעבודה.
אני מוזמנת לרופא תעסוקה. ברצוני שיאשר לי לצאת לפנסיה מוקדמת מפאת נכות או מאחר ואינני מסוגלת נפשית לחזור לעבודה.
מה עלי לעשות בזמן הפגישה. איך להציג בפירוט את הבעיה כדי שהמטרה שלי תצלח.
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה תעסוקתית - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/11/2010שלום רב!
לדעתי פנית לפורום הלא נכון. אין אנו עוסקים בהדרכות למעוניינים לפרוש לפנסיה מוקדמת.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונה בדרך לעבודהיוסף18/11/2010
נפגעתי כהולך רגל מרכב בעת חציית כביש. הארוע התרחש בבוקר בעת שהובלתי את ילדיי לגן. כאשר כחצי שעה לאחר מכן הייתי אמור להיות בעבודתי.
האם זה נקרא תאונת עבודה ועליי למלא טפסים עם מעבידי.
כבר יצאתי מביתי עם התיק, מוכן לעבודה, האם העובדה שקודם לכן אני מביא ברגל את ילדיי לגן ורק מייד לאחר מכן נוסע לעבודה - במקרה כזה, הביטוח לאומי ישלול את האפשרות לתאונת עבודה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה בדרך לעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/11/2010הדרך מהבית לגן ילדים לא נקראת דרך העובדה ולכן יש סיכויים גבוהים שאם תגיש תביעה תדחה ע"י הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה מהביטוח לאומי?!
יוסף18/11/2010תודה על המענה המהיר!
קראתי באתרים שונים: שאם אני לא מגיש תביעה לבטוח לאומי זה עלול לפגוע בי בהמשך.
בנוסף קראתי, שחברת הבטוח עלולה להוריד את סכום הכסף שהייתי עשוי לקבל מהתביעה כתאונת עבודה מהבטוח הלאומי. ולפצות אותי רק על היתרה.
האם בכל מקרה, כדאי להגיש בקשה או לפנות אך ורק לחברת הבטוח (באמצעות עורך דין וכולי).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה מהביטוח לאומי?! - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/11/2010אתה תנהג איך שאתה מבין. אני עניתי שעל פי התקנות לא מדובר בתאונת עבודה. יעוצים כלכליים לא בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יוסף18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לרופא תעסוקתידדון מאיר17/11/2010
שלום
אני עובד בדואר 20 שנה, עבודתי כרוכה בהרמת חבילות כבדות, לפני מס. שנים נפלתי ( לא בעבודה) ויש לי קרע בגיד בכתף, אני סובל מכאבים מידי פעם במיוחד בלילות ואחרי אימוץ הכתף.לאחרונה הבהרתי לממונה עליי שאין ביכולתי להרים דברים ואני עוסק בדברים אחרים בעבודה מה שעורר את כעסם של חלק מהעובדים האחרים,
בעקבות זה ביקש המנהל שאמציא אישור רופא שאין ביכולתי או שאסור לי להרים משקל כבד.
אין לי בעיה להביא אישור כזה רק שאני חושש מהשימוש שעלול להיעשות בו נגדי,
האם בעקבות מכתב כזה יכולים להפנות אותי לרופא מטעם רשות הדואר? ואם כן מה רשאי הרופא לעשות? האם לא עלולים לפטר אותי עקב טענה שאינני עומד בדרישות העבודה? או שיהיו חייבים למצוא לי משרה אחרת שלא כרוכה במאמץ? אודה על תשובתכם בהקדם מכיוון שמופעל עליי לחץ להמצאת האישור ואני מאוד חושש מהתוצאות.
אגב אני בן 57.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/11/2010הי!
בהחלט כן בעקבות מכתב כזה יכולים להפנות אותך לרופא מטעם רשות הדואר ד"ר פורט ככל שזכור לי. הרופא רשאי לקבל את המלצות או לתת המלצות משלו.
לגבי המעסיק דבר תלוי ברצונו וכמובן במידה ויש לו אופציה להעסיק אותך במגבלות שתקבל. כמו כן ככל שזכור לי רשות הדואר ישנו ועד די חזק. כך שיש לך כתובת לפניות.
בהצלחה. ד,ר גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערעור על כחתלת רופא תעסוקה בפעם השנמודאגת14/11/2010
ביקשתי לקצר שבוע העבודה מסיבה בריאותיות הבקשה נדחתה על ידי רופא תעסוקתי
ניגשתי לערעור על החלטה זו בערעור היו 2 מתוך מתוך שלושת הרופאים שדחו את בקשתי בפגישה הראשונה
האם זה נוהל תקין שאותםפ רופאים שדחו את בקשתי בפעם הראושנה יהיו הם אלו המערערים על החלטתם?
אם אדחה בפעם נוספת אילו אפשריות עומדות לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערעור על כחתלת רופא תעסוקה בפעם השנ - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/11/2010הי!
בקופות חולים שונות יש נוהל שונה לגבי ערעור בהחלטת רופא תעסוקתי. במידה וועדר ערער קבע את קביעתה הרי ניתן לפנות רק לראש השירות בקופה.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערעור על כחתלת רופא תעסוקה בפעם השנ - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי15/11/2010שלום אני חייב להגיד כי לא ברור הבקשה שלך "לקצר שבועת עבודה" קיצור שעות יומיות או קיצור ימי עבודהכי האופציה השניה לא ממש מוכרת לי וקשה לי לדמיין בעיה בריאותית שדורשת טיפול שכזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאפרת14/11/2010
שלום רב,
לפני כשבוע נפלתי במסגרת יום גיבוש בעבודה. כתוצאה מהנפילה יש לי שבר בבסיס הגולגולת, זעזוע מוח וצליפת שוט בצוואר.
יש לי כמובן את כל המסמכים הנדרשים ומסמכי בית החולים המוכיחים את הנ"ל. קיבלתי תעודה רפואית ראשונה לנפגעי עבודה עם מנוחה של קרוב לחודש. ואכן אני רוצה לשוב לעבודתי בתום התקופה. מקום העבודה שלי דורש שלפני שאשוב לעבודתי אביא אישור של רופא תעסוקתי המורה שאני מרגישה טוב ושאני יכולה לשוב לעבודתי. חשוב לציין שאיני עובדת בעבודה פיזית אלא בעבודה משרדית.
האם זו בקשה לגיטימית? האם במידה ותחול החמרה במצבי חלילה לא אוכל לתבוע??
המון תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/11/2010הי!
מדובר בנוהל תקין ומקובל לבקש אישור מרופא תעסוקתי.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום שכר בעבודה חלקית על פי הוראתמני08/11/2010
על פי הוראת רופא תעסוקתי אני עובד 4 שעות ביום.
האם תשלום השכר לשעות החסרות יכול להיות על חשבון שעות מחלה שנצברו לזכותי -
או שעלי לקבל משכורת חלקית כאילו אני עובד חצי משרה?
האם את היתרה עלי לתבוע מביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום שכר בעבודה חלקית על פי הוראת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/11/2010עקרונית אתה יכול לקבל את השעות החסרות על חשבון מחלה. זה תלוי איפה אתה עובד מה ההסכם הקיבוצי ואם נשאר לך מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)