מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאונת עבודה -פיטוריןPINI87009/10/2010
שלום רב , אימי העובדת במקום עבודת ה כ15 שנה זומנה לשימוע לגבי פיטורים , הסיבה שצויינה בדף היא קיצוצים -שקר מוחלט.
אציין כי אימי הייתה כ3 חודשים בחופשת תאונת עבודה עקב פציעתה באגודל בזמן עבודתה מה שמקשה עליה בשל הכאבים את עבודתה לכן בזמן חזרתה ביקשה עבודה קלה יותר ,מנהלת קיבלה את בקשתה אך בפועל נתנה לה עבודות קשות יותר שהגבירו את הכאב בידה מה שאילץ את אימי להוציא חופשת מחלה נוספת , כעבור כמה ימים קיבלה אימי מכתב לזמון לשימוע. כמו כן אציין כי הרופא התעסוקתי קבע שהפציעה חמורה ואימי אינה יכולה לעבוד בעבודות קשות .
השאלה שלי מה הדבר הנכון ביותר לעשות במצב הזה .
האם ניתן להמשיך לשלם לפנסיה עצמאית ? האם הפנסיה מתבטלת בזמן פיטורים ?
האם נכון יותר לבקש להמשיך בעבודה שכן עוד 4 שנים יש פנסיה ?
אני מבולבל מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה -פיטורין - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/10/2010הי!
לדעתי יש מקון לקבל יעוץ אצל יועץ פנסיוני מוסמך.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לבאדוארד קלימין08/10/2010
שלום
האם התקף לב בבית יכול להיחשב כתאונת עבודה,כשהעבודה תובענית ומחייבת 10 ימים בחודש לפחות עבודה ברצף 24 שעות בנוסף לשאר הימים 8 שעות.?
תודה מראש
אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/10/2010הי!
תלוי בנסיבות האירוע.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף לב
אדוארד קלימין09/10/2010ד"ר גפן שלום:
במה או במי תלוי?מי מחליט מה?
אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתיתהילה07/10/2010
רופא תעסוקתי קבע חזרה מלאה לתפקיד (מדובר בתפקיד בטחון הדורש מאמצים פיזיים) בלי לבדוק לי את הגב כלל (נפגעתי בגב תחתון עקב נפילה) וללא המתנה למכתב של מיפוי עצמות!
איך אפשר לערער על החלטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/10/2010הי!
תבדקי מול הרופא או מרפאה שנבדקת בה מול מי ניתן לערער.
זה הליך.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כתוצאה מהקלדהנ07/10/2010
שלום,
אני בת 26, בריאה בד"כ. עובדת היי- טק (כל היום מול המחשב).
לפני כ- 9 חודשים התחילו לי כאבים באצבעות יד שמאל לאחר פעולה מונוטונית שעשיתי איתן כל היום (העתק -הדבק). עברתי ליד ימין והכאבים החלו גם שם, עברתי לשימוש בעכבר והתחילו כאבים בשורש כף היד (תלוי ביד שהשתמשתי בה).
טופלתי ב-Arxocia ולא עזר ואחר כך בפרדינוזון שאמנם השפיע מעט אך לאחר תקופה שלא נטלתי חזרו הכאבים ובגדול.
הכאבים הולכים ומחמירים במידה ואני כבר לא מסוגלת לעבוד.
הסיבה היחידה שאני ממשיכה בעבודה היא שאני חייבת את הכסף. הייתי שמחה לקבל המלצותכם כיצד לפעול. אני כבר לא מסוגלת לתפקד ומס' ימי המחלה שיש לי מועטים.
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כתוצאה מהקלדה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/10/2010שלום
ראשית כל יש לפנות לטיפול ולאבחנה .בדרך כלל נותנים סטרואידים באבחנה של דלקת פרקים (דבר שלא קשור לעבודה אך מפריע) .
שנית עלייך לפנות לרופא תעסוקתי שייבחן את טיב העבודה ואת הבעיה הרפואית.
שלישית המסקנות יכולות לגרום להגבלת שעות עבודה דבר שיגרור כמובן ירידה בהשתכרות או שימוש זמני בשעות מחלה או בעיות עם המעביד אבל אי אפשר לשמור ולאכול את העוגה בו זמנית.
במידה ויש קשר בין העיסוק והבעיה הבריאותית יש לפנות לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות עבודה רופא תעסוקתינגר תמר06/10/2010
אני עובדת במשרה מלאה כ-8 שעות ליום בעיריה.
עקב בעיה בריאותית נקבע לי על ידי רופא תעסוקתי של קופת החולים שאני כשירה לעבוד כ-6 שעות וזה אישור זמני לחודשיים.
מקום עבודתי הודיע לי בעל פה שהוא לא מקבל את האישור היות והוא מקופת חולים, ורופא זה לא יקבע להם כמה אני אעבוד .
מה עלי לעשות?
תודה מראש על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות עבודה רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/10/2010אין כזה דבר שלא מקובל עליהם רופא של קופת חולים דווקה הכי אובייקטיבי שיש והם לא יכולים לסרב להמלצותיו, מה שכן הם יכולים לשלוח אותך בפני רופא תעסוקתי מטעמם שייקבע מה שייקבע אבל עד אז מה שמכתב צריך להעשות והשעות החסרות לך הינן חופש מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
נגר תמר06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות עבודה רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/10/2010הי!
גם להערכתי יש אפשרות נוספת שזה הפניה לרופא מטעמם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאו ארטריטיסבינה04/10/2010
בעקבות החמרה במצב שחיקת סחוס אני פונה לרופא תעסוקתי יש לי חות דעת מאורטופד שעקב שחיקת סחוס במפרקים בברכיים ולאורך כל עמוד השדרה לא יכולה לעבוד בישיבה ממושכת כמו כן חות דעת של ראומטולוג שלא מסוגלת לעבוד בכיפוף ברכיים רופא נוסף רשם כיפוף 90 מעלות מימין ו120 משמאל האם להוסיף גם חות דעת זו או שזה יקלקל את התוצאה הרצויה בנושא אבדן כושר עבודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאו ארטריטיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/10/2010שלום רב!
השאלה לא ברורה. אולי טוב יותר תתקשרי טלפונית ותסבירי את הצמך ברור יותר.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאו ארטריטיס - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/10/2010שלום
חסר גם מה התעסוקה שלך אבל אם את לא יכולה לעבוד בישיבה וגם בעמידה עקבב הברכיים נשאר רק לצאת לגמלת נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאוארטריטיס
בינה09/10/2010עבודתי היא מול מחשב הקלדה משרה של 8.5 ש + חצי שעה בלבד הפסקה .אני מתכוונת לבקש מרופא תעסוקתי קודם כל שיתן לי המלצה ל3 חודשים אבדן כושר עבודה בנסיון לשפור המצב בטיפולים ותרופות שעד כה לא טופלתי טיפולים אלטרנטביים + טיפול הידרותרפיה + תרופות סטרואידים תחת מעקב הדרגתי של ראומטולוג בשלב שני חזרה הדרגתית לעבודה של 6 שעות לעוד 3 חודשים האם מקובל לבקש מרופא תעסוקתי מה להמליץ למקום העבודה האם מצב של כיפוף 90 מעלןת מימין ו120 משמאל יצדיק בקשה זו מלבד המלצת אורטופד וראומטולג שלא מסוגלת לעבוד בישיבה תודה בינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאוארטריטיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/10/2010שלום רב!
נתת לאצמך המלצות "מצוינות". תדפיסי אותם רק לא לשקוח מקום חתימה עם שם של הרופא התעסוקתי אליו את הולכת.
לגבי שיפור מצבך הרפואי הרי ניתן לעשות זאת במקביל לעבודה כפי שעושים אלפים רבים כולל פיזיו והידרוטרפיה וכו'. כיום אפילו חלק ממחלות סרטן מטופלים תוך כדי שהחולה ממשיך לעבוד.
אין אני מבין אך מחלת ברכיים או בעמוד שדרה קשורה לעבודה בהקלדה. הרי את לא עוסקת בעבודה פיזית מאומצת וקרוב לוודאי את יכולה לקום ולמתוח רגליים וגם ללא אישור של מעסיק עבור פעולה זו.
מכל מקום שהיה לך בהצלחה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לאחר ניתוח מעקפיםגידי01/10/2010
עברתי ניתוח מעקפים ב16 לאוגוסט 2010 ,קיבלתי מהמנתח חודש וחצי חופשת מחלה .
עדיין סובל מכאבים בחזה ,וברגל שמאל שם הוצאו לי 2 עורקים להשתלה ,בקשתי מרופאת המשפחה המשך מחלה ,והיא מסרבת .
במקום עבודתי כנהג רכב כבד ,מסרבים לקבלני לעבודה לפני תום 3 חודשים ,מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים
ד``ר טמיר גפן02/10/2010הי!
תבקש הפניה לרופא תעסוקתי או תפנה לקרדיולוג המנתח או קרדיולוג המטפל לקבלת המלצות (רשומות) לגבי נהיגה ברכב כבד.
בהצלחה ובריאות שלמה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בהריוןענב01/10/2010
שלום רב,
רופא הנשים שלי לא אישר לי שמירת הריון על בסיס מצבי הרפואי(התעלפויות חוזרות וחולשה בפלג הגוף התחתון)והפנה אותי לרופא תעסוקתי של קופת החולים,לדבריו הוא יוכל לאשר לי ימי מחלה נוספים אך מכסת ימי המחלה שלי במקום העבודה נגמרו,
רציתי לשאול האם אכן רופא תעסוקתי יכול לאשר ימי מחלה נוספים בתשלום למרות שאין לי ימי מחלה צבורים או מהן האופציות שרופא תעסוקתי יכול לעזור לי דרכן.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
ד``ר טמיר גפן01/10/2010הי!
רופא תעסוקתי לא עוסק במתן ימי מחלה לכן לא יכול לאשר ימי מחלה בתשלום.
במידה ויש מקום לימי מחלה הרי רופא נשים מאשר אותם. ודינם של ימי המחלה הללו כמו ימי מחלה אחרים ולא משנה מה הסיבה. הרי לא מדובר בסכנה לעובר לכן אין מקום לשמירת היריון.
בהצלחה. ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כווית קור מגז מזגנים במהלך עבודתישמוליק28/09/2010
היי!
אני טכנאי מיזוג אויר בחברה מכובדת ויציבה בארץ.
במהלך תיקון של יחידת מיזוג אויר חברי\ שותף ובזמן הוצאת שעוני לחץ גז פרץ הגז בכל המקום (טמפ' C-45 בלחץ של 330 פי אס איי) בזמן הזה אני קיבלתי כווית קור בכף יד ימין בדרגה של 2+ הייתי מאושפז שבועיים בבית חולים ועכשיו אני מטופל ע"י אורטופד, ריפוי בעיסוק (חבישות לחץ), פיזיוטרפיה. כיום היד שלי הרבה יותר טובה אך אני עדיין לא מסוגל לעבוד ובטח לא עבודה פיזית כמו שלי הומלץ לי ע"י הרופא שלי להיוועץ אצל רופא תעסוקתי אך התור הקרוב אליו רק בעוד חודש וחצי, ואני לא יודע מה לעשות בינתיים אני לא יכול לעבוד כך.
המלצותיכם בכל ההבטים (ביטוח ליאומי, רופא תעסוקתי, טיפול רפואי, וכו')
חשוב לציין ששלחתי את כל הניירת הנדרשת לביטוח ליאומי עוד לפני חג אך עדין לא הוקרתי (יכול להיות בגלל החגים).
אשמח אם תעזרו לי חשוב לציין כי גם חברי נפגע ועוד בשני כפות ידיו וגם הוא לא מסוגל לצאת לעבודה עדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי28/09/2010שלום
היות ומדובר בתאונת עבודה אתה זכאי ל 91 יום מחלה שכל רופא יכול לתת לך ללא כל בעיה . אם שלחת את הניירת לביטוח לאומי כולל דו,ח תאונה מהמעביד לא צריך להיות בעיה בהכרה. במידה ורופא אורתופד או תעסוקתי יגיד כי בתום הטיפול אתה עדיין לא יכול לחזור לעבודה או לעבודה עם מגבלות יש להפנות אותך בפני וועדה רפואית של הביטוח הלאומי שתקבע לך נכות זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוויות.
ד``ר טמיר גפן30/09/2010הי!
בעניין נכות הרי הכול תלוי במצבך לאחר תקופת החלמה. במידה ונותר נזק קבוע הרי יש מקום לנכות.
בהצלחה. ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותכם!
שמוליק30/09/2010תודה רבה על לנושא שלי!
נזק פיזי אני מקוה שלא היה לי כי חל אצלי שיפור ניקר והיום אני כבר מאגרף את היד כמעת עד הסוף, ולכן שמבחינה אורטופדית אני מאמין שאני היה בסדר.
הבעיה היא שכל היד היום היא צלקת אחת גדולה (האם זה גם נזק)?
יש מקום לתבוע פה את ביטוח ליאומי או גוף אחר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות.
צלקות מכוערות מקנות נכות אך אחוזי נכות תלוי בגודל הצלקת. כמו כן צלקות יכולות לגרום גם למגבלה תפקודית לדוגמה באגרוף ובתנועת אצבעות. בהתאם לכך יקבע הנכות.
מעבר לביטוח לאומי יש לבדוק אפשרות תביעת ביטוח חבות מעבידים - יש לבדוק אצל עו"ד טוב שמתמחה בתחום נזקי גוף.
חשוב לפנות לעו"ד טוב ומוכר בתחום. כמו כן במקרה שכזה תזדקק לחוות דעת מומחה בעניין הערכת אחוזי נכות.
בהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריאות כרונית ועיסוק בנקיון.נורית27/09/2010
שלום רב דר', נא עצתך:
אני בת 46 עובדת בנקיון משרדים אצל מעסיק פרטי.
לאחר שיעול ממושך,אינהלציות ומשאפים שונים ללא הטבה עשיתי צילום ריאות ותיפקודי ריאות ונקבע שאני סובלת מ"אמפיזמה ריאתית".
יש לי תור לרופא תעסוקתי בעוד שבועיים מכיוון שאני עובדת בנקיון משרדים
וחשופה לחומרים כימיים בעבודתי,כמו:אקנומיקה,חומצה,ועוד חומרי ניקוי אחרים.
שאלותיי הן:
1. האם יש קשר בין החומרים לבין מחלת הריאות?
2. אם רופא תעסוקתי ייקבע שעלי להפסיק עבודה זו,האם זה נעשה באופן מיידי עם פנייה
ע"י הרופא למעסיק?
3. מה קורה עם כל הכספים שמגיעים לי, כמו :פיצויים,חופש הבראה?
האם יהיה עלי לעזוב את העבודה באופן מיידי?אני אקבל את מה שמגיע לי?
נא תשובתך,אינני מבינה דבר בנושא עזיבת העבודה.
בברכת חג שמח,
נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפיזמה
ד``ר מרק-אלן לוי28/09/2010שלום
אמפיזמה הינה מחלה ראתית התפתחותית שמופיע בדרך כלל כסיבוך של ברונכיטיס כרונית על רקע עישון (שלא ציינת האם מעשנת או לא).
לא מוכר קשר בין עבודת משק ואמפיזמה כולל בגלל חשיפה לחומרי ניקוי.
לא סביר שרופא תעסוקתי יכתוב בלתי כשירה לעבודה חוץ אם מצבך הכללי עד כדי כך רע.
לגבי כל השאלות על זכויות סוציאליות הן רלוונטיות אך לא לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רד' מרק אלין,עזרת לי מאוד!
נורית29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' מרק אלן !חג שמח.
נורית29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנפיזמה.
ברצוני להוסיף שברונכיטיס כרונית יכולה להתפתח מחשיפה לחומרים שונים בין היתר גם לחומרי ניקוי חזקים כמו מי אש, אקונומיקה וכו' בריכוזים גבוהים.
יש חשיבות גם כמה שנים את עובדת במקצוע והאים היו לך חשיפות משמעותיות שבגינם פנית לרופא. כמו כן במידה ומצב הריאתי שלך ז.א. בדיקות תפקודי נשימה לא טובות (תלוי בחומרה) להערכתי יש אפשרות שרופא תעסוקתי ימליץ על אי כושר כמצבך יכול להחמיר בגין חשיפה לחומרים הללו. במידה ומצבך החמיר בעקבות החשיפה לחומרים ויש מרכיב חסימתי בולט והפיך בתפקודי נשימה יש אופציה לפנות לביטוח לאומי לקבלת נכות עבור החמרה. מדובר בהליך לא פשוט עם כי יש תקדימים ככל שידוע לי ואולי יש מקום לקבלת יעוץ משפטי.
שוב אני מסייג את כל מה שכתבתי בתוצאות הבדיקות ובהיסטוריה הרפואית שלך וכמובן בתקופות חשיפה וותק בתחום.
בכבוד רב ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' גפן-המשך אמפיזמה...
נורית30/09/2010שלום רב דר' גפן.
תודה על התיחסותך.
לפני כ4 שנים פניתי לקבלת נכות מביטוח לאומי בענין בעית ריאות
וקיבלתי 30% נכות יציבה.לפני כשבוע פניתי שוב כיוון שיש החמרה וירידה בתיפקודי ריאות.אני מאוד מקווה שיגדילו לי את אחוזי הנכות כיוון שאני מרגישה ממש שאין לי כוחות לעבוד ולפרנס את עצמי.בנוסף אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים אבל אני מתעייפת מהר מאוד ומתנשפת כאילו אין לי אוויר.עכשיו גם קיבלתי טיפול בסטרואידים.
מקווה שרופא תעסוקתי יבין את הבעיה ויעזור ככל שניתן.
תודה רבה.נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
קרוב לוודאי נתנו לך נכות בשיעור 305 במסגרת נכות כללית. השאלה הנה האים ביטוח לאומי יהיה מוכן להכיר במצבך הבריאותי כמחלת מקצוע.
בכבוד רב ובהצלחה ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי מתי?אבי24/09/2010
אם במסגרת עבודתי לאחר הרמת משקל כבד נאלצתי לשבת בבית כשבוע עקב כאבי גב רשאי המעסיק לדרוש אישור מרופא תעסוקתי על חזרתי לעבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר מרק-אלן לוי24/09/2010רשאי אבל לא חייב. אם בעבודתך אתה נדרש להרים כבד סביר שהמעסיק שלך מעוניין לדעת אם אין בעיה עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים כמחלת עבודהנ20/09/2010
שלום,
רציתי לדעת האם דלקת פרקים שהתפתחה כתוצאה מישיבה הממושכת מול המקלדת, נחשבת כמחלת עבודה?
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים
ד``ר מרק-אלן לוי20/09/2010שלום
דלקת פרקים הינה מחלה כללית שלא קשורה לעבודה
דלקת גידים ביד כן יכולה להיות קשורה לעבודה בעמדת מחשב ומוכרת בביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
ד``ר טמיר גפן20/09/2010הי!
תשובה של ד"ר לוי בהחלט מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר עבודהמוסא17/09/2010
שלום ד"ר
אני מורה במקצוע ובמקביל עובד במוקד שירות טלפוני כבר 5 שנים, מרכיש הרבה הפרעות בזמן העבודה בשירות הלקוחות במיוחד עבודה עם אוזניות ומול המחשב וישיבה ממושכת, הפרעות אלה מתבטאות בכאבי אוזניים וראש חזקים, כאבים במפרק כף היד וכאבי גב תחתון, לאחר התייעצות עם מומחי עיניים אאג ואורתופדיה נמסר כי עלי לפנות לרופא תעסוקתי, האם לדעתך הנזקים הנ"ל מזקים אותי בקבלת חוות דעת כי עבודה זו לא מתאימה לי ולכן לקבל מכתב על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה לא מתאימה
ד``ר טמיר גפן17/09/2010הי!
ממכתבך עולות רק תלונות ומה הנזקים לא בדיוק ברור. על סמך תלונות בלבד הרי לא ניתן לקבוע אי התאמה.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לחומרים מסוכניםקרן17/09/2010
שלום רב
אני עובדת במפעל כמהנדסת כימית ובמסגרת עבודתי אני חשופה (חשופה כלומר נושמת אדים) לחומרים מסוכנים כגון: אמוניה, ניקל סולפורמט, חומצה בורית, ניקל כלוריד, חומצה פוספוריט, NMP, IPA, HCL.
מרבית הזמן איני נמצאת בחדר הנקי (מעבדה) אך לאחרונה אני נאלצת להיחשף יותר לחומרים אלו, זמן החשיפה הוא קצר מס' דקות בודדות לכל היותר ביום וכמובן שאני נוקטת באמצעי הגנה כגון: חלוק,שתי כפפות, משקפים והעבודה היא במנדף. כמו כן לעיתים יוצא לי להיכנס למחסן שם גם אני נחשפת לחומרים לשניות אחדות אך ללא מנדף.
בנוסף לעבודתי אני גם אמא צעירה לילדה מקסימה בת חצי שנה שאותה אני מניקה, ושנינו מאד רוצות להמשיך בכך. איני רוצה להפסיק להניק אך אני חוששת שעצם זה שיוצא לי לנשום בעבודתי אדים רעילים עלול לסכן אותה.
מס שאלות:
האם יכולה להמשיך להניק או שרב ההפסד על התועלת?
אם אני צריכה להפסיק להניק האם אני צריכה להפסיק באופן מידי או אפשר באופן הדרגתי (הילדה קצת מתקשה לאכול כרגע דברים אחרים)?
איזה נזקים אם בכלל יכולים להיגרם מחשיפה של מס דקות בודדות ביום לחומרים אלו?
בברכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפות
ד``ר טמיר גפן17/09/2010הי!
הכול תלוי ברמת החשיפה. במידה ואת חוששת מחשיפת יתר הרי ניתן גם להשתמש במסכה עם מסנן מתאים. אין אני רוא סיבה שלא תוכלי להפסיק להניק באופן רגיל או להמיך להניק בהתאם לרצונך . ושוב אני חוזר לעניין רמות חשיפה - הכול תלוי ברמות החשיפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 33מירית15/09/2010
שלום רב ,
רציתי לברר-
1. אני בשבוע 33 בהריון בסיכון גבוה( סוכרת )
2. סובלת מכאבי גב תחתון וכאבים באגן ועייפות כרונית כתוצאה משינה לא רציפה
עקב מתן שתן תכוף בלילה.
3. עובדת כ 9 שעות ביום, ועוד נסיעה בפקקים של כ שעה כל צד.
כיום מרוב שאני לא מרגישה, אני יוצאת מהעבודה מוקדם יותר על חשבוני
איני מסוגלת לעבוד את התשע שעות עבודה, אני גם סובלת מכאבים וגם מעייפות .
האם ניתן לקצר את שעות העבודה. בעיקר עם כניסתי לחודש התשיעי ?
האם יש אפשרות לקבוע תור דרך קופת חולים ללכת לרופא תעסוקתי?
היות ורופא פרטי זה לא בתקציב שלי כל כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
ד``ר טמיר גפן15/09/2010הי!
לידה קלה ובריאות שלמה.
בהחלט יש לפנות לרופא תעסוקתי בקופת חולים ובהתאם לעיסוק שלך יקבע הרופא את מגבלותייך במידת הצורך והממצאים.
בהצלחה. ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד``ר מרק-אלן לוי16/09/2010עלי להוסיף שבמידה ואת אכן נמצאת בסיכון גבוה על רופא הנשים שלך לכתוב זאת ועקרונית לפנות לביטוח לאומי. חייב להיות המלצה של רופא נשים וזה מכוסא על ידי הביטוח הלאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)