פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכום תיק רפואי ועוד
    נטע
    16/08/2010

שלום רב,
    במקום העבודה החדש שלי ביקשו ממני להביא מרופאת המשפחה סיכום של התיק הרפואי ולשלוח אותו יחד עם טופס הצהרה שלי לרופא תעסוקתי (וגם להביא עותק למקום העבודה).
    אני בת 25, התיק הרפואי שלי די ריק, חוץ מכמה בדיקות של לחץ דם שנעשו לפני כמה שנים ונמצאו גבוהות. זה מדאיג אותי... אני מרגישה שפולשים לפרטיות שלי...
    אשמח להבין מה קורה בתהליך, מה אמור להיות כתוב בסיכום התיק, מה תפקידו של הרופא התעסוקתי בסיפור...
    תודה
    נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכום תיק רפואי ועוד

הוספת תגובה

• סיכום מידע

ד``ר טמיר גפן
    17/08/2010

הי!
    אין לי מוסג במה את הולכת לעסוק אך מדובר בנוהל מקובל לעובדי צווארון לבן.
    רופא בודק את ההצהרה ואת המידה של הרופא ובהתאם לממצים מחליט הים יש מקום לבדיקת רופא או מחליט על התאמה או אי התמה לתפקיד.
    נגיד איש רוצה להתקבל לתפקיד שדורש חשיפה לחומר מסוים ומתיקו הרפואי ניתן ללמוד שסובל ממחלה שחשיפה לחומר זה יכולה לגרום להחמרת מצבו.
    או אישה מתחילה לעבוד בתור דיילת מכירות לדוגמה במחלקת פרפיום וברקע סובלת מאלרגיה או אסטמה הרי חשיה לריחות חריפים יכולה להחמיר את מצבה וכדומה.
    מצד שני זה גם הגנה לעובד. הרי במידה ההחל לעבוד בתור איש בריאי ובעיקבות העבודה פיתח מחלה מסויימת הרי יש הוכחה שבקבלתו לעבודה היה בריא.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שמיעה
    אלקס סנדו
    16/08/2010

שלום רב:
    אני רופא במקצועי עובד במיון מזה 20 שנה כ 5 ק"מ מגבול הצפון איזור העבודה שלי מאוד רועש המיון נמצא בבניין של מדא וכל יום נהגי מדא מתניעים את האמבולנסים כדי לבדוק את תקינותם במשך שעה ויותר בפול גאז , בתקופת המלחמות כמובן עבדתי יומם וליילה ורעש ההפגזות משני עברי הגבול החריש את האוזניים, במיוחד במלחמת לבנון השנייה הייה תותח שהוצב קרוב למיון וירה 3 יריות כל 3 דקות במשך כל ימות המלחמה כזה חזק שזיעזע את המיון יומם וליילה ,מאז הרגשתי ירידה בשמיעה בדיקת שמיעה שביצתי הראתה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים דו צדדי .
    לפני כ20 יום התעוררתי בבוקר עם סחרחורות בחילות וחוסר שיווי משקל אושפזתי ברמב"ם ל 10 ימים קיבלתי טיפול מורכב שלא עזר .
    האם ניתן לקשר את זה ללסביבה שאני עובד בה.?
    אנא הדריכו אותי מה לעשות . למי לפנות ? ומה ההשלכות על העבודה שלי?
    בכבוד רב
    אלקס

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה

ד``ר טמיר גפן
    16/08/2010

שלום רב!
    במידה ונחשפתה לרעש של הפגזות יש לפנות לביטוח לאומי בשאלה של פגיעה מפעולת איבה. לגבי אמבולנסים אני בספק שמנוע עובד של האמבולנסים מפיק רעש מעל 85 DB. הרי זה הרעש שיכול לפגוע בכושר השמיעה.
    לגבי אשפוז בגין סחרחורות בעיות שיווי משקל וכו' הרי סיפור זה מתאים יותר לוסטיבוליטיס חריפה או יש לשלול בעיה רפואית אחרת כמו מחלת מנייר או סיבה אחרת.
    בהצלחה. ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לעובדי ייצור
    מיכל
    16/08/2010

שלום רב,
    יש לנו מחלקה אשר עובדת על מכונות.
    אנו רוצים לערוך להם בדיקת שמיעה, האם יש צורך להפנותם לרופא תעסוקתי?
    או שרופא א.א.ג זה גם טוב?

במידה ויש צורך לפנות לרופא תעסוקתי, כל עובד שייך לקופ"ח שונה... האם הוא פונה לרופא תעסוקתי ביישוב בו הוא מתגורר או ביישוב בו הוא עובד? מצטערת על כל השאלות.

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה לעובדי ייצור

הוספת תגובה

• עבודה בחשיפה לרעש

ד``ר טמיר גפן
    16/08/2010

הי!
    על פי תקנות משרד העבודה העובדים שעבודתם כרוכה בחשיפה לרעש מזיק נבדקים ע,י רופא תעסוקתי ועוברים בדיקות שמיעה פעם בשנה. בדיקה מתבצעת באזור עבודתו ולא באזור מגוריו. כל נבדק פונה לקופת חולים שלו למעט מאוחדת שמקבלת שירות משירותי בריאות כללית.
    בסיום הבדיקה עובד מקבל פינקס בריאות. כמו כן מקום עבודה יכול לפנות באופן מרוכז לשירות דומה באופן פרטי שדבר כרוך בתשלום כמובן אך יש לדבוק שמדובר בשירות מוסמך לעניין.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד``ר מרק-אלן לוי
    16/08/2010

שלום אני רוצא להוסיף כי יש קודם לבצע בדיקתה סביבתית לרעש ורק אם הרעש עולה על 85 דציבל העובדים חייבים בבדיקה על פי חוק ורק אז יתקבלו בקופות השונות.
    בדיקה סביבתית יש לבצע כל שנתיים ע"י מעבדה מוסמכת.
    היתרון של שירקות פרטי (מלבד העלות) זה הרבה פחות מסובך מלנהל את העובדים ולנייד אותם לכל קופה וקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה למרפאה תעסוקתית
    דני
    16/08/2010

שלום

האם הפגישה עם רופא תעסוקתי נעשית בנוכחות המעסיק? (העובד, הרופא התעסוקתי והממונה)?
    או שהפגישה הינה אישית עם הרופא

תודה על תשובתך
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    פנייה למרפאה תעסוקתית

הוספת תגובה

• בדיקת רופא

ד``ר מרק-אלן לוי
    16/08/2010

שלום
    רופא תעסוקתי הינו רופא והיחסים עם הנבדק כמו אצל כל רופא אחר חסויים. נוכחות המעביד רק בהסכמת הנבדק. מסקנות לגבי תעסוקה נשלחים למעסיק ללא כל אזכור על האבחנות מבלי שהנבדק חותם ויתור סודיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעסיק

ד``ר טמיר גפן
    16/08/2010

הי!
    אין יותר מידי מה להוסיף למעט שהרופא בדרך כלל בודק מול המעסיק את המגבלות שקובע שהמגבלות הללו יסימים במקום עבודתך או מדבר עם המעסיק לגבי אופציות הקיימות במקום העבודה במידה ויש מקום לשינוי עמדת העבודה או דברים דומים.
    ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתדלק בתחנת דלק
    חיים
    13/08/2010

שלום דוקטור.
    אני מתדלק בתחנת דלק קרוב לשנה.בחודש האחרון אני חש בחילות וכאבי ראש לא מוסברים.
    אני אדם בריא מאוד ולא סובל משום מחלה כרונית או אחרת-ברוך השם.
    האם-לדעתך,יש קשר בין זה שאני מריח כל יום אדי דלק וסולר לבין התופעה שממנה אני סובל?
    הראש מתפוצץ לי,ושום כדור לא עוזר.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתדלק בתחנת דלק

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד``ר טמיר גפן
    13/08/2010

הי!
    דיברנו כבר טלפונית ולדעתי יש לעבור בירור רפואי יסודי לשלילת נסיבות אחרות לכאבי ראש בעיקר לכאב ראש שלא חולם משום כדור.
    כפי שנסברתי תנסה במקביל לקחת חופש לשבוע ימים בכדי לבדוק האים גם בחופש כאשר אתה לא עובד קיים כאב ראש זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס ודלקת פרקים
    may
    12/08/2010

עקב המחלה אני מטופלת בתרופה ביולוגית ומטוטרקסט.
    הייתי בחופשת מחלה במשך שנה.
    בהמלצה של רופא תעסוקתי חזרתי לעבודה עם הגבלה שלא לעבוד משמרות בוקר(אני אחות ביח)
    עקב נוקשות בוקר.
    מקום העבודה מתעלם מהמלצה זו ומשבץ אותי לעבודה החל משעה 11 למרות שקשה לי עדין לתפקד בשעה זו.
    האם מותר להם לעקוף הוראה של רופא תעסוקתי? האם זה חוקי?
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס ודלקת פרקים

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

ד``ר טמיר גפן
    13/08/2010

הי!
    לגבי המלצות של רופא תעסוקתי - הרי מדובר בהמלצה ולא בגזר דין של השופט. בדרך כלל המעסיקים מקבלים ומבצעים את ההמלצות.
    לגבי בוקר - הרי שעה 11 זה כבר לא בוקר. נוקשות בוקר הנו סימן בחולים עם מחלות פרקים שנמשך לרוב בין 15 דקות עד לשעה מקימה (משום שקמים בבוקר - נקראה נוקשות הבוקר).
    אני חושב קיבלת תשובה...........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס ודלקת פרקים

may
    13/08/2010

הבעיה והקושי הם הכאבים והנוקשות אינן חולפים כעבור שעה-לוקח לי רק שעה לקום מהמיטה.
    הפרקים נפוחים ואדומים,ועדיין הרגשה של חולשה נמשכת.
    איך אני יכולה לדעתך להתחיל לעבוד במחלקה בשעה 11?
    תודה על ההיתיחסות והתגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

ד``ר טמיר גפן
    13/08/2010

הי!
    לפי אך שאת מסבירה את לא כשירה לעבוד לא רק בבוקר אך גם בצהריים.
    לפי דביך מדובר בדלקת פרקים פעילה מחייב חובשת מחלה.
    דרושה בדיקה קלינית ולא יועץ באינטרנט. תפני שוב לרופא תעסוקתי שלך.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש חמישי להריון
    עמית
    10/08/2010

שלום רב,
    הנני עובדת בחברה גדולה ומוכרת בתפקיד ניהולי, כיום עקב עומס עצום בפניות לחברה בוצעה החלטה גורפת שכל המנהלים יתגברו את הנציגים במוקד הפרטי עד להודעה חדשה. אדגיש כי אני נמצאת בחודש החמישי להריון ומדובר בעבודה אינטנסיבית של 9 שעות של קבלת שיחות ברצף והתנהלות מול לקוחות, העבודה הנ"ל מאפשרת לי הפסקה אחת ביום למשך 20 דק' בלבד ועלי להיות בשיחות באופן רצוף כ9 שעות ולעיתים דורשים ממני להשאר גם שעות נוספות. אדגיש כי אני נקלעת לקשיים עצומים במהלך היום, עייפות סחרחורות, מגרנות חזקות וכו... אך למרות תלונותי אף אחד לא נותן לי את האופציה לעסוק בעבודתי המקורית. אני מגיעה הביתה באפיסת כוחות ואינני יודעת אך להתמודד עם המצב, הנני בחורה צעירה ומדובר בהריון ראשון ואני מאד מאד דואגת.

מה האפשרויות שעומדות בפניי?

לתשובתך המקצועית אודה

לקביעת תור
    סגירה
    חודש חמישי להריון

הוספת תגובה

• היריון

ד``ר טמיר גפן
    11/08/2010

שלום רב ומזל טוב על ההיריון!
    יש לזכור שהיריון זאת לא מחלה לכן התופעות של היריון באחריות ובטיפול של רופא נשים. לגבי רופא תעסוקתי תפקידו לתת המלצות לגבי מצבים וחשיפות לחומרים שיכולים לגרום נזק לעובר או קיימת בעיה רפואית בה יש לטפל במסגרת רפואה תעסוקתית. עבודתך לפחות בישיבה. ישנם לא מעט אחיות שבמהלך היריון עובדות בבתי חולים ועוסקות עד לשבועות המתקדמים של ההיריון בכל העבודות הדרודות. יתרה מכן עובדות פס ייצור במפעלים במצב לא פשוט משלך. את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי בכדי לבדוק לגבי עומס עבודה בלי שום קשר להיריון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים כרונית
    רפי עזרא
    10/08/2010

אני מוכר כחולה כרוני עם דלקת פרקים בעקבות פסוריאזיס קשה,קיבלתי המלצה ברורוה מהרמאוטולוג מומחה שמטפל בי להפסקת עבודתי כמנהל מחסן חלפים במוסך{עבודה הכרוכה במאמץ פיזי לא קל},הופנתי לרופא תעסוקתי .
    שאלתי היא האם רופא תעסוקתי יכול לערער על המלצה של המומחה שהוא בעל שם בתחומו,והאם לדעתכם יש סיכוי שיאשרו לי הפסקת עבודה.
    יש לציין שאני עדיין בטיפולים של תרופות בילאולוגים+כימוטרפים{טיפול משולב},אשמח לחוות דעת

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים כרונית

הוספת תגובה

• מחלת פרקים.

ד``ר טמיר גפן
    11/08/2010

הי!
    הכי קל להמליץ על הפסקת עבודה! תשאל את הראומטולוג הים להערכתו הפסקת עבודה תגרום לשיפור במחלתך. אני חושב שהתשובה הנה ברורה. כמובן מנוחה זה דבר טוב אך יש גם חובות ומחויבויות משפחתיות וכו'. תפנה לרופא תעסוקתי שיבדוק את כל האופציות הקיימות. ישנם לא מעט מקרים באנו מצליחים לשמור לעובד את מקום עבודתו ותחת הטיפול משולב יכולה להיות הפוגה במצבך או הטבה לטווח ארוך. מכל מקום להפסיק לעבוד תוכל בכל רגע אפילו ללא המלצת הראומטולוג או רופא תעסוקתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

רפי עזרא
    12/08/2010

אני מקבל את תשובתך אך עקב אופי עבודתי נוצר קושי פיזיולוגי שמקשה על ההחלמה שלי וגם קושי נפשי שחוסר היכולת שלי לצאת ממעגל הכאבים,לדעתי ודעת מומחה הראומוטולוגי שמטפל בי נחוץ לי לצאת ממעגל העבודה מסוג זה ובמסגרת של הסבה מקצועית אני אוכשר לעבודה אחרת שמתאימה למצבי,אני חושב שחיוני עבורי,פרנסה לא חסר למי שרוצה ובאילת מקום מגורי לא חסר,שאלתי היא האם רופא תעסוקתי יכול לתמוך בעיניין זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

ד``ר טמיר גפן
    13/08/2010

הי!
    אין כיום עבודה שלא דורשת הפעלת ידיים (אולי רק מבקר טלביזיה) כך שמבחינה פיזיולוגית לא כל כך משנה. לגבי קושי נפשי זה סיפור אחר.
    גש לרופא תעסוקתי ותבדוק מה תיהיה התוצאה. בהצלחה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשורש כף היד
    לילך
    09/08/2010

שלום רב,
    בעקבות שעות עבודה מרובות מול המחשב אני סובלת מדלקות חוזרות בשורש כף היד.
    האם יש באפשרותי לדרוש מהמעסיק עמדת מחשב ארגונומית, עם עכבר אנכי וציוד מותאם אישית על מנת שאוכל להמשיך לעבוד ללא כאב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשורש כף היד

הוספת תגובה

• דלקת בשורש כף יד

ד``ר טמיר גפן
    09/08/2010

ה!
    תפני לרופא תעסוקתי בכדי שתקבלי המלצה מוסמכת עבור מעסיק!
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ ארגונומי

גיל בן-טובים
    11/08/2010

שלום רב

אני חושב שכדאי לך לפנות למעסיק או משאבי אנוש ולבקש ייעוץ ארגונומי, כשיועץ ארגונומי יגיע אליך לעמדה, הוא יוכל להמליץ לך על ציוד ארגונומי המותאם עבורך. בדרך כלל המעסיקים נוטים להסכים, אולם גם אם לא, כדאי לך להזמין ייעוץ ארגונומי אישי עבורך, לשלם עבור השירות ולפחות לדעת שאת אחראית על מצב הבריאות שלך בלי טובות מהמעסיק. מעבר לזה, תקבלי דו"ח המלצות כתוב שאיתו תוכלי לפנות למעסיק ומנסיון הוא יתייחס יותר ברצינות לבקשה שלך.

מקווה שעזרתי, אני אומנם יועץ ארגונומי שנותן את השירות הזה, אולם אני מתאר לעצמי שלא ניתן לכתוב פרסום בפורום זה ולכן תחפשי ייעוץ ארגונומי בגוגל ותבחרי לך יועץ ארגונומי המתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ ארגונומי

ד``ר טמיר גפן
    11/08/2010

הי!
    המלצתי לא להזמין יועץ ארגונומי ללא קבלת אישור מהמעסיק. את לא יכולה להכניס איש למקום עבודה בלי רישותו של המעסיק. אפילו רופא תעסוקתי לא יכול לבקר במקום עבודה ללא רשות של המעסיק. רק מפקח עבודה ראשי להיכנס ללא ראשות המעסיק. הכנסת יועץ ללא רשות זה פתח לצרות.
    כמו כן לפני הכנסת יועץ יש לבדוק האים המצבך נובע ממצב הרפואי ואולי כלל לא כשור לאורגונומיה של מקום עבודה.
    כמו כן רופאים תעסוקתיים יכולים לתת המלצה מוסמכת למעסיק כולל לגבי הזמנת יעוץ ארגונומי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארגונומיה במקום העבודה

גיל בן-טובים
    11/08/2010

אולי לא ציינתי את זה ברור בתשובה הקודמת, דבר ראשון חייבים לראות רופא ולאבחן את המצב הבריאותי ואח"כ כמובן חייבים אישור של המעסיק על מנת להזמין ייעוץ ארגונומי.

הייעוץ הארגונומי לא בא כתחליף לרופא אלא כהשלמה.
    כפי שאמרת בתשובה הקודמת אשמח אם רופאים תעסוקתיים יידעו את הציבור הרחב שקיים שרות הנקרא ייעוץ ארגונומי , כי רוב הציבור והמעסיקים לא מודעים לכך.

שיתוף פעולה בנושא יתרום לכל הצדדים, אני לא חושב שצריכה להיות תחרות של יוקרה, אלא כל אחד תורם לשני.

אני חושב שדיון כזה כבר יכול לגרום להעלאת המודעות ותודה על התשובות וההתייחסות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ ארגונומי

ד``ר טמיר גפן
    11/08/2010

הי!
    אנו נעזרים לא מעט בשירות זה ולא מעט מקומות עבודה נעזרים בשירות של יועצים ארגונומיים. ארגונומיה של מקום העבודה הנו אבני יסוד של רפואה תעסוקתית ותחום זה לומדים במסגרת קבלת תואר מסטר בבריאות העובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת עבודה
    י
    06/08/2010

היי
    אני בתאונת עבודה עק חחש להרעלה טוקסית הפנו אותי לרופא תעסוקה+לטוקסיקולוג הייתי אצל הרופא התעסוקתי שגם הואהפנה אותי לטקסיקולוג פניתי למרכז הרעלים רמב"ם שם נאמר לי שאין לי צורך להגיע או לפנות אליהם מי שאמור לבדוק את הנושא שלי הוא רופא תעסוקתי ובינתיים אני בבית ללא תעסוקה ואין לי מושג מהן הזכויות/חובות שלי עקב תאונת העבודה אשמח לעזרה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה.

ד``ר טמיר גפן
    06/08/2010

הי!
    לא כתבת במה אתה עובד. גם יש לפרט באיזה חומר טוקסי מדובר?
    במידה וטוקסיקולוגים לא התרשמו מהרעלה הרי יש להמשיך טיפול אצל רופא תעסוקתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

י
    06/08/2010

אני לא הייתי אצל טוקסיקולוג רופא תעסוקתי אמור לשוחח איתו לא אני.
    אני עובד בתחום הכימייה נחשפתי להקסאן וזה לאחר ש8 חודשים לא הייתי במגע עם כמקליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק - השפע חריפה של הקסאן ספר טוקסי

ד``ר טמיר גפן
    06/08/2010

Acute exposure to hexane causes CNS depression.
    Chronic exposure to an average air concentration of
    450–650 ppm for as little as 2 months may result in
    peripheral neuropathy, characterized by muscular
    weakness, loss of sensation, and impaired gait. Hexane
    has been reported to be the most highly toxic
    member of the alkanes. When n-hexane is ingested, it
    causes nausea, vertigo, bronchial irritation, general
    intestinal irritation, and CNS effects. It poses an
    acute aspiration hazard. It has been reported that
    B50 g of n-hexane may be fatal to humans. An exposure
    of 880 ppm for 15 min can cause eye and upper
    respiratory tract irritation in humans. Blurred
    vision has been mentioned in association with nhexane
    polyneuropathy. It was concluded that nhexane
    vapor levels of o100 ppm for 8 h per day
    were not likely to produce a clinical neuropathy, but
    mild subclinical changes in muscle strengtIn humans, 2000 ppm of n-hexane for eye and throat irritation. Three women had motor
    polyneuropathy following industrial exposure to an
    adhesive agent containing 80.4% n-hexane. In the
    nerves, there were polymorphous changes in the
    myelin sheaths and axons of large diameter
    fibers. Muscles showed denervation changes, with
    lymphocytic infiltrates and phagocytosis. Three cases
    of n-hexane neuropathy in the shoe industry were
    reported. In the most severe cases, symptoms consisted
    of dysarthria, disproportionate ataxia of gait,
    blurred vision, and sometimes after recovery of
    peripheral neuropathy, appearance of leg spasticity. 10 min
    resulted in no effects. However, 5000 ppm caused
    dizziness, giddiness, slight nausea, headache, and
    h and nerve
    conduction velocity may occur.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קטן...

י
    07/08/2010

תודה רבה ד"ר
    אבל מה אני אמור לעשות עם המאמר הזה ?
    ומהו תפקידו של הרופא התעסוקתי במקרה שלי כי חוץ מבדיקה והיא נתנה לי הגבלות בעבודה לא נעשה עוד כלום מעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רןפא תעסוקתי.

ד``ר טמיר גפן
    07/08/2010

הי!
    הרי דבר תלוי ברמת החשיפה ומה סימנים של החשיפה היו לך. במידה ולא היו שום סימנים הרי ההחשיפה לא הייתה משמעותית ולא הייתי נותן מגבלות.
    חוץ מזה יש לפנות לביטוח לאומי ובהתאם לחומרת הפגיעה (שוב במידה והייתה פגיעה ונותר נזק) יקבה נכות ע"י ועדת ביטוח לאומי. יתכן שהייתה פגיעה אך הנזק לא נותר לכן הנכות הנה "0%".
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם?

י
    07/08/2010

היו לי כל התסמינים של החשיפה והרשומים במאמר ששלחת לי בגלל ה אני שואל האם כדאי לגשת לטוקסיקולוג שייקבע אם מותר לי לעסוק בתפקידי ובחשיפה לחומריים כימיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוקסיקולוג

ד``ר טמיר גפן
    07/08/2010

הי!
    הרי קשה לתת המלצות דרך אינטרנט בלי לדעת וליראות רישום רפואי. הרי לפי סיפורך מדובר בהרעלה חרפה. האים נבדקת במיון? מה היו הממצאים בבדיקות מעבדה וכו. הרופא תעסוקתי או במידה ונבדקת במיון היה צריך להחליט.
    לא חושב שבאינטרנט ניתן ללת תשובנ מתאימה ומספקת למצבך.
    בהצלחה
    ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

י
    08/08/2010

תודה על התשובות אז מה אני אמור לעשות אנא אפנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה

ד``ר טמיר גפן
    08/08/2010

הי!
    תעשה מה שרופאים שמטפלים בך ממליצים.
    במידה ונתנו מגבלות אלה ואחרות הרי זו ההמלצה.
    בהצלחה. ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעת אבדן כשר עבודה של קרן הפנסיה
    בינה
    04/08/2010

אני בת 54 סובלת מאוסטיאוארטריטיס בברך שמאל אובחנתי לראשונה לפני כ4 שנים המצב החמיר אני לא מסוגלת לשבת בכפוף הרגל שעות עבודה רצופות מול מחשב בנוסף יש שחיקות סחוס גם לאורך עמוד השדרה יש אבחנה לבעיה בחוליות תחתונות שגורם כאבי גב ובנוסף אני סובלת מעודף משקל ועקב בעיה בברך כל העומס עובר לעקבי הרגלים וגם סובלת מכאבי עקב ומפרקים בקרסוליים בנוסף לכל הצרות לפני כשנה עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה וברך שמאל נפגעה ללא שבר אבל מכה קשה ולפני כחודש נפלתי ביציאה מעבודה וספגתי שוב מכה בברך שמאל ללא שבר אני לא מתפקדת לא הולכת לא יכולה לעמוד וישיבה רק בשרגל שמאל מורמת האם לאור זאת וממצאים של שחיקות סחוס יש סכוי שרופא תעסוקתי יקבע אבדן כשר עבודה ואי יכולת בישיבה ובברך כפופה ממושכת חלקי או מלא ואם יש אפשרות שיוגדר לצמיתות לא זמני כי שחיקות הסחוס הם מצב בלתי הפיך שרק יכול להחמיר יותר לפי התיעצות ביטוח לאומי לא יכיר שמחלה כזו כתאונת עבודה או מחלת עבודה האם יש סכוי שרופא תעסוקתי ימליץ לקרן הפנסיה לשלם על אבדן כושר עבודה במצב רפואי כזה

תודה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    04/08/2010

הי!
    קשה להגיד ולהמליץ על דבר בלי התרשמות ובלי בדיקת ברך. אין אני יכול להגיד מה יכולה להיות המלצה של רופא תעסוקתי ובדרך כלל ההמלצה תלויה במגבלות בבדיקה פיזיקאלית
    רק רופא תעסוקתי שיבדוק אותך יוכל יכול לקבוע דברים בשטח.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר
    אהרון
    01/08/2010

שלום,
    אני לאחר תאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה,קיבלתי מהמלל 18.75% צמיתה,ו לארבעה חודשים 55% נכות זמנית,רופא מטעם חב' הביטוח אישר לי שנה וחצי אובדן כושר! לאחר סיומם פניתי לחברה וזו סירבה להתייחס כי הגשתי נגדם תביעה בבית המשפט, מאז אני לא עובד עוד כשמונה חודשים...,
    הבעיה היא שעבודתי מתחילה בכ 100 ק"מ נהיגה ביום וישיבה ממושכת בישיבות ! שזה בלתי אפשרי מבחינתי, כמו כן הייתי הרבה בטיסות לצרכי עבודתי וכעת זה בלתי אפשרי, מה אני צריך לחדד בפני רופא תעסוקתי לקבלת חוות דעת??
    תודות

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    02/08/2010

הי!
    לא כתבת מה המקצוע לכן קצת קשה להתייחס לקביעת כושר עבודה.
    לגבי חברות ביטוח - הדבר תלוי בפוליסת ביטוח ולא שרכשת ולא במה שכותב רופא תעסוקתי בקופת חולים. הרי רופא תעסוקתי בקופת חולים מתייחס לעיסוק של העובד אצל מעסיק ספציפי לאומת זאת בפוליסות ביטוח הביטוח מדבר על אי כושר בהתאם להשכלה הכשרה וניסיון קודם וגם לפי חלק מהפוליסות לעבודה סבירה מתאימה דומה אחרת.
    לקבלת חוות דעת מומלץ לפנות לרופא תעסוקתי שמבין בענייני הפוליסות הביטוח ומתמצא בקביעת כושר עבודה.
    בהצלחה. ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים בדרך לעבודה
    מרים
    29/07/2010

שלום רב,
    עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה.מאז, כאבי גב קשים וקושי נפשי רב לנהוג.
    הרכב שלי הוגדר כטוטאל לוס ומאז כאבי הגב.
    בשל כך,התפטרתי מעבודתי היות ואינני מסוגלת יותר לנהוג לעבודה (40 דקות מביתי).
    הדבר גורם לי לחרדות נוראיות ועצם הישיבה הממושכת ברכב, מגבירה לי את כאבי הגב.
    המעביד איננו מעוניין לשלם פיצוי פיטורין.
    מה עליי לעשות בכדי להוכיח כי ההתפטרות נובעת מחמת הרעה במצב הבריאות שלי
    אשר נגרם אצל המעביד?
    האם חובה להעביר מכתב מרופא תעסוקתי? במידה וכן, האם ניתן לגשת לרופא תעסוקתי
    לאחר ההתפטרות ולהסביר לו בכפוף למסמכים רפואים כי זוהי הסיבה שהתפטרתי
    והוא יוכל להמציא מכתב עבורי?
    תודה מראש
    מרים

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים בדרך לעבודה

הוספת תגובה

• התפטרות

ד``ר טמיר גפן
    30/07/2010

הי!
    ראשית לא כתבת במה עסקת ומה המקצוע.
    שנית לא היה נכון מצידך להתפטר מעבודה הרי במידה ומדובר בתאונת עבודה את יכולה להיות בחופשת תאונה תקופה ממושכת כמובן בהתאם לממצאים (ואת מוסרת על בעיות והפרעות משמעותיות במצב בריאותך)
    שלישית רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים קובע את כשירותו של עובד לעבוד אצל מעסיק מסויים ובתפקיד מסוים. כמו כן ישנם מצבים שרופא ממליץ על קיצור שעות או מגבלות אלה ואחרות בכדי שעובד יוכל להמשיך לעבוד. לאחר התפטרותך הרי רופא תעסוקתי לא יכול לקבוע דבר כאין לך מעסיק. במקרה שלך האופציה הנה אולי לגשת לרופא תעסוקתי שעובד באופן פרטי ולבדוק אפשרות של אישור שכזה (ייתכן והרופא לא ימצא לנכון לתת אישור שאת מבקשת).
    כמו כן יש לפניך אפשרות לפנות לבית דין לעבודה או בית משפט.
    בהצלחה
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות-המשך

מרים
    30/07/2010

היי
    בהמשך לתכתובת ביננו:
    עבודתי הינה עבודה משרדית.
    הסיבה העיקרית להתפטרות הינה קושי רב בנסיעות לעבודה,משום שאני נימצאת בחרדות
    נוראיות בזמן הנהיגה -מאז התאונה.
    החלטתי להתפטר היות וגם אם רופא תעסוקתי היה ממליץ על הפחתת שעות העבודה,בכדי להקל על כאבי הגב, זה לא היה עוזר היות והנהיגה לכשעצמה מהווה בעיה משמעותית עבורי ואני מעוניינת למצוא עבודה קרוב למקום מקורי על מנת לנהוג כמה שפחות.
    האם בכדי לקבל פיצויי פיטורין חובה להצטייד במכתב מרופא תעסוקתי?
    האם לא מספיק מכתב מרופא אורטופד ורופא משפחה המציינים כאבי גב מאז תאונת העבודה
    וקושי בנהיגה.אני רואה כי ע"פ סעיף 6 בחוק פיצוי פיטורין,עובד אשר מחמת הרעה במצב בריאותו אשר נגרם אצל המעביד, מגובה באישורים מתאימים(לא כתובכי הכרחי מכתב מרופא תעסוקת),מתפטר אזי מזכה בפיצויים.........
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות

ד``ר טמיר גפן
    31/07/2010

הי!
    על פי המקובל ישנו רק רופא יחיד שיכול כושר או אי כושר עבודה וזה רופא תעסוקתי כך שבמידה והמעסיק דורש אישור מרופא תעסוקתי הרי הוא צודק.
    את מדברת על חרדה. הרופא שיכול לקבוע חומרת חרדה הנו פסיכיארט ולא רופא משפחה ואורטופד. כמו כן מצב חרדה הרי הנו מצב חולף לכן יכול להיות שחופשת מחלה לתקופה ממושכת בת מספר חודשים היה פוטר את הבעיה.
    בהצלחה.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסק בצוואר
    משה
    29/07/2010

שלום לכלל המבקרים

אני בן 26 נשוי +1 עובד כמלגזן כארבע שנים עובד כל יום בין 9 ל 12 שעות ישיבה ממושכת על המלגזה.
    ובחצר של המפעל מלא בורות והפרשי גובה ברצפת ההעמסה ובתוך המחסן עצמו בגיעות ישירות לגב תוך כדי העמסה למשאיות או תוך הוצאת משטח ממקום אחסון .
    לפני כשבעה חודשים התחילו כאבי צוואר חזקים עקבתי אחרי הכאבים האלו והתברר שיש לי שלוש פריצות דיסק בצוואר מC 3-C4 מC4 -C5 מC5-C6 חלק עם בלט וחלק ללא בלט ופריצת דיסק נוספת ב D4-5 והשאלה שלי כאן לגבי נושא זה

אני ביקרת לפני שלוש שבועות אצל רופא תעסוקתי והוא ביקש שילך למקום העבודה שאני עובד בו כדי לשלול את קושי עבודי ויראה בעינו את הבורות ואת ההפרשי גובה
    והיום יש בקישה אצלו בשעה 11 בבוקר מה עלי לבקש ממנו איזה נירת לפי המצב שלי אני כבר יש מחשפה שהכל מהמלגזה ואני לא יכול לראות את המלגזה יותר

אשמח לקבל את עזרתכם
    תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    דיסק בצוואר

הוספת תגובה

• מלגזן

ד``ר מרק-אלן לוי
    29/07/2010

קודם כל כל הכבוד לרופא שיבוא לראות את העבודה שלך.
    כנראה שהוא התרשם ישי בעיה .
    אתה לא צריך לבקש כלום הוא כנראה מכיר את העבודה שלו היטב והוא ייתן לך מה שאתה צריך.
    לגבי "הכל מהמלגזה" לא סביר ש 4 שנים עבודה אצל בחור צעיר יגרמו לנזק. אבל זה כבר עניין שלך מול ביטוח לאומי העו"|ד שלך והמעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלגזן

ד``ר טמיר גפן
    29/07/2010

שלום רב!
    שאלה הראשונה הנה לגבי מלגזה. האים מדובר במלגזה חשמלית או דיזל.
    כידוע מלגזות דיזל במהלך עבודתו רועבדות. במידה ועוד מדובר במלגזה ישנה הרי הרטט שלה חמור יותר. זהאחד המנגנונים של הפגיעה בדיסקים עם כי יש פו מספר בעיות והבעיות הן:
    1. אתה צעיר מידי ועבדתה בסה"כ כ- 4 שנים שזה זמן לא בדיוק שהייתי מצפה אבל לך תדע.
    2. הממצאים שלך בע"ש צווארי וגבי כאשר הייתי מצפה לממצאים בע,ש מותני יותר.
    3. לא ציינתה הרקע הרפואי שלך לגבי תאונות בעבר או בשירות בצה"ל וכו'
    לגבי רופא תעסוקתי - תן לו לעשות את עבודתו. אתה רק תספר לו מה מפריע לך ומה מציק לך ומה הקושי שלך במידה וישנו.
    בהצלחה.
    P.S. לגבי ביטוח לאומי קרוב לוודאי תזדקק לקרבות איתם ולחוות דעת לעניין קשר סיבתי. במידה ותפנה לעו"ד תפנה למומחה בתחום נזיקין מול ביטוח לאומי - לבעל שם ולבעל ניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי
    ורדית
    28/07/2010

מאחר ואני מעוניינת לפנות לרופא תעסוקתי אני מבקשת לדעת האם ישנם רופאים עצמאיים או פרטיים אם אינני מעוניינת לפנות דרך קופת חולים???

לקביעת תור
    סגירה
    רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי

ד``ר טמיר גפן
    28/07/2010

הי!
    בהחלט יש לא מעט רופאים תעסוקתיים שנותנים שירות מחוץ לקופאת חולים.
    תוכלי לפוח דפי זהב ובו רשימה מלאה של הרופאים תעסוקתיים כולל אותי וגם את ד"ר לוי.
    בהצלחה!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה