מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתף קפואה המשךאבי רון21/04/2010
בהמשך לשאלתי האם קיים סיכוי לשיפור המצב לחר תקופה של 4 שנים ?
אני כבן 49 לפני שלוש שנים ניפגעתי בכתף עברתי נחיתוח ארטרוסקופי ביספס
לאחר כל ניסיונות הטיפול לא צלחו
נכון להיום אני אם כתף קפואה למעלה מארבע שנים
שאלתי האם מגיע לי אחוזי נכות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף קפואה
ד``ר טמיר גפן21/04/2010שלום רב!
אני חושב שכבר קיבלת תשובה לשאלתך. אין לי מה להוסיף. הרי נכות מביטוח לאומי נקבעת בהתאם למגבלות ולא לפי האבחנה לכן בלי לבדוק לא ניתן העריך נכות או אחוזי נכות.
הנכות יכולה להיות גם 0%.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות המשך אחרי סרטן השדיטבת18/04/2010
בשנה האחרונה חליתי בסרטן השד. עברתי ניתוח וטיפולי כימוטרפיה והקרנות.
כמו כן אני גם סוכרתית.
מקבלת טיפול תרופתי למניעה של סרטן השד.
אני בת 50 עם ותק של 25 שנה
חזרתי לפני כשלושה חודשיים למשרה מלאה אולם אני ממשיכה להרגיש סחרחורות, עייפות גדולה,
קושי בריכוז. גם מבחינה נפשית אני במצב לא הכי טוב עם המון חרדות דבר שגם מפריע באיכות העבודה שלי.
הוצע לי לפנות ולבדוק האם אוכל לצאת לפנסיה רפואית.
מה התהליך שעלי לעשות/לעבור.
אודה על תשובתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרישה מוקדמת
ד``ר טמיר גפן18/04/2010הי!
ממכתבך לא ברור במה את עוסקת ומי ממליץ לך לפרוש לפנסיה מוקדמת.
בדרך כלל פרישה מוקדמת זאת פרישה כאשר המעסיק מעוניין להוצאי את העובד ממעגל העבודה. ההליכים הם מול המעסיק ואין בזה שום עניין רפואי.
כאשר מדובר בפרישה רפואית - מדובר במצב שמבחינה רפואית העובד אינו מסוגל להמשיך לעבוד או יכולת הרפואית שלו מאוד ירודה. במידה והעובד מבוטח באחד מקרנות פנסיה או יש לו פנסיה תקציבית המבוטח פונה לקרן בה מבוטח וועדה רפואית מחליטה על הפרישה מסיבות רפואיות.
אך זאת לא פרישה מוקדמת- זאת פרישה רפואית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישוריעקב15/04/2010
שלום.
אם רופא תעסוקתי לא נותן לי שום הגבלה או הקלה בעבודה עקב בקע דיסק אך הוא לא נותן לי אישור שאני יכול לחזור לתפ קידי שאגב יכול לפגוע לי יותר בגב אני יכול לפנות לרופא תעסוקתי אחר /פרטי כדי שיתן לי אישור למרות שיש לי המלצות מנוירולוג לא להרים משאות ועבודה במאמץ כתפקידי .
חייב עזרה בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה רפואית
ד``ר טמיר גפן15/04/2010הי!
בדרך כלל מי שמכיר את מקומות העבודה וסוגי העיסוק הנו רופא תעסוקתי ולא נוירולוג לכן מקומות עבודה מכבדים את המלצות של רופא תעסוקתי ולא של נוירולוג.
לגבי פניה לרופא פרטי דבר זה אפשרי אך בדרך כלל רופא תעסוקתי שבקופת חולים מכיר טוב יותר את מקום העבודה וגם יכול להערוך ביקור במקום העבודה ולהתרשם מטיב וסוג העבודה לכן לדעתי ניתן לבקש מהרופא תעסוקתי לבקר אצלך בעבודה ולהתרשם מעבודתך. במידה וגם לאחר הביקור רופא חושב שאין מקום למגבלות ניתן לבקש חוות דעת נוספת.
לגבי כאבי גב הרי המלצות ניתנות לא על פי הממצאים בבדיקת CT או רנטגן אלה על פי הממצאים בבדיקה קלינית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור
יעקב15/04/2010או קיי מקובל מה שאתה אומר אך הוא טוען שאינו מצא שום דבר חריג אבל אני זה שסובל מה הייתי אמור לעשות הצגות כדי שיאמין לי יש בעייה עם ם רופאים תעסוקתיים מבלי להעליב אך תמיד הם חושבים שהבן אדם משקר ויש לי מס' דוגמאות למקרים שקרו חבר עם בלט דיסק אחד קיבל פטור מעבודה פפיזית כי הרופא חושב שלא כדאי לפגע לו בבריאות אני עם שלושה ובקע דיסק אני אומלל כואב לי לא ישן טוב האם אפשר לפנות מעליו כדי לדווח על המקרה תאמין לי ד"ר שאני מכיר את גופי יותר מכל אחד מומחה והאם רופא אחר/פרטי יתן לי הגבלות ולאן לפנות .
תודה ומצטער על ההודעה הארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור רפואי
ד``ר טמיר גפן15/04/2010בגוגל תוכל למצאו רשימת רופאים תעסוקתיים ותוכל לפנות לכל אחד מהם. אין אני יכול להגיד מה תהינה קביעתו של רופא פרטי אך לנסות ניתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מקבל באופן פרטי?
יעקב15/04/2010או דרך קופת החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור רפואי
ד``ר טמיר גפן15/04/2010אני מקבל גם באופן פרטי אך לדעתי יהיה נכון שתפנה לרופא אחר.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור
יעקב16/04/2010או קיי תודה.
יש לך המלצה לרופא באזור הדרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור רפואי
ד``ר טמיר גפן16/04/2010ד"ר ירון יוגב.
רופא טוב ויסודי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתף קפואהאבי רון15/04/2010
אני כבן 49 לפני שלוש שנים ניפגעתי בכתף עברתי נחיתוח ארטרוסקופי ביספס
לאחר כל ניסיונות הטיפול לא צלחו
נכון להיום אני אם כתף קפואה למעלה מארבע שנים
שאלתי האם מגיע לי אחוזי נכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
ד``ר מרק-אלן לוי15/04/2010שלום כמובן מגיע לך נכות
אם זה קרה עקב תאונת עבודה צריך לתבוע ניכות מהעבודה .
אם לא במסגרת העבודה צריך לתבוע נכות כללית .
כמובן שהתוצאות הכספיות שונות מאוד אבל זה כבר לא רלוונטי לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
קיבלתה תשובה מד"ר לוי.
תפנה לביטוח לאומי ובהתאם למגבךות התנועה יקבע הנכות.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשלום14/04/2010
שלום רב
האם לאחר חשיפה לחומר, כנראה, הידרוקרבון אליפטי במגע ידיים ונשימה כ- 9 שעות בכ- 4 ימים יכול לגרום לפגיעה בעצב הפרינקוס שמכך סרעפת שמאל בעמדה מעט גבוהה מסרעפת ימין וזה גורם לכאב והרגשה מוזרה בחזה וכאבי גב כתפיים וידיים.
אודה על תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה
ד``ר טמיר גפן14/04/2010רצוי לדעת שם של החומר ולפרט לגבי חשיפה - צורת חשיפה כגון ידיים היו תבולים או טיפות פגעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
שלום15/04/2010שם החומר הוא הידרוקרבון אליפטי
פרטים unsaturated acyclic hydrocarbons
כלומר לא רווי ולא מחזורי (מה זה אומר?)
החשיפה בנשימה וגם במגע- מגע היה מסחיטות של משהו כמו שמרטוטים שספוגים בחומר ב-100 אחוז.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לממיסים
ד``ר מרק-אלן לוי15/04/2010עדיין זה לא שם של חומר שנתת אלה שם של משפחה מאוד גדולה עם פרטים שונים . בכל זאת לשאלתך חסר גם משך החשיפה יום. חודש. שנה.... ובכל זאת מאוד לא סביר פגיעה של הפרניקוס מאידי ממיסים עם שיתוק של הסרעפת, פגיעה כזו קיימת לפעמים ללא סיבה מיוחדת או מהרבה סיבות אחרות שיש לשלול דרך הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. אבל... מ.....
שלום15/04/2010ראשית תודה על התשובה המהירה,
עמדה גבוהה של הסרעפת אבל יכולה לגרום לכאבים מוזרים בחזה בגב ובידיים?
לגבי המס' שעות (ציינתי גם בשאלה הראשונה), סהכ כ- 10 9 שעות אני חושבת של חשיפה בעבודה במהלך 4 ימים.
איך אני יכולה לדעת אם כך למה נחשפתי ומה יש באותו חומר, אם זה שם כולל למלא חומרים.
כי זה השם היחיד שיש לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר טמיריעקב13/04/2010
שלום ד"ר
ביקשתי ממני לעדכן אותך אחרי שתחזור מחו"ל בן 35 עובד כמפעיל בייצור תרופות הרוב זה פיזי לאחר בירור רפואי של המטולוג,א א ג,נוירולוג התגלה לי כבד שומני מאוד בביופסייה רופא תעסוקתי רשם לי הרחקה 3 חודשים מחומריים כימיים עד לבקורת הרופא המטפל בכבד.
בירור נוירולוגי עקב אי יציבות ונפילות וכאבי ראש איומים מהם סבלתי וסובל עדיין צילום עמ"ש צווארי+מותני התגלה 2 בלטי דיסק בצוואר עם לחץ על העצב ובקע דיסק במותני נוירולוג סיכם שהאי יציבות כתוצאה מעצב בצוואר ויורד לאורך הגב.
והמלצתו להרחיק אותי מעבודתי כמפעיל /ואו הרמת משאות כבדים.
נכון לעכשיו אני עובד רק בעבודת משרד ובעבודתי הדגישו לי שזה זמני והם רוצים עוד מכתב מרופא תעסוקתי לגבי המשך מצבי אני עדיין חש אי יציבות קלה עם נטייה ליפול אחורה כאבי גב איומים הנלווים ומקרין לרגל/יד ימין.ואיני יודע מה לעשות אני רוצה להמשיך לעבוד אך עבודה זו תגמור לי על הבריאות מכל המשתמע מה לפי דעתך אני אמור לעשות ?אם הרפא התעסוקתי חושב שזה לא מספיק כדי להרחיק אותי מתפקידי ולתת לי עבודה משרדית?לפנות ליעוץ אחר?
אודה על העזרה והתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
ד``ר טמיר גפן13/04/2010הי!
תמשיך בטיפול של רופא תעסוקתי.
בהתאם לממצאים בבדיקות ובהתאם לסיכום עם המעסיק ואפשרויות של מקום העבודה להיות גמיש תוכל להמשיך לעבוד. במידה והמעסיק לא היה מוכן להמשיך להעסיק אותך הרי אין מה לעשות.
בהצלכה ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעקב14/04/2010היי תודה על התשובה עם המעסיק אין לי בעייה יש לי בעייה עם הרופא עצמו שהוא "לא ממש מאמין לי"אבל עם הוא ייקח עליו אחריות שכזאת מה אני אמור לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אפשר מענה
יעקב15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תשובה חתומה ע"י רופא זא המסמך שרופא אחראי על מה שהמליץ.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת תעלה קרפליתאליהו משאש09/04/2010
נקבעו לי 10% נכות לכף יד ימין והמלצה לניתוח האם ישנה אפשרות שלאחר הניתוח יפחתו אחוזי הנכות בתודה מראש הנכות לצמיתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
ד``ר טמיר גפן10/04/2010במידה ונקבע נכות זמנית כן יש מצב שמצב יכול להישתנות ולהשתפר.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת משק בית שניפצעה אצל מישהו אחרגלית07/04/2010
יש לי עובדת משק בית שעובדת אצלי 5 ימים בשבוע במשרה חלקית. היא נפצעה בתאונת עבודה אצל משפחה אחרת ונעדרה מעבודה אצלי 14 יום. יש לציין שאני משלמת ביטוח לאומי לעובדת אך המשפחה האחרת לא שילמה לה ביטוח לאומי.
העובדת מבקשת להביא לי אישור מחלה רגיל ושהימים שהיא נעדרה יחשבו לה כימי מחלה כך שהתשלום עבור העדרותה יפול עלי.
השאלה שלי היא האם התשלום בגין העדרותה חל עלי?
במידה ולא, על מי חלה החובה לשלם לה?
ומה עליה לעשות כדי לקבל פיצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
ד``ר טמיר גפן07/04/2010הי !
מדובר בשאלה משפטית ולא רפואית לכן יש לפנות לפורום המתאים.
ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה
ד``ר מרק-אלן לוי08/04/2010נכון כי זו שאלה משפטית אך בכל זאת לא משנה איפה נפצעה או חלתה העובדת במידה ויש לה אישור מחלה כדין היא זכאית לקבל תשלום עבור ימי המחלה גם אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקב07/04/2010
שלום
נמצאו לי שני בלטי דיסק בצוואר+בקע דיסק בע"ש מותני זה מפריע לי באיכות חיים אני סובל מזרמים ונימול בצד ימין מלבד הכאבים שיש לי בגב תחתון שאלתי היא כזאת הייתי אצל אורטופד ממליץ פיזיוטרפייה והוא היה דיי קשוח כי הוא לא שמע לטענותיי שאני עובד הרבה עם הגב בעבודתי ועם שינוע של משקלים כבדים האם אני יכול ללכת ישירות לרופא תעסוקתי עם הצילומים שיש בידי ולספר לו את תחושותיי והאם הוא יכול לתת לי הגבלות בעקבות ממצאים אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלות
ד``ר מרק-אלן לוי07/04/2010לא כתבת איזה עבודה אתה עובד.
אין כניסה ישירות לרופא תעסוקתי אתה צריך הפניה או מאורתופד או רופא משפחה או מהמעביד שלך אם הוא מעוניין לדעת באיזה תפקיד מותר לך לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעקב07/04/2010אני עובד בייצור שינוע וחו"ג כמפעיל ייצואר כימי.
האורטופד לא מסכים לתת לי מכתב לרופא תעסוקתי הוא אומר לי תחיה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה פיזית
ד``ר טמיר גפן07/04/2010הי!
שוב לא כתבת דבר לגבי עבודה.
יש להתייחס לסדר גודל משקלים שאתה מרים. תדירות הרמת משאות כבדים וכו'.
כמו כן אין נתונים לגבי גיל וכמה זמן כבר בעיות דיסקים. וכמה זמן אתה עובד בעבודתך.
כמו כן ניתן לבקש הפניה מרופא משפחה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אחרון..
יעקב08/04/2010היי
עובד בייצור מפעל כימי לחו"ג של תרופות תדירות של משקלים גבוהים מאוד להזנה וגם לפריקה..
מתכופף המון הגב נתפס גם אם אין בעיית גב רוב ההנדסת אנוש גרועה במפעל נכון לעכשיו עקב בעיית אי יציבות והגב נוירולוג המליץ לפטור אותי ממשאות ומאמץ.
האם הרופא התעסוקתי יקבל זאת או ידחה את ההמלצה לאור נסיבותיי.
והאם יש סיכון שאאבד את עבודתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד``ר טמיר גפן08/04/2010הי!
הרופא לא חייב לקבל המלצות. בדרך כלל רופא בודק את את תנאים הארגונומיים בעבודה כולל תדירות הרמת משאות וגם מה המשקל של המשאות. בהתאם להתרשמותו מה טיב וסוג העבודה והממצאים בבדיקה הפיזיקאלית תינתן ההמלצה.
בכל מקרה במידה ומדובר בעבודה חד גונית ופעולות גב נישנות וחוזרות הרי יש לשקול אפשרות של מחלת מקצוע. אך שוב בהתאם להתרשמותו של הרופא התעסוקתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידלאלמוני04/04/2010
שלום רב
אני בן 25 העובד יחד עם עוד 3 חבר'ה בחנות רב מוצרית כמו מכשירי כושר ,חשמל , ועד מוצרי טיפוח...
במהלך החודשיים האחרונים החסרתי מעבודתי עקב ניתוח סינוס פילונידל אשר נאלץ להישאר פתוח וללא תפרים מפאת חשש מזיהום ודלקות... ועקב כך רופאיי אסרו עליי לשבת לחלוטין עד שהפתח ייסגר !(בעברי עברתי את אותו הניתוח ולא בזמן עבודה וההחלמה ממנו לקחה 8 חודשים !)
חשוב לציין שיש לי מחלת FMF שידועה בגרימת דלקות באזורים הפעילים מאוד בגוף...כמו דלקת בפרקים פעילים כמו ברכיים בריצה...כפות רגליים בעמידה ממושכת...או כמו שנאמר פתח ניתוחי בעצם הזנב...
לאחר החודשיים האחרונים נאמר לי ע"י רופאת המשפחה שלי שהיא לא יכולה לעזור לי בחופש מחלה מכיוון שאסור לה לתת יותר מחודש...
והפנתה אותי לרופא תעסוקתי...
השאלה אם באמת בחור עם סיטואציה כמו שלי שאסור לי לשבת לא בבית לא באירוע ואפילו לא על אופנוע ובטח שלא בעבודה שתגרום לי לעמוד 9 שעות כשיש לי FMF ברקע ואיני יכול לעמוד יותר משעה ברצף
האם יש באמת סיבה מספקת לגשת לרופא תעסוקתי? או שאני מבזבז את זמני?
אשמח לתשובה עניינית בנוגע לעניין ובכלל לגביי הפרוצידורה ככלל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה
ד``ר מרק-אלן לוי06/04/2010שלום
לא מוכר לי איסור לשבת בכלל אך יש להתייעץ עם הכירורג שביצע הניתוח.
FMF לא בהכרח מפריע לעמוד (הדלקות הינם יותר של כרום הבטן)
אם אכן יש לך מגבלויות קשות כידאי לגשת לרופא תעסוקתי אם כי עבודה בעמידה בדרך כלל מקובלת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי.
ד``ר טמיר גפן07/04/2010הי!
לדעתי קילבת תשובה מספקת מד"ר לוי.
במידה והמצב חמור הרי רופא תעסוקתי יכול לתת המלצות אולי על קיצור עבודה זמני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי בעיה רפואית בעבודהרוני01/04/2010
שלום רב.
שמי רוני, בעל מספר -10.5 ו -11 בעניים!
מזה כ 5 שנים אני עובד מאחורי דלפק, משרת אנשים-עבודה מול מחשב.
אך עובדת אחרת החליטה לתפוס את מקומי, והמנהל לא עוזר לי.
בכל פעם שאני עובד במקום ישיבה אחר, עיניי שורפות לי - מבנה השולחן והמרחק מהמסך שונים בשאר הדלפקים מהדלפק שלי.
הוצאתי אישור מרופא עניים מומחה שהמליץ להושיב אותי במקום הנוכחי שלי,
אך המנהל לא עשה זאת, והחליט שהשולחן שבוע שלי, שבוע שלה.
גם הרופא התעסוקתי התעלם מהמכתב, למרות שהיה במקום וראה במו עיניו את הבעיה.
האם מותר לחברה, ולמנהל ולרופא התעסוקתי בפרט להתעלם כך מהמלצתו של הרופא המומחה??
בכבוד רב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה
ד``ר מרק-אלן לוי06/04/2010המלצה של רופא מומחה (לא תעסוקתי9 בטוח לא עוסקת באיזה עמדה ספציפית אתה תופס. יתכן כי בגלל בעית עיניים אתה צריך לתכנן את העמדה שלך בצורה טובה לך . מרחק של מסך לא נראה כבעיה בלתי פתירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיישנות לגבי החלטת רופא תעסוקיאלעד31/03/2010
שלום רב,
לפני כ 6 שנים ב 2004 רופא תעסוקתי קבע שאני לא כשיר לעבוד כלל. בטופס רשום "אינו כשיר לעבודה"
עקב כך יצאתי ממעגל העבודה ולאחר כשנתיים וחצי התחלתי עבודה חדשה וכיום עקב החמרה רופאת המשפחה מעוניינת לשלוח אותי שוב לרופא תעסוקתי.
האם הרופא התעסוקתי יכול לחזור על אותה אבחנה או אבחנה אחרת או. ומה בעצם אומר החוק לגבי התיישנות החלטה קודמת של רופא תעסוקתי?
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כשירות
ד``ר מרק-אלן לוי01/04/2010כושר עבודה מתיחס לטיב העבודה. עובדה כי נכתב עליך בלתי כשיר לעבודה וכן עבדת.
פרט למקרים ספציפים בדרך כלל אין אי כשירות לכל עבודה אלה אם אין לך את הכשרונות הנדרשות.
היות ומצבו של בן אדם אינו דבר קבוע יתכן כי לא היית כשיר לעבודה השתפרת ושוב אתה בלתי כשיר. אין התיישנות של החלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתייעקב24/03/2010
שלום
התגלו לי 2 בלטי דיסק בצוואר+בקע דיסק עם לחץ בגב תחתון
אני עובד בייצור בא לידי ביטוי להזזת משקלים כבדים ובעבודה פיזית.
שאלתי היא האם רופא תעסוקה צריך להעביר אותי מתפקידי לתפקיד יותר קל ע"מ לא לעשות נזק לגב?
ואם הרופא התעסוקה מסרב למי עליי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה פיזית
ד``ר מרק-אלן לוי25/03/2010רופא תעסוקתי לא יעביר אותך תפקיד אך יקבע מגבלות לעבודתך והמעביד יעביר אותך על מנת להתאים את התפקיד למגבלות.
אין סיבה שרופא לא יסכים וייקח על עצמו אחראיות שמצבך תתדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה לעבודה OCDואסקה19/03/2010
שלום בן 37 הנדסאי אלקטרוניקה מאובחן כסובל מADHD בעבר אובחנתיOCD,הפרעת חרדה ודיכאון.
האבחנה רשומה בתיקי הרפואי ולכן לא ניתן להיתעלם ממנה או לעקוף אותה.
עד היום השתדלתי לעבוד במקומות בהם לא נידרש "אישור רפואי" להעסקה
ואכן עבדתי בהצלחה ב 15 שנה אחרונות.
כיום כל מיפעל דורש אישור רופא והפחד שלי ששום רופא תעסוקתי לא יתן לי אישור עבודה כי מדובר בבעיה נפשית.(יש ברשותי מיכתב מרופא פסיכיאטר שהשורה האחרונה בו אומרת "מבחינת עיסוקו המיקצועי איני רואה כל מיגבלה").
האים יש אמת בפחד שלי? או שאני קורבן נוסף לדהומניזציה שעושים בחברה שלנו לכל מי שסובל מבעיה נפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ד``ר מרק-אלן לוי22/03/2010להערכתי ה"פחד" שלך הינה חלק מהתסמונת שממנה אתה סובל.באישור לעבודה כתוב "כשיר ,בלתי כשיר או כשיר במגבלה" לא מזכירים אבחנות כך שתהיה רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות מוגדלים בהשתלת דפיברילטודוד אריה18/03/2010
שלום רב למומחים
לפני שנים רבות עברתי התקף לב שגרם לנזק חריף בדופן חדר שמאל,לפני כשנתיים לאחר הפרעות קצב שהחלו-כנראה עקב שינוי מבנה הלב לאורך השנים-,השתילו לי קוצב מסוג דפיברילטור 3 גידים, עברתי ועדה רפואית שהעלתה לי אחוזי נכות מ-40% ל-50%, ונראה לי שזה נמוך מאד,לדוגמא נכה צהל שמשתילים בו קוצב דפיברילטור מקבל 100% לצמיתות. האם קיימת דרך שועדה בבטוח לאומי תאמץ את רמת אחוזי הנכות לכך,ותגדיל לי אחוזים נוספים. כי קשה לי לתפקד בחיי יום יום ,והכאבים במקום בלתי פוסקים
אני מודה על עצה והנחייה בנושא
שלכם דוד אריה
ד``ר מרק-אלן לוי22/03/2010בפני עצמו דפיברילטור אינו גורם לאחוזי נכות אלה הפרעות הקצב שדרשו דפיברילטור.
אינני יודע על איזה אבחנות נפסק לאיש נתון 100% נכות בצה"ל אבל גם כאן תלוי מה מצבו .התקף לב יש הרבה ולא כולם באותה חומרה כך שאי אפשר להשוות.
אתה תמיד יכול לערער על החלטת הוועדה כידאי שתתצטיד בחוות דעת קרדיולוגי ו/או תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)