מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפעת חזירים וסיבוכים כמו דלקת ריאתיעמי בן חמו20/02/2010
שלום רב
אני בן 53 מועסק בתפקיד של מזכיר ועדה מקומית לתכנון ולבניה המצוי בנגישות יום יומית עם קהל מגוון . ב- 10/2010 חליתי בשפעת חזירים . אושפזתי בבית חולים, המחלה אופיינה בדלקת ריאות חריפה, דלקת בכבד בכליות וכו,..., בהמשך אובחנה מורסה ריאתית עם נוזל פלוריאלי מנורתק.
מחודש 10/2010 אינני עובד ומקבל משכורת מתוך ימי המחלה אותן צברתי מזה כ- 30 שנה, כמובן אני מעביר למקום עבודתי אישור מחלה רפואי מרופא המשפחה.
האם עלי לפנות לרופא תעסוקתי ו/או לביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה זמני. ומה הסיכויים שאקבל תגמול כספיבגין ימי המחלה הרבים שנלקחו ממני? האם יש מקום שמחלתי תוגדר בדיעבד כתאונת עבודה? האם לרופא משפחה יש בסמכותו להמליץ בפני המעביד לחזור לעבודה של חצי משרה כאשר 50 אוחז המשרה ילקחו בחשבון של ימי מחלה באופן זמני עד לחזרה לעבודה במשרה מלאה ללא הצורך ברופא תעסוקתי? המעסיק טרם דרש ממני לגשת לרופא תעסוקתי, אני נכה צה"ל והמחלה לא קשורה לפציעתי, בכל מקרה אבקש את יעוצך למי מהגורמים הרלוונטים עלי לפנות על מנת שבסופו של דבר אקבל תגמול כספי בגין ימי חופשת המחלה הרבים שהם נעדרתי מהעבודה, קיים סיכוי סביר שאחזור לעבודתי באמצע חודש 3/2010י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר
ד``ר טמיר גפן20/02/2010שלום רב1
1. לגבי ימי המחלה הרי אתה מקבל מה מעסיק ימים שצברת.
2. במידה ותסיים כל ימי המחלה תוכל לפנות לקרן פנסיה או לביטוח מנהלים במידה ויש לך.
3. כמו כן במידה ואתה נמצא בחופשת מחלה מעל ל 3 חודשים תוכל לפנות לביטוח לאומי.
4. לגבי חזרה לעבודה יש לפנות לרופא תעסוקתי.
בהצלחה ד,ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת חזירים
ד``ר מרק-אלן לוי21/02/2010מעבר לתשובה של דר גפן עלי להוסיף שהיות ושפעת החזירים נפוצה בקהילה קשה יהיה להגדיר אותה כ"תאונת עבודה \מחלת מקצוע" . אבל במידה ויגמרו לך ימי מחלה אז בהחלט לפנות לביטוח לאומי לנכות כללית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשהפליסיה19/02/2010
שלום רב,
אני עבדתי בחברת ניקיון 5 שנים לפני כ 4 חודשים חליתי במחלה אונקולוגית והתאשפזתי. עברתי כמה ניתוחים והשתתחררתי עד הניתוח הבא.
הייתי מאושפזת 3 חודשים.
כעת רציתי שיפטרו אותי מהעבודה שלי ופניתי לרופא תעסוקתי. שם הוסבר לי כי אם הייתי מאושפזת 3 חודשים לא רוצים לקבל אותי.
ובעבודה לא רוצים לפטר בגלל שאין אישור מרופא תעסוקתי.
מה עליי לעשות? האם יש חוק כלשהו בעניין? איפה ניתן לעיין בחוקים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר
ד``ר טמיר גפן19/02/2010הי!
לא ברור לי מדוע לא קיבלו אותך ברפואה תעסוקתי.
מכל מקום תוכני לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי לקבלת אישור אי כושר.
כמו כן תוכלי לפנות לבית דין לעבודה.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי
ד``ר מרק-אלן לוי21/02/2010גם לי לא ברור מה הקשר בין אשפוז של 3 חודשים וקבלה למרפאה תעסוקתית, הדבר היחיד שאת זקוקה זה הפניה מרופא המשפחה או מהמעביד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מאוד זקוקה לעזרתכםנלי18/02/2010
שלום! 3חודשים אחרונים אני סובלת מכאבים בלתי ניסבלים בעמוד השידרה. הכאבים לא עוברים בלי תרופות וכאבים כל היום וכל יום. לדעתי כאבים נובעים מנפילה שלי בעבודה בדיוק אל עמוד השידרה. הכאבים לא נותנים לי לחיות ולתפקד כמו בן אדם. 3שנים אני עובדת כמוכרת וזה אומר 6שעות אל הרגלים,קבלת סחורה, פירוק סחורה וסידור סחורה אל מדפים.
בצילומי רנטגן לא מצאו כלום, אבל בסיטי (הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים. הודגמו שינויים ניווניים מפרקים סקרו-איליאקליים וסימני סקרו-אילאיטיס דו"צ)ו גם מצאו כמה בעיות גניקולוגיים. אורטופד שלך אותי לגניקולוג בטענה שכאיבים נובעים מבעיות גניקולוגיים. גניקולוג אומר שכאבים בעמוד השידרה לא בגלל בעיות גניקולוגיות. אני לא יודעת מה לעשות, אני מאוד סובלת ומאוד עייפה מזה שכל אחד שולך אותי לשני ולא מנסה לעזור לי. אני כבר כמה שבועות לא עובדת כי פשוט לא מסוגלת יותר מ 15 דקות לעמוד. בעבודה לא מקבלים את זה(הם צריכים אותנו כשאנו בריאים ועושים להם פידיון). לשאלה שלי לאורטופד מה אני צריכה לעשות אני מאוד סובלת אז הוא ענה לי להמשיך לחיות כמו שעד עכשיו(אבל אני ככה לא יכולה לחיות, פשוט מכאבים בא לי למות ולי יש 2ילדים שזקוקים לי ןאני לא יכולה לתפקד כשאני חוזרת הביתה מעבודה. אתם אולי תגידו אז תעזבי את עבודה ותמצאי משהוא טוב(בישיבה), אבל אני לא רוצה להתפטר (ולהפסיד פיצוים) גם הם לא מוכנים לפטר אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר טמיר גפן18/02/2010הי!
תפני לרופא תעסוקתי.
בהצלחה. ד,ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד``ר מרק-אלן לוי21/02/2010לא ציינת את גילך ושינויים ניווניים של ע"ש מופיעים עם הגיל . יהיה קשה לחבר אותם לנפילה. בכל זאת אם יש לך מגבלות בעבודה אני גם ממליץ לפנות לרופא תעסוקתי וגם למרפאת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנב -ניני16/02/2010
שלום.
אני סובל מבעיות בעצם הזנב בגב התחתון כולל הרדמות רגליים , מחלה שנקראת coccydynia
זה קרה לי בגלל שפשוף ולחץ על עצם הזנב במהלך העבודה שלי .
האם ניתן לבקש תאונת עבודה או מחלת מקצע בגלל הבעיה שלי .
תודה
ניני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הזנב
ד``ר טמיר גפן16/02/2010הי!
לא ברור אך אפשר לשפשף עצם הזנב.
לא מכיר מחלת מקצוע ע"ש coccydynia.
מצב זה יכול להיגרם כתוצאה של תאונת עבודה אך לא כמחלת מקצוע.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהטל14/02/2010
הנני אחות במקצועי. נפגעתי בתאונת דרכים בחזרה מהעבודה לביתי. בתאונה היו פגיעות גוף בגינם הנני בחופשה מהעבודה.
במידה ורופא תעסוקתי מתרשם שאנני יכולה לחזור לעבודה מלאה ומאשר לי עבודה חלקית או עבודה במגבלות מה משמעות מבחינת השכר.
(התאונה הוכרה בביטוח לאומי עקרונית כתאונת עבודה ללא תביעות - מה המשמעות?)
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי14/02/2010זה שזה הוכר לך ללא תביעה אומר שלא תבעת נכות כל שהיא. זכאי את ל 91 ימי העדרות בשל תאונת עבודה ללא תביעה מעבר לכך יש לפנות לוועדה רפואית כדי לקבל נכות זמנית או נחות חלקית (שעות עבודה) ואז תתוגמלי ע"י ביטוח לאומי לזמן שאת לא עובדת אבל לפי משכורת בסיסית ללא משמרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה
ד``ר טמיר גפן14/02/2010הי!
קיבלת תשובה הולמת מד"ר לוי ואין לי מה להוסיף.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי כושר עבודהיצחק14/02/2010
הייתי עובד מדינה תבעתי את הראל שהם המבטחים של עובדי המדינה לאחר שמשכו אותי הרבה זמן
הם החליטו שאת שלושת התביעות יאחדו למרות שאין קשר ביניהם נאחד הייה על גב ונשני הייה על כריתת אצבע היא שלחה לי שניהמחאות שפדיתי כי אחרת לא היה לי מה לאכול לפני כן אובחנתי בתל השומר ביחידה להם קרב כלוקה באופן חמור ב-PTSD האים זו לא עילה לפסילת החתימה שלי הרי הם היו איתי מאוד קשוחים ואני פשוט לא מבין למה האים בכלל לאחר שהתנו את קבלת ההמחאות בכך שאחתום על כתב וויתור כלשהו האים אים כוב לי משהו ואמטרך היתערבות כירורגית לא אוכל לפנות אליהם יותר ואים למשל יתגלה סיבוך שאינו הייה קודם לכן כמו למשל שמתפתח אצלי נאורומה בגדם של האצבע הכרותה שלא הייתה כלולה בתביעה ואז היו לי סתם כאבים ראה מדובר בבן אדם בן 64 לשאלתי יש דרך לתבוע אותם על אותם אני כבר מיואש בגלל שאני מבוגר יחסית ולא יתנו לי פיצו על אובדן עבוד אלא עד גיל 67 וזה כניראהה-% אים בכלל יגיעו לי בסופו של יום זה לא יהייה כסף גדול עבור עורכי דין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני לציין שההמחאהעל אי כושרעבודה
יצחק14/02/2010הייתה בסך 3200 ש"ח ובזה הם סגרו את התביעה שלי עח אי כושר ואילו על התביעות הנוספות בגין הפוליסה על הגב וכריתת אצבע הם נתנו המחאות ע"ס של כ-16600 ש"ח
על פני ניראה לי כי הם עבדו עלי אני מבקש עזרה מתוך ייאוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעות
ד``ר מרק-אלן לוי14/02/2010אין כאן בעיה רפואית ולכן תפנה לעורך דין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי כושר
ד``ר טמיר גפן14/02/2010מדובר בסוגיה משפטית ולא רפואית.
יש לפנות לעו"ד ולא לרופאים.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות העבודהבתיה11/02/2010
שלום,
אני בת 60, עובדת כמטפלת בקשישים, העבודה כרוכה במאמץ פיזי של להרים לנקות להביא קניות
וכדומה.
אני חולת סכרת , סובלת מלחץ דם גבוה (נוטלת תרופות), בעיות גב וברכיים ועוד.
עד עכשיו עבדתי כ-12 שעות בשבוע (4 ימים), לאחרונה המעביד דורש ממני לעבוד יותר 6 ימים בשבוע . אני מרגישה שאינני יכולה, מרגישה חולשה ועייפות תמידית ורואה ששבריאותי מתדרדרת.
מה עלי לעשות כדי להקטין את היקף המשרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת מטפלת בקשישים
ד``ר טמיר גפן13/02/2010הי!
במידה ועבדת 3-4 שעות ליום וזה היה הסכם בינך לבין המעסיק ומעסיק מבקש מך לעלות שעות העבודה הרי מדובר בהרעת תנאים. שוב לא ברור באלו תנאים את עובדת אצלו לכן קשה להמליץ המלצות אופרטיביות. במידה ומצבך הרפואי לא מאפשר לעבוד יותר מכן ניתן לפנות לרופא תעסוקתי להתיעייצות.
ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת
ד``ר מרק-אלן לוי14/02/2010זה לא לגמרי הרעת תנאים היות ואם משלמים לך יותר זה פשוט הגדלת משרה. את יכולה לבקש להיבדק אצל רופא תעסוקתי בקופה אך יש סיכוי שאם זו דרישת המשרה כיום המעביד יחליט להיפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה - מישיבה ממושכתחנן11/02/2010
ד"ר שלום.
האם פריצת דיסק או בלט בעמוד שדרה תחתון יכול להגרם כתוצאה מישיבה ממושכת .
העבודה שלי נעשית בישיבה ממושכת ופתאום גילו אצלי פרית דיסק בגב התחתון כאשר לא היו לי בעיות וכאבים לפני כן , האם זה מהישיבה לדעתך כי אני רוצה לפנות לביטוח לאומי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד``ר טמיר גפן13/02/2010הי!
פריצת דיסק מא נגרמת מישיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תאונת עבודה נכות זמניתsabamomo09/02/2010
תאונת עבודה ב2008 יש 40 אחוזי נכות זמנית מביטוח לאומי , מהם 20 אחוז פסיכיאטרי!
וועדה של מיבטחים קבעה אובדן כושר עבודה מ2008 ויש לראותך נכה מלא וזמני עד סוף חודש ינואר 2010 כמו כן הוועדה כי נכותי נובעת במלואה כתוצאה בתאונת העבודה ב2008,
המצב להיום רופא תעסוקתי קבע אינו כשיר לעבודה עד חודש מאי 2010ומכתב נוסף נשלח לוועדה הרפואית של הביטוח הלאומיע"י פסכיאטרית ופסיכולוגית של בית חולים לחולי נפש שיש צורך לטיפול שיקומי מא ס י ב י וממושך ופסיכיאטר נוסף כותב להם שהנ"ל נמצא בטיפול ובמעקב מתמשך,
רציתי לשאול את המומחים האם רופאים שלא עובדים עם הביטוח לאומי אינם רופאים ??
האם כל מי שקובע ויש קביעה של עשרות רופאים והוכחה שם שהביטוח הלאומי טועה ובגדול,
כל זאת שאני כותב להם הם התעוררו אחרי שנה וחצי והודו בטעות שהייתה כתובה להם מול העיניים בעשרות מכתבים מרופאים מומחים !! האם זאת והאם יכולה להיות מגמה של לענות את החולה ?? ולטרטר אותו ? יש טיפול של עו"ד בעיניין אבל הוא מוגבל כי הביטוח הלאומי מסתיר ממנו מידע וחומר דיאגנוסטי חשוב , מי יכול לעזור לי עיצה שווה אלפי ממון וכסף!!!
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ד``ר מרק-אלן לוי09/02/2010היות והכותרת שלך הינה "הודעה" והתוכן קריאה נגד הביטוח הלאומי,אין לי מה לענות לך עם כי ולמרות שהטקסט שלך לא ברור אני מבין שחלק מהנכות שלך הינה כתוצאה מתאונת עבודה וחלק לא אך שכמובן זה 2 גופים שונים בביטוח הלאומי וזה יכול להסביר שינוי בהחלטה של וועדה של תאונת עבודה מול קרן פנסיה שלוקח בחשבון את מלוא הבעיות של החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקצור להבנה מהירה
SABAMOMO09/02/201040 אחוז נכות מביטוח לאומי! מהם 20 פסכיאטר קבע!!מיבטחים קבעה נכות מלאה מיום התאונה עד היום! הוועדה קבעה כי נכותי נובעת במלואה מהתאונה!!! זאת אומרת שוועדה אחת פוסקת 100 % וועדה שניה פוסקת 40%
והרופא התעסוקתי של קופ"ח מכבי נכון להיום המשיך את אי כושר העבודה בעוד 3 חודשים !! לכן אני שואל אני בחזקת אי כושר עבודה בגלל מקצועי !!מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
ד``ר טמיר גפן09/02/2010הי!
להמשיך הת הטיפול וגם מעקב כולל אצל רופא תעסוקתי וגם מול קרנות פנסיה וביטוח לאומי כמה שדרוש.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי
ד``ר טמיר גפן09/02/2010הי!
קיבלת תשובה מד"ר לוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/02/2010
עובדת אצלי עוזרת בית. לפני כחודש היא נפלה אצל מעסיק אחר שלה ושברה את הרגל. כתוצאה מכך היא נעדרה מעבודתה 3 שבועות. האם אני חייב לשלם לה דמי מחלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד``ר מרק-אלן לוי07/02/2010אומנם השאלה הינה לעו"ד אבל אם היה לה שפעת שהיא קבלה במדינה אחרת וחלתה בחזרה הייתה משלם? כן.
במקרה זה אצלך זה ימי מחלה אצל המעסיק השני זה תאונת עבודה .למעשה זאת השאלה המעניינת היות וזה תאונת עבודה ועקרונית ביטוח לאומי מכסה זאת. יש להפנות השאלה לגורם משפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך אישור עבודה אבל יש בעיה קטנה..עוז28/01/2010
אני מנסה להתקבל לעבודה פיזית( לסחוב דברים בעיקר). דרשו ממני להביא אישור רפואי שאני כשיר לעבודה מהסוג הזה. הייתי אצל הרופא והוא הביא לי אישור שבו רשומות גם המחלות שלי ( סוג של רעד קל).
לדעתי זה לא קשור לסוג העבודה הזאת. השאלה שלי היא האם אני יכול לדרוש מהרופא לא לכלול את המחלה באישור, שכן אני כן כשיר לעובדה ולא מעוניין שהם ידעו על המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור למעסיק
ד``ר טמיר גפן28/01/2010הי!
בדרך כלל רופאים רושמים תשובה לקונית - כשיר או לא כשיר.
במידה והרופא פירט את הממצאים ייתכן והמעסיק ביקש לפרט אותם אחרת לא ברור מדוע הרופא מפרט ממצאים אלה או אחרים.
ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבאתי לרופא שום מסמך מהמעסיק
עוז28/01/2010פשוט ביקשו ממני להביא אישור שאני כשיר זה הכל, אז ככה שהרופא לא ידע מה המעסיק דורש.
אני מבין למה הרופא עשה את זה. זה סוג של "כיסוי תחת" במקרה שהבעיה שלי תשפיע על העבודה
,אז שלא יאשימו אותו. ובכל זאת לדעתי זה לא רלווינטי ופוגע בי אישית ואולי אפילו בסיכויים שלי להתקבל( אפילו ששוב, המחלה לא כל כך רלוונטית לעבודה, אבל אני לא יכלו לנחש מה המעסיק חושב, מקווה שאני לא אצטרך להתחיל לשכנע אותו שאני כן כשיר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למעסיק
ד``ר טמיר גפן29/01/2010הי!
אין לי מה להגיד למעט שאולי רופא מכיר את מקום העבודה ומכיר את דרישות של המעסיק ואתה לא הראשון שמופנה אליו ע"י מעסיק זה.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור
ד``ר מרק-אלן לוי31/01/2010התשובה היא כי הרופר הפיק מסמך אוטומתי מתוך הגיליון שלך ובאופן אוטומתי זה כותב הבעיות הרפואיות הפעילות. עקרונית זה לא אמור להפריע בעיקר אם מופיע כשיר לעבודה אם לא תבקש מהרופא אם הוא מסכים שזה לא יופיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה ממלצרותאורית24/01/2010
אני מלצרית בחדר אוכל בבית מלון
לפני כעשרה ימים בעודי מחזיקה קנקן קפה רותח נתקלתי במלצר אחר והקפה נשפך לי על החזה
אני מטופלת במשחות (לא מאושפזת, הכוויות לא בדרגה גבוהה)
הרופא מעריך שתשארנה צלקות ואני לא יכולה להתלבש רגיל כי הבגדים לוחצים לי ולכן לא יוצאת מהבית בטח שלא לעבודה.
איך אני ממשיכה מכאן?
לתבוע על חופשת מחלה (שהרי רק מהיום השלישי מקבלים כסף וגם אז 75%)
האם לתבוע על תאונת עבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה.
ד``ר טמיר גפן24/01/2010הי!
יש לתבוע תאונת עבודה. יש לפנות למחלקת תאונות בקופת חולים ולקבל טיפול המקובל.
תרגישי טוב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי24/01/2010ללא כל ספק יש לתבוע את הביטוח הלאומי היות ואת אומרת שאולי תהיה צלקת את גם תהיהי זכאית לפיצוי(או לא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפליתדורון17/01/2010
שלום
עקב בעיות בידיים עברתי בדיקות emg במכון מור . בהמשך נקבע לי ע"י רופאים ורופא תעסוקה תסמונת תעלה קרפלית . הגשתי תביעה לביטוח לאומי ונישלחתי עלידם לבדיקות בבית חולים רמבם .
בתשובה שקיבלתי לאור הבדיקות אין סימנים לתסמונת . שאלתי : האם יתכן מצב שלמרות הכאב והזרמים ביידי אין אבחנה נכונה ואו שהבדיקות של ביטוח לאומי מגמתיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר מרק-אלן לוי18/01/2010שלום
הבדיקות EMG הינם בדיקות אובייקטיביות ואין השפעה של הביטוח לאומי עליהם.הפרשנות יכולה להיות מגמתית במובן שאותם תוצאות יכולןת להפרש כקל או בינוני ... לבית חולים רמב"ם (שבמקרה אני עובד בו) אין כל הסכם עם הביטוח הלאומי ואין תוספת תקציב במקרה ודוחה תביעות.
אתה לא כתבת גם איזה בדיקות נעשו שם.
במידה ויש לך אמג עם תוצאות המראות על סבל של העצב והביטוח הלאומי דחה את תביעתך עליך לערער.
אבל בשלב ראשון כאבים ורדימות שאתה מרגיש לא נותנים הפרעה בבדיקה כי עדיין אין נזק לעצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדהחנן13/01/2010
שלום .
עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה והמקרה הוכר כתאונת עבודה .
המומחה מטעמי קבע לי נכות של 25% והמומחה של בית המשפט קבע לי 15%לאחר תביעה מול החברה שביטחה אותי ברכב .
שאלתי היא לגבי המוסד לביטוח לאומי , האם להציג בפני הועדה הרפואית את חוות הדעת הגבוהה 20% של המומחה שלי או הנמוכה 10% של מומחה בית המשפט .
תודה
פטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדת ביטוח לאומי
ד``ר טמיר גפן13/01/2010הי!
קודם כל תחליט מה נקבע לך ע"י מומחה מטעמך - 25% או 20% ומה נקבע ע,י מומחה מטעם בית משפט 15% או 10%.
לא מדובר בסוגיה שקשורה לרפואה תעסוקתית. אני מהעריך שיש לך עו"ד שמטפל בתיק שלך לכן הכי טוב תברר איתו לגבי סוגיה זו.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי נכות
ד``ר מרק-אלן לוי13/01/2010כפי שלמדת כל וועדה קובע את אחוזי נכות לעצמה ולכן גם בביטוח הלאומי הם עצמאים במידה והתוצאה לא תתאים לך תוכל לערער ולהציג חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם צריך לחפש רופא תעסוקתי בתחום מסוים?ד``ר טמיר גפן13/01/2010
אשמח לדעת כמה עולה רופא תעסוקתי באופן פרטי.(אני בכללית מושלם אם זה עוזר)
והאם צריך לחפש רופא תעסוקתי בתחום מסויים, כמו אורטופדיה(עברתי תאונת דרכים) או שזה באופן כללי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
ד``ר טמיר גפן13/01/2010הי!
לגבי כללית מושלם יש לבדוק מול הקופה.
לגבי עלות הרופא - הרי מדובר בדבר אינדיבידואלי ודבר משתנה מרופא לרופא ותלוי בכמה הרופא מבוקש.
אין רופא תעסוקתי בתחום מסויים.
יש רשימת רופאים באינטרנט בגוגל וניתן לברר מול כל מומחה מה עלות הביקור.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה13/01/2010תודה על תשובתך.
האם אתה יכול לתת סדר גודל של עלות?הבנתי שתלוי ברופא אבל באופן כללי.שיהיה לי הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות הביקור.
ד``ר טמיר גפן13/01/2010שלום רב!
אין אני נוהג לפרט את שכר טרחתי בפורום. את יכולה להתקשר טלפונית ואני יגיד לך מה העלות.
אני ממליץ לעשות סקר טלפוני בין 3-4 רופאים בכדי תקבלי סדר גודל העלות.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות
ד``ר מרק-אלן לוי13/01/2010רופא תעסוקתי באופן פרטי זה כמו כל רופא מומחה אחר באופן פרטי . אם הביקור מסתיים בהכנת מסמך אז המחיר עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
דנה14/01/2010תודה על ההסבר הנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)