פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף לגבי תאונת עבודה!
    רבקה
    21/11/2009

שלום שמי בק. גיל 21
    ליפני כ3 שנים עבדתי בדוגמנות ובמלצרות. במלצרות החלקתי מבמה שהיתה רטובה והקרסול הסתובב..
    לאחרי בדיקות מרובות גילו שברי תלישה וקרע ETFL סבלתי מהגבלה חלקית.. מהביטוח קיבלתי נכות זמנית ואז 0 אחוזים.(אני מיתמודדת לבד מול ביטוח ורפאים ואני חייבת לציין שזה מאוד קשה לי!).

ליפני כחודשיים וחצי היתה לי החמרת מצב הסתובב לי הקרסול בשנית.
    (ולפני כשנה קיבלתי החמרת מצב מרופא תעסוקתי).
    בהתחלה שמו לי גבס כבד ואז מפני שהיה לי קשה איתו. החליפו לי למגף מקבע גבוה לקרסול ומאז אני אם זה ועם קביים. הכאבים מאוד חזקים ומגבילים לחלוטין ולא פוסקים אם מחמירים עשיתי אמ אריי .. אבל עדין אין לי תשובות..ועשיתי אולטרסאונד שמראה על אי סדירות ברצועה וקרע בETFL בנוסף לכאבים בקרסול יש לי מליפני חודשיים (מההחמרה הרצינית) כאבים במסרק(כרית) שמתחת לזרת.

ליפני שבוע היה לי ועדה רפואית להחמרת מצב.. והם שלחו לי מכתב שאני אשלח להם את התשובות והם יחליטו לבד ללא נוכחותי.
    1. אני מעונינת כן ליהיות בוועדה אני לא רוצה ששוב הם יקבעו משהו לא נכון.
    2. אני כנראה יעבור ניתוח ואם כן אני עדין לא אמורה לקבל נכות קבוע לכן חשוב לי ליהיות בועדה לראות שהם לא עושים משהו לא נכון..
    3. אני בעוד שבוע נפגשת אם דר ינוקא.
    ואני מחכה לפגישה עם פרופסור ניסקא רק שזה יקרא בעוד 4 חודשים.
    ואני גם יתיעץ אם רופא פרטי כשיהיה לי תשובות.

מאוד קשה לי במצב הזה אני מרגישה שהדברים נמרחים יותר מידי זמן כי אין מי שיעזור לי. לדוגמא למה רק אחרי חודשים וחצי שאני מקובעת אני מקבלת אמ אריי וסתם סובלת וסתם מקובעת שגם כך זה לא עוזר. אני סטודנטית ומאוד קשה לי להגיע לאוניברסיטה. וגם לעבוד אני לא יכולה!. הייתי עובדת בקידום מכירות בשטח עבודה על רגליים והליכה מרובה ולפעמים גם על עקבים.
    הפציעה שינתה לי את החיים מצקצה לקצה. אני התעסקתי בתאטרון בריקוד דוגמנות ואניי כבר לא עושה את כל הדברים הללו.
    בינתיים אני לא מקבלת הכנסה משום מקום וזה מאוד מקשה עלי אנ לא רוצה להפסיק ללמוד מחוסר תקציב.

מה אני אמורה לעשות? האם מגיעה לי זכוית לקבל קיצבה לפחות זמנית מהביטוח?.
    האם אני יכולה לדרוש ליהיות נוכחת בוועדה?

האם אתה מכיר רופא שיכול לעזור לי. לטפל בציעה בצורה הכי טובה שיש?

בבקשה תעזור לי.

בתודה מראש בק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    21/11/2009

הי!
    לא יודע ממה להתחיל. יותר מדי שאלות.
    במידה ואת לא מתמודדת לבד כדי לקחת עו"ד טוב בתחום נזיקין שיכול לטפל בדברים שאת לא מתמודדת איתם.
    לגבי ועדת ביטוח לאומי - מקובל מדון בתיק ללא נוכותך אך כמובן לאחר שועדה בדקה אותך וממתינים לתוצאות בדיקות עזר. לפי מה שכתבת מגיעה לך נכות זמנית וגם צמיתה. כמו כן תוכלי לבקש הפעלת תקנה 15 - אי כושר מקצועי.
    ככל הנראה את חברת קופת חולים מאוחדת או מטופלת באיכילוב - ד"ר ינוקא מטפל בעניין כפות רגליים. אין אני בטוח שבשלב זה את זקוקה לפרופ' ניסקה. יש עוד מומחה לקפות רגליים ד"ר סברי שלא פחות טוב מניסקה מבחינה פרקטית ותור אליו פחות בהרבה.
    כמובן לפני קבלת תוצאות MRI קשה לדבר לגבי דרכי טיפול ואחוזי נכות.
    כמו כן תוכלי להיצתייד בחוות דעת מומחה שעשה הערכת אחוזי נכות והסיפור כבר ניראה אחרת.
    ושוב במידה ואת לא מצליחה להתמודד יש להיצתייד בעו"ד טוב בכדי גם לבדוק עניין של רשלנות המעסיק בעניין התאונה.
    בהצלחה ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

רבקה
    22/11/2009

ד"ר סברי.. מאיפה הוא? בית חולים מאיר?

ותקנון 15 זה משהו שאני צריכה לבקש מהביטח? זה אחרי שקובעים נכות? האם מותר לי לבקש להופיעה בוועדה?

תודה על היעוץ.
    ואני אשמח לשתף אותך בתשובות של האמ אריי..

אתה יכול לעזור לי בבדיקה וחוות דעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

רבקה
    22/11/2009

אני בקופת חולים כללית..
    האם עדיף לי ללכת לבית חולים איכילוב לינוקא או ללכת להבדק בבית חולים מאיר אצל סברי?

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות חלקיות

ד``ר מרק-אלן לוי
    22/11/2009

שלום . לגבי תקנה 15 זו תקנה שאומרת כי אם אבדת את הכושר המקצועי שלך (רקדנות דוגמנות מכירות....) עקב הפגיעה מגיע לך עוד 50% נכות נוספת (תרגום כסף) וגם הסבה מקצועית בעזרת הביטוח הלאומי.
    לגבי כל השאלות האחרות נראה כי את בהחלט זקוקה לעו"ד שיעזור לך (הם בדרך כלל מבקשים אחוזים ש הזכייה).
    לגבי רופאים מי טוב או לא אינני מכיר אותם כך שאני לא יכול עזור ניסקא מעולה ושמו הולך לפניו. אולי כדאי לנסות באופן פרטי?
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות כף רגל

ד``ר טמיר גפן
    22/11/2009

הי!
    ד"ר סברי עובד בבית חולים מאיר.
    גם סברי וגם ד"ר ינוקא טובים. לגבי תקנה 15 - תקנה 15 קובעים לאחר קבלת אחוזי נכות.
    כפי שכתבתי לך במידה ונבדקת כבר ע"י ועדה וועדה ביקשה לדון בתיק לאחר קבלת בדיקות עזר ללא השתתפותך זה מקובל ואפילו עם תבקשי לא יזמנו אותך משום שדנים בעניין ממצאים שבבדיקות עזר ובתיק כולו.
    גם כאשר את עומדת מול ועדה ארי לא ביום הבדיקה את מקבלת את התשובה. הועדה דנה לאחר הבדיקה ומסכמת את התיק. כך מקובל בועדות רפואיות.
    לגבי עזרתי במתן חוות דעתי אין עם זה בעיה עם כי בשלב זה אין אני רואה מקום או צורך להתערבותי. מכל מקום תוכלי גם לדבר איתי בנייד במידת הצורך.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

רבקה
    22/11/2009

שמרתי את הטלפון ובמידת הצורך אהיה בקשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות אמ אריי ואולטרסאונד

רבקה
    24/11/2009

בהמשך לשיחתנו קיבלתי תשובות אמ אריי ואולטרסאונד. בבדיקת אולטראסאונד מלפני חודש וחצי רושם לאי סדירות ברצועות ATFL קרע? (האם יכול ליהיות מצב שנקרע הרצוע וכעבור חודשיים היא מתאחה לבד?
    תשובות אמ אריי : בהשוואה לאמ אריי קודם קיימת החמרה: הופיעו סימני בצקת לשדית בטלוס בולטים יותר באספקט מידיאלי וקדמי של עצם הנביקולרית מוקדי בצקת לשדית תת-קורטיקלית הודגמו בעצם העקב וגם במפרקים מטטרסו -פלנגיאלים. מבנה צ'יסטה תוך לשדית שקוטרה כ-10 מ"מ .
    גידים תקינים. לא הודגם קרע ברצועות.

השמח לקבל את חוות דעתך לאחר בדיקות הללו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

ד``ר טמיר גפן
    25/11/2009

הי!
    ללא ספק מצבח מקנה לך נכות מביטוח לאומי כולל הפעלה תקנה 15.
    את חייבת לתת מנוחה לרגל ולהימנע מהליכה ועמידה.
    אחוזי נכות נקבעים בהתאם למגבלות בתנועת המפרק.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רבקה
    25/11/2009

אני הולכת אם קב ורגל מקובעת אבל אני דורכת הרבה על הרגל זה קשה כשלומדים ותלויים באוטובוסים.. אבל אני יקח את זה לצומת ליבי כנראה בגלל זה המצב מחמיר .
    אני אשמח ליצור איתך קשר מחר ואלי להגיע למרפאה לחוות דעת זה מאוד יעזור לי..אם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,TUB, GCUSV
    מיטל
    19/11/2009

שלום רב. לפני כ-3 חודשים עברתי תאונה בעבודה דרך חוטים חשמליים גלויים שהיו מתחת למחשב שמשמש לעבודתי בטעות(אם כי באשמתי)הכנסתי את הכף רגל לתוך הבית של החוטים ללא הכפכף שהיה על רגלי וקיבלתי זרם חזק בגוף.בעיקרון הופנתי לבית חולים והכל יצא תקין.לאחרי יומים התחלתי לקבל כאבים באזור הגב התחתון עם חולשה שנוטה לרגל ימין,הרגל בה נפגעתי.המוסד הכיר לי בתאונה. מאז עשיתי קרוב ל12 טיפולי פיזיוטרפיה ובבדיקת CT שעשיתי הובחן לי בלט דיסק,האם זה כתוצאה מההתחשמלות?והאם יש עילה ל תביעה כנגד המעסיק בגין רשלנות של הבית חשמל שהיה פתוח??או שזו אשמתי??בבקשה אשמח לקבל תשובה זה מאוד דחוף.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ,TUB, GCUSV

הוספת תגובה

• מכת חשמל

ד``ר מרק-אלן לוי
    19/11/2009

שלום
    לא נראה לי כי תוכלי לקשור בין בלט דיסק והתחשמלות קלה (ללא איבוד הכרה ללא כוויה ללא מתח גבוה).או רק עם חוות דעת מאוד מאוד מפוקפק. לגבי תביעה למעסיק אין פה עניין תעסוקתי אין ספק שבית החוטים אמור להיות סגור אבל מה לתבוע ? עוגמת נפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרם חשמלי

ד``ר טמיר גפן
    19/11/2009

הי!
    קיבלת תשובה והסבר מלאה מד"ר לוי. אין לי מה להוסיף
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא תעסוקתי
    אריק
    17/11/2009

שלום,
    אני התקבלתי לעבוד כעו"ד בעיריית חיפה. נאמר לי מן משאבי האנוש בעירייה כי עלי לשלוח לרופא תעסוקתי מכתב שימולא שלא בנוכחות המעסיק, לגבי פרטים ו/או תרופות קבע שאני לוקח. אחת מן השאלות היא האם סבלתי בעבר מאפילפסיה.
    הרקע שלי הוא שהיו לי 3 התקפים בודדים, אפילפסיה אידיופטית (הסיבה לא ידועה אין חבלה או מקור במוח לאחר בדיקות אם ריי איי)-התקפי גרנד מל שהאחרון בהם היה לפני 11 שנים בהיותי בן 19.
    היום וגם אז אני מתפקד כמו כל אדם אחר, למעט שאני מקפיד על 6 ש' שינה. החשש שלי הוא שהרופא תעסוקתי יקבע בשרירות כי אני לא כשיר, למרות שעבדתי בעבודה מסוג זה כבר זמן רב בלי שום בעיות ואינני סובל מהתקפים יותר מעשור ובטח שלחץ עבודה או כל לחץ נפשי אחר, מניסיון עשיר לא היווה מבחינתי טריגר.
    1. האם ניתן לי מה התהליך? האם בסופו של דבר יש עילה של אי כשרות מבחינת הרופא התעסוקתי,לתפקיד אותו ביצעתי במשך שנים?קל וחומר הייתי בצבא, עבדתי שנים באבטחה, סטודנט וכ'ו. אשמח לדעת את דעתך עפי חוק ומניסיון.
    2. האם מבחינת החוק אני יכול להצהיר שלא סבלתי מאפילפסיה, שכן עברו 10 שנים מאז(קרי אפילפסיה היסטורית)?
    3. אני חייב לדווח שאני נוטל פניטואין. האם זה עילה לחוסר כשירות. הם לא גורמים לי לתופעות לוואי.4 האם הרופא התעסוקתי שולח למעסיק רק את השורה התחתונה בה הוא קובע כשיר או לא כשיר מבלי לפרט מהי המחלה שממנה סבלתי או מהי התרופה אותה נוטל היום?
    תודה
    אריק

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• כשירות

ד``ר מרק-אלן לוי
    18/11/2009

שלום
    קודם כל תירגע.
    אין כל בעיה בהעסקתך כעו"ד ואפילפסיה ובעיקר שההתקף האחרון מלפני 10 שנים . זו הייתה אולי בעיה אם ההתקפים תדירים ואתה נדרש לנסוע ברכב לבד לצורך העבודה.
    אין כל סיכוי שהרופא התעסוקתי יקבע אי כשירות.
    תדווח רק את האמת כי אחר כך חברות הביטוח מתנערות במקרה של תביעה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי
    טל
    14/11/2009

עברתי תאונת דרכים ב-11/08/09, אושפזתי ונותחתי עקב קרע בגיד ושבר בפיקה.
    לאחר 90 ימי מחלה נאמר לי ע"י רופא המשפחה שחופש מחלה נוסף אני אמורה לקבל מרופא תעסוקתי בלבד. פניתי למרפאה תעסוקתית בפ"ת ושם נאמר לי שיש תור פנוי רק בדצמבר.
    אני שואלת:
    1. האם ניתן לזרז איכשהו את התור?
    2. מה אני אמורה לעשות בחודש הזה במידה ולא יאושר לי החופש מהרופא התעסוקתי בדצמבר?
    יתכן שאז אכן אוכל לחזור לעבודה (מה שכרגע לא מסוגלת)
    3. איך הרופא יכול לאבחן מצבי לאחר חודש שעובר, הרי מצבי משתפר מחודש לחודש?
    לציין שהאורטופד במרפאת בי"ח שיבא נתן המלצה לחודש מחלה נוסף.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• תוספת

טל
    14/11/2009

אולי כדאי לציין שלא מדובר בתאונת עבודה ואני לא תובעת מביטוח לאומי כלום!
    אני זקוקה לאישור ימי מחלה עבור פוליסת הביטוח האישית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת מחלה

ד``ר טמיר גפן
    14/11/2009

הי!
    במידה את חברת קופת חולים כללית את כלל לא זקוקה לבדיקת רופא תעסוקתי בכדי לקבל חופשת מחלה. על פי הנחיות של הקופה לא מפנים חולים לרופא תעסוקתי להארכת חופשת מחלה. עד חודש ימים את יכולה לקבל מרופא משפחה ומעבר לכך באישור של מנהל מרפאה. במידה ויש לך אישור אורטופדי שבו ממליץ הרופא חופשת מחלה הרי את פונה לרופא שלך והרופא מאשר את ההמלצה.
    רופא תעסוקתי קובע רק כשירות לעבודה. לא ציינת במה את עוסקת לכן לשאלה זו לא ניתן להתיחס כי ישנם מצבים שעובד מוגבל ונמצא בגבס את במדיה ועבודה שלו פקידותית הירי יש לפעמים מצבים שעובד יכול לעבוד גם עם גבס.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    דידי
    11/11/2009

שלום, אני סובלת מכאבי גב תחתון כבר כמה שבועות, ועוברת טיפולי פיזיותרפיה . עכשיו, מכיוון שחשבתי שזה משהו שעובר, ובגלל שרציתי לחזור לעבודה, , בקשתי זימון לרופא תעסוקתי, על מנת שיבדוק את ההתאמה שלי לעבודה כדי שאוכל לחזור לעבוד.. בינתיים נגמרו לי כל ימי המחלה, והטיפולים הפיזיותרפיסטים לא עזרו, ואני עדיין סובלת מהגב, ולא יודעת אם בכלל אוכל להגיע בקרוב לעבודה, ויש לי תור אצל רופא תעסוקתי לשבוע הבא.
    מה עלי לעשות כעת? אם אני לא יכולה לחזור לעבודה עדיין בגלל המצב של הגב שלי, אז מה לומר לרופא התעסוקתי עכשיו? מה לבקש ממנו? האם לבקש הערכה לכושר עבודה?או בשביל ביטוח לאומי? האם הרופא התעסוקתי רלוונטי לביטוח לאומי בכלל, או שהם מפנים אותי למישהו אחר? האם עלי לפנות לביטוח הלאומי כדי שיכיר בכאבי גב כמחלת מקצוע? (אולי זה כתוצאה מישיבה ממשוכת בעבודה?)

ועוד שאלה חשובה נוספת: בינתיים ימי המחלה נגמרו, ובינתיים הזמן עובר ואין לי הכנסה נוספת.... האם אני צריכה לפנות לקרן הפנסיה שלי על אובדן כושר עבודה במקום לביטוח לאומי,(או לשניהם יחד), והאם הרופא התעסוקתי רלוונטי לחברת הביטוח?

סליחה אם ההודעה יצאה מבולבלת, אבל אני זקוקה בדחיפות לעזרה. אפילו בעבודה שלי לא רוצים לעזור, ונותנים לי את ההרגשה של 'תשברי את הראש לבד...'

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    11/11/2009

שלום כלכל מבקרי הפורום!
    בבקשה תכתבו תמיד בתחילת מכתבים ופניות פרטיים אישיים החשובים ביותר.
    1. גיל
    2. מקצוע וטיב ודרישות התפקיד.
    ולגופו של העניין - רופא תעסוקתי יבדוק ההים מדובר באי כושר זמני ולכמה זמן. במידה וכן ואין יותר ימי מחלה יש לפנות עם מכתב של הרופא לקרן פנסיה בשאלת נכות זמנית (כל זה ובמידה ואין במקום עבודה אופציה לעיסוק סביר מתאים אחר).
    לעניין ביטוח לאומי - בדרך כלל המפנה -רופא משפחה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה +פרטים

דידי
    12/11/2009

1. גיל 23
    2. אני עובדת בסקרים, ישיבה ממושכת חמש שש שעות מול מחשב.
    אני לא חושבת שיש במקום העבודה שלי אפשרות לתפקיד אחר. הכל בישיבה שם מול מחשב, ואני סובלת מכאבי גב תחתון שמתבטאים בכאבים חזקים בזמן ישיבה והליכה.

ושאלה נוספת:
    "לעניין ביטוח לאומי - בדרך כלל המפנה -רופא משפחה"

למה התכוונת כאן? האם התכוונת במקרה שהרופא משפחה שלי מזהה מחלת מקצוע, אז הוא מפנה אותי לביטוח לאומי? או שהתכוונת למשהו אחר?,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    12/11/2009

הי!
    כאבי ב תחתון וגם בעיות רפואיות אחרות אותם את מציינת אלו רק תלונות ולא ניתן להגדירם כמחלה וכמובן לא מחלת מקצוע.
    לגבי ביטוח לאומי - רופא משפחה מפנה לנכות כללית אך שוב משום שבגיל 23 לא סביר שהיו לך מחלות שבגינם תקבלי נכות כללית אין טעם להפנותך לשם.
    לגבי ישיבה מול מחשב אני בתור רופא יושב יותר מ - 5 שעות ליום מול מחשב - חשוב בעמדת עבודה תהיה ארגונומית כולל כיסא נוח וכו'.
    בהצלחה
    ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דידי
    13/11/2009

ד"ר גפן, לצערי הכאבי גב שלי הם לא סתם תלונות, אלא יש ממצאים, ואני עדיין ממשיכה בבדיקות, וזה שאני עובדת חמש שש שעות, זה לא אומר שלא כואב לי גם שאני יושבת במשך שעה או שעתיים אפילו...אני סובלת לצערי במשך כל היום והלוואי שאני אוכל לתפקד כמו שהייתי מקודם, וזה שאני בת 23 לא אומר שלא צריך להתחשב בי . שיבחנו אותי לפי הכאבים שלי והממצאים שלי, ולא לפי הגיל שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    13/11/2009

הי!
    ממכתבך לא ניתן ללמוד לגבי ממצאים רפואיים וישנם רק תלונות.
    רק לאחר ממצאים אוביאקטיביים היה אפשר לדון על סיבת הכאבי ודרכים לטפל בכאב. בדרך כלל בגין 23 יכולים להיות כאבים חזקים במידה והייתה טראומה לפני כן או ישנה פתולוגיה מולדת או מצב פתולוגי אחר. הרי לא צפוי שהיו שינויים ניווניים או אוסטאוארטרוטיים. בהצלחה!
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דידי
    16/11/2009

ד"ר גפן, על סמך צילום ע"ש מותני אורטופד רשם רק שהוא רואה שינויים ניוונים קלים בL5S1, ועקמת קלה. עכשיו, האם הנתונים האלה מספיקים לרופא תעסוקתי בשביל לאבחן את המצב? כי אורטופד שלח אותי לC.t והסיטי קבוע לאחרי הרופא התעסוקתי(בעוד שבועיים לאחר הרופא התעסוקתי בערך). האם כדאי לדחות את התור אצל הרופא התעסוקתי לאחר ממצאי בדיקת הסיטי, או ללכת בכל זאת, כי להזכירך-נגמרו לי ימי המחלה.
    אודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גב

ד``ר טמיר גפן
    16/11/2009

הי!
    לדעתי יש לפנות לרופא תעסוקתי עם תוצאות בדיקת אורטופד. מעבר לממצאים בצילום חשובים ממצאים קליניים של רופא האורטופד.
    כמובן רופא תעסוקתי יבדוק אותך ויקבע בהתאם לממצאים בבדיקה קלינית - לאחר קבלת תוצאות CT ניתן לפקסס את הממצאים לרופא תעסוקי.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

דידי
    18/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר גפן

דידי
    18/11/2009

האם אני יכולה לשאול אותך שאלה באמצעות אימייל ולא דרך הפורום בגלל נושא של צנעת הפרט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא לפורום

ד``ר טמיר גפן
    18/11/2009

הי!
    אני מעדיף שתתקשרי טלפונית.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נחנקת ומרגישה חולשה בעבודה....
    אנגלה
    10/11/2009

אני עובדת בסניף בנק קטן כקופאית, עם המון הפקדות שנספרות בידיים, וסובלת מהמחנק שבסניף כי הוא ללא חלונות כלל וכל אדם שנכנס עם הריח של הבושם או של הפה שלו די מורגש מולי ואני רוב היום שמה את היד על האף והפה מול הלקוח בצורה עדינה ואינני יכולה לנשום... הריחות האלו גורמים לי להרבה סחרחורות וגועל.
    בעיה שניה שנוצרה היא כאבים במפרק של כף היד עקב הספירות המרובות וההקלדות הרבות.
    האם אני יכולה להוציא אישור מיוחד שהכאבים נוצרים מהספירת הכסף וההקלדות ובנוסף האם יש הכרה בנושא שיש להעביר אותי למקום עם אוויר והאם זה מוכר כמחלת מקצוע שיכול להמליץ למעביד שלי שלא לעבוד מול לקוחות? יש לציין שבאו ובדקו את רמת החמצן והאוויר בסניף ושמו איוורור נוסף אבל זה לא עוזר. אודה לכם על התשובה.

הוספת תגובה

• חנק

ד``ר מרק-אלן לוי
    11/11/2009

שלום
    במידה ונבדק חימצון ואוורור כנראה שעכשיו זה תקין . לגבי הגועל שלך מהריח והפה של הלקוחות שתחליפי עבודה כדי לא לעבוד עם קהל . לגבי ריחות זה עניין של רגישות אישית שאין לנו מה לעשות עם זה.
    בעיה של פרק כף יד יכולה להיגרם ע"י העבודה שאת מתארת ותבקשי מהרופא המטפל לשלוח אוך לרופא תעסוקתי (כדאי לפני לבצע בדיקת EMG כדי שיהיה משהו מוחשי ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בעבודה

ד``ר טמיר גפן
    11/11/2009

הי!
    ד"ר לוי פירט בתשובתו כל הנקודות ואין לי מה להוסיף
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת נכות - ביטוח לאומי
    חנן
    10/11/2009

שלום.

הייתה לי תאונה שהוכרה כתאונת עבודה לפני שלוש שנים .

מאז ועד היום לא הגשתי בקשה להכרה באחוזי נכות מהמוסד לביטוח לאומי .

שאלתי : האם יש הגבלת זמן בביטוח לאומי ?

תודה

יפת ציון

לקביעת תור
    סגירה
    הכרת נכות - ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר מרק-אלן לוי
    11/11/2009

שלום
    לא כל תאונה גורר איתו נכות. למשל נקעת את הרגל לא עבדת 3 חודשים וזהו.
    במידה והתאונה הוכרה לך אתה יכול לתבוע החמרת מצב וגשת בפני וועדה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשורש כף היד.
    דקלה
    09/11/2009

שלום רב,
    לפני 5 חודשים החל לכאוב לי שורש פרק כף היד.
    עבודתי היא פקידותית ורוב שעות היום אני עובדת על מחשב.
    כשהלכתי לאורטופד הוא אמר שהבעיה מוכרת והרבה אנשים שכל היום עובדים על המחשב ומקליקים על העכבר סובלים ממנה.
    כמו כן, הבנתי ממומחה בבטיחות בעבודה, כי מדובר בעצם במחלת מקצוע.
    כבר חמישה חודשים שאני הולכת עם סד מתאים על היד (לסירוגין, לא כל הזמן, אלא לפי הנדרש) ולא רואה שזה עומד להגמר.
    האם זוהי התחלה של מחלת מקצוע?
    מה עושים אם זה מחלת מקצוע?
    למי פונים?
    מה הזכויות המגיעות לי?
    אשמח לקבל עזרה בנושא,
    בתודה מראש,
    דקלה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשורש כף היד.

הוספת תגובה

• מחלת מקצוע.

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2009

הי!
    ממכתבך ניתן ללמוד רק מה התלונות אך לא ניתן להתרשם מאזור הכאב וגם לבדוק את היד. גם לא ברור מה האבחנה של אורטופד.
    לאחר נתונים אלו יש לבחון את טיב וצורת העבודה.
    כל זה ניתן לעשות דרך רופא תעסוקתי. במידה ומדובר במחלת מקצוע הרופא מפנה לביטוח לאומי אשר יקבע סופית האים כן מדובר במחלת מקצוע או במחלה שלא קשורה לעבודה.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CTS

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/11/2009

שלום יש לעשות מספר בדיקות כמו אמג וגם אצל ראומטולוג לשלול דלקת בגידים. את שאר הפרוצדורה הסביר דר' גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית ראייה בעבודה
    חיובית
    09/11/2009

אני עובדת בחברה . שבה אני נמצאת מינמום 9 שעות במשרד עם עוד 2 בנות .
    אני מרכיבה עדשות מגע ומספר בעיניי הוא 7 .
    התאורה במשרד היא מאוד נמוכה וכמות התאורה מאד גדולה , והחלון היחידי שיש במשרד רחוק ממני כ- 7 מטר אך הוא מוסתר עם רשת לפרסום על כל הבניין .
    כך שאין לי אור יום .
    אני מסנוורת כל הזמן מהתאורה ואני כל הזמן מתלוננת שיימצאו ליאת הבעיה .
    אך אין מענה .
    אני עובדת בחברה כבר 13 שנים ואני מאוד אוהבת את עבודתי אך....אך אני מ פחדת שהראייה תדרדר .
    למי לפנות ?
    מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית ראייה בעבודה

הוספת תגובה

• ראייה

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2009

הי!
    קשה להתרשם מהסיפור שלך לגבי מקום העבודה. לגבי תאורה ישנם תקנים וניתן להתייץ עם רופא תעסוקתי או מפקח עבודה אזורי.
    לדעתי הפיתרון הפשוט ביותר להוסיף תאורת שולחן בעמדת עבדתך.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאורה

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/11/2009

בדרך כלל אין נזק שנגרם מחסר תאורה. יש עייפות בעיניים עקב מאמץ . צריך בחדר לפחות 800 לוקס . אבל אם את עובדת על מחשב אין צורך בתאורה חזקה בחדר כי החשוב זה תאורת המסך.יכול להיות שלעבודת מחשב יש מקום להרכיב משקפיים. תתיעצי עם רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעות
    עידו
    09/11/2009

בימים אלה קיבלתי קביעות בכפוף למעבר בדיקת רופא.

אני נוטל באופן קבוע קומדין עקב תסחיף ריאתי שהיה לי לפני 3 שנים.

חוץ מזה אני בריא ואין לי מגבלות כלשהן בחיי היומיום.

אני עובד במוסד גדול בעבודה משרדית.

האם הרופא יכול להחליט על סמך הנ"ל כי לא אקבל קביעות ?

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קביעות

הוספת תגובה

• קביעות

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2009

הי1
    אין אני רופא סיבה שלא לאשר את המשך עבודתך ומתן קביעות.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה....

עידו
    09/11/2009

רשמת בתשובך כי
    "אין אני רופא סיבה שלא לאשר את המשך עבודתך ומתן קביעות. "

אני מניח ומקווה שהתכוונת "אין אני רואה סיבה שלא לאשר את המשך עבודתך ומתן קביעות"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה של דר גפן

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/11/2009

אני מאמין שבהחלט דר גפן התכוון ל"רואה" כי גם אני לא רואה סיבה. הבדיקה הרפואית לפני קביעות קובעת עם איזה ליקויים הגעת על מנת להגן על המעביד שהם לא נרכשו בגלל העבודה.
    אם אין לך מחלה של קרישיות יתר אולי אפשר לשאול האם אתה עדיין זקוק לקומדין?תתיעץ עם המטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

עידו
    10/11/2009

הבעיה היא אכן קרישיות יתר וע"פ האבחנה האחרונה אצטרך לקחת קומדין כל חיי.
    האם זה משנה את התמונה מבחינת התשובות שלכם לגבי הקביעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

עידו
    10/11/2009

הבעיה היא אכן קרישיות יתר וע"פ האבחנה האחרונה אצטרך לקחת קומדין כל חיי.
    האם זה משנה את התמונה מבחינת התשובות שלכם לגבי הקביעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    10/11/2009

זה לא משנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובות שלכם עודדו והרגיעו אותי

עידו
    24/11/2009

אני מודה לשניכם על הסבלנות.
    מחר הבדיקה המיוחלת שלי ויש לי שאלה ותהיה נוספת:
    אם לא יעלה הנושא של התסחיף הריאתי שעברתי ואם לא אשאל לגבי נטילת תרופות (במקרה שלי קומדין) האם ל"נדב" את המידע הזה מיוזמתי בכל זאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    10/11/2009

נכון
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך בירור רפואי אצל רופא תעסוקתי
    אביב
    08/11/2009

שלום,
    לאחרונה התחלתי בתהליך של בירור רפואי עקב כאבי ראש כרוניים שהחלו לאחר שהתחלתי לעבוד כנציג שירות. כאבים שממש שיתקו אותי ופגעו לי באיכות ובכושר העבודה.
    המנהל שלי הודיע לי שאם אני לא יכול לבצע את התפקיד עליי להביא אישור מרופא תעסוקתי או שאתפטר ואשלם קנס.
    ניגשתי לרופא תעסוקתי אשר שלח אותי להמשך בירור אצל נוירולוג מומחה ורופא עיניים.
    בנתיים המנהל שלי לא מוכן להעביר אותי למשרה אחרת וטוען כי עליי לבצע את התפקיד למרות המגבלות הבריאותיות שלי ו/או שאתפטר ואשלם את הקנס.
    הצעתי למנהל שלי שאגיש לו באופן זמני אישור מרופא המשפחה עד לסיום תהליך הבירור הרופאי אצל הרופא התעסוקתי, אך הוא טוען כי הוא לא מוכן לקבל את האישור בטענה שהוא לא קביל ורק אישור מרופא תעסוקתי קביל.

האם הדבר נכון מבחינת החוק?
    ומה הזכויות שלי כעובד אשר התחיל תהליך של בירור רפואי אצל רופא תעסוקתי?

תודה על הכל,
    אביב

הוספת תגובה

• מגבלות

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/11/2009

שלום
    עקרונית אתה יכול להביא אישור מרופא משפחה והמעביד יכול לדרוש בדיקה מרופא תעסוקתי אך עד קבלתו עליו להצטמד להמלצות של הרופא התעסוקתי.
    כנציג שירות אני מבין שאתה עונה לטלפונים או למחשב או דלפק קבלת קהל , לא ברור לי מה הקשר הישיר עם העבודה והכאב ראש. אתה זקוק למשקפיים? או אתה סובל מעבודה במקומות סגורים? יחד עם זאת אם יש מגבלות רפואיות אתה לא צריך להתפטר שיפטרו אותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיות הרופאיות

אביב
    09/11/2009

הבעיות הרפואיות בעיקר של כאבי הראש החזקים שנובעים ישירות מהעובדה שמוצמדת לי אוזנייה ומרביתן המוחלט של השיחות הן שיחות בטונים גבוהים מאוד.
    הכאבי ראש ממש משתקים אותי ומפריעים לי בביצוע העבודה.
    כמו כן, התחילו לי בעיות של כאבי אוזניים ממש חזקים וכאבי גרון עקב הדיבור הממושך.

האם אישור מרופא משפחה קביל עד לסיום הבירור הרפואי אצל הרופא התעסוקתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי כושר

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2009

הי!
    במידה ומצבך הרפואי לא גורם לבעיות חמורות הרי ניתן למספר ימים לקבל אישור מחלה מרופא המטפל. לא ברורה סביה לכאבי אוזניים הרי מפלס רעש באוזניות אינו גבוה ומדובר בציוד שבדרך כלל בדוק ובשימוש לא רק על ידך. יש לבדוק האים גם עובדים אחרים סובלים מבעיות דומות.
    יש לבצע את הבירור הרפואי בהקדם ולגשת להמלצות רופא תעסוקתי. כמו כן בהתאם להתרשמותו רופא תעסוקתי יכול לתת המלצות זמניות עד לסיום הבירור.
    בהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עולה היום חוות דעת אוטופדית?
    אביעד
    07/11/2009

הציעו לי בסכום של 2000 שקל זה סביר?

הוספת תגובה

• חוות דעת

ד``ר טמיר גפן
    07/11/2009

הי!
    זה זול מאוד!
    חוות דעת עולה מ- 4000 ש"ח ומעלה.
    תבדוק שמדובר בחוות דעת ותואמת את צורכי בית משפט.
    ייתכן ומדובר במקרה קל או תבדוק שהאורטופד שנותן את החוות דעת מקובל ומוכר בתחום ז.א. בעל משקל ובר סמכה.
    בהצלחה
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות
    סבטלנה
    04/11/2009

שלום. אני בת 25 נשוא +2.לפני המחלות אלו אני עבדתי.לפני 8 חודשים גילו אצלי סרטן papilapi עברתי שתי ניתוחים .כריתה מליא של בלטתת התריס.ו יוד רדיוקטיבי. אני לוקחת תרופות eltroksin 100mg.kalsiym .alfa d3.ו גם dostinex בגלל ש יש לי פרולוקטנומה. אני עכשו ירדתי במישקל.מ-50 ל- 44. סובלת מעצירות.כאבי ראש. בעיות במחזור.האם זה קשור למעלות שלי?וביטוח לאומי צריך לתת לי נכות קבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• נכות

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/11/2009

שלום
    קודם כל שתהיהי בריאה.כנראה שרוב הבעיות שלך קשורות לא בהכרח לסרטן של בלוטת תריס אך לפרולקטינומה.
    עניין הביטוח לאומי רלוונטי רק במידה ועקב המחלות שלך ההכנסות שלך ירדו ביותר מ 50% למשך לפחות 3 חודשים.
    נכות רפואית כללית לא תעזור לך בכלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בריאותיות שמיוחדות לעובדי היי
    יאיר
    03/11/2009

שלום רב,

בהמשך לצורך אקדמי/תקשורתי, אשמח לקבל רשימת מחלות/פגיעות בריאותיות שייחודיות לעובדים בהיי-טק

בנוסף, במידה ויש מישהו שנפגע באחת המחלות הללו וניתן יהיה לקשר אותי אליו - אשמח מאד.

חשוב לי לקבל גם דברים קצת יותר אקזוטים ופחות מוכרים.

תודה מראש

יאיר

הוספת תגובה

• היי טק

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/11/2009

שלום הכל נמצא בספרות (גם בגוגל) אין אקסוטיסם בהיי טק כמו שאין חשיפה ומחלות מיוחדות , מלבד אנשי היי טק העובדים באי באוקינוס ההודי.
    כמובן שאם יש שמות של חולים אין מצב שתקבל אותם (יש חוק זכויות החולה וחיסיון רפואי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות של עובדי הי-טק

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2009

הי!
    לצורך אקדמי - יש לפנות לגופים שעוסקים באקדמיה ולספריה ולא לפורום.
    הרי בהי טק עוסקים במגבן רחב של עבודות ולא רק עבודה עם מחשבים לכן לא ניתן להחליל עבודה בשדה אלקטרמגנטי לעבודה עם לייזר וכו' לכן בכל תחום בעיות רפואיות בהתאם לתחום הי טק.
    לגבי שמות של חולים ונפגעים -------נו באמת??????.שאלה רצינית או זאת בדיחה?
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    דידי
    02/11/2009

שלום,
    אני עובדת במשמרות, לא כל השבוע, אלא רק 3, 4 פעמים בשבוע, ורציתי לשאול, האם רופא תעסוקתי יכול לקבוע שאני אעבוד פחות שעות ביום במידה ואני לא עובדת במשרה מלאה.. (אני סובלת מכאבי גב, ועוברת טיפולי פיזיותרפיה) מה המינימום שעות שרופא תעסוקתי יכול להמליץ עליהם במידה ואני עובדת חמש שעות, האם אפשר לעבוד שלוש שעות או ארבע?

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנוגע לימי מחלה

דידי
    02/11/2009

קבלתי חופש מחלה מאורטופד, בנוסף לכך אני מחכה לתור לרופא תעסוקתי. ימי המחלה שלי נגמרו והכאבים עדיין לא עברו. השאלה מה אני עושה עד שאני אקבל תור לרופא התעסוקתי? זאתמרת, אם אני אחזור לאורטופד ואבקש ממנו עוד ימי מחלה, מה אני עושה שהמכסה של ימי המחלה נגמרת? למי עלי לפנות בקשר לזה? האם לביטוח לאומי? לרופא תעסוקתי? או לקרן פנסיה?
    אנא עזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרט חשוב-זוהי איננה תאונת עבודה.

דידי
    02/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

ד``ר טמיר גפן
    02/11/2009

הי!
    לגבי שעות עבודה - דבר נקבע ע"י רופא תעסוקתי לגופו של עניין ובהתאם למקום הבודה ולמקצוע וסוג העבודה וכמובן מוכנותו של המעסיק לכך.
    לגבי ימי מחלה. במידה והסתיימו ימי המחלה ויש לך קרן פנסיה יש לפנות לקרן פנסיה.
    בהצלחה.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה!

דידי
    02/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה