מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקוםדניאלה29/10/2009
תודה על התייחסותך המהירה.
אני אולי מעט מקשה עליך בשאלותי ואני בכל זאת רוצה תשובה יותר ספציפית ולכן אפרט:
12 שנות לימוד.
עסקתי בעבר בתור מזכירה ועוזרת למנהל חשבונות.
וכגננת בפעוטון.
כתבת על כישורים, אולי בכתיבה יצירתית -
מה אפשר להציע בתחום?
אני לא מסוגלת לעבוד מול מחשב זמן רב, אני לא אוהבת את כל מקצועות המחשב כגון:
עריכת ויאו, גרפיקה, מחשבים וכו.
מה בכל זאת יהייה אפשר להציע לי ממגוון האפשרויות שאתה מכיר?
והאם בכלל מישהוא ישמע לדעתי? כלומר האם רופא תעסוקה מתחשב ברצון ה"חולה"?
האם אתה יודע אולי מנסיונך האם חברות הביטוח מממנות לימודים לשיקום?
אם בירצוני לפנות אליך באפן פרטי- זה מספיק בשביל לערער על רופא תעסוקתי של חברת הביטוח?
אציין כי מעל 8 שנים אישרו לי עד החודש האחרון.
תודה , מקווה שלא הגזמתי מידי, תשתדל לענות על כל שאלותי....
תודה דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד``ר טמיר גפן29/10/2009
נתחיל מזה שיש לך מקצוע - מזכירה ועוזרת למנהל חשבונות.
האים את לא מסוגלת לעבוד בעבודה זו?
השאלה שעומדת מול רופא תעסוקתי לא מה את אוהבת או לא אוהבת. השאלה הנה רפואית מה את מסוגלת מבחינה רפואית ומבחינת הכשרה וניסיון קודם שלך.
לא ברור לי מדוע את לא מסוגלת לעבוד מול מחשב?
דים לשיקום?
לגבי בדיקה באפן פרטי - אין אני יכול להבטיח שאני יכול להמליץ אי כושר מלא ולצמיתות. רק לאחר עיון בכל התיעוד ולאחר בדיקה פיזיקאלית היה ניתן להגיד לגבי המלצתי אך לא לפני כן.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להוסיף.....דניאלה28/10/2009
אני כיום בת 38+ , הייתי עצמאית בעבר - גננת בפעוטון.
בביטוח לאומי אני מוכרת עם נכות לצמיתות 60%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר
ד``ר טמיר גפן28/10/2009שלום רב!
הערכת כושר עבודה מלכה לפשוטה ומתבססת על מכלול הנתונים כולל בדיקה פיזיקאלית, ממצאים בבדיקות עזר - במקרה שלך תפקודי נשימה, צילום חזה וכו' וגם על הרישום בתיעוד הרפואי.
בהעדר נתונים אלו לא ניתן להגיד דבר. גם לא ברור מה הייתה המלצת רופא הפנימאי.
ברור שאת אישה צעירה ובעלת פותנציאל שיקומי גבוה מבחינת גיל לכן חברת ביטוח מעוניינת לשקם אותך ולהשקיעהבשיקום מאשר לשלם במשך שנים.
במידה ומצבך לא מאפשר את חזרתך למעגל העבודה הרי את יכולה גם לקבל חוות דעת רפואית מטעמך ולערר בהחלטת חברת ביטוח.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה בשיקום?
דניאלה29/10/2009שלום רב,
תודה על תשובתך המהירה.
במסגרת עבודתו של רופא תעסוקה:
האם רופא תעסוקה יכול להסתמך רק מניירת על חזרתי למעגל העבודה?
מבלי לפגוש אותי?
הפנימאי כנראה רשם משהו לא חד משמעי ולכן ככל הנראה העבירו את התיק לרופא תעסוקה.
מבחינת תפקודי ראות הם עומדים על 40 אחוז (את תוצאות הבדיקה הם מסרבים להוסיף כרגע).
ואחרי מרחיבי סמפונות 42 אחוז.
שאלתי:
1. מה זה אומר שיקום?
איך זה מתבצע?
2. אלו מקצועות יכולים להתאים לי?
בהתחשב שייש לי 3 ילדים שהקטן בן 8 חודשים?
והגדול בן 9 וחצי.
3. האם רופא תעסוקה יכול להחליט על כל אחת מהאפשרויות שציינתי מבלי לקבל ממני
איזשהוא רושם?
בברכה זניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום
ד``ר טמיר גפן29/10/2009שלום רב!
ככל הנראה מהרופא ביקשו לעשות הערכה על פי התיעוד הרפואי ללא בדיקת המבוטח. דבר מקובל ואינו פסול בהחלט. יייתכן ומידע לגביך כבר קיים במעגר או מבדיקות הקודמות או שנמסר על ידך.
כמובן את יכולה לבקש שיחליתו לר לאחר פגישה.
בתפקודי נשימה ישפרמטרים רבים לכן החלטה מתקבלת לא רק על פרמטר אחד.
את מציינת ככל הנראה FEV1 שהשתפר מ- 40% ל- 42% לאחר מרחיבי סימפונות.
לגבי שיקום - דבר תלוי בהשכלתך הכשרתך וניסיון קודם שלך. לגבי ביצוע שיקום- הדבר מתקיים או במרכזי שיקום או שיקום פרטני - יש אשפרויות רבות בהתם להשכלה והכשרה קודמת וגם תלוי במצב הבריאותי.
לגבי ילדים - הילדים כלל לא כשורים לעניין. הרי בודקים את כשירותך לעבודה ואפילו היה לך פעות בן מספר חודשים הרי אימאות אחרות מסתדרות.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי כושר.
ד``ר טמיר גפן31/10/2009הי!
שבוע טוב!
שאלה חשובה גם אך את מוגדרת בפוליסת הביטוח.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקה - השלמת שעות עבודהאבנר27/10/2009
שלום
הייתי בחופשת מחלה 75 יום עקב ניתוח מעקפים, מקום העבודה דרש שאני אלך להיבדק אצל רופא תעסוקה לפני חזרתי לעבודה.
רופא התעסוקה קבע כי אני יכול לחזור לעבודה למשך 6 שעות עבודה ליום.
שאלתי היא: מי אמור לשלם את שעות העבודה החסרות להשלמת יום עבודה מלא שהוא 8.6 שעות?
מקום העבודה טוען שאני צריך לתבוע את קרן הפנסיה שלי מבטחים עבור השעות החסרות,
ואילו מבטחים טוענים שאני יכול לתבוע אותם רק לקבלת אחוזי נכות זמניים או קבועים ללא קשר למה שקבע רופא התעסוקה ואת השעות החסרות המעביד צריך לשלם על חשבון ימי מחלה.
למי עלי להאמין? האם ישנו חוק או תקנה שנותן מענה למקרה הנ"ל?
תודה מראש
אבנר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שעות
ד``ר טמיר גפן27/10/2009הי!
בדרך כלל המעסיק מוריד מימי המחלה שצובר העובד במידה ונותרו ימי מחלה. במידה ולא נותרו ימי המחלה פונים לקרנות פנסיה ועדת הקרן דנה בנדון ללא שום קשר לקבית רופא תעסוקתי. ועדת הקרן לא מחויבת להחלטת ר תעסוקתי שבקופה.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקה
אבנר27/10/2009תודה על התשובה אבל המילים בדרך כלל לא מבהירות את התמונה,
אני מבין מכך שזה בהתאם לרצונו הטוב של המעסיק לכן אני שואל שוב:
האם ישנו חוק או תקנה הנותנת מענה לשאלתי המקורית?
תודה מראש
אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת מחלה.
ד``ר טמיר גפן27/10/2009הי!
הדבר תלוי בהסכם שלך עם המעסיק אותו חתמת בכניסה לעבודה. משום שיש לך קרן פנסיה מבטחים קרוב לוודאי ההסבר שקיבלת מקרן פנסיה משקף א המציות.
משום ומדובר בעניין לא רפואי - השאלה הנה בתחום משפטי - ענין דיני העבודה יש לפנות לפורום בהתאם.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מאוד - רפואה תעסוקתיתורד19/10/2009
שלום
אני בת 28 , לאחרונה התגלה אצלי צהבת מסוג C וזה בכמות נמוכה בדם - רק נשאית - לא פעיל , אני עובדת במקצוע פרא רפואי (ריפוי בעיסוק ) בבית חולים מוכר .
אני מפחדת שיפטרו אותי מהעבודה בגלל זה ?!
האם החשש שלי מוצדק
ומה ניתן לעשות , במיוחד שאני מעוניינת להישאר בעבודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד``ר מרק-אלן לוי21/10/2009שלום קודם כל אין כל סיבה לפחד.
בעיסוקיי אני גם רופא תעסוקתי ברמב"ם.
מנכ"ל משרד הבריאות הוציא חוזר במרץ השנה שמתיחס לאנשים שנדבקו מהפטיטיס או איידס.
אין כל בעיה במקצוע שלך המקצועות היחידות שבפיקוח הינן הכירורגיות עם פעולות פולשניות . את רק צריכה לקבל הדרכה במידה ויש מגע עם דם (פצעים אצלך או אצל החולה) ולמעשה לעבוד עם כפפות.
אין כל סיבה בכלל לדאגה.(גם אם היה לך איידס ח"ח זו לא סיבה להפסקת עבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת C
ד``ר טמיר גפן21/10/2009הי1!
קיבלת תשובה מלאה מד"ר לוי ואין לי מה להוסיף.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה מקרב לב
ורד22/10/2009תודה רבה רבה לשניכם
הסרתם אבן כבדה מלבי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתיmanosss18/10/2009
רציתי לשאול את מכובדי איזה סמכות יש לרופא התעסוקתי אם ממליץ לחברה להעסיק עובד בעבודה משרדית והחברה לא עושה כדבריו !! אפילו שהרופא הוא רופא החברה !@!!
לא אני ניגשתי אליו אלא המעביד שלח אותי אליו!!!!!!!!!!!!! אם החברה לא מממשת את המלצותיו אז מי אני ומה אני צריך לעשות ובגלל כל זאת אני לא עובד ולא מקבל תשלום !!!! המעביד מתעלם מתשלום !!!++המעביד עושה כטוב בעיניו מה שמחליט הרופא התעסוקתי לטובת בחברה היא ישר מבצע ומה שלא חטובת החברה הוא ממש לא מתייחס להמלצותיו!!!! למי עלי לפנות בקשר לזלזול ברופא !!!!! ועוד אציין כשביקשתי את המכתב בו כתב הרופא התעסוקתי את המלצותיו סרבו לת לי עד היום !!!!! אם תרצו בשמו של הרופא אפרסם !!! כאן !! וכן יש לי בקשה מהעבודה לגשת שוב לרופא התעסוקתי הנ"ל מה המלצתכם בעיניין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד``ר טמיר גפן18/10/2009הי!
מדובר בסוגיה מורכבת ולדעתי יש לפנות לעו"ד שעוסקים בתחום דיני העבודה ולא לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה \דרכיםmanosss18/10/2009
אני נהג אוטובוס מזה כ20 שנה מהם 5 שנים בחברה שעובד היום לפני כשנה נפלתי על הרגל השמאלית וכאן היתחילו צרותיאספר ממש בקצרה את הקרות אותי לפני שנה !!
קרתה תאונת עבוד\דרכים כי אני נהג אוטובוס בגוש דן ומאז התאונה נהייתה אמטומה ! ברגל וכנראה גם במוח!
מאז האמטומה התנפחה למימדים שאפילו רופאיםלא רצו לטפל בי זורקים אותי ממש מאד לשני וככה נכנסתי לעצבים כי המריבות בינהם ממש היגעילו אותי ונכנסתי איתם לויכוחים וההיתי נמלט מהמיון לא פעם אחת !! לאחר כשלושה חודשי סבל נוראי ודם ש ומוגלה שנוזלים מרגלך ללא הפסקה ! אי הצלחת הרופאים בטיפול וכך החליט רופא עור גש לרופא המשפחה שלך שייתן לך הפניה לפסיכיאטר!! ניגשתי לרופא המשפחה והוא אמר לי אני מכיר אותך יותר מידי טוב בכדי שאתן לך כזה מכתב אם רופא העור החליט שהוא בעצמו יין לך הפניה לפסיכיאטר וכך היה התחלתי לקבל טיפול אינטנסיבי בכדורים ציפרלקס 2 ביום וואבן פראפנאן , בונדרומין, מירו, והמצב רק החמיר1אובחנתי כOCD==PTSD ואני עדיין סובל מגירודים עזים בכל הגוף התפרצויות זעם ,מתח נפשי,חוסר שמחת חיים !לפני התאונה הייתי איש הכי שמח בעולם! רקדן ייווני שתמיד היה במרכז כל מסיבה! היום לי חלומות זוועה חרדה תמידית מסתגר בחדר שלי עם המחשב מבוקר עד לילה מתרחק מחברים ומשפחה נכנס לוויכוחים ורב עם כל מי שנמצא ברדיוס שלי
אנשים ממש לא מבינים אותי כל זה קרה לאחר התאונה שהיום אני סובל והפצע בשלבי החלמה
אני זקוק לתמיכה נפשית וטיפולי יום בשיחות אבל כשאני מבקש מהפסיכיאטרית לפני חודשיים נתנה לי הפניה ואבדה לי ביקשתי לחדש ההפניה אמרה לי למה אתה צריך מה אתה הולך להתאבד? עזבתי אותה שהיא תתאבד ו!!
יש אולי כאן בעולם מישהו שעבר דבר ד ו מ ה !! ויכול לעזור בעיצה טובה שווה אלפי מונים!!
אשמך לקרוא כל דבר בתודה מראש !! ואענה לכל שאלה ואם מישהו יבקש אפילו תצלומים של הזוועה יש לי !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
ד``ר מרק-אלן לוי18/10/2009לא ברור מה השאלה אך התשובה הינה היות ומדובר בתאונת עבודה הטיפול דרך וועדה רפואית של הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה דרכים
manosss18/10/2009שלום ד"ר!!!
אבהיר את שאלתי אני לא עובד כבר שנה שלמה מאז התאונה הרופא התעסוקתי נתן המלצה למעביד להעסיק אותי במשרד ולא על הגה האוטובוס והמעביד שלי לא מוכן לתת עבודה חלופית בתואנה שאני התקבלתי לעבודה בתור נהג אוטובוס ולא רוצה לתת עבודה חלופית ,,
כל זאת אני מתונן שכולם ככולם עושים ממני צחוק וסחבת אין סופית גם וועדות ביטוח לאומי אני ממתין חודשים בין וועדה לוועדה קבעו 40 אחוז נכות וטופס הכרה עדדין מתעכב !! אני לא מקבל טיפולים פסיכולוגים כי אין לי טופס הכרה לא יכול לקנות תרופות שעולות יקר !!!כגון ציפרלקס 150 שח ל20 כדור !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
ד``ר טמיר גפן18/10/2009עדיין לא ברור מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה תעסוקתית תאונת עבודה
manosss19/10/2009השאלה היא האם אדם שנתנה לו 40 אחוזי נכות!!!!!! זמנית !!! מביטוח לאומי!!!!
צריך לקבל טופס הכרה בתאונה !!! מביטוח לאומי?
האם יכול הרופא התעסוקתי של החברה להשבית אותי מעבודה על ההגה ?
ואם נתן המלצה למקום העבודה להשבית אותי מנהיגה אזי מי צריך לשלם לי עבור הישיבה בית והטיפולים שאני נמנע מלקבל בגלל שהמלל לא נותן אישורים מתאימים ואני נאלץ לשלם אפילו על תרופות וביקורי רופאים שזה כל העיניין קשור אך ורק לתאונה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהגלית17/10/2009
אחת ולתמיד ברצוני להבין,
במידה ואני מקבלת ימי מחלה מרופא אך בוחרת בכל זאת ללכת לעבודה,
האם אני מכוסה ביטוחית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית
ד``ר טמיר גפן17/10/2009שלום שוב!
קיבלת ממני מידע רפואי המבוקש.
לגבי ביטוח יש לפנות למומחים בתחום הביטוח.
בהצלחה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, כנראה שלא הייתי מובנת,
גלית17/10/2009תודה על התשובה הקודמת והמרגיעה בנושא הקרינה האלקטרומגנטית.
הבנתי שאני יכולה להיות רגועה ולהמשיך לעבוד כרגיל.
השאלה על ימי המחלה איננה קשורה כלל לשאלה הקודמת.
רציתי לדעת אם אדם אשר מקבל ימי מחלה עדיין יכול ללכת לעבודה ולהיות מכוסה ביטוחית.
שוב אין לזה קשר לשאלה הקודמת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת מחלה
ד``ר טמיר גפן18/10/2009העובד פונה לרופא ולמעסיק ומבטל את חופשת המחלה שקיבל לאחר שמצבו הרפואי השתפר וחש שיכול לשוב לעבוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרינה אלקטרומגנטיתגלית17/10/2009
שלום,
אני נמצאת בשבועות הראשונים להריוני.
להפתעתי, התברר לי כי על גג משרדי מקום עבודתי (כלומר מעל לראשי) מותקנים שני מוקדים של חברות סלולריות, הכוללים שלושה תרנים ומספר אנטנות.
הוזמנה בדיקה של מלר"ז (המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום) שקבעה כי רמת הקרינה בכל המשרדים נעה בין 0 ל-0.2 מיקרוואט לסמ"ר. לא ידוע לי מתי וכיצד בוצעה הבדיקה.
אני עובדת במקום כ-35 שעות בשבוע.
האם מותר לי (כאמור אישה בתחילת הריון) לעבוד בתנאים שכאלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית
ד``ר טמיר גפן17/10/2009התקן העולמי ICNIRP הוא תקן מיושן העוסק רק בהשפעות התרמיות של הקרינה. הוא קובע רמה של 450 מיקרווואט לסמ"ר. קרינה המקובלת ברב מדינות אירופה הוא 10 יחידות קרינה.
בישראל אומץ סף קרינה של 45 יחידות קרינה!! לפחות פי 4.5 ממדינות אירופה ופי 20 מהמדינות המתקדמות.
תעשי חישוב לבד ותביני שחשיפתך הנה שולית.
לידה קלה ובריאות שלמה
ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ עם רופא מומחהרחל14/10/2009
שלום רב,
כיצד אוכל להגיע לרופא תעסוקתי מומחה במסלול "רשת הרופאים" של "כללית מושלם"?
היכן נמצאת רשימת הרופאים המומחים לענין זה?
תודה רבה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים מומחים
ד``ר מרק-אלן לוי14/10/2009אינני מכיר רופאים תעסוקתיים שעובדים דרך מושלם. אם יש כאלה זה מופיע בחוברת של הקופה. רופאים מומחים כמוני או דר, גפן מקבלים לייעוץ או חוות דעת באופן פרטי.(פרטים באתר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיועץ מומחה.
ד``ר טמיר גפן14/10/2009הי!
קיבלת תשובה מד"ר לוי.
גם אני לא מכיר רופאים תעסוקתיים שעובדים דרך מושלם.
מדוע שלא תפני לרופא קופה?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחל
הכללית19/10/2009בהמשך לשאלתך , אין ברשת הרופאים היועצים של "כללית מושלם" רופאים בתחום הרפואה התעסוקתית וזאת מכיון שלרוב בתחום זה מדובר בחוות דעת לצרכים משפטיים, שאינם כלולים ב"כללית מושלם", ולא בייעוץ רפואי.
נשממח לענות על שאלות נוספות בעתיד.
רק בריאות
יערה, נציגת כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרקינסוןקרן11/10/2009
שלום רב!
לאבי מזה לפני כמה חודשים התחיל רעד ביד ימין ורופאים חושדים בפרקינסון. עכשיו המעביד שלו מבקש אישור מרופא תעסוקתי כי אבי כשיר לעבודה. אבי מצדו רוצה להמשיך לעבוד וטוען כי כושר עבודתו לא נפגע וזה רק סימן חיצוני, הוא עובד בקו יצור, השאלה היא האם ללכת לרופא פרטי או לעבור את הבדיקות דרך קופת חולים? כי גם רופא משפחה אמר שהוא יכול לתת הפנייה , מה עדיף לנו? האם לדעתך יש סיכוי כי הוא ימצא כשיר לעבודה?
בתודה רבה מראש, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון
ד``ר טמיר גפן11/10/2009הי!
עדיפות ללכת לרופא תעסוקתי דרך קופת חולים משום שרופא תעסוקתי יכול לבקר במקום העבודה ולתת המלצות אופרטיביות למעסיק כולל מגבלות בעבודה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רופא תעסוקתי קובע חופשת מחלה?טלי05/10/2009
יש לי תור לרופא תעסוקתי.
בשנה קודמת המליץ על עבודה בחצי משרה.
עתה שהבעיות החמירו,ונוספו מחלות וקשיים נוספים אבקש אי כושר עבודה.
במידה והרופא התעסוקתי יקבע אי כושר עבודה,
האם הרופא נותן גם חופשת מחלה עד הזימון לוועדה לפרישה רפואית?
תודה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
ד``ר מרק-אלן לוי06/10/2009שלום .
לשאלה הראשונה יש בביטוח לאומי 2 מסלולים : מסלול תאונת עבודה-מחלת מקצוע ומסלול נכות כללית כך שאם חלית שלא קשור לעבודה (כלומר לא מוכר כתאונת עבודה או מחלת מקצוע) את צריכה לתבוע נכות כללית (כמובן הזכויות פחות טובות).
אם רופא תעסוקתי יקבע שאת בלתי כשירה לעבודה את חופש המחלה ייתן לך הרופא משפחה על סמך הקביעה , אם את עובדת במגזר פרטי בדרך כלל אין חופש מחלה מעל 3 חודשים ויש אז לתבוע גם את קרן הפנסיה לנכות (זמנית או קבוע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית05/10/2009
האם ניתן לשאול אותכם שאלה שקשורה לביטוח לאומי ולווועדות שלהם ,לגבי נכות שלא קשורה לעבודה(לא עבדתי בזמן שחליתי)?
ואם לא,תוכלו להמליץ לי על פורום מתאים(אין לי כסף לעו"ד).
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
ד``ר טמיר גפן08/10/2009שלום לך!
קיבלת תשובה מלאה מד"ר לוי אין לי מה להוסיף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים בריאותייםנטלי04/10/2009
שלום !
אני מעוניינת לדעת מה נזקים בריאותיים עלולים להיות בריתוך פח מגולוון ?
האם עובד יכול לסרב לרתך פח מגולוון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריתוך
ד``ר מרק-אלן לוי04/10/2009שאלה טובה אך התשובה ארוכה מידי כדי להנתן כאן. יש הרבה פרמטרים משתנים כמו אוורור סוג האלקטרודות ציוד מגן זמן עבודה.......
עובד תמיד יכול לסרב לבצע את עבודתו ואם זה מוצדק לעמוד על כך. אם לא מוצדק הוא יהיה מחוץ למערכת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריתוך מגולוון.
ד``ר טמיר גפן08/10/2009שלום רב!
כפי שקיבלת תשובה מד"ר לוי השאלה די מורכבת ותשובה עוד יותר.
דבר תלוי במשתנים רבים כמו סוג גלוון, אמצעי בטיחות זמן עבודה שטח עבודה סוג אלקטרודה וכו'
רתך מקצועי מכיר את הסיכונים אלו וגם יודע אך למנוע נזקים. לגבי סירוב.
השאלה די קשה הרי רתך זה המקצוע. זה כמו שרופא מנתח יסרב לנתח בגלל שחולה סובל מהפטיטיס B. כמובן במידה ומבקשים ממנו לנתח בלי כפפות וללא מסכה הרי יכול לסרב. אותו הדבר לגבי הרתך. במידה ומעסיק נותן לו כל ציוד מגן הדרוש ושטח עבודה ותנאי עבודה הדרושים הרי זה המקצוע שלו לרתך. במידה ונשמרים כל התנאים הדרושים לא צפוי נזק
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות עתידיתחנן03/10/2009
אני מבוטח בביטוח תאונות אישיות בחברת ביטוח ולאחרונה נפגעתי בתאונה .
חברת הביטוח שלחה אותי למומחה מטעמה שהתעלם לחלוטין מחוות הדעת של הרופא שטיפל בי וקבע שלא נשארתי עם נכות עקב התאונה .
האם אוכל לדרוש באם אגיע לבית משפט (או מחברת הביטוח) שיקבע לי נכות עתידית עקב החמרת מצב למרות שמומחה חברת הביטוח טוען שלא נשארתי נכה מהתאונה.
תודה
דרור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
ד``ר טמיר גפן03/10/2009הי!
מומחים שונים מערכים אותה הנכות באחוזים שונים. כאשר ההבדלים לא משמעותיים בדרך כלל מתפשרים עם חברת הביטוח. במידה והפערים גדולים מאוד ייתכן ויש מקום לפנות לבית משפט. בית משפט ממנה מומחה מטעמו שקובע את קביעתו שבדרך כלל קביעה זו הנה הקובעת.
בהצלחה. ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפליתדורון02/10/2009
שלום
נמצאתי כסובל מתעלה קרפלית ב2 הידיים ןבעית עצבע ירי .יש לי חוות דעת מניורוכירורג ואישור רופא תעסוקתי , כרגע בהגשת תביעה לב"ל . קיבלתי מכתב ממעביד שאני עובד בממוצע 2 שעות ביום עם כלים רוטטים למרות שאני עובד עם כלים רוטטים ועבודה עם כלים ידניים יותר מממוצע של 2 שעות ביום .
האם יש הגדרה לזמן חשיפה בעבודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה
ד``ר מרק-אלן לוי05/10/2009שלום
לא ידוע לי על זמן חשיפה ממוצע . יש הגיון של משך חשיפה (חודשים שנים) ויש עניין של רגישות אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורון05/10/2009שלום
הכוונה לחשיפה של מספר שעות ביום עם כלים רוטטים . אני עובד במפעל כ30 שנים לרוב בהכללות נכון לא כל יום אני חשוף לכלים רוטטים אבל מבצע פעילות אחרת רוטורית כגון עבודה ידנית סגירת ברגים עם מפתח רצט . בנוסף נאמר לי שכנראה אצטרך לעבור חקירה בביטוח הלאומי למה הכוונה
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר מרק-אלן לוי06/10/2009עבודה הדורשת הפעלת כוח יכולה לגרום ל CTS.
חקירה בביטוח לאומי זה על מנת לוודא כי זה מהעבודה ולא מבניית סירת דייג לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורון06/10/2009שלום
עליתה עלי , האמת שבין הייתר עסקתי בבניית סירות אבל לא לילדים גדולים מידי :-)
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)