מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףףמיטל02/07/2012
שלום רב אים בן זוגי השתפשף על איבר מיני עים תחתון ואני בלי תחתון ואיבר מינו נגע לי טיפה באיבר המין אך ללא חדירה כשהוא בלי תחתון? יש מצב כך להריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשךך
מיטל02/07/2012כלומא הוא השתפשף עליי עים תחתונים ורק אח"כ היה בלי לכמה שניות ונגע באיבר מיני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
חגית02/07/2012מיטל
לא, אין סיכוי ככה להיכנס להריון
יחד עם זאת, ממליצה לך לא לקחת סיכונים כאלו בפעמים הבאות ולשמור על עצמך( גלולות, קונדום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012אין סבירות להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאורה בבקשה
מיטל03/07/2012גם כאשר איבר מינו נגע באיבר מיני ללא חדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאורה בבקשה - תגובה
לי ראובני05/07/2012הסיכוי מאוד קלוש שתא זרע יצליח לחדור לתוך הנרתיק ולהגיע לביצית.
מה שכן, אם היתה חדירה חלקית, זה משהו אחר, אבל אם היה רק מגע חיצוני, אין סיבה לדאגה.
להבא, כמו שהמליצו לך, כדי לך להתחיל גלולות או קונדום ולא להיות לחוצה כל הזמן סביב מגע מיני שאמור להיות נעים ומהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי בבקשה
מיטל07/07/2012לא הייתה חדירה חלקית אך נראה לי שהייתי בביוץ מה זה משפיע אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי בבקשה - תגובה
לי ראובני08/07/2012לא משפיע אחרת
אם לא היתה חדירה אז לא היתה חדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמירה בחוץ.. יש סכנות?נורית01/07/2012
היי
זה נכון שאם היינו יחד בג'קוזי ושכבנו אין מצב שאהיה בהיריון כי ברגע שהזרע פוגש אוויר אז "פג תוקפו" והוא לא יכול להכניס אותי להיריון??
אני ממש לחוצה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמירה בחוץ.. יש סכנות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012אי אפשר להכנס להירון ממגע בג'קוזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מיניבת 3001/07/2012
שלום, אני בת 30.נשואה ארבע שנים ואמא לילדה בת שנתיים. אני פונה אלייכן כי אני קצת מודאגת מהמצב ומהיחסים ביני לבין בעלי. בשנה האחרונה יוצא שאנחנו מקיימים יחסי מין בערך פעמיים בחודש, זה קורה כי לי ירד מאוד החשק, אין לי כוח להיות איתו ובשעות שהוא רוצה אני תמיד מוצאת מה לעשות. אציין שכאשר אנחנו כן מקיימים יחסים אז אני כן נהנת,כן גומרת אבל אני מרגישה שיש מחסום נוראי וצריך ממש להתאמץ כדי לעבור אותו. בנוסף אני אף פעם לא מצליחה לגמור מהחדירה, אני מקיימת יחסים קרוב ל-10 שנים ועדיין מרגישה כאבים בזמן החדירה. בעלי לא מציק לי ודי מבין אבל אני יודעת שזה מאוד מפריע לו ומידי פעם הוא "זורק" כל מיני הערות שגורמות לי להבין שהוא מאוד מוטרד מהנושא הזה. אני אציין שאני בתקופה קצת סוערת, אני בטיפול פסיכולוגי בגלל דברים אחרים אבל ממש לא מסוגלת להביא את זה לטיפול ולדבר על זה בחופשיות, זה מאוד מביך אותי.
מה אני יכולה לעשות? איך משפרים את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני - תגובה
לי ראובני01/07/2012אם יש כאבים בחדירה זה די ברור שלא יהיה חשק. זה משהו שצריך לבדוק ולטפל בו בהתאם. אין סיבה שימשיך לכאוב לך, כל כך הרבה זמן אחרי שרכשת ניסיון ואחרי לידה. זה יכול להיות מצב רגשי או פיזי שלא קשור לראשוניות של החוויה אלא לדלקת או פטריה או קושי לשחרר ולהרפות. אבחון אצל רופאת נשים עם רקע סקסולוגי יכולה לעשות את ההבדל ולעזור לך בענין.
ובנוסף לטיפול הפסיכולוגי, אני מאוד ממליצה לך ולבן זוגך לפנות לטיפול מיני זוגי שבו תבררו יחד את הצרכים שלכם מהמיניות בחייכם ותחשבו כיצד אתם כזוג מוצאים דרך להנות ולהגדיר מה מתאים לכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לי
חגית01/07/2012תודה לי
לגבי הדלקת, הייתי אצל רופאת נשים פעמיים ובשתי הפעמים היא ראתה דלקת ונתנה לי שני סוגי נרות. העניין הוא (זה מאוד מביך אותי אפילו לכתוב את זה ) שיש לי חשש מלהחדיר לעצמי את הנרות, אני אף פעם לא השתמשתי בנרות וגם לא בטמפונים, המחשבה מפחידה אותי, אני כל ערב אמרתי לעצמי אני היום אנסה ואיך שמגיע הרגע, אני לא מסוגלת לזה. יש לי פחד נוראי לא יודעת אפילו להסביר. ולגבי הטיפול מיני, אפשר קצת פרטים? למי אני יכולה לפנות? כמה בערך טיפולים בדר"כ נהוג לעבור? מה העלויות?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לי - תגובה
לי ראובני02/07/2012התיאור שלך הוא מעניין מפני שאת אחרי לידה (עם ילדה בת שנתיים) כלומר קיימת יחסי מין. האם לא היה חשש מחדירה אז? האם קרה משהו שיצר פחד מחדירה?
את מבינה שהעדר טיפול מונע פתרון לבעיה....
טיפול מיני במחיר מוזל יש בכל בית חולים במרפאות חוץ או אצל מטפלים פרטיים
תיכנסי לאתר איטם לבחור מטפל המתאים לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למומחיות היקרותש.30/06/2012
בן זוגי אוהב לחכך את הזין שלו בבטן שלי, ולגמור עליה.
זה גורם לו הנאה מדהימה...
דווקא נורא נחמד לי שהוא אוהב זאת, שהבטן שלי כל כך סקסית בעיניו.
(מה גם שהוא עושה הכל, כולל הכל, לספק אותי מינית.)
זה פשוט נראה לי מוזר.
שמעתן פעם על גבר שאוהב לאונן על הבטן של אשתו?
זה לא חריג?.
לדעתכן, כדאי לי להרשות לו למשיך?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למומחיות היקרות - תגובה
לי ראובני01/07/2012במיניות אין נכון או לא נכון
יש רק את מה שמתאים לשני הצדדים
אם זה נעים לו ולך אין בעיה אם זה, למה להכנס לתכתיבים חברתיים המנותקים מן הקשר שלכם ועשוים לפגוע בהנאה שלכם?
אם הוא מסוגל גם לגמור בחדירה (אולי בעתיד תרצו להיות הורים) ואין לו בעיה להנות גם כך, אז מעולה.
לעיתים יש גברים המתרגלים לאונן באמצעות חיכוך על מזרון ואז ההרגל מקשה עליהם לגמור בחדירה, אבל לא נראה שזו בהכרח צריכה להיות הסיבה לתשוקה שלו לבטנך....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיק ?אורי22/06/2012
שלום.
אני בן 60 ואשתי בת 50 .
לאחר קיום יחסים מין בלבד העור החיצוני באבר המין שלי אדום עם כתמי שפשוף אדומים כמו כוויות .
האם יכול להיות יובש נרתיקי של אישתי ?
השתמשנו בשמן שקדים ואולי שמן השקדים גורם לי לכוויות בעור ?
התופעה לא קיימת תמיד , אבל היא קיימת .
מה לדעתכם הסיבה לכך .ומה דרך הטיפול .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2012כדאי לפנות לרופא עור ליעוץ, בינתיים אל תשתמשו בשמן שקדים אלא נסו ג'ל סיכוך על בסיס מים או שמן אחר כמו שמן ויטמין E שמן קלנדולה או שמן זרעי ענבים - כל אלו ניתן להעזר בהם ביחסי מין ואינם גורמים לגירויים
בנוסף כדאי שאשתך תץפנה לרופא נשים לברר בקשר ליובש הנרתיקי. אפשר לתת לה משחה מקומית הורמונלית כדי לפתור את בעית היובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוכנה נפשית לפעם הראשונהרונה17/06/2012
אני ממש מרגישה שאני מוכנה נפשית ומינית להיות עם חבר שלי , אני בת 17.5 , אבל אני חושבת שאני יותר בוגרת מהגיל שלי.. בכל אופן, חברות שלי שהתייעצתי איתן מרגיעות אותי שהסיכוי להיכנס להריון בפעם הראשונה הוא ממש נמוך , אז רציתי לשאול, זה נכון?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין הדברים
לי ראובני18/06/2012שלום לך,
ראשית, אני שמחה שאת מנהלת דיאלוג פתוח וחופשי עם חברות ומרגישה קרובה מספיק לשתף אותן בהחלטה אינטימית כל כך . יחד עם זאת, חשוב לעשות הפרדה בין השיחה הרגשית לבין הידע שאת מקבלת מהן.
בפעם הראשונה אפשר להכנס להריון בדיוק כמו בכל פעם אחרת. אין קשר בין הדברים. העובדה שזו הפעם הראשונה לא אומרת שאין סיכוי להכנס להריון.
וכאן מגיע החלק השני: אם את מרגישה מוכנה נפגשית לקיום יחסי מין, את צריכה גם לבדוק איך את שומרת על עצמך ועושה את הכל כדי להיות מוגנת מבחינה מינית- נגד מחלות ונגד הריון לא רצוי.
אם זו הפעם הראשונה עבור שניכם אין צורך בקונדום.
אבל בהחלט שווה ללכת לרופאת נשים להתאים גלולות......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שזה באמת לא נכון
טל21/06/2012וגם קראתי שם על שיטת הימים הבטוחים. בהנחה שהמחזור שלי סדיר, האם זה משהו שאת ממליצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שזה באמת לא נכון - תגובה
לי ראובני21/06/2012לא
מפני שאף פעם אי אפשר לסמוך על זה במאה אחוזים
את צריכה לבחור בפתרון שבאמת תרגישו כזוג נינוחות ושלווה
למה לא קונדום או גלולות?
למה להסתכן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רביזיו ויחסיםיוסי06/06/2012
שלום!
אישתי ילדה לפני קצת יותר משנה (לידה ראשונה).הלידה הייתה בסדר אך הסתיימה ברביזיו להוצאת שאריות השיליה,חיתוך ואיחוי לא טוב,כך שהיום ממש כואב לה ביחסי מין,מה שגורם לה להימנע מזה לגמרי ולא לרצות כלום בעניין.היא לא נהנית מזה יותר.היא לא מוכנה לשמוע על ניתוח אסתטי וגם משחה מאלחשת ניסינו והיא לא עושה לה טוב,מה גם שהיא לא מרגישה כלום! ברור שזה מעיב ומקשה.
מה ניתן לעשות, כדי שתוכל לחזור לתפקוד תקין בכל זאת מבלי התערבות פולשנית? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסיותרפיה לשיקום רצפת אגן
לי ראובני07/06/2012שלום
אני מבינה את הכאב והתסכול
מציעה לכם להפגש עם רופאת נשים המומחית בנושא של מבוא הערייה וטיפול אחרי ניתוחים. לעיתים באמת יש תפירה לא מוצלחת אשר קושרת קצוות עצבים ויוצרת כאבים בחיכוך. אני הפנתי בעבר מטופלת לד"ר אחינועם לב שגיא אשר אבחנה והפנתה לטיפול בעיסוי לשיקום וסייעה למטופלת.
מאיזה אזור אתם בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברח לי החשקמירית31/05/2012
אני משתמשת ביסמין ומידי תקופה משהו כמו פעם בחצי שנה בורח לי החשק טוטלית ואני לא מצליחה להדליק שוב .יש איזה טיפות או משהו להגביר את החשק(אין לי בעיה עם בן הזוג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברח לי החשק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/06/2012לצערנו אין טיפות שמגבירות חשק מיני.
ירידה בחשק יכולה להיות תלויה במצבים נפשיים - לחץ, דכאון, מתחים, עייפות, ועוד גורמים. הגלולות יכולות לגרום לירידה בחשק באחוז מסויים מהנשים
החלק הטוב שהחשק בורח לתקופה וחוזר אחר כך כך שזו לא בעיה קבועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נעימות בזמן סקסרוני23/05/2012
היי לכולם:) אני בחורה בת 21, יש לי חבר קבוע כבבר 3 שנים והתחלנו לשכב מאוחר מאוד (אחרי שנה וחצי של קשר), הסיבה המרכזית היא שפשוט לא הצלחנו כי איבר המין שלו לא הצליח להכנס לתוכי (אין לו איבר מין גדול פשוט כנראה הנרתיק שלי או מה שלא יהיה מאוד קטן), עד היום בהרבה מאוד תנוחות כואב לי (במיוחד כשהוא מאחורי) לשכב והדבר שהכי מפריע לי הוא שאחרי שאנחנו במהלך הסקס משהו כמו דקה אני מרגישה צורך ללכת לשירותים (מספר2, כן זה נורא מביך אבל אני לא יודעת מה לעשות) וגם בתנוחות שלא כואבות פשוט לא כזה נעים לי, ניסיתי כבר חומר סיקה.
בבקשה תעזרו לי, תיעצו לי, תנו אותי או לא יודעת מה כי אני נורא רוצה להנות מזה ואני נורא אוהבת את חבר שלי וזה פשוט מעיק על מערכת היחסים ועל הצרכים אחד של השני.
תודה רבהה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נעימות בזמן סקס - תגובה
לי ראובני24/05/2012שלום לך,
אני חושבת שאין זמן שהוא "נכון" להתחלת קיום יחסי מין, עצם העובדה שאת מרגישה שהתחלתם באיחור מעידה על לחץ שאת שמה את עצמך בתוכו, וחבל, את צריכה להרגיש מחוברת ונינוחה במהלך היחסים וסביב התדירות שלהם.
האם את נהנית ממה שקורה?
האם את מרגישה גירוי?
באיזה אמצעי מניעה את משתמשת? (גלולות נוטות לייבש כמו גם שימוש בסבונים וגינליים). בכל מקרה, מה שהכי מומלץ כרגע לעשות זה לפנות לרופא/ת נשים עם רקע סקסולוגי כדי לשלול כיווץ יתר של שריר רצפת האגן בזמן חדירה, לראות שאת באמת רפויה ושלווה לקראת החדירה.
חומר סיכה גם יכול לעזור אבל גם משחק מקדים ממושך ובאמת להיות מחוברת לגוף שלך ולרצונות שלך סביב הסקס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקרת זכוכית פסיכולוגיתליאור19/05/2012
שלום
אני בת 21.5, עם נסיון עשיר למדי.
אף פעם לא הגעתי לאורגזמה- לא לבד, לא עם גבר, לא עם אישה, לא בשום צורה של מין קונבנציונלי.
הבעיה שלי היא פסיכולוגית, אני בטוחה... אני פשוט מפחדת להגיע לסוף כי אחריו אין לאן להתקדם. זה גורם לי להגיע תמיד למצב שאני מפסיקה כשהתחושה הופכת חזקה מדי (מפסיקה את עצמי/בועטת בפרטנר/משתוללת באופן בלתי רצוני שלפעמים נראה חיצונית כאילו אני גומרת).
מה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה לגבי התרחבות הנרתיקאורלי17/05/2012
האם לאחר כל לידה אצל כל אישה הנרתיק מתרחב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי התרחבות הנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012במידה מסוימת כן -תלוי בחוזק השרירים הבסיסי שלה חוזק הרקמות הרכות, גודל הילוד, גנטיקה, אם נעשתה אפיזיוטומיה ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי התרחבות הנרתיק - תגובה
לי ראובני19/05/2012כן, אבל אפשר ללכת אח"כ לפיסיותרפיסטית לשיקום רצפת אגן ולפילטיס ושאר סוגי התעמלות המחזקים את שריר רצפת האגן ומשקמים אותו אחרי לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקיום יחסי מין לאחר לידהחגית04/05/2012
שלום!
ילדתי את בתי הבכורה לפני כשנה ושלושה חודשים.
לפני ההריון החשק המיני היה בסדר, בהריון בניגוד לנשים אחרות נמנעתי מקיום יחסי מין (קיימנו אולי פעמיים - שלוש).
מייד לאחר הלידה פחדתי לקיים יחסי מין בגלל התפרים (למרות שהרופא נשים אמר שהם נמסו והכל בסדר).
כיום, שנה ו - 3 אחרי הלידה, לא קיימנו עדיין יחסי מין למרות שבעלי מאוד מעוניין (וגם אני). הבעיה היא שאני מפחדת. לא יודעת למה. גם כואב לי כשהוא מנסה לחדור. ניסינו כמה פעמים והוא לא הצליח לחדור כי כל פעם כאב לי. בנוסף גם לא רטוב לי באיבר מין כמו שתמיד היה רטוב. ניסינו חומר סיכה אבל זה לא עזר.
אני ממש מפחדת, קראתי על עוד מקרים כאלה אבל זה ממש מפריע לי.
קראתי שזה יכול לנבוע מהרבה דברים (בעיקר מרצפת אגן).
השאלה שלי זה האם יש לכם פתרון? ידוע לכם ממה זה? לאיזה רופא אפשר לפנות? גניקולוג רגיל או רופא אחר?
ממש חשוב לי להחזיר לנו את חיי המין, נמאס לי לאכזב את בעלי ואת עצמי... :-/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקיום יחסי מין לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012למעלה משנה אחרי לידה לא אמור לכאוב ביחסי מין אלא אם יש בעיה..
יכול להיות בעיה נפשית - חרדה מכאב שעלול להיות כשאז את מתכווצת חוסמת את פתח הנרתיק וחדירה במצב כזה אכן תכאב
או מה שיותר סביר שיש בעיה פיזיולוגית - או שהריפוי של התפרים לא תקין, או שפיתחת בעיה שנקראת וסטיבוליטיס שלאחר לידה שזה רגישות יתר בפתח הנרתיק שנובעת מבעיה עצבית.
חסר לי נתונים רפואיים עליך האם את מניקה האם נוטלת גלולות למניעת הריון - כל אחד מהפרמטרים האלו יכול להשפיע ולגרום לשינויים בעור הנרתיק או ליובש בזמן חדירה.
כדאי לפנות לרופא נשים המתמחה במחלות העריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
חגית05/05/2012לא מניקה כבר מעל חצי שנה ולא נוטלת גלולות. השתמשנו בקונדום לפני ההריון ואחרי ההריון ניסינו כל מיני סוגים (בעיקר יותר שומניים וכאלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012יכול להיות רגישות בעור כפי שאמרתי פני לרופא נשים המומחה למחלות העריה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו בנרתיקגבי02/05/2012
יכול להיות שיש תולעים בנרתיק? או שמדובר בתולעים שעברו מפי הטבעת לשם? ואם כן, האם הם ממש נכנסים פנימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו בנרתיק - תגובה
לי ראובני03/05/2012יכולה להיות הדבקה של נגיפים וחיידקים מפי הטבעת לנרתיק
זה קורה כמובן בגלל ניקוי לא נכון של צואה
צריך לנקות לאחור ולא לפנים
וכמובן אם מדובר בקיום יחסי מין אנאליים, אז להשתמש תמיד בקונדום
גם בגלל הגיינה אבל גם בגלל העובדה שאין בפי הטבעת לחלוחית טבעית אז צריך להעזר בלחות של חומר הסיכה המכסה את הקונדום.
כרגע, שווה ללכת לרופא נשים, לקבל טיפול מתאים בהתאם למה שיש
אולי אפילו לעשות תרבית או בדיקות דם/ שתן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףלימור23/04/2012
היי שלום אני בת 21 בתולה רק לפני שבוע קימתי עם חבר שלי יחסי מין בהתחלהה היה לי ממש קשה כי הנרתיק שלי ממש צר ושהוא הכניס לי חשבתי שאני הולכת למות.. ופעם ראשונה לא ירדלי דם ופעם שניה ששכבנו ירד לי דם במשך שלושה ימים העם הוא פתח אותי עם כן למה כול פעם קשה לו להכניס ליי ...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
לי ראובני23/04/2012הפעמים הראשונות אכן עשויות להיות כואבות ואכן יכול להיות שקרום הבתולין נקרע לאיטו ולא בהכרח במפגש הראשון. אין סיבה לדאגה או לחשש
אפשר לפנות לגיניקולוגית לבדוק שהכל תקין
שווה לקנות חומר סיכה על בסיס מים כדי להקל על החדירה ואולי לעשות כמה נשימות להרפייה לוודא שהשרירים אינם מכווצים ויוצרים כאב נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה כושלתדנה18/04/2012
שלום,
אני דנה בת 19.5 בתולה, נמצאת במערכת יחסים מספר חודשים ומרגישה מוכנה לשכב עם בן זוגי. אני לא יודעת אם זה קשור אבל מבנה גופי צר ורזה, אני צרה למטה ופוחדת מאקט החדירה מאוד. מאוד יביך אותי ויבאס אם נגיע למצב של קיום יחסי מין ונצטרך להפסיק כי זה יכאב לי. לא הייתי רוצה להגיע לכזה מצב.
מה שניסיתי לעשות בבית עם עצמי כשאני לא בלחץ, בעצם להחדיר לנרתיק חפץ דמוי איבר מין זכרי וכך להכין את עצמי. ואם יש איזשהו כאב שאני אמורה לעבור בפעם הראשונה, עדיף שאחווה אותו לבד עם עצמי. ניסיתי לעשות זאת כמה וכמה פעמים במהלך התקופה האחרונה. ופשוט לא הצלחתי.
פה השאלה שלי, למה לא הצלחתי להחדיר אותו? אני מרגישה שפיזית פתח הנרתיק שלי קטן מדי ולא מאפשר לי להחדיר אליו. (מציינת שהייתי נינוחה ומגורה כך שאלמנט הלחץ לא זה שהשפיע).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירה כושלת - תגובה
לי ראובני19/04/2012שלום לך
הרבה פעמים נשים שמרגישות לחץ או מתח לקראת חדירה מכווצות את איבר המין שלהן- את שריר רצפת האגן והנרתיק באופן שהופך להיות ממש לא רצוני עד שהן אפילו לא מצליחות להחדיר טמפון.
התרגולים שאת עושה בבית הם חשובים, אבל היה שווה ללכת לפיסיותרפיסטית לשיקום רצפת אגן שתוכל ללמד אותך טכניקות הרפייה בנוסף כך שתרגישי רפויה ומשוחררת או לפחות יותר שליטה בשריר כך שתצליחי להחדיר לתוכו טמפון או מרחיב או איבר מין גברי כרצונך.
חשוב לי עוד לציין שאין קשר בין מבנה גוף חיצוני לפנימי כלומר נשים מאוד רזות עדיין יכולות לקיים חדירה ואין סיבה להרגיש מתח או אי נעימות סביב זה
מפגש עם גיניקולוגית יכול אף הוא להסיר את המתח והלחץ סביב נושא החדירה ולשלול וגינסמוס (הבעיה של כייוץ לא רצוני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)