מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליווי פסיכולוגי בפיתוח צעצוע חדשעידן21/01/2010
שלום,
אני ואישתי בעלים של חברה שמפתחת צעצוע מאוד יחודי לתינוקות מגיל שנה עד שלוש.
במהלך הפיתוח אנו זקוקים ליעוץ של פסיכולוג/ית מתמחה בגיל הרך.
אני יותר מאשמח לקבל הצעות והמלצות על אנשי מקצוע בתחום
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידן
בשמת אהרונסון22/01/2010שלום עידן,
פסיכולוגים התפתחותיים הם בעלי ההכשרה הפסיכולוגית המקיפה והאיטגרטיבית ביותר להערכה ולטיפול בלדים בגיל הרך, על כן אמליץ על יעוץ פסיכולוג התפתחותי. אישית אינני נוהגת להמליץ כאן על איש מקצוע כזה או אחר, אך תוכל להסתייע באלפון הסתדרות הפסיכולוגים (אתר הפ"י) ולחפש בין חברי החטיבה ההתפתחותית. גם מנהלות פורום זה נמנות על חטיבה זו.
http://www.psychology.org.il/phonebook/
בהצלחה בפיתוח,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד/הצבת גבולותליזי20/01/2010
שלום לכן,
אני אמא לנסיך בן שנה ושלושה חודשים ובנוגע להצבת גבולות, יש לי שאלה עקרונית - מה הדרך הנכונה למנוע הישנות של התנהגות בלתי רצוייה? למשל, אני לא רוצה שהוא יגע במחשב(ואין לי כל דרך לשים את המחשב במקום אחר מלבד הסלון, שזה מגרש המשחקים שלו...)בתחילה הסברתי בתקיפות , אח"כ עברתי לדרך של העברת תשומת הלב וזה גם לא עבד.אמרו לי שצריך פשוט לאמר לו פעם אחת שאני לא מרשה ולאחר מכן בכל פעם שהוא מתקרב למחשב להרים אותו בלי לכעוס או להסביר ולהרחיק אותו משם והוא כבר יבין - אבל אף אחת מהשיטות לא עבדה ...
יש לציין שאני יודעת שהוא מבין שזאת התנהגות לא רצוייה כי הוא מסתכל עלי ועושה את זה, כאילו מחכה שאני אומר לו משהו...
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למידה אורכת זמן
בשמת אהרונסון22/01/2010לום ליזי,
בנך נמצא בגיל שבו הוא חוקר נמרצות את העולם, כולל חפצים מעניינים בסביבה, וגם את תגובות המבוגרים למעשיו. עצם היכולת שלו לעורר את תגובותיך מסב לו הנאה טבעית ובריאה, וכך הוא מבין שיש לו השפעה על העולם, שהוא "מישהו". למידה וחינוך אורכים זמן ומתבצעים למשך שבועות, חודשים ושנים. לא מצופה ממנו בגילו הרך להבין ולקבל איסורים בפרק זמן כה קצר. עצתי לך דומה לעיצה שכבר ניתנה לך- מרחיקים אותו מהדבר האסור וגם אומרים לו בקצרה אסור. חוזרים ומרחיקים כל פעם שצריך. קחי בחשבון שהמחשב מאוד מפתה אותו, ולכן יחזור אליו שוב ושוב. האם ניתן לכסותו/להסתירו במהלך היום כאשר לא בשימוש? אולי אפילו לשנות את המיקום שלו באופן זמני, שכן זה מהווה פיתוי רציני שהקטן לא יכול להתגבר עליו כרגע.
עם מניעה עקבית של התקרבות למה שאסור להתקרב אליו, בסופו של דבר יבין את המגבלה.
בברכת אורך רוח, סבלנות ופתרונות יצירתיים, שיהיה בהצלחה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליזי24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתמיטל20/01/2010
שלום רב,
הכנסתי את בנותיי התאומות בגיל שנה וחצי למשפחתון ( 5 ילדים כולל אותן ) עם מטפלת אחת מקסימה שהמשפחתון נמצא בביתה. וילה גדולה עם חצר , חדר משחקים לילדים שבו הם גם ישנים, פינת ישיבה והאכלה. אבל זה לא גן אמיתי: מספיק שילד אחד לא נמצא הן כמעט לבד... ואין אינטראקציה עם ילדים כמו שיש בגן....ובכל זאת הן בתוך בית.
רציתי חממה כזאת כמו הבית נכון לגיל שהן נכנסו לשם. אבל בספטמבר הן יהיו כבר בנות שנתיים וחצי ואני מתלבטת האם להשאיר אותן עוד שנה? או להעביר אותן לגן אמיתי..... מכל המשתמע מיכך.. עם יותר ילדים.... עם המוןןןןןןןן משחקים, עם יותר פעילויות. או שהן עדיין רכות וקטנות וכדאי בכל זאת להשאיר אותן במשפחתון.
אשמח לשמוע את דעתכן המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי....
מיטל23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה......
מיטל25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מסגרת גנית לתאומות
אודט בוקאי27/01/2010שלום מיטל
אכן נשמע שלגיל שנה וחצי מסגרת המשפחתון התאימה לבנותייך התאומות (מסגרת שסיפקה יחס אישי, עם אוריינטציה למילוי הצרכים הבסיסיים-אוכל/שינה/החתלה וכו') ואילו כעת, לקראת גיל שנתיים וחצי, הצרכים שלהן בתחום החברתי וגם ביתר התחומים-הקוגניטיבי, המוטורי וכו'.. השתנו, והן זקוקות למסגרת יותר מובנית, עם יותר חשיפה לתכנים, דרישות גבוהות יותר, עצמאות ויכולת למידה של כללים חברתיים.
אם בנותייך מפותחות בהתאם לגילן, אין כל מניע לרשום אותם למסגרת גנית. אם יש לך ספק לגבי מידת הבשלות שלהן להתמודדות עם ילדים בגילן, את יכולה למקד את החיפוש שלך במסגרת גנית עם מעט ילדים יחסית, עם טווח גילאים מצומצם ככל שניתן סביב הגיל שלהן ועדיפות שהן יהיו בין הגדולות בגן. גם מסגרת גנית עם חלוקה לקבוצות (צעירים ובוגרים) יכולה לתת מענה מותאם לצרכים של הגילאים השונים.
חשוב לי לציין, שכאשר דנים בהתאמת מסגרת לתאומות, חשוב לקחת בחשבון את הצרכים האינדווידואליים של כל אחת-האם שתיהן מפותחות באותה המידה? האם לשתיהן תתאים מסגרת עם כמות יחסית גדולה של ילדים, כמו בגן, או שאחת מהן זקוקה למסגרת קטנה יותר וכו'.
גם אם לא מבצעים הפרדה בין תאומים, חשוב להנחות את צוות הגן לבצע ביניהם הפרדה ככל שניתן בפעילויות השונות, זאת על מנת לאפשר לכל תאום לפתח אישיות נפרדת משל אחיו ולאפשר לו לפתח זהות משל עצמו(חברים שונים/העדפות שונות של משחק וכו')
בהצלחה,אודט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפת צדגל19/01/2010
שלום,
לאחרונה שמנו לב שבני (שנה ו-4) משתמש הרבה ביד שמאל, וניתוח קצר העלה שרוב הזמן אנחנו בחוסר מודעות גורמים לו לכך (לדוגמה - אני יושבת מצד שמאל שלו בזמן האוכל ולכן תמיד מגישה לו כפית וכו ליד שמאל). האם זהו סימן שהוא שמאלי? האם זה בגלל שאני מרגילה אותו לכך?
האם כדאי לשנות צד ולנסות לעודד את צד ימין? האם העדפת צד (ימני או שמאלי) היא תכונה מולדת או נרכשת?
תודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת דומיננטיות יד בגיל הרך
אודט בוקאי27/01/2010את שואלת שאלה מתחום הריפוי בעיסוק, אך אנסה לענות לך ככל יכולתי.
העדפת צד היא תכונה מולדת , אך ידוע כי כאשר סביבה מחזקת שימוש ביד מסוימת באופן קבוע(למשל, אוסרת על שימוש ביד "הלא רצויה" ומעבירה באופן אקטיבי ליד "הרצויה") תווצר העדפה ליד המחוזקת, אך יחד עם זאת יתלוו לכך קשיים בעתיד, מאחר שזו לא היד הדומיננטית על פי הנטייה המולדת.
המקרים בהם חשוב לתת הזדמנות שווה לשני הצדדים קשורים יותר לתינוקות רכים שבגלל מגבלת התנועה שלהם-תלויים באופן בו מניחים אותם:כאשר משכיבים תינוק רך לישון-להשכיב פעם עם הראש ימין ופעם שמאל. להציג לו גירויים סביב המיטה בכיוונים שונים.כך גם לגבי תינוק יונק-להגיש לו כל פעם שד אחר.
בעבר, רווחה הדעה כי דומיננטיות שמאלית מייצגת בעיה בתפקוד המוח/הנוירולוגי. כיום ידוע כי אין לכך הוכחות של ממש וההמלצה הגורפת היא לא להתערב בתהליך רכישת הדומיננטיות.
ככלל, ניתן לקבוע דומיננטיות יד לקראת גיל שנתיים-שנתיים וחצי. מגיל זה, כאשר מבחינים בהעדר דומיננטיות בידיים(שימוש לסירוגין בשתי הידיים) חשוב לבצע מעקב עם מרפאה בעיסוק. אם בנכם משתמש באופן קבוע ביד מסוימת, גם אם זו יד שמאל-שהרי הוא השיג דומיננטיות יד וזה תהליך תקין וטוב.
ואופרטיבית-נסו לא להגיש לבנכם חפצים(כלי אוכל/צבע/משחק) ליד מסוימת, אלא , הניחו לפניו את החפץ ותנו לו לבצע את הבחירה. כל התערבות מצדכם מיותרת-תנו להתפתחות הטבעית לעשות את שלה.
אם יש לכם עדיין שאלות בנושא-מומלץ לפנות לפורום של מרפאות בעיסוק.
בברכה, אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מלמדים תינוקת לסדר את המשחקיםרוית19/01/2010
איך מלמדים תינוקת אינטלגנטית בת שנה (וחודשיים) לסדר את המשחקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוית
אודט בוקאי27/01/2010למידה מתרחשת במספר אופנים-
1. מצפייה במודל-אם את ובעלך אנשים מסודרים, בתך תלמד גם היא שסדר הוא ערך חשוב ומוערך במשפחתכם.
2. למידה מתוך חוויה רגשית מהנה-סוג של למידה עם התנייה:ברגע שסידור משחק יהיה בעל קונוטציה חיובית ונעימה-יהיה לבתכם קל יותר להשתתף במשימה-וכך גם ההיפך:נסו לסדר כחלק ממשחק-בואי נאסוף את כל הכחולים, אח"כ את כל האדומים-כל הכבוד-חיזוק חיובי וכו'..(כרגע זה עוד מוקדם מבחינת מושג הצבע, אך בהמשך זה יכול להיות רלוונטי).אפשר גם לפי תורות-פעם אמא פעם את. בהמשך-בואי נראה מי אוסף הכי מהר/הכי הרבה. אם נאסופ, נוכל לשחק במשחק הבא שאת רוצה...וכו'...
יש גם את החיזוק השלילי-אם לא נאסופ, לא נוכל לפתוח עוד משחק..
3. עקביות היא גורם חשוב בלמידה-אם פעם תתעקשי על סידור ופעם אחרת תסדרי את במקומה-מהר מאוד היא תבין שזה לא הכרחי ובסוף בלאו הכי אוספים עבורה.
הכלל ההתפתחותי המנחה הוא לדרוש מהילד בהתאם ליכולת בגיל המתאים. למשל, לא נצפה מילד בן שנה שנתיים לאסופ הכל לבד-עצם הכנסה של מספר פריטים חזרה לקופסא, כאקט סמלי כבר יכולה להיות מחוזקת, מאחר שהילד מבין שיש לו גם חלק בלאסוף-הכמות לא חשובה. אם הילד מתחיל ו"נתקע", חשוב להביע גישה חיובית-אולי אתה צריך עזרה-בוא נאסוף יחד -זה תמיד קל יותר.
המטרה שזו לא תהפוך להיות מטלה מעיקה אלא חלק משיגרת חיים ברורה.
בהצלחה, אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחותמור דנה19/01/2010
שלום,
יש לי בן בגיל שנתיים שלא נח לרגע - פעלתן, סקרן, חכם , מבין, חברותי - אבל לא יושב לרגע.
כמו כן, לא מבין את המילה לא וכאשר אני מנסה להתמודד איתו בכל נושא הוא לא מקבל . זה מתחיל בטון דיבור נמוך ורגוע עובר לצעקה קטנה, מכניסה אותו לחדר שיחשוב על מה שהוא עושה - וסליחה על הביטוי "מצפצף עליי" והתגובות שלא זה בלא ואם זה לא מקובל עליו המעשים שלי מלווה בצרחות היסטריות.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות - כבר גידלתי ילדה אחת שלא ניתקלתי בכאלה דברים - מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד גיל שנתיים?
אודט בוקאי25/01/2010שלום מור דנה
בסוף דברייך ציינת שכבר גידלת ילדה אחת ולא נתקלת בכאלה התנהגויות, וחשוב לי להדגיש שכל ילד מביא איתו אתגרים חדשים להורות, בהיותו שונה במזג, במין -במקרה זה, ובמבנה המשפחה השונה אליו הוא נכנס. עם זאת, הוספתי סימן שאלה לביטוי "מרד גיל שנתיים" מתוך הנחה שיכול להיות שבנך מבטא קושי נוסף, מעבר לשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא, של מאבק על אוטונומיה ונפרדות( שלב שמאופיין בעיקר באמירת "לא", כחלק מהגדרת הזהות-"הרצונות שלי שונים משל האחרים" ).
פעלתנות היתר של בנך, יכולה להעיד על קושי בוויסות, ולכן יתכן שהכניסה למאבקי כוחות איתו בשלב זה, היא בתדירות גבוהה יותר מאשר אצל ילדים אחרים. האם כתינוק היה קשה להרגיעו?הופיעו קשיים בשינה? באכילה? האם הוא במסגרת גנית כלשהי? כיצד מתמודדים עמו שם?
אני ממליצה לך על שתי אפשרויות, תוכלי ליישמן בנפרד או במקביל:
פנייה לייעוץ של מרפאה בעיסוק, על מנת לבדוק את תחום הוויסות התחושתי.
פנייה להדרכת הורים של מומחה בגיל הרך, על מנת לבחון דרכי התמודדות מותאמות יותר באופן אישי לבנך, מאחר שבתחושה שלך-נסיונך כהורה לבתך לא ניתן ליישום עם בנך.
אוכל להפנות אותך לכתובות המתאימות בהתאם למקום מגורייך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות
מור דנה26/01/2010ראשית תודה על תשובתך
שנית - מדובר על ילד שמגיל שבוע רק צרח , ממעיט לשון.
לגבי האוכל - אין בעיות חובב אוכל מאוד.
מבחינת מסגרת - החל מגיל 11 חודשים נמצא במסגרת גנית עד השעה 16.00 - ודרך אגב בגן הוא יחסית מאוד מתון , רגוע - אומנם עומד על שלו ומביע את דעתו אבל מקשיב למה שאומרים לו.
לפני שהיה יכול להתבטא היה נוהג להרביץ - כיום ממעיט.
את מרד גיל שנתיים דרך אגב עברתי עם הבת שלי יחסית בקלות אבל הוא ילד מאוד מיוחד בכך שהצרחות שלו הן בלתי נסבלות לאוזניים עוד מהיותו תינוק וכן הרצונות שלו.
כמו כן , יש לו בעיה לשבת על הטוסיק - אפילו טלוויזיה אינו מחבב.
למשל הבוקר שיחק בלגו ופיזר הכל על הרצפה - ביקשתי ממנו מספר פעמים יפה לסדר - אפילו בתי אמרה לו ע"מ לדרבן אותו שנסדר כולם ביחד - אבל ה"לא" הנצחי שלט.
הכנסתי אותו לחדר שיחשוב - אבל ציפצף עליי.
אני מיואשת ,עייפה ומתוסכלת - אני מתביישת להגיד שלפעמים לא כיף לי לבלות איתו אחרי הגן.
אני גרה בחולון.
עזרה בבקשה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור דנה
אודט בוקאי27/01/2010את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד בחולון או ביפו, בהפנייה של רופא המשפחה. היתרון במכון הוא בהסתכלות רב מקצועית על הילד-בתחומי התפקוד השונים:רופא התפתחותי, פסיכולוגית התפתחותית, מרפאה בעיסוק (לנושא הוויסות התחושתי), קלינאית תקשורת לתחום השפה והתקשורת, וכו'.
כתובת נוספת היא של מרפאת אם תינוק בביה"ח איכילוב-המיקוד שם הוא יותר בנושא קשר הורה-ילד.
עוד כתובת היא של פסיכולוגית התפתחותית בשם רונית שרף-בקליניקה פרטית בחולון.
לנושא הוויסות החושי, אומר רק שישנם פעוטות שמתקשים לבצע סינון לגירויים שונים-מגע, רעש, תנועה, ראייה וכו'.. ולכן חווים הצפה של גירויים שמוציאים אותם מאיזון ומשלווה-כך נראה ילדים בתנועה מתמדת, בחוסר ארגון, בקשיי הסתגלות למצבים משתנים וכו'. התמונה שאת מתארת-תינוק שצרח מגיל יום-בהחלט מכוונת לכיוון זה. תוכלי לקרוא חומר על התופעה באתר "חושים"-אתר מצוין של מרפאה בעיסוק בשם שרון שני-גונן. ניתן גם לשלוח אליה שאלות.
בהצלחה, אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות
מור דנה27/01/2010מה זה תחום הוויסות החושי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי תשובה למעלה
אודט בוקאי27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר בלילהלימור18/01/2010
שלום,
יש לנו תינוק בן 6 חודשים שעד לפני שלושה חודשים ישן לילה שלם אך מאז חלה התדרדרות והוא החל להתעורר כל שעה בלילה. הוא אוכל בקבוק של 120cc לפני השינה ובכל זאת מתעורר כמעט כל שעה.
נשמח לכל עצה ועזרה, אנחנו כבר די מיואשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לא רציפה אצל תינוקות
מיכל דביר קורן04/02/2010שלום לימור,
מעטים התינוקות בני גילו של בנך שישנים שינה רציפה. כנראה ש"זכיתם" לכך בחודשים הראשונים לחייו, והשינוי הופיע מאז שהפך לפעיל ועירני יותר. לא תארת את איכות ההתפתחות שלו, את דפוסי המזג ואת שגרת היום, וכל אלו משפיעים מאוד על השינה: קשה להתייחס לשינת לילה של תינוק מבלי להביא בחשבון גם את כל סדר היום מבחינת ארוחות ומשחק. בהנחה שמדובר בתינוק שהתפתחותו תקינה, הרי שסביר שההתעוררות מעבר לארוחה אינן מתוך רעב ולכן נכונה הגישה שלא להאכילו בארוחות לילה. אני תומכת בעמדה לפיה כשתינוק צעיר מתעורר בלילה יש לגשת אליו ולהיענות לצרכיו, ובהדרגה הוא יצטרך פחות. יחד עם זאת, רצוי שלא להוציאו מהמיטה אלא לנסות לסייע לו לחזור לישון באותו האופן בו נרדם בראשית הלילה. חשוב ליייצר שגרת השכבה שבה ילמד בהדרגה להירדם בכוחות עצמו ולא יצטרך אמצעים כמו נענוע, האכלה או הירדמות על הידיים. זה עשוי לקחת זמן, אבל בהדרגה יוכל יותר ויותר לעשות זאת ואז גם להתעורר פחות.
בהצלחה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת סבלנותהדס17/01/2010
בזמן האחרון אני מרגישה חסרת סבלנות כלפי בני הקטן בן השנה. אני לפעמים נעשית נורא עצבנית כשהו מתעורר בבוקר מוקדם מדי ובעיקר כשאני מנסה להרדים אותו ולא הולך. אני יודעת שזה רע ולא תורם לקשר עם בני אבל לפעמים אני לא מצליחה להתמודד עם חוסר הסבלנות שלי. אני מתכוונת לטפל בזה אבל מטרידה אותי המחשבה שגרמתי נזק לקשר עם בני. האם ניתן לתקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סבלנות בטיפול בתינוק
מיכל דביר קורן03/02/2010שלום הדס,
ראשית ברצוני לשבח את עירנותך כלפי עצמך וכלפי הרגשות שלך. לעיתים תחושת חוסר הסבלנות היא כל כך גורפת, ומלווה גם בכעס, תסכול ואף תוקפנות, עד שכל אלו מופנים כלפי התינוק מבלי שהאם מצליחה לראות שהיא זו שעצבנית ולא הוא. התחושות האלה גורמות לרצון להתרחק מהתינוק ולעיתים יוצרות דווקא את המעגל ההפוך - התינוק מרגש שאימא חסרת סבלנות ולא נהנית בקרבתו, הוא רוצה "להחזיר" אותה אליו ולכן "יוצר" מצבים בהם היא תאלץ לבוא שוב ואז בוכה, מתלונן, או לא נרדם, ובפועל אימא צריכה לבוא שוב אבל אז היא עוד יותר עצבנית ועוד פחות סבלנית אליו.
המעגל הזה הוא אחד מהכשולים הגדולים והמרכזיים בהורות וגורם לנשים רבות לחוות תסכול, אשמה ובושה. הן מרגישות בודדות מאוד עם התינוק ובלתי מסופקות ממנו ומעצמן.
לא ציינת האם יש לך מקורות תמיכה כלשהם בגידולו (בן זוג, סבתא, מטפלת) או האם את המטפלת העיקרית בו, האם את עובדת מחוץ לבית והאם הוא במסגרת כלשהיא, האם הוא בנך היחידי ומהם הלחצים הנוספים עימם עלייך להתמודד כעת. כל אלו גורמים מהותיים שבוודאי משפיעם עלייך ועליו. אבל כך או כך, אני חושבת שעירנותך כלפי עצמך היא המפתח לתיקון. אני בטוחה שלא כך דמיינת את חוויית ההורות, וראוי שלשניכם, לך ולתינוקך, תהייה חוויה אחרת, טובה ומתגמלת.
ניתן לעשות הרבה מאוד עבורכם בטיפול מתאים, אבל חשוב לי להאיץ בך לעשות זאת ולא להמתין. השנה הראשונה לחיים קריטית עבור התפתחותו הרגשית של התינוק וככול שדוחים ודוחים את הפנייה לטיפול ("זה כבר יסתדר מעצמו", "הנה הוא הולך לגן ויהיה בסדר", אין לי זמן עכשיו" וכדומה) יהיה קשה יותר לשנות דברים. התערבות מוקדמת היא המפתח להצלחה ולשינוי ולכן חשוב מאוד לפנות בהקדם האפשרי. את מוזמת לכתוב לי ואוכל להפנות אותך לכתובת מתאימה בסמוך למקום מגורייך.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים חסר ביטחון.יוליה17/01/2010
בני הבן שנתיים ילד יחיד במשפחה.הוא נמצא בבית עם מטפלת.הוא מבלה זמן רב עם הילדים האחרים אך חושש מהילדים שהם בני גילו ומלה,כאילו חושב שהם יותר חזקים ממנו ויכולים לגרום לו נזק כלשהו.התחושה שלו לא מבוססת על האירוע כלשהו שקרה.אני משתדלת לבלות איתו הרבה בין הילדים ,אך הוא מוכן להתקרב אלהם רק אים אני צמודה אליו{מה שאני מסרבת לעשות).הוא לא מתקרב אלהם,מפנה מקום במשחקיה וכדומה.אני דואגת מאוד.האים ניתן לשנות את הדפוס ההתנהגות הזה?האים יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים חסר ביטחון-מדוע דילגתם ?
יוליה18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים האים מדלגים בכוונה?
טינה24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי ביחסים חברתיים
מיכל דביר קורן13/02/2010שלום יוליה,
אם הבנתי נכון את דברייך, המפגשים החברתיים של בנך אינם קבועים אלא מזדמנים, כלומר בגינה ציבורית, משחקיה וכו', מקומות הומים ובהם ילדים במגוון של גילאים אין מפגש עם ילדים קבועים. העובדה שהוא מפנה מקום במשחקיה לילד גדול ממנו דווקא משקפת שיפוט נכון וזהירות שהיא במקומה, אבל אני מניחה שפנייתך קשורה לתצפיות חוזרות בהן הוא נרתע מחברת אחרים ואולי אף מבוהל.
קשה לדעת מהתיאור הזה האם מדובר בדפוס מדאיג, כי זה קשור להבטים נוספים בהתפתחות שלו: האם הוא ילד מפותח כפי גילו מבחינה מוטורית (הולך ביציבות, רץ, בטוח בגופו), שפתית (מדבר בצירופי מילים קצרים) וקוגניטיבית (מסובל לפתרון בעיות בהתאם לגילו) וכמובן רגשית : האם הוא מסוגל להיפרד ממך בסיטואציות אחרות, מסוגל להעסיק את עצמו במשחק לאורך זמן, ובעיקר - מתעניין בילדים אחרים, בני גילו, יוזם איתם קשר, מתעניין במעשיהם וכדומה.
אני מקווה שהתיאור הזה עוזר לך לחשוב האם יש סיבה לדאגה או האם כדאי לפנות לגורם מקצועי מתאים להערכה מקיפה יותר.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד אנגליתליאורה מנדל17/01/2010
שבוע טוב.
הייתי מעוניינת לדעת האם ילד בן 3 יכול ללמוד אנגלית דרך ערוץ ג'ים ג'ם החדש שהוא דובר אנגלית בלבד?
אשמח מאוד לדעת את דעתכם בנוגע ללימוד אנגלית/שפות דרך הטלוויזיה מכיוון שאני מאוד בדילמה למרות הביקורות החיוביות שהיו על הערוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפות וצפייה בטלוויזיה
מיכל דביר קורן03/02/2010שלום ליאורה,
אקדים ואומר שאיני מכירה את הערוץ המדובר אז אתקשה להתייחס ספציפית אליו או אל התכנים בו (האם מדובר בסירטי אנימציה? האם בתוכניות מוזיקליות הכוללות סיפורי ילדים ושירים? האם תוכניות לימודיות?). לגבי שפות בכלל, מקובל להגיד שילדים יכולים לקלוט המון שפות ולכן טוב לדבר איתם בשפות נוספות בגיל צעיר, אבל זה לא תמיד נכון. הגישה הזו עשויה להתאים רק לילדים בעלי כישורים מילוליים טובים בעוד שילדים עם קשיים בשפה (איחור בהתפתחות השפה, קשיים בהבנת כללי התחביר, קשיים בהיגוי ואחרים) זה בהחלט לא נכון ומוטב לדבר איתם בשפה אחת בלבד. הצרה היא שבמרבית הפעמים אנחנו עדיין לא יודעים האם לילד עימו אנחנו מתחילים לדבר יהיו קשיים שפתיים או לא.... בגיל שלוש זה כבר לרוב מתחיל יותר להתבהר, אבל ילד שבבית הוריו לא מדברים שפה נוספת, יוכל לקלוט רק מספר מילים בודדות בדרך של צפייה בטלוויזיה ולא באמת "ירכוש" כך את השפה.
מעל הכל, חשוב להדגיש כי צפייה בטלוויזיה בגיל הרך היא בפירוש אינה ממולצת ומוטב להגביל את הצפייה ככול הניתן. צפייה ממושכת בטלוויזיה בגיל צעיר כל כך משפיעה על התפתחותם של כישורים התפתחותיים חשובים (ויסות קשב, יכולות ריכוז, מיומנות בפתרון בעיות ועוד) ובהם גם על כישורים חברתיים-רגשיים (יכולת למשחק הדדי ומשותף, יכולת להיות לבד ולמצוא עיניין ועוד) . ישנן מדינות מערביות שמגדירות המלצה ל 1/2 שעה של צפייה בלבד בגילאי 2-5 וזה מבוסס על מחקרים התפתחותיים ונוירולוגיים. וגם אם בישראל אין המלצה, עוד יהיה זמן רב בו הילדים יצפו בטלוויזיה בגיל ההתבגרות....בנתיים מוטב שישחקו בקוביות, במכוניות ובלגו, בעברית או באנגלית.....
בהצלחה,
מיכל
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמות בלילהגל16/01/2010
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים, מאז ומעולם ההרדמה בלילה היתה לא קלה, תקופות טובות יותר ופחות.
לאחרונה שמנו לב, שכאשר שמים לו דיסק עם שירים וסיפורים הוא נרדם יותר בקלות, והתחלנו לעשות זאת באופן קבוע (גם בשנת הצהרים וגם בלילה)
שאלתי היא, האם אנו עלולים לגרום לו לתלות בשיטה זו? האם אנו פוגעים ביכולת ההרגעה\הרדמות הטבעית?
תודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
גל18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא עניתם לי...
גל24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גל
אודט בוקאי02/02/2010השמעת דיסקים של מוסיקה וסיפורים היא אמצעי טוב מאוד ללמד את התינוק להרדם באופן שאינו תלוי בנוכחותכם בחדר, כמו גם מוצץ/חיתול בד/שמיכה וכו'..כמובן, בהנחה שמדובר במוסיקה מרגיעה ולא מעוררת, המאפשרת לפעוט להרדם בתהליך לא ארוך. בנכם לומד להפרד מכם ולהרגיש בטוח גם כאשר הוא לבד, והמוסיקה משמשת כאובייקט מעבר, בין העירות לשינה. זהו הרגל טוב, למשל לעומת הירדמות מול טלויזיה, שמסיחה את הדעת, עלולה לגרום לפחדים, ולעתים קרובות מעוררת במקום לשמש כאמצעי מרגיע.
בברכה, אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת טיטולים-קושי בגןקרן14/01/2010
שלום רב,
בני בן השלוש התחיל לפני שבוע את הגמילה בצורה בוגרת מהירה עם מוכנות- מיד הבין את העיניין(אחרי שצפה רבות בקלטת "ללא חיתולים",ניסה רבות את השירותים ומקבל פרסים על הצלחותיו).
בבית הוא לא מפספס בכלל.
קקי בסיר,פיפי בשירותים. כך גם במקומות נוספים שאנו איתו ובבית הסבתא.
הבעיה רצינית בגן. לא מוכן לעשות בשירותים.הבאנו גם את הסיר לגן-גם סירב.
ורק עושה במכנסיים.
בבית בשינה הוא מתנגד לטיטול-שממש מציק לו.
כיצד לנהוג? הצענו פרס גדול אם יעשה צרכיו בגן,ואין התקדמות.
בבית הוא גמול 100 אחוז,ובגן להיפך.
ממתינה לתשובתך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?אם לא ניתן,רישמו לי
קרן18/01/2010אני ממתינה ולחוצה מאוד.אם יש מקום להפנותי לפורום אחר/תשובה אחרת,כיתבו לי.
אני בבעיה לא קטנה מול הגן של הילד,שרוצה להחזיר אותו לטיטולים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
בשמת אהרונסון22/01/2010שלום קרן,
הגמילה מטיטול דרשת זמינות גבוהה של המבוגר לילד, הכוללת ליווי תכוף לשירותים, הדרכה על ההתנהלות שם, שבחים וחיזוקים חיוביים ועוד. במקביל, הגמילה תלויה במידה מסויימת גם בדרישה של המבוגרים מהילד להיגמל. לאחר תקופה, הילד מפנים את ההרגלים, לומד לזהות לבד מתי צריך לשירותים, והתהליך זה זורם ללא מעורבות מבוגר. נשמע שהליווי שלכם בבית היה כזה שאכן סייע לו להפנים את התהליך. למעשה גם בגן הוא צריך ליווי צמוד שכזה, כלומר שמטפלת תלווה אותו לשירותים כל חצי שעה בהתחלה ( רצוי בחברת אחרים אותם אפשר לחקות.), תשגיח עליו שם, תלמד אותו לנגב וכו' וגם תשבח אותו כשיצליח. צריך לבדוק יחד עם צוות הגן מה מכל זה לא עובד כמו שצריך בגן. ואולי מדובר בגן עירוני שבו הצוות מועט ולא פנוי לתהליך שכזה? במקביל לבירור עם הגן , יתכן שנכון יותר כרגע להחזירו לטיטול אם מרטיב ברצף. ואז לנסות להוריד שוב באביב.
חשוב לציין שהגמילה בחורף עלולה להתארך יחסית לעונות החמות. בלילה, אם מרטיב, יש לעמוד על כך שילבש טיטול (רגיל או תחתונים סופגים) עד שתמצאו שהחיתול בבוקר יבש. הזכות להוריד את 'הטיטול בלילה שייכת לילד אשר יכול לעמוד בהתאפקות הלילית. הסברו לו שגם הוא יוכל להוריד את הטיטול כאשר יראה שהוא" יבש".
שהיה בהצלחה רבה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות.
קרן25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חרדת נטישהאמאמודאגת14/01/2010
ביתי בת 11 חדשים ונמצאת איתי בבית, אני המטפלת העיקרית בה. בסביבות גיל שמונה חדשים הראיתה סימנים של חרדה כאשר הייתי יוצאת מהחדר ולא היתה רואה אותי (גם אם נשארה עם אביה בחדר).
היום המצב התהפך:
את אביה היא רואה בעיקר בבקרים ובסופי שבוע ואז היא נצמדת אליו ולא רוצה אף אחד אחר... אם אני אחזיק אותה תפרוץ בבכי ותדחוף לכיוונו.
כאשר שתינו נמצאות יחד במשך היום, מתנהגת כרגיל. בלילה כשמתעוררת רוצה אותי (למרות שנגמלה כבר מהנקת הלילה, אך אולי זה קשור..) ובאופן כללי כשהיא במצוקה נרגעת עלי.
שמתי לב שהיא גם מפתחת קשר טוב יותר עם הסבתות שלה ויותר פתוחה אליהן ושמחה לקראתן.
ככה שמצד אחד אני רואה התפתחות חיובית ומצד שני לא מבינה את היחס אלי (או יותר נכון האי יחס) כשאביה בסביבה. האם זה שלב התפתחותי? האם היא חווה חרדת נטישה של אבא? (כיום כשאני הולכת אינה מראה חרדה). אני חוששת שיש בעיה כלשהי, אולי אני עושה משהו לא נכון...
אבקש את עצתכם!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש את התייחסותכם.. דילגתם עלי
אמאמודאגת17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תחרות בין הורים על הבת?
בשמת אהרונסון22/01/2010שלום אמאמודאגת,
תהיתי על הניק שבחרת לך...האם המשמעות היא שאת "דואגת כרונית"? לא מצאתי כל סימן מדאיג במה שתיארת אצל ביתך. נשמע שבגיל 8 ח' הופיעה חרדה תקינה לגיל המלווה את תהליכי ההתקשרות התקינים-נורמטיביים לגיל זה. כעת נשמע שביתך מאוד נינוחה איתך עד כדי כך שיכולה להיפתח ליצור קשרים גם עם הסבתות. נפלא!
ממחקרים עדכניים עולה כי כבר בגילאים מוקדמים יש חשיבות רבה לקשר שמפתח התינוק גם עם האב, במקביל לזה שמתפתח עם האם. ביתך כרוכה אחרי אביה משום שהיא כמעט ואינה שוהה בחברתו, אך מזהה אותו כדמות קרובה ונהנית מאוד להיות במחיצתו. היא נלחמת על תשומת ליבו במעט הזמן שנמצא בבית במשך השבוע. הנוכחות שלך, לעומת זאת, היא בטוחה, קבועה ויציבה (וטוב שכך). ביתך יודע שגם אם תעדיף להיות עם אבא כאשר נמצא, הרי שאמא לא תיעלם לה (וגם לא תיעלב!). התפקיד שלך במקרה זה כרגע הוא לאפשר מרחב להיווצרות קשר אבא-בת, להישאר באזור, אך לאו דווקא מעורבת. בינתיים יתכן שתוכלי לקחת מעט זמן לעצמך ולעיסוקיך, ואף להינות מכך? (-:
המשיכי להנות מביתך וממשפחתך,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמאמודאגת25/01/2010אין תחרות בכלל :) להיפך אני מצליחה להנות מהזמן הפנוי שנוצר ושאיני מרגישה בו איסורי מצפון...
אין ספק שנתת לי זווית נוספת להסתכל על הדברים ועל כך תודה רבה!
בינתיים המצב נרגע ונוצר איזון מסוים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת ארבע וחצי עושה קקי רק בחיתול.יעל13/01/2010
בתי , בת ארבעוחצי , עדיין לא נגמלה מעשיית קקי בחיתול. היא מעדיפה לעשות את צרכיה בחיתול
ואף מסרבת בכל תוקף שנחליף לה גם הרבה אחרי שסיימה לעשות קקי.
בתחילת הדרך החלטנו לחכות שהגמילה תבוא ממנה.. כשהיא תרגיש מוכנה אך ככל שכל שעבר הזמן היא רק התבצרה יותר ויותר בהתנגדות לעשיית קקי בשירותים.
אחרי שהדבר הפך למטרד ממשי (היא מתאפקת בגן עד שבורח לה.. ילדים שבאים אליה אחה"צ תוהים למה היא עם חיתול .. והיא מתביישת)
החלטנו לגמול אותה ואמרנו שכאשר תיגמר חבילת החיתולים, היא תצטרך לעשות קקי בשירותים.
היא אכן עשתה כמה פעמים בשירותים אבל עכשיו כל עשיית קקי מלווה בצרחות ותחינות לקבל חיתול.
אנחנו כבר לא בטוחים שנהגנו נכון ומתלבטים.. מה כדאי לעשות
נשמח לעצה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
אודט בוקאי16/01/2010אני רוצה לחזק את כם מאוד בהחלטה שלכם להודיע לבתכם כי הגיעה השעה להגמל מהחיתול-מתוך הבנה שממנה זה כבר לא יגיע. כאשר את מדברת על צרחות בעשיית קקי-זה מתוך הההתנגדול להליכה לשירותים, או מתוך כאב של עצירות? אם יש המנעות ובעקבותיה עצירות-חשוב שתקבלו הנחייה מרופא אילו תכשירים יכולים לעזור למניעת עצירות. על מנת להקל עליכם את ההתלבטות-חשוב ביותר שלא יימצא בבית חיתול-כך לא תהיו אמביבלנטים גם כלפיה-ברגע שתבין שאין דרך חזרה-התהליך יהיה לה הרבה יותר קל, גם אם תמחא על השינוי בהרגלים. הקשיים הגדולים ביותר המתפתחים סביב גמילה אינם בעקבות דעה נחרצת וסמכותית של הורים ש"אין יותר חיתול" אלא מתוך עמדה הורית אמביבלנטית, מבלבלת וחסרת אונים. חזקו אחד את השני בכך שדרככם נכונה והגיע הזמן להפרד מההרגל הלקוי של עשיית קקי בחיתול-בתכם צריכה להרגיש שאתם סומכים עליה שהיא יכולה להתמודד עם הרף שהצבתם לה-ובעצם-יכלה כבר מזמן, לולא חששתם שאתם עושים לה נזק.
חשוב שבגן ישתפו אתכם פעולה ולא יציעו חיתול, וכן שיתנו חיזוקים משמעותיים לכל הליכה לשירותים, גם במקרים בהם אין תוצאות של ממש.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים הנוראמיכל13/01/2010
שלום,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים ואנחנו בתקופה מאד קשה איתו. אני מבינה ורואה שזה קשור לגיל שנתיים הנורא אבל השאלה שלי היא כזאת-
התנהגותו מתאפיינת בעיקר ביללות בלתי פוסקות, כל הצעה למשחק, אוכל או בילוי נתקלת קודם כל בתגובה של "לא רוצה" בייללות. שעל כך אנחנו אומרים לו שאי אפשר להבין אותו כשהוא מדבר ככה ושיגיד שוב בלי לבכות מה הוא רוצה.
בנוסף יש התנגדות גם לדברים שחייבים לעשות- להחליף חיתול, להתקלח, לצחצח שיניים וכו' ועל כך אנחנו נותנים אזהרה ובמידה והוא לא נרגע מושיבים אותו על המדרגה להירגע ואומרים לו שכשהוא יהיה מוכן אז שיבוא ויגיד. עלי לציין שהשיטה הזאת עובדת מצוין והוא מגיע במהירות ומאפשר לטפל בו, אנחנו משבחים אותו על ההתנהגות הבוגרת שלו ומחבקים אותו.
הבעיה שלי שאני מרגישה שאנחנו 90% מהזמן רבים איתו על משהו, האם לוותר על כל ההתייחסות לבכי היללני? הרי בדברים הרציניים חייבים לטפל.... אני מתחילה לחשוב שאולי הוא משיג תשומת לב שלילית ככה ושזה גם מה שהוא רוצה?
תודה!
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
אודט בוקאי16/01/2010ראשית אני רוצה לחזק אתכם על השיטה שמצאתם על מנת לגייס את בנכם לשתף אתכם פעולה-על כך נאמר-כל מה שעובד ומוכיח את עצמו-מבורך.
אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה שלך לגבי הבכי היללני- את שואלת האם לדרוש שיאמר את בקשתו(העדפתו מול האלטרנטיבה שהצעתם), המובנת לכם למרות היללות, באופן בוגר יותר? אם הבקשה שלו אינה מובנת בגלל היללות, הרי אתם עוזרים לו בכך שאתם מבקשים שיבטא באופן בוגר את בקשותיו. אם אתם מתעקשים שאינכם מבינים למרות שהבנתם-אתם מגבירים את תסכולו. אפשרות אחרת היא שאתם מציעים אופציה והיא לא מתקבלת על ידו אך אין אפשרות אחרת ואז-אפשר רק להבין את התסכול שלו ולאמר לו שאתם מצטערים שהוא לא מתרצה מהבילוי/משחק /מאכל שיש כרגע, אך אין אפשרות אחרת ואולי בפעם הבאה תוכלו להענות לאפשרות האחרת-מדובר בהצבת גבולות.
חשוב לא לללכת שבי אחרי גיל שנתיים הנורא ולפרש כל התנגדות כלא עניינית, ולנסות כן להבין, תוך קשב וסבלנות רבים, מדוע מסרב לאפשרות ולשדר לו שאתם מאוד מעוניינים לעזור לו למצוא מה כן ימצא חן בעיניו, אבל קשה לכם להבין כשהוא לא רגוע. פחות לכעוס על היבבנות, יותר לעזור להרגע ולמצוא ביחד פתרון אפשרי ומתאים. זיכרו-לא תמיד הילד יודע מה הוא רוצה, לעתים הוא יודע רק מה הוא לא רוצה וזה גם סוג של הגדרה עצמית עבורו-כך שאין להקל ראש בכך ויש לכבד גם את "אי הרצון". לעתים, כאשר הפעוט חש כי מכבדים את אי הרצון, הוא יפחית את תגובת האנטי שלו ויתגייס לבטא את רצונותיו וצרכיו באופן בוגר יותר.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)