פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן -בן שנה
    נטע
    24/04/2010

הבן שלי כמעט בן שנה ועד כה היה איתי בבית. הוא ילד חברותי למדי וסקרן מאוד. ניגש בשמחה ובמהירות לחקור סביבות חדשות וגם מבוגרים וילדים. הכניסה לגן החלה לפני כשבועיים כאשר בימים הראשונים שמתי אותו לזמן קצר וגם ביליתי איתו זמן בגן ביחד. אחרי כמה ימים הוא התחיל להרגיש לא טוב, רייר בכמויות אדירות, התקשה להירדם והתעורר פעמים רבות בלילה, נזלת שיעול ושאר סימפטומים מציקים. התאבון שלו ירד פלאים והוא ממש שינה את התנהגותו. אחרי עוד כמה ימים הוא התחיל להקיא ולשלשל וככה המשיך כמה ימים, בהם מן הסתם הוא נעדר מהגן ועכשיו הוא מרגיש יותר טוב וחזר לגן, ביומיים האלו שעברו מאז שחזר הוא בוכה המון בגן ובבית , רוצה על הידיים כל הזמן ובגן מתקשים להרגיע אותו. מאכילים אותו שם על הברכיים של המטפלת במזון מרוסק כי הוא מסרב לאכול משהו אחר, זאת כאשר בבית הוא מגיל 6 ח' אוכל מוצקים על כיסא ובשמחה
    אני לא יודעת באיזו גישה כדאי לנקוט- האם להיענות לבכי ולבקשה להיות על הידיים בבית או לשדר לו עיניינים כרגיל ופחות להתייחס וגם בגן האם רצוי שיענו לרגרסיה שלו? הן מפחדות שהוא לא יאכל אז מעדיפות להאכיל אותו ככה
    אני אשמח לעצה, אני מרגישה שאני מאבדת כל שליטה ושביב של סבלנות, אני מותשת ומיואשת לחלוטין....
    נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן -בן שנה

הוספת תגובה

• כניסה לגן

אילנה וינר-ריבקה
    24/04/2010

נטע שלום רב

מדבריך אני מבינה כי בנך החל לבקר בגן רק לפני שבועיים. ובתתקופה הקצרה הזאת הוא הספיר להיעדר תקופה ולחזור לגן.

מדובר בתקופה מאד קצרה בה את מרגישה אצלו שיניים רבים, בכי במהלך היום, ירידה בתאבון ועוד.

קודם כל, כדאי להיתתיחס לבכי שלו, לא תמיד את תוכלי להרים אותו על הידיים, אבל החיים שלו השתנו ומומלץ שתתייחסי לכך בהתאם, בידיעה שבנ יותר רגיש ומתגעגע אליך.

את אפיילו יוכלה לשקף לו ולהגיד לו כשהוא בוכה "התגעגעת לאמא, הייתה בגן, אמא הייתה בעבודה, היה לך קשה...".

בקשר לגן עצמו, האם תוכלי לפרט קצת יותר,כמה ילדים ישנם בגן, כמה מטפלות, האם את מרוצה מהמסגרת, איך הפרידות ממך וכיצד הוא ניראה כשאת באה לקחת אותו, כמה שעות ביום הוא נמצא במסגרת, ועוד פרטים שניראים לך רלוונטים.

כך נוכל לחוב ביחד לגבי נושאים אחרים כגון האכילה.

אשמח לעזור בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת מוצקים אצל תינוקת.... עזרה ..
    שני
    22/04/2010

שלום רב,
    אני אמא לתינוקת בת חמישה חודשים. אוכלת בקבוק כל 4 שעות. אמרו לי בטיפת חלב להתחיל עם טעימות, אבל עוד לא התחלתי (אני יודעת... נו נו נו לי) כי עברנו דירה, היו בלגנים ואיכשהו זה פשוט לא קרה.
    היא אוכלת מאוד מסודר, ואני מאוד מתלבטת איך מתחילים את נושא הטעימות. כמובן מבלי לשבש לה את הארוחות ואת סדר היום (שלקח זמן ומאמץ להסדיר :-]).
    אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל? מה לתת? כמה? מתי?, ובאיזה שלב הטעימות הופכות לארוחה של ממש? האם זה בנוסף לבקבוק או במקום?
    בקיצור, אני צריכה עזרה והדרכה.
    תודה תודה

הוספת תגובה

• תחילת מוצקים אצל תינוקת

אילנה וינר-ריבקה
    23/04/2010

אמא יקרה שלום רב

מדבריך אני מבינה כי ביתך היא הבת הראשונה שלכם, נכון?
    אני הבנתי גם שבנוסף ללידת תינוקת ראשונה, עברתם דירה.

המעבר גרם לשיבושים בסדר הארוחות שלה, ועכשיו שסוף סוף הילדה אוכלת בשעות קבועות, יש לך חשש להתחיל עם המאכלים האחרים.

קודם כל, כדאי שתדעי, שעד לפני כשנתיים ההמלצה ממשרד הבריאות הייתה להתחיל עם מאכלים אחרים (טעימות) מגיל שישה חודשים בלבד. כך, שאין לחץ מבחינת הזמנים. ביתך היא צעירה ויש לה הרבה זמן להתרגל לעולם האוכל.

מבחינת מה לתת - כדאי שתתייעצי בטיפת חלב, מה המלצות שלהם.

בהתחלה המאכלים הם לא נכנסים במקום הבקבוק, את נותנת אותם קצת לפני שעת הבקבוק. זאת כדי שהיא לא תהיה מצד אחד לחוצה מידי מהרעב ומצד שני שלא תהיה שבעה מהבקבוק.

בהתחלה התינוק לא כל כך יודע מה לעשות עם הכפית בפה, הרפלקס הראשוני הוא לרוב להוציא את הלשון החוצה. לעיתים ההורים חושבים שהתינוק לא אהב את מה שטעם, אך הרבה פעמים זה לא נכון. דבר נוסף, התינוק יכול להתלכלך וללכלך את כל הסביבה, להכניס ידייים, לפזר את האוכל בכל הפנים, בשיער...

לזה קוראים טעימות, בהדרגה תוכלי לראות מה ההעדפות של ביתך, ובהתייעצות עם אחות טיפת חלב תוכלי להרחיב את התפריט. אל תשכחי שהתינוקת תהיה פעילה בתהליך שלא תלוי רק בך.

תעדכני אותנו אם תרגישי צורך בכך, נשמח לעזור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! :-)

שני
    23/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנים
    חנה
    22/04/2010

שלום.
    רציתי לשאול אם יש לכם מושג לגבי גני נעמ"ת וגני ויצ"ו:
    1. האם כולם לא מעניקים ארוחה בשרית בצהריים?
    2. האם הם נחשבים לגנים ללא חופשות?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    גנים

הוספת תגובה

• גנים

אילנה וינר-ריבקה
    25/04/2010

שאלך חשובה ורלוונטית, אך לא לפורום זה... כדאי אולי שתפני ישירות למסגרות ויצ"ו ונעמ"ת על מנת לקבל את המידע.
    מצטערת שדילגנו עליך מקודם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית טיטולים!
    אלי
    21/04/2010

בתי בת שנה ושלושה שבועות. תינוקת שמחה ופעלתנית ביותר. התחילה לזחול בגיל חמישה וחצי חודשים ,פחד נטישה בגיל שישה חודשים (שחלף עבר לו) והתחילה ללכת בגיל 11.5 חודשים. לאחרונה היא מסרבת בכל תוקף שנחליף לה טיטול. מדובר בהיסטריה, סרבנות לכל הטריקים, דגדוגים, עמידה, ישיבה, הילדה בורחת כורעת על ברכיה הקטנות ומשתינה. .לא יודעת כיצד לאכול את זה. היא כל כך קטנה וכבר המרדנות הזו. לא מוצאת דרך להתמודד איתה שכן היא שולטת בגופה נמלטת, מתהפכת , צורחת. ההחלפות הופכות לסיוט עבור כולם (גם בגן). אתמול עשיתי ניסוי ולא שמתי טיטול רק חולצה, להפתעתי היא ישבה בשקט. הטיטול לא מכאיב או מציק לה , אחרת הייתה מתלוננת שהוא עליה. זקוקה לעצות. ההתנהגות נראית לא מתאימה לגיל ולכן גם העצות שקבלתי נראות לי גדולות עליה

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית טיטולים!

הוספת תגובה

• סרבנית טיטולים!

אילנה וינר-ריבקה
    22/04/2010

אלי שלום רב

ביתך הקטנה והממהרת כל כך החליטה שהיא קובעת את העיניינים בנוגע להחלפת טיטול. מאד יפה מצידה - היא "אומרת לך" בהתנהגותה שהיא האחראית על היציאות שלה - המ שזה נכון!

בגילה ילדים יכולים לאתגר את ההורים במשחקי דווקא ובביטוי הצורך שלהם לשלוט במטלות היומיומיות.

ביתך מזמינה אותך להיות יצירתית ולשנות גישה.

המלצתי היא להפוך את הילדה לשותפה פעילה יותר בהחלפת הטיטול. את יכולה להחליף את הטיטול כאשר הילדה בעמידה, כאשר את מוציאה את החיתול המלוכלך/ רטוב, היא יכולה להחזיק את הטיטול הנקי, בסוף היא יכולה לשים קרם לעצמה, ועוד. ככל שהיא תרגיש שהיא שולטת בתהליך ההחלפת הטיטול, יותר סיכוי שהיא תשתף פעולה.

מאכלת לך סבלנות יצירתיות והצלחה בהחלפת החיתולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן שנתיים וחצי
    אוסי
    21/04/2010

שלום,
    הבן שלי בן שנתיים וחצי ובזמן האחרון שמתי לב שיש לו פחדים מרעשים (טרקטור שעובר ברחוב, צפירה ביום הזכרון, זיקוקים, מכוניות משחק עם שלט וכו), ברגע שהוא שומע רעש לא מוכר הוא נכנס למעין מצב של שוק/הלם מתחיל לבכות ולרעוד ולהצמד אליי או לאבא שלו והוא לא נרגע עד שהרעש חולף, לדוגמא הוא קיבל מתנה מכונית עם שלט והו מאוד התלהב כשהוא ראה אותה וברגע שהפעלנו אותה הוא נכנס להיסטריה והתחיל לצעוק "לא רוצה אוטו גדול..." מאז המכונית נמצאת בחדר השינה שלנו ואם הוא רואה אותה הוא מתחיל שוב לבכות ולהגיד שהוא לא רוצה אוטו גדול.
    לפני חודש הוא עבר ניתוח כפתורים ויכול להיות שבגלל שהשמיעה שלו השתפרה הוא נבהל מ"רעשים חדשים" אבל אני חייבת לציין שזה התחיל גם לפני הניתוח- מה עושים?

הוספת תגובה

• פחדים אצל בן שנתיים וחצי

אילנה וינר-ריבקה
    22/04/2010

אוסי שלום

בגיל של בנך הרבה ילדים מראים חשש ו/או פחד מרעשים פתאומיים. לנו המבוגרים לא תמיד ברור למה שילדים יפחדו מאותם הרעשים מכיוון שבדרך כללאנחנו מזהים את מקור או את סיבת הרעש.
    אבל לילדים הקטנים, אותם הרעשים מפתיעים אותם ולא מובנים להם לרוב, לכן הם נבהלים ועלולים לפתח חשש מחפצים מרעישים.

כאשר ההורה/ המטפל הנמצא לידו מגיב ברוגע ובהבנה ומשקף לילד את רגשותיו, סיכוי גדול יותר כי בפעם הבאה הילד לא יבהל כל כך. ניתן לומר לילד כשהוא לא רוצה להתקרב לאוטו "אוי חמוד, אתה לא רוצה את האוטו, אתה קצת מפחד ממנו, נכון? בפעם הקודמת הוא עשה רעש חזק ונבהלת. אולי הפעם נשחק באוטו אחר שלא עושה רעש. בפעם הבאה אם תרצה נוכל לשחק עם האוטו שזה ביחד."

כאשר המבוגרים המטפלים בו מגיבים בעצבים או מגלים חוסר הבנה, הילד עלול להרגיש מבולבל ועמת הפחד תגדל.

בנוסף כדאי להכין את הילד מראש כאשר (הדבר מתאפשר) לרעשים אפשריים. לשמל, אם הולכים למסיבה וידוע שיהיו בה זיקוקים, תשתפו את הילד עם מספיק זמן מראש. רגעים ספורים לפני תתכוננו ביחד לזיקוקים. "אנחנו ביחד נשמע את הזיקוקי, 1,2,3, הינה... ניתן לעשות קולות תוך כדי, "בום "בום, זיקוקים זה רעש של זיקוקים." אם בכל זאת הילד יפחד, ניתן להתרחק מהמקום וברוגע לחבק אותו, להגיד לו שהוא נבהל, שהיה רעש חזק".

החשיפה לרעשים ככל שתהיה הדרגית יותר וככל הילד יקבל תיווך וקבלת רגשותיו ע"י ההורה / מטפל, כ הוא ילמד לווסת את עצמו ויתמודד כל פעם טוב יותר עם פחדיו ובהלותיו.

בברכה,

אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה במיטת ההורים בלבד
    רויטל
    18/04/2010

שלום רב, לצערי הרגלנו את בני בן השנה לישון במיטה שלנו. הוא לא מוכן להירדם במיטה שלו וגם אם אני מרדימה אותו במיטה שלי ומעבירה אותו לאחר מכן למיטה שלו - הוא מתעורר לאחר כשעה, מבין איפה הוא נמצא, נעמד ובוכה. ברגע ששוב אני מעבירה אותו למיטה שלי - הוא נרדם מיידית וחוזר חלילה. שתי שאלות עיקריות בנושא זה -
    1. ברגע שאני מחליטה שהוא יירדם במיטה שלו. האם להיות לידו כשהוא בוכה או לצאת מהחדר כשהוא נרגע ולחזור בכל פעם שבוכה? האם להרים אותו כשהוא בוכה ולהרגיע אותו, או לא להוציא אותו כלל מהמיטה? האם להסביר לו כל הזמן או שפשוט להיות לידו ולא לדבר?
    2. מה לעשות כשהוא מתעורר מתוך שינה ו"מבקש" שאקח אותו אלי למיטה באמצע הלילה? האם שוב את אותו הליך? האם שוב לתת לו לבכות עד שייכנע? (זה קשה נורא..)
    רוב תודות,
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    שינה במיטת ההורים בלבד

הוספת תגובה

• שינה במיטת ההורים

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

רויטל שלום,
    התחלת את פנייתך באמירה "לצערנו הרגלנו..." כלומר, את מרגישה כיום שהשינה המשותפת היא לא צעד נכון עבורו ועבורכם. אבל לצערי, רק את תוכלי לתקן את המצב ולשנותו....: בנך לא בקלות יוותר על השינה המשותפת - לזה הוא התרגל, איתכם מרגיש בטוח ונוח וסביר שאין לו שום עיניין לבחור מרצונו במיטה שלו. כדי שזה יקרה אתם תצטרכו להיות מאוד עיקביים במסר לפיו אתם תסייעו לו ככול הנדרש בתהליך המעבר והלמידה לישון לבדו, אולם לא תסוגו בהחלטתכם.
    אני ממליצה לעשות תוכנית שלבים הדרגתית, לא לצפות ממנו להירדם מיידית במיטה שלו באופן עצמאי כי זה אומר לדרוש ממנו משהו שהוא כיום כלל לא מסוגל לעשות. יהיה עליכם להכין אותו לשקראת השינוי הצפוי ואז להרדים אותו במיטתו. תחילה בנוכחותכם, ולחזור ולעשות זאת גם במהלך הלילה (אני יודעת שזה קשה!....), מבלי לצאת מהחדר אך גם מבלי להוציא אותו מהמיטה. יתכן כי ידרשו מספר ימים, או אף שבועות, לפני שניתן יהיה לצאת מהחדר מבלי שהוא יבכה בבכי שבו לא תוכלו לעמוד בעצמכם.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלתי פוסק
    קרן
    18/04/2010

בחודש האחרון בני בן ה-3 וחצי חודשיים רוב היום בוכה בייחוד שהוא עייף הוא בוכה בהיסטריה ומאד קשה להרדים אותו (הוא בעיקר נרדם עם נענוע על הידים שלי או בטיול בעגלה), לקחתי אותו לרופאה לבדיקה לראות אם יש משהו לא בסדר ולא נמצא שום דבר.
    הוא בעיקר רגוע בטיול בעגלה או על הידיים שלי, ברגע שמניחים אותו לבד בעגלה,באוניברסטיה -גג תוך 5 דק' הוא מתחיל לבכות ולרוב הוא נרגע שאני מגיעה ומשחקת/מרימה אותו.
    במשך היום אני איתו בבית אז קל לי יותר להרגיע אותו אבל בערבים אני צריכה לפנות זמן לבני הגדול בן השנתיים. אני אשמח מאד לעצה -אני לא מצליחה להבין מה לא בסדר ומאד קשה להתמודד עם בכי ברוב שעות היום -איך צריך להגיב לבכי שלו?-מאד קשה לי לרוץ כול פעם להרגיע אותו ואני בטוחה שלא תורם הרבה שלעיתיי אני כבר הופכת להיות חסרת סבלנות.
    חשוב לי לציין שבחודשיים הראשוניים בכלל לא הרגשתי אותו -הוא היה אוכל, נרדם לבד, מעסיק את עצמו שהיה ער, קם עם חיוך ולא ברור מה קרה לאחרונה.
    דבר נוסף בשבוע האחרון קרו מס' פעמיים שלא הגעתי מיד שהוא בכה ונראה לי שהוא אפילו הפך להיסטרי יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בלתי פוסק

הוספת תגובה

• בכי אצל תינוק צעיר

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

קרן שלום,
    בהיותך אימא מנוסה את וודאי יודעת שתינוקות בוכים ממגוון סיבות, שפעמים רבות אינן ברורות לנו, אך הן תמיד "קיימות". יתכן כי בנך עדיין מסתגל לעולם, עדיין לא 'רכש' מעגלים תקינים של שינה ועיירות, מתקשה לגבש סדר יום של אכילה, משחק ומנוחה, והוא זקוק יותק להרגעה אינטנסיבית ולנוכחות שלך, לעיתים באופן פיסי. פעמים רבות תינוקות צעירים, גם אלו הסובלים ממזג פחות-קשה, הופכים נרגנים ונזקקים יותר בשעות אחר הצהריים, פשוט בגלל עייפותם הרבה, ועל כן יתכן שדווקא כשאת רוצה להתפנות לבנך הבכור הוא אכן בוכה יותר.
    עצתי המרכזית אלייך היא - נסי שלא להיות לבד! בגילו כל אדם אחר יוכל להרגיעו באחיזה על הידיים, נענוע, טיול, עירסול במנשא וכו', ואת תוכלי מעט לנוח ולהתפנות לבנך ולעצמך. נסי לצמצם את הפעמים בהם עלייך להתמודד עם שני ילדייך לבד בשעות אחר הצהרים, בשלב זה נראה שזהו מתכון בטוח לתסכול, קושי ואכזבה, בן-זוג, סבתא, מטפלת או סתם שכנה או חברה יוכלו להיות לעזר רב עד אשר תינוקך יוכל להרגע מעט יותר ויזדקק לך פחות. כמו שכבר הבחנת, כאשר הבכי לא נענה מייד הוא רק הולך ומתגבר ואז קשה הרבה יותר להרגיע אותו. לפיכך, מוטב להגיב מהר ככול הניתן, אבל שזה לא יהיה רק את!.... אין חחש בגיל הזה מ"פינוק", זה לא שהוא יתרגל ואז יבכה יותר, אם הוא יענה בצורה שתספק אותו, הוא דווקא יבכה פחות כי בהדרגה יוכל להרגיע את עצמו.
    בהצלחה,
    ונסי לנוח ככול הניתן,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לילדה בת 2.8
    אילנה
    18/04/2010

שלום,
    אני אמא לילדה בת 2.8. בזמן אחרון אני מרגישה שבתי פשוט לא מקשיבה לי, כל מה שאני אומרת "אסור," היא עושה ההיפך, היא היתחילה להרביץ לי ופשוט לא מקשיבה לי. כשאנחנו בחוץ נגיד מטיילים או בחנות היא עושה לי "הצגות" נוראיות אם אני לא מסכימה למשהו. אני כל הזמן מנסה להסביר לה שהיתנהגות כזאת לא יפה ולא נעימה לי. אבל זה נראה כאילו היא פשוט לא מקשיבה לי וממשיכה בשלה.
    כשהיא כן מתנהגת יפה ומקשיבה לי אז אני תמיד מחזקת אותה ואומרת דבריים חיוביים. אני לא יודעת כבר מה לעשות ומה אני עושה לא נכון.
    אשמח לעזרא ולהכוונה בנושא.

נ.ב. - ברצוני לציין שהיתגרשתי לא מזמן. האם זה יכול להיות גורם להיתנהגות כזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות לילדה בת 2.8

הוספת תגובה

• תגובת פעוטות לשינויים

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

שלום אילנה,
    כל הפעוטות בני גילה של בתך מגיבים בניסיון להפגין שליטה ולבדוק את הגבולות של ההורים. הם מתרגלים את עצמאותם, מנסים להחליט ומתפרצים כשלא נענים. השלב הזה, קשה ומתיש ככול שיהיה, הוא שלב חשוב להתפתחות הרגשית והחברתית של ילדים ומשמעותי בקשר בין הורה לילד. חשוב להיות עקביים, סבלניים, ולהחליט מתי מוותרים ומתי לא (למשל, לא מאפשרים בשום אופן לילד להרביץ להורה).
    אבל: הבת שלך, בנוסף על היותה פעוטה שלומדת לעמוד על שלה, מתמודדת עכשיו עם תקופה משברית שרק מעוררת בה עוד יותר את הצורך להתנגד ולהפגין שליטה. תהליך הגירושין שעברת בוודאי מלווה בתקופה רוויית מתח שהייתה בבית בין זוג ההורים, וגם אם הפרידה עצמה הייתה לפני זמן רב, הרי שבוודאי שניכם התמודדתם עם הרבה מאוד באופן שאולי גרם לתסכול, כעס, חוסר סבלנות ואולי לפחות תשומת לב אל בתך ואל רגשותיה. תקופה זו רוויית מתח גם בגלל השינויים הקנקרטיים - עזיבת האב, הסדרי ראייה ואולי אף שינוי במקום המגורים. כל אלו בוודאי משפיעים מאוד על בתך ומהווים גורם עומס נוסף שמגביר את התפרצויותיה הרגשיות התכופות.
    אני ממליצה לך מאוד לפנות בתקופה מבלבלת זו להדרכה ולתמיכה עבורך כאם במטרה להיעזר וללמוד כיצד לתמוך בבתך ולהגיב אליה, כיצד לסייע לה לשאת את הקשיים שהיא אולי חווה כתוצאה מהגירושים. בלשכות רווחה רבות ובתחנות ציבוריות פועלות קבוצות עבור נשים הנמצאות בהליכי גירושים וכדאי מאוד להיעזר. אוכל להפנותך לגורם מתאים בסמוך למקום מגורייך.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי חברותית מדיי
    טלי32
    17/04/2010

בתי , בת שנה וחצי, ילדה מאוד תקשורתית וחביבה לסביבה. מאז שהיתה קטנטנה שמנו לב ליכולות הבלתי רגילות שלה בלשבות את תשומת הלב של כל מבוגר שהיה בסביבה. אך לאחרונה הדבר התחיל קצת להדאיג אותי... כשאנו הולכים למקומות ציבוריים כמו גני שעשועים, ג'ימבורי, גני חיות וכד'... היא מרגישה מאוד חופשי לגשת לאבות (לרב) זרים ולהידבק אליהם, כמעט כמו על מנת לקחת את תשומת הלב שלהם מילדיהם. השאלה שלי היא האם הדבר טבעי בגיל זה או שהיא כבר אמורה לפתח איזשהו פחד מזרים. ואם הדבר לא מגיע באופן טבעי איך עליי ללמד אותה זאת בלי לגרום לה לפחד באופן יותר רחב מאנשים. אני סך הכל לא רוצה להפסיק את החברותיות המקסימה שיש בה (היא מאוד חברותית גם עם ילדים...).

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי חברותית מדיי

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

טלי שלום,
    בהנחה שבתך הינה פעוטה המפותחת כפי גילה ביתר תחומי התפקוד, שיחסיה איתכם ההורים תקינים, ושהיא אינה מעדיפה להסתובב בין מבוגרים וליצור קשרים על חשבון הזמן בו יכולה לשחק או להינות כבני גילה, להערכתי אין כל חשש 'מחברותיות יתר'. בתך למדה מתוך התנסויותיה הקודמות, ומתוך המשוב החיובי שהיא מקבלת מהסביבה כי יש ביכולתה לזכות בתשומת לב האחרים בקלות והיא משתמשת בזה. ניתן להמשיך לעודד אותה על כישוריה ולהחמיא תוך שמנחים אותה שלא להטריד אחרים שבאופן שלא יהיה נעים להם, וכן משגיחים שלא תיצור קשרים עמוקים מידיי (למשל, תתרחק עם אחרים ללא שיפוט). אם היא תרגיש 'מתוגמלת' גם על כישורים אחרים שלה, יתכן כי בהדרגה הצורך לעשות זאת יפחת. ובנתיים - תהנו מהחנדלך....
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    ליאורה
    17/04/2010

שלום,
    בני בן שלוש, כבר לפני מספר חודשים החל לומר שעשה בטיטול וביקש ונחליף לו. לפני כחודש לערך החלטתי שזה הזמן להיפרד מהטיטול. בתחילה היה עושה על עצמו ועכשיו מתאפק חצי יום. בגן הוא יושב על הסיר אך לא עושה שום דבר. בבית אינו מוכן לשבת כלל ועושה באמבטיה בעת המקלחת. הבחנתי בפניו כאשר הוא עושה פיפ ונראה שהוא מבוהל. קקי עושה מתוך שינה בלילה.
    לפעמים מוכן לעשות בחוץ ליד העץ גם פיפי וגם קקי אך לא באופן קבוע.
    (צופה גם בקלטת בלי חיתולים)

אני לא יודעת האם להחזיר את הטיטול ולדחות בעוד מספר חודשים את הגמילה או להמשיך. האם ההתאפקות כורמת לו נזק פיזי, לשלפוחית או לכליות?

תודה רבה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• תהליך החינוך לניקיון

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

שלום ליאורה,
    תהליך הגמילה הינו שלב משמעותי בפיתוח העצמאות והשליטה של פעוט, אולם הוא לא יכול לעשות זאת לבד. על מנת להצליח עליו להתאמן שוב ושוב ושוב בעשיית הצרכים מחוץ לטיטול עד להשגת שליטה מלאה. מדובר בתהליך שעשוי להיות ממושך עבור ילדים מסוימים, בעיקר אצל מי שנוטה לקושי בהתנסויות חדשות. כל הילדים בשלב הזה זקוקים להרבה מאוד הכנה, להמון הדרכה והכוונה מצד ההורים ובעיקר להרבה מאוד עידוד. ללא העזרה שלכם ההורים, ושל צוות הגן, לא יוכל ללמוד בעצמו להיפרד מהחיתולים, מדובר בלמידה לכל דבר ולכן הוא מאוד זקוק להדרכה איך לעשות את זה.
    אם את מרגישה שהוא מוכן לעיניין אין סיבה לשגת מההחלטה, אבל על מנת להצליח מבלי להיבהל עליו להתאמן בהדרכתך, לחוות עוד ועוד הצלחות עד שירגיש הוא מסוגל לעשות זאת. סביר מאוד שהעצירות היא בדיוק תוצאה של בהלה: ניסיון ילדותי שלו להימנע מהפרידההכרוכה בעשיית הצרכים. יתכן מאוד כי זו גם הסיבה שהוא עושה זאת בלילה, מתוך שינה (לא אופייני בגילו).
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים נוספים בפורום שלנו בנוגע להדרכה כיצד לעודד בתהליך גמילה - יש רבים.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על יועץ / פסיכולוג
    הילה
    13/04/2010

אני אמא ל 2 בנות (3 ו שנה+8) ומחפשת פסיכולוג או יועץ שייסיע לי המס' בעיות (בעיקר עם הגדולה)
    מחפשתמישהו באיזור זכרון יעקב והסביבה
    אודה להמלצות

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על יועץ / פסיכולוג

הוספת תגובה

• להילה

מיכל דביר קורן
    18/04/2010

האם כפר ויתקין בא בחשבון?
    ממליצה מאוד על דר' רונית רוט טל. 054-7538009
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל
    עינת
    13/04/2010

שלום רב
    אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש וילדה בת חמש. אני אמורה לנסוע לשבועיים בעוד כחודש. אני עדיין מניקה בלילה את ביתי התינוקת (למרות שהיא אוכלת מזון מוצק מלא). בעלי נשאר עם הבנות בארץ. האם עזיבה לתקופה של שבועיים יכולה לפגוע בבנותי? האם כדאי לקצר את הנסיעה לשבוע?
    אני מאוד חרדה לשלומן( יש אנשים שטוענים שאני אגרום לביתי הקטנה לטראומה).

צריכה תשובה דחוף.

תודה, עינת

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

• פרידה לצורך נסיעה

מיכל דביר קורן
    18/04/2010

שלום עינת,
    כפי שאת בוודאי מתארת לעצמך, שתי בנותייך צפויות להגיב באופן שונה מאוד האחת מהשניה, גם בגללן אישיותן הפרטית של אחת (דפוסי מזג, דפוסי תגובה והתמודדות), אבל בעיקר בגלל השלב ההתפתחותי בו כל אחת נמצאת. הגדולה תוכל להתכונן איתך לקראת הנסיעה, להכין מעיין 'טבלת יאוש', להבין את פרק הזמן הצפוי ולהנות מהתיכנונים לקראת הזמן הצפוי עם אביה. היא תוכל לשוחח איתך בטלפון, לצייר לך ציורים ולהנות ממתנות קטנות או מכתבים שתשאירי עבורה. כל זה בהנחה שהקשר עם אביה (בנוכחותך) הינו רציף ומייטיב עבורה.
    לגבי הקטנה העיניין שונה לגמריי, על אחת כמה וכמה בגלל ההנקה. רצוי מאוד כמובן לגמול אותה מההנקה קודם לכן ולוודא שהיא מתרגלת לאכילה בדרך אחרת (כיוון ש אוכלת כבר מזון מוצק בצורה סבירה ובוודאי תחליפי חלב), אבל כל ההכנות שתוכלי לעשות עם הגדולה, לא תקפות לגביה. מבחינתה את צפוי להיעלם לה בתקופה בה אצל מרבית התינוקות יש חרדה גבוהה מפני נטישה של הההורה המטפל. יש כמובן יתרון לעובדה שהיא נשארת בבית המוכר לה ושגרת חייה נמשכת, ולכן המשתנה העיקרי הוא השינוי בדמות שמטפלת.
    לכן חשוב לדעת, גם כאן, עד כמה אביה מעורב בטיפול בה? האם מורגלת לבלות איתו ימים שלמים בהם ארוחות, רחצה, משחק, טיול וכדומה? האם מורגלת להירדם בנוכחותו? כמובן שככול שהוא מעורב יותר בחייה בנוכחותך, קל יותר יהיה בהעדרך, אבל קחי בחשבון שבשובך (בוודאי אחרי שבועיים, אך גם אחרי שבוע), היא עשויה לבטא כלפייך כעס על הנטישה או רגשות שליליים אחרים.
    שימי לב: הכוונה אינה למנוע את הנסיעה! אבל חשוב מאוד להכין את כל הנוגעים בדבר לקראת העדרותך וחשוב גם להתכונן למחיר שאולי יהיה בתקופה הראשונה לקראת שובך.
    מניסיוני, אם הקשרים המשפחתיים חזקים ומשמעותיים והילדים נשארים במחיצת מטפלים שמכירים היטב את שגרת יומם, נעשית הכנה טובה ולא עושים שינויים משמעותיים בהמלך התקופה, לא צפוי שום נזק ארוך-טווח. הרווח המרכזי הוא זמן איכות עם אבא וזמן חופשה עבורך. שווה!
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת לאבחון או לחכות
    שרון
    12/04/2010

שלום רב

בפתח דבריי אציין שאנו מתגוררים בחוץ לארץ כך שריבוי שפות הוא חלק מהמציאות שלנו.

ביתנו בת עשרים ושתיים חודש ואינה הולכת לגן אך מבלה אצל מטפלת כמה שעות ביום עם עוד ילדה, שממנה היא לרוב מתעלמת .
    עד גיל שנה היתה תינוקת מאוד חברותית וחייכנית .
    בחודשים האחרונים חל שינוי לרעה מבחינה חברתית , היא מתעלמת בהפגנתיות מאנשים או ילדים חדשים בסביבה,למשל על ידי דחיפה. ברוב המקרים היא בוכה בנוכחות ילדים אחרים אך כעבור כחצי שעה, במקרה הטוב, נרגעת ומתחילה לשחק לצידם.
    רק בחודש האחרון היא התחילה להגיב לשמה. כשהיא רואה טלויזיה או משחקת במשחק היא בדרך כלל אינה עונה לקריאותיי .

מבחינה שפתית היא אינה מדברת אלא רק מבטאת כמה הברות . או כמה מילות גיבריש לפעמים די מסובכות להגייה.היא אינה אומרת אמא והוגה משהו שדומה לאבא, אך לא תמיד בהקשר.

מבחינה מוטורית היא מאוד מפותחת כולל מוטוריקה עדינה - היא משחקת המון כולל בנית מגדלים, משחק עם לגו,השחלות, נגינה על פסנתר פעוטות ולומדת במהירות לשחק עם משחקים חדשים
    היא מאוד אקטיבית ולרוב שומרת על קשר עין ומגיבה לחפצים בסביבה.

בנוספ היא אינה מצביעה על עצמים *לפעמים רק לכיוון התקרה במעין משחק ּּּּּּּ* וממעטת במשחק דמיוני.

כשהיא רוצה משהו היא מובילה אותי אל המקום או לעתים מושיבה אותי או מכניסה אותי לחדרה כשרוצה בנוכחותי.
    לאחרונה גם התחילה לשלוח נשיקות באויר .

לגבי הבנה

היא מבינה בעברית מילים כמו בואי, שבי,ידיים ,אוכל, אבא,שימי ראש, אור, מעט חלקי-גוף ואברי-פנים,ומעט חפצים שכיחים (בקבוק, מוצץ,אמבטיה).
    מעט הוראות פשוטות : קחי, איפה? תעשי שלום . בשפה השניה כמה (*מילים נוספות כולל חיות *כך נדמה לי.

כשאני מדקלמת קטעים מסרטים לפעוטות בעברית היא צוחקת וניכר כי היא מבינה מאין לקוחים.

חששתי מאוטיזם אך נדמה שאינה עונה על רוב הסימפטומים . לגבי התנהגויות מוזרות היא עושה מתיחות כמעט כמו עמידת ראש * כמעין משחק לראות את העולם הפוך * לפחות כמה פעמים ביום ולתקופה קצרה הלכה מדי פעם על קצות האצבעות. מה דעתך

בנוסף החשש שלי מאבחון הוא שהיא תבכה שם רוב הזמן בגלל החרדה החברתית .
    אשמח גם לשמוע אם לדעתך כדאי לדבוק בבית רק בשפה אחת

רב תודות
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    האם ללכת לאבחון או לחכות

הוספת תגובה

• פנייה להערכה התפתחותית

מיכל דביר קורן
    19/04/2010

שלום שרון (או ערן?)
    לא ציינת היכן אתם נמצאים והאם יש במקום המגורים שלכם אנשי מקצוע בתחום התפתחות הילד לשם קיום של אבחון התפתחותי כלשהו.
    מבין התיאור שכתבת, וניכר כי קראת מידע מגוון בנושא איחור התפתחותי, נראה שהתחום המעורר דאגה מכל הוא התחום השפתי. בגילה היינו רוצים לראות הבנה רחבה הרבה יותר וגם הבעה של מגוון רב יותר - שמות עצם, פעלים וצירופים קצרים. לפיכך, בתור התחלה כדאי לנסות לפנות להערכה של קלינאית תקשורת, והיא תוכל למקד אתכם גם על ההתבוננות החברתית, ואולי התקשורתית, שמעוררת אצלכם דאגה. ואם היא תבכה כל האבחון, הרי שזה חלק מהאבחנה - היכולת שלה להתמודד במצבים חדשים, ובוודאי תתרגל לאחר כמה מפגשים שיהיו עבורה נעימים ומייטיבים.
    מכיון שאני מבינה שהיא נמצאת בחברה של ילדה אחת בלבד, כדאי לנסות ליצור עבורה - במידת האפשר - מפגשים יזומים של ילדים קבועים ככול הניתן (למשל, בגינה ציבורית, חוג מוזיקה לפעוטות וכו'). למה לפי דעתכם היא מתעלמת מהילדה השניה? בת כמה אותה ילדה ומה רמת ההתפתחות שלה? איזה יחסים כן יש ביניהם?
    לגבי ריבוי השפות: אני מבינה שהמטפלת שלה אינה דוברת עברית, ואם כך, האם היא חשופה לשתי שפות? ליותר? ככלל, עבור ילדים עם קשיים שפתיים מוטב לדבר בשפה אחת עד כמה שניתן. כלומר, האמירה שילדים קולטים מהר שפות נכונה רק לגבי ילדים עם כישורים שפתיים טובים, או לפחות, סבירים, וכלל אינה נכונה לגבי ילדים עם קשיים שפתיים - אותם זה רק מבלבל יותר.
    אני מקווה שהדברים יסייעו לכם במקצת ויאפשרו את העמקת החשיבה ולא יעמידו אותכם במצבים בלתי אפשריים (כמו רצון לחזור.....)
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

שרון
    21/04/2010

תודה על התשובה. ניכר שבתנו מתעלמת מהילדה השניה מאחר והיא מחקה אותה, למרות היותה יותר גדולה בכעשרה חודשים, נצמדת אליה ומפריעה לה במשחק לעתים תכופות. לאחרונה הופתעתי לראות שבתנו דוחפת אותה או מעודדת אותה לרוץ כדי שתוכל לראות את האורות המרצדים בנעליה...

אנו מנסים בתקופה האחרונה לחשוף אותה לנוכחות של עוד ילדים אך כמו שצוין היא בוכה בחצי השעה הראשונה ולאחר שמסיחים את דעתה היא משחקת לבדה בסביבתם אך לא איתם.
    ניסינו גם בעבר חוג מוסיקה לפעוטות אך זו היתה חויה מאוד מתישה עבורנו. בעוד כל שאר הילדים היו ישובים, בתנו עשתה הכול כדי לצאת מהמעגל ואף לצאת מהחדר.

המטפלת אינה דוברת עברית כך שבתנו שומעת שתי שפות עקריות כולל מעט אנגלית בקלטות.

פנינו בימים אלה לרופא הילדים שלה שהסביר שכאן קלינאי תקשורת עובדים עם פעוטות רק מגיל 3 והפנה אותנו , לבקשתינו , עם איש המקצוע המקובל. ניורו פסיכאטר התפתחותי שזו התמחות שנראה לי לא קיימת בארצ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק לפני השנה
    מירב
    08/04/2010

שלום

יש לי תינוק בן 9 ח' הילד לא מוכן בשום אופן ללשתות את הבקבוק שלפני השנה (ניסיתי את כל סוגי הדיסות כולל על הגז)
    ניסיתי להחזיק אותו שיהיה קצת רעב לדוגמא אתמול הוא אכל אבוקדו וביצה בשעה שתיים ועד 8 בערב הוא לא היה מוכן לאכול כלום כניסיתי את הבקבוק גם זה לא עזר
    מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק לפני השנה

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקות

מיכל דביר קורן
    19/04/2010

שלום מירב,
    האם בנ מתפתח בצורה מתאימה לגילו? האם ארוחותיו מגוונות והוא עולה במשקל כמצופה?
    הבקבוק שלפני השינה הינו המלצה ולא הכרח, ואין שום סיבה להתעקש עליו אם הוא מקבל את כל צורכיו התזונתיים בדרך אחרת, ובוודאי אם נרדם בצורה סבירה וישן טוב. יש תינוקות שמדלגים לגמריי על שלב האכילה מתוך בקבוק כיון שעוברים ישירות מחלב אם לאוכל מוצק וזה בסדר גמור. יתכן שהוא מקבל דיי מזון עבור צורכיו בשבעות היום, כשהוא פעיל יותר, ובשעות הערב זקוק למנות קטנות יותר, או דחוסות פחות.
    בכל מקרה אני ממליצה מאוד להתייעץ עם דיאטנית שמומחית בתזונת תינוקות (שימי לב - לא כל דיאטנית מבינה בזה!)
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    אילנה
    07/04/2010

שלום לך בני בן שנתיים ו9 חודשים באפריל. מתחילת החורף אנו מושיבים את הילד על הסיר לפיפי וקקי והוא שיתף פעולה אולם לא יזם עדיין.(קרו מספר פעמים בהם ביקש פיפי(במהלך החלפת חיתול או כאשר לא רצה לישון אלא לשבת על הסיר ולשחק) אך בגדול עדיין לא מבקש לשרותים . לאחרונה הוא לא כ"כ רוצה לשבת אומר אין לי אבל אחכ אם צריך יעשה בתחתוני טיטול.(היום הסכים לעשות כשהגענו לגן , איתי בצהריים בבית ובגן אמרו לי שלא רצה וגם הוא אמר לי שהוא ישה קקי בתחתונים).

לאן ממשיכם מכאן? מה לומר לו כשהוא מסרב לעשות בשרותים?

בגן הגננת המליצה לא להוריד לגמרי את החיתול כי הוא יעשה על עצמו ,אלא לחזור למצב בו הוא משתף פעולה ולומר לו במקביל כשמחילפים לו חיתול "הנה יש לך בתיק תחתונים של גדולים מי שעושה בשרותים לובש אותם" היא אמרה שלא לכפות עלייו תחתונחם כי הוא יעשה על עצמו .מה דעתך ? זה נראה לי מוזר חשבתי שהגיע הזמן להוריד לו את הטיטול ולומר לו שיש לו תחתונים של גדולים וכשירגיש שיש לו פיפי או קקי שילך לשרותים ושאולי יש גם זמנים בהם הגננת שולחת לשרותים. כמו כן חשבתי ואם לא יהיה לו נוח עם הפיפי בתחתונים הוא ילמד לאט לאט לגשת לשרותים.

מה את ממליצה והאם הגננת צודקת? מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• שלום אורנה

אודט בוקאי
    02/05/2010

אני מסכימה איתך שחלק משמעותי מהגמילה הוא שלב הפספוסים-אל לכם להבהל מלכלוך התחתונים! בגדול, ישנן שתי גישות לגמילה-אחת היא לתת לילד להוביל את התהליך והשנייה-להוביל בעצמכם. בנך אכן בגיל מתאים לגמילה-אם הוא ילד תקין התפתחותית-תקשורתי וורבלי-אין שום סיבה לעכב את תהליך הגמילה. אלא שכרגע נוצר מצב מבלבל מאחר שאתם לא מובילים את התהליך והוא נמתח ונמתח-בלי פואנטה מצדכם. מבחינתו, הוא עוד לא מחוייב ובהתאם התנהגותו.
    לכן-הפשילו שרוולים וגשו למלאכה-הקדישו לכך שופשבוע בו אתם מתרכזים סביב הבית, בלי אירועים מסביב ועם קשב רב לבנכם. הכריזו על הורדת החיתול הבלתי הפיכה ומעבר לתחתונים-כי אנחנו מאמינים שאתה יכול. קבלו בהבנה פספוסים , אך זכרו כי האחריות כעת להגיע לשירותים היא עליכם-קחו אותו כל חצי שעה להתרגל לשירותים, מבלי לשאול אם יש או אין פיפי. תגמלו אותו על כל הליכה/ניסיון/ישיבה על האסלה, גם אם לא יצא-בפעם הבאה ייצא! רק אחרי כמה ניסיונות חיוביים, שלחו אותו לגן עם תחתונים בלבד. זיכרו כי הגננת מצפה לקבל ילד ללא פספוסים, והיא עלולה שלא בכוונה להביע אכזבה גדולה מהם וספק ביכולת.
    אתם מוזמנים להכנס לאתר של דפנה תייר ולקבל שם חיזוקים לתהליך גמילה עם סמכות הורית.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה