פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי מרק לתינוק בן 5 חודשים
    מיטל
    12/10/2010

שלום רב, התחלתי לנכין לבני מרק ועלו לי כמה שאלות
    1. מה התרכובת שהכי מומלצת לשים במרק , כולל ירקות שורש
    2. האם ניתן להקפיא לדעתך בכוסות פלסטיק?
    3. מה הכמות המומלצת בגיל 5 חודש (בכפות או כפיות) על מנת שאוכל לדעת כמה להקפיא בכל כוס
    4. האם רק בגיל חצי שנה אני עוברת ממש למנת ארוחה של מרק? ואז מה הכמות הנדרשת להקפאה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות לגבי מרק לתינוק בן 5 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    12/10/2010

1. את יכולה לשלב במרק את כל סוגי הירקות ובכלל זה ירקות שורש. בנוסף, את יכולה להוסיף דגנים (אורז, קינואה, דוחן, גריסים) וקטניות מסוגים שונים.
    2. בנוגע לכלי הקפאה עדיף להקפיא בצנצנות זכוכית קטנות במידה ויש לך (זכוכית היא החומר הכי ניטראלי) אם אין לך קיימות קופסאות פלסטיק המיועדות להקפאה.
    3. בגיל זה התינוק אינו ניזון מארוחה מרק מלאה אני מציעה שתחלקי את המרק לכמות של 100-120 cc וכך תוכלי להפשיר כמויות קטנות . תתני לו לאכול בכפית בהתאם למידת הנכונות שהוא מגלה. אם את רואה שהוא אוכל תאפשרי לו .
    בהמשך כשהכמויות תגדלנה תוכלי להקפיא כמות גדולה יותר בסביבות 180cc (הכמות משתנה מתינוק לתינוק . תעקבי ותראי בעצמך מה היא הכמות אותה הוא מסיים וכך תדעי איזו כמות להקפיא).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה הכמות לגיל חצי שנה?

מיטל
    20/10/2010

ראשית תודה על התשובה,
    אך בגיל 1/2 שנה מה צריכה להיות כמות טובה של ארוחה של מרק
    אני רוצה לדעת כי אני צריכה להכין לו והוא יהיה בן חצי שנה ואני מקפיאה.
    קשה לי הכמויות הדרושות בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה הכמות לגיל חצי שנה? - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

כפי שציינתי הדבר משתנה מתינוק לתינוק וגם עשוי להשתנות מארוחה לארוחה, שכן התאבון אינו מדע מדוייק. אני מניחה שכ- 180 cc עשויים להספיק. באותו יום שאת מכינה את המרק את נותנת לו מנת מרק תמדדי בכוס את הכמות שאת מגישה לו וכך תוכלי לדעת כמה מתוכה הוא אוכל ובהתאם לכמות זו תחלקי את המנות לצורך הקפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב
    חנה
    11/10/2010

שלום!
    בתי בת 10 חודשים בשבוע הבא. רציתי לדעת אם מותר לה כבר לאכול מוצרי חלב?
    אם כן, אילו? יש לציין שאני נגד דברים מתוקים, אנחנו בעד אוכל בריא!
    שאלה נוספת- האם זה נכון שעדיף יוגורט עיזים מאשר רגיל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב

הוספת תגובה

• מוצרי חלב - תגובה

מרינה קוזמנקו
    12/10/2010

1. את יכולה כבר לתת לה גבינות, יוגורט (עדיף ביו לבן בלי כלום), לבן, גיל. תעדיפי יצרן שיש אצלו כמות קטנה יותר של נתרן באותו סוג של המוצר. חלב ניגר אסור עד גיל שנה. אל תשכחי לתת כל פעם רק מוצר חדש אחד במשך יומיים על מנת לגלות אלרגינ אם תהיה.
    2. מוצרי חלב עזים עדיפים על חלב פרה כיוון שהרכב של חלב עזים יותר קרוב לחלב אם מאשר חלב פרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לתינוק בן 5 חודשים
    ליבי
    11/10/2010

בני בן 5 חודשים. רק יונק. התחלנו לתת לו קצת פירות וירקות אבל זה עדיין מעט, להרגיל אותו. לאחרונה הוא קם הרבה בלילה, (קודם הוא היה קם פעם אחת לפעמים בכלל לא) וגם לא ישן טוב ביום. אני חושבת שהוא לא שבע. אחרי ההנקה הוא לא רגוע ופותח את הפה לאכול. הנקה נוספת לא עוזרת (כבר אין לי מה לתת לו..)
    איך אפשר לגרום לו להיות שבע בעזרת דייסות טבעיות ולא תחליף חלב? או שאין ברירה וצריך להוסיף לו תחליף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לתינוק בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• תוספת לתינוק בן 5 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    12/10/2010

1. קודם כל לגבי כמות החלב אצלך. זה פורום של יועצות הנקה אבל בכל זאת... אם תתני לו לינוק יותר (אפילו שנראה לך שאין לך מה להציע כרגע) במשך מספר ימים כמות החלב אמורה לגדול - זה החוק של ביקוש והיצע.
    2. עד גיל חצי שנה ילד אמור לקבל רק טעימות של מזונות מוצקים בלי להחליף ארוחה חלבית.
    3. אם תתני לו דייסות עדיין עדיף לעשות אותם על בסיס חלב אם או תמ"ל (אין ברירה).
    מציעה לך להמשיך ולהניק כמה שיותר ולתת כתגבור פעם ביום דייסה על בסיס תמ"ל. ובעוד חודש כבר תוכלי לתת לו ארוחה של אוכל מוצק. ועד אז תכירי לו סוגי מזון שונים, כמו בשר, דגים, ביצים, קטניות (עדשים, שעועית מכל הסוגים, גרגירי חומוס), דגנים (אורז, תירס, קינואה, גריסי פנינה, שיבולתת שועל, בורגול), מגוון פירות וירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 3.5 חודשים עם קושי באוכל
    ענבל
    11/10/2010

יש לנו תאומים בני 3.5 חודשים מקסימים, חייכנים עירניים וחיוניים. לא זהים.

עד גיל חודשיים אכלו יפה מאוד.

כיום אחד שוקל 6,000 ק"ג והשני שוקל 5,900

משקלי לידה 2,535 ו - 2,300 בשבוע 36+4 בניתוח קיסרי...

כיום הגדול לא כל כך מעוניים בבקבוק הוא אפילו לא רעב לאחר 4 שעות ברגע שאני מתקרבת עם הפיטמה הוא בוכה צורח ורק לא בקבוק וכשאני נותנת מוצץ הוא לוקח בשמחה מה לעשות???? (אולי פיתח תלות במוצץ)

יש לציין שהם אכלו יפה וללא בעייה כיום אוכלים בערך כל 4, 4.5 שעות בין 100 ל- 120, עלו במשקל עד עכשיו אבל ניראה לי שזה לא מספיק וחוששת שבחודש האחרון אפילו לא יעלו...

האם יש מצב שהם לא רעבים??
    האם מספקת אותם ארוחה של 90 - 100 CC לפעמים...

בלילה קמים פעם אחת ועד שכבר קמו הם בקושי אוכלים... מה לעשות???

תודה רבה

הוספת תגובה

• תאומים בני 3.5 חודשים עם קושי באוכל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    12/10/2010

כעיקרון - ילד בריא לא ירעיב את עצמו! תבדקי מה יהיה המשקל בשקילה הבאה ותזרמי איתם. אם אין שום בעיה בריאותית (תלכי בהזדמנות לרופא אולי) ילדים אמורים לבד לווסת את כמות האוכל והתדירות. אשמח לקבל עידכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית מים מרובה בגיל 13 חודשים
    אמא
    11/10/2010

שלום רב
    בני בן 13 חודשים, שותה ביום סביב 2000 סמ"ק מים (כ 3-4 בקבוקי מים 240 סמ"ק בגן, בבית אחה"צ עוד כ-2 בקבוקי מים, בקבוק אחד של מטרנה, ובמהלך הלילה עוד 1-2 בקבוקי מים). האם זה יותר מדי? האם זה יכול להזיק לו? הוא שוקל כ 10 ק"ג.
    אגב, חוץ מזה שהוא אוהב לשתות הרבה מים, הוא לא לוקח מוצץ ולא אצבע, והדרך שלו להרגע היא בשתיית מים...
    תודה, אמא

הוספת תגובה

• שתיית מים מרובה בגיל 13 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    12/10/2010

מציעה לך לפנות לייעוץ לטיפת חלב או לרופא ילדים. לי אישית זה נראה יותר בעיה התנהגותית מאשר פיזיאולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של בן 10 חודשים
    רוית
    11/10/2010

שלום רב,

בני בן 10 חודשים, ואני תוהה האם התפריט שלו מספק..
    יקיצה- הנקה קצרה
    8:30- פירות+מנת שומן (אבוקדו/טחינה/שקדייה/מעט שמן זית)
    12:00- מנת בשר+ירקות+פחמימה
    16:00- תמ"ל+מעט דייסת מטרנה, כ- 200cc
    18:30- ארוחת ערב משתנה - ביצה,גבינה,אבוקדו וירקות או גבינה לבנה עם מעט מעדן
    או לחם עם גבינה וכו'
    מיד אחרי ארוחת הערב אני משלימה לו עם מעט תמ"ל,כ-60cc (כי הוא החל לינוק מעט.. והחלב התמעט)
    19:00- מקלחת, הנקה ושינה.
    לעיתים מתעורר בלילה ולא מסתפק במים, אבל יותר מתוך הרגל מאשר רעב, מתפנק על הציצי ונרדם.
    .
    כמו כן, לפני השנת בוקר שלו גם יונק קצת.

תודה רבה,
    אמא אוהבת

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה של בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה של בן 10 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    12/10/2010

לפי התרשמותי התפריט בהחלט מספק. כדי להיות רגועה תעקבי אחר העליה במשקל ובגובה במסגרת המדידות בטיפת חלב. במידה והוא מתפתח יפה ושומר על אותם עקומות בהן הוא התחיל הדבר מוכיח שהתזונה שהוא מקבל מספקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה..

רוית
    13/10/2010

תודה על התייחסותך המהירה :)
    כמה "ארוחות חלב" (הנקה או תמ"ל) חייבות להיות?
    וכיצד מכינים דייסת סולת/קוואקר או אחרת על בסיס תמ"ל?
    האם זה אפשרי? אני רוצה לבשל לו דייסה ולא מהמוכנות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה.. - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

בגיל זה מומלצות 2-3 ארוחות תמ"ל (בבוקר , בלילה ועוד ארוחת ביניים אחת) זאת בהנחה שהתינוק ניזון בשאר הארוחות ממזון בריא ומגוון ועולה בצורה טובה במשקל ובגובה.
    בנוגע לבישול דייסה על בסיס תמ"ל אני מציעה שתפני ותבדקי זאת עם החברה שמייצרת את התמ"ל(תתקשרי לקו הייעוץ שלהם)
    ככל הידוע לי תמ"ל לא מומלץ להרתיח לכן הוא אינו מתאים לבישול דייסה .
    מה שאת יכולה לעשות הוא לבשל את הדייסה על בסיס מים ולאחר שהיא מוכנה להוסיף אותה לתמ"ל. תנסי ותבדקי מה התוצאה שאת מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    חן
    11/10/2010

בתי בת חצי שנה מאז גיל 4 חודשים לא אוהבת ברזל כל יום זה עינוי לתת לה את זה היא נועלת את הפה חזק. וגם שלוקחת יורקת ואז מאבדת את זה מה אפשר לעשות האם לשים במטרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• ברזל - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    12/10/2010

לא מומלץ לשלב ברזל במטרנה משום שהמטרנה הינה תחליף חלב ומכילה סידן שמעכב ספיגת ברזל.
    את יכולה לשלב לה את הברזל במעט מיץ תפוזים/ תפוחים או לחילופין לחפש ברזל המיועד לתינוקות מסוג אחר שטעמו יהיה שונה.
    תנסי לתת לה אותו בזמן המקלחת כך שגם אם היא תפלוט אותו החוצה הוא לא ילכלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן - ברזל

ציונה
    24/10/2010

היי חן, אצלי גם היה עושה את אותו הדבר עד שנתתי לו ממש בבוקר שהיה מתעורר לפני שמבין מה קורה, אני נותנת לו במוצץ של הבקבוק הוא שותה את זה כמו אוכל ואז אני מחכה קצת שיתעכל ואז מאכילה (1/2 שעה בערך מחכה ומאכילה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים
    מור
    11/10/2010

שלום רב,
    בני בן 3 חודשים נולד במשקל 3.600 והיום שוקל 6.200.
    עד לשבוע האחרון היה אוכל כמעט 120 בכל ארוחה 5-6 פעמים ביום ואפילו כבר חשבתי להעלות לו קצת את הכמות.
    בשבוע וחצי האחרונים הוא מוציא לי את הבקבוק עם הלשון, מסובב את הראש לצד, לפעמים מלווה בבכי ולפעמים לא. אוכל 30-60 ומפסיק ואני ממש מתעקשת איתו אז לפעמים הוא נעצר ב- 90 ולפעמים מסיים את ה-120. אז אני מנסה אפילו לתת ו עוד 60 לאחר כשעה- שעה וחצי כדי שלפחות יאכל את כל הכמות שהוא צריך לאכול ביום. מאז שזה התחיל הוא מתעורר בלילה לאכול כשלפני זה כבר ישן לילה שלם עד 6 בבוקר.
    חישבתי את הכמויות שלו ויוצא שביום הוא אוכל 700 גרם ולפעמים אפילו פחות.
    מה ניתן לעשות במקרה כזה ולמה זה קורה? (הוא כבר צריך לאכול כ- 150 בכל ארוחה)
    אני כבר מיואשת...

בתודה מראש,
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    12/10/2010

אני לא יוכלה לנחש מה מפריע לו, אבל לפחות טוב שהוא מתעורר לאכול בלילה כדי להשלים. מציעה לך קודם כל לפנות לרופא ולתאר לו את הבעיה.
    יש משהו סותר בדבריך: בצד אחד את כותבת שכרגע הוא אוכל כ 700 CC ולפני זה היה 6 ארוחות של 120 שזה יוצא 720 CC. ?? אז מה ההבדל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכלת כמה פעמים בלילה
    ישראלה
    10/10/2010

בתי בת 9 חודשים . התפריט שלה במהלך היום הוא כזה : 180 מטרנה בבוקר, אח"כ במעון : פירות בתשע, מרק טחון ב-12 והיא לא שבעה מהמרק ולכן מקבלת השלמה של מטרנה (אחרת צורחת!), אח"כ בסביבות 14:30 מטרנה 180 , בסביבות 17:00 מטרנה 180 ובסביבות שבע בערב מטרנה לילה טוב (200). בלילה היא קמה בין 2- 3 פעמים לאכול בקבוק מטרנה.
    השאלות שלי :
    1. היא רעבה כל שעתיים שלוש, זה מקובל בגיל הזה?
    2. לא משנה איזה כמות מרק היא מקבלת- היא תמיד צורחת עד שנותנים לה השלמה של מטרנה. למה?
    3. מה אפשר לתת לה לפני השינה שישביע אותה יותר כדי שלא תקום כל כך הרבה בלילה? (מוצקים לא משביעים אותה, אז לא יעזור לי לתת לה ירקות וכו' לארוחת ערב)
    4. היא באחוזון התישעים מבחינת משקל- אבל אי אפשר להפחית לה בכמויות אחרת היא צורחת עד שנותנים לה לאכול.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכלת כמה פעמים בלילה

הוספת תגובה

• אוכלת כמה פעמים בלילה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

לפי מה שאני רואה מהתפריט של הילדה, זה שהיא מקבלת יותר מדי מטרנה ומעט מדי אוכל מוצק שכבר אמורה לאכול לפי גילה. אתן לך מספר עצות כלליות:
    1. לבדוק מה יש במרק של המעון שילדה לא שבעה ממנו!
    2. בשעות הערב (ב 17 וב-19) במקום מטרנה להתחיל להרגיל אותה לאוכל של המשפחה (ירקות, דייסות דגנים, לחם עם ממרח מתאים, קטניות, ביצה ועוד)
    3. במקום מטרנה לילה טוב, שזה תמ"ל בתוספת קורנפלור בלבד (רק קלוריות ללא ערך תזונתי!!!), לתת לה דייסה מבושלת ומדוללת עם תמ"ל (שיבולת שועל, דוחן, קינואה). עוד מעט ולפי קצב של הילדה תוכלי לתת את הדייסה בכפית.
    ועוד דבר... תנסי בלילה להציע לה פשוט מים במקום תמ"ל – יכול להיות שהיא צמאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי בקבוקים
    לריסה
    10/10/2010

שלום רב,
    אני בדרך כלל שוטפת את הבקבוקים בסבון פיירי רגיל, לאחרונה התחלתי לדאוג האם זה בריא לתינוק. ניסיתי למצוא חומר ניקוי שמיועד לבקבוקי תינוקות, אך לא מצאתי. ניסיתי לשטוף בסבון , אשר מכיל פחות חומרים פעילים- פאלמוליב. כל הבקבוקים נשארו, אף לאחר הרתחה עם ריח חזק של הסבון. שמתי לב לזה יומיים לאחר השימוש, דהיינו יומיים התינוק שלי בן 7 חודשים שתה מבקבוק עם ריח חזק של סבון. מה יהיה כתוצאה מזה, איזה נזק נגרם לתינוק?

תודה רבה,
    לריסה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי בקבוקים

הוספת תגובה

• ניקוי בקבוקים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

שלום לך לריסה. אי אפשר לדעת מה הנזק שנגרם ואם בכלל. אני מציעה לך לשטוף בקבוק רק עם המים. אבל תשטפי בקבוק ישר אחרי השימוש בו. כך תהיהי בטוחה שאין שם שום חומר כימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאחסנים מים שהורתחו?
    רעות
    10/10/2010

שלום, יש לי 2 שאלות:
    1. איך מרתיחים מים לת"מל?
    2. איך מאחסנים אותם ולכמה זמן הם טובים?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    איך מאחסנים מים שהורתחו?

הוספת תגובה

• איך מאחסנים מים שהורתחו? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

מכינים תמ"ל על בסיס מים מורתחים במשך 2 דקות, ללא הבדלים לכל סוגי המים - מי ברז, מים מינרלים וכו'. מים מורתחים ניתן לאחסן במקרר במשך יומיים או 24 שעות בטמפרטורת החדר. יש לאחסן את מים המורתחים בכלי מעוקר וסגור הרמטי, עדיף בכלי זכוכית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית מוצקים
    חן
    10/10/2010

שלום בתי בת חצי שנה, אוכלת תמ"ל בלבד, כבר לפני חודשיים התחלתי עם טעימות של פירות וירקות.. העניין שהיא ממש לא מוכנה לאכול את זה אפילו גרבר היא לא אוהבת!! יחסית מרק טחון היא אהבה, אבל גם אכלה 2 כפיות, ואז כאילו בא לה להקיא מה אפשר לעשות בעניין?...
    גם מים לא שותה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית מוצקים

הוספת תגובה

• סרבנית מוצקים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים כדי לשלול בעיה בבליעה של מוצקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם קל לתאומים בני שנה
    elinor
    10/10/2010

שלום, רציתי לשאול האם מותר לתת לחם קל לתאומים (בן+בת) בני שנה כתוספת ללחם דגנים/שיפון ?
    אומנם אין להם חלילה בעיות השמנה (הם שוקלים כ 10-10.5 ק"ג כ"א) אך עד גיל שנה הם גדלו איתי בביתי ובגיל שנה הכנסתי אותם לגן ונראה לי שהם עלו מהר- בתקופה קצרה.
    אני מנסה כמה שיותר להקנות להם הרגליי אכילה נכונים כבר מההתחלה, וממעיטה לתת מתוקים (שקית במבה קטנה אני מחלקת לשניהם, ואני מרשה עוד כ 2 ביסקוויטים קטנים לכל ילד. מעבר לכך- איני מרשה מעדנים/ שוקולדים / חטיפים אחרים).
    ידוע לי כי חשוב וצריך לתת לילדים לחם דגנים/ שיפון וידועה לי חשיבות הסרוטונין בלחם,ולכן שאני שואלת- האם זה בסדר שבגן הם יאכלו לחם שיפון/ דגנים ובבית הם יאכלו ארוחות שכוללות לחם קל?
    אודה לתשובתכם,
    אלינור.

לקביעת תור
    סגירה
    לחם קל לתאומים בני שנה

הוספת תגובה

• לחם קל לתאומים בני שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    10/10/2010

אני לא ממליצה על לחם קל לילדים.
    תבדקי מה הם אוכלים בגן והאם באמת הם הגבירו את קצב הגדילה שלהם. את עושה נכון שמקנה לילדים הרגלים בריאים, תמשיכי כך! אבל במבה וביסקוויטים הם לא ממש הכרחיים לילדים. תתחילי בזה שתורידי אותם ולא את לחם השיפון הבריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם קל- מזיק?

elinor
    11/10/2010

תודה על תגובתך המהירה- אם כי אני רוצה לחדד את שאלתי:
    ידוע לי כי לחם קל אינו תורם לבריאות כמו לחם שיפון / דגנים, אך האם הוא מזיק להתפתחות?
    ברצוני לציין גם כי אני נותנת לילדיי חצי פרוסת לחם קל בערב לכל ילד- יחד עם תוספת כלשהי.
    אני גם לא בעד כ"כ לתת לילדיי חצי שקית במבה ו 2 ביסווטיקים (לעיתים רק חצי שקית במבה), אך אלו משמשים כחטיף כשהם חוזרים מהגן- עד לארוחת ערב. (בגן הם אוכלים ארוחת בוקר, פרי, ארוחת צהריים, וכריך- כך שאני לא רואה צורך לתת להם 2 ארוחות ערב, אלא חטיף וארוחת ערב אחת).
    אשמח לתגובתך
    אלינור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם קל- מזיק? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

אלינור ירקה! מי אמר שחטיף זה חייבת להיות במבה או ביסקוויט?!! פירות, פירות יבשים (תמרים, משמשים) יכולים להיות חטיפים נהדרים. גם ביו יוגורט בתוספת פירות טריים מתאים להיות טחיף. זה דבר ראשון לא קשור לנושא של הלחם.
    אי אפשר להגיד שלחם קל מזיק להתפתחת של ילד! אבל עדיין לחם עשיר יותר כמו לחם שיפון או לחם דגנים הוא עדיף מכיוון שקודם כל הוא לא מלא בכל מיני חומרים כמו לחם קל (את יכולה בעצמך להשוות רכבים של שני סוגי הלחמים). וגם לחם קל לא משביע כמו לחם מלא אמיתי ולכן אוכלים אותו יותר (גם קטנים וגם מבוגרים).
    מקווה שהצלחתי להעביר אליך את הדעה שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לגיל שנה
    אורית
    10/10/2010

צהריים טובים ,

בתי עוד מספר ימים בת שנה .

יש לי מספר שאלות בנושא תזונה מגיל שנה::

אלו שינויים /תוספות עלי להוסיף לתפריט החל מגיל שנה ?
    רציתי לשאול עד איזה גיל אוכלים מנת פירות בבוקר ?,
    האם אפשר לתת כבר כבד ? בתי אינה אוהבת בשר בקר אלא רק עוף ואני פוחדת מחוסר ברזל .

תודה והמשך יום טוב
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לגיל שנה

הוספת תגובה

• תפריט לגיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

1. בגיל שנה ניתן כבר לתת הכל, כולל דבש, חלב ניגר (אם רוצים), ביצים, כל סוגי פירות וירקות, כבד, קטניות, טחינה, כל סוגי דייסות. אם מכניסים דברים חדשים יש לתת רק מזון חדש אחד ולבדוק האם קיימת תגובה אלרגית
    2. מנת פירות בבוקר ניתן להמשיך גם אחרי גיל שנה... אבל זה תלוי בשאר בארוחות של היום. צריכים בהדרגה להרגיל את הילדה לארוחת בוקר משביעה יותר הכוללת דייסה או לחם עם טחינה/אבוקדו וירקות. ופירות ניתן לתת במהלך היום בתור ארוחות ביניים.
    3. חוץ מבשר בקר יש לא מעט מקורות ברזל במזונות צמחיים - קטניות למיניהן, אגוזים (יש לטחון אותם כאשר הם טריים), שקדייה. לספיגה טובה יותר של ברזל יש לתת מזונות עשירים בויטמין C (לימון, פלפל אדום, קיווי, פירות הדר, תות). ואם את חוששת שיש לה אנמיה - תפני לרופא ותעשי בדיקת דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה אקסטרה קייר
    חדשה
    09/10/2010

שלום
    אשמח לקבל קצת מידע על מטרנה אקסרה קייר לעומת מטרנה רגילה

ביתי בת שנה וחודשיים עד היום ניזונה ממטרנה שלב 3 הרגילה (בצרוף כמובן ארוחות רגילות) חשבתי לנסות את האקסטרה קייר אשמח לקבל קצת אינפורמציה

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה אקסטרה קייר

הוספת תגובה

• מטרנה אקסטרה קייר - תגובה

מרינה קוזמנקו
    10/10/2010

לפי המידע של החברה - מטרנה אקסרה קייר מואשרת מרכיבים פרוביוטיים ופרה-ביוטיים וגם באומגה 3 ו-6. אם ביתך אוכל תפריט עשיר ומגוון אני לא רואה סיבה לצרוך דברים הללו מתמ"ל במקום מאוכל.
    לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה