מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת שנה וחודשמיכל13/10/2010
שלום אני מתלבטת האם התפריט שלה צריך להיות מגוון יותר ופחות בקבוק סימילאק
בבוקר בקבוק 240 מל
ביניים יוגורט לפעמים עם תוספת של גבינה לבנה ופרי
צהריים בשר עם בטטה וקישוא או קציצות עוף ותירס או פסטה
ביניים יוגורט או בקבוק
ערב בקבוק
לפעמים היא מבקשת עוד בקבוק
האם כבר אפשר לתת הכל מבחינת אוכל?
חביתה היא לא אוהבת
לחם היא יורקת
מה עוד אפשר לתת ולנסות
האם טונה מותר?.
חלב רגיל עם קורנפלקס תרנגול מותר?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה וחודש - תגובה
מרינה קוזמנקו15/10/20101. בגיל שנה אפשר לתת כבר הכל (תוך מעקב לאחר תגובה אלרגית אפשרית למזון חדש).
2. כמות מומלצת של תמ"ל מגיל שנה היא כ-2 בקבקים של 240 CC.
3. תפריטה האמת לא נראה מגוון מספיק. תוסיפי ירקות שונים (גזר, כרובית, ברוקולי, כרוב, ירקות לסלט כמו עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל ועוד), קטניות (שעועית, עדשים, גרגירי חומוס), דגנים בצורת דייסות או בתוך המרק (קינואה, אורז, גריסי פנינה, בורגול, כוסמת). תנסי ביצים בצורות שונות. דגים שונים.
4. טונה מותרת אבל לא ממליצה יותר מפעם בשבוע לאכול שימורים (מכל סוג שהו).
5. חלב עם קורנפלקס כעיקרון מותר אבל קורנפלקס זה לא ממש מזון בריא... עדיף דייסה מבושלת המדוללת עם תמ"ל/חלב שקדים או חלב (עדיף חלב עזים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למזון פחות מרוסק...דנה13/10/2010
היי,
נעזרתי בעבר בפורום ועזרתן לי מאוד... עכשיו אני כאן עם כמה שאלות חדשות :)
התינוקות שלי תהיה עוד כמה בת 8 חודשים. בשקילה בטיפת חלב בגיל 7.5 חודשים שקלה 6.800. הגובה 69 ס"מ. נאמר לי שירדה מאחוזון 9 לאחוזון 6. האחות אמרה שאין טעם להילחץ כי הילדה כבר זוחלת, חיונית, שמחה ובגדול אוכלת כמויות לא רעות.
היא אוכלת 4 בקבוקים ב - 24 שעות. הבקבוק של הבוקר (07:00) והבקבוק של הערב (19:00/19:30) - כל אחד 210 מ"ל. שני הבקבוקים הנותרים במהלך היום מהווים השלמה ל - 2 ארוחות מוצקות ומסתכמים שניהם בכ - 200 מ"ל. ב - 11:00 אוכלת ארוחת פירות. לרוב קצת יותר מחצי צנצנת שתכולתה 130 מ"ל. אוכלת יפה ועם רצון עד שברגע מסויים פשוט לא רוצה יותר. אני לא משכנעת, לא דוחפת ולא מנסה בכל דרך אפשרית לגרום לה לפתוח את הפה. מבחינתי כשהיא לא רוצה, היא לא רוצה. לאחר מכן היא משלימה עם סימיליאק. ב - 15:00 היא אוכלת לרוב צנצנת כמעט מלאה של מרק טחון (עוף עם 2/3 ירקות) ומשלימה לאחר מכן סימילאק. העניין הוא שאני מרסקת הכל למחית אחידה לחלוטין בבלנדר. כשאני נותנת לה מרקם גס יותר היא ממש עושה הבעות של הקאה ואחרי 2 כפיות בוכה ולא מוכנה לפתוח יותר את הפה... יש המון לחץ מבחוץ: "תנסי לתת לה חתיכות של תפוח", "יש מחלה כזו של לאכול רק מחיות...". ברור שאני יכולה להתעקש ולהציע כל יום ב - 15:00 רק מרקם גס, אבל היא שוב תקטין את הכמויות ותחזור לבקבוק סימילאק כמעט מלא. לא עדיף שהיא תאכל צנצנת שלמה של 180 מ"ל של מרק במקמום? זה כאילו שעשיתי צעד קדימה ועכשיו אני צריכה לחזור 10 צעדים אחורה. מה עושים במקרה כזה? אני מרגישה שאני צריכה לזרום איתה ולהמשיך לתת מחיות עד שהיא תהיה מוכנה...
מה דעתכן?
אשמח לשמוע גם מאמהות שנתקלו בתופעה דומה.. :)))
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה בבקשה?
דנה13/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למזון פחות מרוסק... - תגובה
נעמי ברזילי-תאני15/10/2010כמובן שלא ניתן להכריח אותה לאכול ועדיף ללכת בקצב שלה. היא כנראה עדיין אינה בשלה לאכילת מרקם גס יותר. תמשיכי לתת לה מחיות ותנסי בעוד מס' שבועות שוב לתת לה מזון מוצק במרקם גס יותר ותראי מה תהיה התגובה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון המון תודה ...
דנה15/10/2010הרגעת אותי מאוד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות לתינוק בן 5 חודשים - גלוטןדבי12/10/2010
אנו בשלב הטעימות,
אני רוצה לחשוף לגלוטן בשילוב עם ההנקה, מלבד בשל הטעמים והמרקמים הנוספים, גם לצמצום הסיכוי לצליאק, בהתאם להמלצות משרד הבריאות.
אילו מאכלים המכילים גלוטן אפשר לתת ובאיזה אופן? (לא דייסות דגנים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות לתינוק בן 5 חודשים - גלוטן - תגובה
מרינה קוזמנקו14/10/2010למה לא דייסות דגנים?! תוכלי לתת שיבולת שועל, קינואה, בורגול. והצורה העדיפה - לבשל, לטחון ולהרבב עם חלב אם שאוב או עם תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעיני רימון לתינוק בן שנה וחציקרן12/10/2010
שלום,
האם לתינוק בן שנה וחצי מותר לאכול גרעיני רימון? האם החרצנים מתעכלים? מהי ההגבלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעיני רימון לתינוק בן שנה וחצי - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010אין מניעה לתת לתינוק גרעיני רימון. הבעיה העיקרית היא החשש משאיפת הגרעין ומחנק. מומלץ שתרסקי לו אותם במעבד מזון . 1-2 כפות היא כמות סבירה. שימי לב, שהדבר אינו גורם לו לעצירות (הרימון באופן עקרוני עשוי לגרום לעצירות כך שלא מומלץ להגזים בכמויות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף למטרנהרעות12/10/2010
שלום רב,
בתי בת השנה ושלושה חודשים אוכלת איך שהיא מתעוררת בקבוק מטרנה (כ- 180, היא לא מסיימת אותו) וכל השאר הארוחות רגילות.
מהן האופציות הנוספות לתת לה בבוקר מלבד מטרנה?
האם חלב רגיל? אם כן, האם חם או קר? למהול קצת במים?
אולי תה?
אשמח להכוונה.
תודה רבה,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף למטרנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010לא ציינת מתי היא מתעוררת ומתי היא אוכלת את הארוחה הראשונה.
באופן עקרוני, את הארוחה הראשונה מומלץ שתאכל תוך שעה מרגע שהתעוררה.
האם היא אוכלת את הארוחה הראשונה בתאבון ?
במקום מטרנה את יכולה לתת לה דייסה (שיבולת שועל/קוואקר/סולת מלאה) ולבשל אותה עם חלב (מומלץ מאוד חלב עיזים שכן הוא יותר קל לעיכול). ולהוסיף לה פרי מיובש (תמר, צימוקים, תפוח עץ וכיוצ"ב)
זו ארוחה מלאה מזינה מאוד ויתכן שלא יהיה לה צורך אח"כ בארוחה נוספת.
באופן עקרוני את יכולה גם לתת לה פרי או דגני בוקר עם חלב.(ע"ב תירס /אורז ללא תוספת סוכר, ניתן להשיג אותם בחנויות טבע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן כמעט חצי שנה- סרבן מוצקיםמאיה12/10/2010
שלום רב,
בני בן כמעט חצי שנה, לפני יותר מחודש התחלנו טעימות של ירקות ופירות אך הוא אוכל מעט מאוד ואת הרוב יורק. הוא ממש לא רוצה לאכול ולפעמים אפילו מתחיל לבכות. מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן כמעט חצי שנה- סרבן מוצקים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010כנראה שבנך עדיין אינו בשל לאכילת מוצקים. הדבר משתנה מתינוק לתינוק. אני מציעה לך לא להילחץ , נסי אולי לשנות את המרקם,
אל תפעילי עליו "לחץ" כדי שלא יפתח אנטגוניזם. חשוב שיפתח גישה חיובית לאוכל . כשהוא יהיה בשל לכך זה יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי...חנה12/10/2010
בקשר למוצרי חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי... - תגובה
מרינה קוזמנקו14/10/2010תחזרי אל השאלה בבקשה, לא מוצאת את ההודעה הקודמת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא אוכל מספיק?נתנאלה12/10/2010
שלום לצוות
בני בן חודש ועד לפני יומיים ניזיון מהנקה+ שתי מנות תוספת תמ"ל (סימילאק) בלילה.
עד לפני יומיים היה אוכל כמויות די גדולות של אוכל לפעמים מגיע אפילו ל120 ביומיים האחרונים הפסקתי להניק ( עקב בעיות בהנקה) והחלטתי לעבור לתמ"ל מלא. מאז נראה כי הוא יורד בכמויות האוכל כאילו משהו לא טעים לו. יש שעות שהוא אוכל בסדר אל עם המון הפסקות ולא בלהט כפי שהיה אוכל מקודם. שאלותי הן:
1. האם יתכן שהסימילאק כבר לא טעים לו? ואם כן איך זה אפשרי שהרי עד עכשיו כשאכל זה היה ללא שום בעיה
2. האם עלי לפנות לרופא בנושא?
כמו כן אציין כי הוא לא מראה סימני מצוקה אחרים אלא כאילו הוא פתאום פחות רעב ממקודם
מעבר לכך אני מתקשה להכניס אותו לאיזושהיא שגרה של כמויות ואין לי כבר מושג כמה עליו
לאכול כול פעם הכמות שונה ויש תחושה של כאוס מוחלט
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא אוכל מספיק? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010מבחינת הכמויות - אין כאן מדע מדוייק . תינוק בד"כ אוכל עפ"י צרכיו.
אני מציעה שתעקבי אחר המדידות של משקל וגובה ותראי אם הוא עולה יפה במשקל ובגובה ושומר על אותן עקומות גדילה בהן הוא התחיל - אין לך כל סיבה לדאגה.
אפשרי לו לאכול את הכמות אותה הוא רוצה (גם אם היא משתנה מארוחה אחת לשניה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהאורית12/10/2010
שלום רב,
בני יהיה השבוע בן 6 חודשים. מגיל 5 חודשים נתתי לו טעימות של בטטה, גזר, קישוא, תפוח, בננה, אגס. השבוע התחלתי איתו מרק ירקות מרוסק של קישוא, תפו"א, בטטה, גזר.
הוא מאוד אוהב את זה. אני נותנת לו כ-40 מ"ל ונראה לי שזה מאוד ממלא אותו.
מה הכמות שהוא צריך לאכול בארוחה? האם זה מספיק או שהוא צריך תוספת? כמו כן - זה עדיין מאוד מימי - האם צריך לתת לו לשתות מעט מים?
עד עכשיו הוא אכל 5 בקבוקי אינפמיל ביום של 240 מ"ל. מאז שהתחלתי עם המרק הוא אוכל 4 בקבוקים של 240 ו-1 של 180.
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010הכמות משתנה מתינוק לתינוק ולכן קשה לאמר לך כמות מדוייקת . את צריכה לבדוק אם נראה לך שכמות זו משביעה אותו אז אין צורך בתוספת. מה שכן את יכולה להוסיף למרק קטניות (עדשים, מש, חומוס), דגנים (אורז, דטחן, גריסים, קינואה) ובשר (בשר הודו אדום, עוף, או נתח מבשר בקר רזה) כמובן שבהתחלה תפרידי ותתני לו כל אחד מהמזונות בנפרד בכדי לשלול רגישות אפשרית.
ברגע שמוסיפים מוצקים לתפריט מומלץ להוסיף מים בהתאם לדרישה. הציעי לו מים אם הוא צמא הוא ישתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן חד בלתי רווי בפורמולות תינוקותרחל12/10/2010
שלום
רציתי לדעת האם יש סיבה מיוחדת למה אין הוספה של שומן חד בלתי רווי בפורמולות לתינוקות-?עד כמה שאני יודעת הוא מוריד כולסטרול רע ומעלה כולסטרול טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן חד בלתי רווי בפורמולות תינוקות - תגובה
מרינה קוזמנקו12/10/2010יש כללים ברורים של משרד הבריאות מה מותר ומה אסור להכניס לפורמולות. יש רק פתרון אחד כדי שילד יקבל כל מה שהוא צריך - הנקה.
סליחה, אין תשובה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבוןסטלה12/10/2010
שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים. עד כה התפתחה וגדלה יפה(הייתה באחוזונים גבוהים). כעת חלתה בסלמונלה ומקבלת טיפול באזניל ל 10 ימים. כנראה שבגלל התרופה אין לה תאבון כלל. זה היום החמישי לטיפול, עד כה ירדה חצי קילו במשקל. במהלך היום שותה כ 250 מל מים.אוכלת כפיות בודדות של מרק. וזהו לא מוכנה לאכול יותר כלום. אציין כי אני עדיין מניקה אותה. אם כי נראה לי שלחלב זה כבר אין ערך קלורי. האם יש טיפים או עצות איך לגרום לה לאכול????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון - תגובה
מרינה קוזמנקו12/10/2010דבר ראשון - לחלב שלך כן יש ערך קלורי (וגם ערן רגשי במיוחד לילד חולה וחלש). תתני לה לינוק כמה שיותר! במקביל אני ממליצה לך לתת לה פרוביוטיקה (תתייעצי עם הרוקח על הסוג המתאים). זה יעזור לילדה לשקם את פלורת המעיים אחרי נטילת האנטיביוטיקה. מעבר לזה אין לי מה להציע לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב לפעוט בן שנהאורלי12/10/2010
שלום,
בני בן שנה
באיזה צורה וביאזה טמפרטורה מומלץ להגיש לו חלב לראשונה?
ומה עוד אפשר להציע עם החלב יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב לפעוט בן שנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010את יכולה לתת לו חלב שחומם מעט ( בטמפ' של התמ"ל במידה והוא ניזון מתמ"ל).
את החלב את יכולה לשלב בדייסה (שיבולת שועל /דוחן/ סולת מלאה) או עם דגני בוקר טבעיים (ללא תוספת סוכר ומלח אותם ניתן למצוא בבתי טבע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 3.5 חודשיםשירי.א12/10/2010
היי יש לי תינוק שעוד שבוע יהיה בן 4 חודשים שוקל סביב ה5 קילו, הוא לא תינוק אכלן במיוחד והוא ניזון מסימילאק, סימילאק אדוונס מיימי בשבילו ובגלל שהוא לא ממש אכלן רופאה המליצה לי להסמיך לו את המנה ז"א על כל 50 מ"ל כפית סימילאק (במקום על כל 60 מ"ל), התחלתי לעשות זאת אבל השאלה אם זה בסדר? אני לא עושה איזשהו נזק נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירי.א12/10/2010כרגע אוכל בין 90-110 מ"ל. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוק בן 3.5 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני12/10/2010את יכולה להיות רגועה . זה בסדר. אני ממליצה שבמקביל תעקבי אחר התגובה שלו לאחר האכילה. במידה ומתעוררת בעיית עיכול תפני לרופאת הילדים המטפלת בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,כרגע בודקים רגישות לחלב
שירי.א13/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגןדנה12/10/2010
בני קיבל פריחה בפנים בניסיון לתת לו מטרנה וסימילאק, הרופאה המליצה על סימילאק לא לקטוז ושוב אותה תופעה. עכשיו קיבלתי ממנה מרשם לנוטרמיגן, היא אומרת שהיא ממליצה לא מטרנה צימחית בכלל ובמצב שלנו נוטרמיגן הוא הפתרון.
שאלה:
1. האם אכן זה עדיף על צימחית. (הרופאה ממש נגד הצמחית)
2. קראתי קצת והבנתי שיש לזה טעם מגעיל, עכשיו גם ככה הילד לא אכלן גדול (אוהב רק ציצי) יש ממש שניתן להוסיף על מנת לשפר את הטעם?
3. לא כדאי ללכת לרופא אלרגיות ולעשות בדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן - תגובה
מרינה קוזמנקו12/10/2010מצרפת לך ציטוט של מנהל מכון לאלרגיה בנידון:"באופן מעשי, אם הרופא בטוח באבחנה, הוא יכול להציע סויה. אם קיים ספק, ניתן להפנות את התינוק לאלרגולוג, אשר יבדוק רגישות לחלב ולסויה ויחליט בהתאם. עד אז מומלץ להציע שימוש בניאוקייט, או נוטרמיגן. כאשר האבחנה אינה ברורה, מומלץ להציע פורמולה היפואלרגנית עד לבירור."
אני מאוד ממליצה לך ללכת לרופא אלרגולוג כדי לוודא לאיזה חומר בדיוק אלרגי הילד ולהתייעץ איתו על סוג המזון המתאים.
לגבי טעם - לא יודעת, לא טעמתי. אבל יכולה להגיד לך שלתינוקות יש חוש טעם מאוד שונה משלנו ומה שלא טעים לך תינוק יכול לאהוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות לתינוק בן 5 חודשיםאלה12/10/2010
התינוק שלי בן 5 חודשים שוקל כ8.5 ק"ג. האחות בטיפות חלב אמרה לנו בשלב זה לתת רק טעימות של פירות וירקות (6 כפיות סה"כ ביום) אך הילד אוהב ואוכל את הפירות והירקות ולכן ברצוני להגדיל את הכמות של הטעימות. האם יש איזשהי מגבלה לתת יותר מ-6 כפיות ביום? ומהי הכמות המומלצת לתינוק בגיל זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות לתינוק בן 5 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו12/10/2010הסיבה למגבלה זו שעדיין חלב אם או תמ"ל מהווים מזון עיקרי של התינוק ומקור עיקרי לרכיבים חיוניים ובשום פנים ואופן אין להוריד ארוחה חלבית על חשבון אוכל מוצק עד גיל 6 חודשים.
לפי דעתי עם פירות וירקות באים בנוסף לארוחות של תמ"ל או הנקה ולא במקומם - אין בעיה להגדיל כמות לפי הדרישה של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)