פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל-בן 3 חודשים
    שירי
    09/10/2010

בני בן 3 חודשים ושבוע, נולד 3394 ועכשיו כבר שוקל כמעט 7 קילו.
    הוא אוכל 5 ארוחות ביום -סימילאק 140 Cc.
    הבעיה היא שכל תחילת ארוחה הוא מוציא את הבקבוק עם הלשון ומסובב את הראש ולא רוצה לאכול. לאחר כמה דקות שאני מנסה להאכיל אותו פתאום הוא מתחיל לאכול ולא מפסיק עד שנגמר הבקבוק.(אולי נמאס לו מהשכנועים שלי והוא אוכל בלי חשק?) ולא משנה כמה אני אשים לו בבקבוק-הוא פשוט יאכל עד שיגמור.
    רק אם אני אחכה ממש מלא שעות הוא יאכל על הפעם הראשונה בלי בעיה. (הארוחה שהוא אוכל הכי טוב בלי הסירוב ההתחלתי היא הארוחה שלפנות בוקר לאחר לילה בלי אוכל..).

שאלתי היא האם זה תקין-להמשיך להביא לו 5 ארוחות של 140 CC כל 4 שעות בערך למרות ההתחלה הקשה והסירוב שלו או אולי לרדת ל-120 CC ואז יהיה אחרי זה יותר רעב (כי גם ב-120 CC הוא לא בוכה שחסר לו אוכל) או לחכות 6 שעןת כל האכלה (אבל אז מספר הארוחות ממש ירד)..אני כבר משתגעת מנושא האוכל...

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל-בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• אוכל-בן 3 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    10/10/2010

אני בעד לתת לילד לווסת לבד את כמות האוכל ולוח זמנים של הארוחות. תנסי ללכת אחריו בקטע הזה ולווסת לבד את הכמות ואת הזמנים. כל תינוק בריא מסוגלל לבנות לעצמו את מערך הארוחות המתאים לו אישי. חוץ מזה - אם מאכילים את הילד בכוח הוא יוכל בקלות לפתח הקשרים שליליים בקשר לאוכל לכל החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים
    יסמין
    09/10/2010

שלום הבן שלי הוא שמונה חודשים משקלו טוב מאוד אני מאכילה אותו הכל מפירות מביסקוטים והתחלתי במבה ומהבישול שאני מבשלת רק מוצרי חלב לא התחלתי השאלות שלי
    האם מותר להתחיל בגילו להאכל אותו מוצרי חלב (מעדנים ) כמו סחלב, לבן יוגורט,לבנה וכו" ?
    השאלה השניה מותר להאכיל אותו ביצה ?
    אודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים - תגובה

שרית עטיה-שמואלי
    09/10/2010

הי
    מוצרי חלב - מגיל תשעה חודשים. עדיף להתחיל עם לא ממותקים כמו גבינה ,יוגורט ,לבנה...
    אין בעיה עם ביצה (גם חלמון וגם חלבון)
    בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת שנתיים וחצי ולא אוכלת פירות
    ענת
    09/10/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי אינה אוכלת בכלל פירות וירקות טריים. בגיל חצי שנה - שנה וחצי +- אכלה מדי פעם בננה, אבוקדו ומאז אינה אוכלת כלל.
    אציין כי ירקות מבושלים במרק, וקטניות כמו שעועית היא כן אוכלת.
    גם כשאכלתי קלמנטינה, תות שדה אדום, בננה ושאר פירות "יפים" וניסיתי לשכנעה בכל דרך אפשרית ע"י צורות וכו', היא לא מסכימה. (היא גם מסרבת לאכול גרבר).
    לגבי הירקות, רופא המשפחה אמר שכאשר נאכל ארוחות ביחד הילדה תראה אותנו אוכלים סלט ותרצה גם, ולמעלה משנה זה לא קורה, היא לפעמים לוקחת מלפפון ולא אוכלת, וגם אם שמה בפה אז יורקת הכל החוצה. לכל הצעה שלי היא אומרת לא רוצה. ניסיתי לגרד עגבניה/פלפל לתוך חביתה או כל מיני "תכסיסים" נוספים אך זה לא ממש עובד וגם היא לא אוכלת את כמות פרי או הירק הנורמלית.
    אומרים לי שזה ישתנה בגיל מסוים אך מתי?
    אני אובדת עצות היות ופירות וירקות מלאים בויטמים ועוזרים לגדילה ולמערכת החיסונית ואיני יודעת מה לעשות. אודה על עזרתכם.

הוספת תגובה

• בתי בת שנתיים וחצי ולא אוכלת פירות - תגובה

שרית עטיה-שמואלי
    09/10/2010

הי ענת
    אכן חשוב שילדים יאכלו פירות וירקות
    מצרפת לך כמה טיפים לשילוב ירקות בתפריט ילדים:
    טיפים להגדלת כמות הירקות-

• קחו אחריות - הורים מהווים דמות לחיקוי עבור ילדיהם. מחקרים הראו, שילדים מפתחים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם, ובהתאם לנהוג בבית. לכן, קחו אחריות – דאגו לשלב ירקות בתפריט היומי שלכם – הילדים ילמדו מכם ויהפכו זאת להרגל.
    • שתפו את הילדים בקניית ירקות והכנתם - ילדים אוכלים ברצון מאכלים שהם השתתפו בקנייתם ובהכנתם. במהלך הקניות בחנות, תנו להם לבחור ירקות. בבית, תנו להם לשטוף את הירקות ולהכין מהם סלט פשוט. נסו אפילו לגדל, בשיתוף הילדים, ירקות בחצר הבית או באדנית
    • לא להכריח, אך להמשיך ולהציע - עדיף לא לכפות על ילדים לאכול ירקות, אך כדאי לזכור שלעיתים נדרשות עד 10 חשיפות למזון חדש עד שהילד מסכים לטעום אותו. חשוב להציע ירקות בכל ארוחה, גם אם בארוחה הקודמת הילד סרב לירקות.

• צבעים - שלבו בתפריט היומי ירקות ממגוון צבעים, ולפחות חמישה צבעים ביום. סלט צבעוני הוא סלט מושך יותר ומזין יותר. כל צבע מביא עימו מטמון אחר מהטבע. ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. הכינו צלחת צבעונית ומקושטת בירקות..כך למשל גזר גמדי, ברוקולי, כרובית ואפונה הם קישוט נאה לכל צלחת.

• מרקמים - ירקות בריאים בכל צורת ההכנה, צבע ומרקם. לכן אתם יכולים להשתמש בירקות בכל צורות ההכנה: טריים, קפואים, מיובשים, מאודים וצלויים. כך למשל צורות הכנה אהובות במיוחד על ילדים הן: ברוקולי מאודה, גזר מגורד טרי, מלפפון טרי שלם, עגבניות מרוסקות ומחית כרובית.

• מזון מוכן - כדי להגדיל את המגוון ואת כמות הירקות הנצרכת, ניתן ורצוי לשלב בתפריט היומי ממגוון מוצרי הירקות המוקפאים והמוכנים הנמצאים בכל חנות, כמו שניצלי ירקות, קציצות ירק וחטיפי ירקות מחקרים, שבדקו את תכולת רכיבי התזונה והתרכובות הפעילות בירקות שעברו חליטה והקפאה, מוכיחים כי בתהליך ההקפאה נשמרות תכונות הירק הטרי, ובהשוואה לירקות הנמכרים בשוק ימים לאחר קטיפתם ישנה עליונות לירקות המוקפאים.

• ירק בכל ארוחה - ישנן אינספור אפשריות לשילוב הירקות בכל ארוחה, למשל חביתת ירקות, כתוספת לארוחה (גזר גמדי), כציפוי, כמחית (הרבה ילדים נהנים ממחיות צבעוניות: מחית ירוקה מאפונה , מחית כתומה מגזר ובטטה, או תוספת כרובית למחית תפו"א), במרק (ילדים מוכנים לאכול במרק ירקות שאינם מוכנים אף לטעום כשהם טריים), תוספת לפיצה, ירקות מוקפצים במחבת, ירק (גזר קישוא) מגורד בתוך קציצה, תוספת לכריך, פשטידות ירקות.

• הכניסו ירקות לרטבים - לכל רוטב אפשר לנסות להוסיף ירקות, למשל ריבועי גזר לרוטב פסטה, אפונה לרוטב שמנת, או עגבניות צלויות ליד העוף.

• תזמון נכון - נצלו כל חלון הזדמנויות. כדאי להציע לילדים צלחת עם ירקות טריים חתוכים בתחילת הארוחה, כשהילדים עדיין רעבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצות, בהחלט אנסה אבל..

ענת
    11/10/2010

יש דרך גם לגרום לה לאכול פירות? החורף בפתח ואיני רוצה לקנות שוב ויטמינים מלאכותיים בבית המרקחת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן שמונה חודשים
    רינת
    08/10/2010

שלום,

יובל שלנו בן שמונה חודשים. עדיין יונק.
    אוכל בבוקר מנת פירות יפה, בצהריים מה שהמבוגרים אוכלים (קציצות, קוסקוס, פולקע, מג'דרה ועוד) ובערב דייסת קוואקר או פולנטה שאני מבשל עם תמרים.
    יונק השכם בבוקר ולפני האמבטיה בלבד.

אינו יונק בלילה בשבוע האחרון בכלל. יונק רק פעמיים ביום.
    יש לציין שהוא באחוזון 70.

האם שתי הנקות ביום מספיקות לו מבחינת תזונתית? מהיכן מקורות הויטמינים שלו?

תודה רבה ושבת רגועה :)
    רינת, אמא של יובלי

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן שמונה חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    10/10/2010

1. בגיל 8 חודשים מומלץ בין 2 ל 4 ארוחות של חלב אם או תמ"ל. לכן 2 הנקות ביום זה בלא חריג.
    2. את לא מציינת את הירקות בתפריט שהם מהוובים מקור טוב לויטמינים ומינרלים. יש להוסיפם לתפריט. גם ביצים וקטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס) ודגנים (אורז, קינואה, גריסי פנינה, כוסמת) מהווים מקור לרכיבי תזונה חיוניים לילד. תדאגי לתת לילד תפריט מגוון וכך תבטיחי קבלת ויטמינים ומינרלים ליובל. לצורף העשרת מזון רכיבים חיוניים ניתן להוסיף שקדייה/אבוקדו/טחינה משומשום מלא לתוך מאכלים, אך לפני ההגשה ולא תוך כדי בישול (לצורך שמירה על ערך תזונתי גבוה).
    כמובן שיש לבדוק אלרגיה לכל מאכל חדש - לצורך זה יש לתת רקמאכל חדש אחד במשך יומיים ולשים לב האם יהיו תופעות של אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 6.5 חודשים
    אילנית
    08/10/2010

שלום,
    הבת שלי בת 6.5 חודשים כבר אוכלת ארוחה אחת ביום של פירות - בה אני מוסיפה חצי כפית שקדיה.
    וארוחה אחת של מרק. ניסינו לתת לה מרק עם עוף או בשר.. אבל היא לא מוכנה לאכול
    אז חזרנו למרק עם ירקות בלבד.

1. האם ניתן להוסיף קטניות או דגנים למרק? ואם כן.. איזה?
    אני רוצה שהמרק יהווה ארוחה טובה, ולא רק גזר וקישוא.

2. חוץ משתי הארוחות האלה היא אוכלת תמ"ל וגם הנקה פעם ביום. האם כדאי להוסיף
    עוד ארוחת מוצקים, ואם כן .. מה?

תודה.
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 6.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת 6.5 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    08/10/2010

את בהחלט יכולה להוסיף קיטניות ודגנים למרק.
    תתחילי עם קיטניות שקלות לעיכול כגון: עדשים, מש, חומוס. כמובן שחשוב לטחון אותם היטב.
    לגבי דגנים הדגנים המומלצים הם : קינואה, דוחן, גריסים, אורז וכיוצ"ב.
    2. בנוגע להוספת ארוחה נוספת, אני ממליצה שתעכבי ותראי אם היא מגלה סימני רעב למשל בשעות אחה"צ אז את יכולה לתת לה לחם (הסירי ממנו את השכבה החיצונית הקשה ותחתכי לה אותו לחתיכות קטנות שיקל עליה את הלעיסה , מומלץ לחם שישלב בתוכו קמח מלא/שיפון אך שיהיה במרקם רך) על הלחם את יכולה למרוח אבוקדו / טחינה / ממרח שקדיה . כל מזון חדש שאת מכניסה לה לתפריט חשוב שתתני אותו בפעמים הראשונות בכמות של טעימה בכדי לשלול את נושא הרגישות.
    לחילופין את יכולה להכין לה דייסה (שמתאימה יותר לתקופת החורף) מקוואקר/ דוחן /סולת מלאה ע"ב מים ולהעשיר אותה בשקדיה (ללא תוספת סוכר) או שתקני דייסה מוכנה אותה ניתן להוסיף לתמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדונת רגישה
    תות שדה
    07/10/2010

יש לי בת, ג'ינג'ית עם עור לבן כמו שלג (ואני אומרת את זה כי נראה לי שזה גם פרט חשוב) והיא סובלת מאוד מאטופיק דרמטיטיס. אני כבר יודעת שהיא אלרגית ל: חלב פרה, סויה, שיבולת שועל, דגים, תירס, שומשום, ועוד... כרגע היא ניזונה מתמ"ל מיוחד שנקרא neocate בתוספת דייסת כוסמת וכן מירקות, פירות, אורז ולחם.
    בתחילת שנה זו החלה ביתי ללכת למעון שבו מוצרי חלב, סויה, דגים וטחינה הם עיקר התזונה (אין בשר/עוף). השארתי למטפלות רשימת "אזהרות אוכל" לילדה והן משתדלות לשמור עליה (למרות שכבר כמה פעמים הן ניסו עליה מאכלים על דעת עצמן, אפילו כאלה שכבר ידענו שהיא רגישה אליהם...).
    הבעיה שלי ושל המטפלות היא- שבסופו של דבר כמעט ואין לנו מה לתת לה לאכול. והדבר יותר מסובך לאור העובדה שהיא יושבת לשולחן עם שאר הילדים ו"סוחבת" להם דברים שלא טובים לה!
    אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי מה כן אפשר לתת לה במקום כל המאכלים שלא טובים לה ע"מ שתקבל תזונה טובה להתפתחותה.
    תודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה
    ילדונת רגישה

הוספת תגובה

• ילדונת רגישה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    07/10/2010

שלום לך!
    את אומרת שיש עוד דברים שהיא אלרגית אליהם. מה הם? אנא תצייני כל מה שידוע כגורם אלרגיה לילדה וננסה לעזור לך ולבתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדונת רגישה2

תות שדה
    07/10/2010

אני חושבת שאמרתי כמעט את הכל. יש גם- בננה, קינואה, תותים ועוד דברים כמו א.כביסה מסויימות ותכשירים שונים שגם גורמים לה לגרד ופריחה.
    למשל בימים האחרונים היא פורחת ומתגרדת ובמעון טוענים שלא חשפו אותה לשום דבר חדש ואני לא מצליחה לזהות מה גורם לה לסבל הזה ולא מצליחה!!! זה כ"כ מתסכל לראות את הבת שלי סובלת ולא לדעת לפחות ממה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדונת רגישה2 - תגובה

מרינה קוזמנקו
    09/10/2010

שלום לך! המקרה של בתך מאוד מורכב כדי לתת לך ייועץ בפורום. מציעה לך לפנות לרופא ילדים או עדיף לרופא אלרגולוג (יכול להיות שתצטרכי הפנייה מרופא ילדים של בתך). מכיוון שבתך סובלת מאטופיק דרמטיטיס ומתגובות אלרגיות להרבה מזונות חייבים לגלות בוודאות מה הם הדברים שגורמים לה לאלרגיה (גם מאכלים וגם חומרים אחרים). לאחר הבדיקות תוכלי להתייעץ עם דיאטנית לגבי בניית תפריט לבתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות - תינוק בן 5.5 חודשים
    אמא ל-2
    07/10/2010

שלום,
    בני בן 5.5 חודשים. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות. ניסינו בהצלחה כבר את המאכלים הבאים:
    ירקות: בטטה, קישוא, דלורית, דלעת, גזר, עגבניה, אבוקדו
    פירות: תפוח, אגס, בננה, שזיף, ענבים, לימון (יחד עם האבוקדו)
    קטניות: עדשים ירוקות
    אורז, קוואקר
    עוף, הודו נקבה
    חלמון

עדיין לא נתתי: בקר, חלבון, טחינה, בוטנים, דגים, פירות הדר, אפונה, חומוס, אבטיח, כרובית. ואין לזה סוף כמובן.
    שאלות:
    1. מאחר ובעוד כשבועיים כבר מגיעים לסיום חלון ההזדמנויות של שלב הטעימות, רציתי להתייעץ מה לתת מתוך רשימה זו. הבנתי שחלבון, טחינה, בוטנים ודג מומלץ לתת פעם אחת בלבד רק לבדיקת אלרגיה. מה לגבי השאר? מה חשוב יותר לתת?
    2. לגבי דג - ראיתי הרבה שאלות בנושא ותשובות שונות. האם זה בסדר לתת סלמון בשלב הטעימות? ראיתי שגם סול, פורל וזהבון מומלצים מבחינת תכולת אומגה 3 ותכולת כספית נמוכה. מה דעתכן?
    3. איך לתת את הבוטנים? במבה?! חמאת בוטנים? או לטחון ולתת עם פרי?
    4. לגבי מוצרי גלוטן - האם מספיק הקוואקר שנתתי? או שצריך לנסות מוצרי חיטה נוספים כמו פסטה מבושלת במרק?

תודה רבה על העזרה!

הוספת תגובה

• טעימות - תינוק בן 5.5 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    07/10/2010

שלום לך!
    1. את לא חייבת להספיק ולתת לה לטעום הכל. מתשיכי כל פעם לתת לה משהו חדש. אין בדרים יותר או פחות חשובים. בין פירות וירקות אני ממליצה לתת בין פירות/ירקות העונה קודם כל (כרובית, פירות הדר, רימון). קטניות - כל פעם תתני משהו אחר (חומוס, עדשים מכל הסוגים, שעושעית מכל הסוגים, אפונה)
    2.מסכימה עם בחירתך של הדגים, רק תדאגי לטחון אותם טוב-טוב
    3. אני לא בעד במבה בכלל. תתני ממרח בוטנים, אך תבדקי שלא יהיו שם תוספות של סוכר, שומנים מוקשים וכו'. תבחרי ממרח שמורכב מבוטנים טחונים בלבד
    4. גם בורגול/קוסקוס מלא/ גריסי פנינה תתני. ואל תשכחי קינואה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות - תינוק בן 5.5 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    07/10/2010

באופן עקרוני כל מאכל חדש אותו את מציעה לראשונה לתינוק מומלץ לתת בכמות של כפית עד שתי כפיות במשך יומיים כדי לשלול רגישות למזון. כמובן שיש לתת רק אותו ולא לערבב 2 מזונות חדשים יחד.
    בנוגע לשאלותייך לכל מזון יכולה להיתפתח רגישות אך יש מזונות שמומלץ לדחות את הכנסתם לתפריט התינוק :
    1. חלב פרה או חלב ממקור בע"ח אחר - מגיל שנה
    2. מוצרי חלב ניגר (לבן, יוגורט, מעדני חלב וגבינות - מתום החודש התשיעי.
    3. דבש - מגיל שנה.
    מטרת הטעימות לאפשר לתינוק חשיפה והכרות עם מגוון סוגי מזון ולא להחליף ארוחה. מומלץ להתחיל במזונות עשירים ומועשרים בברזל כמו : בשר בקר, הודו ועוף , דגים וקטניות.בנוגע לדג מומלץ להיצרוך דגים שמקורם במים עמוקים כגון: סלמון, הליבוט, טונה - הם מכילים אומגה 3 בכמות גבוהה (חשוב לטחון את הדג ולוודא שאינו מכיל עצמות)
    דווקא עם הבוטנים הייתי מחכה משום שזהו אחד המזונות היותר אלרגניים את יכולה לתת לתינוק במקום זה ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר).
    בנוגע לגלוטן הקוואקר מכיל גלוטן לכן אם לא התפתחה רגישות בעקבות אכילתו אפשר להניח שבנך אינו רגיש לגלוטן אך יש להמשיך ולעקוב אחרי זה מכייוון שרגישות לגלוטן יכולה להתפתח גם בגיל מאוחר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה+ תוספת
    מעיין
    07/10/2010

שלום רב,
    בני שבוע הבא בן חודשים, ניזון רק מהנקה, בימים האחרונים הוא קצת לא רגוע, גם אחרי שאכל, ואחרי שהחלפתי לו ואני פשוט מרגישה שאולי ההנקה לא השביעה אותו והא עדיין רעב ואני מגיעה למצבים שאני מניקה אותן כל שעה וחצי שעתיים, שאלתי היא האם עדיף לתת לו תוספת של מטרנה כאשר הוא לא רגוע על מנת שזה יחזיק אותו יותר זמן שבע ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה+ תוספת

הוספת תגובה

• הנקה+ תוספת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    07/10/2010

יכול להיות שהוא נמצא עכשיו בתקופה של "קפיצת גדילה" שהיא נמשכת מספר ימים בדרך כלל. זה הדרך הטבעית של התינוק הגדיל כמות חלב אצל אימא. כעיקרון הדרישה המוגברת והתדירות הגבוהה) חולפות אחרי מספר ימים. אני ממליצה לך לא למהר ולרוץ לתמ"ל (כי אין כמו חלב אם). תעני לדרישות חדשות שלו (אם זה לא יותר מידי קשה לך). אבל אם כעבור מספר ימים (תני לזה 3-4 ימים) מצב לא יחזור להיות רגוע יותר כן ניתן לשקול עיניין של תוספת. אבל לפי כל חוקי הבטע - אם תניקי יותר יהיה לך יותר חלב ובנך לחזור להיות שבע ורגוע כמו שהיה.
    אנא תעדכני אותי
    בהצלחה לך מעיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לילד בן 9 חודשים
    קור סווטלנה
    06/10/2010

הילד שלי בן 9 חודשים סובל מי עצירות.כול יום לפי המלצה של רופאה עושים לו חוקן, נרות גליצרין או מיקרולקס -תמיד אבני צואה.לבד ללא עזרע לא יוצא לו.תעזרי בבקשה.טלפון שלי 0546561899 שמי סווטלנה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לילד בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• עצירות לילד בן 9 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    07/10/2010

קשה לעזור לך בלי לדעת מה תפריטו של הילד ומה כמות הנוזלים שהוא מקבל במהלך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטת התמ"ל ואוכל מוצק
    לילי
    06/10/2010

שלום רב,
    בני בן 4 חודשים ונולד פג (כחודש וחצי לפני הזמן - כלומר: בגיל מתוקן הוא בן חודשיים וחצי).
    הוא במשקל 7 ק"ג, אוכל 5 פעמים ביום 180 cc תמ"ל לפגים.
    אשמח להיעזר בפורום ל-2 שאלות:
    1. בשבועיים האחרונים התחיל לפלוט מס' פעמים לאחר הארוחה (אפילו שעה וחצי אחרי!!) ולא הגדלנו לו את הכמות או עשינו איזשהו שינוי...להפך - אנחנו לפעמים מאכילים אותו פחות כדי למנוע את הפליטות. מה לעשות? מה זה יכול להיות?
    2. מתי ניתן להתחיל להאכיל אותו אוכל מוצק? להזכירכם - מדובר בפג.
    תודה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    פליטת התמ"ל ואוכל מוצק

הוספת תגובה

• פליטת התמ"ל ואוכל מוצק - תגובה

מרינה קוזמנקו
    07/10/2010

1. תפני לרופא ילדים לבירור לגבי הסיבות של הפליטות
    2. בנך נמצא באחוזון 60 לפי גיל של 4 חודשים, לכן אני לא רואה מניעה להתחיל לתת לו אוכל מוצק כמו לילדים שנולדו בזמן. זה אומר שמגיל 4 חודשים ועד 6 ח' נותנים טעימות של ירקות, פירות, קטניות, דגנים (דייסות), בשר\ דגים, ביצים. כמות של הטעימות - 1-2 כפיות ביום עם אותה כמות של ארוחות חלב אם /תמ"ל ביום.
    ולא לשכוח שכל מזון חדש נותנים במשך יומיים רצופים (ללא עוד סוג נוסף של מזון חדש) ובודקים האם ישנה תגובה אלרגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לילי
    09/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב גרבר שלב 1 לגיל שלושה חודשים
    יפית
    06/10/2010

ביתי בת 3 חושים יונקת בלבד לקראת חזרה לעבודה אני מעונינת לבדוק אפשרויות נוספות מעבר לחלב אם כי היא לא מעונינת בבקבוק ,האם ניתן לנסות דייסה בכפית או גרבר בכפית לארוחה או 2 ביום . יש לי 3 שבועות לאימונים איתה לפני החזרה לעבודה..
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שילוב גרבר שלב 1 לגיל שלושה חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    06/10/2010

כן תתחילי להרגיל אותה לכפית, אבל גם חשוב שהיא תלמד לשתות מבקבוק, כי היא תצטרך תוספת מים בכל זאת ומכפית אי אפשר לספק לה מספיק מים. עוד אפשר לנסות ללמד אותה לשתות מכוס. אבל אם אחרי חזרתך לעבודה תשאבי חלב - עדיף כן להתעקש ולרגיל אותה לבקבוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרבר או ירקות לגיל 3 חודשים

יפית
    10/10/2010

בתגובתך ציינת שניתן להרגיל לכפית אך מה לגבי התוכן ?

מותר כבר גרבר פירות או ירקות מבטשלים איזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרבר או ירקות לגיל 3 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    10/10/2010

שלום יפית. לגבי תוכן הכפית...
    לפי הנחיות משרד הבריאות יש להתחיל בטעימות בלבד בגיל 4 חודשים ועד גיל 6 חודשים. עד אז - רק הנקה או תמ"ל. יש דייסות של סימילאק המתאימות לגיל 3 חודשים (ראי על האריזות), אבל מומלץ לתת אותם לפני גיל 4 חודשים רק בשביל תוספת קלוריות אם ילד לא עולה מספיק במשקל.
    עד גיל חצי שנה אוכל מוצק לא מהווה ארוחה ולא מחליף אף ארוחה של חלב אם או מת"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק
    אילנה
    06/10/2010

שלום, בתי בת שנתיים ועדיין מתעוררת בלילה לאכול(פעם אחת אומנם) היא אוכלת ארוחת ערב ב 19.00 וב 20.00 בקבוק מטרנה 240CC ואז מתעוררת לקראת השעה 2-3 ואוכלת עוד 180CC וישנה עד 7-8 בבוקר.
    נוצר רושם שאינה מסגלת להחזיק יותר מ 6 שעות.
    מה עושים על מנת לגמול אותה מאכילת לילה או שפשוט לחכות ולזרום עם הילדה?
    משקל כעת 12.5 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק - תגובה

מרינה קוזמנקו
    06/10/2010

יש 2 אפשרויות - או היא רעבה ומתעוררת לאכול, או היא מתגעגעת אליכם. אם זו אפשרות ראשונה תוכלי לנסות לתת לה בבקבוק של שעה 20-00 לסים דייסה. ואם היא רק רוצה לראות אותכם - תוכלי לנסות להוריד בהדרגה את כמות של הבקבוק הלילי או לעשות את התמ"ל פחות מרוכז כל פעם.
    אשמח לקבל עדכונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק-המשך

אילנה
    10/10/2010

היא לא מתגעגעת אליי, נראה שהיא באמת רעבה, כי לא תמיד אוכלת מספיק בארוחת ערב, אבל גם אם לא אכלה מספיק היא תמיד אוכלת בקבוק של 240CC לפני השינה ב 20.00. השאלה אם לחכות עוד או להתחיל איכשהו לגמול אותה מאכילת לילה, כי נראה באמת שהיא מתעוררת רעבה.
    לציין שיש ימים שהיא לא מתעוררת עד 6.00 בבוקר אבל זה נדיר מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק-המשך - תגובה

מרינה קוזמנקו
    10/10/2010

יכול להיות שבתך פשוט עוד לא מוכנה פיזית להיות בצום של 10 שעות רצוף (בין 20 בערב ל 6 בבוקר). לפי דעתי - לחכות עוד ולתת לזה לקרות לבד. ובמקביל תנסו שארוחת הערב שלה תהיה משביעה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אילנה
    11/10/2010

היא שוקלת כרגע 12.5 ק"ג בערך , בטיפת חלב נאמר לי שהיא נמצאת על אחוזון 70 במשקל (לפי 4 חודשים שקלה 12 ק"ג). ההמלצה של האחות לשמר אותה על אותו משקל על מנת להוריד אותה לאחוזון 50, הבעיה שאני לא מצליחה לשמר אותה על אותו משקל. היא גודלת בגובה (נמצאת על אחוזון 20) וגם במשקל . השאלה כמה זה קריטי הנושא של המשקל ואיך אני בכל זאת יכולה לגרום לה להוריד אחוזון במשקל ולגבוה לגובה . ( אני משתדלת להימנע ממתקים ומחטיפים, פעם ב......אני מרשה לה במבה, או שוקולד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    11/10/2010

שלום לך אילנה! קודם כל אין לך אפשרות "גרום לה להוריד אחוזון במשקל ולגבוה לגובה". היא מתפתחת בקצף שלה. מה שאת כן יכולה - זה לדאוג שתזונתה תהיה עשירה ברכיבי תזונה חיוניים (חלבון איכותי, פחממות מורכבות, שומנים טובים, ויטמינים ומינרלים) ובמקביל להימנע מקלוריות רייקות (ממתקים, טחיפים, קמח לבן).
    אם את דואגת שילדה משמינה או תששמין ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני לאיש מקצוע לבדיקת תפריט קיים ובניית תפריט מתאים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם מסביב לשפה לאחר מטרנה או סימיל
    דנה
    06/10/2010

בני בן חמישה חודשים, בהנקה מלאה + טעימות קטנות.
    חזרתי לעבודה השבוע וניסינו לתת לו סימילאק, הוא סירב בליווי צרחות ושמתי לב שהתפתח אודם בפנים, בדיוק בנקודות שבו נגעה פיטמת הבקבוק, מרחתי לו קצת מהנוזל על המצח ואכן המקום האדים, זה היה נראה כי לא כואב לו, לא היו כאבי בטן או שלשולים והאודם נעלם לאחר כשעה במקלחת, כך היה פעמיים. בנתיים אני שואבת וזה לא ממש הולך ומאוד מציק לי. היום ניסינו מטרה, בדיוק אותה תופעה, בכי וסירוב ובסוף מרוב רעב אכל ושוב בפנים הופיע אודם, במיוחד סביב הפה (ללא שלשולים או כאבי בטן) האודם עבר. מה זה יכול להיות, האם להמשיך, אולי זו רגישות של העור וזה יעבור. מטריד אותי שאולי זה שורף לו בגרון. בכל אופן אני מיואשת.... ואין לי מה לתת לו לאכול במהלך היום. קצת פירות קצת ירקות ולא הרבה מהחלב שאני מצליחה לשאוב.
    HELP

הוספת תגובה

• אודם מסביב לשפה לאחר מטרנה או סימיל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    06/10/2010

לי זה נראה כמו או אלרגיה למטרנה/סימילאק או רגישות לפטמה. אולי תנסי להחליף את סוג או חומר של הפטמה.
    ובכל זאת ממליצה לך להתייעץ עם הרופא בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות אצל בן 5 חודשים
    אודליה
    05/10/2010

בני בן 5 חודשים ואני מנסה לתת לו טעימות של גזר ובטטה כבר כמה שבועות. ניסיתי עם כפית וניסיתי עם האצבע שלי. הוא בכל פעם מוציא את האוכל עם הלשון או הרוק שלו. איך אפשר לעודד אותו לטעום?
    דרך אגב, גם את הברזל שאני נותנת לו בטיפות הוא מוציא בד"כ והכל נמרח עליו...

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות אצל בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

אודליה
    05/10/2010

אני רוצה לתת לו דייסה עם חלב שאוב לפני השינה. כמה זמן לפני שהולך לישון לתת לו את הדיסה והאם כדאי לפני (ואז המקלחת מתאחרת בחצי שעה) או אחרי המקלחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    07/10/2010

באופן עקרוני מומלץ יותר לעשות מקלחת ואז לתת ארוחה . יש חשש שהתינוק יפלוט תוך כדי המקלחת בגלל שלא יספיק לעכל את המזון . את יכולה לתת לו את הדייסה וכעבור כחצי שעה להשכיב אותו לישון. או לחילופין לתת לו את הדייסה בשעה מוקדמת יותר ולאו דווקא לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות אצל בן 5 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    07/10/2010

אני יכולה לאמר לך שזו תגובה טבעית .ייתכן שבנך עדיין אינו ממש בשל לאכילת מזון מוצק. קצת סבלנות , תני לו זמן ,אל תתייאשי לקראת גיל 6 חודשים אני מניחה שזה יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ רימונים
    עדי
    05/10/2010

הילד שלי בן שבעה חודשיים האם אני יכולה לתת לו מיץ רימונים?(בתוספת לנוזל בפירות הטחונים)
    שאלה שניה: האם אני יכולה לתת לו קיטניות (חומוס שעועית קינואה) אורז ופתיתים מקמח מלא?
    שאלה אחרונה: מתי אני יכולה להכין לו ביצה ?האם נותנים רק את הצהוב?

לקביעת תור
    סגירה
    מיץ רימונים

הוספת תגובה

• מיץ רימונים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    06/10/2010

1. אפשר להוסיף מיץ רימונים כתוספת לפירות טחונים
    2. את יכולה לתת לה קטניות (שעועית, עדשים, חומוס), דגנים (קינואה, גריסי פנינה, בורגול, קוסקוס, אורז, כוסמת) וגם פתיתים מקמח מלא
    3. את יכולה לתת לו כבר את כל הביצה, גם חלבון וגם חלמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה