פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות
    שירי.א
    20/10/2010

היי, מחר הבן שלי בן 4 חודשים, רציתי לדעת איך מתחילים את הטעימות של האוכל המוצק ומה נותנים...
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• טעימות - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

את הטעימות מתחילים בצורה הדרגתית. בימים הראשונים לחשיפת מזון חדש הכמות המוגשת תהיה קטנה 1-2 כפיות (פירות (להוציא פירות טרופיים כגון: אננס,קיווי, תות, אותם רצוי לדחות לאחרי גיל שנה שכן הם אלרגניים יותר) ירקות, בשר (עוף, הודו אדום ,בקר מנתח רזה) ,דגנים.
    רצוי שהחשיפה הראשונה תתחיל בבית. רצוי להגיש במשך יומיים כל פריט מזון בנפרד (בכדי לשלול רגישות אפשרית). מומלץ להגיש את המזון בכפית קטנה או על אצבע נקיה. בעת הוספת מזונות משלימים יש להיזהר ממזונות העלולים לגרום לחנק ובכלל זה תפוח עץ וגזר וכל פרי או ירק קשה אחר - יש לחתוך לחתיכות קטנות או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי. ענבים יש לחצות לשניים לפני האכילה אם יש בהם גרעינים להוציאם. נתחי בר לחתוך לחתיכות קטנות הניתנות ללעיסה.להימנע מלתת סוכריות, פיצוחים, פופקורן, צימוקים, דגים עם עצמות וכל מזון טחון אחר העלול להכיל חתיכות כמו זיתים או דובדבנים עם חרצנים.
    אין לתת חלב פרה, דבש, חלבון ביצה, סויה, חמאת בוטנים, דגים ושומשום (כולל טחינה וחלבה) לפני גיל 12 חודשים. גבינה מ-5% שומן ומוצרי חלב ניגרים כגון יוגורט יכולים להיכלל בתפריט החל מגיל 9 חודשים.
    בעת הוספת מזונות משלימים יש להתאים את מרקם המזון להתפתחות התינוק וליכולת האכילה שלו.
    טבלה מפורטת ובה ההנחיות להוספת מזון משלים לתינוקות ניתן למצוא באתר של משרד הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

שירי.א
    20/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי?
    elinor
    20/10/2010

שלום רב,
    יש לי תאומים בני שנה (בן+בת) ששוקלים היטב (9.800 ו- 9.100) ובהתאם לגובה75.6 ו- 76.5).
    ילדיי מתעוררים סביבות 6-6.5 בבוקר, שותים מים וואוכלים ארוחת בוקר טובה סביבות 8 בבוקר (חצי פרוסת לחם שיפון, מעט קוטג/ גבינת סקי/ חביתה/טחינה חתיכת מלפפון ועגבניה). לאחר מכן אוכלים ארוחת צהריים (בורגול/ קוסקוס/ מגדרה... עם מרק כלשהו ותוספת כגון קציצת דגים/ עוף/ קציצות). לאחר מכן אוכלים פרי כלשהו ולקראת 14.00 אוכלים כריך עם טחינה/ חומוס/ ממרח תמרים.
    כשהם מגיעים לבית מהגן הם אוכלים פרי כלשהו / חצי שקית במבה (לעיתים נדירות אני מפנקת אותם בחטיף). לקראת הערב הם אוכלים ארוחת ערב טובה כגון: חביתה עם עגבניה/ גיל עם פרוסת לחם 1/ קוטג'/ ירקות מאודים עם תפו"א/ פשטידת גבינה. כל זה מספיק להם עד יום למחרת בשעה 5-6 בבוקר.
    אני רוצה לציין כי אם הם מתעוררים בשעה 5-6 בבוקר ודורשים בקבוק- אני נותנת להם, אך אם לא רוצים- אלא מתעוררים כי הגיע הזמן לקום- אנחנו נותנים להם מים עד ארוחת הבוקר.
    בטיפת חלב אמרו לי לא לוותר על בקבוק ויש לתת להם פעמיים ביום. אני שואלת- בשביל מה זה טוב? הם אוכלים פירות וירקות, לא חסר להם סידן/ או ויטמינים (לפי ספירת דם שעשיתי להם)- למה צריך לתת להם בקבוק? זה לא סתם מנפח אותם או סתם לתת קלוריות מיותרות??
    אם עדיין צריך לתת בקבוק- עד איזה גיל?
    אשמח לתשובתכם
    אלינור

הוספת תגובה

• למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי? - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

אם ילדייך מתפתחים היטב ושומרים על אותה עקומת גדילה . וכפי שאת מתארת הם אוכלים תפריט בריא ומאוזן, ההמלצה מגיל שנה להוריד בהדרגה את תוספת התמ"ל.
    בעיקרון מומלץ לתת להם ארוחת בוקר תוך שעה מרגע שהתעוררו. במידה והם לא מבקשים בקבוק את יכולה לוותר עליו. ובמקומו להציע להם בבוקר בקבוק עם מים ולהוסיף לבקבוק כפית של שקדיה / ממרח שקדים כך תעשירי אותם בסידן, בויטמינים ומינרלים. בעקרון, מגיל שנה את יכולה להוסיף כבר חלב (עיזים/פרה) לתפריט שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה אבל בכל זאת...

elinor
    20/10/2010

אני עדיין חשה לא בטוחה לוותר על הבקבוק.
    בטיפת חלב אמרו שהתמ"ל מועשר בכל מיני מינרלים וסידן, וכמו שאני שותה כוס קפה בבוקר ובערב, מלבד למים במהלך היום, כך הילדים צריכים לשתות כוס חלב בבוקר ובערב.
    אני חשבתי שזה דווקא טוב להוריד את הבקבוק וכמה שיותר מהר- כל עוד שזה לא פוגע בתוצאות ספירת הדם, אבל משום מה יש לי הרגשה כאילו שאם אוותר על הבקבוק- לא אתן לילדיי כל מה שהם צריכים. הייתכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה צריך לתת בקבוק אם מסתדרים בלי? - תגובה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

על כך בדיוק ענתי לך בסוף תשובתי הקודמת והצעתי לך תחליף לתמ"ל שאינו מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוף לתינוק בן 10 וחצי חודשים
    שירישי
    20/10/2010

אנחנו באמצע בלגן של מעבר דירה,
    והחמוד קיבל דלקת אזניים, דלקת עיניים שלשולים וחום - והכל יחד...
    מסכן!
    האם הוא חייב בימים אלו לאכול עוף?
    בגלל כל הבלגן חשבתי לתת לו מהאוכל שלנו, ולא כל יום אוכלים בשרי.
    (בד"כ הוא מקבל אצל המטפלת, שהיא מכינה לו, ולא התכוננתי לנופש שהוא ארגן לו...)
    אז זה בסדר באופן חד פעמי?
    תודה!

הוספת תגובה

• עוף לתינוק בן 10 וחצי חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

את יכולה במקום עוף להוסיף לו למרק קיטניות (חומוס /עדשים/ מש וכד') זה ישלים לו את הארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה בגיל שנה
    תמי
    19/10/2010

אני מתכננת להפסיק הנקה בקרוב, כשבני יהיה בגיל שנה. הוא אוכל יפה ומגוון במשך היום. האם יש צורך בתמ"ל במקום ההנקה? עד איזה גיל? (כרגע מקבל הנקה בוקר וערב לפני השינה).

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה בגיל שנה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה בגיל שנה - תגובה

נורית קליפר
    20/10/2010

הי תמי,
    אם אוכל "יפה ומגוון" אין צורך בתמ"ל. אם יש צורך בהשלמה קלורית, או פשוט הוא מעדיף להתחיל את היום עם שתייה, את יכולה להגיש חלב ניגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימת פירות לפני ירקות
    שרון
    19/10/2010

בני בן 7 חודשים. התחלתי בטעימות לפני כחודשיים , הוא לא גילה עניין רב. בעקבות שלשולים ממושכים , חזרתי לטעימות רק לאחרונה ועכשיו הוא מסרב בתוקף לטעום. שאלותיי:
    1. אני מניחה שאם אציע לו פירות הוא יגלה הרבה יותר עניין. אני יודעת שההמלצה היא להתחיל בירקות. האם אכן זה כ"כ בעייתי להתחיל דווקא עם פירות ? אני חושבת שזה כדאי כדי לעניין אותו ברעיון של מוצקים והאכלה בכפית..
    2.אני מניחה שמרק של מספר ירקות יהיה טעים יותר מכל ירק בפני עצמו . ההמלצה היא לנסות כל ירק בנפרד, כדי לבדוק את הרגישות למזון. אך למיטב ידיעתי, ירקות כגון קישוא , גזר , תפו"א לא ידועים כאלרגנים . האם לא ניתן לערבב כבר מהתחלה מס' ירקות ?
    3. האם אכן חובה להמשיך ולנסות כל יום או אפשר לעשות הפסקות קצת (גם בשבילו וגם בשבילי..) אם אני רואה שהוא לא בעניין.
    4. מתי להתחיל לדאוג/להעזר בייעוץ מקצועי אם העניין נמשך?

תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    טעימת פירות לפני ירקות

הוספת תגובה

• טעימת פירות לפני ירקות - תגובה

נורית קליפר
    20/10/2010

הי שרון,
    1. למרות שזה נשמע הגיוני, אין שום מחקר המוכיח שהגשת פירות לפני ירקות תגרום לתינוקות להעדיף פירות/טעם מתוק.......מה גם שחלב אם מתוק לכשעצמו, ואותו הם אוכלים ראשונים, אז אין בעייה להגיש פירות לפני ירקות.
    2. לא, חשוב להפריד ולוודא שאכן אין שום רגישות. זה נכון שהסבירות לאלרגיה היא נמוכה מאד מירקות אלו, אבל אסור לקחת סיכון.
    3. כן!! זהו תהליך, הפסקה שלו רק תעכב את אכילת המוצקים. חשוב להמשיך ולהגיש גם אם הוא מסרב למזון המוצק.
    4. אם תוך חודש, אין כל שינוי (ואת מגישה כל יום מוצקים) כדאי להתייעץ עם רופא ילדים/דיאטנית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת בת שנה
    denden
    19/10/2010

שלום,

רציתי לקבל חוות דעת על התפריט שלנו:

7:00 -- 360 גר' דייסה + מטרנה + פירות טריים ו-3 שקדים מרוסקים. (האכלה בכפית)

10:30 -- גבינה לבנה 5% + אבוקדו וטונה מקופסה או עם עגבניה וביצה. (בשילובים שונים לגיוון, טונה כפעמיים בשבוע)

14:30 -- 200 גר' תבשיל בשרי (בד"כ הודו אדום) עם שלל ירקות וכוסמת או גריסים/עדשים אדומות.(מרוסק, האכלה בכפית)
    לקינוח חצי פרי (אפרסק/מלון/תפוח עץ)
    פעם בשבוע/שבועיים ולמשך יומיים הבשר מוחלף בדג (בד"כ סלמון) ואז אין טונה
    בארוחה שלפני זו.

19:30 - 360 גר' של דייסה + מטרנה+ פרי מרוסק+כפית שמן זית (לפעמים במקום פרי 3 כפיות גבינה לבנה).

ניסיתי לתת לה טחינה, אבל היא לא אוהבת..

שוקלת 9.4 ק"ג, גובה 82 ס"מ (לטענת אחות בטיפת חלב מאוד גבוהה)

השאלה שלי היא: איזה ויטמינים מומלץ לתת בגיל שנה ואילך (ובאילו כמויות)? לפי הנחיות אחות טיפת חלב הפקסתי לתת לה ויטמין D.

שאלה נוספת : רק לפני שבועיים צמחו לה 2 שיניים ראשונות וכעת אנחנו מתרגלים אכילה של אוכל מרוסק מעט פחות או לחם/ביסקוויט/גבינה צהובה. עד כה כל נסיון למוצקים לא מרוסקים היה נגמר בבחילות והקאה. רופא אמר לי שהעדר שיניים כנראה תורם לתופעה זו. איך אפשר לעודד אותה לאכול עצמאית עם ידיים? מצד אחד אנחנו פוחדים מחנק (חלילה) והקאות, מצד שני אנחנו רוצים לעודד אותה לאכול איתנו ארוחה משפחתית. (היא מאוד מתעניינת, חוטפת עם הידיים וישר מכניסה לפה וזה בד"כ לא עובר חלק)

שאלה אחרונה: כמה פעמים בשבוע מותר לתת ביצה? (פוחדת שתפתח כולסטרול גבוה)

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת בת שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    20/10/2010

לשאלתך הראשונה אין ויטמינים מסויימים שמומלץ להוסיף בגיל שנה. במידה ונדרשת תוספת כלשהי הדבר נעשה בתאם לחוות דעת של רופא מטפל ולאחר שנערכו בדיקות דם מתאימות לאיתור חוסרים.
    כדי לעודד אכילה עצמאית חיתכי את המזון לחתיכות קטנות והניחי מולה בזמן הארוחה המשפחתית הניחי לידה כפית והניחי לה לשחק עם האוכל בהשגחה שלכם למרות שזה גורם להרבה באלגן ולכלוך כך תוכלי לעודד אותה לאכילה עצמאית.
    בנוגע לביצה אין לך מה לחשוש את יכולה לתת לה ביצה כ 4-5 פעמים בשבוע. אני יכולה להרגיע אותך , מחקרים אחרונים לא מצאו קשר בין אכילת ביצים ורמת כולסטרול גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נעמי. האם התפריט מאוזן?

denden
    20/10/2010

או שיש חוסרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה שלא אוכלת
    אור
    19/10/2010

שלום לכן,

יש לי ילדה כבת שנה וחודש;
    בגיל חצי שנה עד עשרה חודשים לא אכלה בכלל פירות ולא היתה כלל עיקבית בעניין המרק.
    לאחר מיכן התחלנו להציע את כל סוגי המזון;
    הילדה מגלה עניין לכמה ביסים ולאחר מיכן משחקת עם האוכל, מוציאה מהפה וזורקת על הרצפה.
    באופן עקרוני מקבלת סימלק 180 בבוקר עם היקיצה בשעה 09:30 (אני לא עובדת)
    בצהריים בשעה 13:00 עוד 180 (אם לא אוכלת את האוכל המוצק).
    אחה"צ אני מציעה מעדן או פרי (לפעמים משתפת פעולה)
    ולקראת והלילה אני מציעה בדר"כ חביתה עם גבינה...+ בקבוק בלילה.
    בימים שאני "מצליחה" לדחות את בקבוקי החלב, יוצא שהילדה מנשנשת כל הזמן ואני כמובן עסוקה במרדף אחריה שחלילה לא תבקש בקבוק.
    לאחרונה בקרנו בטיפת חלב, והיות שמשקל הילדה תקין, האחות ציינה כי היא אוכלת ולא היתה מעלה במשקל ללולא היתה אוכלת כי כמיויות החלב לא מספיקות על מנת שתעלה במקשל בצורה תקינה (משקלה 10 ק"ג).
    היא ציינה שעלי להמשיך להציע אוכל על פי סדר יום ואם הילדה לא מוכנה אז לא להכריח, להורידה מהשולחן ולדלג לארוחה הבאה - לאחרונה אימצתי את הגישה.
    אני מודה כי הילדה רואה שאני עושה עניין מהאוכל בעיקר שאני רואה את כל האוכל על הרצפה.
    חשבנו שיש לה בעיה עם מרקמים של אוכל , אבל כיום אני שוללת את זה.
    מה עושים??? איך מתחילים לסדר את זה.
    תודה,
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה שלא אוכלת

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה שלא אוכלת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    20/10/2010

קודם כל - סדר יום קבוע וסדר ארוחות קבוע! ואם ילדה לא רוצה לאכול בזמן הארוחה להניח לה ולא להציע לה שום דבר עד לארוחה הבאה, ולא לתת בקבוק מחשש שלא אכלה! אם היא לא אכלה זה אומר שהיא לא רעבה כרגע! לתת לה לאכול רק כאשר היא רעבה ולא לרדוף אחריה עם האוכל!!! היא צריכה ללמוד לזהות כאשר היא רעבה וכאשר היא שבעה.
    לא לתת נשנושים בין הארוחות. לאכול רק בכיסא שלה ילד השולחן. ולא לעשות עיניין מאוכל. וכמובן - המון סבלנות ואהבה, אבל תוך שמירה על הגבולות של סדר יום קבוע.
    אור! מאוד אשמח לקבל עדכונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא
    אמא
    19/10/2010

המקסימה שלי בעוד 5 ימים בת חודשיים עד לםני שבועיים הנקתי הנקה מלאה, בגלל מחסור התחלתי סימילאק
    היא שוקלת נכון להיום מעל 5 בפעם האחרוןנה שנבדקה שקלה, 4.848 אז סביר להניח

מספר שאלות:

1. היא לא תמיד אוכלת כמות מדויקת , לעיתים זה יגמר ב-60 סיסי ולפעמים ב-110 סיסי
    האם די בכך? האם לא למשוך שתסיים, אני רואה שהיא משתמשת בזה כמוצץ ונרדמת
    2. היא מדלגת לעיתים על ארוחה בין השעטת 20:00-21:00 , ומתעוררת רק בין השעות 1:00-2:00 בלילה, האם זה תקין?
    3. בפעם אחת שעשעתי לה ארוחה, ראיתי שלא כל האבקה נמסה והיא לא אכלה את כל הבקבוק, כך שלא יכולתי להמיס ולוודא שהיא תקבל את מה שלא נמס, האם יש סכנה שלא תקבל את כמות הויטמנים וכו' להם זקוקה משום שזה לא נמס עד הסוף?

אודה לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    אמא

הוספת תגובה

• אמא - תגובה

מרינה קוזמנקו
    20/10/2010

1. אין דבר תקין או לא תקין - אם ילדה רגועה שומרת על העקומה שלה, אז הכל בסדר ואין מקום לדאגה!
    2. צריכים לדאוג שכל האבקה תמס. ואם פעם אחד היא לא נמסה עד הסוף אין בעיה.
    3. אם לפעמים היא מדלגת על ארוחות סימן שהיא לא רעבה עדיין. לא צריך לתת בכוח, היא אמורה לווסת לבד את כמות והזמנים של ארוחות ואנחנו צריכים לא להפריע לה בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להחמיא לכן על הפורום
    אנה או
    19/10/2010

שוטטתי לי באינטרנט כדי לחפש רעיונות למתכונים והנחיות בכלל לתזונת ביתי הת החצי שנה והגעתי לפה. רציתי להחמיא לכן על התשובות המקיפות- אני מרגישה שרק מקריאה של שאלות שנענו כבר- קיבלתי את כל המידע שנדרש לי. יישר כח.

הוספת תגובה

• רציתי להחמיא לכן על הפורום - תגובה

מרינה קוזמנקו
    20/10/2010

תודה רבה לך! תמשיכי לבקר מידי פעם ותשאלי גם את! יום נפלא לך ולבתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בזמן האוכל
    לירון
    19/10/2010

שלום,
    שמי לירון ויש לי תינק בן 3 שבועות. בשבוע האחרון הוא התחיל לאכול רק סימילאק (ADVANCED) בכל ארוחה (בין 8-9 ארוחות ביום). עד אז הייתי שואבת חלק מהארוחות וחלק נותנת סימילאק. לצערי הפסקתי לייצר חלב ולכן נשארנו רק עם סימילאק. בנוסף, אנחנו מתמודדים כבר שבוע עם גזים. בימים האחרונים כמעט במהלך כל ארוחה או ישר אחריה הוא התחיל לחוות גזים, יש פעמים שתוך כדי שהוא אוכל הוא מפליץ ומתפתל מכאבים וזה לא קורה רק בערב. השאלה שלי היא האם להחליף לו את התחליף לחברה אחרת (מטרנה) או לנסות את הצמחי/ללא לקטוז? בקיצור אני לא יודעת אם יש לו גזים כי יש לו גזים או כתגובה לא תובה לסימילאק. מה אתן ממליצות לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בזמן האוכל

הוספת תגובה

• גזים בזמן האוכל - תגובה

נורית קליפר
    20/10/2010

הי לירון,
    מזל טוב על הולדת בנך!!
    החודשיים-שלושה הראשונים בחייהם של תינוקות מאופיינים בגזים בין השאר - יש כאלו שיותר ויש כאלו שפחות. קשה לי לדעת אם זה קשור ספציפית לסוג התמ"ל המוגש. בכל מקרה, הייתי מחכה עוד שבוע שבועיים בכדי לתת לו זמן הסתגלות מספק לתמ"ל העכשווי, כי שינויים בין תמ"ל לתמ"ל יכולים לגרום לשינווים במערכת העיכול גם ככה. אני לא ממליצה לעבור לתחליף לקטוז ללא התייעצות עם רופא. בכל מקרה, אם יש לך תחושת בטן של אמא שרמת הגזים היא לא נורמלית לגיל זה, התייעצי עם רופא ילדים ולו בשביל להרגיע אותך (לפעמים גם זה עוזר......)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ודייסות
    דנה
    18/10/2010

בני בן חמישה חודשים התגלה כאלרגי לחלב(אודם ונפיחות בפנים), כיום ניזון מחלב אם ונוטרמיגן. האם יש דייסות שאני יכולה להוסיף לתזונה היומית שלו?ראיתי שעל חלק מהאריזות כתוב פרווה, האם זה תקין עבורו?
    או שהוא יכול רק נוטרמיגן?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ודייסות

הוספת תגובה

• אלרגיה ודייסות - תגובה

נורית קליפר
    20/10/2010

מדוע את רוצה להוסיף דייסה? לתינוק בריא שגדל ומתפתח כמצופה, אין צורך בדייסה. בכל מקרה, יש להסתכל על תווית המזון ולוודא שהמוצר לא מכיל לקטוז או מוצקי חלב למיניהם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אותה רגישות גם בתמ"ל ללא לקטוז

דנה
    21/10/2010

כחלק מהניסוי וטעייה, לפני הנוטרמיגן ניסינו סימילאק ללא לקטוז וגם אז היתה נפיחות ואודם. אז מה זה אומר, שהוא רגיש גם למוצרים ללא לקטוז. מאיזה מוצרים/מצרכים להיזהר במתן אוכל?

ודייסה, סתם חשבתי שעוד מעט בחורף אתן לו ארוחה אחת של דייסה חמה וטעימה, אם אין צורך אז אוותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    שושי
    18/10/2010

נולדה לי נכדה לפני שבועיים וביתי הניקה אותה ובלילה מדי פעם נתנה לה סימילק מאחר ולא הפסיקה לצרוח. בשבת האחרונה נכדתי סירבה כל היום לינוק וכאילו לא הצליחה לתפוס את הפיטמה ולכן נתנו לה לאכול כל היום סימילק . אתמול ינקה מעט ואכלה סימילק מעט ומאז אתמול לא היתה לה יציאה. שאלותי : איך ניתן לגרום ליציאה והאם חוסר הנקה במשך יום יום וחצי יכולים לגרום להפסקת החלב אצל ביתי?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

נורית קליפר
    20/10/2010

שלום,
    קשה לגרום ליציאות, אך צריך לקחת בחשבון ששינוי בין הנקה לתמ"ל יכול לגרום לשינוי במספר היציאות. ניתן לעשות עיסוי לבטן בכדי להקל על גזים ,אם יש, ובכדי לעודד יציאות. לגבי ההנקה, הגוף מייצר על פי ביקוש, כך שככך שממעטים להניק, כמות החלב פוחתת. אם היא מעוניינת להמשיך להגיש חלב אם, היא יכולה לשאוב חלב בזמן ההנקות או להתייעץ עם יועצת הנקה לגבי שיטות הנקה שיתאימו לה.

שיהיה במזל טוב על הנכדה החדשה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל
    מיכל
    18/10/2010

שלום בתי בת שמונה חודשים ואוכלת כמעט הכל (למעט חלב ניגר ודבש) והתחלנו אפילו לתת לה קצת טעימות של מעדני חלב וגבינה לבנה (למרות שמשרד הבריאות מאשר מגיל 9 חודשים). לאחרונה התחלתי לתת לה ארוחות ערב לפני האמבטיה הכוללות, חביתה, ירקות, טחינה עם יוגורט או גבינה והיא אוכלת יפה. היא יונקת פעמיים ביום ומקבלת בקבוק תמ"ל לפני השינה. מאז ארוחות הערב היא אוכלת ממש מעט תמ"ל ויכולה גם לוותר. שאלתי היא עד מתי צריך לתת לתינוקות תמ"ל, האם יש המלצה של משרד הבריאות הנוגעת לגיל מסוים? מה החשיבות של התמ"ל אם הילד אוכל אוכל מוצק ושובע ממנו האם אפשר להפסיק עם התמ"ל לפני השינה? ( בקרוב מאוד גם אפסיק להניק ואתן תמ"ל כתחליף)

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל

הוספת תגובה

• הפסקת תמ"ל

דבורה
    19/10/2010

שלום רב,

אני מצטרפת לשאלה זה. עד מתי משרד הבריאות ממליץ להמשיך עם התמ"ל? האם יש סיבה להפסיק?
    בתי בת שנה ושמונה חודשים. היא אוכלת מוצקים למעט בקבוק אחד בבוקר ואחד לפני השינה. אני חושבת שבתמ"ל יש הרבה ויטמנים וכדאי לתת את ההשלמה הזו כל עוד היא רוצה ומוכנה. הרי ממוצקים אני לא לא יודעת בדיוק כמה ויטמנים היא צורכת. במיוחד בגיל הזה שהרגלי האוכל לא הכי קבועים.
    אך מצד שני אני שומעת מחברות רבות שלי שהם מנסות להפסיק/לגמול את הילד מהתמ"ל לפני השינה ובמקום זה הן נותנות מים. השאלה מדוע?
    האם אני שוגה?
    אשמל למענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה
    שירי
    18/10/2010

שלום,
    בת 10 חודשים, שוקלת מעל 9 ק"ג. עד לפני חודש אכלה יפה מאוד (פירות מרוסקים, ירקות מעוכים + בשר, ביצה, לחם ועוד. אבל לפני חודש התחילה לעשות קצת בעיות - לא מוכנה לאכול טכון, מעוך או חתיכות שלמות ביד.
    ניסיתי לתת לה פסטה, קציצות (מטוגנות ומבושלות), לביבות - הכל, אבל היא מתעקשת.
    בנוסף, לפני שבוע חלתה (חום, גרון ואוזניים) ומאז היא מסרבת לאכול לגמרי ובוכה עד שהיא מקבלת מטרנה. בימים האחרונים התפריט שלה מורכב מ- בקבוקי מטרנה של 180 מ"ל + לפעמים קרקרים או במבה...
    אני יודעת שיש נסיגה בגלל המחלה, אבל אשמח לקבל עצות ועידוד...

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה

הוספת תגובה

• מחלה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    20/10/2010

את צודקת, זה מאוד כואב לראות כאשר ילדה חוזרת אחורה לבקבוקים!! תתני לה זמן להבריא ולחזור לעצמה. במיוחד דלקת גרון מאוד מפריעה לקטנטנים לאכול אוכל מוצק. אחרי שתרגיש טוב תתחילי איתה, כמו שעשית כאשר התחלת להרגיל אותה למזון מוצק - בהדרגה תציעיה לה מרקמים שונים, קודם עדינים יותר (מזון טחון לרמרי), אחר כך גס יותר (מעוך, מרוסק גס, חתיכות קטנות). הקבה סבלנות ואהבה ותצליחי להחזיר אותה לתזונה שהיתה לה. בהצלחה לך שירי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל
    מיכל
    18/10/2010

שלום בתי בת שמונה חודשים ואוכלת כמעט הכל (למעט חלב ניגר ודבש) והתחלנו אפילו לתת לה קצת טעימות של מעדני חלב וגבינה לבנה (למרות שמשרד הבריאות מאשר מגיל 9 חודשים). לאחרונה התחלתי לתת לה ארוחות ערב לפני האמבטיה הכוללות, חביתה, ירקות, טחינה עם יוגורט או גבינה והיא אוכלת יפה. היא יונקת פעמיים ביום ומקבלת בקבוק תמ"ל לפני השינה. מאז ארוחות הערב היא אוכלת ממש מעט תמ"ל ויכולה גם לוותר. שאלתי היא עד מתי צריך לתת לתינוקות תמ"ל, האם יש המלצה של משרד הבריאות הנוגעת לגיל מסוים? מה החשיבות של התמ"ל אם הילד אוכל אוכל מוצק ושובע ממנו האם אפשר להפסיק עם התמ"ל לפני השינה? ( בקרוב מאוד גם אפסיק להניק ואתן תמ"ל כתחליף)

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל

הוספת תגובה

• תמ"ל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    20/10/2010

עד גיל שנה מומלץ לתת תמ"ל במחשבה שזה יהיה מקור שממנו תינוק בטוח מקבל רכיבי תזונה החיוניים לו. וזה גם כמות נוזלים שילד בטוח מקבל. אבל אם תזונתה של בתך עשירה ומספקת דרישות לויטמינים, מינרלים, ברזל וכו' אני לא רואה סיבה בכוח להמשיך עם תמ"ל. אבל צריכים להיות בטוחים שתזונתה כזו!!
    אבל המלצה אישית חמה - לא להפסיק הנקה ובמקומה לתת תמ"ל. עדיף לא לתת תמ"ל וכן לתת הנקה עד שנה (אם אפשר יותר – מעולה). אין שום תחליף לחלב אם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה