פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני 9 חודשים
    חסוי
    05/10/2010

שלום רב,
    מספר שאלות בבקשה:
    יש לי תאומים בני 9 חודשים שוקלים 9.5 ק"ג באחוזון 75 גם בגובה וגם במשקל.
    1. קראתי בפורום שלא מומלץ תרד וסלק לפני גיל שנה- האם זה אותו דבר גם ל "מלוח'יה"??
    2. יש להם 3 שיניים תחתונות ואין עדיין שיניים מלמעלה- האם אפשר להתחיל לתת להם אוכל אצבעות?? איך הם ילעסו??
    3. אני מוסיפה להם לארוחת הפירות כף שקדייה- האם יש לשקדייה יתרונות תזונתיים חוץ מתוספת הערך הקלורי (שאותו לדעתי הם לא צריכים כי הם באחוזון 75)??
    4. כמה פעמים בשבוע מומלץ לתת ביצה?
    5. אני נותנת להם 2 בקבוקי סימילאק (בוקר ולפני שינה) ובמהלך היום הם אוכלים מספר ארוחות מוצקים מגוונות ועשירות בכל מרכיבי במזון. האם 2 ארוחות תמ"ל מספיקות או להוסיף להם עוד בקבוק במהלך היום במקום ארוחת מוצקים??

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני 9 חודשים

הוספת תגובה

• תאומים בני 9 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    06/10/2010

שלום לך!
    1. לא ברור לי מה זה "מלוח'יה", לכן לא יכולה לענות
    2. כן תתחילי עם אוכל אצבעות, הם מסוגלים לרסק אוכל עם החניכיים.
    3. שקדייה מאוד מאוד עשירה ברכיבים תזונתיים לכן מומלצת כדי להוסיף בעיקר מינרלים ושומנים חיוניים לתזונתו של הילד
    4. ביצים - 4-6 בשבוע
    5. 2 בקבוקים מספיקים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן חודשיים
    מאיה
    05/10/2010

בני נולד לפני כ-8 שבועות , מאז מקבל הנקה מלאה. שמעתי כי ישנו חשש כי הנקה לא מספקת את כל הצרכים לתניוק, האם ישנו צורך לשלב פעם ביום תוסף מזון לילד?(סימילאק, מטרנה וכו')
    אשמח לתשובה,
    תודה מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן חודשיים

הוספת תגובה

• תזונה לבן חודשיים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

אם בנך לא יורד באחוזון - לא צריך להוסיף שום דבר מעבר להנקה! ותתני לו לינוק כמה שהוא מבקש! בחלב אם יש כל הבדרים שילד זקוק לכם - אל תדאגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי במרקם האוכל
    בטי
    05/10/2010

שלום

הייתי רוצה לשנות את מרקם האוכל לבני בו שמונה וחצי חודשים.
    שאלותי הן:
    1.האם לטחון את העוף/ בשר במעבד ולהוסיף זאת לירקות מעוכים במזלג? או לטחון פחות זמן את הכל במעבד למרקם גושי יותר (ניסיתי זאת אך חששתי כי העוף נראה כמו שערות...).

2. אם התשובה היא האפשרות הראשונה, האם את האורז שמבושל עם המרק כשעה לטחון או למעוך?

3. דבר אחר, אשמח לקבל הצעות נוספות לארוחה שלישית, אחה"צ.. כיום בני אוכל אבוקדו, עגבניה וחלמון ביצה.

4. האם ניתן לתת לחם בגיל זה? באיזה מרקם? לחם לבן או שחור
    5. האם ניתן לתת חצילים בטחינה, פסטה נקודות של מטרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי במרקם האוכל

הוספת תגובה

• שינוי במרקם האוכל - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    05/10/2010

1. שתי הדרכים אפשריות את יכולה לנסות אחת מהן ולראות מה תהיה התגובה של הילד. ובאיזו דרך הוא מעדיף לאכול. בנוגע לבשר את יכולה להכין בשר טחון ולערבב זאת במרק ואז הוא לא יראה כשערות או לחילופין להכין ממנו קציצות ולבשל אותן במרק ואז תוכלי למעוך את הקציצות.
    2. את האורז אני מציעה לך למעוך. האורז המבושל ממילא רך וקל ללעיסה.
    3. את יכולה לתת לו טחינה עם חצילים או ממרח שקדיה או אפילו קטניות מבושלות. ולמרוח זאת על לחם במרקם רך (ללא הקרום הקשה) , לחתוך עבורו את הלחם לחתיכות קטנות כדי שיהיה קל לו ללעוס. בנוגע לסוג, ישנם סוגי לחם רבים גם כאלה שמשלבים קמח לבן עם קמח מלא/שיפון שהם מומלצים יותר מה שחשוב הוא שהלחם יהיה רך וקל ללעיסה.
    אין גם שום בעיה עם פסטה נקודות אותה את יכולה לשלב עם קטניה כגון : עדשים /חומוס/מאש (כמובן שחשוב לוודא שהקטניות רכות וחשוב למעוך אותן היטב כך שיהיו במרקם מחיתי)
    כל מזון חדש שאת מנסה תנסי ברמה של כפית - שתי כפיות למשך יומיים כדי לוודא שבנך אינו מפתח רגישות אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת קינואה לגיל חצי שנה
    אפרת
    05/10/2010

שלום,
    הבן שלי בן חצי שנה, ניזון מהנקה, חלב שעוב ו-2 מנות מוצקים ביום (פירות+מרק עם בשר)
    לאחרונה חלה אצלינו האטה בעלייה במשקל (נולד במשקל 3.5 ק"ג ושוקל כיום 7.6 ק"ג)
    הייתי מעונינת להמיר לו ארוחה אחת של חלב בדייסה על בסיס חלב אם.
    ראיתי שניתנו המלצות על דייסת קינואה? מהי דייסת קינואה ובאיזו צורה היא מגיעה? האם הכוונה לאחת מדייסות האינסטנט של מטרנה?
    אשמח לקבל המלצה והסבר על שילוב הדייסה (ודייסות נוספות) בחלב אם.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת קינואה לגיל חצי שנה

הוספת תגובה

• דייסת קינואה לגיל חצי שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    05/10/2010

כן מדובר על דייסת קינואה מוכנה של מטרנה. ככל הידוע לי את הדייסה ניתן לשלב בתמ"ל אך היא אינה מתמוססת היטב ליצירת סמיכות טובה בחלב אם. יש אפשרות להכין אותה עם מים במקום עם תמ"ל ואת יכולה להוסיף למים כפית של שקדיה/ממרח שקדים (שהוא על בסיס שקדים טחונים) כדי להעשיר אותה. באופן עקרוני, ממרח שקדים בפני עצמו הוא תוספת מצויינת להעשרה.
    כמובן שאם הבן שלך לא התנסה בעבר בממרח שקדים מומלץ שתתני לו כפית אחת לפני שאת מערבבת אותו עם הדייסה כדי לוודא שלא קיימת רגישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרינה
    מיכל
    04/10/2010

קודם - תודה.
    שנית - יש כל מני תופעות. אבל לא שאני יכולה לשים את האצבע.
    נשאלת השאלה - אם הרסקיו לא עבר טסטים מחקריים - איך יודעים שאינו מזיק, למשל, למוחו, חלילה, של תינוק וכיו"ב (או למערכות גוף כאלו ואחרות, חלילה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למרינה

הוספת תגובה

• למרינה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    04/10/2010

תוכלי בבקשה לפרט תופעות. ושאלה - האם תופעות עוברות כאשר מפסיקים ליטול רסקיו. ומי לוקח את הטיפות - את או הילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די עד איזה גיל?
    חמוטל
    04/10/2010

רציתי לדעת עד איזה גיל לתת ויטמין די ועד כמה זה נחוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין די עד איזה גיל?

הוספת תגובה

• ויטמין די עד איזה גיל? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

לפי הנחיות של משרד הבריאות - עד גיל שנה. לאחרונה גילו שלהרבה תינוקות, ילדים ומבוגרים בישראל חסר ויטמין די. זה אמור לפגוע בבריאות האדם, לכן זה נחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים
    אודליה
    04/10/2010

התינוק שלי נולד במשקל 2.630 ושוקל כעת 6.370. התחיל באחוזון 25 ועכשיו באחוזון 10. ניזון מהנקה בלבד. הוא מקבל 2 בקבוקים שאובים של 120 מ"ל כשאני בעבודה ואת השאר יונק. היה קם כ-2-3 פעמים בלילה כדי לינוק. אנחנו מתחילים ללמד אותו לישון לילה שלם רצוף בלי לקום. כמה פעמים הוא צריך לאכול במהלך היום?
    כמה שעות הוא יכול להיות בלילה בלי לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

הוא צריך לאכול כ-1000 מ"ל.
    1. מכיוון שחוץ מ-2 בקבוקים הוא יונק - אי אפשר לדעת כמה הוא מקבל במהלך היום.
    2. כדי שהוא יחזיק לילה תוכלי לתת לו בקבוק אחרון שלפני השינה בתוספת דייסה (אורז, קינואה).
    3. כמות ארוחות במהלך היום - בין 4-5 ל 7-8, תלוי בכמות בכל הארוחה.
    כל הדברים הללו מאוד אישיים לכל ילד ותלויים בהרבה דברים. אם אתם חפצים שישן רצוף תתחילו מדייסה ובמקביל תוציעי לו לינוק יותר פעמים במהלך היום. תראי מה קורה ולפי זה תתקדמי.
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - בעייה באכילת מוצקים
    קרן
    04/10/2010

שלום,
    בני בן שה וחצי לא מסוגל לאכול פירות וירקות שלמים/חתוכים.
    הוא חותך אותם, מגלגל אותם בפה ומוציא החוצה.או חותך עם השניים הקדמיות וישר יורק.
    פירות מרוסקים הוא מאוד אוהב.
    לציין כי אין לו בעיה לנגוס ולאכול דברים קשים, למשל שניצל.
    עוד תופעה (שלי נראית מאוד מוזרה) זה שהוא ניגש לאוכל קודם כל עם הלשון, מוציא את הלשון לאכול או שהוא מוצץ כל פרי/ירק (לא מבושל) ולא נוגס.
    רופא ילדים בכיר אמר לי שזה סוג של הפרעת אכילה קלה ביותר ומכיוון שהילד עולה במשקל, לא יטפלו בה במסגרת קופת החולים.

אשמח לקבל תגובתכם, האם זו אכן הפרעת אכילה והיכן אפשר לטפל.

תודה,
    קרן.

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - בעייה באכילת מוצקים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

מצבו באמת נראה כמו הפרעת אכילה, לא יכולה להגיד קלה או לא. בכל זאת, לפי דעתי חייבים לטפל בה, למרות שילד עולה במשקל.
    יש מרכזים פרטיים לטיפול בבעיה כזו. אני לא יכולה לפרסם אותם במסגרת הפורום. תוכלי להיכנס ולחפש באינטרנט/גוגל.
    ותבררי עוד פעם האם לא נותנים טיפול דרך קופת חולים במקרה שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז
    הדס
    04/10/2010

שלום לכן,

יש לי ילד בן שנתיים שלפני חודש וחצי בערך התחיל עם יציאות רכות על גבול השילשולים, אחרי שפסלנו בקיעת שיניים וחיידק או וירוס , הגיענו בשיתוף עם הרופאה שלו להחלטה לשנות לו את הסימילאק הרגיל, לסימילאק ללא לקטוז.
    השינוי בהחלט הפסיק לחלוטין את השילשולים הדחופים. אחרי כששבועיים ניסינו לחזור לסימילאק הרגיל ושוב חזרו ה,ופעות של השילשולים.
    האם זה אומר שהילדון רגיש ללקטוז ? איזה בדיקות צריך לעשות לו ? והכי חשוב מה לא לתת לו לאכול ?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות ללקטוז

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

אי אפשר להסיק מסקנה סופי ללא בדיקה.
    בדיקת רגישות ללקטוז אצל תינוקות היא בדיקת חומציות הצואה.
    וכרגע עד הבירור הסופי מומלץ לא לתת לילד דברי חלב כלל ולחזור לסימילאק ללא לקטוז.
    ממליצה גם לקרוא תוויות על מזונות מתועשים שונים כיוון שלרבים מהם מוסף לקטוז (דגני בוקר, נקניקיות, מרגרינה ועוד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב פרה
    dk
    04/10/2010

שלום,
    בתי בת כמעט שנה, יונקת בערב לפני השינה ובבוקר כשקמה. במשך היום אוכלת פירות+דייסה (200 מ"ל), בשר ופחמימה בצהריים, מעדן גבינה אחה"צ וארוחת ערב "ישראלית" שכוללת גבנ"צ, גבינת שמנת לחם ביצה וירקות.
    היא לא מסכימה לאכול תמ"ל בכלל.
    היא תינוקות די רזה, אחוזון 25.
    אני רוצה לגמול אותה מהנקה אך לא יודעת במה להחליף את 2 הארוחות הללו. אני מודאגת שהתזונה שלה לא מספקת, בעיקר בהיבט של ויטמינים ומינרלים וכמובן קלוריות ואנרגיה. ולכן מאוד מפריע לי שלא "משלימה" את הארוחות באמצעות תמ"ל.
    האם כדאי לנסות חלב פרה בבקבוק? ולהוסיף לזה דייסה כלשהי?
    אם יש לכן הצעות נוספות אשמח לשמוע.

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    חלב פרה

הוספת תגובה

• חלב פרה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

1. כדי להוסיף לה ויטמינים ומינרלים תוכלי להוסיף לה ירקות גם בצהריים. במקום מעדן אחה"צ תתני לה יוגורט עם פירות/תמר/אגוזים טחונים. לדייסה אפשר להוסיף שקדייה להעשרה. לארוחת ערב תוסיפי טחינה/חומוס ביתי. בכלל אני לא רואה קטניות בתפריט וזה מקור טוב למינרלים רבים.
    2. אני לא חסידה של חלב ניגר ובמיוחד חלב פרה. אם כבר, אז חלב עזים. האם ניסית תמ"ל יחד עם דייסה? יכול להיות שיחב עם דייסה היא לא תסרב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לגבי חלב פרה

dk
    05/10/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה.
    תמ"ל+דייסה לא הלך. ניסיתי המון פעמים. היא רק מריחה את זה ומעיפה את הבקבוק...
    במה חלב עזים עדיף על חלב פרה?
    איזה קטניות מותר ומומלץ לתת? והאם אפונה ירוקה (סנפרוסט) היא קטניה?
    מותר לתת דגן קינואה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לגבי חלב פרה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

1. בגילה את בהחלט יכולה לתת לה דייסה לא מבקבוק אלא מכפית. זה בלי שום קשר לחלב או תמ"ל.
    2. חלב עזים יותר מתאים לבני אדם מאשר חלב פרה בגלל ההרכב שלו. אבל גם - בלי הגזמה בכמויות.
    3. קטניות - ניתן לתת כבר כל הקטניות. תתחילי ביותר קלים לעיכול (שעועית מאש, עדשים מכל הסוגים, גרגרי חומוס מבושלים) ותתקדמי לכל השאר. כאשר את מוסיפה משהו חדש - תשימי לב האם אין תגובות אלרגיות
    4. אפונת גינה של סנפרוסט - אני מתייחסת לזה יותר כלירקות ופחות כלקטנייה
    5. קינואה - מותר ואף מומלץ ביותר. היא מאוד עשירה, קלה לעיכול ומהווה חלבון כמעט מלא. וחוץ מזה - מאוד טעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים לא אוכל
    נעה
    04/10/2010

שלום,
    בני בן ה10 חודשים שוקל בערך 8900 הפסיק לאחרונה לאכול מוצקים כמעט בכלל. יש לציין כי היה חולה בדלקת ראות לפני כשבועיים וטופל באנטיביוטיקה וסטרואידים.
    התפריט שלו הוא:

7:30: בקבוק של 120
    9:00: ארוחת בוקר בגן+ פירות (לפעמים נותנים אותם בסביבות 10)
    11:30: ארוחת צהריים
    אם לא אוכל ארוחת צהריים מקבל בקבוק של 180
    15:30: פרוסה עם אבוקדו + ירק
    18:00: ביצה עם ירק
    19:30: בקבוק של 300 עם דייסה

הוא אף פעם לא היה אכלן גדול, בשבוע האחרון לא אוכל גם את הבקבוקים ומתקשה מאוד לישון.
    אם מי כדאי להתייעץ
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 חודשים לא אוכל

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים לא אוכל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

סביר מאוד בהמחלה שבשב לו את האכילה ושיקח לו זמן לחזור לתפריט הקודם. תוכלי להתייעץ עם הרופא ומטפל שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים
    אמא של ליאן
    04/10/2010

היי,
    ביתי בת 10 חודשים עושה לי המון צרות עם האוכל .
    נמצאת באחוזונים התחתונים ביותר שוקלת כרגע 7500 קילו .
    כל ארוחה שאני נותנת לה זה בלווי "הצגה" צעצועים וכל מיני דברים רק שתאכל את המנה שלה.

מטרנה היא אוכלת בין 2-3 בקבוקים ביום בערך 180-200 CC בתוספת דייסה ושאר היום מוצקים .

איך אני יכולה לשנות את הרגלי האכילה שלה בלי כל הבלאגן מסביב ?
    אני כבר מרגישה שבלי כל ה"תזמורת" אי אפשר להאכיל אותה .

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

ההרגל של הסחת דעת בזמן האוכל הוא באמת מאוד לא בריא. ממליצה קודם כל להפסיק עם זה ולשנות מהלך הארוחה - תשני מעט את המקום והדברים מסביב, כמו צלחות ושאר התפאורה, כדי שילדה תבין שמתחילים דף חדש.
    תעשי לה יותר ארוחות אבל קטנות יותר ותדאגי שלא יהיו לה נשנושים בין לבין.
    תתני לה הרבה אוכל אצבעות שיהיה לה מעניין בצלחת.
    תדאגי שיהיה לה מקום אכילה קבוע. ועוד דבר חשוב - שהיא תשתתף בארוחות משפחתיות ותראה איך מקובל לאכול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה /אכילה /תינוקת בת חודשיים
    אביבית
    04/10/2010

תינוקת בת חודשיים
    בגיל חודש שקלה 4 קג אני מרגישה שעלתה במשקל בצורה תקינה
    אוכלת תמ"ל כל שלוש לפעמים ארבע ולפעמים שעתיים וחצי (נדיר)
    רגועה ,נינוחה, וישנה טוב במשך היום אבל לא הרבה
    6 ארוחות ביום כולל לילה מגיל 7 שבועות חלה עליה ל120 מ"ל בארוחה

עד היום הייתה אוכלת ארוחה אחרונה קטנה 60 מ"ל ב21:00/22:00 והייתה מתעוררת לארוחה נוספת02:30/03:30

בימים שאנחנו יוצאים מהבית והיא אינה ישנה מספיק (לא נרדמת כל כך בחוץ)
    מתקלחת ואוכלת את הארוחה האחרונה שלה בשעה 19:00-20:00
    הולכת לישון בסביבות שעה אחרי הארוחה,נוהגת להתעורר בשעות 03:30/04:30/והיה מקרה 05:00 בבוקר רעבה.

השאלה הראשונה שלי
    כמה שעות תינוקת בגילה אמורה לישון במשך היום ?! והלילה?!
    זה בסדר שהיא אוכלת ארוחה אחרונה ב19:00 בערך (לפעמים לפני לפעמים אחרי)האם זה מספיק לה?
    האם אני צריכה להאכיל אותה יותר במשך היום או ארוחה נוספת ב22:00 (בימים שהיא אינה ישנה מוקדם) גם אם אינה דורשת על מנת ש"תחזיק"עד הבוקר?(אני לא רוצה להעמיס עליה סתםםםםםם)
    תודה על הסבלנות
    אני

הוספת תגובה

• שינה /אכילה /תינוקת בת חודשיים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    05/10/2010

לא ציינת מה משקל היום. במהלך היום היא אמורה לאכול תמ"ל בכמות של 150 CC עבור ק"ג של משקלה. אני משערת שזה יוצא משהו כמו 750 CC תמ"ל. תבדקי כמה היא אוכלת במהלך היום.
    שעות שינה ותדירות השינה מאוד אישי אצל כל תינוק ותינוק.
    אני לא ממליצה להאכיל אותה אם היא לא דורשת, כי צריכה לבד לווסת את מערך הארוחות שלה וכמות האוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה ויוגורט
    חנה
    04/10/2010

בוקר טוב!
    בתי בת 9 חודשים, ונתתי לה בפעם הראשונה חלמון של ביצה. היא אכלה את זה יומיים, ובערך יום או יומיים לאחר-מכן יצאה לה פריחה על כל הגוף. האם יכול להיות שזה בגלל זה? כמה זמן לחכות עד שאנסה עוד פעם לתת לה חלמון?
    שאלה נוספת- האם ניתן לתת לה כבר לאכול יוגורט עיזים? זה בריא או שעדיף לוותר על זה?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ביצה ויוגורט

הוספת תגובה

• ביצה ויוגורט - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    04/10/2010

ייתכן מאוד שבתך רגישה לביצים ושהפריחה אכן נגרמה מהביצה. במידה וזה הוא המזון היחיד החדש שנתת לה באותם ימים . אני מציעה לך להמתין שהפריחה תחלוף. ולאחר שבוע נסי שוב לתת לה טעימה של כפית אך תוודאי שזה הוא המזון היחיד החדש שאת נותנת לה ותעקבי . במידה והפריחה תופיע שוב קיימת סבירות גבוהה מאוד שהביצה היא הגורם.
    לגבי היוגורט החל מתום החודש התשיעי את יכולה לתת לה יוגורט עיזים. ישנם יתרונות תזונתיים ליוגורט ובכלל זה ליוגורט שמקורו בחלב עיזים. באופן עקרוני, חלב עיזים קל יותר לעיכול ומומלץ לשלב אותו כחלק מהתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל שלושה שבועות
    אמא מודאגת
    04/10/2010

בני נולד לפני שלושה שבועות במשקל 3.700. בגיל שבועיים שקל 4.200, גובה 55 ס"מ. עד לפני שבוע אכל כל 3-3.5 שעות מטרנה חלבי כ-100 סיסי. בשבוע הזה דורש לאכול כל שעתיים-שעתיים וחצי אותה כמות,ולפעמים 60-70 סיסי. הבכי בלתי נפסק עד אשר אוכל ונרגע. כשהוא ישן בלילה הוא נרדם ל3-4 שעות ואז מתעורר לאכול. יציאות פעם ביום ושתן כ8 פעמים אפילו יותר. האם זה תקין שהוא אוכל במשך היום כל שעתיים?? האם עדיף לתת כמות של 80 סיסי כל שעתיים כמו שדורש או עדיף כל 3-4 שעות 120 סיסי? יש לציין שכשאוכל כמות של 120 סיסי בדר"כ מקיא כמעט חצי.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגיל שלושה שבועות

הוספת תגובה

• טלי

מרינה קוזמנקו
    04/10/2010

אין לך אפשרות לתת לו 120 CC אם הוא לא רוצה! כנראה שככה יותר טוב לו. תמשיכי מידי פעם להעלות את הכמות ב 10 CC ותראי את תגובתו. אם הוא מסיים ולא מקיא אחר כך תוכלי להגדיל את הכמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא מודאגת
    04/10/2010

האם יש צורך בכלל להעלות את הכמות? הוא אוכל כל שעתיים... זה לא זמן קצר בין ארוחה לארוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי

מרינה קוזמנקו
    04/10/2010

בדרך כלל זה יותר זמן בין הארוחות - בין 3 ל 4-5. אבל בנך מכתיב לך את הקצב. את יכולה לגרום לו לאכול יותר תמ"ל בין הארוחות ולהגדיל מרבח בין הארוחות.
    להגדיל כמות - רק כאשר הוא יהיה מוכן (נתסי להוסיף ותראי, כמו שאמרתי לך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה