פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 10 שבועות כמות תמ"ל ביום
    אביבית
    14/10/2010

שלוםםםםםםםםםם מרינה
    לפני הכל רציתי לומר לכם שיש לכם אחלה אתר
    ותודה מיוחדת למרינה על הסבלנות שלה
    פניתי אליכם בשאלה לגבי הרגלי האכילה של התינוקת שלי
    והמלצת לי להעלות מ120 מ"ל ל150 מ"ל
    מצטערת שאני שוב מזכירה לך פרטים :
    תינוקת בת 10 שבועות שוקלת 5300 ק"ג (גובה 57 ס"מ)
    נינוחה רגועה עירנית ומתפתחת יפה לגילה
    אוכלת כל שלוש /ארבע שעות
    120 מ"ל (מסיימת בקבוק ורגועה אח"כ)
    אוכלת 6 ארוחות ביום (כולל אחת בלילה) קמה פעם אחת בלילה .
    אם ישנה מוקדם יכולה לקום ב01:00 03:30 ואפילו לפעמים ב05:00 בבוקר רעבה

ברוב הפעמים קמה ו"מודיעה" (מעיין צעקה ) שהיא רעבה וישנם מקרים שהיא לא בוכה או "צועקת" אבל כשאני נותנת לה מוצץ ורואה שהיא מוצצת אותו חזק ,ייסורי המצפון כאמא עובדים ואז אני מאכילה אותה והיא חוזרת לישון רגועה.
    השאלה שלי האם אני עושה טעות שאני נותנת לה לאכול גם כשהיא לא "מודיעה ?!" האם כשהיא מתעוררת אני צריכה להמתין...לבדוק מצב ? ואם היא לא צועקת לתת לה מוצץ וכך למנוע אכילה בלילה ?
    אני חושבת עליה שאולי היא רעבה כי סיימה ארוחה מוקדם (במיוחד בימים בהם סיימה לאכול ב17:00 למשל היום בגלל שהיא עייפה ביומיים האחרונים בגלל חיסון שעברה)
    אני לא נוהגת להעיר משינה ואני מעונינת שהיא תלמד לווסת את מנגנון הרעב והשובע בצורה תקינה כמו שרשמת לי. (תודה על המידע)
    האם אני צריכה בכל זאת להגדיל לה את כמות התמ"ל בבקוק ל150 מ"ל, על מנת שיחזיק אותה בלילה ?! (למרות שהיא רגועה עם 120 מ"ל ,חשוב לציין שהיא עדיין פולטת לא כמו בהתחלה אבל לעיתים גם לאחר שעתיים ואני חוששת להעמיס עליה )תודההההההההההההה...שוב על תשומת הלב
    אביבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10 שבועות כמות תמל ביום - תגובה

מרינה קוזמנקו
    15/10/2010

1. לפי הספרים כמות תמ"ל ביום מחושב לפי 150 CC עבור כל ק"ג של משקל הילד. לפי החישוב הזה 120CC שש פעמים ביום זה בסדר גמור. אם היא עדיין פולטת עדיף לא להעמיס. אבל בכל זאת תצטרכי אם לא עכשיו אז בעתיד להעלות את הכמות, כדי שהיא תגדל!
    2. זה שהיא תופסת מוצץ חזק עוד לא אומר שהיא רעבה! מציצה אצל תינוקות יכולה להיות גם דרך להירגע... אני לא חושבת שצריכים לתת לה בקבוק אם היא לא "מודיעה" שרעבה.
    3. בימים שהיא אוכלת ארוחת ערב מוקדם תוכלי לתת לה בקבוק מעט גדול יותר ולראות מה קורה בלילה.
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא אכלנית
    רותם
    14/10/2010

שלום,

בתי בת 7 חודשים , מאז ומתמיד לא הייתה אכלנית במיוחד , נמצאת באחוזון 25

יש לה תקופות שהיא אוכלת יחסית בסדר 140 מ"ל אפילו לפעמים אוכלת 180 מ"ל

ופירות ומרק אוכלת יפה מאוד ויש תקופות שהיא אוכלת ממש ממש קצת , לא מסיימת

100 מ"ל ואוכלת כמה כפיות מהפירות והמרק .

הרבה פעמים היא הולכת לישון מבלי לאכול וקמה באותה שעה בבוקר , היום לדוגמא אכלה גרבר בשעה 18:30 ( אחרי שאכלה מרק בצהריים ) יש לציין שלא סיימה את הגרבר ובשעה 20:00 לא הסכימה לאכול מהבקבוק פשוט הלכה לישון .

האם זה הגיוני ? האם יש משהו שאני יכולה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא אכלנית

הוספת תגובה

• תינוקת לא אכלנית - תגובה

מרינה קוזמנקו
    15/10/2010

תוכלי להעשיר את המזונות שהיא כן אוכלת. תוסיפי למנת פירות שלה שקדייה או אבוקדו או טחינה משומשום מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות
    הלנה
    14/10/2010

שלום, יש לי מספר שאלות לגבי אוכל שאפשר לתת לתינוק בן 5 חודשים:
    האם אפשר לתת מלפפון ועגבנייה, ביצה ?
    האם יש הבדל בין קוואקר שיבולת שועל רגילה?
    האם אפשר לוותר על דייסות של מטרנה וכו' ו להכין דייסה ממוצרים רגילים( כמו אורזף שיבולת שועל וכו)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• טעימות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    15/10/2010

שלום הלנ!
    1. ניתן לתת טעימות של כל הפירות והירקות, קטניות (שעועית, עדישם, גרגרי חומוס), בשר, עוף, הודו, דג, דגנים (אורז, שיבולת שועל, קינואה, גריסי פנינה, בורגול), ביצה. כמות של טעימות צריך להיות לא יותר מ 2-3 כפות סה"כ ביום וטעימות לא צריכות להחליף ארוחה של חלב אם או תמ"ל. כל מזון חדש נותנים במשך יומיים ובודקים שאין תגובה אלרגית. אין לתת במקביל יותר ממזון חדש אחד.
    2. אין הבדל בין קוואקר לשיבולת שועל
    3. כן ניתן להכין דייסה לבד ולדלל אותה עם חלב אם שאוב או עם תמ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי שאלה על מעבר למזון פחות מרוסק
    דנה
    14/10/2010

ולא קיבלתי תשובה :(((((

הוספת תגובה

• שאלתי שאלה על מעבר למזון פחות מרוסק - תגובה

מרינה קוזמנקו
    15/10/2010

שלום דנה! אני לא מוצאת את השאלה שלך, לכןן אנסה לענות באופן כללי (תוכלי להשלים שאלתך אחר כך).
    מעבר ממזון מרוסק למזון יותר גושי עושים בהדרגה ולפי מוכנות של הילד. במקום לטחון את המזון ניתן להתחיל ולמעוך אותו במזלג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום לא אוכלת מוצקים....
    ג'סיקה
    14/10/2010

ביתי בת 11 חודשים
    אכלה כ"כ יפה עד לפני כחודש....
    מקושקשת אוכלת בקושי רבע, כאשר הייתה אוכלת חצי בלי בעיה ולפעמים מקושקשת שלמה
    מסרבת לאכול את הירקות עם הבשר, כאשר עד לא מזמן אכלה יפה, אפילו אכלה קציצה כפי שהיא
    חשבתי שהמרקם מפריע לה, אז התחלתי לטחון שוב את האוכל, באמת זה עבד כמה ימים והתחילה לאכול יפה את המרק
    אך שוב היא לא מעוניינת לאכול...
    אני מנסה לא לעשות מזה עניין, מורידה אותה מהכסא עד לארוחה הבאה, היא גם לא בוכה שהיא רעבה... ואני לא משלימה לה עם בקבוק
    הבעייה היא שהיא ירדה באחוזונים, מ43 בשיא ל-5 עכשיו (נולדה אחוזון 8)

הייתי אצל הרופאה, היא אומרת שזה לא מדאיג אותה ושאמשיך להציע לה אוכל מוצק
    יוצאות לו שיניים 4 במקביל - האם זה יכול לגרום לה לחוסר תיאבון?
    זה לא שהאוכל לא טעים לה, כי היא לא פותחת בכלל את הפה, אני פשוט שמה לה קצת על השפתיים כדי שתטעם, ואח"כ היא פותחת את הפה, אבל אוכלת ממש מעט

מה יכולה להיות הבעיה
    דברים שהיא אוכלת בלי בעיה: יוגורט לבן, פירות מרוסקים,
    אוהבת להחזיק ביד לחם עם ממרח כלשהו בטיול בעגלה

אשמח לתגובות
    תודה
    ג'סיקה

לקביעת תור
    סגירה
    פתאום לא אוכלת מוצקים....

הוספת תגובה

• פתאום לא אוכלת מוצקים.... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

יתכן מאוד שיש קשר לכך שצומחות לה עכשיו שיניים. הדבר גורם לרגישות גבוהה ולפעמים אף לכאב בחניכיים וייתכן שבגלל סיבה זו אין לה תאבון. תמשיכי להציע לה מזון מוצק אך תקפידי שהמרקם יהיה רך ללעיסה. את יכולה להעשיראת התפריט שלה בממרח שקדים (ללא סוכר) אבוקדו או טחינה.
    במידה והיא ניזונה מתמ"ל את יכולה להוסיף לתמ"ל דייסה (קיימות דייסות אינסטנט אותן ניתן להוסיף לתמ"ל). אני מניחה שברגע שהשיניים יצמחו התאבון יחזור לקדמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבן שנה
    סיון
    14/10/2010

בני בן שנה שוקל 10.240 וגובהו 79 סמ. בבוקר כשקם אוכל סימיאליק 180 וב-10:00 פירות(בננה, תפוח, אגס), בסביבות 13:30 אוכל מרק (ירקות+בשר) ולקראת 16:00 מעדן וביסיקווט, ב18:45 בקבוק 180+דייסה. ניסיתי לתת לו לחם, גבינות, ביצים, אבוקדו והוא מסרב...מוציא את זה מהפה ולא מוכן להכניס..השאלה האם כרגע להמשיך עם התפריט הזה או שלנסות לשנות...פשוט נראה לי שהוא לא אוהב שינויים וטוב לו כרגע עם התפריט הזה. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן שנה

הוספת תגובה

• תפריט לבן שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

חשוב להמשיך ולנסות להציע לו מזונות ומאכלים שונים כדי שיחשף לטעמים אחרים וילמד לאכול מזון מוצק. גיל שנה הוא בהחלט גיל שבו מומלץ שהתפריט יהיה מגוון ויכלול מזון מוצק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לבקבוק
    הלנה
    14/10/2010

שלום, בני בן 5 חודשים ובעוד חודש אני חוזרת לעבודה. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לבקבוק? פעם אחד ניסיתי לתת לו חלב שלי בקבוק והוא סירב.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לבקבוק

הוספת תגובה

• מעבר לבקבוק - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

אני מציעה שתמשיכי לנסות ולא תתיאשי. במידה וזה לא עוזר תנסי להחליף את סוג הפיטמה של הבקבוק. ניתן היום להשיג פיטמות שדומות במבנה שלהן לפיטמת שד, אולי זה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 3 חודשים
    אפרת
    14/10/2010

התינוק שלי עוד שבוע בן 3 חודשים וניזון מתמ"ל. אני נותנת לו בין 150 ל 180 מ"ל בכל ארוחה. הבעיה שזה לא מספיק לו והוא יכול לאכול גם מעבר ל 180. האם לתת לו? אני מפחדת שישמין מצד שני אם הוא עדיין רעב לא כדאי לתת?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 3 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

בשלב זה אין לך מה לחשוש ולהתעסק עם נושא ההשמנה.
    במידה והתינוק רעב אפשרי לו לאכול את הכמות לה הוא זקוק. לתינוקות יש תחושת רעב-שובע מפותחת מאוד (אותה אנחנו לא מעוניינים לקלקל) כך שהם יודעים לווסת את כמויות המזון הדרושות להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול
    נטלי
    14/10/2010

שוב שאלה בנושא של סירוב בזמן הארוחות.בתי כעת בת 9 חודשים ובזמנו לפני חודש וחצי הייתה לה דלקת בשתן.מאז חזרה לאכול,אך אכלנית גדולה כנראה שלא תהיה אף פעם(:. נראה לי די מוזר שהיא ישנה לילה שלם(10-12 שעות)וקמה בבוקר בלי תאבון. כבר כמה ימים לא מעוניינת בבקבוק של בוקר.במשך היום אוכלת מנות קטנות של פירות ובשר עם ירקות(אני קוראת לזה טעימות),יוגורט עם נבט חיטה(אגב,זה הדבר היחידי שלרוב היא אוכלת אותו ברצון).ובערב בקבוק פורמולה(זה יכול להיות120 מ"ל ולפעמים 210מ"ל).אני חושפת אותה לטעמים ולצבעים,מגישה לה למשל קוסקוס ביתי עם מרק,קציצות הודו עם ירקות,עוף עם ירקות,קטניות ודגנים,דייסת קוואקר עם פירות יבשים,אבוקדו,ביצה,גבינה לבנה,אוכל אצבעות מגוון.לילדה יש רצון לאכול לבד(היא אפילו מחזיקה יפה את הכפית ומנסה לאכול לבד),מאכילה את עצמה עם ידיים ומסתקרנת לגבי אוכל שמגישים לה.בשורה תחתונה לא אוכלת מנות שלמות, אלה רק טועמת ,עדין אין לה שיניים(אולי זאת הסיבה שמהר מאוד היא מאבדת סבלנות).כאשר נותנים לה את הבקבוק היא גם לא רוצה אותו.יחד עם זאת לפעמים היא כן אוכלת רגיל,אך לאחרונה ברב המקרים היא ממש לא אוכלת.אני בודקת לה כל יום את החניכיים ולא רואה שום נפיחות,כך שזה לא שיניים.מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

לא ציינת האם לפני הדלקת בשלפוחית השתן היה לה תאבון גדול יותר ?.
    בכל מקרה, אני מציעה לך לא להילחץ במידה ובתך מתפתחת היטב מבחינת משקל וגובה וממשיכה לשמור על אותן עקומות, אין לך מה לדאוג.
    תינוקות יודעים לווסת את כמות המזון לה הם זקוקים כך שהיא אוכלת את הכמות אותה היא צריכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

נטלי
    15/10/2010

ראשית המון תודה על התשובה,בכל מקרה היא מאוד מרגיעה.לפני דלקת בשתן היא גם לא הייתה אכלנית במיוחד,אבל לפחות הייתה שותה את החלב אם בזמנו(עד גיל 7 חודשים)וגם פורמולה .היום היא בכלל לא מעוניינת בחלב,בקושי שותה 2(לפעמים 3 בקבוקים כשלא אוכלת טוב את המוצקים). לא רוצה לאכול דייסות גם ובכלל עושה טובה ששותה מבקבוק.עושה רושם שהיא מאוד מעוניינת לטעום מכל דבר אך בגלל שאין לה עוד שיניים לא מצליחה.היא גם לא מוכנה שיאכילו אותה,רוצה לאכול לבד.מצד אחד זה נחמד שהיא רוצה את העצמאות,מצד שני זה מתסכל אותה והיא גם מאבדת סבלנות כהיא עדיין רעבה.היא כאילו קפצה שלב.היא נמצאת באחוזון 50-75.נראת בסדר גמור,אך למשל לדוגמה מסוגלת לקום בבוקר ולא לאכול כלום.זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא תינוקת בת 9 חודשים מסרבת

נטלי
    17/10/2010

ראשית המון תודה על התשובה,בכל מקרה היא מאוד מרגיעה.לפני דלקת בשתן היא גם לא הייתה אכלנית במיוחד,אבל לפחות הייתה שותה את החלב אם בזמנו(עד גיל 7 חודשים)וגם פורמולה .היום היא בכלל לא מעוניינת בחלב,בקושי שותה 2(לפעמים 3 בקבוקים כשלא אוכלת טוב את המוצקים). לא רוצה לאכול דייסות גם ובכלל עושה טובה ששותה מבקבוק.עושה רושם שהיא מאוד מעוניינת לטעום מכל דבר אך בגלל שאין לה עוד שיניים לא מצליחה.היא גם לא מוכנה שיאכילו אותה,רוצה לאכול לבד.מצד אחד זה נחמד שהיא רוצה את העצמאות,מצד שני זה מתסכל אותה והיא גם מאבדת סבלנות כהיא עדיין רעבה.היא כאילו קפצה שלב.היא נמצאת באחוזון 50-75.נראת בסדר גמור,אך למשל לדוגמה מסוגלת לקום בבוקר ולא לאכול כלום.זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

נטלי
    14/10/2010

שוב שאלה בנושא של סירוב בזמן הארוחות.בתי כעת בת 9 חודשים ובזמנו לפני חודש וחצי הייתה לה דלקת בשתן.מאז חזרה לאכול,אך אכלנית גדולה כנראה שלא תהיה אף פעם(:. נראה לי די מוזר שהיא ישנה לילה שלם(10-12 שעות)וקמה בבוקר בלי תאבון. כבר כמה ימים לא מעוניינת בבקבוק של בוקר.במשך היום אוכלת מנות קטנות של פירות ובשר עם ירקות(אני קוראת לזה טעימות),יוגורט עם נבט חיטה(אגב,זה הדבר היחידי שלרוב היא אוכלת אותו ברצון).ובערב בקבוק פורמולה(זה יכול להיות120 מ"ל ולפעמים 210מ"ל).אני חושפת אותה לטעמים ולצבעים,מגישה לה למשל קוסקוס ביתי עם מרק,קציצות הודו עם ירקות,עוף עם ירקות,קטניות ודגנים,דייסת קוואקר עם פירות יבשים,אבוקדו,ביצה,גבינה לבנה,אוכל אצבעות מגוון.לילדה יש רצון לאכול לבד(היא אפילו מחזיקה יפה את הכפית ומנסה לאכול לבד),מאכילה את עצמה עם ידיים ומסתקרנת לגבי אוכל שמגישים לה.בשורה תחתונה לא אוכלת מנות שלמות, אלה רק טועמת ,עדין אין לה שיניים(אולי זאת הסיבה שמהר מאוד היא מאבדת סבלנות).כאשר נותנים לה את הבקבוק היא גם לא רוצה אותו.יחד עם זאת לפעמים היא כן אוכלת רגיל,אך לאחרונה ברב המקרים היא ממש לא אוכלת.אני בודקת לה כל יום את החניכיים ולא רואה שום נפיחות,כך שזה לא שיניים.מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים שוב מסרבת לאכול - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

שימי לב, השבתי לך בשאלה הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה במהלך היום ובלילה
    עדי
    14/10/2010

שלום, ביתי בת 8.5 חודשים. מזה 3 חודשים לפחות אינה מתעוררת לאכול בלילה.
    אתמול בלילה (במפתיע) בשעה 1:15 התעוררה ורק לאחר שאכלה בקבוק של 240CC נרגעה וחזרה לישון.
    במהלך אותו יום, הגננת ציינה בפני שאת הבקבוק שאוכלת לאחר שנת הצהריים (לרוב 180CC) לא אכלה טוב.
    האם בגיל 8.5 , במידה ועדיין לא אוכלים טוב / באופן מספק, עדיין מתעוררים בלילה לאכול? (להשלים את מה שלא קיבלה בלילה).
    תודה, עדי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה במהלך היום ובלילה

הוספת תגובה

• תזונה במהלך היום ובלילה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

התשובה היא כן. תחשבי עליך כאדם מבוגר גם את במידה ולא אכלת טוב באותו יום ייתכן שתחושי רעב במהלך הלילה ותתעוררי.
    אם התופעה אינה חוזרת על עצמה אז אין מה לייחס לה חשיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה , לא אוכל פירות
    טיניל
    13/10/2010

בן חצי שנה .
    ניזון מהנקה מליאה . בשבועיים האחרונים אוכל מרק ירקות בצהרים כארוחה .
    כל ניסיון שלנו לתת לו פירות לארוחת 10 ניתקל בסירוב מצידו . ניסינו בננה , תפוח , אגס , מלון , ניסינו מרקמים שונים ( הוספנו מים ) ובכל זאת לא מעוניין . הוא משאיר את הפרי בפה .כך שבמקום טעימת הפירות הוא שותה חלב שאוב .
    איך אפשר לעודד אצלו את אכילת הפירות ? האם אפשר לתת תחליף אחר לפירות או שיש להמשיך עם החלב השאוב עד שיאהב איזשהו פרי ??

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה , לא אוכל פירות

הוספת תגובה

• בן חצי שנה , לא אוכל פירות - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

אני מציעה שתתני לו זמן . מזון מוצק הוא משהו חדש עבורו ועליו להתרגל לטעם ולמרקם החדש. תמשיכי להציע לו תתמקדי בהתחלה בפרי אחד מסויים ותתני לו אותו מרוסק . גם אם הוא מתנסה בכפית אחת זה בסדר . עם הזמן כשהוא יתרגל ההיענות שלו לאכילת פירות תגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן
    שירי.א
    13/10/2010

עפ"י עצת רופא אני מתחילה לתת לבני בן 4 חודשים נוטרמיגן, כיצד ניתן להמתיק הבנתי שעם תמצית וניל, כמה טיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    נוטרמיגן

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

שירי.א
    14/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

תוכלי לפנות ולהתייעץ בנושא זה עם היצרן . במידה ויש צורך להמתיק מומלץ להשתמש בממתיק טבעי סירופ וניל יכול לענות על צורך זה אך חשוב שתקפידי ותשימי לב שאת קונה תמצית וניל אמיתית ולא תמצית בטעם וניל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לביבות
    שאלה
    13/10/2010

שלום ותודה

הבת שלי בת שנה +4 , רזה יחסית, מעט אנמית, אוכלת מעט...
    אני מנסה להעשיר לה את התפריט בירקות ומזון בעזרת לביבות מטוגנות שהיא אוהבת מאוד (בתנור זה לא טעים)
    אני עושה לביבות מכל ירק...
    כמה שאלות ?
    1. האם אפשר להכניס לבלילה קווקר ? או שבטיגון זה נהרס
    2. מה עדיף להכניס לבלילה - קמח או פרורי לחם ?
    3. האם אפשר להכניס טחינה לבלילה ?
    4. האם אפשר לשים סומסום בבלילה ? ראיתי שככה זה גם יוצא בקקי...
    5. האם אפשר לשים נבט חיטה (גרוס) בבלילה ? יש לזה ערך תזונתי לאחר טיגון ?
    6. האם יש ערך בכלל לירקות בבישול ואז טיגון ?

לקביעת תור
    סגירה
    לביבות

הוספת תגובה

• לביבות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/10/2010

דבר ראשון - בטיגון נהרסים יותר דברים מאשר באפייה/בישול/אידוי. זה מתייחס לכל סוגי המזונות, וגם יש נזק מצטבר של רדיקלים חופשיים הנוצרים כאשר מטגנים בשמן. וכמובן שערך תזונתי של ירקות יורד בזמן הטיגון!
    אבל אם את בכל זאת מעדיפה רק טיגון אתן לך מספר עצות:
    - להשתמש בשמן זית או שמן קנולה בלבד
    - לטגן על להבה נמוכה
    - לטגן במעט שמן (עדיף מחבתות מדור חדש עם כיסוי קרמי)
    - לספוג עודפי משן לאחר הטיגון

ממליצה לך בחום - תרגילי את הילדה ללביבות בתנור לפני שיהיה מאוחר! תמצעי מתכונים טעימים של לביבות בתנור. ניתן לשלב גם קטניות בתוכם וגם טחינה. גם קציצות ירק או קציצות עדשים האפויים מאוד טעימים (חפשי מתכון בגוגל)
    תשתמשי בקמחים שונים להכנת בלילה - קמח תירס, חומוס, סויה וכו'. כנסי לחנות טבע ותראי מבחר.
    עדיף להכניס טחינה משומשום מלא ולא שומשום שלם.
    נבט חיטה - כן ניתן להכניס.

מקווה שעניתי על כל השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכלת כמה פעמים בלילה-המשך
    ישראלה
    13/10/2010

בהמשך לשאלה שלי בפורום מ- 10/10/10 ולתשובה של מרינה מ- 11/10/10 אז אני אעדכן שקניתי דייסת קווקר של מטרנה והוספתי שתי כפות לבקבוק המטרנה של ארוחת הערב של הילדה (כך לפי ההוראות : 2 כפות לכל תערובת מטרנה של 180), היא אכלה בתיאבון, אבל היא ממשיכה להתעורר עוד 2 פעמים בלילה לאכול עוד 2 בקבוקים של מטרנה בכמות של 120 כל אחד.
    ניסיתי מים- והיא לא מוכנה היא רוצה אוכל.
    בנוסף- אחר הצהרים ניסיתי לתת לה קוטג' וזה לא מצא חן בעיניה.
    יש לכם עוד עצות בשבילי ?
    מה אפשר לתת לה כדי שתהיה שבעה בלילה ולא תקום במהלך הלילה כדי לאכול?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אוכלת כמה פעמים בלילה-המשך - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/10/2010

1. יש הרבה אפשרויות לארוחת ערב - פרוסת לחם עם ממרח חומוס ביתי/טחינה בשומשום מלא/אבוקדו/ממרח עדשים, ממרח ביצים עם אבוקדו, תבשיל קטניוות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס), גם מרק ירקות מתאים (עם או בלי בשר, תלוי מה אכלה בצהריים)
    2. יכול להיות שבתך פשוט עוד לא מוכנה לשון רצוף8-10 ללא הפסקות אוכל. ואם תנסי ותתני לה ארוחה מאוד גדולה ומשביעה בתור ארוחת ערב לפני השינה זה רק יגרום לה לבעיות עיכול. אני ממליצה לך בנתיים לעזוב את העיניין של ארוחות בתוך הלילה ולתת לילדה להגיע לבד לשינה רצופה. ובכל זאת (למרות שלא הסגת את המטרה של שינה רצופה) טוב מאוד שהחלפת קורנפלור לקוואקר. זה מעולה לעיכול, התפתחות ומערכת העצבים.
    3. לגבי קוטג' - לא מתייאשים אחרי ניסיות אחד. וגם קוטג' הוא די מלוח, תנסי משהו נייטראלי יותר - ביו יוגורט, לבן, גיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה