מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לבן 8נחודשים וחצייסמין18/10/2010
בוקר טוב הבן שלי הוא 8 חודשים וחצי שוקל 9 שיקלו לא נותנת לו דייסה והוא מסרב לאכול פירות בקושי אוכל בננה התפריט שלו כך :
שהוא מתעורר מסרב לאכול רק אחרי שעה 10:30-11 חלב 180 אחרי שעתים אני מאכילה אותו יוגרט או סחלב אחרי זה הולך לשינה מתעורר בשעה 2:30-3 מאכילה אותו ממה שאני מבשלת אחרי שעתיים מאכילה אותו במבה מנסה פירות בשעה 7 עושה לו ארוחת ערב כמו פיצה אבוקדו לפעמים בטטה בתנור יוגורט בשעה 10 חלב 180 עם ביסקוט אצבעות מטרנה ואז שינה
השאלות שלי בגלל שהוא מתעורר מאוחר אז הוא מדלג על מנה עלי להוסיף לו משהוא
האם חובה להוסיף דייסה בגילהם ואיזה סוג מומלץ
האם התפריט שלו מסודר חסר עלי להוסיף עוד דבריפ
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות אני התכוונתי ביצה לא פיצה
יסמין18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לבן 8נחודשים וחצי - תגובה
מרינה קוזמנקו20/10/2010בגיל 8 חודשים התפריט צריך לכלול: 4-5 כפות ירקות, 4-5 כפות פירות, 3-4 כפות דגנים מבושלים, 1/2 פרוסת לחם, 3-4 כפות בשר/דג/קטניות, ביצה, 1/2-1 גביע יוגורט/גיל.
כמות ההנקה או תמ"ל – 4 ארוחות של כ-200-240 CC כל אחת.
לפי התפריט שאת נותנת – חסר בו גיוון ואני לא מצאתי בשר, קטניות. דייסות אין חובה לתת אבל לדעתי זה מקור מצוין לויטמינים, מינרלים, ברזל ולאנרגיה זמינה לגוף ולמוח. אני ממליצה לך כן להכניס אותם לתפריט (אורז, קינואה, גריסי פנינה, דוחן, קוסקוס, בורגול, שיבולת שועל).
אני לא רואה טעם לתת במבה כאשר ילד לא מקבל מספיק ירקות/פירות. אם בנך מדלג על ארוחה בגלל שינה ארוכה תשתדלי להעשיר ארוחות אחרות – תוסיפי שקדייה, טחינה, אבוקדו, דגנים, קטניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 7 חודשיםרביד18/10/2010
בני בן 7 חודשים, שוקל כרגע 11 ק"ג
התחיל לפני חודש לאכול דייסה עם איזה פרי מרוסק או קצת עוף מרוסק עם ירקות.
חוץ מזה הוא עדיין יונק.
הבעיה היא שאישתי מניקה אותו יותר מידי לדעתי, בערך 10 פעמים ביום. לא בשעות קבועות, אלא רק לפני שהוא נרדם וכשהוא נהיה ממש נודניק.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן 7 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו20/10/2010ההנקה לתינוקות זו לא רק אוכל אלא גם תקשורת עם אמא, אפשרות להירגע ולהתפנק. לא רואה בעיה באופן ההנקה של בנך. גם אני אישית מניקה לפי דרישה ומרדימה ככה ומרגיעה גם ככה. מה שקושר לארוחות המוצקים – מומלץ שיהיו בזמנים קבועים. מקווה שעניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אכלן גדולמיכל17/10/2010
שלום רב,
בני בן 5.5 חודשים שוקל 8 ק"ג.
במהלך היום אוכל בין 400 ל-450 מ"ל תמ"ל (יש ימים שאפילו פחות) כ-4-5 ארוחות ביוםו במהלך הלילה יונק -בערך 3-4פעמים . לרוב יונק דקות בודדות בלבד(פחות מ-5) ולא ברור לי אם מקבל מהנקה מה שצריך. בכל אופן נראה כי אוכל מעט יחסית למשקל שלו. עלה רק 100 גרם בשבועיים האחרונים.
נאמר לי כי צריך לאכול בין 100 ל-150 מ"ל על כל ק"ג משקל.
האם המצב נראה תקין?
(אציין כי החל לקבל מעט טעימות אך מדובר בסך הכל בכפית שתיים במהלך היום)
עד כה עלה כל חודש במשקל מעל הממוצע.
תודה מראש
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אכלן גדול - תגובה
מרינה קוזמנקו20/10/2010אין לך אפשרות לדעת כמה הוא יונק, יכול להיות שבמשך 5 דקות הוא מצליח לינוק כמות יפה (אם יונק חזק). האם לפני ילד אכל כמויות גדולות יותר? אם לא – אין לך מה לדאוג אם הוא לא יורד באחוזון. בכל זאת, אם את דואגת תוכלי לנסות להגדיל לו מספר ההנקות או כמות התמ"ל בבקבוק. אם הוא רעב הוא יוכל יותר תמ"ל ואם לא – אז מספיק לו מה שהוא מקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית פירותחן17/10/2010
שלום בתי בת החצי שנה החלה לאחרונה לאכול ארוחת מוצקים של ירקות ועוף טחונים.
א.רציתי לשאול היא אוכלת ממש מעט אולי 10 כפיות מהמרק וזה מספיק לה בערך 3 שעות האם זה מספיק לגילה?
ב.לגבי הפירות,אני כל הזמן מנסה לתת לה בבוקר (9-10) מנת פירות והיא לא רוצה ,נסתי בננה ממש מבושלת ,בננה עם תפוח ,או תפוח לבד היא לא מעוניינת מה יש לעשות בעניין< ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית פירות - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/20101. כמות של 10 כפיות מספקת לארוחה אחת לגיל זה. את יכולה לעשות לה גם ארוחות עם דייסות (קנויות או מבושלות בבית), קטניות, ביצה, דגים
2. מציעה לך לנסות פירות מאודים או אפויים, יש להם טעם ומרקם עדינים יותר.
אשמח לקבל עדכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב פירות
חן18/10/2010אהלן,קודם כל.תודה על התשובה המהירה.
תראי מה שהיה היום לדוגמא,קודם כל נסתי לבשבל לה את התפוח ואז לטחון ולא הלך... אני כבר שבוע או יותר מנסה כל יום בננה. וזה לא עוזר איך אפשר לאדות דבר כזה?...
ב.לגבי המרק היום לדוגמא היא אכלה בערך 10 כפיות או יותר ובכתה תוך כדי,היא לא ממש משתפת פעולה,ואחרי שעה החילה לצרוח עד שהכנתי מטרנה והיא בלעה את זה במהירות זה אומר שזה לא סיפק לה לארוחה מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנית פירות
מאיה18/10/2010היי,
ראשית התינוקת של מהממת, מתוקה שכזאת.
לדעתי היא לא בשלה למוצקים, תעשי קצת הפסקה ותנסי עוד שבוע שבועיים, היא צריכה להנות מהאוכל ולא לסבול, ואם היא בוכה תוך כדי האכלה, לדעתי היא ממש לא בשלה.
אל תתייאשי, תנסי מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאיה
חן19/10/2010חח חמודה תודה על העצה!!! צודקת בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת - הילד לא אוכל לפני השינהקרן17/10/2010
שלום,
בני בן 7 חודשים.
עד לפני סוכות היה ילד חייכן, נוח מאוד ואוכל ללא בעיה.
בפסח חלה באדמדמת, היה כמעט שבוע עם חום והרבה תשומת לב שלנו. לאחר מכן, הבריא והצטנן ועכשיו הוא עדיין עם לחות ושיעול.
מאז המקרה יש כמה תופעות שמדאיגות אותי מאוד:
1. הוא מאוד מפונק (כך אני מפרשת את זה לפחות) - לא מוכן לשחק לבד, להיות רגע לבד על המזרן, במיטה או בכל מקום אחר.
2. בוכה המון, ולרוב מתבכיין - בגן אם הוא לא על הידיים של הגננת או שהיא יושבת לידו הוא מתחיל להתבכיין.
3. הוא עושה הרבה בעיות עם האוכל - בעיקר בערב.
הוא אוכל בד"כ 6:30 בקבוק 180מ"ל, בגן פירות עם דייסה וטחינה, מרק ירקות עוף ואורז(שאותו בד"כ לא אוכל יפה), בקבוק 180 מ"ל וכשמגיע הביתה בערך ב-16:30 שוב רעב אז אני נותנת בקבוק או דייסה, ובסביבות 19:30-20:00 אחרי אמבטיה אמור לאכול בקבוק עם דייסה 180 מ"ל. עם הבקבוק הזה יש לנו בעיה - הילד רעב - רואים, אך לא מוכן לנסות אפילו לטעות את הבקבוק, בהרבה מהמקרים הוא רואה אותו, מושיט לו ידיים אך לא ברגע שנכנס לפה לא מוכן ומתחיל לצרוח.
היום ניסינו לא לתת לו אוכל אחרי הגן כדי שיהיה רעב - הוא אכל רק עוגיה, ועדיין לא היה מוכן בשום אופן לאכול את הבקבוק.
מה עושים?
כדאי לציין שמאז שהסיפור הזה התחיל הוא התחיל לקום בלילה, אני נותנת לו מוצץ והוא נרדם חזרה.
זקוקה לעזרה דחופה!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - הילד לא אוכל לפני השינה
נטלי17/10/2010גם לי היה אותו סיפור כשלבתי הייתה דלקת בשתן.ימים שלמים היא לא הייתה מוכנה לקחת את הבקבוק וגם במשך היום הייתה אוכלת כמויות קטנות.אני ממש מבינה אותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים???
קרן18/10/2010????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו יכול לעזור לי בעניין?
קרן18/10/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - הילד לא אוכל לפני השינה - תגובה
מרינה קוזמנקו20/10/2010אני משערת שבנך פשוט מאוד עייף אחרי האמבטיה, לכן לא מסוגל לאכול למרות שרעב. תנסי לא לתת לו בקבוק אחרי האמבטיה בכלל. הוא התעורר בעוד כמה שעות רעב וסביר להניח יהיה מוכן לאכול את הבקבוק. אבל אם תעשי ככה תדאגי שהוא יוכל דייסה (או בקבוק) בין 16-30 ל 20-00!!!
עוד אופציה – תנסי לעשות אמבטיה כאשר הוא חוזר מגן, אחר כך תתני בקבוק ולפני השינה הערב תתני לו דייסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת 6 חודשיםקרן17/10/2010
היי!
הבת שלי, בת 6 חודשים ושבוע. אוכלת ארוחת מוצקים אחת ביום- והשאר יונקת.
אין לי מושג כמה ארוחות מוצרים לתת לה ביום...
לפעמים אני נותנת לה פירות ב10 ולפעמים רק ארוחת צהריים- ירקות עם עוף ( יש שילובים שהיא אוהבת יותר ויש פחות).
מה אני אמורה לתת לה? כמה ארוחות מוצקים? 1?2? כמה מוצקים בכל ארוחה? 2 כנפי עוף+ירקות לצהריים? 2 פירות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבת 6 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו20/10/2010ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול (חוץ מהנקה):
2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים (לפני שמדללים אותם), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות.
כמות ההנקה או תמ"ל – 4 ארוחות. כמות בכל ארוחה – לפי כמה הילד יכול ורוצה לאכול. הוא אמור לצאת שבע לאחר הארוחה. את יכולה לעשות 2 ארוחות – בוקר עם פירות וצהריים עם מרק בשרי. רק תשימי לב שכנפי עוף לא עשירים בברזל במיוחד. עדיף לתת הודו אדום.
תגווני תפריט שלה ותכניסי עוד מזונות, כמו קטניות, דייסות דגנים (אפשר לקנות ואפשר גם לבשל לבד), ביצה, שקדייה, פירות וירקות שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות בשרסיון17/10/2010
מהי כמות הבשר שצריך לתת במנה יומית לתינוק בן שנה וחודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות בשר - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/20104-5 כפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות בשר
סיון18/10/2010רשמת בין 4-5 לכפות, זה לא במקרה כפיות? כי כול האוכל אולי 7-8 כפות. ואם ככה אז כמה כפות הוא צריך לאכול בצהריים????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות בשר - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/2010תפריט של ילד בן שנה צריך לכלול:
2-3 ארוחות של תמ"ל או הנקה
6 כפות ירקות
4-6 כפות פירות
עד 1/2 כוס מיץ טבעי סחוט (אם רוצים)
6 כפות דגנים מבושלים
1/2 פרוסת לחם
גביע יוגורט/גבינה/לבן (או 2 כפות גדושות)
ביצה
4-5 כפות בשר/דג/קטניות
ואני לא טעיתי לגבי כפות או כפיות.
סיון! הכמויות שרשמתי הם לפי הספרים, וכל ילד הוא אינדיווידואלי. אבל כמויות הללו מספקים לילד בן שנה את כמות האנרגיה, ויטמינים, מינרלים הדרושים להתפתחותו התקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוף!!!!!!!bat el17/10/2010
הבן שלי כמעט בן 11 חודשים במשקל 7.600 (השקילה האחרונה התבצעה לפני כ- שבועיים וחצי) התפריט שלו הוא.
9:30 בקבוק 200 מ"ל + דייסת שוקו אוכל
12:30 מנת פירות (בננה + תפוח מיץ תפוזים +תותים +ביסקוויטים )
14:30 מרק (עוף +תפוח אדמה,בטטה,קישוא,בצל,גזר)
17:30 מעדנים / לפעמים ביצה +אבוקדו ועגבנייה
8:30 בקבוק 200 מ"ל +דייסת שוקו
הבעיה העיקרית...שלאחרונה הרופא ביקש שנתמקד ביותר בקבוקים, ומאז הוא פשוט לא רוצה לאכול גם את הבקבוקים בכלל הוא אוכל 80 לפעמיים 120 וביומיים האחרונים הוא מסרב לאכול בכלל כל דבר מוציא מהפה מתעצבן ופשוט לא רוצה לאכול! ואני כבר לא יודעת מה לעשות הוא נרדם ואני מתחילה לבכות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוף!!!!!!! - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/2010יקירתי! בן שלך נמצא מתחת להחוזון התחתון. האם זה הקצב שלו עוד מלידה או שהוא ירד באחוזונים? צריכה להיות סיבה לזה שילד פתאום מפסיק לאכול (גם בקבוק וגם מוצקים!). מקרה שלך מורכב כדי לענות בפורום ודורש בירור ייסודי של סיבות להתנהגות של בנך בזמן האחרון. ממליצה לך לפנות לרופא ילדים או לאחות טיפת חלב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט -כמעט בן 7 חודשיםמאיה16/10/2010
שלום,
רציתי לברר האם התפריט של התינוק שלי בסדר:
7 בבוקר הנקה
9 פירות עם כפית שקדיה כמות של תפוח וחצי בננה בערך, או אגס, אבוקדו וכדומה, כמות בערך 100 גרם.
11 הנקה לפני השינה
13 מרק ירקות טחון עם הודו כמות בערך 120 (בצנצנת גרבר קטן) אני מוסיפה קצת קינואה, לעיתים אורז, ספגטי נקודות של מטרנה. (ממש מעט בערך כף)
15 הנקה לפי השינה
7 הנקה
בטיפת חלב אמרו לי שהכמות צריכה להיות לפחות 190 גרם, אבל הוא לא רוצה יותר ממה שאני מביאה לו, האם צריך להוריד את ההנקה ולהוסיף מזון נוסף, כמו לחם עם אבוקדו? מתי מוסיפים מזון נוסף, האם כדאי יותר להישאר כמה שיותר עם ההנקה ולא להציע לו עוד מזונות מוצקים מלבד 2 ארוחות??? בכלל כמה צריך תינוק לאכול בגיל 7 חודשים? הוא בסדר גמור במשקל. אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט -כמעט בן 7 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/2010ילד בגיל 7 חודשים אמור לאכול (חוץ מהנקה):
2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים (לפני שמדללים אותם), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות.
כמות ההנקה או תמ"ל – 4 ארוחות.
1. לא מומלץ להוריד הנקה בכלל!
2. כן תוסיפי מזונות חדשים (דגנים, קטניות, ביצה, דגים, ירקות ופירות שעוד לא ניסיתם). ותגווני גם צירופים של מזונות שכבר בתפריט, לא כל פעם אותו מרק אלא ירקות שונים.
3. בינתיים 2 ארוחות שיש לו זה בסדר, לא צריך להוסיף עוד ארוחה על חשבון ההנקה. אם את רוצה ניתן לתת לו ארוחות ביניים קטנות (1-2 כפות של ירק או פרי). זו גם תהיה דרך טובה להכניס מזונות חדשים.
4. תדאגי שילד תכיר טעמים של מזונות בודדים, ז"א לא תמיד טוב לערבב מספר טעמים או מזונות. ילד צריך ללמוד ולאהוב גם טעם של ירק/פרי עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בן 7 חודשים
מאיה18/10/2010תודה מרינה על התשובה
שאלה נוספת, מה זאת אומרת דגנים לפני שמדללים אותם?
אם הילד מראה נכונות לאוכל רגיל, תבשיל של מבוגרים, האם כדאי לתת לו במקום מרק טחון? חתיכות קטנות של האוכל מעוך? מאחר וזה מבושל עם תבלינים וכדומה, אני קצת חוששת, אבל הוא ממש רוצה שאני אתן לו חתיכות קטנות עם היד שלי לפה שלו.
האם אפשר ארוחה כזאת במקום טחון? ומאיזה מזונות צריך להיזהר בגיל הזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בן 7 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/20101. כאשר מבשלים דייסה עד לקבלת מרקם סמיך מאוד ולא מיימי ואז צריך לדלל, אחרת לתינוק יהיה קשה לבלוע את הדייסה. אז הכוונה - למדוד כמות של דייסה לפני הדילול (מקווה שהייהי ברורה)
2. אם ילד מוכן לעבור למזון פחות טחון אני לא רואה סיבה למנוע זאת ממנו. אבל לתת לו בהדרגה - קודם מזון מעוך ורק אחרי שתראי שהוא מסתדר תתני חתיכות קטנטנות. והכול תחת השגחה מלאה!!
3. כן ניתן לתת לו "אוכל של גדולים" אפילו שיש שם תבלינים (רק לא פפריקה חריפה או משהו דומה!). רק צריך לשמור שתבשלים הללו יהיו ללא חומרים מזיקים לתינוק הרך, כמו מרגרינה, הרבה מלח (עדיף בכלל בלי מלח כמובן), מיונז וכד'
4. בגיל שלו עוד לא נותנים חלב ומוצריו ודבש. וכמובן אם יש מרכיבים בתבשילים שהוא עוד לא טעם - קודם תעשי בדיקה של יומיים ותתני רק המזון החדש לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 חודשים - 2 שאלותמיכל16/10/2010
שלום,
1. מהי כמות המים המומלצת שתינוקת בגיל 11 חודשים צריכה לשתות? יש לי הרגשה שהיא לא שותה מספיק - שותה בערך בקבוק של 200 סמ"ק במשך יממה.
2. האם התפרטי שלה מספיק? וכיצד ניתן לגוונו?
7:00 הנקה
8:30 פירות טחונים עם ביסקויט+תמר-סה"כ 200 סמ"ק
10:30 פרוסת לחם עם גבינה
12:00 מרק טחון - ירקות+הודו
14:00 סימילאק, שותה בערך 80 סמ"ק - לא מוכנה ליותר
16:00 דניאלה או ביצה עם עגבניה
19:30 הנקה + סימילאק - אנו מכינים 180 אבל היא בד"כ שותה רק כ- 60.
יש לה רק שן אחת בנתיים, דיי קטנטנה.
האם התפריט שלה מספק?
כיצד אוכל לגוון לה התפריט? בהתחשב בעובדה שאין לה שיניים.
תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 11 חודשים - 2 שאלות - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/2010שלום מיכל!
1. בגיל שנה בערך תינוק זקוק לכמות הנוזלים של 120 CC לכל ק"ג משקל גוף. תשימי לב – מדובר בכל הנוזלים בילד מקבל ביום, כולל מרקים, תמ"ל, הנקה ועוד
2. תחליפי ביסקוויטים לאבוקדו /שקדייה/טחינה גולמית משומשום מלא.
3. תוסיפי לתפריט דגים, קטניות (שעועית לבנה/אדומה/מאש, עדשים מכל הסוגים, גרגרי חומוס), דגנים בצורת דייסה או תבשיל (שיבולת שועל, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת, קינואה). תוכלי לבשל דייסה על בסיס מים ולדלל אחר כך עם תמ"ל או חלב אם שאוב.
4. במקום מעדני חלב ממליצה לך בחום לתת יוגורט ביו לבן רגיל בתוספת פירות מרוסקים (טריים, מאודים או אפויים). יוצא מעדן אמיתי!
5. זה שאין לה עדיין שיניים לא מהווה בעיה בגיוון התפריט! את יכולה לטחון, למעוך עם המזלג. ילדים יודעים לרסק מזון גם עם החניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בכוסחן16/10/2010
שלום בתי בת חצי שנה. ראיתי שאמרתם כאן לתת לשתות בכוס השאלה כוס חד פעמית או כוס מעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בכוס - תגובה
מרינה קוזמנקו17/10/2010כוס מעבר (עדיף עם ידיות בהתחלה). ובהמשך - כוס רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט 11 חודשיםאור16/10/2010
שלום ,
התינוקת שלי בת 11 חודשים.
יש לי שאלות לגבי התפריט שלה:
בבוקר - הנקה ואח"כ בקבוק סימיליאק 180 CC
ארוחת עשר- פירות טחונים עם שקדיה.
ארוחת צהריים- אני נותנת לה בשר הודו עם ירקות מאודים.
אחר הצהריים- סימיליאק 180 CC
בערב או יוגורט עיזים 150 גרם (3.5%) או קרקרים אורז (בייבי ביס) עם גבינה או חומוס או אבוקדו.
לפני השינה- 120מ סימילאק.
לפעמים בלילה היא מתעוררת לינוק.
היא שמנמנה אז אני משתדלת לא לתת לה לחם, ספגטי, אורז, מעדנים מתוקים וכו'.
כיצד אוכל לשפר את תזונתה? אילו מזונות עוד ניתן להוסיף או להחליף?
האם כמות היגורט היא גדולה מדי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט 11 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו18/10/20101. את לא צריכה לדאוג מהשמנה בגיל הזה. ניתן לתת לה לחם (דגנים מלאים), פסטה (מחיטה מלאה), אורז (או בסמטי או מלא). וטוב שאת לא נותנת לה מעדנים, במקומם אפשר לתת יוגורט עם פירות בפנים.
2. אם היא מסיימת את גביע היוגורט – תתני לה
3. ניתן להוסיף גם ביצים, דגים, קטניות (שעועית לבנה/אדומה/מאש, עדשים מכל הסוגים, גרגרי חומוס), דגנים בצורת דייסה או תבשיל (שיבולת שועל, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת, קינואה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב כמות אכילה בתמ"לקרן15/10/2010
היי
האם כדי לחשב כמה התינוקת אכלה, אני מחשבת לפי כמות המים בלבד (120) או לפי כמות המים + תמ"ל (בערך 140).
אם הילדה אכלה 60מ"ל נניח, האם אני מחשבת 120 (כמות מים) פחות 60
או 140 (מים + תמ"ל) פחות 60 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב כמות אכילה בתמ"ל - תגובה
מרינה קוזמנקו15/10/2010את מחשבת לפי כמות התמ"ל בבקבוק (אחרי שערבבת כבר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת אוכל ותזונת תינוק בן חצי שנהמאי15/10/2010
שלום בני בן 5 וחצי חודשים והאמת בנתיים נתתי לו רק איזה 3 פעמיים כמה טעימות של גזר ודלעת- התלהב ואהב- השבוע אני רוצה להתחיל איזה כמה ימים בטעימות ואז ממש באוכל. יש לי כמה שאלות:
1- אני רוצה לאדות את הירק/פרי ואז לרסק לו במזלג השאלה שלי היא אם אני מאדה - מרסקת- ואז מקפיאה עם הירק שומר על הויטמינים שלו?
2- איזו כמות מומלץ לתת? או שפשוט לתת עד שנהוא מראה לבד שהוא שבע?
3- אחרי איזה תקופה של רק ירקות ופירות מומלץ להכניס מוצרים נוספים ובאיזה דרך?
4- יש איזה ספר או מאמרים שאפשר להמליץ לי על תזונה בריאה לתינוקות? היה לי את הספר טעמים ראשונים ולא כל כך התלהבתי יש משהו אחר מומלץ?-
תודה ושבת שלום....
אה ושאלה נוספת:
5- הוא כרגע רק יונק יש צורך להוסיף מים? להרתיח מינרלים או שאין צורך? או מים רתוחים מהברז- מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת אוכל ותזונת תינוק בן חצי שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו15/10/20101. הירק שומר על חלק מהויטמינים שהיו לו
2. מגיל חצי שנה תוכלי לתת לו (מעבר ל- 4 ארוחות של תמ"ל) 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, לא יותר מ 1/4 כוס מיץ סחוט טרי, 2-3 כפות דייסת דגנים (עם 1/2 כוס תמ"ל), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר. זה כמויות ליום. תוכלי לחלק את זה ל 2-3 ארוחות. לנסי קודם ותראי מה הכמות שהוא מוכן לאכול בארוחה אחת ואז תחליטי. אבל כעיקרון ילד אמור להיות שבע לאחר הארוחה.
3. כל מזון חדש נותנים במשך יומיים לצורך מעקב לאחר תגובה אלרגית אפשרית. כל פעם - רק מזון חדש אחד. תוכלי לאדות ולטחון. מומלץ בהתחלה לא לערבב מספר מזונות כדי שהילד יכיר טעם של כל מזונות בנפרד. בעתיד זה אמור לסייע בגיוון תפריט ללא בעיות וללא סירובים מצד הילד.
4. יכולה להמליץ לך על ספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" (הילה נוה, יפה פרנקל). הספר מלא במתכונים ורעיונות
5. בהנקה מלאה אין צורך בהוספת מים. ברגע שהוא מתחיל לאכול מוצקים - כן לתת מים. פשוט להציע לו מים בבקבוק/כוס ושהוא יחליט על הכמות. אני מעדיפה לתת מים מינרלים מורתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה
מאי16/10/2010יש עדיפות לאיך נותנים מים- בבקבוק או בכוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה - תגובה
מרינה קוזמנקו16/10/2010עדיף מכוס, אבל אם ילד עוד לא מוכן או מסרב - בבקבוק. ובכל זאת ללמד לשתות מכוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מאי22/10/2010למה בעצם עדיף מים בכוס?
מהבקבוק לא ישתה כמות יותר גדולה? ואז כשיהי יותר גדול יעבור לכוס?
בנתיים הוא יונק ולפעמיים שותה חלב שאוב בבקבוק- אפשר לתת לו מים באותו סוג בקבוק או עדיף אחר או באמת לתת לו בכוס?[
ושאלה לא קשורה: כשאת ממליצה על דגנים לגילאים האלה על איזה את ממליצה? ואיך לתת אותם? הבנתי שיש תערובות מוכנות לתינוקות אם אני רוצה להכין לבד בבית מה צריך לעשות?
וראיתי שכתבת לתת או בשר או קטניות? קטניות מחליפות בשר? איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
מרינה קוזמנקו23/10/2010שתייה מכוס היא בעצם עוד שלב בהתפתחות התינוק, כמו מעבר לכפית ולמזלג בעתיד. תינוק צריך ללמוד להתמודד עם זרם חזק יותר של שתייה, ורק שתייה מכוס מאפשרת זאת. את לא חייבת מייד לעבור לכוס, אבל צריכים לזכור חשיבות למידת שתייה מכוס.
ועכשיו לשאלות שלך.
1. תוכלי לתת חלב שאוב בבקבוק רגיל (אם הוא כבר התרגל ככה) ומים תתני בבקבוק עם פיה וידיות כדי ללמד אותו לזרם חזק יותר (בקבוקים עם פיה מיועדים לגיל 6 חודשים ומעלה). ובעתיד תעברי לכוס רגילה
2. דגנים שמתאימים לגיל חצי שנה - מתחילים עם אורז, קינואה, שיבולת שועל, כוסמת וממשיכים עם גריסי פנינה, בורגול, קוסקוס. בהחלט ניתן להכין בבית. משבלים אותם על בסיס מים (לפי מה שכתוב על האריזה), אחר כך טוחנים ומדללים עם חלב שאוב (עדיף) או תמ"ל. חלב אם או תמ"ל יש להוסיף רק כאשר הדייסה כבר טחונה ואין לבשל איתם. ניתן גם להוסיף דגנים מבושלים לתוך המרק או מראש לבשל מרק יחד עם הדגנים, ניתן גם לשלב אותם עם ירקות וקטניות.
3. קטניות עשירות במינרלים, ויטמינים ומהוות מקור לחלבון צמחי (לא חלבון מלא). והבשר מהווה מקור לחלבון מין החי (חלבון מלא). כדי שחלבון מין הצומח יהיה מלא צריכים לשלב קטניוות עם הדגנים באותו תבשיל. אני לא ממליצה להחליף לתינוק מנה בשרים במנת קטניות (או קטניות עם דגנים). מה שכן - לשלב קטניות בתפריט בלי קשר לבשר. רק עדיף לא לתת באותה ארוחה גם בשר וגם קטניות - זה מקשה על העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מאי23/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה ששאלה אחרונה
מאי23/10/2010קודם כל תודה רבה על היחס והתגובות המנומקות- ממש עוזר.
שתי שאלות אחרונות ונראה לי שזהו.....
1.אם בסוף הבישול אני מוסיפה חלב שאוב אני חייבת לתת לו הכל באותו רגע או שאפשר לשמור במקרר ולחמם? כמה חלב צריך לשים- אפשר להשתמש בחלב שהוקפא?
2. אשמח אם תרשמי לי כמה דוגמאות לקטניות מומלצות- ואולי על איזה שילובים מוצלחים עם הדגנים ליצירת חלבון מלא?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה ששאלה אחרונה - תגובה
מרינה קוזמנקו23/10/20101. לא מומלץ לחמם חלב אם יותר מפעם אחד. לכן מוסיפים חלב לתוך הדגנים המבושלים (אותם ניתן לשמור במקרר תוך 1-2 ימים, כאשר דגנים מבושלים על בסיס מים בלבד). עדיף לא להערבב דגנים וחלב כאשר הם בטמפרטורות שונות. וכן ניתן להשתמש לחלב קפוא - קודם מחכים עד שמפשיר ורק אחר כך מחממים ומוסיפים לדגנים. כמות החלב - לפי מרקם שרוצים - מדולל יותר או סמיך יותר.
2. קטניות - עדשים מכל הסוגים, שעועית לבנה/אדומה/מנונמרת/מאש, גרגירי חומוס.
3. כל השילובים הם טובים, רק עיניין של טעם.
רק הערה אחת - לא לשכוח את הבשר גם להכניס לתפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש ובעיות באכילהקרן15/10/2010
שלום רב,
בתי בת חודש יזונה מתמ"ל. שוקלת 3.775.
מזה שבועיים כל האכלה היא פשוט סיוט. אני מכינה בקבוק 120- היא אוכלת 40 מ"ל ומיד לאחר מכן פורצת בבכי, לוחצת כאילו לעשות קקי וגזים (לפעמים יוצאים גזים) ואחרי שהרמתי אותה לגרעפס. ממשיכה לאכול בערך עוד 60מ"ל אבל בייסורים קשים, תוך כדי בכי, התפתלות ולפעמים צעקה רמה.
במה מדובר? הרופאה טוענת שעלול להיות ריפלוקס אך אני לא חושבת שכן אין לה הקאת וגם בקושי פליטות. האם יכול להיות שזה חלק מתופעות הגזים? קוליק? בזמן האכילה?
אציין שהיא ישנה ברוגע בין הארוחות ובלילה, כשהיא עירנית היא סוקרת את הסביבה ובכלל הבעיה היא רק סביב ההאכלה, רק בתקופה האחרונה.
אשמח לתשובתכן, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש ובעיות באכילה - תגובה
מרינה קוזמנקו15/10/2010גזים בדרך כלל לא מופיעים ממש בזמן הארוחה אלא אחריה. ואם היא בדרך כלל רגועה זה רק מצדיק שזה לא גזים. אני מסכימה שזה דומה לריפלוקס. ממליצה לך לפנות לרופא ולהתייעץ בקשר לטיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)