מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך שאלונת - הפעם קטנטונתמיכל03/10/2010
כאמור - בתי בת 11 חודש אינה שותה די מים.
אין יותר משני חיתולים רטובים ביממה, לא כולל חיתולי קקי שאז... אין לי מושג...
מה עושים פרט לבקבוק "פנסי" ???
למרינה :
במרכזים טרטולוגים התשובה : אין מחקרים על השפעת הר. רמדי לילה/כללי, על תינוקות והדבר אינו בדוק מחקרית.
מה אני, כאמא , אמורה לעשות ???
(היא כבר קיבלה כמה כמויות יפות של החומר בהנקה !!!! )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה ליעל
מרינה קוזמנקו04/10/2010יעל.
1. אם ילדיי הצלחתי להרגיל אותם לשתות מים כאשר נתתי לכם לשתות מקש - הם מאוד התלהבו ושתו לא מעט. תנסי גם את
2. רסקיו - אני לא נתקלתי אף פאם בתגובה שלילית על פרחי באך, במיוחד כאשר זה לא ישירות אלא דרך חלב אם. אם רואה השפעה שלילית על בתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שישן בלילה 11 שעות בלי לאכולליטל03/10/2010
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. נולד במשקל 3780, שוקל כיום 6600 (אחוזון 90). אורכו 63 ס"מ.
אוכל 6 פעמים ביום, כ-170 מ"ל כל פעם (סימילאק). יש לציין שיש שתן בכל החתלה.
נרדם בסביבות 20:00 וישן עד 06:00 בערך, סה"כ 10-11 שעות בלי אוכל.
האם זה תקין? אין צורך להעיר אותו אחרי פחות זמן?
יש לציין כי הוא כמעט ואינו מחייך (אני לא יודעת אם זה קשור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ארוכה
מרינה קוזמנקו04/10/2010לפי מה שאת מתארת אני לא רואה צורך להעיר אותו בלילה. במהלך היום ילד בגילו צריך לצרוך 150 CC עבור כל ק"ג של משקלו. אצלו זה יוצא בדיוק מה שהוא אוכל.
עוד לא מחייך? אולי תתנו לו עוד זמן. האם אתם מדברים איתו, משחקים איתו, מחייכים אליו? זה יבוא בקצב שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליטל04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה!!!קרן03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מקווה שעזרנו
מרינה קוזמנקו04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן שנה וחודששלי03/10/2010
שלום,
בני אוכל פירות בבוקר עם פתי בר, אגוזים, שקדים ותמר, ירקות עם בשר/עוף בצהרים ולפעמים בערב אוכל מעדן. בין לבין הוא יונק ואוכל קצת במבה ו"ביסקוויטמינים" (כמו בסקוויטים של מטרנה). ניסינו כמה וכמה פעמים להוסיף לו ארוחת ערב אך אנו לא יודעים מה להוסיף לו, ניסינו ביצה קשה/מקושקשת והוא לא רצה לאכול, ניסינו לתת לו לחם עם גבינה והוא לא אכל. מה עוד אפשר לתת לו? אני חייבת לציין שהוא תמיד עושה בעיות באוכל ורק כשמעסיקים אותו עם משהו הווא אוכל, אך את ארוחת הערב הוא בשום אופן לא רוצה. הוא מתפתח יפה מאוד. האם להתעקש איתו גם על ארוחת הערב או שמעדן זה מספיק? ומה אפשר עוד להציע לו? (הוא עדיין אוכל טחון)
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב
מרינה קוזמנקו04/10/2010ממליצה קודם כל להחליף מעדן ביוגורט/גיל/לבנה בתוספת פירות.
לארוחת ערב אפשר לתת פרוסת לחם עם ממרח ביתי כלשהוא (טחינה, חומוס, ממרח עדשים, שקדייה). או ירקות (טריים או מבושלים) עם יוגורט ופרוסת לחם. או פירה (מבטטה, גזר, תפו"א, דלעת) עם גביע יוגורט/גיל/ריוויון.
לא מומלץ להסיח את דעתו של הילד בזמן הארוחה. כן ניתן להעסיק אותו עם מזון "מעניין" - אוכל אצבעות בצורות וצבעים שונים. חוץ מזה - בגילו כבר צריכים לעבור לאוכל יותר מוצק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתמיכל03/10/2010
שלום -
1. לגבי גיל 11 חודש- האם יש בעיה עם תינוק שאינו רוצה לשתות מים וכמעט אינו שותה למעט 2 בקבוקי מטרנה ביום ? איך פותרים ?
2. האם בגיל זה אכילה בלווי צעצועים משבשת הרגלי אכילה ? איך נמנעים בהנחה שיש בעיית משקל כרגע ... לא כ"כ עלתה במשקל לאחרונה
3. רסקיו רמדי לילה מזיק לתינוק בהנקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
נעמי ברזילי-תאני03/10/20101. באופן עקרוני משלב בו הילד מתחיל לאכול מזון מוצק מומלץ לשלב לו בתפריט גם שתיית מים. מטרנה אמנם מכילה נוזלים אך חשוב לזכור שאם הוא אוכל גם מרק, פירות וירקות גם הם מכילים נוזלים. אם התינוק נותן מספיק שתן (5-6 חיתולים רטובים) המצב הוא בסדר. את מבחינתך תמשיכי ותציעי לו לשתות. אולי אם תשני לו את סוג הבקבוק לבקבוק "מעוצב" יותר תוכלי להתגבר על הבעיה.
2. מומלץ מאוד כבר מגיל זה להרגיל תינוק לאכילה ללא מסיחים (משחקים, צעצועים) ציינת שהתינוקת שלך לא עלתה כ"כ במשקל. יש צורך להמשיך ולעקוב אחר המשקל ובמידת הצורך לברר מה היא הסיבה שבגללה היא לא עולה במשקל ולא לנסות לגרום לה לאכול באמצעות צעצועים ומשחקים.
3. שאלה זו הייתי ממליצה לך להפנות לרוקח או להומאופט שיוכל לתת לך עליה מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פרחי באך
מרינה קוזמנקו03/10/2010לגבי שאלתך: "רסקיו רמדי לילה מזיק לתינוק בהנקה ? "
על בסיס הכשרתי יכולה להגיד שרסקיו רמדי לילה לא מזיק להנקה באופן כללי. למקרה ספציפי ממליצה לפנות למטפל מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק אחרי אוכלשקד03/10/2010
הבת שלי בת שנה ו3 חודשים (ילדה רזה וחיונית), אוכלת הכל ויונקת בבוקר שקמה ולפני השינה
בגן שלה כולם משלימים את הארוחת צהרים בבקבוק.
האם זה בסדר בגיל זה או לפני לא להשלים ארוחות בבקבוק ?
היא אוכלת צהרים יחסית מעט אבל עד ששבעה
או שאני גורמת לה איזה נזק של שינה פחות טובה בלילה למשל (היא באמת קמה מוקדם בבוקר כדי לינוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק אחריהאוכל
מרינה קוזמנקו03/10/2010דנה! אין טעם להשלים ארוחה עם בקבוק עם הילדה שבעה. אם היא רזה אך שומרת על אותו אחוזון - אין לך מה לדאוג. רוצה לפרגן לך על זה שאתן ממשיכות עם ההנקה - אין יותר טוב מזה! תמשיכי כמו שאת עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה.אבל עוד שאלהקרן03/10/2010
האם זה בסדר להציע אחרי שעתיים את ארוחת הערב? או שעליי למשוך את הארוחה ליותר מאוחר?? מהי השעה המומלצת להציע ארוחת ערב? בהנחה שהוא הולך לישון ב-20.00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות
מרינה קוזמנקו03/10/2010אני לא רואה בעיה בלהציע ארוחה אחרי שעתיים, בתנאי שילד כבר רעב כמובן. ארוחת ערב בשעה 18-00 או 18-30 נראה לי בבסדר גמור. אבל לא צקיך לתת דברים כבדים כמו בשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תזונת תינוק בן שנה וחודשקרן03/10/2010
היי שאלתי היא כזאת:
יובל בן שנה וחודש, אוכל ארוחות מסודרות בגן. בשעה 16:00 אוכל ארוחת ארבע: או יוגורט עם פרי או כריך עם ממרח. השאלה שלי: אחרי כמה זמן להציע לו את ארוחת הערב? כי בשעה 20:00 הוא כבר ממש עייף ואז מקבל את הבקבוק סימילאק שלו. אז מתי ניתן לשלב לו את ארוחת הערב כך שלא יהיה צמוד מידי לבקבוק של לפני השינה?
האמת שאני נותנת לו את ארוחת הערב בסביבות 18:00.
אך מישהי אמרה לי שזה צמוד מידי לארוחת ארבע (רק שעתיים אחרי).מה דעתכן??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות
מרינה קוזמנקו03/10/2010קרן היקרה! האם יובל כבר רעב בשעה 6 בערב? אם כן - תתני לו ארוחה בשעה 6. ואם הוא עוד לא רעב או שתעשי לו ארוחת 4 יותר קטנה (רק פרי או ירק) או תתני ארוחת ערב יותר קטנה.
באופן כללי תמיד עדיף לתת יותר ארוחות קטנות מאשר מעט ארוחות גדולות (גם לילדים וגם למבוגרים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהמאיה02/10/2010
שלום
בני בן חצי שנה ושבוע, אוכל פירות וירקות עם בשר או הודו והשאר יונק, מאחר ואני מנסה לתת לו הכל לפעמים אני נתקלת באמירות שזה אסור וזה מותר, אשמח לקבל קצת מידע לגבי המאכלים הבאים"
האם מותר להוסיף עדשים חומות למרק, גריסי פנינה בגיל הזה.
סלק האם מותר לאכול???
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מותר ומה אסור
מרינה קוזמנקו03/10/2010שלום מאיה!
עדשים חומות (וגם כתומות, וגם שחורות) כן מותר לשים במרק. גם אפשר לעשות איתם ממרחים נהדרים, גם לבנך וגם לשאר המשפחה.
גריסי פנינה - בהחלט מותר ומומלץ, רק תטחני אותם כמובן.
סלק - אני מעדיפה לתת מגיל שנה, כמו גם התרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתאחינועם02/10/2010
שלום,
ביתי בת שנה וארבעה חודשים והפסיקה לשתות תמ''ל היא ממש לא רוצה יותר.
האם זה בסדר? על מה אפשר להקפיד במקום??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל בגיל שנה ו4 ח'
מרינה קוזמנקו03/10/2010זה בסדר שהיא הפסיקה, וזה ממש לא רע! את צריכה להקפיד שהיא תקדל את כל רכיבי התזונה מתפריט היום-יומי שלה. צריכים לתת לה מגוון של מזונות - פירות וירקות שונים, בשר, ביצים, קטניות, דגנים שונים, דברי חלב, אגוזים (טחונים), טחינה (משומשום מלא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיסה ובליעהשולי02/10/2010
שלום,
אני לא בטוחה שאני פונה בפורום הנכון, אם לא, אשמח אם תכוונו אותי...
בני בן 10 חודשים ויש לו כבר 8 שיניים (ועוד 2 בדרך). השיניים הראשונות החלו לבקוע כשהיה בן 3.5 חודשים.
כיום הוא אוכל ארוחות מלאות של מוצקים, בשר, פחמימות, ירקות מבושלים וכו'. הבעיה היא שלמרות שיש לו כ"כ הרבה שיניים, הוא אינו מבין שעליו ללעוס את האוכל והוא מיד בולע את המזון. לנו אין ברירה אלא לחתוך עבורו את האוכל קטן קטן, אחרת הוא עלול להיחנק. ניסינו לתת לו במבה או בייבי-ביס שנמסים בפה (כך שיוכל להחזיק ביד ולאכול לבד, כמו שילדים רבים בגילו עושים), אך גם אותם הוא כמעט ולא ממוסס אלא מנסה לבלוע בחתיכות גדולות וזה ממש מסוכן.
האם יש משהו שנוכל לעשות? הרי לא ממש פשוט ללמד תינוק בן 10 חודשים ללעוס...
אשמח לשמוע עצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסה ובליעה
מרינה קוזמנקו03/10/2010דבר ראשון - כן ניתן ללמד אותו ללעוס. תתחילי לשחק איתי במשחק כאשר את יושבת מולו ועושה תנועות של לעיסה, תעשי את זה באופן מוגזם שהוא יראה את הלסתות שלך זזות. ושהוא יחזור אחריך. כמובן שתשחקו ללא אוכל בפה. וגם תסבירי במילים מה את עושה. וכאשר תתני לו לאכול משהו רך וחתוך לקוביות קטנות (בטטה מבושל למשאל) גם תשבי מולו ותוכלי אותם חתיכות ותראי לו איך לועסים. ובקשי ממנו לחזור אחריך.
ובלי שום קשר ממליצה לך לפנות לרופא או לאחות בטיפת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של תינוק בן 7.5 חודשיםמיה02/10/2010
בני בן 7.5 חודשים, יונק ואוכל 2 ארוחות (פירות בבוקר ומרק ירקות עם עוף \ הודו בצהריים). חזרתי לעבוד לפני חודש, אני שואבת חלב בעבודה. מאז שחזרתי לעבוד בני מתעורר בלילה הרבה ויונק, לפעמים 3 פעמים. שאלותי: האם כדאי לתת לו בקבוק חלב שאוב לפני שינה- במקום הנקה? האם אפשר לבשל דייסה משבילת שועל ולמהול בחלב אם? ומה כמות הדייסה המומלצת אם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7.5 חודשים
מרינה קוזמנקו03/10/2010שלום לך מיה!
סביר מאוד שבנך מתעורר ורוצה לינוק יותר מאשר לפני חזרתך לעבודה בגלל שהוא מתגעגע אליך ולא בגלל שהוא רעב.
1. האם לתת בקבוק של חלב שאוב במקום הנקה? לא מומלץ כי כך את תורידי את כמות ההנקות וכמות שחלב שאת מייצרת תרד בהדרגה. האם את רוצה זאת?
2. הוספת דייסת לחלב אם שאוב - בהחלט אפשרי. מבשלת דייסת שיבולת שועל (קינואה גם מעולה אפרופו) במים, טוחנת ומדללת בחלב אם עד למרקם מתאים לילדך. כמות הדייסה - תתחילי מ-2 כפות דייסה מבושלת (לפני הוספת חלב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרות צרורות באוכלמרב01/10/2010
שלום רב,
ביתי בת 8.5 חודשים. יונקת.
בראשית ספטמבר נכנסה למעון ומאד מתקשה להסתגל ועושה דווקא באוכל. היא מסכימה לאכול מעט פירות שהם טוחנים בבוקר ומאז ועד שאני באה כלום..לא מרק ולא תחליף חלב וגם לא אוכל קצת יותר מוצק מכיתת הבוגרים יותר..והכי גרוע, גם לא שותה מים.
כשאני באה לקחת אותה היא רוצה כל הזמן לינוק, ברמה של כל חצי שעה..מטורף.
אני מפחדת שהיא לא תתיבש במעון כי היא לא אוכלת ולא שותה. יש עיצה איך פותרים את הבעיה?
האמת היא שגם בבית היא מסכימה לאכול רק פירות מרוסקים מבחינת אוכל מוצק, אבל לפחות שותה מים ויונקת או לוקחת בקבוק..
אני אובדת עיצות..איך גורמים לה להסתגל יותר לאוכל מוצק ? אני לא מצליחה לתת לה בשר ועוף וכלום..
ואיך גורמים לה להסכים לאכול בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת מוצרקים
מרינה קוזמנקו03/10/2010שלום מרב! המקרה שלך אכן לא פשוט. גם מסגרת חדשה וגם ילדה לא אוכלת מוצקים באופן כללי (גם לפני הגן, כך הבנתי).
לפי דעתי צריכים להתחיל קודם כל מהבית. מציעה לך להמשיך עם ההנקה ובמקום מקמוק בבית לנתחיל ולתת לה אוכל טחון, אבל רק מכפית או מכוס. תתחילי לגמול אותה מבקבוק (כיוון שיש לך את ההנקה). בינתיים תשימי בצד את הפירות הטחונים ובמקומם תתני לה ירקות טחונים באותו מרקם כמו שהיו הפירות. תתחילי מגזר, בטטה שהם יותר מזכירים את הפירות בטעמם. תוכלי להוסיף לירקות גם שקדייה (גם מתוק כמו פירות וגם מזין מאוד).
תנסי לתת לה ירקות מבושלים החתוכים לקוביות קטנות - אוכל אצבעות - כדי לעניין אותה.
מקווה שהיא תסתגל כמה שיותר מהר בגן. צריך לתת לזה זמן.
תעדכני אותנו בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מקיאה (???)אורלי01/10/2010
שלום!
בתי בת 3 חודשים, היא עולה יפה במשקל ניזונה מהנקה בלבד.שוקלת 5.900.
עד כה בתי בקושי היתה פולטת(פעם בשבוע) אך ב3 ימים האחרונים היא פולטת בערך 3 פעמים ביום ואתמול היא, אני מניחה, הקיאה מיד לאחר ההנקה כשהרמתי אותה לגרעפס היא הקיאה כמות גדולה בשפריץ (האם צדקתי כשהנחתי שזו הקאה?)
והיום שוב פעם לאחר ההנקה היא הקיאה שוב כמות גדולה בשפריץ.
היא לא בוכה אין לה חום ומלבד זה היא אוכלת כרגיל, אבל אני עדיין מודאגת כי באמת היא בקושי הייתה פולטת .האם אני צריכה לקחת אותה לרופא? בנוסף לעיתים יוצאים לה בועות מהפה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
נורית קליפר01/10/2010הי אורלי,
מאד קשה לדעת ממה שתארת אם מדובר בפליטה או הקאה, בכל מקרה, הדרך הטובה ביותר לטפל בזה, זה להתייעץ עם רופא הילדים המטפל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל קדימה אוכלענת01/10/2010
בוקר טוב
בני בן שנה וארבעה חודשים, בעל זוג שינים תחתונות בלבד אך יודע לאכול מוצקים שאינם טחונים
כל השבוע אוכל בגן פירות ומרק והמטפלות אומרות שהוא אוכל יפה
ישנם סופי שבוע (שישי ושבת) וכן תקופת החגים שהילד מסרב לאכול את המרק שאני מכינה לו. טעמתי והמרק טעים.
לא משנה באיזו צורה אני אנסה להאכיל אותו זו ממש מלחמה. ובסופו של דבר אני נותנת לו בקבוק מטרנה.
יש לציין שכריך עם ממרך או ביצה על כל צורותיה הוא אוכל או בארוחת בוקר או ערב
האם בגן יש מעין "לחץ חברתי", האם הוא רואה שילדים אחרים אוכלים והוא מתפתה?
אשמח לתשובות
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בגן
נורית קליפר01/10/2010הי ענת,
זו תופעה שכיחה מאד שילדים אוכלים בגן דברים שלא אוכלים בבית. לא פעם שומעים על ילדים שאוכלים את כל הירקות בגן ואילו בבית לא נוגעים בשום ירק. חשוב שתמשיכי להציע את כל המזונות בבית ותני לו לבחור להחליט אם יאכל. הסבירות שיחזור לאכול את המרק בבית במהרה תבדקי לגבי שיטת האכילה/האכלה.......ייתכן וזה מה שמשפיע? האם בגן הוא אוכל לבד? ובבית את מאכילה אותו או להפך?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)