מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 3 חודשים ו 3 שבועותציונה24/10/2010
שלום רב,
בני בן 3 חודשים ו 3 שבועות. דהיינו בשבוע הבא יהיה בן 4 חודשים.
שוקל 7.5 קילו. נולד במשקל 3.650.
כמו כן, הרופא אבחן ברזל נמוך ואני נותנת לו ברזל.
ברצוני לדעת האם ומתי אוכל להביא לו פירות מרוסקים, גרברים וכד? ואם מותר אז איזה פירות מרוסקים מותר לתת לו ובאיזה כמות.
שכן האם הפירות יסייעו לו גם בעניין הברזל?!
אודה מראש לתשובתכם המהירה.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים ו 3 שבועות - תגובה
מרינה קוזמנקו25/10/2010מגיל 4 ח' ניתן להתחיל טעימות של פירות וירקות. גרברים אני פחות אובהת, למרות שזה מאוד נוח. עדיף להכין טרי. עד גיל 6 ח' טעימות לא צריכות לעבור על 2 כפות סה"כ ביום ולא צריכות להחליף ארוחות תמ"ל או הנקה.
כל מזון חדש נותנים לבד במשך יומיים ובודקים האם ילד לא מראה סימנים אלרגיה. אם הכל בסדר ניתן להוסיף עוד מזון חדש ושוב ליומיים.
לגבי בעית הברזל. כרגע אין לך ממש אפשרות לתת מנות יפות של אוכל אבל כאשר תתחילי בטעימות תבדקי מיץ של פירות הדר (תפוז, קלמנטינה). אם לא תהיה בעיה תוכלי לתת טיפות ברזל יחד עם מיץ הדרים - זה משפר את הספיגה (ויטמין C הוא האחראי לזה). גם מיץ פתוחים מתאים לזה, אך פחות.
תדאגי גם לא לתת טיפות ברזל בסמוך להנקה או תמ"ל כיוון שסידן מעכב ספיגת הברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת מעטשרית24/10/2010
שלום,
ביתי בת 9 וחצי חודשים.
נולדה 3.150 וכיום שוקלת בסביבות 8 ק"ג.
עד לפני חודש ינקה ולפני כחודש גמלתי אותה (עם הכניסה לגן) ועברנו למטרנה.
בהתחלה, שתתה את החלב בשמחה ועשתה המון "צרות" עם האוכל המוצק.
בימים האחרונים החלה לאבד תיאבון בכלל וגם בחלב.
בבוקר ביקיצה היא שותה 120CC חלב,
בגן אוכלת 3 ארוחות-
8:30 מעט גבינה לבנה,
12:00- קערית ירקות טחונים ולפעמים טועמת קצת קוסקוס או רבע קציצת דג מרוסקת
14:30- קערית פירות מרוסקים
אחר הצהרים (בבית) אוכלת 60 CC חלב
ובערב לפני שינה אוכלת 100 CC חלב ולפעמים אפילו פחות מזה.
בממוצע היא שותה 240-300 CC במצטבר לכל היום.
בגן אין תזונה בשרית והיא לא מסכימה בבית לטעום כלום בשרי- לא קציצה ולא עוף.
בהמלצת הרופא אנחנו מוסיפים לה טיפה אחת של ברזל נוספת (סה"כ 7 טיפות).
זה לא מעט מדי אוכל לגילה?
כמה CC חלב היא זקוקה ביום בגילה?
אשמח לקבל תפריט מתאים לגילה ועיצות מעשיות להתגבר על הבעיה.
אני מאד מוטרדת ומרגישה שאני במבוי סתום איתה מהבחינה הזו..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלת מעט - תגובה
מרינה קוזמנקו25/10/2010בגיל 9 חודשים ילד אמור לאכול:
700 CC תמ"ל
4-5 כפות ירקות, 4-6 כפות פירות מרוסקים, 3-4 כפות דגנים מבושלים, 1/2 פרוסת לחם, כף גדושה של יוגורט/לבן/גיל, ביצה, 2-3 כפות בשר/דג/קטניות.
תפריט של בתך באמת לא נראה מספק את כל הצרכים שלה.
להלן מספר עצות להעשרת התפריט והוספת קלוריות.
1. להוסיף לפירות טחונים שקדייה ולירקות להוסיף טחינה גולמית משומשום מלא
2. לתת ביצה ואבוקדו (ניתן להכין ממרח או מחית)
3. לפני שינה (או בזמן אחר) לתת חלב עם דייסה או דייסה בכפית
4. בכלל להוסיף דייסות דגנים לתפריטה. תוכלי לבשל דגנים לבד בבית, לטחון ולהערבב (לדלל) עם תמ"ל או ירקות טחונים. ניתן גם להוסיף אותם למרק. דגנים מתאימים הם - קינואה, בורגול, שיבולת שועל, גריסי פנינה, כוסמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית מוצקיםאמא מודאגת24/10/2010
הי
התינוקת בת ה 6.5 חודשים נזונה מהנקה מלאה (להוציא פעם-פעמיים בשבוע תמ"ל מבקבוק)
לפני כחודש וחצי התחלתי להאכיל במוצקים. התגובה הראשונית היתה התלהבות ושימחה (במיוחד לפירות אבל גם לירקות הכתומים, לטחינה ועוד)
לפני כשלושה שבועות חל איזשהו שינוי ומאז היא לא מוכנה לאכול, היא מיד יורקת את כל מה שמוכנס לה לפה.
האחות בטיפת חלב האירה את תשומת ליבנו לכך שהיא ירדה מאחוזון 20 לאחוזון 9.
היא אמרה שבשלב הזה התינוקת צריכה לאכול כ 120 מ"ל מזון מוצק/מרק טחון בארוחה ושיש להוסיף לה קלוריות בצורת טחינה של פחמימות, שמן קנולה וכד' לתוך המנה
מיותר לציין שאנחנו מאוד רחוקים מזה, כל העשרה של האוכל רק מייצרת סרבנות גדולה יותר.
יחד עם זאת, השבוע נתתי לה פעמיים ביסקוויט של מטרנה ביד ודווקא אותו היא אכלה ממש בשמחה וביסודיות.
חוצמזה, מדובר בתינוקת מאוד מוטורית ופעילה, חיונית ורגועה במזגה
אשמח לשמוע את עצתכם כי העניין מבלבל ומתסכל
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית מוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010תנסי לתת לה לאכול לבד (כיוון שאכלה לבד את הביסקוויט לא נראה שיש פה בעיה פיסית). אבל תתני אוכל ולא חטיף! תתני לה להתעסק לבד עם הכפית ולנסות להכניס אוכל לפה. תציעי לה לאכול רק כאשר היא רעבה ותשמרי על סדר קבוע של ארוחות (זה כלל זהב!)
ואל תעשי עיניין מזה שהיא לא אוכלת. בינתיים תוסיפי לה עוד בקבוק-שניים של מטרנה (עדיף עוד הנקה כמובן) או דייסה על בסיס מטרה/חלב אם כדי שהיא לא תמשיך לרדת בעקומה. תתני לה לשבת יחד איתכם בשולחן הגדול ולראות איך אתם אוכלים ונהנים מאוכל.
ותמשיכי להציע לה דברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות עוף במרקחן23/10/2010
שלום בתי בת חצי שנה והרבה פעמים אני עושה מנה של מרק לשבוע ומקפיאה (בטטה,דלעת,קישוא,סלרי,בצל,) והכמות עוף היא 2 רגליים(ז"א פולקע.)
האם זה מספיק כמות העוף שהיא מקבלת ליום?
ועוד שאלה אם אני יוסיף לה קטניות או אורז למשל ויקפיא זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות עוף במרק - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/20101. אני לא חסידה גדולה של הקפאת מזון מוכן לתינוקות כיוון שזה מוריד מהערך התזונתי של המזון. אם תוכלי למצוא אפשרות לבשל כל יומיים ולא להקפיא - עדיף לשמור יומיים במקרר מאשר להקפיא.
2. למרק בשר עדיף להוסיף דגנים (אורז, שיבולת שועל, קינואה, גריסי פנינה, כוסמת, בורגול) ולא קטניות (עדשים, שעועית, חומוס), זה מכביד על העיכול. מנת קטניות מהווה מקור טוב לחלבון צמחי, ויטמינים ומינרלים וחייבים להכניס גם אותם לתפריט. למשאל בצירוף ירקות או/ו דגנים.
3. כמות הבשר ביום לגיל חצי שנה - 2 כפות. לפי ערכתי פולקע לא גדול זה בערך 3-4 כפות. תעשי חשבון לבד. וחוץ מזה - תתני לה גם בשר של הודו אדום שהוא יותר עשיר בברזל מאשר עוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרי23/10/2010
הבן שלי בן 7 חודשים רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לו למרק ברוקולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מרי23/10/2010הילד שלי אוכל ב- 7:00-מטרנה 180
ב-10:00 פירות
ב 13:00 ירקות עם שווארמה הודו\עוף\בשר
ב 16:00 מטרנה 180
19:00 דייסה שיבולת שועל\8 דגנים
רציתי לדעת אם הוא אוכל בסדר לגילו (אם לא שמת לב להודעה הקודמת הוא בן 7 חודשים) ? ולפעמים בשעה 19:00 הוא אוכל את הדייסה ובוכה שנגמר ורוצה עוד אז אני מוסיפה לו עוד 60 זה קורה רק בערב האם זה בסדר?
ואשמח לקבל כמה עצות לגיוון האוכל שלו במהלך היום.
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010לא ציינת אלו פירות וירקות הוא אוכל, אבל בכל זאת בטוח שתוכלי להוסיף עוד סוגים שונים. עדיף שתבחרי בין פירות/ירקות העונה. תכניסי לו גם ביצה, טחינה, אבוקדו, שקדייה, קטניות (עדשים, שעועית לבנה/אדומה/מנומרת/מאש, גרגירי חומוס), דגנים (קינואה, גריסי פנינה, אורז, בורגול, כוסמת - ניתן להכין דייסה לבד או להכניס למרק).
תפריט של בנך נראה בסדר גמור. האם משקלו תקין והוא שומר על עקומת הגדילה שלו? האם הוא גם שותה מים? אם לא - צריכים להוסיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרינה
מרי24/10/2010קודם כל תודה על התגובה
הילד שלי שוקל 9.200 והוא גם מאד גבוה אמרו לי שבטיפת חלב הוא בסדר
לגבי הפירות עד לא מזמן שמתי לו בננה תפוח אגס במיץ של קלמנטינה או תפוז רק שהילד פיתח אלגריה למיץ הדר אז אני עושה לו בשעה 10:00 בננה,תפוח.אגס וטחינה גולמית.
בשעה 13:00 הוא אוכל מרק עם גזר,בטטה, דלעת, סלרי, קישוא ושאוורמה הודו או עוץ או בשר לפעמים אני מוסיפה קצת אורז. הרופאה שלי אמרה לי למשל שעגבנייה לא לתת האם זה נכון?
והילד שלי שותה בין הארוחות מים.
אני פשוט שואלת ומתייעצת כי כבר בילבלו אותי מה מותר ומה לא כל אחד עד עכשיו אמר לי משהו אחר. אשמח לתגובה ותודה על התגובה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרינה - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/20101. תוכלי לגוון טחינה גולמית (משומשום מלא) או שקדייה.
2. לא מבינה למה רופא אמר לא לתת עגבנייה. אולי הכוונה לעגבנייה טרייה שהיא מעט משלשלת? אני לא רואה בעיה לתת עגבנייה או טרייה או מבושלת (בתוך מרק למשאל).
3. לפי המלחצות אחרונות של משרד הבריאות בגיל 7 חודשים ועד גיל 9 חודשים מותר לתת כל סוגי פירות וירקות, בשר, ביצה, דגים, קטניות, דגנים, טחינה. בגיל 9 ח' מוסיפים מוצרי חלב כמו יוגורט, גיל, לבן, גבינות. מגיל שנה - חלב ניגר, דבש. כל דבר חדש שנותנים חייבים תוך יומיים לבדוק תגובה אלרגית אם יש. ועוד דבר - עד גיל שנה לא ממליצים לתת סלק ותרד. זה הכל.
מקווה שעשיתי לך סדר בראש
כל טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010אפשר ומומלץ! רק תבדקי שאין תגןבה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשרה חודשים - שלוש שאלותשירי23/10/2010
שלום,
1. בת עשרה חודשים אוכלת מוצקים לאורך כל היום, חוץ מבבוקר כשהיא מתעוררת ובלילה לפני השינה - אז היא שותה מטרנה. כמה מים/נוזלים היא צריכה לשתות בסה"כ בכל היום?
2. לאחרונה עושה יציאה אחת בלבד ביום, לרוב כמות מועטה ודיי קשה. כמו כן, הטיטולים לא מלאים כשאני מחליפה לה אותם (בערך כל שעתיים-שלוש). האם זה בסדר? איך ניתן לדעת אם יש בעיה או שמשהו חסר?
3. האם מותר לתת ממרח חמאת בוטנים (אין אלרגיה - אוכלת במבה...) וריבות שונות (תות, פירות יער וכד'), או שצריך לחכות עד אחרי גיל שנה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשרה חודשים - שלוש שאלות - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010ילד צריך לקבל נוזלים בכמות של 120 CC עבור כל ק"ג של משקל הגוף. זה כולל גם מרקים ודייסות ופורמולה - סה"כ נוזלים במהלך היום. לפי מה שאת מתארת (צואה קשה, טיטולים לא רטובים) באמת היא לא מקבלת מספיק נוזלים.
אם אין לארגיה לבוטנים - אין בעיה לתת ממרח בוטנים. רק חפשי ממרח שבין הרכיבים שלו אין סוכר, שומנים ועוד תוספים מיותרים, אלא יש רק בוטנים טחונים. יש חברות שמכינות ממרח כזה.
אני לא ממליצה לתת לה ריבות כיוון שמכילות המון סוכר. תתני פירות (טריים, מאודים, אפויים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב תמ"למעיין22/10/2010
שלום רב,
אני מניקה את בני ובקרוב אחזור לעבודה, התחלתי לתת לו מטרנה כדי לראות איך הוא מגיב ושאלתי היא האם אפשר לערבב ולתת לו יום אחד מטרנה ויום אחר סימילאק או שעדיף לדבוק בסוג אחד ולא לשנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב תמ"ל - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010אם המטרה היא לבדוק האם יש תגובה אלרגית לתמ"ל - צריכים לתת רק סוג אחד במשך יומיים ולעקוב אחר התגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים מה כדאי??מאי22/10/2010
בן עוד מעט חצי שנה.... השבוע התחלתי לתת לו אוכל- קישוא וגזר מאודה איזה 2 כפות כל פעם....
רוצה לתת לו את התזונה הכי טובה ומאוד מבולבלת. כרגע הוא יונק בצורה מלאה בלי שום תוספות.
בכל מקום אני קוראת משהו אחר בקשר לחלבונים- הבנתי שעדיף לא לתת חלבונים מהחי בשנה הראשונה ודאוג לכך בצורה צימחית- ופה ראיתי שההמלצות הם לתת עוף כמעט כל יום.....איך יודעים מה הכי טוב בשבילו....
יש פגישות יעוץ תזונה לתינוקות (בריאים) דרך הקופה או אפילו באופן פרטי?
מרוב כתבות ומאמרים כבר התבלבלתי.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מאי22/10/2010איזה מאכלים אפשר לתת לו לאכול ביד- חוץ מגזר חי למצוץ?
עדיף לרסק את הירקות בבלנדר או בעזרת מזלג? מבחינת מרקם לו זה לא משנה אכל את 2 הסוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים מה כדאי?? - תגובה
נורית קליפר22/10/2010הי מאי,
יש הרבה גישות לתזונת תינוקות, ויש המון מידע באינטרנט שלעיתים אף סותר את עצמו וגורם לבלבול גדול אצל הקוראים. אני לא יודעת היכן קראת את עניין החלבונים מן החי בשנה הראשונה? אך אני לא מכירה המלצה שכזו.
בכדי להקל עלייך, תקפידי לאסוף מידע ממקורות מהימנים. התדריך להזנת התינוק הבריא והפעוט בישראל של משרד הבריאות מנחה אנשי מקצוע והורים לגבי ההמלצות הכי עדכניות המגובות במחקרים רפואיים, להלן המזונות המומלצים על פי הנחיות משרד הבריאות בהתאמה לגילו העכשווי של בנך:
" תחילת חודש שביעי עד תום חודש תשיעי
חלב אם* o
D3 ויטמין o
ברזל o
מזונות משלימים מתפריט המשפחה (כ 2- ארוחות ביממה)# למשל: בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, o
דגנים, ירקות, פירות.
מים (מים מורתחים ומקוררים, מכל המקורות והסוגים)
# יש לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל."
החל מהחודש התשיעי אפשר להוסיף מוצרי חלב לתפריט והחל מגיל שנה, אפשר להוסיף חלב ניגר ודבש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד שתיית מיםמיכל21/10/2010
שלום
בתי כמעט אינה שותה מים
הבנתי ממוכרת במוצצים שיש סוגי גרגירים שניתן להכניס לבקבוק השתיה על מנת לעודד שתית מים אצל בת 11 ח'.
האם זה נכון ?
מה זה ?
האם רוכשים בבית טבע ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב המוכרת התקשתה להסביר במה מדובר
מיכל21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב המוכרת התקשתה להסביר במה מדובר - תגובה
מרינה קוזמנקו23/10/2010אני לא מכירה משהו כזה. מצטערת. הרבה הורים מתלוננים על קושי בעידוד שתייה אצל תינוקות. תדאגי שבתך תראה אותך שותה, תתני לא בקבוק "מעוצב" - תוכלו לעשות משחק ולהדביק מדבקות עליו. תוכלי גם על שלוק לתת לה "מתנה" - מדבקה מיוחדת. לפעמים עוזר לתת לתינוק לשתות מקש, הם אוהבים את זה ושותים בכייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי21/10/2010
שלום,
אני מעוניינת לגוון לתינוק שלי בן שנה וחמישה חודשים את התפריט שלו
האם ניתן לתת בגיל זה ממרח שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים, סלט טונה וביצים עם מיונז ? רעיונות אחרים ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו22/10/2010שלום לך!
ממרח שוקולד - עדיף לא קנוי אלא תוצרת בית. בדיוק עשיתי הבוקר, אז קבלי מתכון: 4 כפות אבקת קקאו או שוקו, 4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא, 3 כפות סוכר (או 1.5 כפות דשב), 8 כפות חלב (או חלב סויה). יוצא טעים וגם בריא!
חלבה - כן. וגם עדיף תוצרת בית - לערבב בכמויות שוות טחינה גולמית משומשום מלא ודבש.
חמאת בוטנים. לפני חייבים לבדוק שילד לא אלרגי לבוטנים (מאוד נפוץ). ואם אין בעיה עדיף לקנות ממרח בוטנים שיש בתוכו רק בוטנים טחונים ללט תוספת של שום דבר. ריא רכיבים על האריזה.
סחט טונה וביצים - כן, רק עדיף ללא מיונז. תחליפי אותו בשמן זית עם אבוקדו.
לגבי עוד מתכונים יכולה להמליץ לך על ספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" של יפה פרנקל והילה נוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי13/11/2010תודה רבה !
מה לגבי קטשופ ? בני בן החצי שנה אוכל טוסטים עם קטשופ אבל לאחרונה מבקש לאכול קטשופ גם עם בשר ותוספותיו. ועוגות? אנחנו נוהגים לאכול עוגה עם הקפה בבוקר, האם זה לא יותר מידיי בשבילו? האם מוצרי חלב כגון: שטוזונים, גמדים, דניאלה, מילקי, ביצת קינדר, מתאימים לגיל הזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו13/11/2010יקירתי! זה לא המקום המתאים לחינוך תזונתי, לכן אגיד את דעתי בקצרה...
לילדים בכלל צריכים לתת תזונה שהיא מכילה כמה שפחות חומרים כימיים מכיון שגופם לא יודע להתמודד איתם וצובר אותם בפנים. וכעבור זמן (חודשים או שנים) זה מתחיל לשבש פעילות הגוף וגורם למערכת חיסון חלשה ולמחלות שונות.
לכן אני ממש לא ממליצה לתת לילדים בכלל ולקטנים כמו בנך בפרט מזונות מתועשים - קטשופ, מעדני חלב, עוגות מוכנות, נקניקיות, פסטרמות וכו'. תמיד ניתן למצוא תחליף טבעי או להכין לבד בבית. במקום קטשופ - רובט עגבניות תוצרת בית, במקום מעדני חלב - יוגורט/גיל/לבן עם פירות חתוכים/טחונים בפנים, במקום ממרח נוטלה - טחינה עם אבקת קקוא ודבש.
חוץ מזה, גיל של בנך מאוד חשוב לחינוך התזונתי שלו לעתיד. איך שתרגילי אותו לאכול עכשיו כך הוא ימשיך לאכול כל שנות חיו. עכשיו את מחליטה האם יהיה בריא ואנרגטי או שיסבול מהשמנה ומחלות בעתיד.
מקווה שלא העמסתי אליך יותר מידי דברים לשבת בבוקר.
כל טוב והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים לא אכלניםענבל21/10/2010
שלום
תאומים בני 3.5 חודשים לא מעוניינים לאכול.
לפני שבועיים חום גבוה אובחנה דלקת באוזניים קיבלנו אנטיביוטיקה
שגרמה לפריחה, הופסקה לאחר שבוע, אין כרגע דלקת אוזניים.
התאומים לא מעוניינים לאכול ניגשתי לרופא כיוון שהיו ממש לא רגועים הובחנה פטריה בפה, שכבה לבנה על הלשון נתן טיפות אבל עדיין לא מוכנים לאכול. מה לעשות, מנסה בכוח לתת עם מזרק לפחות שיכנס משהו לבטן שלהם...
הם רעבים כיוון שרוצים לאכול את הידיים ומוצצים את המוצץ בהתלהבות וכאשר אני נותנת מזרק עם חלב, הם בולעים האם הגיוני כל הסיפור הזה??
מדוע לא שותים רגיל מהבקבוק עד כדי כך כואב????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים לא אכלנים - תגובה
מרינה קוזמנקו21/10/2010הסיבה לפי דעתי - אנטיביוטיקה שהם קבלו והפטריה שהתפתחה בעקבותיה. תוכלי לתת להם פרוביוטיקה לתינוקות (ABC דופילוס של סולגר). רבע כפית פעם ביום מדולל בתמ"ל. לתת לפחות שבועיים. זה אמור לשקם את פלורת המעיים ולעזור בנושא הפטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט,וועזרה באוכלרונית אשטמקר21/10/2010
שאלתי :מה אפשר לעשות שתינוקת בת שנה וחודשיים לא מוכנה לאכול?ואיזה תפריט אפשר לעניין אותה?
מאז שנולדה היא לא מוכנה לפתוח את הפה.אני תמיד האכלתי אותה בכוח כלומר ניסיתי להעסיק אותה בכל דרך אפשרית אם זה עם ספרים משחקים אפילו צפיה בטלויזיה וזה עזר היא ההיתה אוכלת (גם בעלי לא אכלן גדול לוקח לו המון זמן לאכול וכל בייס אוכל טיפה)
זה מחרפן אותי כי אני לא יכולה לשבת לידה כל היום ולהמשייך בדרך הזאת.היא עדיין אוכלת אוכל טחון.ניסיתי לתת לה לחם עם ריבה או ספגטי ועוד דברים היא לא אוכלת אלא משחקת עם האכל עד שזה מגיע לריצפה.ניסיתי לתת לה בחתיכות או שתאכל עם כפית לבד איך היא זורקת ומשחקת עם הידים ואפילו פעם אחת היא לא הכניסה לפה
ניסיתי לחכות כמה פעמים כמו שהרופאה אמרה.ולהאכיל אותה רק שהיא ממש רעבה. אבל מצידה לא לאכול בכלל כל היום היא נשארה רעבה עד הלילהץ שהיא הלכה לישון נתתי לה בקבוק עם חלב וניסיתי את זה כמה פעמיים עם הדרכה של הרופאה נשארתי איתה בקשר טלפוני כל השבוע כמובן היא שתתה טייפה מים וזה היה האוכל שלה
היא ממש לא מוכנה לאכול ניסיתי אפילו לתת לה עוגיות העיקר שתאכל משהו ואפילו זה לא עוזר היא רק מפוררת
לא כתבתי שהיא שוקלת 8.650 ובת שנה וחודשים הרופאה חושבת שהמשקל שלה נורמלי והיא מתפתחת יפה ובעניין האוכל אין הרבה מה לעשות
ממש מיואשת כי אני לא יכולה לראות את התינוקת לא אוכלת ולא מתעניינת באוכל
תענו לי דחוףףףףףף בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט,וועזרה באוכל - תגובה
מרינה קוזמנקו21/10/2010מקרה שלך מאוד לא פשוט כדי לענות בפורום. בעבר השית מספר טעויות נפוצות - האכלת אותה בכוח, מעסיקה אותה עם דברים אחרים בזמן הארוחה. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ. תוכלי לקבל הפנייה מרופא הילדים שלך. אם בטיפת חלב שלך יש אחיות מוסמכות תפני גם אליהן. ותעשי זאת כמה שיותר מהר כדי שדפוס ההתנהגות הזו יהיה קל לתקן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכלתרותם20/10/2010
שלום רב,
בתי בת 7 וחצי חודשים , באופן כללי לא אכלנית במיוחד , נראה שהיא אוכלת את המינימום שצריכה ... ביומיים האחרונים אוכלת ממש מעט , בקבוק בבוקר של 120 מ"ל ובקבוק בערב 80 מ"ל ..במהלך היום לא רוצה לאכול כלום , נראה שאין לה תאבון בכלל
עלי לציין ששבוע שעבר הוכנסה לגן בפעם הראשונה ומאז ההתנהגות שלה קצת השתנתה ....
כל הבדיקות שנערכו יצאו תקינות ולא נראה שמשהו מפריע לה ( אולי שיניים )
מה עלי לעשות? ממש לא הגיוני שכל היום היא תאכל רק מנה וחצי
היום לדוגמא אכלה ב- 3:30 לפנות בוקר בקבוק ( פעם ראשונה שמתעוררת בלילה )
לא הסכימה לאכול עד 15:30 ונכון לעכשיו השעה 22:20 לא אכלה מאז כלום!!!!
אני כל היום סביבה מנסה לתת לה לשתות שלא תתיבש
מה עושים??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת - תגובה
מרינה קוזמנקו21/10/2010אם לא מפריע לה משהו פיסי (עשית הרי בדיקות), אז נשארים השיניים או השינוי של המסגרת. מה קורה בגן? כמה זמן היא נמצאת בגן ואיך היא מתנהגת שם? האם יש עוד שינויים התנהגותיים חוץ ממה שתארת?
עד שמצב לא ישתנה (מקווה שבקרוב מאוד) תוכלי אפילו להעיר אותה בלילה ולתת בקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותאני20/10/2010
שלום.
בתי המקסימה בת 6 חודשים, מתפתחת יפה, עולה במשקל וילדה חייכנית ומקסימה בד"כ.
היא אוכלת 5 ארוחות ביום וטעימות מגיל 4 חודשים, אוכלת הכל ויפה, טפו טפו טפו...
הבעיה- היא פולטת המון... הרבה פליטות קטנות וכשהיא על הבטן ישר אחרי האוכל גם יותר גדולות...
אתמול היא פלטה ממש כמות רצינית אבל לא בקשת...
התחלתי להוסיף לה היום קורנפלור למטרנה, אבל זה לא נראה כאילו זה מסמיך את המטרנה... מה גם שלא ניכר שהפליטות פחתו.
לחכות עוד קצת? להוסיף יותר קורנפלור?
אני מוסיפה כפית אחת על 180 מ"ל מטרנה.
בנוסף, החלפתי לה עכשיו למטרנה שלב 2 ופתאום היא אוכלת פחות בכל ארוחה (לפני שהוספתי את הקורנפלור).
בד"כ היא היתה אוכלת 180 בכל ארוחה ועכשיו היא לפעמים מסיימת ולפעמים ממש לא.
אני לא נותנת לה בכח כי אני לא רוצה שהיא תפלוט...
זה יכול להיות שהיא צריכה פחות אוכל מהמטרנה עכשיו בגלל שינוי השלב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות מרובות - תגובה
נעמי ברזילי-תאני20/10/2010מאוד יתכן שבגלל המעבר לשלב 2 בתך כיום זקוקה לכמות קטנה יותר.מטרנה שלב 2 סמיכה יותר. אפשרי לבתך לאכול את הכמות המתאימה להאל תעמיסי עליה וכמובן תמשיכי לעקוב אחר השינויים במשקל ובגובה הם אלו שיכולים לשקף האם התזונה הנ"ל מתאימה לצרכים של בתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני21/10/2010היום, אחרי שהקטנה העלתה קצת חום, היינו אצל הרופאה והתברר שהיא קצת "מצפצפת"...
היא גם משתעלת לאחרונה.
בהמלצת הרופאה חזרנו לשלב 1 ונקוה שכשתעבור ההתקררות נמשיך להתקדם לכיוון שלב 2.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשים שלא אוכלתאמא של ליאן20/10/2010
היי
אני חייבת לציין שאני ממש מתוסכלת מעניין האוכל של הילדה וכבר באמת מרגישה שכל היום אני מתעסקת רק בזה.
ליאן בת 11 חודשים נמצאת במעון בבוקר 7:00 אוכלת מטרנה+ דייסה 180CC
במעון עושה טובה שמכניסה משהו לפה ... אוכלת מעט מכל דבר .
המטפלות לא מצליחות לתת לה בקבוק כהשלמה בימים שהיא לא אוכלת.
באופן כללי היא ילדה אכלנית ועכשיו אחרי שהיתה חולה לפני שבוע וחצי המצב רק מחמיר .
היא שוקלת 7.5 קילו מהשקילה האחרונה לפני חודש.
עשיתי לה בדיקות דם הכל יצא תקין .
לא יודעת כבר מה לעשות ??
האמת שגם במעון הן אומרות לי שכל יום מלחמה איתה..
אני ממש מתוסכלתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 11 חודשים שלא אוכלת - תגובה
נעמי ברזילי-תאני20/10/2010אני ממליצה לך לא להילחץ ולהניח לילדה לאכול עפ"י צרכיה . אם תנהלו איתה "מאבק" סביב נושא האוכל המצב עשוי רק להחמיר ועשוי לגרום להפרעת אכילה בעתיד. ייתכן מאוד שהמחלה השפיעה על התאבון שלה. את עצמך אומרת שלפני כן היה לה תאבון בריא.
אל תלחצי , הניחי לעניין ואני מניחה שתוך שבוע הדברים יסתדרו מעצמם. במידה ואת רואה שמצב זה נמשך מעבר לשבוע פני לייעוץ אצל איש מקצוע.
נ.ב תבדקי האם צומחות לה שיניים ייתכן שזה מכאיב לה ומקשה עליה ולכן אינה אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)