מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרק ירקותתמר07/06/2010
בספר תזונת תינוקות כתוב שהדרך הטובה ביותר להגיש ירקות לתינוק בן חצי שנה היא באמצעות אידוי ללא תבלינים. אך בכל מקום מדברים על המרק המסורתי, זה שהסבתות מכינות, עם עוף וכל טוב.
אז מהי הדרך? ומה אפשר לשים במרק על מנת להפוך אותו לטעים ככל האפשר? הירקות המאודים לא גררו התלהבות מצדה של בתי.....
לגבי הפירות, חוץ מבננה תפוח אגס ואבוקדו יש עוד רעיונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ירקות
נורית קליפר07/06/2010הי תמר,
הסיבה שממליצים לתת ירקות ותו לא, היא כדי להרגיל תינוקות לטעם הנייטרלי של ירקות, לתת להם אפשרות לאהוב את הטעם הטבעי של הירק, ללא מלח ותבלינים אחרים. את יכולה לבשל עם עשבי תיבול ולהוציא אותם לפני הטחינה (לא כל התינוקות אוהבים את ה"חתיכות" הקטנות של עשבי התיבול לאחר הטחינה). בעקרון, את יכולה להציע לבתך מרק מסורתי, רק הקפידי שלא יהיה אם יותר מדי מלח או פלפל........וכמובן בלי תבלינים עם חומרים משמרים כמו אבקות מרק למיניהם.
יכולה להגיש כל פרי במרקם הרצוי, חשוב להגיש כל פרי חדש בנפרד במשך יומיים שלושה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 שבועותריי אמא של נד06/06/2010
נדביבון שלי עבר לפני יומיים לאכילת מטרנה. לפני כן קיבל בעיקר סימיליאק טופ + חלב אם שאוב עד שנגמר לי. הסיבה למעבר היתה גאזים קשים מאד. נראה לי שהמעבר היה טוב. נדב רגוע יותר, אם כי עדיין ישנן שעות של סבל - בעיקר אחה"צ וערב, למרות כל מיני אמצעי ההרגעה: טיפות + מגע + מוצץ וכ' וכו'...
אשמח לשמוע דעות באשר להחלפת מזון.
שאלתי הנוספת הינה בנוגע לזמני האכלה. בלילה אין שום בעיה, נדבי אוכל כל 3 שעות, כמו שעון. אוכל כמעט 120 מ"ל. ביום זהו סיפור אחר. בכל פעם שמתעורר לגמרי, גם אם עברה שעה וחצי מזמן סיום ארוחה מלאה, הוא ממש מתעקש על אכילה. מוצץ, תה שומר ודומיו וגם נשיאה ממושכת על הידיים אינן עוזרות והוא בוכה ונראה רעב מאד. אני תמיד נשברת ונותנת לו את האוכל (הוא אוכל מעט בדר"כ) ואז מצב הגאזים רק מחמיר. גם האכילה שלו מאד מיוסרת והוא באי שקט ונראה סובל.
אנחנו ממש חסרי אונים, מבינים גם שלא מבינים אותו ולא עוזרים לו.
האם תוכלו לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את הודעתי ומקווה לתשובה הפעם
ריי אמא של נד07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
נורית קליפר07/06/2010הי ריי,
החודשים הראשונים אצל חלק מהתינוקות מתאפיינים במה שתארת, לוקח לקטנים זמן להסתגל לחיים שבחוץ. אני מאד מבינה את התסכול שאת עוברת, אבל בדר"כ תוך חודשיים שלושה התופעות האלה עוברות מעצמן. שינוי התמ"ל יכול לעזור אבל לא בהכרח........מה שחשוב הוא לתת זמן הסתגלות לתמ"ל. מציעה לא לתת תה שומר כרגע, זה יכול יותר להזיק מלהועיל. לגבי הגשת המזון.....לא הייתי מתעקשת על אכילה כל 3 שעות אם נראה רעב לפני.....נסי שיהיה מינימום רווח של שעתיים בין ארוחות ולאט לאט למשוך אותו יותר זמן עד למרווח 3 השעות הרצוי. לא ציינת אם יש תופעות אחרות חוץ מבכי, כמו פליטות וכו'. במידה ויש, או שהגזים הקשים לא עוברים, כדאי גם להתייעץ עם רופא הילדים. עיסויים לבטן התינוק לעתים עוזרים, יש ספרים שמנחים לגבי הדרך הנכונה לבצע אותם
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כמות חלב לבת שבועייםאלה06/06/2010
יש לי בבית תינוקות בת שבועיים, שנולדה במשקל 3366, לאחר היציאה מבית החולים שקלה כ3260, כעבור כמה ימים ביקרנו בטיפת חלב והיא העלתה רק 40 גרם, האחות אמרה לנו להעיר אותה כל 3 שעות ולהאכיל...זה היה קשה כי היא סירבה להתעורר. אני מניקה אותה כ30 דקות ומוסיפה לה 60 CC של סימילק. כי אחרי היניקה היא מראה סימני רעב..אך לא רוצה לינוק יותר. כעבור שלושה ימים של ארוחות כלה כל 3 שעות היא עלתה ל3400, האחות אמרה שזה יותר מדי וצריך להפסחק להעיר אותה.
הבעיה היא כזו...אם אני לא מעירה אותה, היא יכולה לישון גם 5 שעות..כי לפעמים לוקח לה שעתיים להרדם..החלטתי להעיר אותה כל 4 שעות ולתת 60 CC אך עכשיו נראה שזה לא מספיק והתחלנו לתת 90.
רק בסוף השבוע אגיע לטיפת חלב לראות את המשקל..יש לציין כי כמות היציאות שלה נראות לי תקינות ובריאות.
השאלה היא..האם להעיר כל 4 שעות או לתת לה להתעורר לבד גם אם זה יצמצם את מספר הארוחות?
ובכלל..כמה CC תינוקת במשקל הזה אמורה לאכול וכמה פעמים ביום?
אשמח לתשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות חלב
בת-חן כהן09/06/2010שלום אלה
אין חוקים לגבי כמויות החלב אני מכירה תינוקות ששותים 60 וכאלה ששותים 100. אבל בד"כ מה שכן צריך להיות קבוע זה זמני הארוחות. היא אמורה לאכול בגילה כל 3 שעות חוץ מבלילה שלא מעירים אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר ארוחות בן 4 חודשיםאביב06/06/2010
בני בן 4 חודשים אוכל כל 2.5 (הנקה ותמ"ל לסירוגין - אח תאום)
אני מניחה שחלק מכך נגרם עקב שינות קצרות בין ארוחה לארוחה
בארוחות הוא אוכל כ- 100 מיל / יונק 10-15 דקות
אינני מצליחה למשוך אותו יותר זמן בין הארוחות או להאכיל אותו יותר כך שיהיה שבע לאורך זמן
(אחיו התאום אוכל כל 3-4 שעות)
מה ניתן לעשות? אם בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר ארוחות
נורית קליפר07/06/2010הי רות,
מה משקלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשיםרינה06/06/2010
מתפתח יפה אבל יש לי בעיה איתו אם אני נותנת לו קצת פירות ואחר שעה אפילו קצת יותר נותנת לו עוד משהו לטעום הוא מקיא את הכל כמו מפלים מה אפשר לעשות איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים
רינה06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים
רינה06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה בגיל שנה.אביטל06/06/2010
שלום,
בני בן שנה. אני כרגע מניקה רק בוקר וערב ומעוניינת להפסיק.
בני כבר אוכל כמו מבוגר אין תלונות אוהב לאכול הכל.
שאלתי האם עלי לעבור לתחליף חלב ואם כן עד איזה גיל?
ואם לא, אז חלב?
בתודה מראש,
אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל או חלב בגיל שנה
נורית קליפר07/06/2010הי אביטל,
בעקרון לתינוק אחרי גיל שנה שאוכל באופן מזין ומגוון, אין ממש צורך בתמ"ל ואפשר לעבור לחלב פרה/עזים/כבשים. אם בנך אוכל "כמו מבוגר" אז סביר להניח שמקבל ערכים תזונתיים שצריך מהאוכל המוגש, אבל בעקרון, זו בחירה שלך.....שניהם יכולים לעבוד, במידה ואת בוחרת בתמ"ל לקראת גיל שנתיים כבר לא מומלץ להמשיך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה.
אביטל07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מוצקיםדורית גנאל06/06/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים, מגיל 4 חודשים החלו הטעימות ובהמשך לארוחות יותר מלאות שהיו מעטות מאוד עם השלמה של בקבוק סימילאק, בשבועיים האחרונים הוא מסרב בכל תוקף לאכול ממרק הירקות (עם או בלי עוף), גם אם אני מגישה לו את המרק בבקבוק, את החלב הוא מייד אוכל במרץ.
פירות הוא אוכל יותר בתאבון אך גם פה יש לא מעט מלחמה.
מה עושים?
האם להתעקש איתו או להמשיך לתת לו את בקבוק החלב?
תודה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן מוצקים
נורית קליפר07/06/2010הי דורית,
המשיכי להציע לו את המרק, הסבירות שכמו שהסרבנות התחילה, כך היא גם תעבור. את יכולה לנסות ולגוון בסוגי הירקות. אם ממשיך להתעקש, את יכולה גם לערבב פרי עם ירק גזר + תפוח, קישוא + אבוקדו, בטטה + מלון, אן כל שילוב מעניין אחר. שילוב של מזון אהוב עם מזון פחות "פופולרי" לעתים מחזיר את החשק למזון הדחוי........
חשוב לא להתעקש מדי, רק להציע ולתת לבנך את האפשרות לאכול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חודשיםעמית05/06/2010
שלום,
לפני הכל, תודה לפורום שלכם שמלווה אותנו לכל אורך הדרך, תומך ועוזר!
בני בן 11 חודש' ויש לי שלוש סוגיות:
1. הוא הפסיק לאכול את ארוחת הצהריים שלו. לא מעוניים לאכול את המרק, ירקות, קציצות, פירה וכו'. ניסיתי מגוון אפשרויות. נהעברתי את הצהריים לשעה יותר מאוחרת כדי שלא יהי עייף ויאכל, זה עזר פעם פעמיים וזהו. הוא מתחיל לבכות כשהוא מתיישב בכיסא ומבין מה הוא הולך לאכול או אחרי שהוא טועם. הוא פשוט בוכה ואני לא מתעמתת איתו יותר מדי מחשש שלא תגרם לו חוויה שלילית לגבי אוכל. אני שרה לו ומניחה משחקים על הכיסא, משתפת אותו באכילה עם הצלחת וכפית. לא עוזר במקרה של הצהריים. הוא חלה פעמיים החודש ואכל בעיקר דייסות סמיכות של מטרנה, שהוא מאוד אוהב אותן ןפירות. לא רציתי להכביד עליו ולא היה לו כ"כ תאבון. מאז וגםפ לפני חלה רגרסיה. הוא מצפה רק למה שהוא אוהב ומעדיף כמובן. הוא מאוד אוהב מרקמים חלקים, מוצרי חלב, פירות ואת הדייסות של מטרנה בכפית. לא אוכל כבר בכלל בשר וירקות לפני כן אכל ואהב את המרק. מה עושים?
2. אוהב בעיקר מרקמים חלקים, דייסות גבינות. אני כבר מועכת לו אוכל עם מזלג, אבל אם נניח אני מוסיפה חתיכות לחם קטנטנות עם הגבינה הוא מתלונן ובוכה.
3. הוא לא מתקדם עם אצבע אוכל. הוא לא מכניס את האוכל לפה בכלל. יש לו אחיזת צבת מזמן והמוטוריקה בסדר גמור. מכניס כל דבר לפה חוץ מאוכל! אני מנסה בכל האכלה להניח לו בייביביס, בסקוייט מטרנה או קשה של לחם או מניחה לו את האוכל על השולחן בכיסא והוא לא מכניס לפה. לפעמים אפילו עושה פרצוף נרתע מהתחושה.
תודה, עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע אוכל
נורית קליפר07/06/2010הי עמית,
תודה על המילים הטובות!
ניסית להציע את ארוחת צהריים אחרי שנת הצהריים? או אפילו בארוחת הערב? או שפשוט המרק עצמו מעורר את הבכי? ערבוב של מזון אהוב עם מזון דחוי יכול לעזור, את יכולה לעת עתה להוסיף פרי כדי לעודד את אכילת המרק ותראי אם זה עוזר.
לגבי המרקם, כמובן שכל ילד מתפתח בקצב שלו, אך מציעה כן להתייעץ עם רופא ילדים, ייתכן ובנך צריך "עידוד" במוטוריקת הלעיסה בליעה, ורופא ילדים יוכל להפנות לאנשי המקצוע הנכונים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנהדורשת 4 בקבוקי חלב לפחות ביוםקרן05/06/2010
בתי בת השנה אוכלת 3 פעמים ביום מוצקים ופעמיים ביום, בוקר וערב, בקבוק סימילאק. בשבועיים האחרונים התחלנו תהליך גמילה מהנקה (ינקה במשך היום, לא באופן מסודר). יש לציין שבתי אוהבת מאוד את התחליף. שאלתי, כיוון שהיא מבקשת תחליף, מלבד בוקר וערב, עוד פעמיים נוספות במשך היום, אני לא יודעת כמה לתת לה, משום שאומרים לי שזה מוגזם ושיכול לבוא על חשבון ארוחת המוצקים. האם לדלל לה חצי מכמות האבקה באותה כמות מים? או האם לשמור על כמויות מדוייקות אך להפחית בכמות? אשמח לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות בקבוקים אחרי גיל שנה
נורית קליפר07/06/2010הי קרן,
אכן כדאי בהדרגה להפחית ל 2 בקבוקים בוקר וערב. עד אז את יכולה למהול את התמ"ל עם יותר מים, היא כבר לא בגיל שזה יכול לגרום לנזק או להגיש כמות קטנה יותר. תראי בעצמך אם בתך מעדיפה איכות או כמות.....:) אבל חשוב במהרה להוריד ל2 בקבוקים ביום כדי שהתמ"ל לא יבוא על חשבון מזון מוצק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים לתינוקותדניאלה04/06/2010
אני מחפשת כבר המון זמן מתכונים לתינוקות... אנא עזרו לי והמליצו!!!!!!!! נועם הקטנה שלי כבר הגיע לשלב של טעימות ואני מרגישה שמשעמם לה מה שאני מכינה. היא כבר אוכלת מרק משוב: גזר, תפ"א ובטטה מה עוד אפשר לעשות לה?? אני מתכוונת להוסיף קישוא בימים הקרובים אך הייתי מעוניינת לקבל עוד מתכונים גם לשלבים מאוחרים יותר. נועם בת 4 וחצי חודשים :) תודה תודה תודה :))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
שרית עטיה-שמואלי04/06/2010הי
יש היום המון ספרים עם ועיונות ומתכונים בלי סוף
אני מכירה את
לא רק דייסה בהוצאת דומינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מילה06/06/2010יש ספר של מטרנה עם מגוון רחב של מתכונים מגיל 4 חודשים עד 3 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך בחום רב
קרן07/06/2010על הספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה לילד בן 3.5דרור04/06/2010
שלום. ילדי בן 3.5 ועדיין שותה מטרנה ( 3-4 פעמים ביממה). רציתי לדעת האם כדאי להפסיק לו את המטרנה על מנת שיאכל יותר אוכל "רגיל". יש לציין שהילד אכן אוכל ארוחות בוקר צהריים וערב, אך בכמויות די קטנות, ולא מוכן לנסות שום דבר חדש. פירות הם מחוץ לתחום אצלו, חוץ מבננה לפעמים. האם יש השפעה לכל התוספים שבתחליף החלב לילד בגיל הזה, או שכדאי להפסיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור
אין שום סכנה או בעיה אך
סביר להניח שהוא אוכל מעט אוכל מוצק כי הוא שבע מהמטרנה
ילד בגילו כבר צריך לספק את צרכי הגוף ממזון מוצק
ולכן
אם הוא ילד בריא שעולה היטב במשקל
ממליצה להעביר אותו לאוכל רגיל בהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
דרור04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר בבלאגן - תפריט לגיל 5 חודשיםשרה03/06/2010
שלום רב,
בטיפת חלב הנחו אותי להתחיל לתת טעימות כ-2 כפייות פעמיים ביום אבל מעבר לזה לא פירטו , אני מאוד מבולבלת, נתתי פעמים בודדות בינתיים , מה ואיך לעשות ברשותכן אפרוס את שאלותי :
ביתי בת 5 חודשים ושבוע , שוקלת כ-6.5 ק"ג (נולדה 2650)
1. מה התפריט המומלץ מבחינת -סדר יום- לגיל זה ?
2. שמעתי מחברות שעדיף להתחיל מירקות ולא פירות כדי שלא תעדיף אץ הטעם המתוק שלהם ואז לא תרצה ירקות האם נכון ?
3. אילו פירקות / ירקות כדאי לתת ?
4. עד מתי נותנים טעימות ?
אודה מאוד לעזרתכן ,
בתודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמישה חודשים
שרית עטיה-שמואלי04/06/2010שלום לך
תפריט ראשון
גיל חצי שנה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה ולצרכים הגדלים של הגוף
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל ארבע חודשים. (כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
בטעימות הכוונה לכפית שתיים לא יותר . כדי להרגיל אותם לטעמים מהמגוון הרחב המותר.
התפריט של בתך אמור עכשיו להיות מבוסס על הנקה /תמל ובגיל 6 חודשים להתחיל עם ארוחה אחת של אוכל מוצק ולהתקדם.
מצרפת לך מתכון למרק ראשון שאפשר לתת אחרי שלב הטעימות
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - מה הייתן עושות?סיון03/06/2010
כהכנות לפי הלידה ורכישת הציוד,
קניתי 2 חבילות של סימילאק לתינוקות עם מכסה זהב
ומטרנה חלבית.
מאחר ולא הגעתי הביתה, הקופסאות היו ברכב יום שלם
בתא המטען המוצל, כשמזג האויר היה חם באותו יום (לא שרב...).
על האריזה (לפחות של סימילאק - במטרנה לא הסתכלתי) כתוב לשמור בטמפ' החדר
גם לפני הפתיחה.
שאלתי בסמילאק מה דעתם, הם אמרו שהם אף פעם לא בדקו ולא מתמצאים בקופסה
שהושארה בחוץ (מה עלה בגורלה...) ולכן אינם יכולים לומר לי.
די הופתעתי, כי אריזות מדף לרוב נשמרות בתנאי שדה מנסיוני
ומה קורה כשיוצאים לטיולים עם ילדים (ולכל הגרות באזורים החמים של מדינת ישראל?).
מנסיונכן, האם עדיף לזרוק את התמ"ל של סימילאק ומטרנה (כפרת עוונות) ולקנות חדש
או בבוא היום לפתוח ולטעום אם זה נפגע?
לא שאני מכירה את הטעם ויודעת למה לצפות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי מסתכנת..
רות03/06/2010בייחוד לא עם תינוק בן יומו....
למה את קונה מראש? סביר שתקבלי בבי"ח כל מיני "מתנות" הכוללות תמ"ל. אני קניתי רק מטרנה to go לביטחון (כי תכננתי להניק) והיום אני נותנת מטרנה אקסטרה קר. לטעמי, אל תקני מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוית!
סיון03/06/2010תודה על ההתייחסות.
אני קונה מאותה סיבה שאת קנית מראש...
בעיקרון אני מתכננת הנקה או לפחות חצי הנקה ,
אבל אמרו לי שעדיף שיהיה בבית תמ"ל ליתר בטחון.
אז יש 2 סימילאק + מטרנה TO GO בדוגמיות שקיבלתי.
גם היא היתה בשמש ואין לי בעיה לזרוק...
2 הסימילאק עולים 90 ש' אז חבל... אנסה להחליף בסופר.
אגב מנצל"ש ל-3 שאלות של הכנות....
1. כמה תחבושות צריך לקנות לפני ואילו מומלצות?
יש עכשיו מבצע בניו פארם השני ב-1 ש' שזה כמו 1+1
אז נערכים...
2. טיטולי NB או 3-6 מה עדיף? התינוק צפוי להיות 3 ק' או בקירוב.
אני מבינה שעליהם אין מבצעים אף פעם?
3. אילו מתנות מקבלים בבית חולים? על זה לא שמעתי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחליף בסופר ולפגוע בתינוק אחר?
רינה04/06/2010הרי את לא בטוחה אם יש סכנה בתמל אז זה לא הוגן להחליף על חשבון תינוק אחר! עם כל הכבוד ל90 שח את מוכנה לקחת על עצמך שזה יהיה שווה לפגיעה בתינוק כי הוא איננו שלך?
תנסי לפנות לחברה. אם יעזור אז מעןולה ואם לא אז תזרקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפה בסופר
מירה04/06/2010לידיעתכן לפי חוק משרד הבריאות אסור להחליף מזון רפואי שנרכש מסיבה שיש תנאי איחסון קפדניים וברגע שהלקוח קונה ויוצא מהסופר, לא יודעים באיזה תנאים הוא נשמר (כמו החוק האוסר החלפת תרופות) וכל סופר שייקח ממך את האוכל בחזרה פשוט עובר על החוק ואוי ואבוי לנו אם יש כאלה כי לתינוק שלי לא איקח סיכון אפילו אם זה יעלה מאות שקלים !!
ולשאלתך, גם אני לא הייתי מסתכנת ומשתמשת בתמ"ל הזה, הייתי זורקת ישר בלי למצמץ אפילו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרקתי...
סיון04/06/2010לא התכוונתי להחזיר כדי שיעלה על המדפים אלא כדי שיחזירו לחברה.
בכל מקרה כמובן שלא אסכן לא את התינוק שלי ולא אחרים.
קניתי היום חדש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוי
נראה לי שהזריקה הזו חסכה לך המון חששות .
יש לנו מספיק עניינים אחרים אחרי הלידה
לא צריך להוסיף עוד
מחזקת אותך בזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהמילה02/06/2010
בני בן השנה וחודשיים לא אוכל בבוקר תמ"ל , מכיוון שפשוט לא רוצה, מגיל שנה בדיוק לא רוצה את הבקבוק בבוקר, ואני נותנת לו במקום ארוחת בוקר, (קורנפלקס לדוגמא) האם זה בסדר שאוכל בקבוק רק לפני השינה ב20:00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה
ממש תלוי מה עוד אוכל במהלך היום
פרטי לנו ונוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונה
מילה06/06/20108:00- ארוחת בוקר/קורפלקס או גבינה לבנה עם ירקות
10:00-תפוח
12:30- ארוחת צהריים- מרק ירקות עם עוף או תפוח אדמה עם בשר או אורז עם קציצה
16:00- מעדן דנונה 3%
19:00- ביצה עם גבינה פרוסת לחם, או אבוקדו עם עגבניה וגבינה לבנה(כל פעם משהו אחר לגיוון)
20:20- מטרנה 240 cc* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
מילה12/06/2010למה לא עונים לי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות פירות ומרקחגית02/06/2010
שלום,
בני בן 10 חודשים, רציתי לשאול מהי הכמות של ארוחה שנחשבת מלאה של פירות ומרק מרוסקים ולאחר כמה זמן אמור להיות רעב שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
התשובה מאוד תלויה בילד/משקלו /הכמות שאוכל
מנה נחשבת למעל 100 מ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)