פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטמה - נושא מציק מאוד
    מירב
    01/07/2010

שלום
    האם שמוש בפטמת בקבוק של בני מאז שנולד, מזיקה לו היום - בן 8 ח'
    האם חובה לשנות פטמה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטמה - נושא מציק מאוד

הוספת תגובה

• פטמת בקבוק

נורית קליפר
    03/07/2010

הי ירונה,
    מומלץ להחליף את הפטמה שכן אומרים שהם נשחקות ולאחר זמן עלולות להקרע ובכך מהוות סכנת חנק......אז בהחלט כדאי להחליף כל כמה זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי לילדה בת 5 חודשים
    דניאלה
    01/07/2010

ביתי בת 5 חודשים מהו התפריט היומי אותו אתם מציעים?? היא אוכלת כבר מרק עם עוף טחון כמובן וגם פירות טחונים וכעת התחלתי לתת לה גם דייסת אורז של מטרנה.
    באיזה שעות?? מה לתת מתי?? ואיך לשלב את ההנקה תוך כדי? אחרי האוכל לתת ציצי? או לחכות.
    אנא עזרו לי!!!!!!!
    תודה :)

הוספת תגובה

• דניאלה

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי דניאלה
    בעיקרון עד גיל 6 חודשים מומלץ לבסס את התזונה על חלב אם או תמ"ל וטעימות בלבד של מזון אחר.
    בגיל 6 חודשים מוסיפים ארוחת מרק וארוחת פירות.
    חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות עם מרווחים בנהם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה
    מירה
    01/07/2010

היי,
    קודם כל תודה על המענה האישי והמקצועי :-)
    1. בניי בני 6 חודשים ושוןקלים 8.5 קילו כל אחד. בטיפת חלב המליצה לי להוסיף להם דייסת 8 דגנים מועשרת בברזל. האם מומלץ?? קראתי על האריזה של מטרנה שזה מכיל גם חומרי טעם וריח ומן הסתם גם חומרים משמרים.. זה קצת לא נראה לי כי בשלב זה אני מעוניינת להגי להם מזון בריא מה דעתכן??
    2. איך ניתן להכין דייסת דגנים בריאה בבית ??
    3. האם עדיף לאדות את הפירות או להגיש להם מגורד בפומפייה??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דייסה

הוספת תגובה

• מירה

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי
    תחושת הבטן שלך טובה
    אין כל הצדקה תזונתית להוסיף את הדייסה .
    אם את רוצה להכין בבית את יכולה להכין דייסת שבולת שועל על בסיס התמ"ל .
    האידוי הופך את מחית הפירות לחלקה יותר ולכן יש תינוקות המעדיפים אותם מאודים.
    נסי ותראי מה הם מעדיפים
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה

מירה
    01/07/2010

תודה על המענה המהיר...
    איך בדיוק מכינים את הדייסה??? כמה שיבולת שועל יחסית לתמ"ל?? האם משתמשים בשיבולת נמסה קוואקר או בשיבולת שועל שלמה??
    איזה כמות נחשבת למנה לתינוק ששוקל 8.5 ק"ג שבדרך כלל אוכל 210 מ"ל תמ"ל לארוחה??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירה

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

הי
    מנה בכפית נחשבת למעל 100 מ"ל
    נסי כף או שתיים שבולת שועל לכוס עד קבלת המקרם הרצוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ואורז- שתי שאלות קצרות
    מלי
    01/07/2010

שלום,
    בתי בת 11 חודשים, יונקת ןאוכלת מוצקים: פירות, ירקות, עוף, הודו, גבינות....
    אחוזון עליון במשקל.
    שתי שאלות קטנות:
    1. איזה לחם מומלץ (לבן, מלא, אחיד, שחור....)? ומה הכמות המומלצת ביום?
    2. איזה אורז מומלץ לתינוקות?
    תודה רבה רבה,
    מלי

הוספת תגובה

• מלי

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי מלי
    מומלץ לתת לה את הלחם שאתם רגילים אליו ואוכלים בבית. כמובן ללא גרעינים מחשש לחנק
    אפשר ככריך עם גבינה/אבוקדו/טחינה
    הכמות תלויה בהמון גורמים .
    כנל לגבי האורז- אם אתם אוכלים בבית אין בעיה גם עם אורז מלא
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהנקה לבקבוק - דחוףףףףףףףףףףףףףףףףף
    יפעת
    30/06/2010

שלום רב,

אני מניקה את בתי מזה 4 חודשים , כאשר הייתה בת חודשיים לערך נתתי לה מספר פעמים בקבוק עם חלב שאוב והיא הייתה אוכלת ממנו יפה. כל זאת למרות שהבנות בטיפת חלב התנגדו לכך ואמרו לי שאם אשאב ואתן בבקבוק תפוקת החלב תרד.
    מחר אני חוזרת לעבודה ולמרות ניסיונות רבים הילדה אינה מוכנה לאכול מבקבוק וצווחת כאילו מתעללים בה.
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• תודה דנית

יפעת
    30/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיגון
    קרן
    30/06/2010

שלום,
    1- קראתי בספר טעמים ראשונים שממליצים להכין קציצות ולביבות החל מגיל 8-9 חודשים.
    התפלאתי כי כידוע טיגון אינו בריא בגלל החמצון של השמן. האם הנחתי נכון? מה המלצתכם בעניין?
    2- כרגע הבונבון שלנו בן 7 חודשים. אני מכינה לו ירקות+עוף מרוסקים וכן פירות מרוסקים. מתי עוברים למעיכה במזלג? ומתי מתחילים לתת חתיכות שלמות? כיצד עושים את המעבר בצורה בטוחה?
    תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיגון

הוספת תגובה

• קרן

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי
    מבחינת כמות השומן עדיף באמת לא להרגיל למזונות מטוגנים.
    אפשר מידי פעם
    עדיף לטגן בקנולה/זית שכן נקודת השרפה שלהם גבוהה יותר

מתי מתקדמים תלוי . אצל כל תינוק בשלב אחר.
    נסי כל פעם לטחון פחות ולבדוק איך מגיב
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לפעוט משלשל
    מיכל
    30/06/2010

שלום,איזה מזון מתאים לפעוט משלשל הרופאה אמרה לננו אורז,תפו''א,תפו''ע,בננות...מה עוד ??לא יודעת מה לתת לו כבר הוא גם ככה לא אכלן אני צריכה עוד רעיונות ....תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לפעוט משלשל

הוספת תגובה

• אציין אוכל הכל בן שנה ו10 חודשים

מיכל
    30/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בזמן שלשול

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי מיכל
    ההלצות החדשות מנחות להמשיך בתזונה רגילה כולל מוצרי חלב גם בזמן שילשול.
    אל תכבידי עליו אך את יכולה להציע כל מה שהוא רגיל לאכול
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רוצה מזון טחון
    הדס
    30/06/2010

שלום רב, יש לי תינוקת בת 11 חודשים. לאחרונה היא מסרבת לאכול את ארוחת הפירות ובשבוע האחרון גם את הדיסה בכפית שמהווה את ארוחת הערב שלה.
    אם אני חותכת לה פירות היא כן אוכלת כך שנראה לי שהיא מעדיפה לאכול אוכל מוצק ולא טחון. מרק היא אוכלת אבל היא כבר מאוד רעבה בשעת הצהריים.
    אני לא יכולה להשוות את כמות החתיכות שהיא אוכלת למזון הטחון כי היא אוכלת מס' קוביות וזה כמות הרבה יותר קטנה.
    מה עלי לעשות? להתעקש על הטחון או לוותר? שקלתי לחזור לבקבוק לפני השינה כדי לוודא שלפחות היא אוכלת את הכמות הנדרשת. עלי לציין שמעבר לדיסה בערב היא אוכלת בקבוק 240 מ"ל בבוקר וכל השאר אוכל.
    אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רוצה מזון טחון

הוספת תגובה

• הדס

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי
    בתך מודיעה לך שהיא מעדיפה מזון מוצק.
    תעני לבקשתה והעבירי אותה למזון מוצק
    בשלב זה אין שום הצדקה לאכול טחון
    אם דגלה היטב אז לא צריך למדוד לה כמויות
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הדס
    01/07/2010

זה מה שהרגשתי וחשבתי. פשוט הטריד אותי ההבדל בכמויות האוכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בטיול בחו"ל
    אילנה
    29/06/2010

בני בן 9 חודשים ואנו מתכננים נסיעה לחו"ל. אשמח לקבל הצעות איך להערך לתזונתו בעת טיולנו?
    כרגע הוא אוכל מחית פירות בבוקר, סימילאק בצהריים, מחית ירקות עם בשר אחה"צ והנקה בשעות הערב.
    אילו אפשרויות אוכל של מוצקים אוכל לתת לו במהלך הטיול. מבחינת פירות עוד ניתן להסתדר, ניתן לתת בננה או גרבר
    אך מה עושים מבחינת המנה הבשרית?
    אשמח לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בטיול בחו"ל

הוספת תגובה

• אילנה

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

הי
    אני מניחה שזה לא טיול ארוך
    אז אם זה לאירופה - שם לגרבר יש גם מחיות של מרק בשר או עוף
    ואם לא
    אז לא יקרה כלום אם שבוע - שבועיים בנך יאכל בקבוקי פורמולה
    תהנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים
    הדר
    28/06/2010

שלום ,
    בני בן 10 חודשים בשבוע הבא. במהלך היום הוא אוכל מוצקים ובשעות הלילה הוא יונק. לפני השינה הוא יונק ובדרך כלל אחרי 5-6 שעות שוב ושוב אחרי 3 שעות.
    לארוחת בוקר(בסביבות 9 ) הוא מקבל פירות טחונים עם כפית גדושה של שקדיה ועוגיית מטרנה.זו הארוחה שהוא אוכל הכי בכיף ומסיים מנה של 180-200.
    את הארוחה הבאה אני מציעה לו אחרי 3-4 שעות אבל הוא לא מאוד מתלהב מזה... הכנצי לו מרק טחון או קציצות או עוף קצוץ אבל הוא לא משתף פעולה וצתחיל להתנגד אחרי כמה כפיות בודדות
    ארוחה אחרי זה הוא מקבל מעדן , בהתחלה מתנגד אבל אחרי שהוא טועם אז אוכל בכיף
    הארוחה הבאה היא לרוב ההנקה לפני השינה.
    אני חוששת שהוא לא אוכל מספיק.
    האם יש דברים נוספים שניתן לנסות ולהציע לו ?
    איך כדאי לנהוג כאשר הוא מסרב לאכול ו"נועל " את השפתיים , אבל אחרי שאני מורחת לו קצת על השפתיים כדי שיטעם הוא אוכל ?
    תודה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• הדר

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

מילת המפתח היא סבלנות.
    זה קשה אבל בסוף משתלם
    נסי אולי להוסיף לו בטטה למרק הטחון אולי יאהב את הטעם
    נסי אולי פשטידת ירק עם בשר טחון
    אולי דג ?

מציעה אפשר אחה"צ להציע יוגורט עם פרע מרוסק
    או כריך עם ממרח אולי אבוקדו וביצה
    נסי לתת לו כל מיני טעמים - בסוף הוא יאהב איזה מהם
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שנה ו-3
    ח.
    28/06/2010

שלום רב,

בתי בת שנה ו-3 והתפריט שלה נראה כך:

0700: סימילאק - 240 מ'ל
    0900 - א. בוקר - עגבניה מגוררת, אבוקדו, אשל/קוטג', ביצה + פרוסת לחם
    1200 - א. צהריים - מרק עוף עם ירקות או קציצות הודו ברוטב עם תרד וחומוס +מנה קטניות כמו בורגול, עדשים, קינואה וכו' - כ-200-250 ג'
    1530-1600- סימילאק 180 מ'ל
    1700 - מנת פירות כ-150 ג'
    1900 - א. ערב קלה - פרוסה עם אבוקדו או דייסת קווקר.
    1930-2000 - סימילאק 240 מ'ל

היא נמצאת באחוזון 95 במשקל ובגובה ורציתי לדעת אם התפריט הנ'ל בסדר עבורה.

כמו כן לשאול לגבי הדייסה שאנו מכינים לה ולנו לפעמים בערב. זו דייסת קווקר (שיבולת שועל להכנה מהירה) אותה מכינים על בסיס חצי חלב וחצי מים עם קינמון ובננה. האם זה בסדר לתת לה בגלל כמות הסיבים הרבה? (אנו לא ממתיקים לה בסוכר או דבש והיא אוהבת את זה ככה).

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת שנה ו-3

הוספת תגובה

• ח

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

הי
    התפריט נראה מצוין
    אין בעיה עם הקוואקר.
    היא גדלה יפה על העקומות כמו שציינת
    לכן אפשר כבר להחליץ את הבקבוק אחה"צ במזון מוצק
    אפשר להגדיל את מנת הפירות או לצרף אליה יוגורט
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מגיעים לרמה של מחיות כשל גרבר?
    אורית
    28/06/2010

ניסיתי אתמול להכין בננה אגס ותפוח.. לא יצא לי משהו :(
    האם צריך לבשל אות הפירות קודם? הייתי בטוחה שמספיק בבלנדר עם טיפת מים.
    האם מקלפים את הפירות קודם או שאפשר עם קליפה שאמורה להיות מאוד בריאה
    בסוף יצא לי סוג של שייק מיימי (כי הוספתי קצת מים..) לא מוצלח במיוחד :)
    והתינוקי בקושי אכל.. כמה זה מנה מבחינתי ? (2-3 פירות שלמים..??? זה המון, לא?)
    תודה מראש
    אורית

הוספת תגובה

• הכנת מחית פירות

ori
    28/06/2010

כדי שהמחית תצא כמו מחית של גרבר, יש לאדות את הפירות בין 10-15 דקות
    ולטחון בבלנדר. כמובן שיש לקלף את הפירות לפני האידוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אידוי- סליחה על הבורות

אורית
    28/06/2010

יש לקנות סיר מיוחד לאידוי?
    או אפשר פשוט קצת מים בסיר עם מכסה?
    אפשר במיקרו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לאידוי

שרה
    28/06/2010

הי ,
    התחלתי לאדות לפני שבוע, אני מאדה בסיר רגיל ביתי שמה מעט מים בסיר ומסננת ניורוסטה שנפתחת כמו פרח האידוי באמת לוקח 10-15 דקות ויוצא מעולה.
    הבנתי מפורומוים באינטרנט שאת יכולה לקנות מסננת כזאת בהום סנטר ב-30 ש"ח , יש כאלו שמאדות בסיר של קוסקוס , או מסננת ניורוסטה של פסטה מעל סיר עם מים כמובן...
    בהצלחה.
    ד.א. ניסיתי אפילו להקפיא מנה אחת והשתמשתי כעבור יומיים - הטעם נשמר בצורה מעולה בעת הצורך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!!

אורית
    28/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

הי אורית
    אכן קבלת המלצות מעולות מהגולשות
    אידוי במסננת הוא המומלץ ביותר . ניתן לקנות מסננת כזו בכל חנות כלי מטבח ,אני את שלי קניתי בשוק הכרמל לא מזמן

בשלב ראשוני רצוי לקלף
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות והנקה
    שחר
    27/06/2010

שלום,
    אני מניקה הנקה מלאה את ביתי בת כמעט 5 חודשים ללא תמ"ל ורק בלילה נותנת לה חלב שאוב בבקבוק. לפני כשבועיים התחלתי לתת לה טעימות של מזון מוצק (רק כפית או שתיים ליום...)והיא הגיבה בהתלהבות יתרה- נראה שממש מוכנה לזה ואפילו רוצה עוד (בכלל- כל דבר מכניסה לפה...) אבל הבעיה היא שמאז (או אולי קצת קודם) היא התחילה להפחית מזמן הייניקה/בקבוק בצורה משמעותית- היא מתחילה טוב- יונקת כמה דקות ומספיק שמשהו מדבר לידה והיא פתאום מאבדת עניין ולא מוכנה יותר לחזור לאכול- ממש בוכה ודוחפת עם הידיים!!! חשוב לציין שלפני זה הייתה אוכלת אפילו 40 דקות או יותר... ולא משנה מה היה קורה מסביבה... לא הייתי דואגת אם לא הייתי רואה שהכמויות בבקבוק ממש ירדו בחצי!!! (מ-140 בערך לארוחה ל-50 או 60..ולפעמים אפילו מפסיקה אחרי 10!!!) כשהיא מרוכזת (או כשדעתה לא מוסחת) היא אוכלת יפה.
    האם זה מוכר? מה אפשר לעשות? היא גם ישנה פחות טוב בלילה בגלל זה...

תודה
    שחר

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות והנקה

הוספת תגובה

• כמויות הנקה

נורית קליפר
    29/06/2010

הי שחר,
    הפחתה בכמויות אוכל יכולה לקרות בשל סיבות שונות, אבל הכי חשוב זה מעקב אחר משקלה של בתך, כל עוד ממשיכה לעלות במשקל באופן עקבי ממש אין סיבה לדאגה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתיאבון
    אנה
    27/06/2010

ערב טוב,
    ראשית אני מודה מראש על המענה שלכן וההתייחסות האישית.
    לפני כשבוע שאלתי מספר שאלות ולצערי לא קיבלתי תשובה. אני שואלת שוב את השאלות וברשותכן מוסיפה עוד מספר שאלות.
    בני בן שנה נמצא באחוזון 25-50 מאז מעבר למוצקים לא הראה חשק רב לאכול. אני מאמינה שהדרך בה ניסיתי להרגילו לאוכל הייתה שגוייה וברצוני לדעת כיצד אני יכולה לגרום לו להנות מאוכל ולא לאכול כדרך שיכנוע?
    שאלה נוספת, כאשר היה אוכל היה בדרך כלל אוכל באופן עצמאי עם אצבעותיו. היום כאשר אני מושיבה אותו על הכיסא הוא מתחיל לאכול ולאחר מספר דקות משליך את האוכל על הריצפה. כאשר אני מנסה להאכילו מהכפית בדרך כלל דוחה את האוכל ולא מוכן לפתוח את הפה.כיצד עלי להגיב במקרה כזה? האם לנסות להסיח את דעתו? או לוותר?
    בצהריים אני משלימה את ההארוחה עם בקבוק מטרה+דייסה.
    לאחרונה עבר חיסון של גיל שנה ומאז כמעט ולא מוכן לאכול מרצון. הרבה שיכנועים והסחות דעת.
    מה עלי לעשות?

מידע נוסף, עולה כ200 גרם לחודש. האם זאת עלייה תקינה?

אני שוב מודה לכן.
    אשמח מאוד לקבל תשובה מכן

אנה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בתיאבון

הוספת תגובה

• ירידה בתאבון

נורית קליפר
    29/06/2010

הי אנה,
    תודה וסליחה על העיכוב במתן התשובה.
    1. לא ציינת כיצד האכלת אותו בעבר אבל הדרך הטובה ביותר להתמודד עם נושא האוכל הוא להגיש ארוחות מגוונות ומזינות בזמנים קבועים כ 3 ארוחות ו 2 ארוחות ביניים. את יכולה לשוחח עם בנך בזמן הארוחה, לארח לו לחברה, לאכול איתו ופשוט לתת לו לבחור כמה הוא רוצה לאכול ומה הוא בוחר לאכול מהאוכל שהגשת. בין הארוחות וארוחות הביניים חשוב לא להגיש לאכול כדי שיפתח רעב לארוחה הבאה. בצורה שכזו, את יכולה להיות רגועה שאת התפקיד שלך עשית......ולא להלחץ ממה וכמה בנך אוכל כי להכריח לאכול פשוט אי אפשר.

2. אין צורך להסיח את דעתו בדברים שלא קשורים לארוחה, זה שלב מאד אופייני לגילו, לשיקולך, אם נראה לך שאכל מספיק וששבע, את יכולה לסיים את הארוחה.

3. ייתכן וחוסר התאבון נובע מהחיסון, אם יימשך מעבר למספר ימים את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית אכילה אצל פג
    אביגיל
    27/06/2010

שלום
    ילדתי בשבוע 25. היום התינוק בן חודשיים וחצי (גיל מתוקן) וגיל כרונולוגי 5 חודשים וחצי.
    אני נותנת לו סימילאק ניאושור כעת. קודם נתתי מטרנה סנסטיב לפגים אך הפסקתי בגלל עצירות.
    יצאנו מהפגיה עם כמות אוכל של 70 מ"ל לארוחה * 8 ארוחות ליום, ועלינו תוך שבועים ל-90 מ"ל לארוחה. מאז נשארנו בכמות זו כי ראינו שיש לו פליטות קטנות אחרי האוכל וירדנו במספר הארוחות ל-6 ליום.

לפני שבועיים הוא החל להראות סימני התנגדות לאוכל: בוכה בתחילת ההאכלה ובהמשך, מנפנף את הידיים ודוחף את הבקבוק, מראה סימני גועל ורצון להקיא. יש ארוחות שזה יותר ויש ארוחות שפחות. ברוב הארוחות אני מצליחה להאכיל בסביבות 60-70 מ"ל בקושי רב ועם הפסקות. יציאות הוא נותן פעם בשלושה ימים. כשהוא שוכב רואים לפעמים שאוכל עולה למעלה בלי שהוא פולט. יש רק סימנים של הבעות פנים וטעם לא טוב בפה.

בסך הכל אוכל 540 מ"ל ליום (פחות מ-100 לק"ג). הוא לא מסכים לאכול יותר מזה.
    עד לפני שבוע הוא עדיין עלה במשקל (5.4 ק"ג בגיל חודשיים ושבוע מתוקן). השבוע לא שקלתי אותו אך הוא נראה רזה יותר בפנים.

בדיקה אצל רופא לא העלתה בעיה. ורופא אמר לי לפנות לדיאטנית.
    מה אפשר לעשות? תודה,
    אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    בעית אכילה אצל פג

הוספת תגובה

• אביגיל

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

הי
    יש הרבה מה לעשות
    אני חושבת שהרופא צדק כשהפנה אותך לדיאטנית
    קשה לי לתת תשובה מקצועית בפורום כשלא ראיתי עקומות גדילה ולא ראיתי את בנך אוכל
    ממליצה בחום לפנות לדיאטנית מומחית בתזונת ילדים דרך קופת החולים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה