מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותמ11/06/2010
שלום רב,
1בתי מאוד סובלת מצינון ומליחה- איזה פירות וירקות מומלץ לתת לה ואילו לא?
2. האם יש מאכלים אשר מחזקים את המערכת החיסונית אצל תינוק?
3. כמה זמן נשארים הויטמינים בפרי? למשל אבטיח שנחתך לפני מספר ימים עדיין יהיה בעל ערך תזונתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שירה, אני הייתי ממליצה לך
מאיה15/06/2010להתייעץ עם רופא סיני לילדים, הם הכי מבינים במזונות שיוצרים ליחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה ורויטל-
שירי29/11/2010האם זה הסתדר בסופו של דבר??
אם כן גלו לי איך הצלחתן...:-)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא רוצה בקבוקרויטל כהן10/06/2010
שלום, אני כשלושה חודשים לאחר לידה ורק מניקה. התינוקת עולה מאוד יפה במשקל ובטיפת חלב מאוד מתפעלים. חשובה לי ההנקה ולכן אני שואבת בכל יום מנה (ומקפיאה) כדי שכשאחזור לעבודה אוכל להמשיך בהתמדה עם ההנקה ולא לוותר. בעוד כשבועיים אני חוזרת לעבודה ולכן רציתי להתחיל לתינוקת מנות שאובות בבקבוק. וכאן התחילה הצרה..... התינוקת לא מוכנה בשום אופן לתפוס את פטמת הבקבוק היא מסרבת ונלחמת, צורחת ומעדיפה להשאר רעבה. ניסיתי את כל סוגי הבקבוקים והפטמות האפשריות (גם מוצץ היא לא תפסה מאז שנולדה וגם את זה ניסינו את כל הסוגים...) אתמול הייתי חייבת לצאת מהבית לזמן מה והתינוקת ינקה בארבע בצהריים ועד לשעה עשר בלילה סרבה לאכול לביבי סיטר ולבעלי. הגעתי והנקתי אותה כי כאב לי. אני לא נותנת לה כדי שלא תריח אותי אבל זה לא הולך גם עם אף אחד אחר. אני על סף דיכאון מהמחשבה שאצטרך לזרוק את כל כמות המנות ששאבתי מאז הלידה ובעיקר מהמחשבה שהיא לא תופסת בקבוק..... מה לעשות ואיך להתקדם הזמן לרעתי ואני חוששת מאוד, בעיקר בגלל שאני לא יודעת כמה סבלנות תיהיה למטפלת להתעקש איתה על בקבוק אפילו אני מיואשת. האם יש לי סיכוי שהיא תתפוס בקבוק בסופו של דבר ואך להרגיל אותה לכך? להפסיק הנקה בגלל זה? בבקשה תתנו לי טיפים ותגידו לי שהדבר אפשרי גם אחרי שלושה חודשים מלאים של ציצי בלבד....
תודה רבה. רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה אותך אני באותו מצב
דניאלה10/06/2010מבינה אותך לגמרי... אני באותה בעיה :( רק שהילדה שלי בת 4 וחי חודשים כבר. מצד אחד אני אומרת שיש לנו הררבה מזל ומצדד שני... אני חוזרת עוד חודש לעבודה. אני יכולה להמליץ לך שכשאת יוצאת מקסימסום שבעלך ייתן לה עם כפית כן, כן כפית אם אין ברירה זה עבד לבעלי יופי. הבקבוקים של טומי טיפי לא רעים בכלל היא דיי משחקת איתם לא ממש מוצצת את הפטמה אך בהחלט שותה, שווה לך נסיון. ואם לך יש טיפים אשמח לקבל :) בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה להזדהות...
רויטל כהן10/06/2010דניאלה שלום,
נחמד לדעת שיש עם מי להזדהות, בדיוק היום קיבלתי המלצה מגיסתי לנסות את הבקבוק של טומי, וזה שווה בדיקה... אז תודה! לילדה שלי פשוט אין וואקום על אף פיטמה והיא צורחת כשמגלה שעובדים עליה, היא מעדיפה להשאר בלי אוכל כמה שעות טובות, בוכה מרעב ונרדמת בסופו של דבר. זה מתסכל....ואז כשאני מניחה אותה בתנוחת הנקה היא מתחפשת בי שבא לי לבכות! ואז אני נשברת.... אם תיהיה לי עצה/משהו לעזור לך אשמח וכנל את, פשוט נראה לי הזוי לתת חלב שלי בכפית אפילו במזרק שזה יותר קל מכפית, נראה לי מתסכל.... בהצלחה לכולנו.! רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל ולדניאלה ולכל האמהות שמנסותת
אביבית30/11/2010לי יש תינוקת בת 4 חודשים ואני אישית לא הנקתי כי לצערי לא הסתדר לי מסיבות רפואיות
אבל שמעתי מהרבה חברות שהניקו שדווקא הבקבוק של מאמ הוא היחיד שהם הצליחו לתת לתינוקות שלהם בשילוב עם הנקה או כגמילה
טומי טיפי בקבוק טוב בייחוד לתינוקות שלאמא שלהן יש פטמה גדולה אז זה מדמה הנקה
חוץ מזה לגבי מוצץ גם אני ניסיתי המון סוגים עד שב"מקרה" כהיתי בסופר פארם מנסה לחפש ולקנות עוד מוצץ לניסיון פגשתי אישה שנתנה לי טיפ ואמרה לי לנסות מוצץ עם ראש עגול (כמו פטמה) ובאמת ניסיתי וזה עבד
היא המליצה לי לקנות מוצץ של bibi המעוגל והצלחתיייייייייייייייייי
אז גם תנסו מס 1 (ראש קטן)
רוב המוצצים עם ראש חתוך ואת זה התינוקות לא תמיד אוהבים
שווה בדיקה
אחרי שמצאתי את הנכון הבנתי כמה משמעותי שתינוק אכן לוקח מוצץ
שקטטטטטטטטט ורגוע
בהצלחההההההההההההההההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנית בקבוק
נורית קליפר10/06/2010רויטל היקרה,
ארגיע אותך כבר מהתחלה- בתך תסכים לקחת בקבוק יותר מהר ממה שאת חושבת, אז השאירי את המנות הקפואות במקומן. תני לאנשים אחרים לתת לה את הבקבוק - בעלך, בייביסיטר, קרובי משפחה, כי ממך זה יהיה עוד יותר מאתגר. תוך מספר ימים היא תסכים לבקבוק...........קצת סבלנות וזה יסתדר, לא להבהל מזה שעוברות שעות ללא אכילה, היא תשלים אותן במהרה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רויטל כהן10/06/2010נורית,
קודם כל אני מודה על התגובה המהירה, אני בלחץ נוראי וזה בהחלט עודד אותי... אני לא אתייאש כי אין ברירה, נראה לי הזוי לתת בכפית, בלי לפגוע חלילה בדניאלה, הרבה הציעו לי את זה אבל לאף מטפלת לא תיהיה סבלנות להאכיל חלב אם בכפית....זה לא מוצק. בכל אופן אנסה את הבקבוק שדניאלה הציעה ונמשיך לנסות. היה חשוב לי לשמוע שזה ילך בסוף ושהשעות שחולפות ללא אוכל לא מזיקות לילדה... ושוב תודה רבה!אעדכן בהמשך,
רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
דניאלה11/06/2010את צודקת זה בהחלט הזוי לתת בכפית... אני ממשיכה לנסות ואני מאחלת לך ממש בהצלחה. בנוגע לתגובות מהירות יש לי דבר אחד להגיד על הפרום זה הוא פשוט מצויין ויעיל. תודה על כל העזרה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה....
רויטל כהן16/06/2010ובכן מיד למחרת מצאתי את עצמי בחנות שילב קונה בקבוק טומי.... הילדה לא מוכנה בכלל לנסות, גם זה אבוד לי, מסתבר שהוא לא כלכך קרוב לפטמת אם כמו שמצהירים! הסיוט ממשיך ונשאר לי שבוע לחופשת לידה... הצילו! מקוה שמצבך השתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל האמהות לסרבני בקבוקים ומוצצים
מרין30/11/2010שלום בנות!
אני אמא לילדה בת 5 חודשים שעברתי בדיוק את אותו הדבר!
אני רוצה להגיד לכן שהוצאנו קרוב ל200-300 ש"ח על סוגי בקבוקים ומוצצים שונים!
היום הילדה אוכלת בקבוק בכיף ומאוד אוהבת את המוצצים שלה!
מבלי לזלזל בטומי טיפי - הילדה אפילו לא הייתה מתקרבת למוצצים והבקבוקים שלהם!
מה שהיא כן לקחה לאחר יום אחד של ניסיון זה - הבקבוקים של mum (יש להם צורת פטמה "מעוכה" כזאת) ו מוצצים של חברת bebe (אלה מוצצים לסרבנים).
אני ממליצה לכן בחום לנסות כי אני יודעת איך זה מדאיג אותכן!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למרין ואביבית!
שירי02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה לבת 9 חודשיםמיכל10/06/2010
הי
הבת שלי בת 9 חודשים
אני רוצה לתת לה ביצה
מה מומלץ בהתחלה ביצה קשה או חביתה
האם מומלץ קודם לתת חלמון ואז חלבון או ביצה שלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה
נורית קליפר10/06/2010הי מיכל,
לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות מותר להגיש את החלבון והחלמון באותו זמן. לא משנה אם זו ביצה קשה או חביתה, רק חשוב שבכל צורה שהביצה מוגשת היא תהיה מבושלת היטב. חשוב להתאים את המרקם המוגש ליכולות לעיסה בליעה של בתך.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות וזמנים לארוחותעידית09/06/2010
שלום,
בני בן 3 חודשים ואוכל ביממה 6 ארוחות בעלות כמויות משתנות (סימילאק בלבד מגיל חודש). לעיתים אוכל 150, לעתים מגיע עד 240 לארוחה (אך כמות כזו רק פעם אחת ביממה). כבר מגיל חודש אוכל כל 4 שעות (אני ממש מודדת את הזמן ורושמת כל כמות שאוכל - יש לי מחברת מסודרת). הארוחה הראשונה שלו בבוקר היא בין השעות 07:00 ל- 08:00 והאחרונה בין השעות 20:30 ל- 21:30. האם ההתנהלות נכונה?
בימים האחרונים (יומיים שלושה) הוא משום מה נרדם לי תוך כדי הארוחה. אני מאוד משתדלת שזמן ההאכלה לא יארך יותר מ- 40 דקות. האם זה טוב או לא?
אשמח לדעה מקצועית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא הגיבו.....
עידית13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למרים
שלי13/06/2010מאז שנולד הוא מתעורר כל שעתיים שלוש, עדיין לא זכינו לישון לילה שלם ולכן לא נראה לי שישנה בעיה רגשית כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמני ארוחות
בת-חן כהן13/06/2010שלום עידית
באופן עקרוני אין כמות עיקבית שתינוקות אמורים לצרוך
הם מדמים פעולת יניקה ובעצם אי אפשר לדעת כמה הם אוכלים
הם אוכלים עד שהם שובעים
כך גם בנך, ואין לך מה לדאוג זה לא נורא שהוא נרדם זה יכול לקרות.
וההגבלה שלך ל-30-40 דקות היא נכונה בהחלט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממרחדנה09/06/2010
האם מותר לתת לבתי ממרח חרוב שקד ?
אמרו לי להוסיף לה שקדיה
השאלה אם גם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
דנה11/06/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה111
דנה17/06/2010111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממרח
בת-חן כהן20/06/2010אני לא רואה סיבה שלא
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםאמא09/06/2010
שלום,
בתי בת שמונה וחצי חודשים.
היא יונקת ואוכלת מנת פירות בבוקר וניסיון למרק בצהריים (לא ממש משתפת פעולה)
בטיפת חלב אמרו לי לתת לה הכל.. ממש ה כ ל מהמזונות שאנו אוכלים בבית
כגון: פסטה, פתיתים, אורז, עוף וכו...רק שלא יהיו חריפים.
האם נכון לנהוג כך או שמא עדיף להמשיך להתעקש על מזון טבעי (ירקות מאודים למשל..)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים
נורית קליפר10/06/2010הי טל,
קבוצות המזון השונות מציעות ערכים תזונתיים נחוצים, כך שהגשת פירות וירקות בלבד לא תספק את כל הצרכים התזונתיים של בתך ולכן חשוב בהדרגה כן להגיש מזון מגוון. חלב אם עשיר בערכים תזונתיים אך לאחר גיל חצי שנה אינו מספיק לתינוקות מבחינה תזונתית וחשוב להעשיר את התפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוניםדנה09/06/2010
שלום וברכה,
בתי בת כמעט שמונה חודשים שוקלת נכון לכרגע 6.750
נולדה במשקל 3.450
עד גיל 4 חודשים הייתה באחזון 25-50
ומאז נמצאת בירידה בין אחוזון 5-10 ל10-25.
גובה והיקף ראש נשארו אותו דבר מאז הלידה 25-50.
ילדה מקסימה אוכלת פירות(עם אבוקדו או טחינה) 300 מ"ל וירקות 100-150
הנקה מלאה (לא מוכנה לשמוע אפילו על תמ"ל רק מקרבים את הבקבוק אליה והיא ישר דוחפת אותו ):)
בטיפת חלב אמרו לי להוסיף לה חלבה וממרח תמרים
השאלה אם זה תקין הירידה באחוזונים? ומה עוד אני יכולה לעשות ?
אשמח לתשובה
אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באחוזונים
נורית קליפר10/06/2010הי דנה,
במצב של ירידה באחוזונים, מאד חשוב שבתך תהיה במעקב אצל דיאטנית קופ"ח אשר תוכל גם להרכיב לה תפריט עשיר בקלוריות ואף תוכל להנחות אותכם על הדרכים השונות להעשיר את הארוחות שלה
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
דנה11/06/2010השאלה אם אני לא יכולה להוסיף לה מרכיבים מלאי קלוריות ?
זה לא מספיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
דנה11/06/2010האם להוסיף לה דייסה פעמיים ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעשרה קלורית
נורית קליפר14/06/2010הי דנה,
חשוב להוסיף מזונות עשירים בקלוריות, אך זה לכשעצמו לא מספיק כי חשוב לבדוק את השפעת המרכיבים בתפריט על העלייה במשקל ולהשאיר/לשנות בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית ירקות..אמא09/06/2010
בתי בת 8 וחודשים אוכלת יפה פירות אך מסרבת לאכול ירקות..
אני מכינה לה מרק עם כל הירקות ומוסיפה הודו נקבה
היא לא מעוניינת ורוצה במקום זה לינוק.
מה לעשות? האם זה נורא שהיא לא אוכלת את המרק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות
נורית קליפר10/06/2010הי טל,
נסי להגיש לה את מרק הירקות בזמן אחר מהרגיל, אפילו בזמן ארוחת הערב וכמובן בזמן שהיא אמורה להיות רעבה. את יכולה גם לנסות לשלב פרי עם ירק כדי להגביר את הנכונות לאכול ירקות - כל שילוב מתקבל אבל את יכולה לנסות - קישוא + גזר + תפוח, דלעת + אגס וכו
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לאכול פירות וירקות-בן שנתייםמירי09/06/2010
שלום,
בני בן השנתיים ורבע מסרב בכל תוקף לאכול פירות וירקות. אני מנסה "להחביא" לו בתוך קציצות/פשטידות אבל הוא נמנע מלאכול אותם.חוץ מזה הוא אוכל יחסית בסדר, פעמיים-שלוש בשבוע אוכל ארוחת ערב בשרית ( במעון אין בשר). כיוון שאני רוצה שהוא יקבל את הויטמינים והמינרלים,אני משלימה לו במולטי ויטמין.
השאלה שלי היא- האם זה נורמלי שבגיל הזה לא אוהבים פירות/ירקות? אני מנסה לחשוף אותו אבל הוא ממשיך בסירובו.
מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותה סירה
יעל09/06/2010גם הבת שלי באותו גיל לא אוהבת במיוחד פירות וירקות. בכל ארוחת ערב יש על השולחן צלחת עם ירקות חתוכים והיא רואה שאנחנו אוכלים. לפעמים מנסה ולוקחת ביס. כמו כן אוכלים פירות מגוונים לידה סביב השולחן וזה הקינוח. אי אפשר להכריח רק להציע ולתת דוגמא אישית בתקווה שזה ישפיע. וכמובן להשתדל להמנע מחטיפים בגינה. אם יש מנהג לקחת משהו לגינה אז פירות וזה מה יש. לפעמים אני מכינה מאפינס עם פירות בפנים לא בחתיכות אלא מרוסק למשל אגסים בננות ותפוחים. משתמשת בעגבניות טריות לרוטב עגבניות בבישול. רק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן פירות וירקות
נורית קליפר10/06/2010הי מירי,
קורה שגם בגיל זה לא רוצים פירות וירקות........נסי לשתף את בנך בהכנה, לדוגמה שיעזור לך לשטוף ירקות לסלט. את יכולה גם לחתוך ירקות בצורות שונות ולעצב ביחד פרצוף על פרוסת לחם - עיגולי מלפפונים בתור עיניים, חצי עגבניית שרי בתור אף, רצועת פלפל בתור פה או כל רעיון יצירתי אחר. שיתןף ילדים בהכנת האוכל מעודד אותם לאכול ממנו. נסי לטחון גם ירקות בתוך רסק עגבניות כרוטב לפסטה - שם קצת יותר קשה לזהות - מה גם שרסק העגבניות עצמו יכול להחשב כמנת ירקות.......
לגבי פירות - ניסית להכין איתו שייקים של פירות - אפילו להוסיף קרח וזה יהיה משקה מרענן לקיץ? יכולה גם להראות לו ששילובים שונים של פירות יוצרים צבעים שונים של משקאות.....
מקווה שזה יעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא עולה במשקלזוהר09/06/2010
שלום,
התינוק שלי בן 8.5 חוד' ושוקל רק 6.6 ק"ג.
בחודש וחצי האחרונים העלה 100 ג' בלבד.
מדובר בתינוק פעיל מאוד שמתפתח יפה , זוחל במרץ נעמד וכו', שמח ומקסים.
נמצא במסגרת עד השעה 16:00 ומדיווח של המטפלות הוא אוכל נהדר, אפילו נשמע המון
ביחס למשקלו (לדוגמא: ארוחת בוקר: 120-150 ג' פירות מרוסקים, לעיתים בתוספת שקדיה שהבאתי במיוחד + אוכל אצבעות ליד השולחן +120 סימילאק).
בבית יונק ואוכל מוצקים. לא נראה לי שיש לו בעיות אכילה או חוסר תאבון.
קצת היסטוריה: נולד בזמן במשקל 3.1 ק"ג, בחודש הראשון עלה 1 ק"ג ואז לאט לאט פחות ופחות.
בגיל 3 חודשים שקל 5.6 ק"ג ובחישוב פשוט: ב-5.5 חודשים האחרונים העלה 1 ק"ג.
הוא פיצפון!!!
גם אחותו הגדולה היתה כזו. היום היא בת 3+ ושוקלת 12.5 ק"ג אולי. כשהיתה תינוקת ביצענו בדיקות דם ושללנו מחלות שונות.
גם אנחנו אנשים רזים ולא גבוהים במיוחד.
ובכל זאת, זה מפריע לי ומוגזם לטעמי, לאור כמויות האוכל הגדולות, הייתי מצפה לעלייה יותר משמעותית.
הילד עמוק עמוק מתחת לאחוזונים.
אגב, רופא הילדים שלו טוען שכל עוד הילד גובה, אין סיבה לדאגה.
אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל עצה כיצד עלי לפעול ואילו מזונות "משמינים ובריאים אני יכולה להוסיף לו לתפריט וכיצד.
סליחה על האורך והמון תודה מראש.
זוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה התייחסותכם
זוהר10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שלא עולה כמצופה במשקל
נורית קליפר10/06/2010הי זוהר,
מאד ממליצה לקבוע תור בקופ"ח לדיאטנית ילדים אשר תוכל להדריך אותכם על הדרכים השונות בהן ניתן להעשיר את התפריט. מאד קשה לעשות המלצות כלליות בפורום שכזה שהמעקב אחר בנך חשוב במיוחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זוהר12/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילובי פירותתמר08/06/2010
היי, האם ישנם פירות שמנטרלים את הערך התזונתי אחד של השני? שמעתי שמועה שתפוז מנטרל ערכים תזונתיים של הפירות שמרוסקים יחד איתו, האם נכון? בתי בת חצי שנה ושמתי לב שהמרקם של תפוח אגס בננה, לחוד או יחד מעט קשה לה. התחלתי להוסיף תפוז סחוט וזה עשה למרקם פלאים והיא נהנתה מהארוחה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכן. תודה
תמר09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות
נורית קליפר10/06/2010הי תמר,
לא ידוע לי על דבר כזה........נהפוך הוא, פשוט יוסיף עוד ויטמין C לתערובת........אין בעיה להוסיף תפוז סחוט לפירות
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מסרב לאכול פירותליטל08/06/2010
שלום רב,
תודה על פורום נפלא בו אני משתמשת מלידת בני(11 חודשים),
הפורום מקסים ונותן המון מידע חשוב,
בני בן 11 חודשים ,נמצא בגן, להלן תפריט ליום:
6:30 מטרנה 180 c מקבל בבית
10:00 פירות (בננה/אגס/תפוח)
12:30 מרק ירקות עם עוף או קוסקוס עם קציצות בשר,
15:30-16:00 סנדוויץ עם חומוס או גבינה לבנה
19:00 ארוחת ערב-חביתה/גבינה/אבוקדו כל פעם משהו אחר,
שאלתי היא לאחרונה-במשך שבוע בני מסרב לאכול את מנת הפירות,ממש מתנגד,
איזו ארוחה אחרת אני יכולה להציע לתת לו בגן-אולי מעדן אבל נשמע לא כ"כ משביע למנה.
אודה לתשובתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות
נורית קליפר10/06/2010הי שלי,
תודה על המילים הטובות!
ייתכן ולהעשיר את הפירות בטחינה גולמית, שקדיה או אבוקדו יעזור......או שפשוט יערבבו יוגורט לבן עם הפירות. אני לא יודעת עד כמה גמישים בגן מבחינת שינוי התפריט אבל גם כריך עם אבוקדו או גבינה יכול לעבוד
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן כפיתיעל07/06/2010
שלום. בני בן 9 חודשים. יונק. עולה יפה במשקל אפילו שמנמן. הוא אינו מוכן בשום פנים ואופן לאכול מכפית או שאאכיל אותו עם האצבע. הוא מוכן לשבת בכסא אוכל ולשחק עם אוכל שמונח לפניו ולפעמים מכניס מעט לפה אם מצליח. אני מציעה לו כל מיני דברים אך הכמות הנכנסת לפיו מזערית. בכל ערב אנחנו יושבים כל המשפחה לאכול יחד ועושה רושם שהוא מעוניין אך רק לבד. מה אני יכולה להציע לו בהנחה שעוד אין לו כ"כ ניסיון בלעיסה ובליעה ומצד שני משהו שיכול להחזיק ולשים בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי
יעל09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן כפית
נורית קליפר10/06/2010הי יעל,
במידה שמבחינת מרקם מסוגל לאכול, הציעי לבנך אוכל אצבעות - פיסות קטנות של מזון שהן דקות ורכות כמו פירות וירקות שהם רכים וחתוכים דק, פיסות של לביבות של ירקות, פיסות לחם דקות וכו'.
במידה ועדיין לא מוכן לפיסות קטנות של מזון, הציעי לו מזון טחון במרקם הרצוי, תני לו כפית להתאמן בעצמו, ותוך כדי הציעי לו אוכל עם כפית משלך, לפעמים זה עוזר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף במרק ירקותתמר07/06/2010
מרק ירקות לבת חצי שנה - האם להוסיף עוף, הודו או בקר. אם עוף/הודו - האם לרסק אותם יחד עם העור? כמה מנת בשר ביחס לירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
קרן07/06/2010אני הייתי מתחילה בעוף, ורק אחרי חודש עוברת להודו או בקר.
מסירים את העור לאחר הבישול, לפני הטחינה.
מאוד חשוב שבבישול יהיה העור, כי הוא מוסיף שומנים בריאים למרק.
לא לטחון עם העור.
אם נגיד את מכינה מרק ל-3 ימים, אז הייתי שמה שוק אחת או ירך אחד. אם את שמה כנפיים אז שתי כנפיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק ירקות
נורית קליפר10/06/2010הי קרן,
בשר בקר והודו נקבה עשירים יותר בברזל בהשוואה לעוף.
אם עוף /הודו - את יכולה לבשל עם העור שמכיל הרבה ויטמינים, לא בטוחה שנטחן בצורה יעילה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת התינוקתרחל07/06/2010
שלום רב
בתי בת חודשיים וחצי נולדה במשקל של 2300 , בגיל חודש שקלה כ 3375, בגיל חודשיים עלתה
למשקל 4050 , הבעיה היא שאני לא מצליחה להגדיל לה כמות הסימילאק, אוכלת כ 60 מ"ג, בערך
כל שעתיים, ניסיתי להאריך לה ל שלוש שעות ויותר וזה גם לא הלך , אפילו לאחר 6 שעות שינה בלילה היא מתעוררת בבוקר ואוכלת רק כ60 - מ"ג ורק לאחר שעה שוב 60 מ"ג זה יוצא שבמקום לתת לה 120 מ"ג כל שלוש שעות אני נותנת לה כל שעתיים 60 מ"ג וזה פשוט מעייף מה לעשות?????
נא תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רחל07/06/2010מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על שאלתי
רחל13/06/2010שאלתי העיקרית היא כיצד להגדיל לה את כמות החלב יותר מ 60 מ"ל ולסדר לה את השעות
כי זה פשוט לא הולך גם לאחר 3 שעות היא פשוט אוכלת רק 60 ולאחר שעה ממשיכה שוב
האם זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת השלמה
בת-חן כהן13/06/2010שלום רחל
באופו עקרוני זהו מהלך הדברים
כאשר תינוק נולד במשקל נמוך הוא צריך לאכול בזמנים קרובים יותר
עד שהוא מגיע למשקל הנורמה שלו
לכן הבעיה תיפתר מעצמה כאשר תבצע את "השלמת הגדילה" שלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)