מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בת 5.5 חודשיםשרה20/06/2010
שלום לכן ושבוע טוב !
נתתי לביתי מהירקות: בטטה , תפו"א , גזר, קישוא, דלעת,
מהפירות: אפרסק, אגס, תפוח
הייתי שמחה לקבל ההכוונה על מזונות נוספים שניתן לתת , באיזה כמויות יש לתת אוכל טחון מגיל 6 חודשים ? פירות / ירקות?
האם בגיל 6 חודשים מותר לפורר בסקוויט פתי-בר לתוך הפירות ?
ממתי מותר לתת במבה?
אודה מאוד לעזרתכן :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה ברשותכן- אודה לעזרתכן
שרה21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי , אשמח לתגובה :-)
שרה24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקדמות במוצקים
בת-חן כהן27/06/2010שלום דנה
באופן עקרוני את יכולה להמשיך עם כל הפירות והירקות הקיימים
את יכולךה לפורר כבר בגיל זה פתי בר, ואת יכולה גם לתת אבוקדו.
את יכולה לעשות בצהריים מרק ירקות מכל הירקות שציינת ולנסות ולתת גם עוף או הודו בפנים .
עם הבמבה מומלץ לחכות כמה שיותר כי בוטנים הם אלרגנים מאוד, עדיף להמתין לגיל שנה בערך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתמירב20/06/2010
שלום - איך מכינים דייסת קווקר לבת 7 חודשים על בסיס מטרנה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווקר
שרית עטיה-שמואלי20/06/2010הי
אם מדובר בקוואקר רגיל אפשר לבשל את הקוואקר עם מים לפי ההוראות על הקופסא ולהוסיפו למטרנה
אם מדובר בדייסת קווקר לתינוקות (אינסטנט) אז פשוט מוסים לתמ"ל עד הסמיכות הרצויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב בתשעה חודשיםאורלי20/06/2010
שלום,
בני בן תשעה חודשים ואני מעוניינת להתחיל לשלב לו מוצרי חלב.
עם מה כדאי להתחיל?
איזה מעדנים מומלצים להתחלה?
והאם כדאי להכניס את זה כארוחת בוקר או ערב?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
ממליצה להתחיל עם מוצרי חלב לא ממותקים .
יוגורט , גבינה
אפשר לשלב בכל הארוחות
לדוגמא-
יוגורט עם פרי טחון לאחה"צ .
גבינה עם ביצה ועגבניה מעוכים
גבינה ואבוקדו
גבינה עם ריבה או דבש
פשטידת ירקות וגבינה
תביתיות עם ביצה וגבינה
ועוד...
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תשכחי דבש רק מגיל שנה
קרן20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטןעדי20/06/2010
שלום,
בני בן חמישה וחצי חודשים. לפני שלושה שבועות החל לאכול מוצקים, ירקות ופירות. האם מותר כבר להוסיף גלוטן ? מה עוד אני יכולה להוסיף לתזונה שלו בשלב זה מלבד ירקות ופירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי היקרה
בת-חן כהן20/06/2010בגיל חצי שנה אפשר לאכול כמעט הכל מלבד דגים דבש חלב וביצים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות?חנה19/06/2010
בתי בת 8 שבועות יונקת בלבד מתפתחת יפה ועולה במשקל.
עד אתמול פיפי-קקי היו תקינים.
היום היא עשתה קקי פעם אחת בלבד! וגם זה במאמצים רבים...
היא יונקת כרגיל ופיפי היא עושה המון...
מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
בת-חן כהן20/06/2010שלום
אין שום בעיה בפעם אחת אבל אם את ממש בלחץ את יכולה קצת לעסות אותה ולכופף לה את הברכיים לבטן.גם לא כתבת מה היא אוכלת...
בהצלחה ומזל טוב
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםקרן19/06/2010
קרוב לשבועיים שאני מנסה לתת לבני בן ה-6 חוד' מרק ללא הצלחה- בהתחלה הוא ממש לא רצה ואף עשה עיוותיים שעוד רגע מקיא, היו כמה פעמיים שהצלחתי לתת לו מנה של 50 וגם זה היה במאמץ רב מצידי. ניסיתי לתת לו שהוא ממש רעב/ שהוא לא ממש רעב/ שהוא ערני/ תוך כדי לתת לו מוצץ כי נראה גם שחסרה לו המציצה.
שנתתי לו השבוע פירות זה היה קצת יותר טוב אבל גם הוא לא אכל מנה רצינית.
כמה זמן זה נחשב סביר עד שמתרגלים למוצקים ומה ניתן לעשות כדי לגרום לו לאהוב את המרק?
אגב מאחר ונראה לי שהוא אוהב מתוק-הכנתי מרק מתוק עם גזר, בטטה, דלוית- חשבתי אולי להוסיף סוכר ענביים- זה יהיה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים
בת-חן כהן20/06/2010שלום קרן
ישנן תינוקות אשר מתרגלים למרקם החדש במשך זמן רב- אפילו עד חודשיים כך שאין לך מה לדאוג.
לאט לאט הוא יתקדם בעצמו ויסכים להכניס לפה יותר.
לגבי עניין המתוק- בשום אופן לא מוסיפים סוכר. אין סכנה בזה אבל ברור שהם יאהבו יותר מתוק אבל אין ברירה הם חייבים להבין שלא הכל מתוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא
קרן23/06/2010ראשית תודה רבה על המענה.
רציתי להתעייץ אם כדאי בשלב ראשוני לתת לו רק פירות , מאחר ועם הפירות הוא מוכן קצת לשתף פעולה ועוד כשבועיים בערך שיתרגל למרקם להכניס גם את המרק?
כמו כן רציתי לדעת אחרי שמתרגלים מה נחשבת כמנה סבירה לילד בן 6-7 חוד' של מרק/פירות?
ודבר אחרון אם אחרי כמה כפיות (בדר"כ 10 כפיות) הוא לא ממש רוצה זה נכון לשכנע-כמובן בצורה נעימה ולאלכפות, או שפשוט להניח לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מוצקים
בת-חן כהן27/06/2010הי קרן
אני הייתי נוהגת כמו שהצעת- קודם פירות כדי שיתרגל למרקם ואז מכניסה ירקות
כמו שמחליפה ארוחה: 100 מ"ל:
2-3- פירות/ ירקות.
אני מאמינה שלא צריך להתאמץ כדי להאכיל- לשיר או להראות טלויזיה או להרעיש ברעשן כדי שיפתחו את הפה זה לא נכון וזה הרגל שבסוף יקשה עלינו. לפעמים בהתחלה ממש נמאס להם אז הם מפסיקים וזה עובר ומשתפר.
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתכתבות...
קרן08/07/2010אחרי שבועיים שנתתי לבני בן החצי שנה רק פירות החזרתי לו ביומיים האחרונים את המרק אבל הוא ממש לא מסכים לשתף פעולה- המצב אף גרוע יותר משהתחלנו עם הפירות,
גם שניסתי ארוחות אחרות כמו אבוקדו וביצה גם התגובה היתה דומה.
האמת שבכלל בחודש האחרון התאבון שלו רק הוא ויורד וגם חלב הוא שותה במקום 180 בערך 150 והוא עלה בחודש וחצי בסה"כ 300 גרם.
סה"כ הוא באחוזונים ה-50% אבל הוא ירד מאחוזון 90% ואני חוששת שהמצב ילך ויחמיר, בייחוד לאור העובדה שהוא נכנס למעון בחודש ספטמבר.
אני ממש משתדלת לא להיכנס ללחץ ולנסות לא לדחוף לו ולהניח לו אבל קצת קשה לי להישאר אדישה למצב ולא להתעקש שיאכל.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי אשמח מאד לתשובה
קרן09/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטחון או לא ?בלהה גולדברום19/06/2010
היי ,
יש לי שאלה - אני עושה לבתי מרק האם עדיף לטחון את המרק ולשים במקרר במשך 3 ימים או עדיף להשאיר את הירקות במקרר ורק מתי שהיא אוכלת לטחון? איפה נישמר הויטמינים יותר טוב ? או שזה לא ממש משנה ...
מחכה לתשובה
בלהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחון
בת-חן כהן20/06/2010אין הבדל
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסות לתינוק בן חצי שנההילי18/06/2010
שלום לכולן,
בתור אחת שמעולם לא חיבבה דייסות אין לי מושג מה טוב/טעים ורצוי לתינוק.
בני בן חצי שנה. טפו טפו אוכל מצוין. חשבתי להתחיל גם בהכנת דייסות.
אני אנטי דייסות אינסטנט - אם מישהי יכולה להגיד משהו טוב עליהן אשמח לשמוע דעתה.
מעוניינת במתכונים לדייסות. קורנפלור? שיבולת שועל? סולת? מה עדיף? כדאי לשלב?
על בסיס מה? חלב אם? מים?
במה להמתיק? סילאן? מייפל טבעי?
מחכה להמלצותיכן.
תודה וסוף שבוע נעים
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסות
בת-חן כהן20/06/2010הי הילי
למרות שאת נגד אני אתחיל ואומר שאני מאוד מרוצה מהדייסות של מטרנה תינוקות מאוד אוהבים את הדייסות.
אפשר לתת דייסת אורז אם הילד סובל משלשולים
או דייסת שיבולת שועל אם הוא סובל מעצירות
אבל מה שבטוח לא ממתיקים את הדייסות בגיל הם אוהבים את זה טיבעי ולא צריך להרגיל אותם למתוק.
את הדייסות מכינים על בסיס חלב אם או תחליף חלב (מטרנה/סימילאק) לפי הוראות ההכנה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - מהיא השיטה להכנת ביצה לבת 7מירב18/06/2010
חודשים ? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה
בת-חן כהן20/06/2010הי מיכל
בגיל 7 חודשים עוד לא נותנים ביצה
אם כבר אז רק את החלמון (הצהוב).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות ראשונותאביב17/06/2010
שלום
התחלתי לתת לבניי 4.5 גזר כטעימה ראשונה
אחד מהם הקיא פעם אחת ו/או עושה תנועות של רצון להקיא וגם השני ממש התעצבן (נסיתי 3 ימים)
אולי כדאי לחכות?
בנוסף, האם רצוי לתת עם כפית או אפשר באמצעות האצבע כך שימצצו? אחד מהבנים לא מסתדר עם הכפית כ"כ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
קרן17/06/2010אפשר עם האצבע. אפשר גם לנסות משהו אחר לתת. לפעמים משהו לא טעים להם בכל זאת הם רגילים לטעם הנפלא של התמ"ל.... סבלנות והכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות
בת-חן כהן20/06/2010שלום רות
לפי מה שהבנתי בנייך הם תאומים
באיזה שבוע נולדו? לפעמים אם הם נולדו חודש לפני הזמן זה אומר שרק בגיל חמישה חודשים הם יהיו מוכנים לאכול.
חוצמזה- האם המרקם היה טחון חלק חלק חלק? כי ככה צריך.
את יכולה לתת עכשיו משהו אחר אפשר קישוא התינוקות מאוד אוהבים את זה כי יש לזה טעם חלש והמרקם טוב.
תמשיכי ככה את הטעימות בסוף הם יתקדמו בקצב שלהם ופתאום הם יפתחו את הפה לכפית
עם האצבע זה כמובן בסדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוזנת האםהלנה17/06/2010
האם מותר לאכול סושי ביתי כאשר מניקים? ואם בכלל יש דברים שלא כדי לאכול בתקופת ההנקנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים בהנקה
בת-חן כהן20/06/2010שלום הלנה
אין שום בעיה לאכול גם סושי ביתי או סושי במסעדה כשמניקים החיידקים אינם עוברים לחלב האם ואינם מסוכנים לתינוק.
מותר לאכול הכל בהנקה ואלכוהול אסור.
רק מאכלים שאולי יעשו גזים לתינוק צריך להמנע- כרוב כרובית לפת וקיטניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו4 חודשים שאוכלת רק טחואנה17/06/2010
שלוםך רב, ילדה שלי בת שנה ו4 חודשים עד היום הזה אוכלת אוכל רק טחון מהבלנדר
אני משתדלת לחסוף אותה לטעמים אחרים נותנת לה ביד במבה,ביסקוויט כל דבר אחר
מקסימום שהיא תעשה היא תלקק אותם ותמשיך להסתובב איתם כאילו זה צעצוע.כל הארוחות
מסודרות,היא אוכלת פירות ,מרק,דייסות של מטרנה ובן לבן גם שותה בקבוק..
אני מחפסת דרכים להעביר אותה לאכול מהשולחן רגיל . יש לציין רזונת אבל גבוהה לגיל שלה
אשמח לרעיונות וטיפים,אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקמים
בת-חן כהן20/06/2010שלום אנה
אני מציעה שתעבדי בשני מישורים
1. תתחילי לתת לה אוכל טחון לא חלק אלא עם גושים או במזלג זה יהיה מעבר טוב
2. להמשיך לתת לה ביד כל מיני מאכלים גםן ליד השולחן לשחק עם האוכל- מקרונים, עוף, הכל בידיים ובסוף היא תעשה כמו הגדולים ותכניס לפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אנה21/06/2010פשוט במידה ואני נותנת לה מרקם שהוא טיפה עם גושים
היא מתחילה להיחנק ואפילו להקיא ואז בכי וסירוב לאכול בכלל.
אני נותנת לה לשחק עם אוכל אבל היא מלקקת וזורקת אותו .
אולי כדאי לחכות עד שהיא תהיה רעבה ולא לתת אוכל בכלל.. אבל אין לי לב לעשות את זה כבר
ציינתי שהיא רזונת וגבוהה.. וכולם אומרים "כשהיא תרצה לאכול לא תהיה לה בררה
אבל היא אפילו לא עושה נסיונות ללעוס..
אודה על כל עזרה בנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים .חוה17/06/2010
ביתי בת 7 חודשים בגובה אחוזון 90 ובמשקל אחוזון 5 .
התפריט היומי שלה הוא:
7:00 מטרנה + קצת דייסה 180 מיל'
10:00 גרבר פירות עם ביסקוויט של מטרנה ( ל רוצה פירות טריים בשום פנים ואופן... ניסית המון פעמים)
12:00 ירקות טחונים
15:00 מטרנה +קצת דייסה 180 מיל'
18:00 מטרנה 180 מיל' או במקום אבוקדו עם טחינה \או גרבר נוסף
20:30 מטרנה +קצת דייסה 150-180 מיל'
בשבת אני עושה לה ירקות טחונים עם עוף \הודו .
לפעמים עושה בעיות עם המטרנה לא רוצה להכניס את הבקבוק לפה בשום פנים
בבוקר אוכלת מצויין את הבקבוק אבל שאר היום " סרטים".
לא רוצה פירות בכלל ...האם זה בסדר שהיא אוכלת רק גרבר ?
אם היא לא אוכלת את המטרנה(במשך היום ) מה אני יכולה לתת לה במקום ?
היא רזונת אבל גבוהה מאוד .. האם זה בסדר לתת לה את הדייסה בכל ארוחה ?(האמת שהיא כבר לא רוצה מטרנה בלי המרקם של הדייסה )
איזה עוד אוכל אני יכולה לתת בשלב הזה ?
אשמח לקבל תשובות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה ...
אמא של ליאן20/06/2010היי בנות לא קיבלתי תשובה כנראה שדילגתן עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מוצקים אצל תינוק שנולד פגנועה17/06/2010
היי
רציתי לדעת מה קורה
במצב של תינוק שנולד טרם זמנו
ואוכל מוצקים מגיל 4 חודשים? האם יש בכך נזק מכיון שמערכותיו הפינימיות לא התפתחו כמו אצל תינוק שנולד בזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתינה לתשובה מקצועית
נועה17/06/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגים
בת-חן כהן20/06/2010הי נועה
אין כל סיכון
אם התינוק קיבל יפה והתקדם עם המרקם זה בסדר גמור
פעם היו נותנים בגיל חודש מזון מוצק בלי בעיות....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנה000017/06/2010
שלום
הבת שלי אוטוטו בת שנה, יונקת ואוכלת הכל וכל הזמן...למרות זאת אחוזון נמוך במשקל (מאוד פעילה).
יש לי 2 שאלות :
1. אני מרגישה שההנקה כבר ממש לא מספיקה לה, למשל אחרי ההנקת בוקר היא מבקשת לאכול. מה אני יכולה להציע לה ממש מוקדם בבוקר, הרבה לפני ארוחת הבוקר של הפירות ? אולי בקבוק חלב עיזים ? חלב אורז ? חלב שקדים ...
2. אני ממש לא רוצה לתת תמ"ל, אבל כמובן שבטיפת חלב קצת לוחצים...את חושבת שזה נכון לעבור מהנקה לאוכל רגיל ללא תמ"ל ? ועד מתי אני צריכה להניק כדי שזה יהיה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 00000
כמה משקלה נמוך ? האם שברה עקומות? מה עוד אוכלת ?
חלב אורז וחלב שקדים - זה ממש לא חלב ואין בו את רכיבי התזונה החשובים שיש בחלב.
מאלו שכתבת המומלץ ביותר הוא חלב עיזים.
אם תשאלי את דעתי המקצועית - אז עדיף תמ"ל אך זה נתון לשקולך
ואם תחליטי שלא - אפשר לבנות תפריט שימלא את כל צרכיה גם בלי תמ"ל.
לגבי ההנקה - ההנחיות אומרות שעד גיל שנה ההנקה / תמ"ל מומלצות כחלק עיקרי של התזונה ואח"כ לשלב מזון ביתי מגוון. אני אישית הנקתי את שני ילדי עד שנה וחצי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו
000020/06/2010אם אני ממשיכה להניק - זה מספיק לה ? ועד איזה גיל להניק כדי לא לצרוך תמ"ל
היא אחוזון נמוך (5-10) מההתחלה באופן עקבי
אני מניקה 3 פעמים ביום, זה לא עיקר התזונה שלה...לפי מה שכתבת זה לא טוב לעשות כך?
השאלה שלי הייתה מה לתת לה לאחר ההנקה (ובין הארוחות) כי אני מרגישה שהיא עוד רעבה,ויש לה יותר מידי ארוחות ביניים
האם יכול להיות שההנקה לא נותנת לה כלום ועדיף לעבור לתמ"ל ?
התפריט שלה כך :
השכמה - הנקה (מקסימום 10 דקות)
07:00 - רעבה... מה לתת ?
09:00 - פירות
10:00 - פרי / סנדוויץ
12:00 - צהרים בשר, פחמימה, ירק
15:00 - הנקה (5 דקות)
16:00 - סנדוויץ
18:00 - ארוחת ערב ביצה, גבינה וכו'
20:00 - הנקה (5 דקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה0000
שרית עטיה-שמואלי29/06/2010הי
בארוחת הבוקר את יכולה לתת יוגורט עם פרי מרוסק או דייסה על בסיס חלב
אם היא אוכלת כמויות יפות בשאר הארוחות - אז אין בעיה להמשיך עם ההנקה .
ההנקה מעולה
עד איזה גיל ? עד מתי שאת או היא תחליטו שמספיק
נסי לתת לה רק ארוחת בניים אחת בין הבוקר לצהרים
כך צריך להראות התפריט בקווים כללים:
תפריט כללי :
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)