פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת בן שנה
    שגית
    27/06/2010

לבני היקר מלאו שנה לפני מס' ימים, רציתי לשאול האם זה אומר שעכשיו מותר לו לאכול הכל? (בטח ו לא פיצוחים או דברים קטנים ומסוכנים) האם אפשר לתבל לו את האוכל (האם רצוי, בינתיים מסתדר יפה בלי), מה לגבי חלב רגיל, האם פשוט לתת לו או לנסות בהדרגה? מה לגבי מעדני חלב, לפני מס' חודשים התחלתי לתת לו יוגורט טבעי 3% שומן, ניסיתי לבדוק רכיבים של מעדנים אחרים בכולם יש תוספת סוכר או מייצבים למינהם (למשל בגמדים או דניאלה), באחד מהם אף היה מצויין E341! מה זה? האם אפשר לתת לו מהמעדנים האלה, הייתי רוצה קצת לגוון לו את היוגרט כי הוא מאוד אוהב אותו ואולי יאהב גם טעמים אחרים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת בן שנה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל שנה

נורית קליפר
    29/06/2010

הי שגית,
    בגיל שנה כבר אין הגבלה, יכול לאכול מכל המזונות וכמובן כפי שציינת זהירות ממזונות שיכולים לגרום לחנק.אפשר להגיש חלב ניגר, מומלץ כמות קטנה תחילה כדי לראות שמגיב טוב. לגבי מעדני חלב, מומלץ להציע יוגורטים לבנים לא ממותקים ואם את רוצה לגוון, את יכולה להמתיק עם פרי חתוך או מרוסק.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 9 חודשים
    ריקי
    27/06/2010

שלום,
    בתי בת 9 וחצי חודשים ושוקלת 7 ק"ג. (נולדה 2830) . השקילה האחרונה הייתה אתמול- בעקבות הגעה למיון
    והשקילה שקדמה לה בטיפת חלה בחודש אפריל הייתה זהה. כלומר במשך חודשיים היא לא עלתה במשקל.

הדבר מאוד מדאיג בנוסף לכך שלאחרונה כמות היציאות שלה היא בין 5ל-6 פעמים ביום
    והמטפלות שלה בגן טוענות שזה תקין

היא אוכלת 5 ארוחות ביום:
    6:30 השכמה - בקבוק סימלאק 180+ 2 כפות דייסה
    9:30 פירות מרוסקים+טחינה ופטיבר
    15:00- מרק ירקות+עוף
    18:30- יוגורט
    22:00- ארוחת לילה של סימילאק+ דייסה

עד לפני חודש היא הייתה אוכלת בסביבות 12:00 בבקבוק סימילאק- 150, אך לאחרונה היא מסרבת
    ולא דורשת אוכל עד השעה 15:00- שעה שבה היא מתעוררת משנת הצהריים בגן

שאלתי היא: האם כמות היציאות היא אכן תקינה או שמא זו הסיבה לכך שהיא לא עולה במשקל?
    האם התפריט הזה מספיק לה- ואם לא מה ניתן להוסיף?
    חשוב לי לציין שהיא לא מוכנה לאכול אוכל במרקם סמיך שאינו מרוסק והיא הגיבה במעין הקאה
    כאשר נתתי לה אוכל במרקם כזה..

אודה מאוד לעזרתכם, כי אני ממש מודאגת..

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 9 חודשים

הוספת תגובה

• אי עלייה במשקל

נורית קליפר
    29/06/2010

הי ריקי,
    מכיוון שמדובר בתינוקת שלא עלתה במשקל כבר חודשיים חשוב מאד לפנות לדיאטנית קופ"ח ולהרכיב תפריט עשיר בקלוריות.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אידוי עוף לתינוקות
    דרורה
    26/06/2010

האם זה בטוח מבחינת חידקים לאדות את העוף כשיטת בישול או שאידוי מתאים לירקות בלבד
    ואת העוף צריך לבשל במרק אודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    אידוי עוף לתינוקות

הוספת תגובה

• אידוי עוף

שלי
    02/07/2010

אודה על התיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אידוי עוף

נורית קליפר
    03/07/2010

הי דרורה,
    נראה לי שבסדר מכיוון שאידוי נעשה ברתיחה של מים כלומר 100 צלסיוס, וזוהי אמורה להיות טמפרטורה מספיק טובה לאידוי עוף, אבל.........אני לא בטוחה לגבי משך הזמן הרצוי כדי שהעוף יהיה מבושל היטב ומבחינה זו ייתכן שלבישול במרק יש יתרון מכיוון שככל שהבישול מתמשך העוף מתרכך בעוד באידוי, נדמה לי שככל שמשך זמן האידוי נמשך, העוף יכול להתייבש מעט.

מקווה שזה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל שלב 3
    חני
    26/06/2010

שלום,

התינוקת שלנו בת שנה וחודש, אנו שוקלים להעביר אותה לתמ"ל שלב 3. הופתענו לגלות שתמ"ל זה הינו בטעם וניל. האם יש סיבה הגיונית לכך למעט אולי הרצון של חברות התמ"ל ליצור תלות ולהקשות על תהליך הגמילה? האם האפשרות להמשיך עם שלב 2 עד גמילה כדאית או שיש בשלב 3 רכיבים נוספים (מלבד הוניל) אשר חיוניים להתפתחותה?

ברצוני לציין שהיא אוכלת גם אוכל מוצק אולם כמות התמ"ל היומית שהיא צורכת עדיין מהווה חלק ניכר בתזונה שלה.

תודה רבה,
    חני

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל שלב 3

הוספת תגובה

• תמ"ל שלב 3

נורית קליפר
    29/06/2010

הי חני,
    אין שום בעיה להמשיך להציע שלב 2. המרכיבים מאד דומים בין שלב 2 ל 3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה תמ"ל

יפעת
    30/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל= תרכובת מזון לתינוקות

מירה
    01/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות תמ"ל
    ליאת
    26/06/2010

שלום רב,

בני בן חודשיים, עד עתה אכל 120 מ"ל, כל 3-4 שעות במהלך היום ובלילה בין 5-6 שעות.
    על האריזה של המטרנה רשום שלפי משקלו הוא כבר צריך 180 מ"ל, איך נדע האם זה מספיק לו ה - 120 ? ראוי לציין שאנחנו מרגישים שאחרי 3 שעות הוא כבר מתחיל להיות רעב.
    האם לנסות להגדיל לו את הכמות או איך לדעת מתי כן ?

משקלו למעלה מ - 5 קילו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות תמ"ל

הוספת תגובה

• לכל תינוק

קרן
    27/06/2010

יש את הקיבולת שלו. גם כשניסיתי להגדיל את הכמות זה לא הלך... הבן שלי בן 6 חודשים עוד מעט 7 ואוכל 180 בקושי. הוא גדל ומתפתח יפה. את יכולה לנסות להגדיל את הכמות אבל אם זה לא ילך זה לא נורא. חשוב לשמור על הנוסחאה 120-150 מ"ל לקילו ליום. כלומר אם הוא שוקל 5 קילו המינימום נוזלים 600 מחולק על פני היום....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב- תינוק ששוקל 7.4 ואינו מוכן

אורית
    28/06/2010

לאכול יותר מ 700 מטרנה ליום? להשלים לו את החסר עם מים? (בן חצי שנה)
    התחלנו עכשיו מוצקים שקשה לי לכמת עדיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה- שאלת כמויות
    אורית
    26/06/2010

שלום,
    השבוע אני מתכננת לעבור מטעימות לארוחות
    האם אנו אמורים "לספור" את הכמויות ?
    אני הנקתי עד גיל 4.5 חודשים וכשעברנו לתמ"ל מלא שמנו לב כי הוא אוכל כ 600-700 מ"ל ליום בלבד ( כולל ארוחות לילה.. מתעורר פעמיים לאכול ) , הוא שקל 7 קילו , כרגע 7.4 - אמנם עלה במשקל אך ירד באחוזונים, ולפי מה שהבנו כמות זו נמוכה למשקלו והוא אמור לאכול 120-150 על כל קילו שלו.
    לכן אנו רוצים עדין לספור כמויות כדי לראות שהוא אוכל טוב (מעבר לעליה במשקל)
    1. איך אני אמורה לספור פירות - או מה הכמות הנורמלית ליום?
    2. כנ"ל מרק- מהי הכמות הנורמלית ליום ומה מנה ממוצעת אמורה לכלול.
    אני מתכוונת להכין אחת לשלושה ימים- כמה מים יש לשים על כמה ירקות ועוף ?( כלומר- מהן הפרופורציות.. בין הירקות למים כדי שנדע שמנה ממוצעת אכן מזינה ומכילה מספיק ירקות)
    3. האם לפי כמויות של תמ"ל שהוא אוכל כרגע יש מקום לבירור את חוסר תיאבון או להמתין עם המוצקים ולבדוק? אני מניחה שזה משפיע לו על השינה בלילה ולכן הוא קם ולא ישן שינה רצופה עד הבוקר
    תודה רבה מראש
    אורית

הוספת תגובה

• מקפיצה.. תודה !

אורית
    29/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי אורית
    אנסה לענות על כל שאלותיך
    1.
    בעקרון הכמויות ילכו ויגדלו . כשמנת פירות ירקות תגיע ל80-100 מ"ל זו כבר ארוחה . עד אז נסי להציע לו גם תמל אחרי הירקות פירות.
    2. רצוי שמנה תכיל כ40 גרם בשר וכמות של ירק אחד לפחות.
    3. תלוי בעקומות הגדילה ,בקשי הערכה מרופא הילדים או מאחות טיפת חלב והם ידריכו אותך אם יש צורך בברור נוסף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרית

אורית
    04/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקות
    יעל
    25/06/2010

שלום,

בני בן ארבעה חודשים רציתי לדעת מתי אפשר לתת לו מזון ועם איזה כדאי להתחיל? וגם מתי אפשר לתת מים?

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקות

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    29/06/2010

הי יעל,
    מגיל 4 חודשים אפשר להתחיל את שלב הטעימות. את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה/בקבוק שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב. עם התחלת מזון מוצק אפשר להציע מעט מים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים
    אמא
    25/06/2010

קודם כל רציתי להגיד המון תודה על הפורום המקסים למדתי המון
    רציתי לדעת האם מותר להוסיך אגוזים לתפריט והאם מותר לתת את כל הסוגים של הפירות רציתי לגוון לו קצת למשל מנגו אפרסק תותים היום הוא אוכל רק תפוח ואגס ובננה
    שאלה נוספת האם אפשר לתת במבה בגיל הזה והאם אפשר לתת לו ביצה כמו חביתה למשל ואיך מכינים לו?אני רוצה לציין שהוא אוכל רק דברים תחונים
    בן 10 חודשים
    התפריט היומי
    7-8 כשמתעורר בקבוק אופטימל 240 מ"ל
    10-11 מנת פירות
    13-14 מרק עם עוף\הודו ירקות כגון תפוח אדמה גזר בטטה דלעת קישואים פטרוזיליה סלרי אורז או אפונה או עדשים או איטריות של מטרנה
    16-17 בקבוק אופטימל 240 מ"ל
    19-20 ארוחת ערב גבינה לבנה 9% עם עגבניה מגורדת וחצי פרוסת לחם ולפעמים מגרדת גבינה צהובה לתוך בגבינה לבנה
    לפני השינה בקבוק אופטימל שלא מסיים אותו שותה רבע ונרדם
    רציתי לדעת האם התפריט בסדר לא יותר מדי ובמה אני יכולה לגוון קצת
    תודה מראש
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים

אמא
    27/06/2010

ממתינה לתגובה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

הי
    התפריט נראה בסדר גמור
    אין בעיה עם אגוזים כל עוד הם טחונים למרקם המתאים ולא בחתיכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אמא

שרית עטיה-שמואלי
    29/06/2010

הי
    קודם תודה על המחמאות , כיף לשמוע שהפורום עוזר .
    לגבי פירות - אין בעיה .אין הגבלה על סוג הפרי כל עוד המרקם מתאים
    במבה ? לא חובה . למה להתחיל בגיל כזה ? יהיו לו עוד הרבה שנים של חטיפים.
    זה בהחלט מיותר
    מקווה שעניתי לכל השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לגיל 10 חודשים

נורית קליפר
    29/06/2010

הי אמא,
    אגוזים טחונים בלבד ניתן להוסיף לתפריט שכן אגוזים שלמים יכולים לגרום לחנק. לגבי הפירות, את יכולה לשלב את כל הפירות שציינת ואחרים אך כמובן חשוב להגיש בהדרגה כל מזון חדש בנפרד למשך יומיים שלושה.
    לגבי הביצה - את יכולה לבשל ולטחון עם אבוקדו
    לגבי במבה - אין צורך, כדאי לחכות עד שילמד לבקש.....:)
    התפריט: את יכולה להוסיף ארוחת ביניים במקום הבקבוק ב 16:00 - יוגורט לדוגמה או גבינה לבנה עם פרי מגורד, ולהגיש בארוחת ערב את הביצה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית שהתחילה לאכול
    מיכל
    25/06/2010

היי לכולם,
    אני רוצה לשתף אתכם במשהו ...
    ביתנו בת 7 חודשים, סרבה עד היום לאכול פירות ירקות ועוף .
    כמעט והתייאשנו בעיקר לנוכח העובדה שהגדולה שלנו אכלה הכל והרבה ומכל הבא ליד מגיל צעיר ומוקדם מאוד.
    כל העצות הנהדרות מהפורומים שיושמו על ידנו וכל הסבלנות וההתמדה לא עזרה...

היום גילינו, שכנראה שהפיצי שלנו אוהבת את האוכל שלה חם יותר ממה שהגשנו לה עד היום (גם פירות).
    יש לציין כי הגדולה שלנו אכלה גם אוכל קריר יותר, ואני בטוחה שהייתה אוכלת אותו גם אם היה יוצא מהמקפיא!
    חיממנתי גם את התפוח ואת המרק הטחון חיממתי מעט יותר (לא חם מאוד כמובן)...
    וראו איזה פלא - הילדה טרפה הכל !!!
    מסקנה - הילדים שלנו לא יכולים לדבר ולאמר לנו מה הם אוהבים ואיך.
    אסור להתייאש וחייבים להמשיך ולנסות הכל, ובעיקר - לנסות דברים חדשים ולא להתקבע עם הנסיון הקודם שלנו ולפענח את הרצונות והצרכים של הצוציקים שלנו !
    איזה אושר :-)

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית שהתחילה לאכול

הוספת תגובה

• סרבנית בקבוק

רויטל כהן
    27/06/2010

וואו. איך אני שמחה בשבילך.... אני מתמודדת עם ביתי בת שלושה וחצי חודשים, סרבנית. עקשנית. ומאתגרת לבקבוק (מכל הסוגים..............) מה דעתך? מחר מסתיימת לי חופשת הלידה ואני כל היום בוכה!!!
    כייף לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף חלב
    אביגיל
    24/06/2010

שלום

האם ניתן לתת לתינוק ארוחה - חצי מהכמות מטרנה סנסטיב וחצי סימילאק אינשור באותו בקבוק?

אנחנו שואלים כי שמנו לב שהוא אוהב את הטעם של המטרנה אבל יש לו עצירות עם מטרנה.
    את הסימילאק הוא לא אוהב אך יותר קל לו לתת יציאה.

תודה
    אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלב

הוספת תגובה

• אביגיל

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

אין בעיה
    כל עוד מכינים את הפורמולה לפי הוראות ההכנה על הקופסא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת 9.5 חודשים
    e
    24/06/2010

שלום לכולם
    אשמח לדעת אם התפריט הנוכחי של בתי תקין ומותאם לגילה:
    6:30 : מטרנה+דייסה ( 200 מ"ל)
    9:30 - פירות+אבוקדו+ביסקוויט מעוך לתוך הפירות
    10:30 - בקבוק מטרנה (120 מ"ל)
    13:00 - מרק ירקות +עוף/קציצות ולעיתים עדשים או אורז/פירה/פסטה של מטרנה
    16-17:00 - גמדים/דניאלה
    20:00 - בקבוק מטרנה+דייסה ( 230 מ"ל)

לפעמים את הבקבוק של 10:30 מחליפה בביצה מקושקשת/קוטג' (בעיקר בשבת כשאני בבית)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט

בת-חן כהן
    27/06/2010

שלום
    התפריט מעולה רק אני לא ממש מבינה למה אחרי מנת הפירות את נותנת לה מטרנה כ"כ מהר אחרי פחות משעה, ולמה את מוסיפה דייסה בבוקר- האם היא בתת משקל?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה/ חמאת שומשום ושקדיה
    ori
    23/06/2010

שלום לכן,
    יש לי תינוקת בת 7 חודשים.
    בחודשים האחרונים חשפתי אותה למוצקים וכיום היא כבר אוכלת מנת פירות טחונים ומנת הודו עם ירקות אחרונים. למנת הפרי אני מוסיפה מדי יום כפית שקדיה.
    כמו כן, קניתי חמאת שומשום כדי שאוכל להכין , משקה שומשום.
    כעת מתברר לי ששקדיה ושומשום הם אלרגנים מאוד וכדאי לחשוף רק אחרי גיל10 חודשים ואפילו אחרי שנה.

האם גרמתי לבתי נזק כלשהו בהוספת כפית שקדיה כל יום?
    האם נכון הדבר שהשקדיה ושומשום מזיקים ואלרגנים ואסור לחשוף , אלא רק לקראת גיל שנה?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טחינה/ חמאת שומשום ושקדיה

הוספת תגובה

• אלרגנים

בת-חן כהן
    27/06/2010

באופן כללי מה שכתבת נכון
    אך אם ביתך לא פיתחה תגובה אלרגית אז היא פשוט לא אלרגית לזה ולא נגרם כל נזק
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודש
    צופקה
    23/06/2010

שלום רב ותודה
    הקטן שלי עוד מעט בן שנה ואני חושבת להפסיק להניק. רציתי לתאר את התפריט היומי כדי לקבל אישור לגבי הפסקת הנקה ללא צורך בתחליף חלב....

אז ככה...

כרגע, התעוררות הנקה.

בוקר- חביתה, עגבנייה וזיתים , אבוקדו+ 10 טיפות ברזל (מכיוון שהיה מעט חסר לו בבדיקת הדם).
    לא נותנת לחם בבוקר כי אחר כך אינו רעב בצהריים.

צהריים- 3 כפות פחממות (אורז, פטיטים, פסטה), 2 קציצות בקר/עוף. לא תמיד מוכן לאכול את הבשר.ובכלל לפעמים עושה בעיות עם ארוחת הצהריים דווקא.לא אוהב קטניות וגם לא טחינה.

כרגע צהריים הנקה.

ארוחת ארבע- שני פירות.

לקראת ערב- עוד פרי, , תמר, צימוקים.לפעמים יוגורט.

ערב- שתי פרוסות עם קוטג', +לביבה וחצי של ירקות (מקמח מלא אפוי בתנור, כל 3 ימים ירק אחר).

כרגע לפני שינה הנקה.

האם התפריט מספק, למרות שאינו תמיד אוכל טוב את הארוחה הבשרית? האם כשאפסיק הנקה רצוי לתת יותר מוצרי חלב ממה שמקבל עכשיו?

תודה רבה על הסבלנות והזמן
    האמא הדואגת....

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודש

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

בת-חן כהן
    27/06/2010

שלום
    לפי דעתי התפריט מספיק
    אבל ישנם פרמטרים נוספים לבדוק זאת
    אם הוא יהיה רעב
    אם הוא לא יעלה מספיק במשקל
    אם יהיה לא רגוע או יבקש יותר
    תביני לבד שיש להגדיל כמויות
    מה שכן- תיתני לו יותר לשתות כי ההנקה מהווה תחליף לשתייה

כל הכבוד על ההנקה עד גיל כזה
    המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת מזון
    מירה
    23/06/2010

היי,
    התאומים שלי בני 6 חודשים-
    1. הם התנסו ברוב סוגי המזון ואני מתחילה לתת להם ארוחות שלמות של מוצקים. אני מקפידה להכין להם מזון בריא ומזין בכמות שתספיק ל-4 ימים - שומרת במקרר מנה אחת ליום אחרי ואת השאר מקפיאה. האם זה פוגע באיכות ובויטמינים שבמזון?? פשוט זה גוזל ממני הרבה זמן להכין גם מרקים וגם מחיות פירות וכך אני חוסכת זמן יקר..
    2. בשלב הטעימות התחלתי לתת להם בהתחלה גזר ל-3 ימים ואחר כך הוספתי לגזר תפוח אדמה וחיכיתי שאין תגובה ואז הוספתי למרק עוד סוג אחר וכך הלאה.. האם זה בסדר או שעדיף שהם יטעמו כל סוג לחוד כדי שיתרגלו לטעם של כל סוג???
    3. מתי אפשר להגיש להם מהארוחות המשפחתיות שלנו??

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת מזון

הוספת תגובה

• אנחנו באותו שלב ...

שרה
    24/06/2010

הי,
    טוב ששאלת עוד שבוע הקטנה בת 6 חודשים ואני מוצאת את עצמי כל יום מאדה פירות וירקות - גג ליומיים ושומרת במקרר... די מתיש. מוצאת את עצמי לפעמים עושה רק פירות / ירק כי זה גוזל זמן ואני מתעצלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת מזון

נורית קליפר
    29/06/2010

הי מירה,
    1. אין בעיה להקפיא, הטריות נשמרת הכי אם מקפיאים מיד לאחר שהמזון המבושל התקרר.
    2. כמובן שלהגיש כל ירק בנפרד נותן הזדמנות לבנך ללמוד את מגוון הטעמים השונים שיש ובכך עדיף.
    3. כל עוד המזון המוגש הוא במרקם המתאים להם והם כבר טעמו את המרכיבים שבאוכל, אין בעיה לאכול. כמובן שחשוב להקפיד שהמזונות לא יכללו מוצרי חלב (עד גיל 9 חודשים), חלב ניגר או דבש (עד גיל שנה).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקומת גדילה
    ריקי
    23/06/2010

ביתי נולדה פגית בשבוע 33 פלוס 4 ימים, במשקל 2.464 ק"ג.
    כיום בגיל 4 חודשים שוקלת כ-6 ק"ג. ניזונה מסימילאק נאושור (מיוחד לפגים), כ-1000 עד 1200 מ"ל ליממה.
    התפתחותה תקינה, והיא חיונית וחייכנית.
    מספר שאלות לי:
    האם משקלה עודף? האם, בהתאמה, להגביל את צריכת המזון שלה (מאחר וזה קצת יותר מ-150 מ"ל לק"ג ליממה)?
    האם ניתן לעבור לסימילאק רגיל?
    תודה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    עקומת גדילה

הוספת תגובה

• תזונת פגים

בת-חן כהן
    27/06/2010

הי ריקי
    לגבי תזונת פגים אני מעבירה את הטיפול לרופא שיכול לקבוע שהיא עשתה את השלמת הגדילה שלה ויכולה לעבור לתזונה לתינוקות רגילים

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה