מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שא דחופהמירב04/07/2010
שלום
האם זה תקין שתינוק בן 8 ח' מתעורר 3-5 פ' בלילה ואוכל בכל פעם 120 מל מטרנה האם יש לסדר זאת אחרת האם זה מצביע על תזונת יום לקויה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בלילה
נורית קליפר05/07/2010הי מירב,
אין ממש חוקים......אבל נשמע לי שאוכל הרבה בלילה, לא ציינת כיצד אוכל במשך היום, תוסיפי פרטים ואוכל להגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבקטיה04/07/2010
שלום,
בתי בת 8 וחצי חודשים.
מאיזה גיל מותר לתת מוצרי חלב - מעדנים? האם בתחילת חודש תשיעי - כלומר עוד שבועיים?
שאלה נוספת,
כיצד אדע שהיא מוכנה לאוכל אצבעות - כרגע כבר אוכלת עוגייה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב ואוכל אצבעות
נורית קליפר05/07/2010הי קטיה,
מוצרי חלב ניתן להגיש מגיל 9 חודשים. לגבי אוכל אצבעות, את יכולה פשוט לנסות ולהגיש, פיסות דקות ורכות של פרי או לחם או פסטה לתינוקות ולראות כיצד מתמודדת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות ראשונותקרן04/07/2010
כיצד יש להאכיל את התינוק טעימות ראשונות, כשהוא יושב עליי? ומה צריך לעשות לאחר שהוא סיים את הטעימה, האם אפשר להשכיב אותו במיטה לשחק? אני מאכילה באמצעות הידים ובאמצעות כפית מפלסטיק. התחלתי עם בננה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
קרן08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות
נורית קליפר09/07/2010הי קרן,
בעקרון הטעימות הן 1-2 כפיות עד פעמיים ביום, ואת יכולה גם להגיש את הטעימות עם האצבע שלך. את יכולה להגיש כשיושב עליך או בכסא במנח המתאים. תחכי מספר דקות אחרי ואז את יכולה להשכיב במיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמר החלב...רויטל כהן04/07/2010
שלום, ביתי בת שלושה וחצי חודשים יונקת ועד עכשו עלתה די יפה במשקל, עד לפני כשבוע וחצי היא היתה יונקת כל שעה- שעה וחצי... ובבוקר הייתי קמה גדושה בחלב עד כדי שאיבות של 200 סיסי בכל בוקר. בשבוע וחצי האחרון היא התחילה לפתוח רווחים של שלוש שעות בין הנקה להנקה, ואני מרגישה שהחלב שלי הצטמצם לגמרי.... החזה פחות גדוש, בבוקר אני קמה ללא גודש ומנסה לשאוב יוצא לי בקושי 40 סיסי. גם במהלך היום אני מנסה לשאוב ופשוט לא יוצא כלום. יכול להיות שפתאום התרוקנתי ככה? התחושה שלי שהמרווחים "דפקו" לי את תפוקת החלב. איך מייצרים חלב בחזרה? בבקשה אשמח לייעוץ. אני מורה שיצאה לחופש הגדול וחבל לי לפספס חודשיים של הנקה מלאה, שאני יכולה לנצל לקטנה....תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם
נורית קליפר05/07/2010הי רויטל,
בעקרון, ככל שמניקים יותר, כך מיוצר יותר חלב, כך שאפשר לשלב גם שאיבה ובכך להגדיל את כמות החלב, אבל נראה לי שאת העצה הכי מקצועית בנושא תקבלי מיועצת הנקה, כך שממליצה לך להפנות את השאלה ליועצת בתחום.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף במרקבלהה גולדברום04/07/2010
שלום לכן,
בתי עוד מעט בת 6 חודשים ואני רוצה לשים לה עוף במרק .
1. איזה סוג של עוף להתחיל ? הודו? כנפי עוף?
2.איך לבשל את העוף ? כמה פעמים צריך להרתיח?
3,האם להרתיח את העוף עם הירקות או לחוד?
מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עוף
שרית עטיה-שמואלי05/07/2010שלום
מומלץ להכין את המרק עם שווארמה הודו אדום או בקר הם עשירים יותר בברזל לעומת העוף
לבשלם בתוך המרק יחד עם הירקות
מצרפת מתכון
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מזון לתינוקתתהילה04/07/2010
בתי בת החודשיים אוכלת כבר כחודש נוטרמיגן וזאת בהמלצת רופאת הילדים לאחר שפניתי אליה בעקבות אי שקט של הילדה וכאבי בטן איומים עד כדי כך שלא הייתה מסוגלת לאכול בנחת.
בנוסף היציאות שלה היו בדומה לקוטג' (סליחה על התיאור...)-הרופאה טענה שהאוכל לא מתעכל כראוי.
על כן הוחלפה הכלכלה מסימילאק לנוטרמיגן.יש לציין שעדיין היציאות לרב אותו הדבר...
אני מאוד מודאגת מהנוטרמיגן- מבחינת הרכיבים, הויטמינים וכו'.
בעלי ואני ניסינו לשוב לסימילאק והאכלנו אותה 120 cc. אחרי שלוש שעות הילדה התחילה להקיא בלי סוף במשך כל היום והיציאות שלה היו חומות.
האם היא אלרגית לחלב..? הרי אכלה עד גיל חודש סימילאק. יכול להיות שבגלל שהנוטרמיגן קל לעיכול היא לא מסוגלת לקבל את הסימילאק?
איך אפשר לחזור לסימילאק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן/סימילאק
נורית קליפר05/07/2010הי תהילה,
קשה לי לדעת מנתונים אלו, אך נשמע שישנה איזהשהי אי סבילות/אלרגיה לחלב. מומלץ להמשיך מעקב אצל הרופאה המטפלת אשר תוכל להנחות אותכם לגבי בחירת התמ"ל הנכון. כרגע נראה שסימילאק לא מתאים, אך זה דבר שעלול להשתנות בהמשך, באישור רופא כמובן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה שעות להניק??חנה04/07/2010
שלום!
מקובלת עלי הגישה של הנקה כל פעם שהתינוק רוצה אבל לאחרונה החלה בתי המקסימה, בת חודשיים וחצי, לאכול 5-6 הנקות ביום. כל 3-4 שעות בערך...
6 היא כבר עושה מזה שבועיים אבל עכשיו היא התחילה לרדת ל-5 וזה נראה לי מעט מדי...
היא ישנה לילה שלם כבר מגיל 3 שבועות וכרגע אני מעירה אותה ב11.30 בלילה כדי לתת לה ארוחה אחרונה ושישית.
האם זה תקין?
היא לא צריכה לאכול יותר??
לציין שהיא עושה קקי ופיפי כמו שצריך ועולה יפה במשקל.
יש אולי איזושהי טבלה שאפשר לראות בה כמה תינוק צריך לאכול? או איזה קישור למאמר בנושא.. חיפשתי די הרבה ולא ממש מצאתי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מוסמכת אבל..
נועה04/07/2010לפי מה שנאמר לי, ניתן לשאוב ולראות כמה יוצא לך בכל פעם
ותדעי פחות או יותר בהנקה אחת מה התנובה ותוכלי לחשב את הכמות היומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק...
חנה04/07/2010הנקה מאוד שונה משאיבה...
יש הבדל בהפרשת הורמונים וכו' לכן הכמויות שיוצאות בהנקה ובשאיבה שונות... אני לא מדברת על כמויות אלא על מס' ארוחות ביום, ידוע גם שחלב אם מתעכל תוך שעתיים-שלוש, בגלל זה הכמות חשובה אבל לא כמו זמני הארוחות...
לכן שאלתי אם יש איזשהו מאמר בנושא שיעזור לי...
כרגע אני מתלבטת אם להעיק אותה בלילה לארוחה השישית.. נראה לי יותר מדי זמן לא לאכול, מתשע בערב עד שש-שבע בבוקר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידוי עוף לתינוקותשלי03/07/2010
מה עדיף אידוי עוף או הודו או בישול במרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אידוי או בישול
נורית קליפר03/07/2010הי שלי,
לפי דעתי בבישול העוף מתרכך יותר בעוד באידוי הוא יכול להתייבש מעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בת שנה ו 7 אוהבת חטיפיםשירן03/07/2010
הבת שלי במשך השבוע בגן -כך שאין לי מדד לארוחות החמות שהיא אוכלת מלבד מה שהגננת מספרת ,
אך בשישי שבת היא פשוט נמנעת מלאכול ארוחת צהריים חמה + ארוחת ערב סדר היום שלה בשישי שבת הוא בעיקר חטיף , מעדן ... ולא באמת ארוחה ( עם הגבלה שלי ) .
מה לעשות במצב כזה בעת ארוחת ערב ביום שישי היא לא מעוניינת לאכול את האוכל אך עם היה במבה בטוח שהיתה מעוניינת בו לכן בשישי האחרון היא פשוט לא אכלה את הארוחת הערב( לאחר נסיונות מרובים ) וכך הלכה לישון , האם בגיל כזה צריך להסביר לה שחייב לאכול ארוחה בריאה ומסודרת ובמידה ותאכל נאפשר לה חטיף מאוחר יותר????
צריכה עזרה בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה חטיפים
נורית קליפר05/07/2010הי קרן,
את יכולה בהחלט להסביר לה למה חשוב לאכול, לדוגמה שהירקות והעוף יעזרו לה לשחק יותר טוב או כל דבר אחר שיגע ללבה.........חוץ מזה, כמה שנשמע מוזר, אצלי זה עבד......את יכולה להגיש לה את ארוחת הערב ולשים מעט מאד במבה בצלחת האוכל (אפילו כ 4 חתיכות) בהתחלה היא רק תאכל את הבמבה אבל אחרי מספר ארוחות סביר שתטעם גם משאר המזונות על הצלחת, במקרה הזה ייתכן- עם החטיף בא התאבון.......חשוב מאד שתבוא לשבת יחד עם כולם בארוחה, אפילו אם זה רק מספר דקות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת תת משקלאורית03/07/2010
שלום,
בתי בת חמישה וחצי חודשים אוכלת סימלאק ושתי ארוחות של פירות ומרק אך בכמויות קטנות.
שוקלת 5.850 קילו.
אוכל בנוסף פעם ביום דייסת קורונפלור אך עולה מעט מאוד במשקל.
מה עוד ניתן להוסיף על מנת לעלות במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל
נורית קליפר03/07/2010הי אורית,
בגלל שציינת שבתך עולה מעט במשקל, מאד ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי ולהנחות על מגוון הדרכים שבהן ניתו להעשיר קלורית את הארוחות. כך תוכלי גם לעשות מעקב מסודר של קצב העלייה במשקל
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנת תינוק בן חצי שנההילי אדם02/07/2010
שלום רב!
יש לי כמה שאלות ותודה מראש על ההתייחסות (-:
1. בני בן חצי שנה ניזון עד עכשיו רק מחלב אם שאוב (לא הצלחתי להניק) פרט לטעימות בהדרגה.
לאחרונה התחלתי להגדיל את כמות הפרי שנתתי לו בבוקר - לא למנה שלמה אך יותר מטעימות. כמות זו גרמה לו לדלג על ארוחה של חלב שאוב או לאכול הרבה פחות. לפי מיטב הבנתי אין זה אמור להחליף ארוחה ולא שווה לה מבחינת ערכה התזונתי. מה עלי לעשות? אני מעוניינת להתחיל עם ארוחה שניה אך חוששת מכך. האם "לוותר" על ארוחת חלב אחת?
2. לאחרונה סובל מעצירות. ניסיתי עיסוי בטן, אמבטיה,, עגבנייה עם שמן זית ועוד. האם תוספת הברזל היא הגורם לכך? או פרי\ דייסה שאני נותנת לו? האם חוסר התאבון נובע מהעצירות?
(עצירות - יציאה פעם ב3-4 ימים מלווה בכאב ובבכי, בתחילה יציאה קשה ואח"כ רכה)
3. מה הם "דגניים לתינוקות"?
קראתי בפורום זה ובמקומות אחרים אך עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה לשאלות הנ"ל, אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי.
יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי....
הילי אדם06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה 6 חודשים
נורית קליפר09/07/2010הי הילי,
ראשית, אני מתנצלת שדלגנו, מאד קל לפספס שאלות, אנו משתדלות לענות על כמה שיותר, אז שוב סליחה.
תשובות לשאלותייך:
1. בעקרון בין גיל חצי שנה לשנה, מגישים מגוון רחב של מזונות בהדרגה והמטרה היא לקראת גיל שנה לאכול משולחן האוכל המשפחתי. זה נכון שמנת פרי לא משתווה לכל הערכים התזונתיים שבחלב אם אך ככל שמגישים מגוון רחב של קבוצות מזון: פירות, ירקות, חלבונים, פחמימות, שומנים וכדו, כך התפריט הופך להיות מזין ובעל ערכים תזונתיים רבים. כמובן שמתחילים עם מזון מוצק, כמות החלב יורדת בהדרגה אך היא, ביחד עם הגשת המזון המוצק, עדיין מספקת את הערכים התזונתיים הדרושים לבנך.
2. ייתכן, שהגשת המזון המוצק וזמן ההסתגלות של מערכת העיכול הצעירה גורמת לעצירות, גם ברזל יכול לגרום לעצירות. בשני המקרים, בדר"כ מסתדר תוך מספר ימים. את יכולה לשפוך מים רותחים על שזיפים מיובשים ולתת לו לשתות את המים שהתקררו. במידה ולא עובר תוך מספר ימים, ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.
3. את מתכוונת למוצרים ספציפיים לתינוקות.? או פשוט רוצה לדעת איזה דגנים להגיש לתינוקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמותיעל02/07/2010
יש לי תינוקת בת חודש וחצי שנולדה במשקל 4ק"ג שכל הזמן אכלה בן100cc ל-120cc כל 3שעות לערך בשבוע האחרון ירדה בחצי מהכמות כ-60cc בהפרשים של שעה עד שעה וחצי בין ארוחה לארוחה אוכלת סימלאק רציתי לדעת מה הסיבה לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות
נורית קליפר03/07/2010הי יעל,
קשה לדעת מה הסיבה, אך ירידה בכמויות האכילה היא שכיחה וייתכן שתוך מספר ימים תחזור לכמויות הרגילות, הדבר החשוב הוא שממשיכה להעלות במשקל באופן עקבי, ואם כן, אין שום סיבה לדאגה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת מרק ירקותאביטל02/07/2010
אני מכינה לבתי הקטנה מרק ירקות עם עוף,
יש לי 4 שאלות:
1. האם עדיף לרסק לפני או אחרי ההקפאה?
2. איך הכי כדאי להפשיר בכדי לשמר את הערך התזונתי?
3. יש לי מקפיא שעושה הקפאה מהירה ל-32-. האם זה עדיף על מקפיא רגיל מבחינה תזונתית? או שזה לא משנה?
4. האם כדאי לי להוסיף לה גם אורז למרק? או להשאיר רק ירקות ועוף (הירקות כולל גם תפוח אדמה ובארוחות האחרות היא מקבלת דייסה, מחית פירות, רסק ירקות טריים וסימילאק)
תודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת מרק
נורית קליפר03/07/2010הי אביטל,
1. זה לא משנה
2. חשוב להפשיר במקרר לא מבחינת הערך התזונתי אלא יותר בכדי להבטיח שהמרק נמצא בטמפרטורה בטוחה שלא תתאפשר בו צמיחה של בקטריות למיניהן.
3. לא ממש משנה
4. אפשר להוסיף אורז, אמנם תפוח האדמה מייצג את קבוצת הפחמימות אבל אורז יכול להיות גיוון נחמד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אכילהשרונה01/07/2010
בתי פגית נולדה בשבוע 32 ו-5 ימים מסרבת לאכול ,אוכלת מקסימום 60cc , לא אוהבת לאכול מרק או מוצק אחר ,מה אני אמורה לעשות?כמובן שירדה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אכילה
נורית קליפר03/07/2010הי שרונה,
ממליצה לפנות במהרה לדיאטנית קופ"ח, יש הרבה דברים שניתן לעשות ומאד חשוב לטפל כמה שיותר מהר בתינוקת שיורדת במשקל.
המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגים תאומיםתומר01/07/2010
שלום אני אב לשני תאומים בן ןבת שנולדו בשבוע 33 במשקל של 1800כיום הםבני 10 חודשיםכורנולגי הבן אוכל טוב יותר ומשקלו 9 ק"ג לבת קשה יותר עם האכילה והיא מגרדת את אזור 7 ק"ג אבל פעילה מאוד התפריט שלהם : 6.30 תמ"ל 180 (הבת אוכלת בערך 100 cc)
9.00 פירות. 12.00 ירקות .13.30 אוכל מבושל (לא הרבה רק בשביל הטעם) 3.30 מעדן 5.30 דייסה 20.30 תמ"ל
הבת אוכלת הכןל אבל קצת
1. האם משקלה תקין?
2.באיזה מאכלים יש יותר קלוריות
3. איך גורמים לה לאכול יותר
בתןדה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגים תאומים
נורית קליפר03/07/2010הי תומר,
1. חשוב להסתכל על מספר נתונים שכוללים את משקל הלידה וקצב עלייתה במשקל, התפתחותה וכו' ולכן אי אפשר להגיד על משקל אם הוא תקין או לא, מכיוון שאפילו אם היא מתחת לאחוזון, היא עדיין עולה במשקל. חשוב פשוט להמשיך ולעקוב אחר משקלה.
2. מזונות עם שומן כמו אבוקדו, טחינה גולמית, שקדיה, מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים. כדאי לשלב מזונות אלה בארוחות המוגשות. לדוגמה - שקדיה/טחינה/או אבוקדו עם פירות הבוקר. הוספת שמן זית או חמאה לירקות.
3. קשה לגרום לילד לאכול יותר....אך חשוב להגיש ארוחות עם מזונות שעשירים בקלוריות בזמנים קבועים ובכך תדע שאתה עושה את המקסימום בשביל לגרום לבתך לאכול מגוון מזונות ולעלות במשקל.
אגב בהסתכלות על התפריט - יש סיבה שבגללה יש הפרדה בין הירקות לאוכל המבושל בצהריים? ייתכן שכדאי להגיש אותם ביחד ואפילו לתת בקבוק לפני שנת הצהריים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)