פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• SNAPPING HIP
    שלומית
    19/12/2013

שלום,
    אני בת 24 לא פעילה ספורטיבית באופן אינטנסיבי. לפני כחודש אובחן אצלי SNAPPING HIP של ILIOPSOAS .
    רציתי לדעת האם הפגיעה הזו הפיכה? בינתיים יש לי כאבים די חזקים בעיקר בכיפוף וישור הירך...
    כמו"כ אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    SNAPPING HIP

הוספת תגובה

• SNAPPING HIP - תגובה

רוית למפל
    20/12/2013

שולמית בוקר טוב,
    כל פציעה יכולה להיות הפיכה, השאלה כמה זמן את סוחבת אותה וכמה זמן לקח לה להיווצר . כל מקרה לגופו .
    עקרונית צריך לערוך לך בדיקה מקיפה של טווחי תנועה + רקע רפואי + רקע על פעילותך היום ובעבר ומשם לצאת לתוכנית פעולה בשביל : לאזן את הגוף מחדש, לשחרר את השרירים שמכווצים מידי והמתוחים - להחזיר לטווחי תנועה תקינים וע"י כך להיפרד מהכאבים.
    את יכולה לפנות לכל איש מקצוע אשר עובד עם טריגר פוינטס ופאשיה, את מוזמנת גם להגיע לאבחון וייעוץ אצלי ו/או אצל ד"ר בכר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחת שריר הירך בריצה, ילד בן 12
    יקי
    18/12/2013

שלום רב. בני אוהב לרוץ ולשחק כדורגל ועושה זאת היטב בדרך כלל. לפני כשלושה שבועות בעת מרוץ, לאחר קילומטר וחצי לערך, הוא הרגיש כאב חד בירך ימין ולא יכול היה להמשיך.
    מאז הוא עדיין מרגיש כאב בעת הפעלת לחץ, וטרם חזר לריצה ולמשחק. לעתים גם בהליכה הוא מעט צולע (בהתחלה יותר, עכשיו פחות).
    בבדיקת רופא מיד לאחר המתיחה נאמר לו שזה אמור לעבור מעצמו.
    האם כדאי לאתגר את השרירים ולדחוף אותו לפעילות או לעודד מנוחה כמה שיותר?

רוב תודות

הוספת תגובה

• מתיחת שריר הירך בריצה, ילד בן 12 - תגובה

רוית למפל
    19/12/2013

מתיחה לצד כאב ממושך מחייבת בדיקה קצת יותר רצינית מהסתכלות רופא. ממליצה לדרוש אולטרסאונד ו/או MRI ובנוסף חייב במנוחה עד לבירור הבעיה .
    ייתכן ומדובר רק בשרירים ורקמות רכות ואז כל שיש לעשות זה רק להחזירו לאיזון וטווחי תנועה מלאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בא וחולף
    אורן
    18/12/2013

שלום רב מזה מספר חודשים, אני חווה תופעה מוזרה:
    כאב חד מופיע בחלק החיצוני של הישבן הימני, בדרך-כלל מלווה גם בתחושת דקירה חדה בחלק הפנימי של הישבן.
    הכאב מופיע ללא סיבה במצב מנוחה וחולף לאחר זמן קצר, אך באותן שניות הוא כואב מאד.
    אני עושה ספורט באופן קבוע, ריצה + משקולות.
    לא מצליח למצוא "חוקיות" כלשהי בכאב, יכול לא להופיע כלל במשך זמן רב ולצד זאת לפעמים מופיע פעם ביום-יומיים.
    הסימפטומים על כל פנים הם קבועים- כפי שציינתי.
    יש כיוון? אני לא יודע אם יש טעם ללכת לרופא (או לאיזה סוג רופא אני צריך?) מפני שלעיתים יכול לעבור גם חודש בלי שארגיש בכך, מצד שני מעת לעת זה חוזר...
    כיוון??...

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בא וחולף

הוספת תגובה

• כאב חד בא וחולף - תגובה

רוית למפל
    19/12/2013

תחושות הכאב הן משתנות מאדם לאדם. אחד ירגיש דקירה והאחר יכול להרגיש שריפה . הכאב הוא איתות של הגוף שישנה איזושהי בעיה .
    הכאב יכול להצביע על בעיה סימפטומטית בשרירי הירך-ישבן ו/או הקרנה שמגיעה מאזור אחר כמו חוליות הגב התחתון.
    תנסה לשים לב האם זה מגיע אחרי פעילות אירובית יותר או לאחר סקווטים ועבודת רגליים . בכל אופן ממליצה לך לגשת לאבחן את הבעיה .
    המשך יום נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון והתייעצות

אורן
    25/12/2013

ובכן, מאחר והכאב החריף הלכתי לרופא, הוא נתן לי מרשם לכדורי ארקוקסיה 90 מ"ג והמליץ על חימום המקום.
    לאחר מספר ימים בהם נטלתי את הכדור לא חל כל שינוי והכאב אף הלך והחריף במיוחד בשתי תנועות ספציפיות).
    קניתי כרית חימום פשוטה בניו-פארם (כזאת שמכניסים למיקרו לדקה וחצי). כבר אחרי הפעם הראשונה שהנחתי אותה הרגשתי שיפור משמעותי, כעבור מספר שעות שוב חיממתי והנחתי והכאב היה כלא היה! כבר יממה אני "נקי" מכאב.
    האם יתכן שהארקוקסיה היה טיפול לא מתאים, איך זה שהחימום הפשוט השפיע בצורה כל-כך יעילה איפה שהתרופה לא עזרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון והתייעצות - תגובה

רוית למפל
    29/12/2013

היי אורן,
    סליחה על התשובה המאוחרת, לא הבחנתי בהודעה שלך.
    חימום מרפה את סיבי השריר, ובכך הם אלסטים יותר וישנה זרימת דם גדולה יותר.
    יש הרבה כדורים אנטי דלקתיים, על כל אחד יש משהו שעובד יותר ומשהו שפחות .
    בכל אופן ככל הנראה הבעיה שהיתה שם היא בכיווץ חזק של השריר שהיה צורך בהרפייתו.

כל עוד אתה מרגיש טוב, אני מאושרת.
    אם יהיו שינויים נשמח להתעדכן.

רפואה שלמה ובהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר כריתת מיניסקוס - כדורגלן
    דור
    08/12/2013

אני כ4 שבועות לאחר ניתוח כריתת 40% מהמיניסקוס הלטרלי.
    אני מבצע פיזיותרפיה אינטנסיבית 3-4 בשבוע, בנוסף מתרגל בחדר הכושר. (כלומר שיקום מקצועי ברמה גבוה)
    הגעתי לשלב שהשרירים במצב טוב ביחס לזמן, אני מבצע ניתורים, ריצה, ריצה אחורה, ריצה צידית, ריצה בעלייה.
    כל אלו מתבצעים ללא כאבים.

ישנה תנועה כאשר הרגל ישרה במצב רפוי ומסתובבת כלפי פנים, אז אני מרגיש כאב בצד החיצוני של הברך(היכן שהמיניסקוס נותח).
    הכאב הזה מטריד אותי כי ציפיתי שלא יהיו כאבים במיניסקוס לאחר הזמן הזה שחלף, האם זה תקין? ותוך כמה זמן אמורים לחלוף הכאבים?

מדובר בשחקן מקצועי, אשר מעוניין לחזור למגרשים ולפעילות מלאה בזמן הקצר ביותר.

*יש לציין שבזמן פעילות אני לא מרגיש כאב דומה.

הוספת תגובה

• שיקום לאחר כריתת מיניסקוס - כדורגלן - תגובה

רוית למפל
    18/12/2013

כאב הוא סובייקטיבי. יש מצב סביר מאוד שחיזקת את השריריפ אחרי הניתוח כשבעצם יש רקמה צלקתית והידבקויות שקודם לכן היה צריך לטפל בהן לשחרר ואז למנוע פיצוי של הגוף, ככל הנראה כמו שקרה לך .
    כך בחשבון ש4 שבועות זה לא הרבה זמן.
    ממליצה לך דווקא להוריד עומסים מהברך כרגע לגמריי, לפנות לטיפולים לשחרור טווחי תנועה ורק אחכ לחזור לבנות עומסים בצורה מאוזנת ונכונה.
    אם אתה רוצה לחזור לשחק תשקיע בשיקום ובמנוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עז בקרסול אחרי משחק כדורגל
    כפיר
    08/12/2013

שלום רב, כבר מספר שבועות שיש לי כאב עז בקרסול שמאל עם נפיחות קטנה.כול זה התחיל בעקבות משחקי כדורגל. בשבוע האחרון שהתחלתי למרוח וולטרן על המקום ואכן זה הקל על הכאב אך אתמול חזרתי לשחק והרגשתי את הכאב במשחק ולאחר מכן הכאב החמיר מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• כאב עז בקרסול אחרי משחק כדורגל - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    08/12/2013

שלום כפיר
    חשוב לבדוק את הרקסול שלך על מנת להעריך מה ניזוק ומה חומרת הנזק. אני מציע לך לא לשחק כדורגל עד לבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה במפשעה שלא עוברת
    מיקי
    04/12/2013

שלום,

אני בן 35 ולפני כ3 חודשים מתחתי את המפשעה במהלך משחק כדורגל בעקבות שינוי מהירות פתאומי. חשוב לי לציין שזו פעם 2 שאני נפצע במקום הזה, פעם קודמת הייתה לפני שנתיים ואז הפציעה גם הייתה מלווה בכאב קרוב לחודש עד שטיפלו בי עם חשמל (רק חשמל) ויצאתי מזה.

הפעם הפציעה שונה, והכאב מופיע רק בעת שאני מפעיל את האיזור בצורה מאומצת. נכון לכרגע, עברו 3 חודשים ואני לא יכול לרוץ בכלל, רק ללכת.

נתנו לי תרגילי פיזיותרפיה ואמרו לי שזה "רק" מתיחה ולא קרע (למרות שלא שלחו אותי לMRI, רק לאולטראסאונד). התרגילים עוזרים מצד אחד אבל לא עוזרים מצד שני - כשאני עושה את התרגילים שנתנו לי (סקוואטים עם גומיות, חיזוק מרחיקים, hamstrings ואגן) אני כן מרגיש טיפה הקלה. מצד שני, אם "בטעות" אני מפעיל שוב את הגיד הפגוע.. גם אם בטעות.. אז שוב אני מרגיש כאב ושוב אני צריך לנוח יומיים עד שזה עובר, וזה ממש מתסכל. וכבר אני "נח" בצורה הזו קרוב ל3 חודשים ולא מרגיש שום שיפור במצב.

כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה במפשעה שלא עוברת

הוספת תגובה

• מתיחה במפשעה שלא עוברת - תגובה

רוית למפל
    04/12/2013

בוקר טוב מיקי,
    כנראה שלא רק מתחת, אלא עשית נזק קצת יותר משמעותי .
    האם עשית אולטרסאונד לאזור ו/או בדיקות הדמיה כלשהן ?
    לפי דבריך יכול להיות שם נזק למספר שרירים כשהבולט מהם הוא מותן כסל (iliopsoas) .
    1. גש לבדיקות הדמיה כדי לוודא מה בדיוק הנזק .
    2. לאחר מכן אתה מוזמן להגיע עם התשובות לאבחון תנועה
    3. לאחר שני השלבים למעלה נוכל להיות חכמים יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשו לי רנטגן ואולטראסאונד

מיקי
    04/12/2013

שאחרי זה אמרו לי שאין לי כלום.. למרות שהבנתי שבאולטראסאונד לא רואים כלום. (אני מטפל בזה כרגע דרך הקופ"ח .. למרות שלא פוסל אפשרות לפנות למרפאה חיצונית אם יהיה צורך בכך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשו לי רנטגן ואולטראסאונד - תגובה

רוית למפל
    04/12/2013

אם כך, זה מצוין . זה אומר שהבעיה היא ברקמות הרכות, ככל הנראה מהפציעה יש כשל במספר שרירים היוצרים חוסר איזון על המפרק ולכן את מתקשה בתנועות מסוימות .
    כמו כן ישנם טריגרים פעילים שמעצימים את הכאב וההגבלה .
    אתה מוזמן להגיע לאבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשל במספר שרירים, מה זה אומר?

מיקי
    04/12/2013

שהם לא פועלים?
    נמתחו?
    נקרעו?
    נחלשו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשל במספר שרירים, מה זה אומר? - תגובה

רוית למפל
    04/12/2013

לא נמצאים בטווח התקין שלהם .אחד מכווץ והשני מתוח ואז ישנם עומסים שנופלים על המפרק בצורה לא מאוזנת הגורמת לשחיקה וכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשל במספר שרירים, מה זה אומר? - תגובה

רוית למפל
    04/12/2013

לא נמצאים בטווח הנורמלי שלהם .אחד מכווץ והשני מתוח ואז ישנם עומסים שנופלים על המפרק בצורה לא מאוזנת הגורמת לשחיקה וכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיע בסחוס הפיקה
    נדב
    26/11/2013

ד"ר שלום.
    לאחרונה עברתי בדיקת אמ אר איי עקב כאבים בברך.
    בבדיקה נמצא שיש לי נזק לסחוס הפיקה:
    "מודגם פגם אלכסוני לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה בקוטר 2 מ"מ.
    בביקרות אצל הרופא נאמר לי שאצטרך לחיות עם זה!
    אני מאוד פעיל ספורטיבית(כדורסל+חדר כושר) התשובה שקיבלתי לא מתקבלת על הדעת כיוון שאיני מוכן לוותר על ספורט ובכלל הכאבים בברך משפיעים על על חיי יום יום שלי כאשר אני עולה או יורד במדרגות או מתיישב וקם ועל ספורט כרגע אין מה לדבר בכלל.
    האם ישנו טיפול כלשהו שיכול לעזור לי לחזור לעצמי. אני מוכן לנסות כמעט כל דבר.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיע בסחוס הפיקה

הוספת תגובה

• פגיע בסחוס הפיקה - תגובה

רוית למפל
    26/11/2013

נדב ערב טוב,
    האם היית אצל אורטופש אחד רק לחוות דעת ? במידה והתשובה היא כן, גש לעוד חוות דעת של רופא מומחה .
    יש המון מה לעשות איתך, את השחיקה של הסחוס לא ניתן לטפל בה ו/או לשפר אותה. אך אפשר לחיות גם בלי סחוס, הידעת ?
    יש מה אנשי מקצוע כמוני וכמו ד"ר בכר המומחים לעבוד עם פציעות מסוג זה .
    מומלץ לגשת לאיש מקצוע מומחה בשיפור התנועה ופציעות ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל שניתן לבצע במרפק טניס
    איתי טלמור
    26/11/2013

שלום שוב לד"ר יצחק בכר.
    כתבתי לפני מ'ס ימים לגבי מרפק טניס וחזרה לאימונים.
    אני כרגע נמנע מתרגילים שמעמיסים על הגיד המדובר, ורציתי לשאול אם את תרגיל ה "פול אובר בפולי עליון" אני כן יכול לבצע בינתיים?

אם הבנתי נכון אני כן יכול לבצע תרגילים כל עוד אין תנועת כיפוף של המפרק מרפק.

צירפתי קישור לתרגיל.

שוב תודה רבה!

הוספת תגובה

• תרגיל שניתן לבצע במרפק טניס - תגובה

רוית למפל
    26/11/2013

אמיר ערב טוב,
    אם יש לך דלקת במרפק כל תנועה של שור כף יד ואמה גם כן תשפיע עליה .
    המנע מכל תרגיל של העמסת משקל ושימוש בידיים. גש למטפל/ איש מקצוע מומחה על מנת לפתור את הבעיה ואז תוכל לחזור לתפקוד מלא מבלי שום הגבלות וכאבים.
    מנוחה בלבד אינה פיתרון מלבד הקלה רגעית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת,כאבים

איתי טלמור
    27/11/2013

זה התחיל מלפני כחודש, הטעות שלי זה שהמשכתי להתאמן (אימונים עדינים) פעמיים אחרי זה.
    בכל התקופה הזאת לא היו לי כאבים בכלל בזמן מנוחה.

היום, 27/11/2013 אין כאבים בכלל. גם לא בתנועות. לא מרגיש שום דבר.

האם מה שרשמת עדיין רלוונטי?

תודה רבה! מאוד מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת,כאבים - תגובה

רוית למפל
    27/11/2013

תמיד מומלץ ללכת לבדוק. במידה וישנו כשל תנועתי שם וטריגרים פעילים, ברגע שתמשיך להתאמן ולאמץ את היד הכאבים יחזרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    דביר
    22/11/2013

שלום,
    לפני כשבוע נפלתי במהלך אימון כדורסל ונקעתי את הקרסול. פוניתי למיון במיון הרופא אמר שהוא אינו חושב שיש שבר אם כי יש נפיחות גדולה סביב אזור הפטישון הלטרלי. הרופא נתן לי מרשם לארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום וחבש לי את הקרסול. היום(שבוע אחרי) הורדתיאת החבישה על מנת לשים חדשה ושמתי לב שהאזור עדיין מאוד נפוח. האם יש סיבה לדאגה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - תגובה

רוית למפל
    22/11/2013

ממליצה ללכת לעשות צילום ו/או אולטרסאונד ואז נהיה חכמים יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    עידו
    18/11/2013

שלום,
    אני מתאמן כחצי שנה בחדר כושר, 4 פעמים בשבוע בלי הפסקה באימון AB.
    באחד האימונים אני מתאמן על החזה, התרגילים הם: דחיקה עם מוט, דחיקה עם משקולות על כיסא בזווית 37 ופרפר במשקולות.

לפני כ-3 שבועות התחלתי להרגיש כאבים באיזור החזה, חשבתי שזה שריר תפוס או משהו כזה והמשכתי להתאמן רגיל.. כאשר ראיתי שזה נמשך ואף מתגבר החלטתי שבוע שעבר להפסיק להתאמן בשביל לראות אם הזמן והמנוחה ירגיעו את הכאבים, אך לא.
    את הכאבים עצמם אני כמעט ולא מרגיש במנוחה (לפעמים כן) והם באים ליידי ביטוי בתנועות מסויימות ובלילה לפני שאני הולך לישון (יכול להיות בגלל התנוחה).

אתמול הלכתי לרופאת משפחה, היא שללה שזה קשור ללב והצביעה על דלקת באיזור.. היא הביאה לי לקחת כדורים בשם ארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום ולמרוח ספריי ג'ל בשם סוויס רליף 3 פעמים ביום באיזור.

עכשיו השאלה שלי היא האם הדבר הזה שקרה לי הוא נפוץ? האם זה נכון שהפסקתי להתאמן לבנתיים? ואם יש עצות והצעות אשמח לשמוע...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה - תגובה

רוית למפל
    18/11/2013

בחדר כושר יש המון פציעות. גם פציעה מהסוג שלך נפוצה.
    ראשית הפסקה מוחלטת מחדר כושר, אך יחד עם זאת עלייך לגשת לאיש מקצוע המומחה לפציעות ספורט
    ארקוקסיה לא תפתור את הבעיה .
    ממליצה כמו כן קומפרסים קרים על האזור הכואב מלווים בתנועה של המפרק.
    כמו כן עליך לבדוק את טכניקת ביצוע התרגילים שלך ו/או להפחית משקלים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

עידו
    18/11/2013

איך אני הולך לרופא שמתמחה בפציעות ספורט? אני חבר בקופת חולים מכבי (זהב אם זה עוזר). אני מאוד רוצה לסיים עם הטיפול ולהבריא לחלוטין, מאוד כואב לי להפסיק ללכת לחדר כושר.

תודה ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

רוית למפל
    19/11/2013

זה טיפול בתנועה . דרך קופות החולים אני לא יודעת איזה שירות נותנים בתחום, אבל בהחלט שווה לבדוק עם כירופרקט מונחה לפציעות ספורט מטעם הקופה ו/או רפואה משלימה - עיסוי רקמות עמוק .
    לגביי רפואה פרטית יש אותנו מנהלי הפורום ד"ר בכר ו/או אני .
    בהצלחה ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טניס אלבו
    איתי טלמור
    16/11/2013

שלום רב.
    לפני כשלושה שבועות ביצעתי אימון כח (מתאמן בחדר כושר 4 חודשים).
    יום אחרי זה התחיל לי כאב קטן ("כאב מציק") בתנועות מסויימות ביד שמאל (טניס אלבו).
    שלושה ימים אחרי זה עשיתי אימון קטן. 5 ימים אחרי זה הייתי אצל אורטופד שקבע שיש דלקת, טניס אלבו.
    שבוע לאחר מכן, הרגשתי שזה עבר לי, עשיתי אימון רגיל כמו תמיד, ואחרי זה זה שוב חזר לי.
    היום, 5 ימים אחרי האימון אני בקושי מרגיש משהו, צריך ממש לחפש את הכאב בשביל להרגיש (בתנועות מסויימות).
    חשוב לציין שלא היו כאבים בכלל בזמן מנוחה. וכמובן שלא לקחתי את ה "ארקוקסיה" שהאורתופד רשם לי, כי אין צורך.
    השאלה היא, מתי לחזור להתאמן? לחכות עוד שבוע? לחכות שזה יעבור ממש לגמרי, עד שאני לא ירגיש כלום?
    אני בינתיים הולך פעמיים-3 בשבוע לקצת אירובי, ואימון רגליים ובטן.
    רציתי לציין שזאת פעם ראשונה שזה קרה לי, ומההתחלה שזה קרה לא היו לי כאבים בזמן מנוחה בכלל, וגם בתנועות המסויימות (כמו כפיפת מרפקים לדוגמא) זה היה יותר מציק מכואב.
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    טניס אלבו

הוספת תגובה

• טניס אלבו - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/11/2013

שלום אמיר
    אני מציע שתמתין עם מאמצים שמפעילים את הגיד לפחות שבועיים אחרי שאתה לא חש בכאבים. זה לא אומר שאתה לא יכול להפעיל את הגידים האחרים במרפק.
    בגלל שקשה יותר לטפל במרפק טניס חוזר אני תמיד ממליץ על טיפול יסודי בפעם הראשונה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל...

אמיר לביא
    17/11/2013

סליחה על הבורות, אבל לא הבנתיכל כך איזה תרגילים כן מותר לי לבצע. הרי כמעט כל תרגיל דורש את המעורבות של הגיד של המרפק טניס לא?
    אפשר בבקשה דוגמאות לתרגילים שאני כן יכול לבצע? ודוגמא לתרגיל שבשום פנים ואופן לא לבצע?
    לא ברור לי כל כך. תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל... - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/11/2013

שלום אמיר
    עיקר הבעיה במרפק טניס היא האחיזה. במידה ותקפיד מאוד על אחיזה רפויה של המשקולות תוכל לבצע מגוון תרגילים, כולל חיזוק של הדו ראשי והתלת ראשי.
    כבומבן שעדיף להימנע מתרגילי חיזוק של מותחי כף היד
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מותחי כף היד

איתי טלמור
    17/11/2013

סליחה שאני שואל הרבה שאלות.
    אבל מה זה בדיוק מותחי כף היד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מותחי כף היד - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/11/2013

שלום אמיר
    מדובר בקבוצת שרירים המתחברים במרפק אל גיד משותף שתפקידם למתוח לכופף אץ כף היד לאחור. הגיד המשותף הזה הוא הגיד שנפצע במרפק טניס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בירך,סכיאטיקה או פריצת דיסק?
    ארז
    11/11/2013

שלום,
    אני בן 45 מאמן כושר במגוון תחומים בעיקר בחדר כושר ובסטודיו במקצועות העיצוב והאירובי.
    מזה כחודש חש כאבים עזים בגב תחתון ימין מקרין מאוד לישבן ולשרירי הירך האחורי. הכאב מגיב רק לתרופה אנטי דלקתית. אורתופד ופיזיוטרפיסט בדקו ואמרו שלא סביר שארעה פריצת דיסק. מנגד אני חושש מנטילת אנטי דלקתיים לאורך זמן. מה עושים? איך אני מגיע לאיבחון מדויק?

הוספת תגובה

• דלקת בירך,סכיאטיקה או פריצת דיסק? - תגובה

רוית למפל
    12/11/2013

ארז בוקר טוב,
    אתה מוזמן להגיע אליי לאבחון לאיתור מקור הכאב ופיתרון הבעיה .
    הכאבים אותם אתה חש יכולים לנבוע מהמון סיבות.
    כדי להתקדם תתקשר ונקבע.
    האבחון והייעוץ הם בחינם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בירך,סכיאטיקה או פריצת דיסק? - תגובה

רוית למפל
    18/12/2013

אתה מוזמן להגיע אליי לקליניקה, כמדומני פנית בעבר ולא הגעת .
    אין דרך אחרת לצערי מלאבחן אותך. אתה מוזמן לקבוע תור אצלי ו/או אצל ד"ר בכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרק הירך
    אסף
    04/11/2013

רציתי לדעת האם מדבקת פנטה לשיכוך כאבים במינון של 12 מיקרוגרם ל 3 ימים יותר חזקה ממדבקת בוטרנס 20 מיקרוגרם הניתנת אחת לשבוע ? ומה ההבדל בין שני המדבקות ? והאם זה נכון שמדבקת פנטה גורמת לפחות עצירות מאשר מדבקת בוטרנס ומה הם תופעות הלואי של מדבקת הפנטה?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרק הירך

הוספת תגובה

• כאבים במפרק הירך - תגובה

רוית למפל
    04/11/2013

היי אסף, אינני מבינה במדבקות האלה אבל אני כן יכולה לומר לך שלפתור את הבעיה ואת הכאב זה לא .
    ידוע לך ממה הכאבים ? אילו תנועות מוגבלות באילו מנחים אתה מרגיש את הכאב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי עצמות
    מתן
    03/11/2013

שלום,אשמח לעזרה עם הממצאים הבאים
    הודגמו שינויי סטרס קלים מסוג SHIN SPLINTS לאורך השוקיים
    לסיכום:
    שינויי סטרס בגפיים תחתונות כמתואר
    אני בן 35 התחלתי לשחק כדורסל לפני כחודשיים לאחר שהמון שנים לא ביצעתי פעילות דומה לכדורסל,לפני 3 שבועות אחרי המשחק הרגשתי כאבים בשוקיים ועד היום עדיין יש כאבים גם בזמן מנוחה האם זה אומר שבר מאמץ? ואם כן מהו זמן ההחלמה? והאם יש השערה מדוע יש לי כאבים תמידיים בשוקיים מאז הפציעה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי עצמות - תגובה

רוית למפל
    03/11/2013

היי מתן, שים לב לתיאור ששלחת על הפציעה . אי אפשר להתחיל פתאום לשחק על פול גז אחרי אתנחתא. ברור שתיפצע .
    הסיבה שישנם כאבים זאת משום שהבעיה לא טופלה .
    מנוחה איננה פיתרון אלא רק הפוגה קלה. עליך לגשת לאיש מקצוע (עדיפות למי שעוסק עם פאשיה) שישחרר את השרירים ויחזיר אותך לאיזון, לפני שיגרם נזק גדול יותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי המשך...

מתן
    03/11/2013

תודה רבה,מה הכוונה לפאשיה? והאם מדובר בשבר מאמץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי המשך... - תגובה

רוית למפל
    03/11/2013

אכן מדובר ב"שבר מאמץ" מה שחשוב זה לזהות את מקור הכאב, הסימפטום הןא אכן חוסר איזון של שרירי השוק שמוביל לפציעה הזו.
    פאשיה הכוונה לרקמות רכות : שרירים,רצועות,גידים וכו... פאשיה במונח המקצועי הינה רקמת חיבור .
    בהצלחה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנדינוזיס
    רון
    31/10/2013

שלום ד"ר בכר.
    יש לי טנדינוזיס בכתף ובגידי הברך, כתוצאה מאימון כושר בלתי סביר. ברצוני לדעת:
    1. האם ניתן ל"הבריא" את הגיד במצב זה ולהגיע לריפוי מלא.
    2. מהן שיטות הטיפול האופטימליות ביותר לאיחוי הקרעים. (מלבד זריקה prp היא מאוד יקרה)
    3. האם נטילת קולגן סוג 1 עשויה לסייע במקרה זה.
    אודה מאוד, להתייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    טנדינוזיס

הוספת תגובה

• טנדינוזיס - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    31/10/2013

שלום רון
    מתיחה או קרע חלקי של הגיד צפוי עם התנהלות וטיפול נכון להחלים לחלוטין.
    להערכתי לא כדאי להזריק או לקחת שום דבר.
    הטיפול האופטימאלי לשטיפול ושיקום גידים בכתפיים הוא שילוב של שימוש באמצעי עזר כמו אולטרה סאונד, לייזר רך וגלי הלם, עם שימוש בהנעות ובטכניקות ריפוי ידניות. הכל חייב להתבצע במינון נכון ובתיזמון נכון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה