פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב תחתון
    רותי
    06/06/2014

שלום

מאז שלשום אני סובל מכאבים בגב תחתון
    זה בא משום מקום, יצאתי מהמקלחת ונתקפתי בכאב גב.
    זה כואב כל הזמן, אך במיוחד מגביל אותי בהליכה.
    התנועה של הרגל קדימה מכאיבה לי, אני נאלץ ללכת כשאני כפוף קצת קדימה.
    כמו כן זה כואב גם בעמידה, ובתנוחות מסוימות בשכיבה, וכשאני מטה את הגוף לאחור זה מכאיב ביותר.
    האם זה מתאים לשרירים תפוסים? בעיה בעמו"ש? מה אפשר לעשות?
    יש לציין שמזה שבוע אני נוטל נוגדי דלקת לטיפול בדלקת בגיד ברגל.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב תחתון

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    08/06/2014

שלום שמי
    כאבים מהסוג שאתה מתאר יכולים להתפתח ממגוון סיבות. מציע לך לעבור אבחון מסודר על מנת להבין מה מקור הכאב ולקבוע מה נכון לעשות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר חלש ביד
    ל ש -בת
    04/06/2014

יש לי שריר חלש ביד ימין שלא אובחן ולא טופל מעולם, בעקבות פגיעת ראש לפני 27 שנים. התרגלתי אבל זה מפריע לי ואני רוצה לאבחן את זה ולטפל בזה ולא יודעת אצל מי.

לקביעת תור
    סגירה
    שריר חלש ביד

הוספת תגובה

• שריר חלש ביד - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    04/06/2014

שלום רב
    חשוב מאוד לאבחן את מצב השריר שלך יחד עם זאת סביר להניח שמדובר, לפחות באופן חלקי, בפגיעה בלתי הפיכה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין אני לא הבנתי

ל ש -בת
    15/06/2014

אצל מי לאבחן את זה ואיך, ואצל מי לשקם את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין אני לא הבנתי - תגובה

רוית למפל
    17/06/2014

ניתן לאבחן באופן ראשוני אצל נוירולוג . לראות האם הפגיעה הפיכה או לא מבחינת הולכה עצבית, נוסף לכך ניתן לאבחן חוזק שריר אצל כל איש מקצוע העובד בשיקום תנועתי.
    לאחר הממצאים יינתנו לך הוראות מה מומלץ ואיפה מומלץ לעבור שיקום.
    את מוזמנת להגיע אליי להסתכלות ואבחון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד בקרסול
    יאיר
    02/06/2014

שלום וברכה

בן 39 (יש גם עודף משקל), מזה כמה חודשים עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע על מכשיר הליכה למשך שעה.
    סובל מנטיה לכאבים בשוקיים, אך למדתי ללכת עם הכאבים.
    בימים האחרונים סובל מכאבים בחלק הפנימי של הקרסול ברגל ימין, עם מעט נפיחות, תחושה של חוסר יציבות בקרסול עם נטיה פנימה.
    אציין שלפני כשבוע כשירדתי מדרגות בשלב כלשהו כמעט נפלתי ועצרתי את עצמי עם הרגליים בצורה שהכאיבה לי, אך אינני זוכר בוודאות אם התופעה התחילה אז או כבר לפני כן.
    הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, נבדקתי ידנית על ידיו, והחשד הוא לדלקת בגיד, והומלץ לי על פיזותרפיה, חבישה אלסטית, אטופן 600 מ"ג לשלושה שבועות, ואם לא יהיה שיפור לאחר מספר שבועות לבצע US ולחזור לביקורת.
    באבחנה נרשם : TIBIALIS TENDINITIS right poterior at the level of mild.

רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות:

1. האם על סמך בדיקה ידנית בלבד ניתן לזהות דלקת בגיד?
    2. האם יש סיכון בנטילת אטופן 600 מ"ג למשך שלושה שבועות?
    3. האם הפגיעה בגיד יכולה היתה להיגרם מעומס הליכה (4 שעות בשבוע)? הליכה על מכשיר הליכה ישן עלולה להיות בעייתית/הרסנית יותר מאשר הליכה בחוץ?
    4. אם אני סובל מעודף משקל (גובה 1.80, משקל 100) הליכה של שעה 4 פעמים בשבוע במהירות של 5-6 קמ"ש, זה נחשב לעומס חריג על הקרסוליים ושוקיים? זה בפני עצמו עלול לגרום לדלקות?
    4. הרופא אמר לי שאין מניעה מלהמשיך לעשות הליכות, ממה שידוע לי בדרך כלל כשיש דלקת מומלץ מנוחה, האם במקרה זה זה הפוך? (הומלץ גם גרב אלסטית, זה לא פעולה הפוכה מאשר להמשיך במאמצי הליכה?)
    5. מעבר לכאב, יש לי לפעמים תחושת נימול/זרם/צריבה באיזור, האם זה מתאים לדלקת בגיד?

אשמח מאוד לקבל מענה על השאלות הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד בקרסול

הוספת תגובה

• דלקת בגיד בקרסול - תגובה

רוית למפל
    02/06/2014

היי יאיר,
    אז ככה ראשית אין דבר כזה נטייה לכאב. לכל כאב ישנה סיבה, מאוד יכול להיות שאתה סוחב איתך פציעות ולכן השוק מורגשת כל פעם מחדש.
    באשר לזיהוי דלקת - ישנן שתי אופציות האחת שבמישוש מרגישים חום והאזור אדמומי בתוספת תופעות לוואי, ואילו השניה שלא יודעים מה יש לך אז אומרים דלקת.
    לגבי המשקל שלך וביצוע הליכה 4 פעמים בשבוע במשך שעה- מצויין . הקשר לפציעה בשל המשקל היא נמוכה ביותר !!.
    לגביי נטילת כדורים באשר הם אני אישית נגד משום שהם לא מטפלים בבעיה, אלא סימפטומטית. אך בהחלט רבים נוטלים אותם מספר שבועות ללא בעיה מיוחדת. אם יש חשש אתה יכול להתייעץ עם רופא המשפחה ו/או יועץ תרופתי.
    גרב אלסטית לא הייתי ממליצה משום שהיא מקבעת תנועה ובסופו של יום האזור יהיה רגיש יותר ופגיע.
    הייתי ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע שיאבחן תנועתית את הרגל ואז לפנות לפיזיותרפיה/עיסוי/ רמובמנט/טריגר פוינטס ועוד....
    מקווה שעניתי לך :)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע או דלקת?
    לירז
    29/05/2014

ד"ר שלום, אני בת 58 וסובלת מצביטות בכתף ימין שמתגברים בעיקר בשעות הלילה. בעלי טוען שזה נשמע כמו קרע בגיד ולא דלקת, כפי שחשבתי. הוא אמר לי שקרא על טיפול בשימוש בלון לדברים מסוג זה וציין שכדאי לשמוע עוד פרטים. האם אתה מכיר את אופן הטיפול הזה? והאם הוא מומלץ על ידך?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע או דלקת?

הוספת תגובה

• קרע או דלקת? - תגובה

רוית למפל
    29/05/2014

לירז ערב טוב, ראשית בשביל למנוע ניחושים , גשי לבדיקת אולטרסאונד כתף כדי שתהיה תמונת מצב ברורה ובהתאם לתוצאה נמליץ על מספר דרכי טיפול רלוונטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב האמצעי בחוליות
    מקסים
    28/05/2014

שלום,

אני מתאמן 5 חודשים, והתכנית שלי בהתחלה כשנרשמתי למכון הייתה בחלקה עם מכונות נניח ליד האחורית פשיטת מרפקים עם פולי עליון, וגם לא אימנתי את הרגליים, בכל אופן רק בחודשיים האחרונים התחלתי להתאמן עם תכנית FBW שכוללת מורכבים כמו סקוואט, דדליפט, לחיצת כתפיים מעל הראש עם מוט ומתח בתוספת משקל... בכל אופן העניין הוא שמאז שהוספתי סקוואט, ומתח עם משקל וחתירה עם דאמבלים יש לי כאבי גב בחוליות באמצע של הגב, והמון קליקים במהלך היום ואני ממש לא יודע ממה זה... השאלה שלי מה לעשות? לנסות כל אימון להוריד משהו ואז להבין ממה נובעים הכאבי גב? זה כאב עם אי נוחות בגב במשך כל היום+המון קליקים באזור אמצע הגב איפה שהחוליות...
    תודה...
    אם זה משנה התכנית שלי היא
    סקוואט 35 קילו
    דדליפט 60 קילו
    לג אקסטנשיין במכונה
    לחיצת חזה מוט 60 קילו
    פרפר דאמבלים 12.5 קילו כל יד
    מתח עם תוספת של משקל שאני קושר עם חגורה ופלטות- פלטה של 10 קילו
    חתירה בדאמבלים ONE ARM ROW כל יד 17.5 קילו
    לחיצת כתפיים מוט 35 קילו
    הרחקה לצדדים
    מקבילים צר
    כפיפת מרפקים
    שאלה נוספת- האם יכול להיות שהכאבי גב באיזור שתיארתי בחוליות באמצע הגב, נובע מהסקוואט? כי אני שם על הטרפזים 35 קילו, למרות שזה סקוואט חלש אבל עדיין אולי זה בגלל זה? אולי זה יוצר לחץ על החוליות?
    ואם זה מהסקוואט, אולי עדיף פרונט סקוואט או ש עדיין אותו לחץ על החוליות וזה לא משנה?

יש לציין שהכאבי גב הם גם בעיקר כשאני קם בבוקר לאחר שלא הייתה תנועה בו, אבל גם במשך היום, רק שבבוקר זה יותר

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב האמצעי בחוליות

הוספת תגובה

• כאבים בגב האמצעי בחוליות - תגובה

רוית למפל
    28/05/2014

נשמע שחסרה לך טכניקה ונפצעת . ראשית גש לטיפול בהקדם על מנת שהבעיה לא תחמיר . טיפול יכול להיות עיסוי רקמות עמוק או כל טיפול לשחרור רקמות . במידה וזה ממשיך גש לאיש מקצוע המומחה בתחום. אתה מוזמן גם אליי.
    שנית גש למאמן כושר מוסמך (שהוא אכן מקצועי עם המלצות) שייעבוד איתך על תנועה נכונה וטכניקה.
    להתאמן זה חשוב אבל טכניקה היא הבסיס לבניית גוף בריא ללא פציעות.
    בהצלחה ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בגיד סובסקפולריס
    אלישע
    25/05/2014

אובחנתי כסובל מפציעה בגיד סובסקפולריס בכתף. האם לאדם בן 51 כמוני מדובר בפציעה בלתי הפיכה? ואיך אתה מציע לי לטפל בה בצורה עם דרך ההחלמה המהירה ביותר?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בגיד סובסקפולריס

הוספת תגובה

• פציעה בגיד סובסקפולריס - תגובה

רוית למפל
    27/05/2014

כל פציעה באשר היא יכולה להיות הפיכה . עליך לגשת לאיש מקצוע המטפל ומשקם תנועה. החלמה היא דבר סובייקטיבי לאחד היא יכולה להיות מהירה לאחר מספר טיפולים בודדים של 6-8 ואילו לאחר 20 טיפולים ומעלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כך הרגל
    ירין
    22/05/2014

כדורגלן בן 21 כרגע בצבא..
    יש לי בעיה שחוזרת כל הזמן אחרי משחק עם כדור או סתם ריצה
    העצם במרכז הרגל יש תמונה כל הזמן מתנפחת לי ויש תחושה שאפשר להזיז אותה
    זה כבר הרבה זמן ככה ונתתי לרגל מנוחה של חודש בלי ריצה או משחק וזה לא עזר

לקביעת תור
    סגירה
    כך הרגל

הוספת תגובה

• עוד תמונה

ירין
    22/05/2014

זאת עוד תמונה רק עזרה ממישהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כך הרגל - תגובה

רוית למפל
    27/05/2014

ירין אני מתנצלת אך אין ביכולתי לעזור לך דרך הפורום מלבד להמליץ לך לגשת לאיש מקצוע לאבחון מקור הבעיה. התמונה לא יכולה להמחיש לי דבר .
    צריך לבצע בדיקות תנועה לשם כך .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף - הסבר!!!
    דאגלס
    17/05/2014

שלום,

עברתי פריקת כתף בעקבות תאונת דרכים והחזירו לי אותה במיון. עשיתי צילום רנטגן שבוע לאחר הבדיקה ונמצא כי "רושם לנגע גרמי בראש הזרוע החשודה ל - Hill Sachs deformity"

האורטופד אמר שזה מה שקורה בעקבות פריקת כתף. מה זה בדיוק אומר ומה ההשלכות של זה ? כיצד צריך להתנהג מעתה? תודה !!!

בן 25

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף - הסבר!!!

הוספת תגובה

• פריקת כתף - הסבר!!! - תגובה

רוית למפל
    27/05/2014

אחרי פריקת כתף כל השרירים המייצבים את המפרק נפגעים.
    צריך לוודא באולטרסאונד מה עוצמת הפגיעה. האם הרצועות תקינות או שישנן רצועות קרועות, מה קורה שם מבחינת הגידים. כל זה לא ניתן לראות ברנטגן.
    מבחינת התנהגות בהתאם לכאב ולאבחנה להתנהג כרגיל . חשוב מאוד ללכת לטיפול לשקם את הכתף.
    לגביי נגע גרמי פירושו צ'יסטה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ בפוביס
    משה
    15/05/2014

שלום ד"ר! לפני כשלושה חודשים נפצעתי במפשעה ירך ימין כתוצאה ממאמץ יתר. סבלתי כמה ימים מכאב חריף באזור הפגוע עד שבקושיי יכולתי ללכת.
    פניתי לאורתופד שהפנה אותי לפיזיותרפיה שכללה: גירוי חשמלי, אולטרה סאונד, כרית חימום, ומתיחות. שלא ממש הועילו.
    ובנוסף גם לקחתי כדורים נוגדי דלקת (ארקוסיה 90) כיום אני עדיין חש בכאבים בזמן הליכה או עמידה ממושכת. ויש לי אי נחות אפילו בזמן ישיבה או שכיבה ממש באזור החיבור של המפשעה בצד הימני. ויש לי מן צריבות כאלו באזור הירך.
    לפני שבוע ביצעתי צילום MRI שמצורף להלן.
    אבקש חוות דעת ודרכי טיפול חוץ ממנוחה.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ בפוביס

הוספת תגובה

• שבר מאמץ בפוביס - תגובה

רוית למפל
    27/05/2014

משה צהריים טובים, לפי דבריך ולפי פיענוח mri מדובר בכאבים שעדיין קיימים בשל חוסר איזון שרירי שנוצר מהמאמץ. המלצה ללכת לאיש מקצועה העובד על החזרת התנועה לטווחים תקינים ולימוד עבודה נכונה עם הגוף.
    עיסוי רפואי אצל איש מקצוע העובד עם פציעות מסוג זה יכול מאוד לעזור , כמו כןנגם טריגר פוינטס ועוד...
    אתה מוזמן להגיע לאבחון איתור מקור הכאב .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף לג תפוס
    צחי
    15/05/2014

שלום רב,
    לפני כחודש וחצי נתפס לי הגב בצורה ממש רצינית עקב תנועה לא נכונה במכון.
    כרגע הגב עדיין תפוס בצורה קלה וכבר חודש שאין שיפור
    MRI יצא תקין ולדעת אורטופד אין נזק רק גב תפוס.
    נשלחתי לרפואה משלימה.

ע"י הקופת חולים אני מקבל דיקור סיני בגב + כירופרקטי שנמשך ביחד 40 דק'

לעומת זאת הייתי אצל מעסה ספורט מקצועי(במרכז רפואי גדול של ספורט) באופן פרטי, מבלבד העיסוי שקבלתי נראה לי שהוא גם עשה את כל מה שכירופרקטי עשה.

השאלה שלי אם כבר המחיר זהה מה עדיף ומה יותר אפקטיבי לשחרור הגב?

אשמח לקבל התייחסות

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף לג תפוס

הוספת תגובה

• מה עדיף לג תפוס - תגובה

רוית למפל
    15/05/2014

כולם אנשי מקצוע היכולים לסייע לך . עבודה משותפת תניב כמובן תוצאה מהירה יותר.
    העדיפות היא להתחבר למה שאתה מרגיש שהכי מועיל לך והכי נכון עבורך. זה נורא סובייקטיבי.
    בהצלחה ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה גנגליונית בברך שמאל
    אורi
    15/05/2014

שלום,
    במשך ככמה חודשים היו לי כאבים בברך שמאל בזמן ריצות ואימונים, עד שזה הגיע למצב שלאחר כרבע שעה ריצה הייתי חייב להפסיק ולא הייתי מסוגל להמשיך.
    לאחר בדיקת mri התגלתה לי בברך ציסטה גנגליונית קידמית לרצועה הצולבת הקדמית, בגודל 1 ס"מ.
    כל הרצועות/מיניסקוסים/ גידים וכדומה שמורים ושלמים.

הרופא שלי שלח אותי לפיזותרפיה, וביצוע של אופניים ואליפטיקל 3 פעמים בשבוע. ואמר שנעקוב אחרי השיפור, ושהוא מאמין שתוך 8 שבועות המצב יחזור להיות תקין, ואם לא תהיה התערבות כירורגית

למעשה יש לי 2 שאלות:
    1. אני עובד בתפקיד ביטחוני ובכל רבעון נדרש לבצע אימוני מטווחים וקרב מגע. האם יש מניעה לבצע קרב מגע כשבועיים לאחר תחילת אימוני האופניים בהנחה שארגיש יותר טוב?
    2. בהנחה שארגיש טוב יותר, האם הציסטה תעלם ללא התערבות כירורגית, או שהיא פשוט נשארת ורק העובדה שאני מחזק שרירים סביב האזור ייגרמו לשיפור?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• ציסטה גנגליונית בברך שמאל - תגובה

רוית למפל
    27/05/2014

המלצתי אליך היא פשוטה. לתת מנוחה קלה לגוף ובזמן המנוחה לקבל מספר עיסויים טובים (רקמות עמוק). לאחר מכן תחזור לפעילות סדירה ואל תשכח שכחלק מהאימונים צריך גם לטפל בגוף אחת ל.... אין צורך להיכנס לניתוחים ופרוצדרות. אשמח להתעדכן לאחר מכן במצבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת המדורים
    נעם
    07/05/2014

שלום

יש לי נטיה לכאבי שוקיים במאמץ, כמו כן השרירים בשוקיים מאסיביים, נפוחים, ונוקשים, בעיקר הקדמיים, אני חש כבדות ומלאות בשוקיים.
    בעבר הייתי אצל רופא כף רגל שחשד בתסמונת המדורים (מיפוי עצם היה תקין), אך לא טיפלתי בזה.
    רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות, אני מתנצל מראש על האריכות.

1. האם יש טעם לבצע בדיקת לחצים במדורים בשוקיים אם אני ממילא חושש מאופציה ניתוחית?

2. האם יש אופציה טיפולית שאינה ניתוחית?

3. האם אפשר לחיות עם זה ללא טיפול או שזה גורם לנזק?

4. האם התופעות הללו זה אינדיקציה להימנע מפעילות אירובית דוגמת הליכה מהירה? או שזה רק עניין של תחושה ואם אני מסוגל לבצע, אז אפשר?

5. במידה ויש חסימה של כלי דם כתוצאה מהתסמונת, אני אמור להרגיש בכך? יש דרך לדעת?

6. אלו אופציות ניתוחיות יש? האם יש אופציה לפרסקופית/אנדסקופית? (מן הסתם זה פחות טראומטי, החלמה מהירה, כאבים פחותים), והאם זה יעיל באותה מידה?

7. לאיזה תחום באורטופדיה זה שייך (בעיות שוקיים ותסמונת המדורים בשוקיים)?

סליחה על האריכות, ותודה מראש על התגובה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת המדורים

הוספת תגובה

• תסמונת המדורים - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    08/05/2014

שלום נעם
    אין אופציה טיפולית יעילה אחרת לתסמונת המדור.
    ממליץ לעבור את הבדיקה ובמקביל לא לעשות פעילות שיוצרת לחצים גבוהים בשוקיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם טוחי תנועה
    נהר
    07/05/2014

שלום.
    אני לפני ניתוח acl, הבנתי שחשוב מאוד לשפר את טווחי התנועה של הברך לפני הניתוח.
    למה כל כך חשוב לשפר את טווחי התנועה, ארי גם ככה יש שיקום לאחר הניתוח?
    2.אמרו לי שיקח ל חצי שנה לחזור למגרשים, אם לא הייתי משפר את טווחי התנועה לפני הניתוח לא הייתי חוזר אחרי חצי שנה?
    אשמח למעט סדר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם טוחי תנועה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

נהר
    11/05/2014

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם טוחי תנועה - תגובה

רוית למפל
    12/05/2014

שבי ערב טוב,
    ובכן אין משמעות גדולה בשיפור טווחי תנועה לפני ניתוח. אין לי מושג מדוע מנתחים חוזרים ומבקשים זאת, הרי שאחרי הניתוח השרירים מתכווצים והרקמות נדבקות, דבר המוביל/גורם לטווחי תנועה קטנים ומוגבלים. עבודה ספציפית לפני ניתוח לאו דווקא עוזרת מכיוון שבתהליך השיקום מתחילים מטווחי תנועה מינימאלים.
    אך מחקרים הוכיחו שכושר גופני (אירובי) טוב לפני הניתוח, ייקצר באופן משמעותי את התהליך השיקומי ויזרז את החזרה לפעילות יומיומית בכלל וספורטיבית בפרט.

מנסיוני האישי יש הבדל שמיים וארץ בין שיקום של אדם בעל כושר גופני טוב/ ספורטאי לאדם שאיננו פעיל כלל
    שיקום מפציעה זו נע בין 5 חודשים ל-9 חודשים.

בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות צווארית
    סאם וואן
    29/04/2014

שלום,

אני בן 30 בכושר טוב מאוד. הייתי מתאמן דרך קבע (5 פעמים בשבוע, לפעמים אפילו 6..)
    אימוני אירובי, ובעיקר שחייה. בכל פעם כשעה. (פעם או פעמיים בשבוע בנוסף ל-40 דקות אירובי גם אימוני כוח).
    לפני כחודש וחצי-חודשיים, התחלתי להרגיש חולשה/הגבלת בתנועה בכתף והזרוע הימניים.
    אם הייתי יכול לשחות ברצך נגיד 50 בריכות, אז כשהתחילו הכאבים הייתי יכול לשחות, וגם עכשיו, בקושי 10 בריכות.
    אורתופד ייעץ לי (אחרי ש"הקשיב" לי במשך 3 שניות) לנוח ולקת כדורי ארקוקסיה. ואם לא יעזור, פיזיותרפיה. נטלתי את הכדורים (90 מ"ג) והפסקתי מהפעילות. אך עדיין היה כאב אך פחות.

חזרתי להתאמן אך בטיפשותי לא בהדרגה ואחרי יומיים הכאב חזר.
    התייעצתי עם אורתופד נוסף(שהפעם היה יותר קשוב ובדק גם..) שאיבחן כך:

"רגישות צווארית, טרפזיוס ולאורך יד ימין. הגבלת תנועה קלה של הכתף. ספאזם שרירי פארה ורטברלי. החזרים וכוח גס גפיים עליונות- שמור. תחושה תקינה".

רשם לי כדורים ארקוקסיה 120 מ"ג ל7 ימים, וכדורי ASIVAL 5 מ"ג. ולהפחית בעומס .
    אני חושב לנוח שוב 10 ימים.

הכדור הזה ASIVAL- ממה שביררתי הוא כדור נגד דיכאון... רשם לי ל 30 ימים.

כשאחזור לפעילות במידה ותהיה הקלה- מה לא לעשות בבריכה? באימוני חד"כ?
    (חשבתי להתחיל להתאמן קצת עם סנפירים קלים- האם זה מומלץ?)

ממש מתנצל על המגילה- רציתי לפרט הכל כדי שיהיה ברור :)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות צווארית

הוספת תגובה

• רגישות צווארית - תגובה

רוית למפל
    30/04/2014

בוקר אור,
    אין לך מה להתנצל. זה הרבה יותר ברור כשמפרטים על הבעיה.
    אז ככה.... זו לא פעם ראשונה וגם לא אחרונה שאומר זאת, כדורים הם לא תרופה לבעיה הם לא פיתרון רק להקלה רגעית. אם אתה רוצה לתת מענה ראוי ולמנוע כאבים והתדרדרות במצבך גש לאיש מקצוע מתאים העובד במישור התנועתי כמו כירופרקט, פיזיותרפיסט ו/או רמובמנט.
    מיד בתום פתרון הבעיה ממקורה תוכל לחזור באופן מלא לפעילות מבלי להימנע משום תרגיל. ההמלצה היא לבדוק עם מאמן שהטכניקה שלך טובה - טכניקה לקויה היא מקור רוב הבעיות.
    המשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ברור שכדורים לא הפתרון- הבעיה

סאם וואן
    30/04/2014

הבעיה היא שרציתי להזמין תור לפיזיותרפיה והקרוב ביותר לאמצע יולי... זה אבסורד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ברור שכדורים לא הפתרון- הבעיה - תגובה

רוית למפל
    30/04/2014

אתה מוזמן להגיע לאבחון חינמי אצלי. מתחייבת לתור תוך שבועיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסלן פצוע
    מיכאל ב.ב.
    26/04/2014

היי שלום.
    הנני כדורסלן בן 26, לאחרונה חזרתי מפציעה ארוכה בברך שמאל באחד האימונים הרגשתי כאב של מתיחה באזור ההמסטרינג(רגל ימין הרגשתי שני מוטות כאלו משני הצדדים) זה קרה לפני כחודש וחצי ומאז הכאב לא עובר, הית לי נפיחות מאחורי הברך ועד היום בעת כיפוף הברך אני מרגיש שאני לא יכול לישר אותה עד הסוף וזה כואב(מין מחסום כזה כשאני מנסה) עשיתי גם MRI לברך ולא מצאו שום דבר(כי בהתחלה חשבו שזה מיניסקוס כי הכאב הוא מאחורי הברך בצד המדיאלי בחיבור של ההמסטרינג לתאומים).
    העניין הוא שגם כשנחתי לגמרי כשבועיים זה לא ממש עבר, מתיחות לא ממש עוזרות... אני משחק כיום על כדורים ולאט לאט הכיפוף חוזר לעצמו אך עדיין קשה לי לכופף בנוסף לזה מדי כמה ימים שריר ההמסטרינג שלי מתכווץ.
    אין לי שום כאבים חוץ מזה.
    ואני עושה המון טיפולים של דיקורים לאזור, אולטרה סאונד, חשמל וכל מה שצריך וזה לא עזר ממש.

מה יכולה להיות התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורסלן פצוע

הוספת תגובה

• כדורסלן פצוע - תגובה

רוית למפל
    30/04/2014

האם נבדקה האופציה לקרע בחלקו העליון של שרירי הירך בחיבור עם הישבן ? מה לגביי המקרבים ?
    אני מצטערת שאני קצת יהרוס לך אבל אתה חייב להפסיק פעילות, אתה יכול ליצור נזק הרבה יותר רציני.
    אם יש לך איש מקצוע מתחום הפיזיותרפיה ו/או שיקום תנועתי המתמחה בפציעות גש אליו בהקדם .
    חובה לאתר את מקור הכאב האם הוא מוקרן ו/או בשל טראומה במקום עצמו ואז לתת מענה ראוי. כל עוד אתה עם דיקור וכדורים זה לצערי נשמע כמו כוסות רוח למת.
    סלח לי הגסות כן ;)
    המטרה היא שתשחק באופן כשיר, וטוב ושתהיה ב100% ולא 95% .
    אתה כמו השאר מוזמן גם להגיע לאבחון אצלי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה