פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר במסרק
    אמיל
    15/07/2013

אהלI
    שבר בכף יד מסרק 3 4
    בוצע סיד למשך חודש...
    תוך כמה זמן אוכל לחזור לחדר הכושר?????
    תודה רבה!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר במסרק

הוספת תגובה

• שבר במסרק - תגובה

רוית למפל
    16/07/2013

ערב טוב,
    זה תלוי גיל ותפקוד קודם לפציעה.
    בגדול זה נע בין שבועיים לחודש וחצי מרגע הורדת הסד .
    המלצה : מרגע הורדת הסד להימנע מתחבושות אלסטיות וכל דבר שמקבע את התנועה שם. המטרה שלך להחזיר את היד לתפקוד מלא .
    החלמה מהירה ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתכם הערתכם בנוגע למצב בריאותי
    יוסי
    12/07/2013

שלום רב לרופאים נכבדים.
    אני בן 55. לפי בדיקה קרדיולוגית ונברולוגית,הכל בסדר אצלי.
    לפי בדיקה אוטופדית,צילומי רנטגן ו CT ו EMG
    שינויים ניווניים קלים בגופי חוליות C6-7
    שינויים ניווניים מזעריים במספר גופי חוליות,עקמת מזערית קמורה ימינה.
    שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1
    C4-C5-C6-C7-D1 היצרות המרווח בלט גרמי ניכר לאחור. לחץ ניכר על השוק, היצרות מוצא השורשים. L3-L4-L5 בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים. L5-S1 היצרות המרווח בלט דיסק קל על לחץ על מוצא השורשים.
    לפי בדיקת EMG נצפתה פגיעה בשורשי העצב L5-S1
    מה גורם למה ומה קשור למה? כאבים ותחושות שאני סובל מהם מזה כשנתיים.
    כאבים חזקים בבית החזה,תחושת זרמים וחשמל במקמות האינטימיים,כאבים רגליים בעיקר רגל שמאל מאזור הישבן והירך לאורך הקרסול וכף הרגל,היכווצויות שרירים ותחושת נימולים בשתי רגליים ודקירות שריפה בכף רגל שמאל. תרופות טרמדקס ליריקה אתופן ארקוקסיה וזיקות תחת שיקוף בב"ח, לא שיפרו את מצבי. אותם כאבים ותחושות כל יום. האם טיפול ניתוחי יעזור לי לשפר את מצב בריאותי? גם אחרי ניתוח אני אסבול מכאבים ותחושות הללו?

הוספת תגובה

• דעתכם הערתכם בנוגע למצב בריאותי - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    13/07/2013

שלום רב
    לפחות חלק מהתסמינים שאתה מדווח עליהם נובעים מנזקים לעמוד השדרה התחתון. על מנת להעריך מה הסיכויים ומה הסיכונים בטיפול אפשרי בבעיות שלך תצטרך לעבור תהליך אבחוני.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד החיצוני של הברך
    עידן
    24/06/2013

היי דוקטור,

לפני כשבועיים התחילו לי כאבים בצד הפנימי של ברך ימין (עברתי בברך זו ניתוח מניסקוס לפני 5 שנים, בן 22). הכאב מורגש באיזור הרצועה הפנימית (MCL?).
    הכאב מופיע כשאני מפעיל לחץ על המקום, כלומר לדוגמה מניח את הרגל על משטח ב90 מעלות ו"לוחץ" את הברך כלפי מטה, ובנוסף יש מין תחושה מוזרה בברך, כאילו של חוסר יציבות, לא ממש יודע להגדיר...
    הכאב מופיע רק כשאני כאמור "מגרה" את האיזור. אני משחק כדורגל פעם בשבוע ובפעם האחרונה ששיחקתי, חוץ מכאבים בתחילת המשחק, בהמשך לא הופיעו כאבים (וגם לא למחרת, המצב חזר להיות בדיוק כפי שהיה לפני ששיחקתי).

הייתי אצל האורטופד שניתח אותי והוא טען שזה בגלל שעברתי ניתוח במניסקוס החיצוני, אז הלחץ עובר לצד הפנימי של הברך, מה שמוזר הוא שבמהלך 5 השנים האחרונות הייתי משחק כדורגל בקביעות וזה מעולם לא קרה לי. קראתי באינטרנט שיכול להיות שמדובר בקרע קטן בMCL ושהרצועה אמורה להרפא מעצמה, אז מה עלי לעשות כעת? לנוח? להמשיך לשחק כרגיל? חוות דעת נוספת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד החיצוני של הברך

הוספת תגובה

• בצד הפנימי כמובן ---

עידן
    24/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצד הפנימי כמובן --- - תגובה

רוית למפל
    24/06/2013

ערב טוב עידן,
    כשישנה בעיה הגוף מאותת לנו על כך. אסור לנו להתעלם מכאב. זוהי נורת אזהרה ואיתות שמשהו לא כשורה . האם הכאבים הם רק במשחק או גם אחרי ? האם ישנן הגבלות תנועתיות כלשהן ?
    זה חשוב מאוד בשביל לקבל מעט יותר מושג ולענות לך ביתר דיוק עד כמה שניתן.
    נוסף לכך הייתי ממליצה לך לצפות בסרטון ביוטיוב טריגר פוינטס TFL יש שם טיפול עצמי מאוד נחמד שכדאי לך לנסות אותו בעזרת כדור וזה יכול לתת עוד אינפורמציה האם הכאב מוקרן או לא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עידן
    24/06/2013

כמו שאמרתי, הכאב הופיע בתחילת המשחק (זו הפעם היחידה ששיחקתי מאז שהכאב "התחיל" כמה ימים לפני, בלי קשר לשום פעילות ספורטיבית), ולאחר 5-10 דקות נעלם. כמו כן מופיע אם אני מנסה "בכח" לגרום לכאב (כמו שתיארתי בהודעה הקודמת). אין שום הגבלות בתנועה.
    לגבי הטריגר פיטנס - לא ממש הצלחתי למצוא על איזה סרטון מדובר...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוית למפל
    24/06/2013

להלן מספר המלצות :
    1. אבחון ע"י איש מקצוע לוודא שהמפרק יציב ואין חשש לרצועות.
    2. כשמתעורר הכאב לעסות את המקום עם קוביית קרח
    3. לגביי הסרטון אם תיכנס לדף שלי בפייסבוק - יציבה ושיקום תנועתי אורטופדי יש שם סרטונים שאני משתפת .

ערב טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוית למפל
    24/06/2013

להלן מספר המלצות :
    1. אבחון ע"י איש מקצוע לוודא שהמפרק יציב ואין חשש לרצועות.
    2. כשמתעורר הכאב לעסות את המקום עם קוביית קרח
    3. לגביי הסרטון אם תיכנס לדף שלי בפייסבוק - יציבה ושיקום תנועתי אורטופדי יש שם סרטונים שאני משתפת .

ערב טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תרגילים מותר אחרי גבס
    סאשה
    23/06/2013

שלום רב.
    היתי לא מזמן בגבס קל עד סוף הרגל
    ועכשיו קשה לכופף תברך ורציתי לשאול איזה תרגילים מותר לעשות כדי להחלים ?
    פשוט התור שלי לאורטופד רק עוד שבוע ואת הגבס הורידו היום .

תודה רבה מראש :)

הוספת תגובה

• איזה תרגילים מותר אחרי גבס - תגובה

רוית למפל
    23/06/2013

ערב טוב,
    עבודה של תנועה רכה של כפיפה ויישור הברך וסיבובי קרסול .
    המלצה לעבוד עם כדור טניס כאשר אתה דורך עליו עם הרגל ולאט לאט פותח את התנועה .
    עבודה על הירך ניתן לעשות עם הכדור בישבן וללחוץ כנגד הקיר , וגם עבודה עם מערוך "ללוש" את שריר הירך הקדמי (הארבע ראשי) .
    יחד עם התרגילים חוב ללכת למטפל מקצועי להחזיר טווחי תנועה .
    בהצלחה ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ממושכים בקרסול ובברך ימין
    אני
    18/06/2013

שלום רב, בת 38.5, סובלת כתשעה חודשים מכאבים בברך וקרסול ימין. הכאב בברך נגרם מתנועה לא נכונה בחדר כושר ובקרסול מסיבוב קטן של הקרסול במקלחת. עקב כך, קשה לי לעמוד על הרגליים יותר מדי ואף ללכת. איכות חיי ממש נפגעה. מ.ר.י לברך הראה שהכל תקין וסונר לקרסול הראה שיש טנטביס קל בגידים הפרונאלים והודגמה רצועה מעט בלתי אחידה ללא עדות לקרע. טופלתי בכדורים נוגדי דלקת, פיזותרפיה, דיקור סיני, שיאצו ולצערי השיפור היה מזערי ביותר והתסכול ענק עקב כל המאמצים שלי לשפר את מצבי ולחזור לעצמי. בשבוע שעבר הייתי שוב אצל מומחה כף הרגל והקרסול שבדק את הקרסול ואמר שהקרסול יציב ותקין והכאבים שלי נובעים מהדלקת שיש מעל הרצועה. הוא הזריק לי זריקת קורטיזון ואמר ללכת חודש עם קרסולית ולהמשיך בפיזיותרפיה. אני שבוע אחרי הזריקה , אני מרגישה מעט שיפור בברך אך בקרסול אין שיפור בכלל. האם לא היה אמור להיות כבר שיפור?האם הזריקה יכולה להשפיע עדיין או שאם לא השפיעה עד עכשיו אז הטיפול בעצם לא הצליח. מה אפשר עוד לעשות? הפיזותרפיסט אתמול המליץ בכלל לא ללכת עם קרסולית כי הוא טוען שאולי בגלל זה הנפיחות לא יורדת. ניסיתי היום והיה לי ממש קשה לתפקד בעבודה.
    מה נכון לגבי הקרסולית? מה הצעד הבא אם הכאב לא יעבור? איך אפשר לשקם את הרגל? לצערי זה כבר נראה כמעט כמשימה בלתי אפשרית. אשמח על מידע מורחב שתוכלו לתת לי בנושא. תודה ענקית,

הוספת תגובה

• כאבים ממושכים בקרסול ובברך ימין - תגובה

רוית למפל
    20/06/2013

היי,

אני חייבת לומר שזריקות הקורטיזון הן לא מועילות ולא פיתרון, ואף חמור מכך . יש מאמר שלם שכתבתי למה לא קורטיזון שממליצה לך לקרוא (פשוט תחפשי בגוגל ותגיעי למאמר) .
    לגביי הכאבים שלך נשמע כי עקב שתי הפציעות הללו הרקמות הרכות = שרירים נדבקו כתוצאה מהתגייסות הגנתית על המפרק בעת החבלות.
    כל שיש לעשות זה אבחון מקיף לבדוק אילו שרירים נמצאים בכשל תנועתי - טווח תנועה פגום ולשחרר ואז איכות חייך תחזור :)

את מוזמנת לפגישת ייעוץ ואבחון ללא כל עלות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר מעולה לפתרון כאבי גב מכל סוג
    ד"ר שדה
    17/06/2013

גב BACK מעולה לשחרור חוליות הגב מהלחץ של כח הכובד המופעל עליהן. שימוש יומי יעלים לחלוטין את כאבי הגב.

הוספת תגובה

• כמה זה עולה לי

בנ י
    12/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסלן פצוע מעל שנה..
    מיכאל
    12/06/2013

שלום ד"ר
    הנני בן 25.
    לאחר שנה וקצת שאני לא משחק שבה עברתי ניתוח ארטוסקופיה שראו פגמים סחוסיים ושייפו אותם וכן עשו קיצור של הריטינקולום(כאב בצד החיצוני של הברך) דבר אשר לא עזר לשיפור והכאב נשאר אותו הדבר,עשיתי MRI שיצא ממש תקין המשיך לי כאב בצד החיצוני של הברך הוחלט לעשות שוב ניתוח ארטוסקופיה פלוס שיחרור גיד הITB
    ביצעתי ניתוח ITB RELEASE .
    כמובן שבשנה הזו כל הטיפולים השמרנים נכשלו כולל פיזיו,כירופרקטיקה,דיקורים וכו...
    השאלה שלי היא כזאת?
    1)האם אחרי הניתוח זה בסדר שאני ממש מרגיש את הפציעה שהית לפני הניתוח משום שהם פצעו את האזור?
    2)ואני סך הכל יומיים אחרי וכבר מרגיש נוח בכיפוף ויישור הברך,הנפיחות יורדת לאט לאט,מופיע אך ורק כאב באזור הITB
    האם זה מה שאני אמור להרגיש או שמשהו אחר?ואיזה תרגילים כדאי לי לעשותב בפיזיוטרפיה?
    3)מה התסמינים שאני אמור להרגיש כדי שאדע שהניתוח הצליח וזו הית הבעיה?ותוך כמה זמן מחלימים מניתוח כזה ואוכל לחזור לשחק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדורסלן פצוע מעל שנה..

הוספת תגובה

• כדורסלן פצוע מעל שנה.. - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    13/06/2013

שלום כדורסלן
    על פניו נראה שאתה סוחב פציעה כרונית ונאלצת לעבור שני ניתוחים. קצב ההחלמה מניתוח ובעיקר ניתוח חוזר לא ניתן לצפייה מדויקת. אין טעם לנסות להעריך מתי תחזןר לשחק מבלי לבדוק את הברך. יש להניח שהרופא המטפל יכול לספק הערכה מדויקת יותר. מהבחינה הזאת, היכולת שלך לכופף את הברך היא סימן חיובי. לגבי תרגילים, גם את זה יש להשאיר זאת לשיקול דעתו של הרופא המטפל. בפניו מונחת התמונה הקלינית המלאה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסלן פצוע מעל שנה.. - תגובה

רוית למפל
    13/06/2013

על טריגר פוינטס שמעת ?
    אחרי ניתוח ישנה צלקתיות והידבקויות. תקרא קצת חומרים באינטרנט על טריגר פוינטס . להערכתי זהו הפיתרון עבורך ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון
    אנונימי
    11/06/2013

שלום
    הנני נער בן 18
    לפני הגיוס,מתכוון להתחיל בתכנית אימון
    בעקבות פציעות עבר,יש לי מכוון תרגילם לחיזוק ברכיים,קרסוליים,גב תחתון וכתף-בעיקר מפרקים,דבר שנחוץ מאוד לקראת גיוס(יש לי כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים,משלב 2 תרגילים בכל פעם)
    לשאלתי-
    היכן לשלב את התרגילים?
    אם אני מבצע למשל אימון ריצה, מתי לעשות את התרגילים?
    בנוסף,אני רוצה לשלב גם כוח(מתח,ידיים,בטן,גו,סקוואטים לנגים ותואמים)
    מתי לבצע?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימון

הוספת תגובה

• אימון - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    13/06/2013

שלום מתגייס
    רצוי לבצע את התרגילים לאחר ריצת חימום קלה ותרגילי חימום. את תרגילי הכוח כדאי לך לבצע לאחר חימום ובנפרד מריצה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון - תגובה

רוית למפל
    13/06/2013

היי
    לפני שבונים תוכניצ אימונים רצוי להגדיר מטרה ברורה. האם ברצונך לעבוד על כושר גופני, רק על סיבולת, בעיקר כוח. מה המטרה ולשם מה.
    אם מדובר בגיוס לסיירות או בגיוס ליחידה קרבית כלשהי ?
    ניתן לשלב הכל ביחד באימון שנקרא פונקציונאלי ומשכו נע בין 30-45 דק.
    למאומנים בין20-30 דק.
    האם ישנו פרמטר של ירידה במשקל ? במידה וכן יש לעבוד בדפקים מסויימים ומשך זמן האימון ינוע לכיוון 45-60 דק ולפעמים קצת מעבר.
    הגדר מטרה ברורה ואשמח לתת לך את הדרך להגיע לשם.
    לגבי הכאבים , אם יש כאב בזמן פעילות עצור אותה ותגיע לאבחון . לא מתאמנים עם כאב ולא עם הגבלות בתנועה .
    המשך יום נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בעמוד השדרה ובכתפיים
    יובל
    10/06/2013

שלום יש לי שאלה לצוות,
    אני בן 23 בריא מתאמן בחדר כושר שנתיים וחצי משקל תקין בריא אוכל מסודר.
    מטרידים אותי כמה כאבים בכמה אזורים, בחלק ניסיתי לטפל בעזרת אורטופד ובחלק לא.
    הבעיה הראשונה שמטרידה אותי זה כאבים בצד שמאל של הגב תחתון, אני מחזק את הגב התחתון בעזרת תרגיל במכון כושר, בלי הרבה משקל, אני מרגיש שהשריר חזק שב אבל תמיד מופיעים כאבים, לפעמים אחרי ישיבה ממושכת בנהיגה במיוחד ולפעמים בבוקר שאני קם ולאורך ימים שלמים, יש לציין שבעבר שהייתי בן 16-15 היה לי באזור הרגל השמאלית מקרה שבמהלך שיעור ספורט במשחק כדורגל נתפס לי האזור שם, אני לא זוכר אם זה היה קשור לגב תחתון אבל אני זוכר שזה היה שוק של חום באזור הרגל השמאלי והכאבים והאזור התפוס נמשכו משהו כמו שבוע אולי קצת פחות. אזור נוסף שעשה לי בעיות לאורך השנים הוא הצוואר. קרה לי יותר מפעם אחת שהצוואר נתפס לי ולא יכולתי להזיז אותו ואפילו הביאו לי מין ספוג שקיבע לי את הצוואר עד שהשתחרר הכאב, בשנים האחרונות אני חש פעם בכמה חודשים שהאזור תפוס במיוחד שריר הטרפז. אזור בעייתי שהתפתח הכאב בו בזמן האחרון, בשנה האחרונה זה אזור הכתפיים בדגש על כתף שמאל! הייתי כאבים שם בזמן הרמת דברים מהקרקע ובזמן הרמת היד למעלה, הייתי אצל אורטופד שנתן לי הפנייה לפיזיותרפיה שהועילה בדיוק לכמה חודשים בודדים והכאבים חזרו עברו כמעט לחלוטין ועכשיו שוב שבו. אני מאמין שלא שבגלל שהייתי די חדש במכון כושר ועבדתי בלי השגחה הייתה לי טכניקה קלוקלת לאורך זמן, אבל טיפלתי בזה ועכשיו אני מתאמן נכון במשקלים מתונים. אבל עדין הכתף השמאלית לא נותנת לי מנוח, גם הגב לעיתים קרובות, השרירים תפוסים כל הזמן. שקניתי לאחרונה נעליים חדשות עשו לי בדיקה בחנות לרגליים והמוכר אמר לי שיש לי קשת גבוה ברגל שמאל ונטייה של הרגל החוצה. הרגשתי כאבים באזור הזה וגב בשוק ומעליו. עשיתי קצת מחקר באינטרנט וראיתי קצת טיפולים כירופרקטים שדיברו שם על כתפיים לא שוות(שיש לי את זה בטוח) על חוסר סימטריה של שרירים כתוצאה מרגליים לא שוות בגודלן ועל התיקונים שעשו שם.

השאלה שלי היא האם הטיפולים מתאימים לי ויכולים להועיל לי פלאים, כי אני מנסה לעלות רמה בכושר הגופני ונמאס לי מהכאבים התמידיים בזמן האחרון. אני מצרף צילום של הגב תחתון שעשיתי לא מזמן. שאלה נוספת האם טיפול בכללית רפואה משלימה זה מקום שנחשב טוב ברמת מטפליו או עדיף לפנות ולשלם יותר בתחום הפרטי?

רציתי לדעת,בנוסף, האם יש איזשהי השפעה גם של הדברים שציינתי על העיכול, אומנם אין לי בעיות עיכול ואני אוכל מסודר אבל, אבל בכל מקרה במצבי לחץ ומתח מערכת העיכול שלי משגעת. כמו כן רציתי להוסיף שיש לי מידי פעם כאבי ראש, במיוחד אחרי שאני משבש את השינה שלי בכך שלמשל חודש אני יושן כמו שצריך 8-7 שעות בלילה ואז אני יום אחד יושן 6 או פחות ואז או באותו יום או יום למחרת מתחילים כאבי ראש, ולפעמים הכאבי ראש באים בלי קשר לשינה.

הוספת תגובה

• צילום עמוד השדרה

יובל
    10/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום 2

יובל
    10/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה...

יובל
    10/06/2013

אם טיפול כירופרקטי זה מה שאני צריך לעבור או שהבעיה רחבה יותר וצריך לפנות לאורתופד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה... - תגובה

רוית למפל
    10/06/2013

היי יובל ,
    המלצותיי אליך הן :
    1. תפסיק באופן מיידי להתאמן, משהו שם אתה עושה לא נכון.
    2. תפנה לאיש מקצוע בתחום התנועה והספורט לאבחון. זה יכול להיות באופן פרטי וזה יכול להיות דרך קופ"ח . (אתה מוזמן גם אליי )
    3. כאבים כרונים לא עוברים במנוחה, כדי להיפתר מהם יש לפתור את מקור הבעיה
    4. בשביל לשפר ולהשתפר ברמת הכושר הגופני כלל ראשון זה להקשיב לגוף .
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יובל
    10/06/2013

"תפנה לאיש מקצוע בתחום התנועה והספורט לאבחון. זה יכול להיות באופן פרטי וזה יכול להיות דרך קופ"ח"

השאלה לאיזה אנשי מקצוע לפנות.?? כירופרקט/אורתופד
    הייתי אצל רופא משפחה ומה שהוא אמר לי שזה מולד ואין מה לעשות,
    אורתופד שלח אותי לפיזיותרפיה בפעם הראשונה שהייתי אצלו לאחר תלונות על כאב גב
    בלי לדרוש צילומים ובלי לבדוק לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוית למפל
    20/06/2013

אתה מוזמן להגיע אליי לאבחון מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל
    סהר רפאל
    07/06/2013

בוקר טוב אני מתאמן כבר חודשים וחצי הליכה וריצה והגעתי למרחק של 8- 10 קמ בשבועיים האחרונים התחילו כאבים בכף הרג במרכז ובחלק החיצוני של כף רגל ימין אני מתחיל פעילו ואחרי 3 קמ מתחילים הכאבים קניתי מדרסים וזה לא עוזר החלפתי נעליים עשיתי טיפולי עיסוי אני ממש לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    07/06/2013

שלום סהר
    אני מציע לך בשלב הראשוני להמנע במשך שבועיים שלושה מפעילות נושאת משקל כולל הליכה וריצה. אם הכאבים יעלמו חזור באופן הדרגתי לפעילות שלך.
    במידה ולאחר ההפסקה הכאבים חוזרים או לא חולפים יש לאבחן את הבעיה ולפעול בהתאם לממצאים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן דלקת בעצב נמשכת?
    noa
    02/06/2013

שלום,לפני חודש ושבוע.נפצעתי מעומס יתר,אני עוסקת בטריאתלון.הובחנתי על ידי אורתופד שאמר שיש לחץ של שרירי התחת על העצב,מה שגורם להקרנות וכאב וגם דלקת.הוא בדק אם המקור מהגב אך שלל אותו.כיוון שצלעתי.טופלתי למשך 10 ימים בארקוקסיה 90.כיום לאחר חודש ושבוע מתחילת הפציעה.עדיין לא החלמתי לגמרי.יש כאבים בזמן הליכה ואי נוחות,שכמובן פוחתת עם הזמן.אך זה מגביל אותי נורא.האם לחזור לאורתופד? כמה זמן לוקח לדלקת לעבור?..יש לציין שאני עושה פזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה זמן דלקת בעצב נמשכת?

הוספת תגובה

• כמה זמן דלקת בעצב נמשכת? - תגובה

רוית למפל
    02/06/2013

צר לי לאכזב אותך, אך הדלקת לא תעבור מעצמה וגם לא עם כל כדור שתקחי וזאת משום שישנו לחץ של השריר על העצב . יש צורך באבחון מדויק יותר ובהתאם לו אוכל לדעת מה מקור ההקרנה והכאב.
    ממליצה לך להגיע לאבחון על מנת שאחזיר אותך במהרה לספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי אני יכולה לפנות?

noa
    03/06/2013

כיוון שאני גרה בצפון,ואני מאמינה שאת מקבלת מטופלים במרכז. אשמח לדעת למי אני צריכה לפנות?. אורתופד מומחה לפציעות ספורט? כירורג?..דיקור? בנוסף.. אם אני מורידה את הלחץ של השריר על ידי מתיחות ופזיותרפיה.. זה לא יעזור לזה לעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

noa
    03/06/2013

טעות התכוונתי לכרופרקט.. לא כירורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי אני יכולה לפנות? - תגובה

רוית למפל
    03/06/2013

איפה בצפון ? אזור הקריות וחיפה או צפונה יותר לכיוון הכינרת ?
    יש שניים מצויינים קובי אביב מאזור העמקים וחיפה ועוד בחורה בשם הדר מאזור הכינרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכשרתם?

noa
    03/06/2013

הם אורתופדים? אני אפילו יותר צפון...אבל כינרת זה עוד סביר.
    תודה על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחלק העליון של הירך
    עידן
    29/05/2013

לאחרונה (שבועיים-שלוש) התחילו לי כאבים בחלק העליון הקדמי של הירך, בדיוק בחיבור בין האגן לירך.
    הכאב הופיע לראשונה באמצע הלילה לאחר משחק כדורגל (תוך כדי המשחק לא הרגשתי בשום דבר יוצא דופן) - האם זו "סתם" מתיחה או משהו אחר? הכאב כאמור התחיל לפני שבועיים-שלוש ונמשך עד עכשיו, אמנם לא מגביל אותי (למעט כאבים לא חזקים מדי באיזור כשאני מרים את הרגל), אבל עדיין מטריד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחלק העליון של הירך

הוספת תגובה

• כאבים בחלק העליון של הירך - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    29/05/2013

שלום חן
    כאבים בחלק העליון של המפרק יכולים לנבוע מנזקים מקומיים או מנזקים מרוחקים שיכולים להקרין כאב. כדאי לך לעבור אבחון כדי לדעת בדיוק מה ניזוק ומה נכון לעשות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בן 18 סובל משין ספילנט זמן רב..
    שלומי
    24/05/2013

שלום רב,
    אני שלומי ועומד להתגייס לשירות קרבי בצה''ל, לפני כארבעה חודשים התחלתי להתאמן בכושר קרבי וכנראה מסרגל מאמצים לא נכון , נעל לא נכונה , וצורת הרגל הלקויה שמכריחה מדרסים. אנשים הבחנו את זה כשין ספילנט ולאחר בדיקת מיפוי עצמות אכן זהו שין ספילנט בשתי הרגליים דו צדדי בכל רגל...

כבר חודשיים שאני לא רץ כלל ועדיין הכאבים לא עוברים ואילו לפעמים מחמירים..
    אני הולך לפיזותרפיה למרות שהרופא אמר שפיזתורפיה לא עוזרת לפציעה מסוג כזה , רק מנוחה תעזור...

אני ממש מאויש מהכאבים, שכן תאריך גיוסי קרב ואני נשאר במקום מבחינת כושר גופני.

אשמח לאיזשהו טיפ/טיפול או משהו

תודה רבה מראש... מלש''ב שבוז.

הוספת תגובה

• איך השיקום מתבצע והאם מותר

שלומי
    25/05/2013

רציתי לדעת איך השיקום מתבצע ולאורך כמה זמן,
    ועוד שאלה, האם מותר להתאמן בחדר כושר? כמובן שללא אימון רגליים, רק פלג גוף עליון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך השיקום מתבצע והאם מותר - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    26/05/2013

שלום שלומי
    העיקרון המנחה לשיקום באופן כללי הוא הרמה הדרגתית של העומסים. בהתחלה באופן פסיבי ולאחר מכן באופן אקטיבי. ארוך השיקום תלוי בחומרת הנזק ויכול להמשך מספר שבועות או חודשים. אתה יכול לשלב אימנים בחדר הכושר, גם עבודה עם הרגליים רק להקפיד לא להגיע למצב של כאב בשוקיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שימוש במגן ברך לאחר ניתוח
    עידן
    21/05/2013

הי ד"ר,

לפני כ5 שנים עברתי ניתוח בברך ימין במניסקוס החיצוני (בן 22 היום). עברתי שיקום מלא כמובן, והומלץ לי ע"י האורטופד שניתח אותי להשתמש במגן ברך מסוג GenuTrain S של Bauerfeind שבו אני משתמש עד היום כשאני משחק כדורגל.

לאחרונה עלו לי תהיות - האם יש טעם להמשיך ולהשתמש במגן? הרי ממה שאני יודע המגן גורם ל"ניוון" (אם אפשר לקרוא לזה כך) השרירים בהם הוא תומך. כרגע הברך במצב טוב (טפו טפו טפו) וללא כאבים לאחר משחק (פעם בשבוע). חשוב גם לציין שכפעמיים בשבוע אני מבצע תרגילים לרגליים של סקוואטים ולאנג'ים בלי המגן ללא שום בעיות.

אז, האם יש טעם (והכרחי) להמשיך ולהשתמש בו?
    תודה!

הוספת תגובה

• המשך שימוש במגן ברך לאחר ניתוח - תגובה

רוית למפל
    23/05/2013

יובל בוקר טוב, רצוי ואף עדיף להסיר את מגן הברך אשר מקבע את המפרק ובהחלט מנוון את השרירים.
    הקפד על משנה זהירות במשחקים, הקפד על תרגילי רגליים ועבודה על שינויי כיוונים וכמובן עבודה על גמישות שרירית.
    שמור על תנועות מלאות .
    המשך יום נפלא ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בירך אחורי וCT אגן..
    יניר
    16/05/2013

אהלן ,
    נפצעתי לפני כמה שבועות באיזור הירך אחורי / שרירים מקרבים במשחק כדורגל. (אין כאבים חריגים רק במהלך ספורט אינטנסיבי של כדורגל או כדורסל).

הרופא שלח אותי לצילום רנטגן שם הוא רואה חשד ל"סימפיזיס פוביס" ואחרי זה הוא שלח אותי לCT אגן שם נמצא שהכל תקין גם ב"רקמות הרכות".

השאלה שלי , בצילום CT אגן מה הכוונה לרקמות רכות , האם הצילום רואה את שרירי הירך האחורי והשרירים המקרבים ויכול לאבחן קרע/מתיחה או שלזה נצרכת בדיקה נפרדת כדוגמאת אולטראסאונד..?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בירך אחורי וCT אגן..

הוספת תגובה

• פציעה בירך אחורי וCT אגן.. - תגובה

רוית למפל
    16/05/2013

רקמות רכות הכוונה לשרירים ,רצועות וכל המעטפת שלהם. אם בCT יצא שהכל תקין זה מצוין. עליך לקחת בחשבון שכלל הבדיקות המשוכללות לא בודקות החזקות של שרירים והגבלות תנועה. ככל הנראה ישנה פגיעה בשרירי הירך שיש לאבחן ולטפל בה. סימפיזיס פיוביס זו התרחקות של עצמות האגן בחלק התחתון ביותר שלו בפיוביס ובעקבות כך יש הפרה של נקודת האיזון שלך מול כוח הכבידה מה שגורם לנפילת עומסים בצורה שונה על המפרקים וכיוצא בזה כאבים והקרנה לירך ולגב. המלצתי אליך להגיע לאבחון תנועתי יחד עם הבדיקות. ובנוסף ממליצה לבקש גם אולטרסאונד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה