פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפידה או נעל מתקנת
    איל
    22/01/2014

אני מתאמן למרתון ובעת בדיקה להתאמת נעליים אובחן שיש לי pronation.
    האם מומלץ לעשות רפידות או לקנות נעל מתקנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפידה או נעל מתקנת

הוספת תגובה

• רפידה או נעל מתקנת - תגובה

רוית למפל
    22/01/2014

השאלה היא האם זה המבנה שלך, או שזה נובע משרירים מוחזקים.
    במידה וישנה החזקה שרירית שמובילה לכך, יש לשחרר את השרירים ואז אין צורך בנעל מתקנת/רפידה/ מדרס וכו.. במידה וזה מבני מומלץ בהחלט לקנות נעל מותאמת ומתקנת .
    כדי לדעת אם זה מבני ניתן לברר האם תמיד היתה לך את הקריסה, וניתן לבדוק עם הוריך האם לאחד מהם יש את אותו המבנה .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה ואימונים
    אמיר לביא
    21/01/2014

שלום רב. לפני חודשיים וחצי הובחן אצלי טניס אלבו.
    היום לפי המלצת רופא התחלתי לקחת ארקוקסיה 90 מ"ג.
    האם בזמן נטילת התרופה (10 ימים) אני יכול להתאמן? ריצות, אימוני כח (שלא קשורים לגיד של הטניס אלבו)? או שיש איסור להתאמן?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ארקוקסיה ואימונים

הוספת תגובה

• ארקוקסיה ואימונים - תגובה

רוית למפל
    21/01/2014

לא מומלץ להתאמן עד תום נטילת התרופה.
    תן לגוף את המנוחה שלה הוא זקוק - זה סה"כ 10 ימים. ;)
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגן ברך מומלץ אחרי שחזור acl
    ליאור
    16/01/2014

בן 36.
    לפני כ 4 שנים עברתי ניתוח לשחזור רצועה צולבת acl שנלקחה מההמסטרינג.
    עברתי שיקום בהצלחה והג׳וק של לחזור לשחק כדורגל עדיין קיים אז החלטתי לנסות לחזור.
    בביקור אצל אורטופד המליץ על ״ מקבע לברך עם חבק לפיקה genotrain "
    ישנם מספר סוגים העונים על הגדרת המגן.
    האם אוכל לקבל המלצה מדויקת על איזה דגם של genotrain הוא הנכון ביותר עבורי ?תודה!

הוספת תגובה

• מגן ברך מומלץ אחרי שחזור acl - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/01/2014

שלום ליאור
    מה המצב הנוכחי של הברך? האם היא כואבת, האם יש נפיחות והכי חשוב האם היא יציבה?
    במידה וקיימת חוסר יציבות אני ממליץ על תומך ברך עם צירים נוקשים שיוסיף יציבות. תומך ברך עם חבק לפיקה יעזור לשלוט על תנועת הפיקה והוא נועד לבעיות אחרות. חבק מסוג זה לא יוסיף, משמעותית, יציבות לברך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקה קדמית של כתף ימין
    ש
    14/01/2014

שלום. בן 33.
    פרקתי לראשונה את הכתף לפני מספר ימים ואני כרגע בשלב המנוחה עם קיבוע.
    רציתי לשאול לגבי ההמשך והעתיד בכללי.
    היות ואני עובד בעבודה פיזית לא קלה והיות ואני עוסק כחובב בספורט ודבר זה מאוד משמעותי לי למילוי והנאת החיים, אני דואג להמשך החיים מעכשיו.
    מבחינת ספורט אני עושה הרבה חדר כושר, משקולות ואוהב גם לשחות.
    אני כאמור חושש עכשיו שהכתף תמיד תהיה פגיעה ואולי יהיו דברים שאצטרך לוותר עליהם ביום יום. אולי אצטרך לוותר על העבודה אפילו(לא עבודה בכללי אלא העבודה הספציפית שאני כיום עוסק בה)

שאלותיי:

1.
    האם יש דרכים לחיות כרגיל עם הספורט שאני עושה והעבודה שלי, רק משיקום "שמרני" של אחרי פריקת כתף, או שכדאי לי לשקול ניתוח?

2. האם אחרי ניתוח, הכתף חוזרת למצב תקין ואין הגבלות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריקה קדמית של כתף ימין

הוספת תגובה

• פריקה קדמית של כתף ימין - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    14/01/2014

שלום ש
    האהבה שלך לספורט עשויה להיות יתרון כאשר תתחיל את השלב של שיקום הכתף. תוכנית שיקומית טובה יכולה לכלול עבודה בחדר כושר ופעילות בבריכה. יחד עם זאת אתה חייב להיות זהיר שכן פריקת כתף נוספת עלולה לגרום לנזקים שיצריכו פיתרון כירורגי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד כמה שאלות אם אפשר

ש
    15/01/2014

זה מביא אותי לשאול, האם העובדה שאני מעכשיו צריך להזהר מפריקה נוספת, זה אומר שאני אמור להיות מוגבל בעוצמת הפעילות הגופנית שלי? נניח בשחיית חזה שאני מאוד אוהב לשחות בעצימות גבוהה, או למשל בעבודת משקולות על פלג גוף עליון?

ושאלה נוספת- האם אפילו רק אחרי פריקה ראשונה, יש נזק בלתי הפיך לטבעת שמחזיקה את עצם ההומרוס של הזרוע? קרע שלא מחלים אלא רק בניתוח?
    אם כך הדבר, אז איזה צ'אנס יש ליציבות הכתף רק בעזרת עבודה על השרירים מסביב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד כמה שאלות אם אפשר - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    15/01/2014

שלום ש
    ברגע שבכתף מחלימה אתה לא צריך להיות מוגבל בעוצמת הפעילות אלא רק בטווחים שבהם אתה עובד. שחיית חזה בכל עצימות לא אמורה להוות בעיה וכך גם אימוני משקולות. יש להיזהר לא לעבוד עם הכתף בטווחי תנועה קיצוניים.
    יש נזק בלתי הפיך גם אחרי הפריקה הראשונה. עם זאת היות והכתף מיוצבת בעיקר על ידי השרירים המסובבים הרי שחיזוק שלהם עשוי לשפר את היציבות שנפגעה ולמנוע את הפריקות החוזרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עדיף לעשות ניתוח אותרוסקופי

ש
    15/01/2014

אם יש נזק בלתי הפיך וניתוח אמור לתקן אותו והיות והניתוח יחסית פשוט ומוצלח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עדיף לעשות ניתוח אותרוסקופי - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    15/01/2014

אין חיה כזאת ניתוח פשוט ומוצלח. כל מה שאפשר לסדר בלי ניתוח עדיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתלה קיבוע לכתף

ש
    26/01/2014

כשבועיים וחצי מאז המקרה, אני כבר מסתובב ללא המתלה ליד שאמור לקבע את הכתף.
    הסתובבתי איתו כשבוע ימים ובהמלצת פיזיותרפיסט שטען שהכתף חייבת להתחזק, הורדתי אותו. האם זה בסדר? מה בעצם הזמן המומלץ ללכת עם המתלה הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתלה קיבוע לכתף - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    27/01/2014

שלום ש
    אין ספק שאם אתה נוקט בזהירות הנדרשת ולא מבצע פעילות שמסכנת את הכתף עדיף לך להיות בלי מתלה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך ימין
    נדב
    13/01/2014

ד"ר שלום.
    לפני כחודשיים התחילו אצלי כאבי ברך ימין
    כל פעם שניסיתי לעסוק בספורט הברך התנפחה והרגשתי כאב.
    נשלחתי ל-MRI שהראה:
    1. טנדינוזיס של גיד הפיקה הפרוקסימלי
    2. אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של מיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקייםכך שאינו מוגדר כקרע.
    מאז קיבלתי תרופות נגד דלקות ועשיתי פיזיותרפיה.
    אבל עדיין מרגיש כאבים בברך לאחר פעילות ספורטיבית הברך עדיין מתנפחת טיפה.
    רוצה לציין שהמליצו לי לקבל זריקות של סטרואידים לתוך הברך.
    האם זה יכול לעזור או שיש עוד אלטרנטיבות לבעיה שלי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך ימין

הוספת תגובה

• כאב בברך ימין - תגובה

רוית למפל
    14/01/2014

נדב בוקר טוב,
    נוצרה פגיעה בברך שלך בעקבות עומס הנופל בצורה לא מאוזנת, שיכול לנבוע מהמון סיבות בניהן טכניקת אימון לא נכונה, סטרס, עומס יתר, עייפות, תזונה לקויה ועוד...
    להבנתי ממך הברך לא טופלה עד תום ולכן לא הייתי ממליצה לך לחזור לפעילות כרגע, אלא להמתין עד לשחרור טווחי התנועה של המפרק.

אני אישית נגד זריקות בכל צורה שהיא, וזאת מפני שאינן פותרות את הבעיה, אלא מקלות רגעית וסימפטומטית.
    טיפול רימובמנט מאוד יכול לעזור לך.
    ממליצה לך להגיע לאבחון והסתכלות נוספת .

רפואה שלמה ובהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בכתף
    דני
    07/01/2014

יד כותבת. מאד מציק/כואב בת 54 לא ספורטאית, כללית מושלם

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בכתף

הוספת תגובה

• והאם כדאי לעשות צילום מדוייק יותר?

דני
    08/01/2014

בשיטה אחרת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם כדאי לעשות צילום מדוייק יותר? - תגובה

רוית למפל
    09/01/2014

היי לאה,
    לא הבנתי מה את שואלת בעצם . שלחת את תוצאות הצילום ו... ?
    לגביי הממצא זה - יש לך קרע קטן מאוד, ומה ניתן לעשות כדי לטפל ? האם כואב לך האם היד מוגבלת ? מה בדיוק מפריע לך? לשם מה את רוצה צילום מדויק יותר ?

עם קרע בגודל שלו לא הייתי מנתחת בשום אופן, אלא הולכת ומטפלת כמה שיותר מוקדם אצל איש מקצוע ראוי שמתמחה בסוג זה של פציעה .
    קומפרסים של קרח יכולים לעזור מאוד וקינזיו טייפינג המונח אך ורק ע"י איש מקצוע המוכשר לכך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזותרפיה
    יוסי
    05/01/2014

שלום,

אני בן 25, בריא ומתאמן תדיר. אזור הטרפזים העליונים והעורף תפוס לי מזה 4 שנים. לא עזרו שינויי תרגילים, עיסויים, כוסות רוח, מנוחות ועוד.

באחרונה נחשפתי לאפשרות לעבור 2-3 זריקות מזותרפיה להקלת הכאב.
    האם זה מומלץ לדעתך?
    האם יש דברים נוספים מומלצים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מזותרפיה

הוספת תגובה

• מזותרפיה - תגובה

רוית למפל
    07/01/2014

אני אישית נגד תרופות וזריקות למינהן וזאת משום שהן מטפלות בסימפטום, בכאב באותו הרגע לטווח קצר בלבד.
    המלצתי הכנה היא פשוט להגיע לאבחון רחב ומקיף כדי לתת לך פיתרון אמיתי לבעיה .
    כמו כן שים לב למנחי הגוף שלך . שרירי צוואר צפוסים יכולים לנבוע מהמון סיבות בינהן יציבה לקויה, סטרס ואפילו חריקת שיניים.
    איש מקצוע המתעסק בתחום התנועה והפאשיה יכול מאוד לעזור.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירך אחורית
    חגית
    04/01/2014

שלום,

אני בת 53. לפני 6 ימים, בסיום שיעור פילטיס מכשירים, ביצעתי מתיחה על הרפורמר עם חצי קפיץ בלבד. זוהי מתיחה בתצורה של שפגט (ברגל הקדמית מותחים עכוז גדול והמסטרינגס, וברגל האחורית מותחים מותן כסל).

תוך כדי המתיחה, כאשר הידיים אוחזות במעקה קדמי שעליו מונחת גם הרגל הקדמית, הרגשתי כאב טראומטי חד מלווה ברעש קריעה חזק בחלק האחורי של הירך הקדמית (מתחת לעכוז הגדול). הפסקתי מייד כל פעילות מאז.
    לא יכולתי לנוע כלל בימים שלאחר מכן. זה כאב גדול.

הכאבים לא חלפו עדיין. מורגשים במיוחד בהליכה ובהטיית הגו קדימה. גם במנוחה.
    אני מחממת את האזור בבקבוק מים חמים.

מהי אבחנתך?
    מה כדאי לדעתך לעשות?

תודה,
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    ירך אחורית

הוספת תגובה

• ירך אחורית - תגובה

רוית למפל
    05/01/2014

קודם כל בשום פנים לא לחמם ! רק קרח עם עיסוי של המקום .
    שנית לפנות לבדיקת הדמיה לברר מה הנזק שקרה שם. האם זה קרע בשריר גדול/קטן, האם זה ברצועות ו/או בגיד ...
    אחרי בדיקת הדמיה אפשר להיות חכמים יותר ולטפל בהתאם .
    תבקשי אולטרסאונד מהאורטופד .
    לאחר מכן תגיעי לאבחון ונראה מה אפשר לעשות.
    קרע בשריר מחלים מהר מאוד, על אף שזה אזור מאוד בעייתי . אם ישנו קרע ברצועות או בגיד, זה כבר מורכב יותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים:
    שירלי
    02/01/2014

אני עוסקת הרבה בפעילות גופנית, חדר כושר, פילאטיס, ריצות. בתקופה האחרונה סובלת הרבה משרירים תפוסים למרות שלא שיניתי משמעותית תדירות או אימון. כמוןב שאקבע תור לרופא אך אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה? האם יש דרך להקל על הכאב בנתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירים תפוסים:

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים: - תגובה

רוית למפל
    02/01/2014

היי גליה,
    נשמע שאת עושה הרבה ספורט ואולי קצת יותר מידי ואז הגוף נמצא בעומס יתר.
    1. תנסי לקחת תוסף מגנזיום לשחרור השרירי, מגנזיום נמצא גם בדגים, אגוזי מלך...
    2. תורידי עומס באימונים, הגוף זקוק ליום מנוחה בין אימון לאימון . כל יוד זה לא ספורט תחרותי וזה בשביל הבריאות תקשיבי לגוף שלך.
    3. ממליצה ללכת לקבל עיסוי רקמות טוב (אפילו שניים, שלושה)

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים

שירן
    05/01/2014

הכי מבאס זה לקבל סופסוף את ההחלטה להזיז את עצמך ולעשות כושר ואז לסבול מכאבים בשרירים.. הסיבות לכאבים הן ממש לא גורפות, יש כל מיני אופציות..
    הבסיס הוא לבדוק אם את עושה את הספורט באופן נכון- חימום בהתחלה ומתיחות בסוף וכמובן לא לצאת חשופה בקור אחרי האימון- תמיד לשים על עצמך ז'קט, לא משנה כמה חם. הדברים הקטנים האלה יכולים לעשות כאבי שרירים מאוד חזקים.. כדאי לך לקחת הכוונה של מדריך כושר או משהו כזה שיסביר לך.
    הייתי ממליצה גם לעשות בדיקות דם כדי לבדוק שלא חסרים ערכים.. אני יודעת שאם למשל חסר מגנזיום זה עלול לגרום להתכווצויות שרירים מטורפות ואולי זו הסיבה אצלך..
    בכל מקרה עד שתמצאי את הגורם ותטפלי בו הייתי ממליצה לך לעשות אמבטיה חמה ולעסות בה בעדינות את השרירים שכואבים לך. כשאת יוצאת (לחדר חמים ולא קר!) למרוח קרם לשרירים ושוב לעסות, אני ממליצה על ג'וינט אנד מסל של מורז, הוא מבוססת על צמחי מרפא ובעיני הרבה יותר טובה מכל יתר המשחות המסריחות שיש בבתי מרקחת.. תעסי את המשחה שתיספג, תלבשי בגדים חמים ותנוחי. כמו שהסבתות אומרות- תקומי כמו חדשה :) ובאמת תבדקי מה הגורם כדי שלא יחזור על עצמו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוית למפל ושירן. לקחתי עצותיכן

שירלי
    06/01/2014

לתשומת ליבי. מרווחת בין אימונים וקבעתי תור לרופא להתייעץ לגבי הוספת מגנזיום או לבירור חוסרים אחרים.
    שירן - ניסיתי את הג'וינט אנד מסל ואחרי אמבטיה חמה יש הקלה.

לעיסוי, רוית, טרם מצאתי זמן לצערי...

שוב, תודה לכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעות
    אבני יוחאי
    25/12/2013

בס"ד

אני סובל מזה 3 חודשים מכאבים במפשעות, אני ספורטאי כל חיי משחק כדרוסל ורץ

פעמיים עד שלוש בשבוע כ-8 ק"מ . מזה 3 חודשים אני לא מסוגל לרוץ או לשחק,בצעתי
    מספר בדיקות: מיפוי עצמות, אולטראסאונד ונבדקתי ע"י 3 מומחים 2 אוטופדים
    ו 2 כירורגים. בבדיקת אולטראסאונד נקבע חד משמעית שיש לי בקע מפשעתי גדול בצד ימין,אך ביקור אצל מנהל מחלקה בבית חולים מפורסם מאוד ולאחר בדיקה פיזית,הוא קבע חד משמעית שאין לי בקע . במיפו העצמות קבועו שיש לתמוך באחנה של אוסטאיטיס פוביס, קבלתי מהרופא אטופן לשבועיים , זה עזר לי אך כשהפסקתי הכאבים חזרו.

אני מבקש לשאול האם יש טיפול שבאמצעותו ניתן להרפא באופן מלא כולל ניתוח, אני מוכן לכל טיפול כי אני מאוד רוצה לחזור לפעילות גופנית מלאה , אציין שאני בן 62 שנה
    אודה עבור התייחסותכם המקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעות

הוספת תגובה

• כאבים במפשעות - תגובה

רוית למפל
    29/12/2013

היי,
    כאב נוצר מחוסר איזון על מפרק. כמוכן כאב יכול להיות מוקרן לאזור X כשבעצם הבעיה נמצאת בכלל באזור Y .
    יש ליאת האפשרות לעזור לך בהחלט, אבל וזה אבל גדול
    אם בדיקות הדמיה מראות בקע גדול, זה יחייב ניתוח .
    אני מזמינה אותך להגיע לאבחון עם כל החומרים שברשותך לבדיקה תנועתית ומציאת מקור הכאב .

רפואה שלמה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד שבורה ואימון
    ravit
    25/12/2013

היי,
    שמי רוית, בת 24 מהדרום, מדריכת עיצוב,אירובי וכושר. שברתי את היד לפני ארבעה ימים, יד ימין לצערי.
    אני צריכה להיות עם גבס חודש וחצי.
    קצת רקע-שגרת האימונים האישית שלי הייתה אימוני HIIT, קטלבל, curcit traning, insanity-למי שמכיר,קיקבוקס ועוד. אני ממש בדיכאון מכל עניין היד ומההשלכות. כמה שאלות:
    1. האם ניתן להמשיך עם הקטלבל ביד שמאל?
    2. מה אני כן יכולה לעשות ע"מ שלא להרוס לחלוטין את כל הסיבולת וטונוס השרירים שלי, כמו כן כמובן לא לעלות במשקל?
    3. האם אני יכולה לעשות אימון משולב על בוסו-cardio and sculpt? האם אם היד מגובסת ועם מתלה הקפיצות עם פלג גוף תחתון יכולות להזיק לה?
    4. ניתן לצאת לריצה עם גבס במתלה או לעשות אימון מדרגה רק לרגליים?
    אני ממש ממש בלחץ מכל המצב הזה ואודה לך כ"כ לתשובה מהירה! :)
    מצרפת ביוטיוב אימון שאני רוצה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    יד שבורה ואימון

הוספת תגובה

• יד שבורה ואימון - תגובה

רוית למפל
    29/12/2013

רוית צהריים טובים,
    יש לך שם יפה :)
    אני רוצה שתקראי את מה שכתבת לנו רק שהפעם את בתור זו שמקבלת את הפניה הזו ממתאמנת שלך .
    מה נראה לך ?
    מה שנראה לי זה :
    1. הייתי ממליצה לך להתמקד בלנוח ולתת לשבר להחלים. אם תעבדי א-סימטרי תרי לעצמך פציעות עתידיות נוספות בשל חוסר האיזון.
    כל פעילות באשר היא תלווה בזיעה שיכולה להרוס את הגיבוס .
    מנוחה של חודש וחצי לא תהרוג אותך, להיפך תכשל אותך. בתום ההחלמה תוכלי לעבוד כמו שצריך כשהעבודה היא מאוזנת.

2. אם ממש קשה לאת יכולה לעבוד משקל גוף לפלג גוף תחתון כמו לאנצ'ים וסקווטים.

כמאמנת אל מאמנת דוגמא אישית זה must . אם את לא תדעי להעניק לגופך את מה שהוא זקוק , לא תוכלי לדרוש זאת מהמתאמנים .
    כמטפלת אל מאמנת - מנוחה נכונה תתן תוצאה טובה.

מצטערת :)
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות גידים בברכיים
    קרינה
    24/12/2013

שלום,
    אני לפני כשנתיים וחצי נפצעתי במהלך אימון גופני.
    אחרי בדיקות, צילומים ומיפוי עצמות הגיעו למסקנה שיש לי דלקות גידים בשתי הברכיים.
    עשיתי פיזותרפיה וחיזקתי את השרירים בחדר כושר עד למצב שהפיזותרפיסט טען כי אין צורך להמשיך בפיזותרפיה כי הרגליים חזרו לתפקוד של כמעט 100% וכך היתה גם התחושה. הכאבים הגיעו לעיתים רחוקות ולמעט זמן.
    מאותה התקופה עברה בערך שנה ואני עדיין מתאמנת אבל הכאבים חזרו בפתאומיות ולמשך רוב היום.

רציתי לדעת אם זה קשור לקור ולחורף ומה אפשר לעשות כדי להרגיע את הכאב ובכללי

תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות גידים בברכיים

הוספת תגובה

• דלקות גידים בברכיים - תגובה

רוית למפל
    24/12/2013

אם עזבת את הפיזיותרפיה עם כאבים סימן שהבעיה לא טופלה עד תום ומקור הבעיה לא נמצא עדיין ו/או שהאופן בו את מתאמנת לקוי.
    ממליצה להגיע לאבחון מעמיק לאיתור הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בכתף באימון קרב מגע
    עידן
    22/12/2013

שלום,נפצעתי בכתף במהלך אימון קרב מגע לפני שבוע וחצי.במהלך הפציעה חשתי כאב חד עשיתי צילום רנטגן וUS ולא נמצא ממצא חריג. אך אני עדיין סובל מכאבים הרופאה סבורה שזו מתיחה בכתף, האם זה הגיוני שאני עדיין סובל מכאבים וכמה זמן עד שאוכל לחזור לכשירות מלאה?כמו כן מה הטיפול שאתה ממליץ לבינתיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בכתף באימון קרב מגע

הוספת תגובה

• פציעה בכתף באימון קרב מגע - תגובה

רוית למפל
    24/12/2013

עידן בוקר טוב,
    האם ביצעת את הבדיקות מספר ימים בודדים מהפציעה ? לפעמים יש צורך לחכות שבועיים כדי לראות האם באמת אין שם כלום. מה לגבי MRI ?
    ממליצה לנסות לדרוש לוודא ש"המתיחה" זה לא קרע.
    בכל מקרה ממליצה לך להגיע לאבחון ונראה איך אפשר להחזירך לכשירות מלאה ומהירה . הרבה מהפעמים זה רק להחזיר את המפרק לאיזון שרירי. פציעה מאוד ידועה בקרב אומנוית הלחימה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

עידן
    24/12/2013

כן הצילום בוצע שלושה ימים אחרי הפציעה והUS ארבעה ימים אחרי. כמו כן אני שומע רעש של חיכוך כאשר אני מזיז את הכתף לאחור.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

רוית למפל
    24/12/2013

זה מכונה סינדרום הצביטה . הכתף לא מאוזנת. צריך לשחרר ככל הנראה את השרירים שם שאחראים על יציבותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה
    עדי
    21/12/2013

כאב חזק במפשעה שמשקיף גם לברכיים הייתי במיון ולא ראו כלום בצילומים או באולטרסאונד הרופא העריך שזו דלקת ונתן לי אטודלק 600 יש לציין שאני רצה 10 קילמוטר כל יום בחדר כושר ומבצעת תרגילים עםממשקלים מתי אוכל לחזור לפעילות ותוך כמה זמן זה אמור לעבור כמה זמן צריך לתת מנוחה תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה - תגובה

רוית למפל
    24/12/2013

בוקר טוב,
    ראשית אל תחשבי על חזרה לאימון, אלא על שיקום הגוף . ברגע שהגוף יהיה מאוזן תוכלי לחזור לכל פעילות בה תחפצי.
    אם אין עדות באולטרסאונד לכלום, ככל הנראה שמדובר ברקמות רכות (שרירים) .
    יש מצב שטכניקת ביצוע התרגילים אצלך לא טובה ו/או עומס יתר .
    לפי הנשמע מדבריך יכול להיות מדובר בשרירי הiliopsoas עם הקרנת כאב חזקה .
    מעצם עבודתי, אני אישית לא מאמינה בכדורים ומנוחה.
    ממליצה לך ללכת לאבחן ולטפל ע"י איש מקצוע מוסמך העובד עם פאשיה ותנועה .
    עיסוי רקמות עמוק אולי גם יוכל לעזור במקרה הזה. במידה ולא את תמיד מוזמנת להגיע אליי לאבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישניים פרופיופסטיים
    בר
    20/12/2013

שלום.
    סתם שאלה שמעוד מעניינת אותי. אומרים שאם מישהו נקע את הקרסול אז גם החיישנים הפרופיוספטיים נפגעו.
    אם אני בתור אחד שלא למד רפואה,נגיד קיבלתי מכה במשחק כדורסל(לא נקעתי)ף או לדוגמא קיבלתי מכה מכדור כדורגל בשכונה, איך אני יכול לדעת(עד שאני יראה אורטופד או פיזיו) האם החיישנים האלה נפגעו?
    כמה חיישנים כאלה יש לנו בקרסול?
    תודה רבה ממני גד

לקביעת תור
    סגירה
    חישניים פרופיופסטיים

הוספת תגובה

• חישניים פרופיופסטיים - תגובה

רוית למפל
    20/12/2013

גד שלום,
    תפקידם של החיישנים הפרופריוספצים הם לדווח למוח איפה האיברים שלנו נמצאים ביחס לגוף. החיישנים נמצאים בשרירים,גידים,רצועות ובכל האיברים בגוף.

לדוגמא אם תעצום עיניים ואבקש ממך להרים את היד ל90 מעלות. תצליח ? אם לא ישנה בעיה במערכת החיישנים .
    כשאנו נפצעים יש שיבוש בכל המערכת, היא חוזרת לתפקוד תקין בזמן יחסית קצר (קיים שוני בין אדם לאדם) .
    הסר דאגה מליבך ;)
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה