מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיזיוטרפיה לאחר שחזור רצועה צולבתזאב18/10/2013
עברתי ניתוח ביום רביעי וקבעו לי פיזיוטרפיה רק ליום רבעי הבא. זה לא מאוחר מדי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיוטרפיה לאחר שחזור רצועה צולבת - תגובה
רוית למפל28/10/2013זו רפואה ציבורית, אין מה לעשות וזה עוד נחשב יחסית למהר . זה בסדר גמור :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות אחרי פריקת מרפקאלון16/10/2013
בן 15, לפני כשלושה חודשים פרקתי מרפק שהוחזר למקום בבית חולים בהרדמה. כיום עדין יש קצת כאב בתנועות מסוימות וקנקים שלא היו בעבר. מתי ואם זה יעבור ומתי אפשר ומומלץ לחזור לספורט של פיתוח גוף והאם אימונים כיום יכולים לגרום נזק. תודה ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות אחרי פריקת מרפק - תגובה
ד``ר יצחק בכר17/10/2013שלום אלון
אתה יכול לחזור להתאמן. יחד עם זאת אתה חייב להקפיד על כללי אימון נכונים ובעיקר על המנעות מעומסים ותנועות שגורמות לכאב. אימון נכון עשוי להאיץ את ההחלמה והשיקום של המרפק, אימון גרוע עלול להזיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בברכייםדביר10/10/2013
שלום, אני בן 20 ספורטאי ואתלט מקצועי (מתאגרף ולוחם MMA כיום וטריאתלט בעבר) נאלצתי לפרוש מתחום הטריאתלון לאחר קרע רציני בארבע הראשי (רקטוס פמוריס +וסטוס לטרלי) שלא החלים בצורה מלאה. בעבר הייתי רץ כ-50 קילומטר בשבוע,היום איני יכול לרוץ בכלל,(גם ריצות קצרות יחסית של 5 קילומטר הכאב מתחיל ישר לאחר כמה דקות,עוד לפני הקילומטר הראשון) אובחנתי (בעבר) כסובל משברי מאמץ, ,Plantar fasciitis,Shin splints.,
אני מתאמן המון בשיטת אימון שנקראת GRIT (אימון HIT בדומה לקרוספיט),זה בעצם אימון שכולל המון ניתורים,קפיצות,סמוך קום, burpee,burpee עם קפיצה ועם ברכיים לחזה ועוד. בחודשים האחרונים אני ממש סובל מכאבים בברכיים. הלכתי כבר לשלושה אורטופדים שונים אחד אבחן זאת כשחיקה של הסחוס,אחד כ chondromalacia patella,אחר טען כי מקור הבעייה הוא כנראה פטלו פמורל פיין סינדרום. לאחרונה המצב החמיר מאוד ואפילו סקוואט אני כבר מתקשה לעשות (הכוונה היא לדיפ סקוואט למרות שגם פרלל כואב לי). ניסיתי להוריד משקל (בד"כ אני מרים באזור המאה קילו תלוי בסוג האימון ובמספר החזרות,באימון האחרון הרמתי 60 קילו ונאלצתי להפסיק באמצע לאחר החזרה השלישית בגלל הכאבים).
מהי המלצתך? ניסיתי לקבל מהאורטופד האחרון הפנייה ל M.R.I לראות האם נגרם נזק למבנה הפנימי של הברך,מיניסקוס,רצועות וכו'' אך הוא סרב. מאז עברו שלושה חודשים ואני עדיין סובל מכאבים ברמה שלפני תחרויות אני נאלץ לקחת כמות נכבדה של תרופות ומשככי כאבים גם בתקופת ההכנה וכמובן שגם בתחרות עצמה.
מה לדעתך מקור הבעייה?
תודה רבה, וסליחה על האורך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
שלומי12/10/2013אני לא רופא ולא כלום אבל מהניסיון שלי כדאי מאוד להתעקש על MRI כי מאוד קשה לדעת מה הולך בתוך הברך בלי אבחנה כזאת והרבה פעמים גם MRI לא מספיק.
אני במקומך הייתי הולך על חיזוק השרירים המייצבים בגוף ובודק שיש איזון בין כל השרירים בגוף, את זה רק אנשי מקצוע יכולים לעשות את זה הרבה פעמים זה פותר את בעיות הברכיים לגמרי . ואם בא לך אתה יכול לנסות אפוסתרפיה שמאוד עוזר אבל מאוד יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים בברכיים - תגובה
רוית למפל17/10/2013היי דביר,
מתנצלת על התגובה המאוחרת . אתה יכול להגיע לאבחון וייעוץ כדי לאתר את מקור הבעיה . במידה ויהיה צורך נשלח אותך לבדיקות נוספות כמו mri ואולטרסאונד.
לפי דבריך הגוף שלך נמצא במצב של שחיקה וכל אימון מוסיף עוד תבלון לבעיה .
המלצה חד משמעית להגיע לאבחון בהקדם .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוסשלומי09/10/2013
שלום אני נמצא כמה חודשיים לפני הגיוס לצבא
וקרעתי את הקרן האחרוית של המינסקוס המידאלי
במידה ואני יעשה פיזיו ואני יצליח להגיע לרמה שאני מתפקד ללא כאבים וללא הגבלת טווחי תנועה זה אפשרי שאני יוכל להתגייס ליחידת חי"ר?
ואם כן , אז זה שיש לי קרע במיניסקוס יכול להעמיד בסיכון גבוהה יותר שאני יסובב את הברך או יפצע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס - תגובה
רוית למפל09/10/2013שלומי ערב טוב,
קרע במניסקוס דורש שיקום, לגביי יחידה קרבית זה מאוד תלוי אצל מי תעבור את הטיפולים .
כמובן שתאריך הגיוס גם כן חשוב. בעוד חודשיים שלושה או חצי שנה + ?
כל פציעה באשר היא, תמיד תהיה בעלת אזור רגיש יותר ויהיה עליך לתת תשומת לב מרובה יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע ברצועה
שלומי09/10/2013הגיוס הוא במרץ וכיום אני מטופל בפיזיוטרפיה של הדסה הר הצופים
כרגע יש לי כאבים בתנועות מסוימות עם ברך מעט נוזלים וכשאני עושה ריצה עם שינוי כיוון אני מרגיש טיפה אישהו אי נוחות בחיבור המפרק כיאלו הוא זז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע ברצועה - תגובה
רוית למפל09/10/2013השאלה היא האם אתה מרגיש שאתה מתקדם בטיפול, האם יש שיפור . עד מרץ זה אחלה זמן להחלמה ;)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע ברצועה
שלומי10/10/2013עד עכשו התעסקתי בשיקום הרצועה
אבל הגעתי לשלב בפרוטוקול שאני מתחיל לרוץ לקפוץ ספרינטים חדר כושר דיפ סקוואט וכולי ורק אז שהגעתי לשלב הזה ראיתי שהמיניסקוס מפריע לי כמו בנוזלים שעוד לא עברו מהניתוח כנראה מהקרע במיניסקוס ובספרינטים שהרגשתי חוסר נוחות במיניסקוס אז עכשו אני רוצה להתחיל לעשות דיקור סיני להרגיע את הדלקת את הנוזלים או מה שזה לא יהיה ואפוטסתרפיה + פיזוטרפיה כדי להחלים מהקרע במיניסקוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץ ועבודה במלצרותדניאלה03/10/2013
היי גילו אצלי שברי מאמץ בשוקיים דרגה 1, האורתופד המליץ לי על מנוחה, והביא לי פטור מפעילות רגלית לחודש וחצי (אני אמורה להתגייס בקרוב). האם עבודה במלצרות כ3-4 משמרות בשבוע כ5 שעות משמרת יכולה להזיק? אני לא מתרוצצת שם הרבה לפעמים הולכת קצת מהר. זה יכול להיות קריטי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ ועבודה במלצרות - תגובה
רוית למפל03/10/2013דניאלה ערב טוב,
ממליצה לך ללכת לקבל שני עיסויים טובים והכל יעבור :)
שברי הליכה זה מעידים על חוסר איזון של שרירי השוק, ומנוחה לא באמת תשחרר את שרירי הקרסול אלא רק תפיג את הכאב למספר שבועות.
דרגה 1 זה ממש קל.
עיסוי אח ו/או שניים וגיוס נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיונית01/10/2013
אבי בן 79 ,טוען שאין לו כוח ברגלים ,הולך רק בבית לפעמים פעם בשבוע יוצא מהבית פעם בשבוע ובלוי אדם
אין לו בעיות של עצמות ,הוא לא נכה ,אין לא מקל ,פשוט הולך .
אני ממש לא מבינה איך זה עובד ,וממש רוצה שהיה לו כוח ברגלים
ורק נשאר לכתוב תודה רבה על התשובה שאקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
רוית למפל01/10/2013אין כוח ברגליים יכול לנבוע מהרבה סיבות חלקן נפשיות וחלקן תנועתיות .
הוא צריך להגיע לאבחון ולראת האם ישנה הפרעה תנועתית אשר מובילה לירידה ב"תחושת כוח" . מה לגביי בדיקות דם ?? האם יש מספיק ברזל /ויטמין די / מגנזיום ?
המלצתי אלייך היא לפעול בשני מישורים אילו האחד בדיקות דם ותוספים במידת הצורך ו/או שינוי תזונה ואילו המישור השני להביא אותו לאבחון.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית תודה על התשובה.
יונית01/10/2013רווית השאלה היא כזו ,האם לאחר האבחון ולא משנה מאיזה פן אין לו כוח ברגלים
את יכולה לעשות שהיה לו כוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית תודה על התשובה. - תגובה
רוית למפל01/10/2013במידה וחוסר הכוח נגרם כתוצאה מכשל תנועתי - אכן כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית תודה על התשובה
יונית02/10/2013היי
אז את מדברת אם הבעיה היא שרירית או מוחית?
ואילו חסר לו משהו בגוף ,אז לא ? אבל יש תוספות מזון,כדורים שונים?
בידע כללי יש לי בעיה להבין ,כי אני חושבת אם מוצאים מה הבעיה והאדם לא נכה
אז יש פתרון לכל דבר עם הדרך נכונה
אפילו ראיתי נכים שקמו מכסא גלגלים
בסכל הפשוט שלי יש פתרון לכל דבר ,אם האדם מתמיד עם הדרך שהוא קיבל
רוית תודה את עונה ממש בעומק הלב ומרגישים שיש לך ידע רב
אשם להבין יותר ,בכדי לאבי את אבי למאה אחוז הצלחה לפי הכוחות והתובנות שלו גם אם יעלה המצב לעשר אחוז ממה שקיים היה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית תודה על התשובה - תגובה
רוית למפל02/10/2013בוקר טוב. את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני ואשתדל לתת לך מענה אישי רחב ופרטני.
אחלה יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית תודה
יונית02/10/2013מה המספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית תודה - תגובה
רוית למפל02/10/2013תרשמי בגוגל רוית למפל ויופיע באתר - בצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 חודשיים אחרי ניתוח ACLשלומי28/09/2013
שלום , אני 4 חודשיים אחרי ניתוח ACL מהרגע שיצאתי מהניתוח עשיתי כל יום פיזיוטרפיה אינטנסיבית היום אני רץ ועושה כמעט הכל אבל יש לי נוזלים בברך שהם מפריעים לי לדוגמא לעשות דיפ סקוואט , חשוב לציין שיש לי קרע במניסקוס אבל הוא לא נותח כי הקרע קטן . מה אני יכול לעשות בנוגע לעניין וממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 חודשיים אחרי ניתוח ACL - תגובה
ד``ר יצחק בכר28/09/2013שלום רב
מהפרטים שאתה מוסר נראה לי שאתה "דוחף" יותר מידי. הנוזלים בברך מעידים שיש עדיין דלקת בברך. מציע לך להאט טיפה, להימנע מכפיפות ברכיים עמוקות לפרק זמן של מספר שבועות ואז באופן הדרגתי לנסות שוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהACL
שלומי29/09/2013תודה על התשובה.
יש אפשרות להעביר את הדלקת בלי לקחת מנוחה כי אני מתאמן למען מטרות מסוימות ואין לי מספיק זמן כדי לנוח, והאם יכול להיות עוד סיבות לנוזלים חוץ מדלקת ?
עוד הפעם אני מזכיר שיש לי גם קרע במיניסקוס המידאלי שלא נותח .
תודה מראש שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהACL - תגובה
ד``ר יצחק בכר29/09/2013שלום רב
נוזל משמעותו דלקת. לא מבקש שתנוח אלא תאט. יתכן והדלקת מקורה במיניסקוס זה לא משנה, עדיין צריך להתייחס לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאאמץ ברמוס פוביס ריצות ארוכותשרון27/09/2013
הי, מנסה את מזלי כאן. לפני חמישה חודשים נפצעתי. שבר מאמץ ברמוס פוביס עם האדרה לשדית ובצקת. דלקת דרגה 1.
ארבעה חודשים נחתי בהוראת רופא ספורט. חזרתי לאימון הדרגתי לפי תכנית שנבנתה לי. זאת כשהכאב עמום.
הרופא אמר לי שיש לשים לב שהכאב לא מתגבר במהלך האימון.
לפני כמה ימים החלו כאבים מסוג דקירה חדה באותו מקום במפסעה השמאליץ, עם הקרנה לאורך ההמסטרינכ והתאומים. בסוף הרגל יש נמלולים.
והיום בריצה התחלתי להרגיש גם את הצד השני של המפסעה.
הביקור אצל הרופא יתקיים עוד שבוע.
השאלה:מה לעשות? להתאמן? מוכר דבר כזה? אני לא מצפה לאבחנה רק לרעיונות. מוטרדת נורא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאאמץ ברמוס פוביס ריצות ארוכות - תגובה
ד``ר יצחק בכר28/09/2013שלום שרון
לא בטוח שיש קשר בין השבר מאמץ ברמוס לתסמינים שאת מתארת. מציע לך לעבור תהליך אבחוני על מנת להבין מה קורה שם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים וכאביםמדר24/09/2013
1) מדרסים - האם יש הבדל משמעותי בין מדרסי CNC(שעולים 1,000 שקל יותר) מאשר מדרסים עם הגבהה מדיאלית מחומרים רכים(חומרים פולימורים ושעם) ? מה מומלץ?
2) יש לי כאבים ב2 הרגליים, ברך , קרסול ומעל הברך אבל לא כאבים שמגבילים אותי מללכת,כלומר כואב אבל אני יכול להמשיך ללכת, וזה כבר הרבה חודשים ככה. הרופא נתן לי מרשם לקחת אטופאן, העניין הוא שראיתי שזה כדורים חזקים ולוקחים אותם במקרים יותר חמורים.וגם יש לזה הרבה תופעות לוואי !!! השאלה אם הכדורים גם מטפלים בדלקת(אם ישנה), והאם פיזוטרפיה לא מספיק??? מדרסים לא יכולים לעזור עם הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים וכאבים - תגובה
רוית למפל24/09/2013ערב טוב,
אם יש כאבים יש ללכת לאיש מקצוע שיאתר את מקור הכאב . לאבחן האם יש הגבלה תנועתית מערכתית או נקודתית ולפתור אותה .
תרופות/כדורים אינם פיתרון אלא רק מעקף קל למשך קצר .
לגבי מדרסים ו/או פיזיוטרפיה זה תלוי מה אובחן כמקור הכאב.
אם הפיזיוטרפיה לא עןזרת משמע שהינך צריך לפנות לאיש מקצוע אחר. לגביי מדרסים מנליצה לך להתייעץ עם ד"ר דניאל וייס - פודיאטור .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים וכאביםמדר24/09/2013
1) מדרסים - האם יש הבדל משמעותי בין מדרסי CNC(שעולים 1,000 שקל יותר) מאשר מדרסים עם הגבהה מדיאלית מחומרים רכים(חומרים פולימורים ושעם) ? מה מומלץ?
2) יש לי כאבים ב2 הרגליים, ברך , קרסול ומעל הברך אבל לא כאבים שמגבילים אותי מללכת,כלומר כואב אבל אני יכול להמשיך ללכת, וזה כבר הרבה חודשים ככה. הרופא נתן לי מרשם לקחת אטופאן, העניין הוא שראיתי שזה כדורים חזקים ולוקחים אותם במקרים יותר חמורים.וגם יש לזה הרבה תופעות לוואי !!! השאלה אם הכדורים גם מטפלים בדלקת(אם ישנה), והאם פיזוטרפיה לא מספיק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והמדרסים לא יכולים לעזור עם הכאבים?
מדר24/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבאבים באגן בצד ימין אחרי ספורטהראל ברוך21/09/2013
שלום אני נער בן 17 אני עושה ספורט כבר הרבה שנים, וכל מיני סוגי ספורט, בזמן האחרון התחלתי כןשר קרבי, ופיתאום באמונים הקודמים התחיל לי כבר חזר מאוד באגן בצד ימין, זה קורה בעיקר אחרי ריצה זה לא מרגיש כמו כאב של שריר אבל כשאני נימתך לצד שמאל זה כואב אחרי
ממה זה יכול ליהיות?
איזה טיפול יכול לעזור או דרך להימנע מהכאב?
תודה בכל מיקרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבאבים באגן בצד ימין אחרי ספורט - תגובה
רוית למפל23/09/2013הראל בוקר טוב וחג שמח :)
מדבריך עולה כי הבעיה היא אכן ברקמות רכות משמע שרירים.
בפעילות גופנית מאומצת ובריצה בפרט יש לנו שריר בירך שנקרא TFL שמקשר לנו את כל תנועת הקרסול עד האגן ומעלה. לפי התיאור הקטן שכתבת אני יכולה להסיק שככל הנראה מדובר בהידבקות של השריר הזה אשר גורם לכאבים שלך.
בכל אופן על מנת שזה יהיה מקצועי יותר כן הייתי ממליצה לך להגיע לאבחון וייעוץ על מנת לשלול אופציות נוספות ו/או לאתר את מקור הבעיה המובילה לכאב.
המלצה ראשונה היא מנוחה וקומפרסים של קרח כאשר אתה מסובב ולחוץ את הקרח על אותו מקום שכואב (מעין עיסוי עם קרח).
שנית הייתי נזהרת מאוד אבל מנסה לעבוד על ריכוך וגמישות שרירית של כל שרירי הרגליים מהקרסול ועד לישבן - אגן .
לפעמים מתיחות יכולות להגביר כאב וזה תלוי במידת הכיווץ והסיבוך של סיבי השריר, לכן הכל במידה תוך הקפדה והקשבה לגוף.
רפואה שלמה ובהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב אכילסאלי12/09/2013
שלום, יש לי כאבים בשריר המחבר את סוף הרגל עם כף הרגל, באזור הקרסול שם, כשאני הולך/ רץ. זה קרה לי בגלל תנועה לא נכונה... בכ"א רציתי לשאול מה אני עושה בנידון כי אני מתכוון לרוץ במרתון הקרוב ומעבר לזה, אני מתגייס השנה לקרבי. חסר לי שתהיה לי בעיה בהליכה בסיסית וכו. מנוחה ארוכה מדי קצת מפריעה לי כיוו שאיני רוצה לפגוע בכושר שלי. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב אכילס - תגובה
ד``ר יצחק בכר15/09/2013שלום אלי
הכאב שאתה מתאר מעיד על נזק לגיד או לשרוול שעוטף את הגיד. בכל מקרה אני לא מציע שתרוץ במרתון הזה, זה עלול להחמיר את הנזק ולגרום לעיכוב בהחלמה. כמו כן מציע לך להבדק על מנת להעריך את היקף הבעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר אוסטיאוטומיה של הפמורישראל07/09/2013
עברתי ניתוח אוסטיאוטומיה של ברך שמאל עם איליזרוב.המכשיר הוסר כעבור 9 חודשים.הברך היתה במצב ישור במשך כל התקופה ולא היתה תנועתיות של הברך.הופניתי לשיקום אורטופדי באשפוז אך השיקום הופסק בגלל חוסר התקדמות בטווחים(כיפוף 45 מעלות) והופניתי לביצוע מניפולציה של הברך בהרדמה כללית.
האם המניפולציה לא תגרום לנזק נוסף לאזור המנותח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר אוסטיאוטומיה של הפמור - תגובה
ד``ר יצחק בכר07/09/2013שלום רב
אכן, מניפולציה של הברך במצב של הרדמה עלול לגרום נזק. יחד עם זאת לנוכח המצב שאתה מתאר ומתוך הבנה שמבצע המניפולציה הוא מקצוען הסיכון הוא מינורי והסיכוי לשיפור גדול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי רחב של הACLמורן03/09/2013
לפני 5 חודשים נפצעתי במהלך משחק כדורגל, ואלה תוצאות ה MRI:
ללא שינוים פתולוגיים מלשד העצמות.
הגיד הפטלרי והקוודירצפס תקינים.
הרצועות הצולבות: ACLף עם קרעים חלקיים וסימנים בצקתיים. PCL: תקין
מעט נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה SP.
המניסקוס הלטרלי תקין. המניסקוס המדיאלי תקין.
מעט נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה SP.
סחוס פטלרי אחורי שמור.
רצועות קולטרליות MCL תקין. LCL נפיחות פרוקסימלית ללא סימני קרע.
בסיכום:
קרע חלקי רחב של ה ACL, עם שינוים בצקתיים פיברוטיים.
עשיתי 7 טיפולי פיזיוטרפיה, אני שוחה(רק חתירה), ומאוד רוצה לחזור לשחק כדורגל כדורעף וכד'(לא שיחקתי מאז הפגיעה), יש כאבים בתנועות מסויימות.
התור שלי לרופא מומחה יהיה רק אחרי החגים. מה הטיפול המומלץ? כמה זה החלמה ממנו? ועוד פרטים רלוונטיים יעזרו. תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי רחב של הACL - תגובה
רוית למפל03/09/2013מורן שלום,
ובכן קרע חלקי בACL דורש בראש ובראשונה טיפולים המלווים במנוחה טוטאלית שזה אומר גם לא לשחות חתירה . רק בתום החזרתך לאיזון מלא יש להתחיל להחזיר אותך לפעילות ספורטיבית.
הטיפול המומלץ זה הטיפול שמותאם אישית אליך וזה ע"י איש מקצוע שעובד עם מערכת התנועה ושיקום פציעות ספורט.
זמן החלמה משתנה בין אדם לאדם לכן אינני יכולה לומר במדוייק. אך הטווח נע ן חודש וחצי ל- 6 חודשים .
שנה טובה ובריאה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח- כן או לא?
מורן03/09/2013שחייה התחלתי רק לאחר 4 חודשים, ואני שומר על הברך כמה שניתן, השאלה אם לאור הממצעים הנ"ל(MRI) יש צורך בניתוח בכדיי שאוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה(כדורגל, כדורעף טניס וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח- כן או לא? - תגובה
רוית למפל03/09/2013אתה באמת מצפה לתשובה מבלי שראיתי ואבחנתי אותך ??
מתנצלת אך אינני יכולה להסתמך רק על הממצעים הללו ובמיוחד לא לקבל החלטות כבדות של האם לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפיקהישראל23/08/2013
אייך ניתן לאבחן בבדיקה ידנית...
אם יש קרע בגיד הפיקה מה הסימפטומים שמרגישים בברך...
בתודה ישראל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפיקה - תגובה
רוית למפל03/09/2013ישראל שלום,
האבחון נעשה ע"י מספר בדיקות בניהן גם בדיקה ידנית של מישוש ותנועה פסיבית.
צר לי, אך אני לא יכולה לתת לך פתרון לבעיה ממנה אתה סובל בפורום. הפורום נועד לתת טיפים קטנים ולהכווין אותך לאנשי מקצוע מתאימים. בשביל לייעץ אני חייבת לראות אותך. כאב בפיקה יכול לנבוע ממספר סיבות ולכל מטופל אבחון ותוצאות שונות ולכן גם התאמת הטיפול והדרך המדויקת לפתרון תהיה שונה.
שנה טובה והמון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)