פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בפיקת הברך
    יעקב
    22/08/2013

שלום לך שוב רווית...
    כאשר אני מבצע הליכה הכאב בפיקת הברך מתגבר ומעט שורף...
    הכאב השתפר ממה שהיה אבל עדיין...
    אני כבר במנוחה כמעט חודש דלקת ממש עקשנית...?
    סורי ששיגעתי אותך אני נורא מודאג...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בפיקת הברך

הוספת תגובה

• דלקת בפיקת הברך - תגובה

רוית למפל
    22/08/2013

אתה מוזמן להגיע לאבחון ללא כל עלות .
    ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בפיקת הברך - תגובה

רוית למפל
    22/08/2013

אתה מוזמן להגיע לאבחון ללא כל עלות .
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בפיקת הברך...
    יעקב
    21/08/2013

כתוצאה מעבודה ועומס יתר זו האבחנה של האורטופד
    הכאב שלי בפיקה ומסביבה כאב שורף ללא נפיחות כמעט חודש עם הכאבים
    מעט השתפר...
    הכאב בקדמת הברך
    שתיתי ברקסין ביצעתי עיסויים עדין הכאב ישנו...
    אין לי בעה מכנית האם מותר לבצע הליכה..........?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בפיקת הברך...

הוספת תגובה

• דלקת בפיקת הברך... - תגובה

רוית למפל
    21/08/2013

אין מניעה מהליכה . אבל חשוב שתפנה לאיש מקצוע לשחרר את שרירי הירך שככל הנראה מוחזקים וגורמים לדלקצ סביב הפיקה . בין היתר מומלץ לבדוק אצ מקור הגורם להחזקות הללו .
    המלצה : קומפרס קרח על האזור (לעסות עם הקרח את האזור תוך כדי תנועה )
    אחלה יום ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בפיקה בברך

יעקב
    22/08/2013

אבל אין לי כאבים באזור הירך...?
    הכאב בעת מישוש הפיקה ומסביבה...
    ממה שהבנתי אותך צרייך לעסות את האזורים מסביב לפיקה
    למרות הכאב, זה נוצר לי מעומס יתר הכאב בקדמת הברך ללא נפיחות
    טווח תנועה מלא...אני בן 31

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בפיקה בברך - תגובה

רוית למפל
    22/08/2013

הברך הינו מפרק המעביר תנועה . מעין גלגלת . כשישנה בעיה במפרק , היא נובעת מאותם שרירים העוברים דרכו ומיניעים אותו . דלקת באזור הפיקה מעידה בד"כ על בעיה בשריר רקטוס פימוריס, כאשר הפיקה יושבת בגיד שלו . לכל שריר יש נקודת התחלה וסיום . חלקם עוברים מפרק אחד ואילו ישנם כאלו העוברים שני מפרקעם . לכן בעיה יכולה להיות אחוקה יותר ממקום הכאב שאותו היא מגבילה.
    ממליצה לגשת לאבחון מקצועי במידה והכאב לא עובר/מתרפא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בפיקת הברך... - תגובה

רוית למפל
    21/08/2013

אין מניעה מהליכה . אבל חשוב שתפנה לאיש מקצוע לשחרר את שרירי הירך שככל הנראה מוחזקים וגורמים לדלקצ סביב הפיקה . בין היתר מומלץ לבדוק אצ מקור הגורם להחזקות הללו .
    המלצה : קומפרס קרח על האזור (לעסות עם הקרח את האזור תוך כדי תנועה )
    אחלה יום ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בקרסול
    תומר
    20/08/2013

שלום למומחים,
    אשמח מאד להכוונה/עצה.
    לפני 9 חודשים נפלתי מגובה של מטר וחצי לערך, על הצד החיצוני של הקרסול הכאב היה חד וחזק.
    במיון קבעו "נקע", רנטגן תקין.
    אחרי חודשיים וחצי (של כאבים חזקים, שטפי דם רציניים, צליעה והגבלה בתנועה וכולל אירקאסט ושימוש בקב) שלחו אותי לבדיקת סיטי שתוצאתה:
    שבר קלקנאלי דיסטרלי לטרלי שמאלי, שבר בקונאיפורם הלטרלי משמאל.
    המשכתי עם אירקאסט עוד חודשיים ופיזיותרפיה עדינה.
    כאבים והגבלה בתנועה המשיכו, כנ"ל רגישות בכלל ורגישות בהליכה על משטחים לא ישרים.

מומחה כף רגל וקרסול קבע לפני 4 חודשים שמדובר בנקע חריף, שלח להמשך פיזיו' ולהוריד אירקאסט. נשלל RSD (כמו שאורטופד אחר חשב).

MRI מלפני חודשיים: קרע חלקי בעבר ב-ATFL, אבל עכשיו שלם.

לפני חודש אמר לי המומחה: רגישות לתרלית.
    לפני שבוע וחצי קיבלתי זריקת סטרואידים לסינוס טרסי ו-ATFL. אין שיפור, אפילו יותר גרוע

מומחים יקרים, מצטער על המגילה, אבל אודה לכם על כל עצה או הכוונה.
    כרגע, 9 חודשים אחרי החבלה אני סובל מכאבים חזקים (יותר טוב מהחודשים הראשונים, אבל מרגיש שהמצב סטטי בשלושה חודשים האחרונים), בעיקר בצד החיצוני, רגישות, התנועה השתפרה, אך הטווחים לא מושלמים ויש תחושה שנתקע כשמזיז לצדדים. הרגל רגישה (ולא יציבה) לכל משהו שהוא לא הליכה על משטח ישר.

מה האפשרויות שלי? מה יכול לעזור?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בקרסול

הוספת תגובה

• חבלה בקרסול - תגובה

רוית למפל
    21/08/2013

עברת חבלה לא פשוטה וכשמדובר על הקרסול זו בעיה כפולה ומכופלת בשל השינוי של כל מערך היציבה .
    זו כבר לא בעיה של שרירי הקרסול אלא של כל מערך השרירים כמו מפרק הירך , אגן שרירי בטן צוואר וכו...
    יש להגיע לאיש מקצוע המומחה בשיפור טווחי תנועה על מנת לאבחן ולתת לך פתרונות.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקשת כף רגל ימין
    אולגה
    19/08/2013

שלום !
    אני מדריכת כושר וסובלת כשנה מכאבים בקשת כף הרגל לאחר אימונים.
    מדובר בכאב לא חד, שמופיע לאחר אימון וחולף במנוחה (לעיתים מורגש גם יום אחרי).
    המיקום הינו בדיוק באמצע הקשת בחלק המדיאלי. ההרגשה, הינה כאילו הפאסיה מתוחה מדי. במגע ,הכאב מתגבר אך לאחר מסג' נרגע במקצת.
    לא מדובר בכאבי דורבן (לא מורגש בעקב ואינו מופיע לאחר מנוחה)
    גם שללתי כל תסמונת הקשורה לכאב עצבי.
    יש לציין כי עברתי נקע בקרסול , דרגה 2 (הרצועה הלטרלית) , באותה הרגל , לפני שנתיים.
    לאחר השיקום, לא היו תופעות לוואי. אין הגבלת תנועה בדורסי/ פלנטר פלקשן.
    יש לי קשת נייטראלית ומעט פרונציה (לא מצריך מדרסים).
    סובלת ממעט גמישות יתר במפרקים, חוץ מזה הביומכניקה תקינה.
    לא שיניתי תדירות / עוצמת פעילות ודואגת לנעליים בולמי זעזועים טובות , בהתאמה אישית (גם דואגת להחליפן בזמן).
    מה יכולה להיות הסיבה?
    לא מצליחה למצוא חומר לסימפטומים אלו.
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקשת כף רגל ימין

הוספת תגובה

• כאבים בקשת כף רגל ימין - תגובה

רוית למפל
    21/08/2013

היי,
    יכולות להיות המון סיבות לכאבים בקשת כף הרגל. יכול לנבוע מהחזקות פנימיות של השרירים שלך כתוצאה מיציבה, קומפנסציות של הגוף מפציעות בעבר,סטרס, שינה ועוד הרבה .
    מאוד יכול להיות במקרה שלך שהטכניקת אימון שלך לא טובה. אם זה ריצה אופן הנחיתה על הקרקע והגריפה , נעליים שלא מותאמות, עבודה לא מאוזנת על הגוף .
    ממליצה לך להגיע לאבחון ומידת הצורך לטפל בבעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שין ספילינט ושעות שינה
    אני
    17/08/2013

שלום,
    אני חיילת קרבית שלפני שנה וחצי אובחנו אצלי 3 שברי מאמץ בשוקיים ובכף הרגל, כולם בדרגה 2-3.
    עד לפני כמה ימים, כל הרופאים שהייתי אצלם טענו שעדיין יש לי שברי מאמץ, מכיוון שאני עדיין סובלת מכאבים ברגליים. טענתי כל פעם שאולי השברי מאמץ החלימו (כי עבר המון זמן) ואולי יש לי בעיה רפואית אחרת שבגללה אני סובלת מכאבים, אבל לא הקשיבו לי.
    בכל מקרה, לפני כמה ימים התמזל מזלי והייתי אצל אורטופד שבדק לי את הרגליים ולטענתו רוב הסיכויים שהשברי מאמץ החלימו מזמן ומבדיקת הרגליים אמר שיש לי שין ספילנט ברגל שמאל.
    כך הוא כתב בסיכום: "בשוק שמאל נותר כיווץ מוגבר וקיצור של שרירי מדור אחורי עמוק (FDL/FHL/TP) ושין ספילנט (השרירים המקוצרים מפעילים כוח מוגבר על האחז שלהם בטיביה האחורית וגורמים לגירוי הפריאוסט וכאב".
    שאלותיי:
    1. לדעתי מה שהוא כתב (הכיווץ והשין ספילנט) קיים כבר תקופה ארוכה וכל זאת ללא טיפול (כאמור, כי הרופאים האחרים לא הקשיבו לי). האם יכול להיות שכתוצאה מחוסר הטיפול בשין ספילנט, זה במצב ממש חמור?
    2. עד כה הקפדתי לבקש מהמפקדים לישון 7 שעות שינה רצופות (בגלל השברי מאמץ). כעת, לאחר שהרופא אמר שאין לי כנראה שברי מאמץ, אך יש לי את הכיווץ והשין ספילנט, עדיין נחוץ להחלמה לישון 7 שעות שינה רצופות?
    3. האם מומלץ להימנע מסחיבת משקלים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שין ספילינט ושעות שינה

הוספת תגובה

• שין ספילינט ושעות שינה - תגובה

רוית למפל
    21/08/2013

שין ספליט נוצר כתוצאה מעומסים על עצם השוק שאינם מאןזנים ו/או כבדים מידי.כל מה שיש לעשות זה פשוט לשחרר את השריאים המכווצים ולאזן את הגוף . שינה של 6 שעות לפחות מומלצת לכל אחד עם כאבים ובלי כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה ברצועות בברך שמאל
    דור
    16/08/2013

אהלן! לפני כשבוע במהלך אימון כדורסל סובבתי את ברך שמאל בתנועה לא טובה והיא קרסה פנימה תוך כדי סגירה.
    מיד חשתי כאבים עזים והובהלתי למיון שם עברתי צילום רנטגן על מנת לבדוק את מצב העצמות וקיבלתי הפנייה לMRI.
    אני יודע שאי אפשר לדעת בוודאות מה קורה בברך בלי הMRI אבל אני כבר מתכנן על הסיטואציה הגרועה ביותר שבה נקרעה הצולבת הקדמית.
    רציתי לדעת, במקרה של קריעה, מהם היתרונות והחסרונות בשיקום הרצועה בשיטת גיד הפיקה לעומת ההמסטרינג.
    תודה רבה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה ברצועות בברך שמאל

הוספת תגובה

• טראומה ברצועות בברך שמאל - תגובה

רוית למפל
    21/08/2013

היי דור;
    אפשר לבדוק את הרצועות גם ללא MRI .פשוט זו בדיקה מדוייקת יותר.
    השיקום תלוי בחומרת המצב. כל פציעה באשר היא יכולה להיות פשוטה ויכולה להיות מורכבת.
    אתה מוזמן להגיע לאבחון וייעוץ חינם ומשם נוכל להיות חכמים יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    כרמלו...
    14/08/2013

שלום לך...
    נוצרה לי דלקת בברך ימין בעקבות מאמץ עומס יתר כתוצאה מעבודה...
    הכאב הוא בפיקה עצמה ומסביבה כאב שורף שהשתפר מעט ממה שהיה...
    כרגע נשאר מעט כאב במישוש הפיקה מצד ימין ורגישות קלה בכיפוף...
    אני דואג האם המצב עדיין בתהלייך ריפוי...?
    והאם ניתן לחזור לשגרה...
    בתודה כרמל...

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

רוית למפל
    14/08/2013

טיפלת בברך באיזושהי צורה מלבד מנוחה ? עיסוי/פיזיותרפיה/שיקום תנועה ?
    מנוחה רק מורידה עומס לא מטפלת בבעיה .
    גש לאיש מקצוע ואז תוכל להיות רגוע :) .
    כמו כן מומלץ להשתמש בקומפרסים של קרח עם עיסוי של הנקודה הכואבת בליווי תנועה של המפרק .
    בוקר טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך

כרמלו...
    14/08/2013

כן אובחנה אצלי דלקת בפיקה ומסביבה. טופלתי בנוגדי דלקת...
    ביצעתי עיסויים, מרחתי , משחות, הכאב השתפר אבל עדיין יש רגישות קלה במישוש וצריבה קלה בכיפוף...סובל כבר כשלושה שבועות בערך
    האם זה אמור עוד להשתפר שאר המרכיבים בברך תקינים לחלוטין ברוך ה"...
    בתודה כרמל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

רוית למפל
    14/08/2013

כנראה שיש שם עדיין רקמות פגועות . ממליצה ללכת לטיפול בטריגר פוינטס סיכוי מצוין שזה ישים סוף לבעיה.
    להשיך עם קומפרסים קרים ומומלץ לעסות בעצמך עם מערוך או מקל את אזור הירך למעלה ומטה . יכול מאוד לעזור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך

כרמל
    16/08/2013

האם הדלקת בברך שכבר סיפרתי לך עלייה יכולה להבריא לחלוטין...
    מאה אחוז או שתמיד ישארו רגישויות במקום...
    כרגע כואב אבל פחות ממה שהיה ברוך ה"....???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך...
    יעקב...
    09/08/2013

שלום לך אני סובל מכאב כרוני בברך שמאל שנים ככול הנראה סחוס הפיקה מעט שחוק...
    לאחרונה כתוצאה מעבודתי כנהג סובל מברך ימין כאב סביב הפיקה כאב שורף רגישות במישוש גם מסביב הברך וגם בחלקה החיצוני הימני מהצד בעיקר במישוש...
    כתוצאה משימוש יתר ממאמץ...
    מה ניתן לעשות אני מטופל בברקסין לדלקת...
    מבצע פיזיוטרפיה באופן עצמאי מתהלך מצויין ללא חריקות או קליקים מיותרים בשני הברכיים... אני כבר סובל שבועים וחצי....???

לקביעת תור
    סגירה
    כאב כרוני בברך...

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך... - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    11/08/2013

שלום יעקב
    יש צורך לאשר שאכן מדובר בשחיקה של הסחוס התת פיקתי. ישנם גורמים נוספים לכאב בחזית הברך שצריך לשלול. בכל מקרה גם אם הבעיה שלך היא אכן שחיקת סחוס הציפייה שהכאבים יעברותוך שבועיים אינה ריאלית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ברכיים
    דנה
    04/08/2013

אהלן,

אני רקדנית בת 22. לפני כחצי שנה חזרתי לרקוד בצורה אינטנסיביט - כארבע פעמים בשבוע בכל פעם בין 6 ל7 שעות. ( לאחר שכשלוש שנים לא רקדתי במהלך שירותי בצבא). חזרתי לפעילות גופנית לא הייתה מאוד הדרגתית.

לפני כחודשיים התחילו לי בהדרגתיות כאבים חזקים בברכיים, אך המשכתי לרקוד עד שיום אחד התנפחה לי ברך שמאל. הופנתי לאורטופד שקבע כי יש לי דלקות בברכיים, הוא נתן לי כדוי "אטופן" למשך עשרה ימים והפנה אותי לאולטראסונד.

האולטראסונד בוצע לאחר שסיימתי לקחת את הכדורים ואיבחן כי נשאר לי מעט נוזלים בברך שמאל (הברך עדיין כאבה מעט בסיום נטילת הכדורים). כשחזרתי עם הותצאות לאורטופד הוא אמר שאני יכולה להמשיך לרקוד ושהכאב יעבור עם הזמן ושבמידה והכאב מתגבר לגשת לרופא המשפחה על מנת שיתן לי סבב נוסף לעשרה ימים של "אטופן".

חזרתי לרקוד ולאחר מספר ימים נפלתי בחוזקה על ברך שמאל , פצעתי אותה (בעור) וקבלתי מכה כואבת בעצם ובנקודה שכאבה במיוחד עוד מהדלקת. מאותו יום הפסקתי לרקוד עקב הכאב הרב. הכאב התגבר וניגשתי לרופא המשפחה אשר נתן לי שוב אטופן לעשרה ימים. היום אני מסיימת את העשרה ימים הללו, אך עדיין כואבת לי הברך (פחות ממה שכאבה).

הכאב מופיע בעמידה ממושכת על הרגל, כיפוף של הרגל בצורה שבה הברך שוקעת מעט פנימה, לאחר כיפוף ממושך של הברך בישיבה וכאשר אני נוגעת בה עם מעט לחיצה.

נכון לעכשיו אני כבר כחודשיים מושבתת - לא רוקדת ולא עושה שום פעילות ספורטיבית, אני לא יודעת מה לעשות כרגע - האם מותר לי לחזור לרקוד והאם חזרה לפעילות תשנה את הכאב, כמה זמן כאב כזה יכול עוד להימשך? האם מומלץ לעשות פיזוטרפיה? והאם מומלץ לעשות בירורים נוספים כמו MRI או CT? בבדיקות דם שערכתי עשו בדיקה שנקראת ANTINUCLEAR Ab שיצאה חיובית - האם זה קשור אחד לשני?

אשמח לתשובות או הנחיות בהדקם.

תודה רבה ,

דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ברכיים

הוספת תגובה

• דלקות ברכיים - תגובה

רוית למפל
    05/08/2013

דנה בוקר טוב , שימי לב למה שכתבת לנו . הבאת את הגוף שלך למאמץ מקסימלי מתמשך ללא הדרגתיות ונפצעת. אם את רוצה לחזור לרקוד מקצועית עושים זאת בהדרגתיות מתונה . לגוף אין חלקי חילוף. המלמתי אלייך היא מנוחה טוטאלית ויחד עם זאת תחילת טיפולים עד לפתרון מלא של הבעיה . רק לאחר מכן חזרה איטית ובהדרגה לפעילות באשר היא .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ברכיים

דנה
    05/08/2013

מה הכוונה להמשך טיפול?
    באיזה אופן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ברכיים - תגובה

רוית למפל
    05/08/2013

הדלקת נגרמה בעקבות שימוש יתר - רקמות (שרירים) מכווצות אשר גורמות לחוסר איזון על המפרק ולכן יש לשחרר אותם ולהחזיר אותם למצב מאוזן. תדאגי לפנות לאיש מקצוע המומחה בעבודה עם ספורטאים שישחרר את השרירים שבכשל תנועתי.
    צריך לבדוק את ההחזקה של הגוף שלך לבדוק את המפרקים הקרובים כמו קרסול, ברך , ירך ואגן בשתי הרגליים וכמובן את השפעתם כל חלקו העליון של הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך
    ישראל...
    31/07/2013

שלום לכם...
    אני סובל שנים מכאב בברך שמאל עקב נפילה ככול הנראה שחיקת סחוס הפיקה...
    לאחרונה התחלתי לסבול מהעבודה בכאב בברך שמאל הבריאה תחילה הרגשתי מהמאמץ תחושה של שריפה תחת הפיקה מסביב הפיקה כאב של רגישות ומעט נפיחות קלה ככול הנראה מעומס יתר שהתפתחו למעט מים בברך...
    מה הפתרון או שברגע שנוצרת דלקת זה לצמיתות עיזרו לי...???

לקביעת תור
    סגירה
    כאב כרוני בברך

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך - תגובה

רוית למפל
    31/07/2013

היי ישראל,
    נשמע שהמפרק קצת שחוק ולא מאוזן וכתוצאה מכך ישנה שחיקה, דלקתיות וכאבים .
    יש צורך לטפל בזה בהקדם כדי למנוע הידרדרות של המפרק עצמו ומפרקים נוספים.
    אתה יכול להירגע לגביי עניין ה"צמיתות" - אין דבר כזה, אלא אם אינך עושה דבר בשביל לפתור את הבעיה .
    כל איש מקצוע אשר עובד עם שיפור התנועתיות מומלץ בהחלט .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך

ישראל...
    31/07/2013

תודה רבה לך על ההתיחסות אני מודאג כי אני סובל משמאל כבר שנים בעקבות נפילה...
    זו ברך ימין הבריאה שלי תחילה הרגשתי חולשה מידי פעם כאב של מאמץ כי אני עובד כנהג הכאב חיצוני הרגשתי שריפה תחת הפיקה שעבר בהדרגתיות...
    השאלה שלי האם טיפה מים בברך יכולים להבריא בכוחו של הגוף...?
    אני הרגשתי שמתפתחת דלקת... אני מודאג כי בברך יש סחוס פשוט ככה
    אני מפחד מדלקת באזור שכזה מאוד...
    האם נתקלת בתופעה של מעט מים בברך או בורסיטיס או דלקת סביב הפיקה שאנשים החלימו ממנה לחלוטין...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך - תגובה

רוית למפל
    31/07/2013

בראש ובראשונה אתה זה האחראי למצבך. את יכול לשלוט בהחלמה מלאה ו/או חלקית . מים בברך מעיד על נזק של הבורסה אותה מעטפת המגנה על המפרק.
    אם אתה לא רוצה שהמצב ידרדר ואף יהיה בלתי הפיך , מומלץ בהקדם ללכת לטיפולים .
    אם תמשיך להשאיר את הברך כמו שהיא ותיקח כדורים, הנזק יילך ויחריף עד שתגיע לקושי בתנועה ולשחיקה גדולה יותר של המפרק עצמו והמפרקים בקרבתו כמובן . כמו כן בעקבות פציעה כך בחשבון שהרגל השניה היא זו שעכשיו סופגת את רוב העומסים כדי להקל על הרגל הפגועה .
    ניתן לטפל בכל דרך המתעסקת בפתיחה של רקמות והחזרת טווחי תנועה, כמו : עיסוי, טריגר פוינטס, סוגים מסויימים של כירופרקטיקה (לא כולם מתאימים) והרבה עבודה עם טייפים ולימפה לניקוז הנוזלים.
    אל תדחה את המצב , גש לטפל בהקדם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני בברך

ישראל...
    31/07/2013

אז ממה שהבנתי אותך שדרך הפיזיוטרפיה שאני יטפל אוכל להבריא את הדלקת שהתפתחה בבורסה אציין שהמיחושים שהרגשתי בהתחלה נעלמו זה קרה לי מלפני שמונה ימים יש לי טווח תנועה מלא ללא חריקות או קליקים מיותרים במפרק...
    יש לי שאלה לגבי ברך שמאל אייך ניתן לטפל בשחיקת סחוס של הפיקה...???
    תודה רבה רוית עודדת אותי וסליחה על ריבוי השאלות שלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת גבס
    אמיל
    25/07/2013

אהלן
    לאחר 4 שבועות הרופא הוריד לי הגבס שהיה לי עקב שבר בעצמות המסרק בכף היד.
    השבר היה ב 2 עצמות, עצם אחת התאחתה לגמרי אך העצם השניה עדין לא התאחתה לגמרי ובכל זאת הרופא המליץ להוריד הגבס,האם פעולה זו מומלצת לא צריך לחכות לאיחוי מלא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת גבס

הוספת תגובה

• הורדת גבס - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    29/07/2013

שלום אמיל
    מהמכתב שלך לא ברור מה המצב המדויק של השבר (שלא התאחה). כך בחשבון שיש גם "מחיר" שאנו משלמים בגין חוסר התזוזה שנגרמת בגלל הגבס. אני מציע לחכות חודש נוסף ולבדוק שוב מה המצב עם השבר. במהלך התקופה הזאת תתנהל בזהירות עם היד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה כרונית בברך
    דניאל
    25/07/2013

אני בחור בן 28, הייתי עוסק בספורט באופן קבוע בד"כ 3 פעמים בשבוע, אך לפני שנתיים החלו לי כאבים בברך שמאל, לאחר מספר פגישות עם מומחה ברך ולאחר שנשלחתי לכל הבדיקות האפשריות ורק לבסוף לסריקת MRI התגלה לי קרע חלקי בגיד להלן האבחנה "קרע חלקי בקצה הפרוקסימלי של גיד הפיקה, כמתואר עם בצקת של השומן האנפראפטרלי מסביב ובצקת עצם הפיקה הסיסטאלית באזור", לאחר היוועצות עם הרופא לאחר קבלת תוצאות הסריקה, הוא יעץ לי לפנות לטיפול PRP אך הוא הסביר לי כי הטיפול אינון ירפה את הקרע אלא רק את הבצקות והדלקות שבברך, שאלתי היא האם הטיפול כדאי משום שלפי דברי הרופא הברך אף פעם לא תשוקם במאה אחוז כל עוד אני לא יעשה ניתוח, והטיפול הוא מעט יקר, מלבד חוסר היכולת לעסוק בספורט, הפציעה מקשה עלי במקום עבודתי.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה כרונית בברך

הוספת תגובה

• פציעה כרונית בברך - תגובה

רוית למפל
    25/07/2013

אינך חייב לעבור הליך כשישנו קרע חלקי. תלוי מה גודל הקרע והיכן בדיוק ממוקם. אלו הגבלות תנועה יש ועוד...
    לפני ניתוח צריכים קודם לבדוק הליך שיקומי אך ורק במידה שאין תוצאות טובות יש לשכול ניתוח .
    כמו כן המחשבה שצריכה להוביל אותך היא האם אתה מעוניין בשיקום, והאם אתה מודע להליך שהשיקום יידרוש .
    לגביי עניין המחיר , זו החלטה אישית שלך. אך כך בחשבון שכל עיכוב טיפולי הבעיה יכולה להחמיר ויהיה קשה יותר להחזירה לתפקוד קודם לפציעה .
    עם שיקום טוב יש סיכויים גבוהים לחזור לתפקוד מלא ואפילו ל95% אם לא 100% .
    כמובן שהאזור יהיה תמיד רגיש יותר.
    בהצלחה ולילה טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזוטרפיה לאחר ניתוח ארטרוסקופיה
    בר
    23/07/2013

שלום רב,

אני חייל המשרת בשירות סדיר.
    שלשום ביצעתי ניתוח ארטרוסקופיה בעקבות קרעים במיניסקוס.
    בסיכום הניתוח נכתב בין היתר שהחלקים הקרועים במניסקוס נכרתו שכן, לא היה מקום לתפירה.
    בסופו של דבר תפרו לי את שני הפתחים שפערו בברך וחבשו לי את הברך.

כרגע אני מסופח לרם 2 ונמצא במנוחה במיטה שכן, הברך שלי נפוחה מאז הניתוח ומסבה לי כאבים חזקים עם כל קיפול ותזוזה של הברך (לפעמים גם יורד דם) ולכן אני נאלץ להיעזר קביים.

התקשרו אלי מרם 2 ורוצים לקבוע לי כבר למחר תור לפיזוטרפיה, לפני שהגעתי לביקורת ראשונה לאחר ניתוח או לפני שהורידו לי את התפרים, בטענה שחשוב כמה שיותר מוקדם להתחיל את הפיזוטרפיה לאחר הניתוח בכדי שהשרירים לא יתחילו להיתנוון.

מצד שני אני חושב שזה אולי מוקדם מדי מכיוון שאני צריך לתת לברך פרק זמן מינימלי של מנוחה.

האם כדאי לי לדחות את הפיזוטרפיה? אם כן, בכמה זמן?
    אשמח לקבל כל ייעוץ בנושא.

בתודה מראש,

בר.

הוספת תגובה

• פיזוטרפיה לאחר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה

רוית למפל
    23/07/2013

ככל שהשיקום מיידי וצמוד לניתוח אחוזי החלמה גבוהים בהרבה יותר .
    תתחיל פיזיותרפיה בהקדם .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשרירי הבטן התחתונה
    ניר
    22/07/2013

שלום,
    בשבעה חודשים האחרונים אני סובל מכאבים בשרירי הבטן התחתונה, לאחר מספר בדיקות, רופאים וכו... עברתי בדיקת אולטרה-סאונד שלישית באזור הבטן התחתונה.

בבדיקה הודגמה נפיחות רקמה רכה בסמפיביס פוביס עם אי סדירות גרמית, השינויים מתאימים לתהליך דלקתי.

החלתי בטיפולי פיזיותרפיה ולקחתי מנוחה מפעילות ספורטיבית.

רציתי לדעת האם יש טיפול נוסף מומלץ? ומה סדר גודל של מנוחה עד לחזרה מפציעה כזאת?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשרירי הבטן התחתונה

הוספת תגובה

• דלקת בשרירי הבטן התחתונה - תגובה

רוית למפל
    22/07/2013

מנוחה חייבת להיות נלוות לטיפול אינטנסיבי של שחרור מפרקי הירך והחזרה לאיזון . החלמה תלויה בראש ובראשונה בך ולאחר מכן בטיפול שאתה מקבל .
    יש אשר יכולים לחזור לאימונים בתום חודשיים-שלושה ויש כאלה של שישה חודשים +/- .
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשרירי הבטן התחתונה - תגובה

רוית למפל
    22/07/2013

מנוחה חייבת להיות נלוות לטיפול אינטנסיבי של שחרור מפרקי הירך והחזרה לאיזון . החלמה תלויה בראש ובראשונה בך ולאחר מכן בטיפול שאתה מקבל .
    יש אשר יכולים לחזור לאימונים בתום חודשיים-שלושה ויש כאלה של שישה חודשים +/- .
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוית שלום
    לירי
    22/07/2013

שלום
    כתוצאה מפציעת ספורט במפשעות והקרנות לבטן ולרגל ימין..אני סובלת מכאבים איומים.
    כביכול כל הבדיקות תקינות (MRI גב ועמוד שדרה מותני, אולטרסאונד דינמי של המפשעות, אולטרסאונד רגיל) הייתי אצל כל רופא אפשרי, ואפילו אצל כמה רופאים מאותו תחום, למשל: כירוג, אורטופד, גניקולוג, ראמטולוג, נוירולוג, הומטולוג...אך כולם לא יודעים מה יש לי.
    גם הפיזיוטרפיסטית של הקופה לא כ"כ ידעה לסייע לי בכאבי המפשעה , אז למעט שימוש בלייזר לא קיבלתי מענה הולם.
    מה עליי לעשות???? לא יודעת כבר למי לפנות..
    הכאב מתפשט, נודד, כל פעם למקום אחר (לאחרונה יש דלול בשרירי הישבן הימני, הצד הכואב, ותחושת צריבה נוראית בשריר).
    אנא, עצתך...
    האם תוכלי להפנות אותי בבקשה למטפל מתאים (אני גרה בחדרה).
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    רוית שלום

הוספת תגובה

• רוית שלום - תגובה

רוית למפל
    22/07/2013

היי גלית,
    ההילצה הטובה ביותר היא שתגיעי אליי לאבחון ונוכל לראות מהו מקור הכאב . האם הכאב מוקרן ואילו שרירים בכשל.
    האבחון והייעוץ הם חלק מהשירות שלי והם ללא עלות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה