פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשרירי הישבן והשפעה על הגב
    ירדן
    02/05/2011

שלום!,
    אני מתעסקת בספורט ביום יום רצה למרחקים ארוכים,
    לפני כשבוע בערך יצאתי לריצה קשה מאוד של כ-26-27 ק"מ,יש לציין שאני עובדת כם בחדר כושר, בתחילת הריצה הרגשתי כאבים ברגל קצת מתחת לתאומים ומעל גיד האכילס , עצרתי והתחלתי לעבוד על חימום, כשהרגשתי שהגוף חם המשכתי בריצה ובמהלכה בהתחלה זה עדיין קצת כאב אבל אחרי זה השתחרר, בסוף הריצה עשיתי מתיחות ולא עשיתי שחרור רציני, המתיחות שלי היו גבוהות ולא מועילות אחרי ריצה ארוכה , יום למחרת התחלתי להרגיש כאבים באזור הישבן, ובמהלך היום הכאב נגע גם באזור הגב התחתון והתחלתי להרגיש כמו קנאקים בגב, הכאב הוא נסבל אבל קשה מאוד ללכת, לצחוק, לשבת, אין לי כאבים באזורים אחרים בגוף כלל.
    עשיתי הפסקה קצת עם הספורט, הלכתי לאורתופד הוא בדק אותי בעזרת כמה תרגילים, ואמר שזה יכול להיות שריר תפוס אולי שריר שנמתח ונתן לי משחה לטיפול בכאבים ודלקות וקומפרסים עם קרח\ חום למשך כעשרה ימים.
    אני מאוד מודאגת לגבי ההמשך בינתיים אני צולעת ולא ממש יכולה לעשות פעילות ספורטיבית,והייתי מאוד רוצה להמשיך עם הפעילות.
    אשמח לקבל מידע בקשר לבעיה שלי, והאם אני יכולה להמשיך לעשות פעילות ספורטיבית, או כמה זמן לתת לגוף מנוחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי הישבן והשפעה על הגב - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/05/2011

צריך להגיע לאבחנה ברורה
    האפשרויות הינן שריריות , עצביות או מעורבות עמוד שדרה
    יש להבדק אצל אורטופד המתמצא בפציעות ספורט הספציפיות לריצה ולאחר אבחנה ברורה לטפל
    בכל מקרה גם פיסיותרפיסט/ית טובים יכולים לעזור בטיפול ספציפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בכתף ACJ
    אלי
    02/05/2011

שלום רב
    שמי אלי בן 50
    לפני מס' ימים נפלתי על הכתף במהלך רכיבת אופניים
    בצילום נקבעה דרגה 3
    כרגע אני מקובע עם רצועת צוואר
    שאלתי היא כמה זמן בממוצע אורכת החלמה של פציעה כזו עד לחזרה בטוחה לרכיבת אופניים
    ב- האם רצועות אלסטיות יתרמו להקלה ולתפקוד בטוח יותר
    ג- מה לגבי דיקור סיני
    ד-מה המגבלות שאצטרך להתמודד מולן מעתה ואילך
    ה-מה הסיכונים מפגיעה נוספת באותו המפרק.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בכתף ACJ

הוספת תגובה

• חבלה בכתף ACJ - תגובה

ד''ר יוני ירום
    02/05/2011

זמן החלמה 6-12 שבועות
    הסיכון לפגיעה נוספת - אל תיפול עם ידיים קדימה
    רצועות אלסטיות - לתמיכה לא לתירגול אחר כך - כן[
    דיקור סיני - עשוי להוריד כאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי קרע חלקי ברצועת הpcl
    בר רפאל אורי
    02/05/2011

שלום אני משחק כדורגל מקצועני
    ונפצעתי בברך לפני ארבעה חודשים באמצע משחק סובבתי את הברך... ובהתחלה שעשיתי צילום לא ראו כלום ואחרי הפגיעה לא יכולתי לישר את הרגל ולא לכופף אותה ואחרי חודשיכולתי כבר לכופף אבל עדיין אם כאב ולא עד הסוף אחרי חודש וחצי בערך אורטופד שלח אותי לעשות mri וגילו בו אני רושם מה שהרופא רשם..
    קרע חלקי [מחצית אחורי] של ה-pcl ואני כבר ארבע חודשים ו אחרי הפציעה ואני עושה טיפולים פיזותרפיים באינפרא אדום וליזר ותרגילים אם מששקולות לארבע ראשי ולכל השרירים הסובבים את הברך
    רציתי לדעת אם ההרמת משרולות במינון מתאים זה עוזר לברך להחלים?
    ורציתי לעת עד כמה זמן אמורה להימשך הפציה הזאת שאני יוכל לתפקד כרגיל?
    תודה רבה ל הסבלנות....

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי קרע חלקי ברצועת הpcl

הוספת תגובה

• יש לי קרע חלקי ברצועת הpcl - תגובה

ד''ר יוני ירום
    02/05/2011

חיזוק שרירי - מצויין
    נא להשיג טווחי תנועה מלאים
    להערכתי ומבלי שבדקתי - נראה שאת יכול לחזור לפעילות מסודרת כאשר המטרה לחזור למשחק פעיל בתוך 6 חודשים מהפציעה
    זאת בתנאי שאין כאב והכל סביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    יובל
    28/04/2011

שלום רב,
    בשישי שעבר נקעתי את הרגל במהלך משחק כדורגל (דרכתי לא טוב על הכדור, הרגשתי "קליק" קטן בקרסול, אבל הייתי מסוגל ללכת לאחר מכן, קצת קושי בירידה במדרגות אבל זה עבר לאחר יומיים).

כרגע הקרסול הרבה יותר טוב, הנפיחות ירדה, יש התחלה של שטף דם קטן (משהו כמו 2 ס"מ), וכבר התחלתי (עוד מיום שני) לעשות תרגילים בבית ע"פ פרוטוקול שהובא לי, אבל יש דבר שמדאיג אותי - ישנו שטף דם נוסף בצד החיצוני של הרגל מעל הפטישון, והוא לעומת השטף דם שבתחתית הרגל כבר צבוע באדום (לעומת השני שעדיין בצבע כחול), וישנה רגישות שאני ממשש מצד ימין של האזור (מעל הפטישון לכיוון עצם השוקה). יש ממה לחשוש? והאם ניתן לדעת באיזה דרגה הנקע (אני משער שדרגה 2 בגלל השטף דם)?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - תגובה

ד''ר יוני ירום
    01/05/2011

שאלות טובות
    הצבעים לא מפריעים
    מה שחשוב זה האם קיימת הפרעה בתפקוד ו/או כאבים
    באם מופיעים כאבים מעל לפטישון אשר מתעצמים - אזי יש לגשת לצילום
    באם לא - ניתן להמשיך בשיקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פריקת כתף
    אבירן
    26/04/2011

שלום ד"ר יוני,
    לפני כ 15 (בהיותי בצבא) שנה עשיתי ניתוח למניעת פריקת כתף capsular shift בכתף ימין מאז לא היו פריקות והכל היה בסדר..
    לפני כחצי שנה החלטתי להתאמן בחדר כושר עם המגבלות הידועות לאנשים במצבי קרי : ללא תנועות פרפר,חתירה וכיו"ב ,רק משקלים קלים עד 15 קג, וכאשר אני מרגיש רעידות אני מפסיק או מוריד משקל.

מאז שאני בחדר כושר יש לי תחושות של חולשה תמידית בכתף וקצת רעידות ותחושה שאני עלול לפרוק אותה בכל רגע..
    בכלל שאני קם בבוקר הייתי מרגיש כאילו הכתף רדומה ובמשך היום זה מסתדר,
    הלכתי לרופא בקופח והנ"ל עשה לי בדיקות כח תנועתיות בכתף ואמר שהכל בסדר ואין מה לעשות בנדון.
    כמובן שהפסקתי עם המשקולות(לפני חודשיים) ועברתי רק לריצות ולמכשירי תנועה וקרוסים.
    1) האם עליי לעשות MRI או צילום רק כדי להיות בטוח?
    2) האם סיכויי הכתף להיפרק שוב גדלו ? האם הכאב\תחושה תיפסק לאחר זמן כלשהוא ?
    3) יש תרגילים לחיזוק הכתף או שהכתף בעצם הרוסה לגמרי ויש לשמר מצב קיים ? האם אני יכול להמשיך להתאמן במכון כושר ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פריקת כתף

הוספת תגובה

• ניתוח פריקת כתף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    28/04/2011

קיימים תרגילים ספציפים לחיזוק הכתף - פנה לפיסיותרפיה טובה להדרכה
    אבל, התיאור באמת מעורר דאגה קלה והייתי פונה למומחה כתף ספציפי לצורך ברור ובדיקה יסודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח MRI קרסול
    דניאל
    26/04/2011

שנה וחצי לאחר פציעה בברך וקרסול(מתיחה בשניהם) עדיין כאבים שחוזרים בברך במאמץ עליה /ירידה,עמידה רבה וכעת הוחמרו ומתרכזים בקרסול עד קושי לעמוד, עובד כמדריך טיולים

אנא עזרתכם בפענוח:

לא נצפה אות חריג משמעותי משמעותי במח העצם
    תפליטים מתונים במפרקי הקרסול והסוב-טלרי
    הדגמה תקינה גידים מישרים בגב הקרסול,גחד אכילס והפסיה הפלנטרית.הדגמה תקינה של FHL ן FDL
    שינוים בצקתיים קלים באזור נקודת האחיזה של TP לעצם אוס-נביקולרי(ססמואיד).
    רצועות מסביב לקרסול: דלטואיד מודגמת שמורה.
    רצועת AFTL קיימת הידקקות של הרצועה עם שמירת צירה מתאים לנזק/קרע חלקי.
    TPFL מודגם שמור.רצועות טיביו פיבולריות קדמית ואחורית מודגמות שמורות יותר.ללא הדגמת גנגליון או גוש באזור הסריקה.

בסיכום:
    נזק חלקי ל AFTL
    שינויים מסוג SPRAIN כרוני בנקודת האחיזה של גיד ה TP לקורלציה קלינית.
    ללא הדגמת תת כונדרלי או נזק לשדי.
    שאר הממצאים כמפורט.

המלצות לעבודתי ? טיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח MRI קרסול

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח MRI קרסול - תגובה

ד''ר יוני ירום
    28/04/2011

הנזק אכן קיים ולחלקו הגדול פיסיותרפיה מסודרת תועיל בהחלט
    לשאר - צריל לראות מומחה לקרסול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחן קרע חלקי

דניאל
    02/05/2011

קרע חלקי ברצועה AFTL
    המליצו על מגן קרסול לפעילות וטיפולי פיזיותרפיה
    מדרס לא משפיע או עוזר לנזק
    אין צורך בניתוח

הבנתי שזה תהליך החלמה ושיקום ארוך
    עפי הרופא ניתן להמשיך סהדרכת טיולים בהתאם לכאבים ועם מגן קרסול
    האם הגיוני להמשיך בטיולים כך? לא מחמיר את המצב ? לא יגרום קרע מלא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי ניתוק
    גיא
    24/04/2011

שלום,
    לפני כשנתיים קרעתי את השריר(חלקית) בירך בעת בעיטה בכדורב משחק קטרגל.

לאחר תקופה של כמה חודשים ניסיתי לחזור לשחק כדורגל אך בכל פעם הרגשתי כאב במקום הפציעה והיו פעמים גם שלא יכולתי להמשיך.
    חזרתי לרופא ומשם לרופא מומחה ספורט שאמר לי שאין מה לעשות וזה רק מנוחה.
    נחתי במשך חודשיים וניסיתי לחזור לשחק ללא הצלחה.
    בהמשך הטיפול ולאחר בדיקת CT התברר:
    "באזור ה- AIIS וכן מתחתיו מודגמים שברי ניתוק אחדים למעשה באזור האינסרציה של שריר הרקטוס פמוריס. הניתוק הגדול ביותר נמצא סמוך בקרבה יתרה לעצם כאשר אורך כולל של שברי ניתוק אלה הוא כ- 30 מ"מ. כאמור מודגמת קבוצה נוספת של שברי ניתוק או הסתיידויות/התגרמויות תוך שריריות בעמדה יותר קאודלית בחלק העליון של שריר הרקטוס-פמוריס,הגדולה שבהן היא בקוטר של כ- 17.5 מ"מ."

הרופא המטפל שלח אותי לפיזותרפיה אך דבר לא השתנה לאחר הטיפול ואני עדיין לא מצליח לשחק כדורגל- בכל פעם שאני בועט בכדור בחוזקה ברגל הפגועה אני נשאר צולע כמה ימים לאחר מכן עם כאבים.

הרופא המטפל אמר שבעקרון אין טיפול וזה רק מנוחה.

אם מישהו יכול לעזור משום שאני נח כבר שנתיים ללא שיפור!

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שברי ניתוק

הוספת תגובה

• שברי ניתוק - תגובה

ד''ר יוני ירום
    25/04/2011

אז ככה
    שריר גדול לא ממש אוהב להחלים לבד ללא עזרה. חבל מאוד שלא טיפלת אינטנסיבית בפיסיותרפיה לצורך החלמה. היום צריך לברר באם שברי הניתוק מפריעים ומה מצב השריר.
    צריך לבצע הערכה נרחבת מחדש ולהחליט מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בסטרנום בקרב מגע
    שלומי
    22/04/2011

שלום רב,
    לפני כשנתיים חטפתי אגרוף לצד הימני של הסרנום במרכז בית החזה, בתחילה החבטה לא הייתה מורגשת במיוחד אך ככול שחלף הזמן הרגשתי רגישות באיזור אשר התחלפה בתחושה של מתיחות באיזור כולו אשר גורמת לי לרצות להתמתח כל הזמן בכדי לשחרר את האיזור התפוס, ככול שחלף הזמן תחושת המתיחה נדדה לכיוון שמאל של בית החזה, וכעת אני מרגיש תחושה תמידית של שריר תפוס באיזור השכמה הימנית כולל רגישות בבית החזה אשר כוללת "קנאקים" באיזור השמאלי של בית החזה. יש מעין תחושה של בעיה בגידים/שריר/ שלד,ואני יכול לתאר זאת כמעיין חגורה שמתחילה ממרכז הסטרנום שמאלה עד לעמוד השידרה. הלכתי לעשות צילום רנטגן ויצא תקין ובמיפוי עצמות אובחן שיש לי קליטה מוגברת בצלע שמאלית עליונה.
    אשמח לקבל הכוונה כי המצב מאוד מציק לי ולא נותן לי מנוח.
    תודה, שלומי.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בסטרנום בקרב מגע

הוספת תגובה

• פגיעה בסטרנום בקרב מגע - תגובה

ד''ר יוני ירום
    22/04/2011

אכן נכון
    הכל נובע מאותה החבלה בה נגרם נזק למפרק בן הסטרנום והצלע
    יש סיכוי שפיסיותרפיה עזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן תחתונה
    DD
    21/04/2011

שלום וחג שמח.

אני בן 36, לפני כחודשיים במהלך הרמת משקולות בחדר כושר הרגשתי מתיחה חזקה בבטן שמאל תחתונה.

מאז החל כאב עמום ולא קבוע באיזור. לעיתים יש ימים עם כאב חזק יותר, אבל אותו סוג של כאב ולעיתים יש ימים ללא כאב כלל.

הייתי אצל אורטופד ורופא משפחה שטענו שכפי הנראה קרעתי שריר.

עד לפני כשלושה שבועות המשכתי להתאמן (הפסקתי עקב עבודה ולא בגלל הכאב) ואני מרגיש שאין לי בעיה להתאמן גם עכשיו.

יש לציין שבאותו איזור עברתי לפני 18 שנה ניתוח וריקוצלה.

יש לציין שאין לי למיטב הרגשתי בליטה כפי שמתוארת ברשת.

מה לעשות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן תחתונה

הוספת תגובה

• כאב בטן תחתונה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    21/04/2011

נא לבצע אולטרה סאונד אבחנתי לברור הנזק אל האיזור הפגוע
    לאחר שיהיו תוצאות אפשר לדבר שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד

DD
    04/05/2011

הי,
    בבדיקת אולטרא סאונד נכתב שהכל תקין כולל דופן הבטן (שדרך אגב הרבה פחות כואבת עכשיו) התהיה שלי היא- על הטחול (ממש באיזור הכאב) נכתב הומוגני ותקין , גודל 14 ס"מ.
    הגודל תקין? (אני 1.87 ושוקל 86 ק"ג)
    הכאב החל מספר ימים לפני שחליתי במחלה ויראלית וחיידקית (צינון קשה) וראיתי איפשהו באינטרנט שיש פציעות ספורט הקשורות לטחול.

בקיצור: מה דעתך? מה עלי לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד - תגובה

ד''ר יוני ירום
    17/05/2011

אכן נכון- מחלות ויראליות יכולות לערב את הטחולואז בפעילות נזק נוסף יכול להגרם.
    אבל האולטרה סאונד תקין וקשה מאוד לאבחן בהתכתבות
    אין ברירה אלא לפנות למומחה - כירורג/אורטופד לברור קרוב וידני של הבעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב-שריר שנתפס באזור הכתף
    אביטל
    20/04/2011

שלום

לא בטוחה שזה המקום.

אימי בת 55 נתפס לה השריר או העצה באזור הכתף. הכאבים הם עזים ובלתי נסבלים, לוקחת נורופן. לפני כחודשיים-שלושה, ארע אותו הדבר בשוק הרגל ובקושי יכלה ללכת. פנינו למוקד חירןם ושם נתנו זריקת וולטרן ואכן אחרי כמה ימים זה עבר.

ברצוני לקבל אבחנה מדוייקת ודרכי טיפול.
    מבוטחת במאוחדת.

לעזרתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצב-שריר שנתפס באזור הכתף

הוספת תגובה

• עצב-שריר שנתפס באזור הכתף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    21/04/2011

במקרה זה יש לפנות לאורטופד מומחה כתף - יש לבצע אוחטרה סאונד אבחנתי לכתפיים ולראות שאין הסתיידות דלקתית בגיד או ממצא אחר תוך מפרקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים במהלך שיקום acl
    שי
    16/04/2011

שלום,
    לפני שמונה שבועות עברתי שחזור acl ומאז אני בטיפולי פיזיותרפיה כמובן. רציתי לדעת האם ניתן לחזור ולבצע אימונים לפלג הגוף העליון במהלך השיקום. אין מדובר בתרגילים שבהם ישנה מעמסה על הרגליים אלא תרגילים שבהם הרגליים באוויר, לדוג': עליות מתח ומקבילים.

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים במהלך שיקום acl

הוספת תגובה

• אימונים במהלך שיקום acl - תגובה

שרון רוזנמן
    18/04/2011

אין בעיה לבצע תרגילים לגף עליון אך בתרגילים כמו שתארת יש להיזהר מאד בעליה ובירידה וכמובן שלא ליפול....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - תוצאת EMG
    איתן
    14/04/2011

בן 41, רוכב אופניים במשך שנים, לא מקצועי. בהפסקה מרכיבת אופניים כחודשיים מאז שהחלו הכאבים.
    התלונות/סימפטומים: בחודש וחצי האחרונים אני ממש לא יכול לשבת על הישבן השמאלי - כואב לי בעצם ומקרין לי בעיקר לצד שמאל כולל דקירות ומיחושים ברגל ובעיקר כאב חזק בעכוז בזמן ישיבה, שלא מאפשר לי לשבת יותר מחצי שעה רצוף. יש לי גם צריבה בשתן וזה בגלל שכנראה גם הפרוסטיטיס שלי רגישה. מהעבר, יש לי פריצת דיסק/בלט מהעבר בחוליות L4-L5 שהייתה עד כה ברמסיה ללא כאבים בגב.
    ייתכן וכל הבעיה נבעה מהרכיבה על האופניים והחלפתם בסמוך לפציעה. בשורה התחתונה, סובל כאבי תופת ורק שכיבה על מזרן רך נותנת לי רגיעה, הגם שאני עובד בעבודה משרדית בישיבה מרובה שמוסיפה על העומס.
    בדיקות:
    צילום אגן לא מצא שום בעיה קלינית.
    עשיתי בדיקת EMG אמש ואכן יצא משהו לא תקין בבדיקת השרירים של צד שמאל בגופי כדלקמן:
    Left Vastus Lateralis (Femoralis L2 L3 L4
    = SL inact Nerur
    אותה תוצאה יצא גם ב -:
    Left Rectus femoris(Femoralis L2 L3 L4
    וגם ב - :
    Left Add magnus(Femoralis L2 L3 L4
    בכולם התוצאה 0/10 ב - Fib וב - PSW
    וגם בכולם יש שני פלוסים (++) ליד הפרמטרים: Amp ו - PSW
    בשאר הפרמטרים לכל יתר השרירים NORMAL.
    לא מעוניין להגיע לחדר ניתוחים, גם לא בשביל זריקת משכך כאבים לתוך העצב שתחזיקה מספר חודשים ובעצמה מסוכנת. מעדיף טיפול גם אם אלטרנטיבי.
    שאלותיי ד"ר יקר:
    1. להתעקש על MRI שלא אישרו לי בפעם הראשונה או CT למרות הסיכון בקרינה לגבר שלא הביא ילדים עדיין ובכלל...?
    2. איזה סוג של פיזיוטרפיה אתה ממליץ לי לעשות - באיזה חלק בגוף?
    3. האם נגזר עליי לסבול מעתה ואילך מסימפטומים שרק יחמירו ועליי לקחת כדורים משככי כאבים שהורסים את מערכת העיכול או נשיש דרך "בריאה" יותר לפתור את הבעיה?
    4. אחרון חביב - איזה ספורט מומלץ לי לעשות? האם מותר ורצוי שאחזור לפעילות ספוןרטיבית כמו הליכה, שחיה או שאסור לי במצבי לעשות כלום עד שתהיה הטבה קלה..
    5. מה יכול לעזור במקרה שלי: כירופרקט, סיני?
    6. ולא פחות חשוב – האם יש סיכוי שזה יחלוף/יסתדר מעצמו או שמהרגע ונגרם הנזק אין דרך חזרה?

מתנצל על השאלות הרבות...אבל תבין שאני מאוד מודאג וסובל סבל אמיתי כבר חודשיים שרק הולך ומחמיר.
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף - תוצאת EMG

הוספת תגובה

• דחוף - תוצאת EMG - תגובה

ד''ר יוני ירום
    21/04/2011

מסובך מאוד - הרבה שאלות בציפיה להצלה באינטרנט זה לא תמיד ריאלי
    ראשית מומלץ לפנות למומחה ע"ש
    1. כן, יש לבצע MRI ואם אתה לא מקבל - CT זה גם בסדר ( אין מה לפחד מהקרינה)
    2.פיסיותרפיה לגב תחתון ומטה - יש גם נזק ממקור עיצבי מרכזי (עמוד שדרה ) והיקםי ( עצב סיאטי)
    3. המצב ישתפר - לא להכנס לפאניקה
    4.כרגע אפשר לעשות מה שלא כואב
    5. יש סיכוי טוב שהמצב ישתפר לו בהדרגה
    יש לכוון אופניים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח mri ארטרו
    לילי
    14/04/2011

בני סובל מזה כשנה בכאבים בירך ימין
    בבדיקת mri ארטאו שנערכה לאחרונה נכתב:
    ממצא העשוי להחשיד לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג cam
    ובהמשך כתוב:ממצא העשוי להחשיד לרצס סוב-לברלי, ללא עדות לקרע או לניתוק של הלברום.
    מודגם פגם זעיר בסחוז המכסה את הקיר הדיאלי של האצטבולום ....הפגם מערב כמחצית מעובי הסחוס.
    בבקשה עזרה!!!!!!!!!!זה כמו סינית בשבילי- מה זה אומר?
    הילד שהיה ספורטאי מצטיין לא יכול לעסוק כרגע בספורט,
    אנא עזרו לי להבין מה הבעיה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח mri ארטרו

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח mri ארטרו - תגובה

שרון רוזנמן
    18/04/2011

הפענוח מעיד על ממצאים כלשהם תוך מפרקיים במפרק הירך- מומלץ לפנות למומחה ירך לצורך הבהרה וטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ לאורך שנים
    תומר
    13/04/2011

שלום. כיום אני בן 36 ולפני כ- 6 שנים התחלתי לסבול מכאבים חזקים בשתי השוקיים ובכף הרגל. במיפוי עצמות שעברתי התגלו שברי מאמץ. הפעילות הספורטיבית שאני עושה מסתכמת בפעם- פעמיים בשבוע של משחק כדורגל. עד היום הכאבים לא עברו אלא רק התגברו עד כדי כך שנגיעה עם האצבע באחת השוקיים גורמת לכאבים עזים.לפני כחודשיים עברתי מיפוי עצמות נוסף ונמסר לי על ידי האורטופד כי נוצרה דלקת במעטפת של השוק אשר הפכה לכרונית ורק ניתוח יפתור את הבעיה. אודה לכם על הצעה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ לאורך שנים

הוספת תגובה

• שברי מאמץ לאורך שנים - תגובה

שרון רוזנמן
    18/04/2011

האם ניסית פיזיותרפיה? כדאי לנסות טיפול שמרני לפני ניתוח ובמקביל לא לבצע פעילות ספורטיבית כמו כדורגל בזמן זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח
    אמנון
    11/04/2011

ניתוח בקרסול . אני כבר כ 3 וחצי חודשים לאחר הניתוח. ועיין אינני במיטבי. מה ההמלצות.

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/04/2011

ברור ששיקום טוב של הקרסול יכול לעזור ולהחזיר את יכולת התנועה האבודה
    נא להתייעץ עם מכון טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה