פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת שריר
    אלי
    11/04/2011

שלום וברכה.

תוך כדי מאמץ פיזי גבוה, הרגשתי כאב חזק ברגל, פונתי לבי"ח ושם איבחנו כי יתכן ופרקתי את השריר (ולא קרעתי אותו) הדבר נמצא בתהליכי בדיקה..
    בכל מקרה רציתי לשאול:
    האם אתם מכירים דבר שכזה?
    האם ידוע לכם מהו השיקום לפגיעה שכזו.
    תודה
    אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריקת שריר

הוספת תגובה

• פריקת שריר - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/04/2011

לא מכיר פריקת שריר
    יכול להיות קפיצה או יציאה מהמקום של הגיד בעיקר בקרסול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בברך בעקבות חבלה
    איילת
    11/04/2011

שלום,
    ביום רביעי נפלתי וסובבתי את ברך שמאל. בעקבות כאבים עזים הלכתי למיון, שם עשו צילום ופסלו שבר, אמרו שיש חשד לפגיעה במיניסקוס. אתמול אחרי 3 ימי מנוחה מלאה כולל קירור הברך, הרמתה וחבישה, הלכתי לאורטופד. הוא אמר שיש מתיחה של הרצועות ולא קרע במיניסקוס ונתן לי לא מעט ימי מחלה.
    הכאבים כבר פחתו וגם הנפיחות. כרגע כואב לי רק כשאני מנסה לישר את הרגל עד הסוף. האורטופד אמר ליישר את הרגל בשכיבה ולהרים ולהוריד כמה שאפשר.
    השאלה שלי היא- אני עובדת במשרד ויושבת רוב היום. האם זה בסדר לחזור לעבודה?
    על מה צריך להקפיד כדי לא לעשות נזק נוסף? האם חבישה תעזור? (האורטופד אמר שאין צורך לחבוש).
    תודה,
    איילת.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בברך בעקבות חבלה

הוספת תגובה

• פציעה בברך בעקבות חבלה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/04/2011

צריך להמשיך ולהפעיל את הברך – עדיף בפיסיותרפיה
    ישיבה ממושכת אינה יכולה להזיק אך יכולה לעקב את ההחלמה
    באם הכאב ממשיך כדאי לעשות ברור שיכלול אולטרה סאונד אבחנתי לראות אם יש נזק ברצועות ואולי MRI לברור נזק בתוך הברך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמות גולגולת
    שוש
    10/04/2011

לאחרונה, דרך מסג' בראש הבחנתי בשתי עצמות בולטות משני צידי הראש,
    מעל לאוזניים... כמו כתר. מעולם לפני כן לא הבחנתי בזה לכן איני יודעת אם זה חדש.

גילי 63 אני מתרגלת יוגה כ- 12 שנה ועומדת על הראש 5 דקות כמעט מידי יום,
    אני מרגישה נוח מאד בתנוחה ולא חשה מאמץ.
    צפיפות העצם שלי לא משהו.

שאלתי, האם ייתכן שינוי בעצמות הגולגולת כתוצאה מעמידה על הראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עצמות גולגולת

הוספת תגובה

• עצמות גולגולת - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/04/2011

לא ממש
    העמידה על הראש בטוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    אירית
    09/04/2011

אשמח להמלצה על אורתופד מומחה לעמוד שדרה
    מאזור המרכז,רצוי רופא שעובד עם הכללית אך לא חובה.

תןדה
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• המלצה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    10/04/2011

לא ניתן להמליץ בפורום פתוח על רופאים מכיון שהדבר יצור אפליה על כאלו שלא יכתבו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור רצועA.T.F.L
    אבי
    08/04/2011

שחזור רצועA.T.F.Lאבי 17:40 08.04.11שלום

לפני 8 חודשים נקעתי את הקרסול ימני עד לקריעה מלאה של רצועA.T.F.L הרופא המליץ לי לעשות ניתוח לשחזור הרצוע רצתי לדעת עם יש משהו אחר במקום ניתוח ועם אני עושה את הניתוח כמה זמן אופן ההחלמה עד שאני יכול לחזור פעילות מלאה

לקביעת תור
    סגירה
    שחזור רצועA.T.F.L

הוספת תגובה

• שחזור רצועA.T.F.L - תגובה

ד''ר יוני ירום
    10/04/2011

זמן החלמה כ 3 חודשים
    ניתן לבצע שיקום קרסול פיסיותרפי ולעיתים בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות ביד ,מספר שאלות
    אריק
    06/04/2011

לד"ר שלום רב,
    אתמול לפנות בוקר .קמתי מתוך הרגשה של רעד,וחשתי את הרעד בזמן שכיבה במיטה,כ20 דקות לא הצלחתי להגיע למצב של הרגעה.כולל דפיקות לב מהירות.
    חזה רועד כל צד שמאל.והרגשה של זרם של הדם בתוך היד זורם בחוזקה.
    כאבים היו מעטים ,מה שמפריע זה הרעידות.
    לאחר שעה שלא עבר החלטתי ליטול אופטלגין מה שהחזיר אותי לשינה.
    בבוקר היו מעט רעידות שוב לאחר כ5 שעות מהמקרה הראשון.
    וכעת בערב שוב זה חזר לי הרעידות בזמן ישיבה על המחשב.

האם זה משהו שרירי?
    האם זה יכול להיות מצב חמור,או שזה רק מאמץ,שהתאמצתי?

אני עובד עם הידיים (שוזר פרחים) ומרים דליים של מים .
    כן קיים כאב צווארי וכתף שמאלית.כבר למעלה משנה .צילום MRI טרם נעשה.
    אודה לתגובה ממה יכול להיות הרעידות האם זה קשור לשריר.
    האם זה בגלל שהתאמצתי.אשמח לכל תגובה

רקע כללי,לפני כשנה הרמתי ציוד בשל העברת דירה,בזמן שהייתי חולה,מה שהוביל להתקררות ותפיסת שרירים בכתף ומאז סובל מאד,לא עזר פיזוטרפיה.
    לא יודע עם לחזור להתאמן .כן יש הגבלה בתנועה.ובהרמה של היד.
    כאבים בזמן מימוש של הכתף קיימים.האם לחכות לביצוע הצילום?

בתודה
    ירון

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות ביד ,מספר שאלות

הוספת תגובה

• רעידות ביד ,מספר שאלות - תגובה

ד''ר יוני ירום
    10/04/2011

not connected
    try diagnostic ultra sound to the shoulder

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר המסטרינג,כדור נגד כאבים
    אפי
    02/04/2011

כנראה עקב אימון יתר נגרם קרע. בירור רפואי קצר וטיפול פיזיוטראפי. הבעיה היא הכאבים. כדורי IBUFEN לא עזרו - כאבי תופת בכל מצב - גם בשכיבה - חוסר יכולת לישון - אחרי יומיים קיבלתי ARCOXIA 120 מ"ג ל 7 ימים. לוקח 4 ימים. הכדור עם התוויות מפחידות. הכאבים בשיאם כעת. יש משהוא אחר יעיל ולא כל כך רע מבחינת סיכונים והתוויות נגד?
    (בן 48 , בריא, ריצה קלה 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ )

הוספת תגובה

• קרע בשריר המסטרינג,כדור נגד כאבים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/04/2011

נסה דברים פשוטים יותר רק לכאב -
    קספו
    קטפלאם
    וגם אופטלגין
    אלגוליזין אם תשיג - יעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו בעיה אורטופדית?
    איתי
    30/03/2011

שלום איש יקר,
    בן 41, בריא בד"ר, רוכה על אופניים במשך שנים ולאחרונה, החלפתי אופניים עם כסא קשיח יותר, עליו רכבתי במשך שלושה שבועות (טעות!!!!) עד שהחלפתי אותו.
    בכל מקרה, בגלל הכאבים שאפרט בהמשך הפסקתי לרכב על אופניים לעת עתה.
    הכאבים/סימפטומים:
    יש לי כאבים שהחלו לפני חודש באזור המפשעה מלווים בכאבים במתן שתן/צריבה בשתן, ולאחרונה החמירו לכאבים בעצם של הישבן מצד שמאל (שאני ושב באופן ממושך), דקירות שמוקרנות לי לרגל שמאל, שמורגשים בכל מצב כולל הליכה, גם חולשה קלה. ובכלל ובכלל, כאבים עמומים באגן/אזור החלציים, שלתחושתי, הולכים ומחמירים ללא שום הטבה.
    חשבתי שזה אולי מכסא האופניים עליו רכבתי תקופה ממושכת ושלא היה נוח.
    בדיקות שעשיתי עד כה, שהעלו חרס:
    עשיתי בדיקות שתן כללי+תרבית+PCR לקלמידיה + אולטראסאונד לדרכי השתן והכליות->וכולם ללא ממצא פתולוגי בעייתי.
    הלכתי גם לאורטופד כי חשבתי שיש לי דלקת כתוצאה מהכסא, עשיתי צילום לאגן ללא ממצא פתולוגי.
    לקחתי -אטופן 400 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע פלוס ללא שום הטבה, גם לא בכאבים.
    שאלותיי:
    1. האם, לאחר שניסיתי אטופן ללא שום תועלת, זו עדיין בעיה אורטופדית או שאני צריך לחזור לאורולוד ולנסות בדיקות יותר מעמיקות?
    2. האם הכסא של האופניים יכל לגרום לי כתוצאה מהלחץ והישיבה הלא נוחה נזק באזור המפשעה, קרי: בעיה אורולוגית וגם אורטופדית?
    3. האם בדיקת ENG רלוונטית בענייני.
    אשמח לכל טיפ/מענה
    אני מיואש ולא יודע מה לעשות!!!!
    כדורים נגד כאבים אני לא לוקח - כי מה הטעם לטפל בסימפטום ולא בבעיה????
    שבוע נפלא,
    איתי המיואש

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו בעיה אורטופדית?

הוספת תגובה

• האם זו בעיה אורטופדית? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/04/2011

בהחלט יכול להיות שמדובר בבעיה אורטופדית לפי התיאור
    יש לבצע אולטרה סאונד אורטופדי לאיזור והייתי גם מבצע מיפוי עצמות
    בנוסף נא לבצע תרבית שתן עם רגישות כדי לשלול באמת זיהום בדרכי השתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת ברך
    עודד
    30/03/2011

שלום!
    שמי עודד בן 35. אני שחקן כדורסל בדימוס, בעבר הייתי מקצועי וכיום אני משחק כתחביב בליגה למקומות עבודה. אני בחור גדול: 2.05 גובה ו- 120 ק"ג. בעבר לא סבלתי כלל מבעיות ברכיים, אך כיום ולאורך החודשיים האחרונים יש לי בעיה בברך שמאל שמאוד מגבילה אותי. יש לי כאב בברך שמפריע לי ביומיום בעיקר בתנועות כיפוף (קימה מכסא / מיטה), ואני מרגיש את הכאב גם במדרגות. בזמן משחק כדורסל, הכאב מתגבר ובמיוחד בתנועות חדות של ניתור או עצירה תוך כדי כיפוף. הלכתי לרופא משפחה שטען כי מדובר בדלקת ונתן לי טיפול של ארקוקסיה 90 מ"ג, וכן להשתמש בכדורסל בתומך פעיל לברך עם סיליקון מתוצרת Bauerfeind . הטיפול בארקוקסיה לא השפיע כלל והכאב ממשיך. מגן הברך עוזר בזמן הכדורסל, אך ישנן פעמים שגם זה לא עוזר ואני חש כאב חד. יש לי מספר שאלות: (1) האם עלי לפנות לטיפול פיזיוטרפי? (2) האם יש לי טעם להיבדק אצל אורטופד שלא מתמחה בפציעות ספורט? רצוי להגיע עם צילום? (3) האם לפי התיאור שלי, כדורי וולטרן עלולים לסייע?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת ברך

הוספת תגובה

• פגיעת ברך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    30/03/2011

כדאי להבדק אצל אורטופד מומחה לברכים וספורט ורצוי להגיע עם צילום ברך
    כדורים נוגדי דלקת לא יועילו כאן
    פיסיותרפיה בהחלט יכולה להועיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שבוע וחצי לפני חצי מרתון
    דוד
    29/03/2011

שלום,
    אני שבוע וחצי לפני חצי מרתון תל אביב. בן 35.

בריצה לפני חמישה ימים החלו כאבים בצד שמאל קדמי (חיצוני) של ברך שמאל. הכאבים התגברו עם הריצה עד שהפכו לבלתי נסבלים לאחר כ 8 ק"מ.
    לא הבחנתי בנפיחות בברך וטיפלתי בקרח מיידי, חבישה באגד אלסטי ומנוחה במשך חמישה ימים.
    יומיים לאחר הפציעה עדיין היו כאבים ברגל כולל בלילה בזמן השינה.

לאחר שלשה ימים הרגשתי שהכאב נעלם. לאחר יומים נוספים של מנוחה יצאתי לאימון קצר לקבל תחושה של המצב ולאחר כ 4.5 ק"מ שוב חזר הכאב. הפעם מלווה בהתפסות קלה של שריר השוק הקדמיים (חריג מאוד אצלי ועל פניו לא נראה קשור לפציעה).

מהתאור הנ"ל מה הבעיה שסביר שהופיע אצלי? והאם יש טיפול שיאפשר לי כן לסיים את החצי מרתון?

בתודה מראש,
    דוד

הוספת תגובה

• כאב ברך שבוע וחצי לפני חצי מרתון - תגובה

ד''ר יוני ירום
    30/03/2011

חייבים לבדוק את הברך בשביל לראות מה קורה שם כי המרתון בפתח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק סלאפ דרגה 1 וINTERNA IMPIGMENT
    יובל
    29/03/2011

שלום רב , לפני כחודש וחצי פרסמתי בפורום הודעה לגביי הפציעה שלי. כאמור אני שחקן כדוריד ואובחנן לי נזק סלאפ דרגה 1 וINTERNAL IMPIGMENT . כמובן הכל בMRI ארטוגרפיה..

אני מחזק את הכתף בצורה אינטנסיבית/ פיזיוטרפיה אינטנסיבית. אך מתחיל לאבד תקווה. כי אומנם השרירים חזקים אך תחושת החוסר יציבות האחורית עדיין קיימת. ומתבטת בקליקים/חריקות וכאב בסוף תנועה, כאשר הקופסית הולכת קדימה.כמו כן מופיע גם כאב קטן וחיכוך באזור הסלאפ .

לגביי ניתוח באזור הסלאפ - התהליך דיי ברור לי. תופרים את הלברום ומציבים עוגנים. אך מה לגביי הImpigment. מה הוא התהליך הניתוחי. ואיך זה ישפיע לי על תקופת השיקום. כמו כן רציתי לשאול, כוון שנזק הסלאפ הוא רק מדרגה ראשונה האם זה מאיץ את תהליך ההחלמה/ מעלה את סיכויי השיקום/ מקל על השיקום, איך זה בא לידי ביטוי?

תודה מראש , יובל

לקביעת תור
    סגירה
    נזק סלאפ דרגה 1 וINTERNA IMPIGMENT

הוספת תגובה

• נזק סלאפ דרגה 1 וINTERNA IMPIGMENT - תגובה

ד''ר יוני ירום
    30/03/2011

כרגיל שאלות טובות
    אפשר לעזור גם לצביטה (אימפינג'מנט) בניתוח
    נזק דרגה נמוכה אכן משפר הסיכוי להצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    נתנאל מלכה
    29/03/2011

לפני שבוע חוויתי נקע בצד החיצוני של הרגל שמתי קרח על המקום וירדה קצת הנפיחות אך ישנם מספר כתמים (כעין שריטות) סגולים(שטפי דם) איך אני אמור להוריד אותם?
    ועוד,איך אני אמור לדעת מתי אני יכול להוריד את התחבושת האלסטית?
    ובנוסף,האם אני אמור לעשות באיזשהו שלב תרגילים מסוימים לחיזוק הקרסול?ומתי?

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - תגובה

ד''ר יוני ירום
    30/03/2011

תרגילי חיזוק - מיד
    הנפיחות תרד עם הזמן
    חבישה - עדיף תומך קרסול בזמן פעילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי
    יעל
    28/03/2011

למטה מה-19.3 בהדמיית u.s "ביצפס טנדון - סיבים המשכיים נוזל מועט בשרוול הגיד". כל שאר הסעיפים היו תקינים.
    כאמור בשאלתי הקודמת, אני לאחר 10 כדורי אטופן, עם הגבלה וכאבים בתנועות מסויימות. האורטופד (עוד לפני ממצאי ה-u.s), רשם לי סלקוקס ל-20 יום ולא היפנה לפיזיותרפיה (כיום 5 שבועות מאז המקרה).
    מאחר והאטופן לא בדיוק עזר, אני מתלבטת אם לקחת גם את הסלקוקס.
    האם כדאי ללחוץ על הרופא לגבי פיזיותרפיה ?(כאמור ההחמרה וההגבלה בתנועה חלו לאחר מניפולציה), והאם יש טעם להמשיך עם כדורים לאחר שהסידרה הראשונה לא עזרה?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלתי

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

ד''ר יוני ירום
    30/03/2011

לא יעבוד בלי הפיסיותרפיה
    קחי הפנייה מרופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בין הרגל לאגן
    סתיו
    23/03/2011

הכאבים התחילו לפני חודשיים בערך לאחר יום שלם של אימון פריזבי (כן יש משחק כזה) רצנו הרבה ועשינו הרבה "קאטים" שינויי כיוון וקפיצות לגובהה משחקים על דשא עם פקקים של כדורגל.

אחרי האימון ועד עכשיו יש לי כאבים בחיבור בין האגן לרגל כל פעם שאני מרימה את הרגל או עושה מתיחות. כשאני רצה זה לא כואב אבל כמה זמן אחרי הריצה הכאב נהיה יותר חד ממקודם ואחרי יום יומיים שוב נרגע. לפני האימון לא עשיתי פעילות ספורטיבית קבועה וכמעט שלא בכלל רק ריצות לפעמים ולא לאורך זמן.

מה זה? ומה לעשות עם זה?

תודה מראש סתיו

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בין הרגל לאגן

הוספת תגובה

• כאבים בין הרגל לאגן - תגובה

ד''ר יוני ירום
    27/03/2011

מקום ידוע ומקובל לנזק גידי דלקתי לאחר עומס ניכר
    ברוב המקרים שייך למוצא הארבע ראשי מהאגן
    טיפול פיסיותרפי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעצם הבריח
    עמרם
    23/03/2011

שלום, שמי עמרם ואני בן 54. בתאריך 21.3 נפלתי בתאונת אופניים ושברתי את עצם הבריח. אני עוסק הרבה בספורט- הליכות רגליות למספר רב של קילומטרים עם ציוד על הגב וטיולי אופניים.
    על פי הבנתי מהאורתופד במיון השבר שלי לא מחייב ניתוח, אני חושש שלאחר ההחלמה הארוכה יהיו לי מגבלות שיפריעו לי להמשיך בפעילות הספורטיבית (בעיקר הליכה עם ציוד על הגב), האם ניתוח מומלץ לאור מצבי? אם כן עם מי עליי לדבר לשם כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בעצם הבריח

הוספת תגובה

• שבר בעצם הבריח - תגובה

ד''ר יוני ירום
    27/03/2011

קודם כל תלוי איפה השבר ומידת הקיצור של העצם
    במידה והנזק קטן - בדרך כלל מתאחה יפה לאחר 6 שבועות
    במידה ולא יש לנתח אצל מומחה כתף והיום הניתוחים טובים ומערבים פלטה מיוחדת המאפשרת חזרה מלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה