פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שברי מאמץ
    יובל
    14/03/2011

שלום.
    אני חושב שיש לי שברי מאמץ אני לא בטוח ב100%
    הייתי רץ 4-5 ק"מ מידי יום ופעם בשבוע הייתי רץ 10 ק"מ
    הייתי ממשיך ככה זמן מה רק בלי ה10 ק"מ ובשבוע האחרון אני מרגיש כאב מידי פעם בעצם ברגל.
    כמה זמן לוקח לזה להחלים?מתי אחזור להתאמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• שברי מאמץ - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/03/2011

מורידים עומס ומשתדלים לבצע פעילות שפחות נושאת משקל - ניתן לצפות לשיפור משמעותי בתוך מספר שבועות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה
    ישראל
    11/03/2011

מה עליי לעשות במקרה של דלקת...?

ומה זה תגובה דלקתית מאורחת...? כפי שאמרת

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה קטנה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/03/2011

לטפל
    ניתן בכדורים נוגדי דלקת אך פיסיותרפיה עדיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בבטן תחתונה ומפשעה שמאל
    ישראל
    09/03/2011

שלום דר'
    אני בן 27 משחק כדורגל ועוסק בספורט ללא שום הגבלה במשך שנים, לפני כחודשיים לאחר משחק כדורגל (זכור לי שנפלתי) הרגשתי כאב חד במפשעה, ובנוסף כאב בבטן תחתונה, חשוב לציין שאני מתאמן בחדר כושר,
    בביצוע אולטרא סאונד מפשעתי ובטן כללי לא אובחן סימני בקע או כל ממצא אחר, אני כבר כחודשיים לאחר הפציעה ועדין לא אובחן אצלי בעיה מדוייקת...כך שאני יכול לשוב לפעילות עקב כאבים שמגיעים לאחר כ 20 דק משחק

ייתכן ששרירי הבטן משפיעים על כאבים במפשעה...???

מה עליי לעשות? טיפולים שצריך וכו'...

מבקש את דעתך/עזרתך, תודה רבה!

הוספת תגובה

• פציעה בבטן תחתונה ומפשעה שמאל - תגובה

ד''ר יוני ירום
    10/03/2011

האפשרויות מצביעות בכיוון פגיעה כגון קרע קטן של שרירי בטן תחתונה או תגובה דלקתית מאוחרת
    יכול להיות שצריך לבצע MRI לדופן בטן תחתונה ואגן על מנת להגיע לאבחנה
    בנוסף פיסיותרפיה יחודית ומדוייקת יכולה לשפר מאוד המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היתייחסותך

ישראל
    11/03/2011

ד"ר שלום רציתי לומר לך תודה,

ובנוסף כמה דברים שלא ברורים לי...

האם יש קשר בין דלקת או כל פציעה אחרת בשרירי הבטן לבין המפשעה? (מה שאני לא מבבין זה למה כואב לי במפשעה בזמן פעילות ולא בשרירי הבטן)

ודבר שני:

במידה ויש דלקת מה הטיפול הנכון לעשות?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היתייחסותך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    11/03/2011

ברוב המקרים כן
    פעמים רבות כאבי מפשעה מוקרנים ממקום אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי תקופת המנוחה המומלצת במקרה הבא-
    מטר גוטמן
    08/03/2011

ביום ראשון שעבר יצאתי לשביל ישאל, לאחר כיום אחד נוצרו לי פצעים עמוקים בעקבים,המשכתי ללכת והעקבים התנפחו מעט וכאבו, מאותו יום הלכתי במשך השבוע עוד כ-130 ק"מ עד שהכאבים החמירו והתפשטו לכל כף רגל שמאל, לאחר ביקור אצל רופאת משפחה קיבלתי טיפול אנטיביוטי בכדורים ובמשחה למשך שבעה ימים, היא העריכה שישנם זיהומים בשני העקבים ודלקת שנגרמה מהליכה לא נכונה (בעקבות הכאבים). אני מעוניין להמשיך את השביל בהקדם האפשרי, כמה זמן לכל הפחות אני זקוק חמנוחה עד שאני אוכל לחזור לפעילות מלאה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• מהי תקופת המנוחה המומלצת במקרה הבא- - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/03/2011

עד שהנפיחות עוברת והכאב נעלם
    אחר כך רצוי להשתמש בבולמי זעזועים מסיליקון לעקב - ויסקוהיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז
    טניה
    07/03/2011

היי, אני בת 30 ויש לי כאבי גב מאז שעברתי דירה והתכופפתי המון פעמים להרים/לארוז וכולי. זה היה לפני שבועיים בערך. הכאבים הם בגב התחתון וזה משהו שקורה לי בפעם הראשונה. רציתי לשאול מה הפעילות המתאימה במקרה הזה, פלדנקרייז או פילאטיס. אמרו לי שמומלץ לעשות פלדנקרייז אבל לזו שהביאה את הפילאטיס לארץ, דליה מנטבר, יש סניף מתחת לבית שלי...

אז מה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז

הוספת תגובה

• פלדנקרייז - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/03/2011

גם זה וגם זה
    פלדנקרייז הינה שיטה התנהגותית שחיים לפיה
    פילטיס הינה פעילות טיפולית עם השפעה לטווח ארוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• impingement syndrome
    יובל
    07/03/2011

שלום ,

הנני שחקן כדוריד

לאחרונה בMRA של הכתף אובחן לי impingement syndrome וגם slap דרגה 1 . לאחר ביקורי אצל האורטופד.נתבשר לי שזהו SLAP קטן ואין טעם לנתח עכשיו.והכאב בכתף נובע בעיקר מהתפס. ברשותך אשאל כמה שאלות בנושא.

1. הנני מבצע תרגילים פיזיוטרפיים לחיזוק כלל הכתף. האם עליי להימנע מתרגילים מסוימים, שכן אולי יעילים לנושא הSLAP אך משפיעים לרעה בנושא התפס.

2. האם עליי להימנע ממתיחות לכתף בשל אחת הפציעות על מנת לא לגרום להחמרה.

3.מהי תקופת ההחלמה הממוצעת מתפס בכתף,מתי עליי לחזור. ומתי להרים ידיים מהטיפול השמרני.?

4.האם הטייפ הקנזיולוגי יכול לעזור בתקופת ההחלמה.?

תודה מראש, יובל

לקביעת תור
    סגירה
    impingement syndrome

הוספת תגובה

• impingement syndrome - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/03/2011

קודם כל שאלות מצויינות וערוכות היטב
    1. ההיזון החוזר יהיה בכאב - תוכל לבצע כל מה שמתאפשר
    2. מתיחות תחת בקרה אפשריות ורצויות
    3.ששה עד שעשרה שבועות של טיפול שמרני נכון צריך להביא לשיפור משמעותי
    4.הקינזיוטייפ יכול להוריד כאב ולשפר את התירגול ולכן יכול לעזור בהחלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום אחרי ניתוח שיחזור רצועה
    חנן
    06/03/2011

שלום רב,

שבוע הבא אני אמור לעבור ינתוח שיחזור רצועה צולבת קידמית בברך.

אני מתגורר בראשון לציון, והייתי מעוניין לשמוע היכן ניתן לעשות שיקום מקצועי דרך קופת חולים כללית.

ידוע לי על מכון : טל - רום בנס ציונה, האם הוא טוב ?
    והאם יש עוד מקומות שניתן לעבור שיקום ?

תודה מראש,

חנן.

הוספת תגובה

• שיקום אחרי ניתוח שיחזור רצועה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/03/2011

ישנם לא מעט מקומות
    לא ניתן להמליץ דרך האתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרק הירך
    דור
    05/03/2011

שלום,
    אני בחור בן 27. לפני כשנה אחרי שבוע של ריצה מאומצת הרגשתי כאבים עזים במפרק ירך שמאל. המצב היה שבקושי יכולתי לדרוך על הרגל. לאחר כמה ימים הכאב עבר ועברה עלי שנה עמוסה בכאבים לא מובנים ("מעטפת" הירך - לא בעצמות, אשך שמאל, גב תחתון אחורי) שהיו באים והולכים. בנוסף הרגשתי תחושת אי נוחות כללית באגן - פחד לזוז וכדומה.
    היו תקופות שהרגשתי ממש בסדר, ומאחר ואני מבלה את רוב יומי בישיבה חשבתי לא להתנוון והרשתי לעצמי לעשות פעילות גופנית, אבל תמיד אח"כ היה לי סבל גדול של כאבים שעברו רק אחרי כמה ימים - וגם אח"כ נשארו "ברקע" בצורה עמומה ומטרידה.

אחרי פניה לאורטופד נשלחתי לצילום אגן, סיטי ע"ש מותני, בדיקה אצל כירורג ואורולוג ולא נמצא קשר ישיר. אציין שטופלתי גם בכדורים אנטי דלקתיים (ארקוקסיה) שלא הועילו.

כעת אני בהמתנה לבדיקת MRI של מפרקי ירך - הכאב ממש מתרכז במפרק שמאל וההרגשה היא הפעם של כאבים "בעצם" ולא במעטפת, ויש לי כאבים חזקים בישיבה ועמידה סטטית, גם ללא פעילות כלל.

מאחר ואני משער שהבדיקה תוכל להיות לא מוקדם מעוד 3 שבועות, רציתי לדעת אם יש עוד סוגים של בדיקות שאני יכול לקחת במקביל ויועילו לשפוך אור על הנושא, ואולי השערות על מקור הבעיה- שיכולים להנחות אותי בהתנהלות היום-יומית עד לאבחון.
    (סבלתי בעברי הצבאי משברי מאמץ דרגה 4 בירך שמאל)

תודה רבה מראש,
    דור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרק הירך

הוספת תגובה

• כאבים במפרק הירך - תגובה

שרון רוזנמן
    06/03/2011

נראה לי שאתה עושה את הבירור הנכון כרגע-תמשיך בבירור בהתאם למימצאי הMRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטריית גיד פיקה
    אור
    05/03/2011

שלום רב,
    אני סובל כמעט שנתיים מדלקת בגיד הפיקה, אשר ייתכן ונגרמת מקרע חלקי בגיד. המקום כמעט ואינו מורגש במנוחה, אך כואב לאחר, ולפעמים גם בזמן, פעילות מאומצת של הרגלף כגון ריצה, מכשיר "סקי", אופניים, סקווטים וכו'. לאחר התייעצות עם מומחה, נאמר לי שעלי לעבור הטריית גיד פיקה+הזרקת PRP.
    2 שאלות לי ביחס לכך:
    1. מה תהליך ההחלמה- תוך כמה זמן אוכל לדרוך שוב על הרגל, ומתי אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית כגון ריצה?
    2. מה אחוז ההצלחה של ניתוחים מסוג זה?
    תודה רבה,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    הטריית גיד פיקה

הוספת תגובה

• הטריית גיד פיקה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/03/2011

סדר גודל של שבוע עד עשרה ימים
    אחוז ההצלחה משתנה ונע בין 40-70%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גידים בכתף
    נועם
    04/03/2011

שלום דר',
    מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים לא רציניים
    אבל מטרידים בכתף.
    לאחר בדיקה קצרה הרופא איבחן דלקת מסוימת
    בגידים ורשם לי ארקוקסיה.
    שאלתי היא האם דלקת יכולה לחלוף בעקבות
    טיפול שיקומי לגידים או שאני חייב לקחת את
    הכדורים. שמעתי שהכדורים לא לגמרי "קלים
    לעיכול" לגוף ואני מעדיף למצוא דרך אלטרנטיבית
    לריפוי הכאב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גידים בכתף

הוספת תגובה

• דלקת גידים בכתף - תגובה

שרון רוזנמן
    06/03/2011

אתה בהחלט יכול לנסות טיפולי פיזיותרפיה להורדת הדלקת, זיהוי מקורה והטיפול למניעת חזרת הדלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפטיקל וברכיים
    יניב
    03/03/2011

שלום שמי יניב בן 44 ורציתי לשאול אם המכשיר יכול לגרום לדלקות בברכיים אם זה גורם לשחיקה ומהן המלצותכם ברצוני לאמר שעברתי ניתוח ארתרוסקופיה לפני כשנה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אליפטיקל וברכיים

הוספת תגובה

• אליפטיקל וברכיים - תגובה

שרון רוזנמן
    06/03/2011

מכשיר אליפטיקל הוא בריא יותר לבירכיים לעומת שימוש בהליכון מכיון שאין ניתוק של הרגל מהמשטח.
    עם זאת חשוב לתרגל עליו נכון ובעומסים העולים בהדרגה.
    כדאי להתייעץ לפני תחילת התירגול עם פיזיותרפיסט או רופא שמכיר את בעייתך או יבדוק אותך ויחליט אם מכשיר זה הוא המתאים לך או אולי אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pes anserinus bursitis
    אלינור
    02/03/2011

היי!
    אני בחורה בת 30, סובלת מזה 3 שנים בכאבים ברגלים- שוק וברך בעיר לאחר מאמץ.
    לפני כן התאמנתי בחדר כושר בצורה מסיבית במיוחד בספינינג.
    לאחרונה אבחנו לי pes Anserinus בשתי הרגליים. האבחון נעשה באמצעות ראומוטולג בכיר. הוא הזריק סטרואידים לפני כחודשיים, היתה הקלה אך הכאבים חזרו.
    אני מעוניינת לשאול:
    1. לאיזה תחום טיפול עליי לפנות? ראומולוג? אורטופד? פציעות ספורט?
    2. מהו הטיפול המומלץ ביותר לבעיה מהסוג הזה?
    אודה לתשובתך,
    אלינור.

לקביעת תור
    סגירה
    pes anserinus bursitis

הוספת תגובה

• pes anserinus bursitis - תגובה

שרון רוזנמן
    06/03/2011

ניתן לפנות לאורטופד ו-או מומחה לפציעות ספורט .
    פיזיותרפיה בהחלט יכולה לעזור-גם אותה כדאי לעשות אצל מומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מתמשך באיזור הקרסול
    עמית
    01/03/2011

ד"ר יוני ושרון שלום,

אשמח לקבל את עצתכם.

אני בחורה בגיל 29, מבנה גוף רזה (45 ק'ג/1.65 מ), בדרך כלל בריאה ולא לוקחת תרופות באופן קבוע. צימחונית מילדות. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת תוסף מזון (בשל מחסור קל בברזל). בדיקות הדם שלי תקינות.

לפני שנתיים במהלך טיול הלכתי עם נעליים לא ממש טובות אשר גרמו לי לכאבים ברגליים במהלך הטיול. הכאבים עברו במהלך הלילה (בזמן מנוחה) ושבו במשך הטיול ביום. באחד מהימים עשיתי צעד לא טוב במהלכו עיקמתי את הרגל והרגשתי כאב עז כך שלא יכולתי לדרוך על הרגל. התחושה הרגישה כמו נקע. למרות הכאב המשכתי בטיול במידה מצומצמת בימים שאחרי.

מאז ועד היום הכאב לא עבר, כאשר ישנם ימים בהם הכאב חזק יותר וימים בהם המצב מעט טוב יותר, אך בסה"כ הכאב ממשיך ומפריע לי מאוד בשגרת היום-יום.

שני האזורים הכואבים ביותר הם החלק החיצוני של הקרסול (בשקע הקטן שמתחת לעצם העגולה – לצערי אני לא יודעת את שמו המקצועי :)) ובחלק הפנימי של הקרסול - הפטישון (נראה לי שזהו שמו המקצועי).

האיזור כואב ונפוח יחסית לרגל השניה, והורידים באיזור נפוחים וכואבים. לפעמים כואב גם החלק העליון של כף הרגל. איזור העקב עצמו אינו כואב. בימים שהכאב חזק הכאב לפעמים מגיע עד לאיזור הברך ולפעמים עד הירך – ככה"נ מדובר בהקרנה של הכאב.

בתקופות בהן אני בחופש ולא מאמצת את הרגל המצב משתפר קלות, אבל הכאב עדיין ישנו ומתגבר מחדש ברגע שאני חוזרת לשגרה. לצערי הכאב מפריע לי מאוד במהלך שגרת היום יום ולא מאפשר לי להנות מחיים תקינים, טיולים וכו'. המצב ממש לא נעים ומאוד מתסכל.

להלן פירוט הטיפולים שעברתי עד היום:

חודשיים לאחר המקרה קיבלתי כדורים (לצערי איני זוכרת את שמם) אשר לא עזרו. משחה אנטי דלקתית, הלכתי עם תחבושת אלסטית, אח"כ די מהר עשיתי מדרסים אורטופדיים. בשלב הזה קיבלתי כדורים פעם נוספת שגם כן לא עזרו.

עשיתי 3 חודשים פיזוטרפיה, כולל טיפול באולטרסאונד, תרגילים ואלקטרודות חשמליות לשיכוח כאב. הייתי אצל מומחה קרסול אשר נתן לי כדורים פעם נוספת, משחה על בסיס סטרואידים, תרופה להסנפה דרך האף לחיזוק העצמות וזריקות סטרואידים. כמו-כן ניסית דיקור סיני ומסאג' לכף הרגל במבשך מספר חודשים אך דבר לא עזר.

הייתי במרפאת כאב כ 3 חודשים בשילוב של דיקור עם מכשיר "טנס" וטיפול בלייזר אדום (לא בטוחה מה זה עושה.. אם בכלל??).

במוסף למסכת הטיפולים הארוכה, עשיתי את הבדיקות הבאות:
    MRI - תקין
    מיפוי עצמות - תקין
    אולטרסאונד פעמיים - רואים מעט נוזלים שמעידים על דלקת
    בדיקות דם - תקינות

אשמח לקבל כל עיצה שהיא לגבי הגורם האפשרי לבעיה, או מומחה אליו כדאי לפנות ליעוץ נוסף בנושא. לצערי, כל המומחים והרופאים איתם נפגשתי (חלקם באופן פרטי) לא הצליחו לאבחן את הגורם או כיצד לטפב בכאב. כיום אני די מיואשת מהמצב ואשמח לקבל כל רעיון, עיצה או כיוון.

המון תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב מתמשך באיזור הקרסול

הוספת תגובה

• bump

עמית
    07/03/2011

Bump.. seems like the message was missed :/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מתמשך באיזור הקרסול - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/03/2011

אין ספק שהסתבכנו
    על מנת להפנותך למומחה קרסול וכף רגל אני צריך לדעת אצל מי היית
    אנא כתבי למייל הפרטי ואפנה אותך למי שצריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל בכתף כאבים עזים
    אני
    28/02/2011

גיד הסוב סקפולריס שמור הסתיידות מזערית בתוכו

גיד הסופרה ספינטוס מעובה הסתידות בחלק הלטרלי

ריבוי נוזל בבורסה ה-S.A.S.D

יתר הבדיקה תקינה ללא קרע.
    ראה צירוף.

הנני חולת לופוס SLE אחרי CVA נוטלת קומדין, עברתי בדיק U/S עקב כאבים עזים מזה כחודש והגבלה בתנועה. ללא שום חבלה. עקב היותי חולה מורכבת אינני יכולה ליטול משככי כאבים כפי שניתן לתת לכל אדם,כמו כן להזריק או לשאוב את הנוזלים עקב הקומדין,ו- APLA אנטי קרדיוליפין חיובי. בנעורי פרקתי מדי פעם את אותה כתף. אשמח אם תוכל להסביר לי
    1. את משמעות התוצאה?
    2.כיוון אין קרע האם פיזיותרפיה תוכל להקל ולהחזיר את המצב לקדמותו,? 3.מהו טיפול בגלי קול?
    4.למה בעצם הצטבר הנוזל ואיך ניתן לדעת איזו דלקת זוהי?
    5.האם יש טעם בביצוע בדיקה נוספת? לציין שהכאבים לא נסבלים בעיקר בלילה והדבר כבר נמשך כחודש.
    תודה לך אני

לקביעת תור
    סגירה
    נוזל בכתף כאבים עזים

הוספת תגובה

• נוזל בכתף כאבים עזים - תגובה

שרון רוזנמן
    06/03/2011

יתכן וההסתיידויות הן הגורמות לדלקת ולכן הכאב. בכל מקרה כדאי להיבדק גם בדיקה קלינית שיכולה לעזור באיבחון. אולי עפ"י בדיקה זו יהיה כיוון לבדיקות נוספות.
    פיזיותרפיה בהחלט יכולה להקל.
    טיפול בגלי קול-יתכן והתכוונת לגלי הלם-יש הסוברים שזה עוזר לטיפול בהסתיידויות-כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול זה,במיוחד נוכח בעיותייך הנוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה בכף רגל
    יבגני
    28/02/2011

שלום!
    בזמן האחרון כשאני רץ בערך אחרי 25 -30 דקות ריצה אני מתחיל להרגיש תחושה מוזרה בכף רגל שמאל, זה סוג של נימול/ תחושה כאילו הרגל מתנפחת/תחושה לא נעימה. קצת קשה לי לתאר את זה. זה קורה לי גם כשאני רץ בכביש וגם בהליכון, לאחרונה החלפתי נעלי ריצה כי חשבתי שזאת הבעיה, אך הבעיה נמשכת. בריצה האחרונה שהייתה על הליכון לאחר שלא רצתי על הליכון כחצי שנה גם הרגשתי סוג של כאבים בשריר שבקידמת השוק.אני בדרך כלל רץ 3-4 פעמים בשבוע בין 6 ל 10 ק"מ.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה בכף רגל

הוספת תגובה

• תוספת

יבגני
    28/02/2011

אני רץ כבר כמה שנים והתופעה הזאת התחילה לפני כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה בכף רגל - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/03/2011

קיימות מספר אפשרויות מבעייה עיצבית והמשך בכלי דם וכן כסינדרום המחיצה אך אין ברירה אלא לבדוק רפואית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה