פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת קורטיזון
    א(שם בדוי)
    24/07/2011

שלום ד"ר המלצת לי לעשות זריקת קורטיזון לעצם הבוהן בכף הרגל.
    אני רוצה שתיתן לי קצת מידע בבקשה.
    מה עושה הזריקה, מרפאה את הפגיעה או שהיא מפחיתה לתמיד את הכאב בעצם?
    כמה זמן לוקח עד שאני ירגיש החלמה בעצם?
    האם הזריקה הזאת מסוכנת?

אני יודע שיש לי הרבה שאלות פשוט אני רוצה להיות בטוח לפני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת קורטיזון

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון - תגובה

ד''ר יוני ירום
    24/07/2011

אם הבעייה דלקתית - ירפא
    הזריקה לא תהיה בעצם אלא במפרק או בגיד כי לא מזריקים לעצם
    השיפור הינו מיידי או תוך יום יומיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קר במיניסקוסים אחד בצורת דלי +ACL
    ענת
    23/07/2011

שלום,

בני בן 16.9 קרע את המיניסקוסים ורצועה צולבת קדמית בכדורגל עם החברה.
    מצילום נראה שדסקיות הצמחיה פתוחות לגמרי. הוסבר לי שתיקון ACL יכול לפגוע בצמיחה. האם ניתן לבצע שני ניתוחים: קודם כל תפירת מיניסקוסים ולחכות כחצי שנה עד שנה עד שיסיים גדילה ואז לעשות ניתוח נוסף לשיחזור ACL .

מה משמעות של כריתת מיניסקוסים?

תודה,

ענת

הוספת תגובה

• קר במיניסקוסים אחד בצורת דלי +ACL - תגובה

ד''ר יוני ירום
    24/07/2011

שאלות מצויינות
    כן - ניתן לטפל במניסקוסים בנפרד - עדיף לתפור מאשר לכרות
    ניתוח ה ACL יכול לחכות אם כי לא צריכה להיות בעייה גם איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצועה צולבת+מניסקוסים
    מיכה
    22/07/2011

שלום רב.

אני בן 32 לאחר סיבובי ברכיים בעבר במשחקי כדורגל עברתי שני ניתוחי ארתרוסקופיה שבהן עברתי כריתה של רוב הקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי.
    בניתוח השני היה קרע במניסקוס המדיאלי.
    ב2007 עברתיMRI שבו אובחן בין היתר קרע לא מלא של ACL בהתייעצות עם הרופא הוחלט לא לבצע שיחזור.
    לאחר שהכאבים לא פסקו ולא הצלחתי לחזק את שריר הארבע ראשי(לאחר האימון כאבים חזקים)עברתי לאחרונה עוד MRI ואלו הממצאים:
    1. ב LFC מודגם נגע אוסטאוכונדאלי ממצא ידוע מבדיקה קודמת מ 2007 בהשוואה לבדיקה זאת בצקת לשדית באיזורים המקורבים לנגע גברה. פרט לכך הודגם סיגנל תקין מלשד המבנים הגרמיים.
    2. לא הודגמו שינויים פתןלוגיים בגומה אחורית . המפרק פטלו פורמלי שמור.
    3. רצועת PCL הודגמה שמורה. רצועת ACL נראית מאוד מדוללת מתאים לקרע כמעט מלא של הרצועה.
    4. אין לארות שינויים בגידים קוואדריצפט ופטלרי.
    5. הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגיים.
    6. מצב לאחר כריתה של רוב הקרן האחורית של המיניסקוס הלטרלי. עד כמה שניתן לדון אין לראות קרע חוזר. מצב לאחר תיקון קרע של המיניסקוס המידאלי. הודגמה ציסטה פרה מניסקלית זעירה בסמוך לקרן האחורית של המיניסקוס אין לראות בברור קרע חוזר.
    *בנוסף עברתי מיפוי עצמות:
    קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בברך שמאל עם קליטה מוגברת באספקת אחורי לטרלי של LFC .
    אשמח לקבל את חוות דעתך להמשך טיפול .
    בתודה מראש מיכה ירמיהו - לוי.

לקביעת תור
    סגירה
    רצועה צולבת+מניסקוסים

הוספת תגובה

• רצועה צולבת+מניסקוסים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    25/07/2011

יש פגיעת סחוס ועצם בחלק המפרקי של עצם הירך
    יש קרע כמעט מלא של הצולבת
    המניסקוס בשלו
    אם אין אי יציבות או כאבים - רק פיסיותרפיה
    אם יש בעיות צריך להתייעץ רפואית אצל מומחה ברך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס מדיאלי
    אורית
    21/07/2011

שלום
    לפני חודש ביצעתי תנועה לא נכונה בברך ימין ועקב כך חשתי כאב חד בחלק הפנימי של הברך . למחרת הופיעה נפיחות קלה וכאב+הגבלה בתנועה ? בעיקר בכיפוף? וכן צליעה קלה .
    ממצאי בדיקת ה MRI :
    קרע עדין בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי המשתרע לכיוון גוף המיניסקוס .
    יתר הפרמטרים : רצועות , גידים ,מסת שריר , מיניסקוס לטרלי - שמורים .
    אני כבת 45 ,רוכבת על אופניים , רוקדת ומתעמלת.
    כיום אין הגבלה בתנועה [כיוף /יישור מלא של הברך ] , ההליכה השתפרה אך עדיין יש כאב חד בתנועות מסוימות הממוקד בחלק הפנימי של הברך [בסדק המדיאלי - לפי הגדרת האורטופד שבדק אותי ] , ואינני יכולה עדיין לרכב או לרקוד .
    1. על פי הנתונים הללו האם ארטרוסקופיה הנה הכרחית או שפיזיותרפיה בלבד יכולה להחזיר אותי לפעילות ספורטיבית מלאה?
    2.האם לאחר חודש ממועד הפציעה אני עדיין אמורה להרגיש את הכאב שתארתי וזאת למרות שאני עושה פיזיותרפיה ?
    3. האם הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה או חלקית.
    4. מה משך ההחלמה לאחר הניתוח כשהכוונה לחזרה לפעילות ספורטיבית מלאה[ רכיבה ,ריקודים וכו' ]?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס מדיאלי

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס מדיאלי - תגובה

ד''ר יוני ירום
    21/07/2011

הכאב יכול להמשך גם מעל לחודש כמו גם ההחלמה
    פיסיותרפיה יכולה להועיל רבות במקרה זה
    ארתרוסקופיה בד"כ בהרדמה מלאה
    החלמה מניתוח כ -חודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום
    א(שם בדוי)
    19/07/2011

1.אני שחקן כדורגל בן 20, האם מתיחות לגיד אכילס לפני ואחרי אימון גופני יכולות למנוע פציעה בגיד אכילס?

2.לפני שנתיים וחצי שיחקתי כדורגל ונכנסתי עם מישהו רגל ברגל בעוצמה חזקה, העצם הבולטת בכף הרגל, איפה שיש את Hallux valgus התנפח לי וסבלתי מכאבים עזים עד שהתחלתי פיזוטרפיה, אחד הדוקטורים (מומחה) במכון אמר לי שזו פציעה כזו שקוראת להרבה שחקני כדורגל וכל פעם שתקבל מכה זה יכאב לך. עשיתי טיפולים שכללו חשמל אולטרסונד ועוד ועוד וזה באמת עזר נגד הכאבים אבל לא לנפיחות. חזרתי לשחק ואז עוד פעם הרגשתי שזה מציק לי ועוד פעם עשיתי פיזוטרפיה מספר חודשיים שבאמת מרגיעים את הכאב אבל לא יותר. חשוב לי להגיד שיש את הפציעה הזאת לכמה חברים מהקבוצה שלי שיש להם את זה כל הקריירה, הם בני 30 ומשהו.
    אני רק רוצה שתסביר לי למה המפרק הזה כל כך רגיש? מה יש בזה שצריך לסבול כל הזמן-ככה הדוקטור אפילו אמר לי. תוכל לפרט לי בבקשה-סליחה על ההודעה הארוכה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום

הוספת תגובה

• עוד תגובה

א(שם בדוי)
    19/07/2011

בקשר לכאבים בכף הרגל האולטראסונד יצא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    19/07/2011

לגבי גיד אכילס - מתיחות לאחר האימונים יכולים לעזור במניעת פגיעות
    לגבי הפציעה במפרק הבהן - ניתון לשחק עם ריפוד מיוחד לאיזור
    ניתן גם לבצע זריקת קורטיזון שתעזור רבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוך של נקע קשה-אובד עצות
    אדם
    16/07/2011

שלום, אני בן 29, לפני כשנה נקעתי את קרסול ימין ושמאל בהפרש של חצי שעה, עקב נחיתה על רגלו של חברי בעת משחק כדורסל. הנקע ברגל שמאל, שקרה חצי שעה אחרי הנקע ברגל ימין הרגיש רציני וכואב מאד. הרגל התנפחה ושינתה צבעים ולא יכולתי לדרוך כמספר שבועות. הצילומים שללו שבר ואובחנתי כנקע קשה. נשלחתי לפזיותרפיה שבה טופלתי מעט (7 פעמים) ואמרו לי שזה מספיק. הכאב לא עבר גם היום, שנה אחרי, בשני הקרסוליים. בחודשים האחרונים יש לי כאב בירך וברך ימין, בצד הפנימי (הפונה למפשעה) ושמתי לב שכף הרגל הימנית נוטה קצת החוצה פתאום. כיצד אוכל לטפל בסטייה שכן כל פעילות לרבות הליכה, מכאיבה מאד. אנא פרטו סוגי קבוצות ואיזורים לתרגילי פיזיו' (בהנחה שזו התשובה) שכן אני מעוניין לחפש אותם אונליין.

בנוסף, מצילום US של כף רגל שמאל (הנקע החמור יותר), כ8 חודשים לאחר הפציעה נמצא: עיבוי קל של גיד פרונאוס לונגוס עם מרקם היפו-אקוגני ומעט נוזל סביב האזור. סימני טנדיניטיס בגיד זה.
    האם פציעה זו גרמה לסטייה החוצה של הרגל הנגדית? או שמא זהו הנקע ברגל ימין שכנראה לא היה פשוט כפי שסברתי?

אני בריא בדר"כ, משחק הרבה שנים כדורסל וטניס, זו לא הפעם הראשונה שנקעתי את הקרסוליים אך אף פעם לא היתה התנפחות ובוודאי לא כאב ונקע קשה לאורך שנה.

אורתופד כללי אמר לי שאין לו מה להציע כיום מלבד פיזיו' או ניתוח, לא מעוניין לתת לי יותר תרופות אנטי דלקתיות. אני מסוגל לשחק טניס עם כאב קל, ורק בשוך האנדורפינים יש כאב רציני למשך ימים בירך וברך ימין, וקרסול שמאל באיזור הפציעה ובאיזור מצידו השני.

אודה מאד לעצה שתקדם אותי בהחלמה ובמיוחד תחזיר את רגל ימין למקומה.
    תודה,
    משה

הוספת תגובה

• סיבוך של נקע קשה-אובד עצות - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/07/2011

למרות הרצון הטוב, מקרה שכזה הנמשך כבר כשנה אינו יכול להיות מטופל באינטרנט
    ממליץ לפנות למומחה קרסול או רופא ספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום מה הלאה?
    א(שם בדוי)
    16/07/2011

שלום אני בן 21 שיחקתי כדורגל לפני מספר ימים ובאמצע המשחק הושטתי את הרגל קדימה והרגשתי מתיחה במותן כסל, כמובן שאני מטפל בזה גם בקרח ועכשיו גם שמתי משחת וולטרן לפני השינה.

עד עכשיו עשיתי כל מה שאמרת לי -קרח ולא חום, ו5 פעמיים ביום וולטרן.
    מה לעשות עכשיו? אני חייב לשמור על כושר אני עושה חצי שעה אופניים, אני יודע שבאופניים במכון המותן כסל עובד הרבה אבל תאמת שאני לא מרגיש את המותן כסל כמעט.
    מה עוד אני יכול לעשות כדי לחזור לתנועה רגילה? כל טיפ שלך יעזור לי.

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום מה הלאה?

הוספת תגובה

• לד"ר ירום מה הלאה? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/07/2011

קודם כל תמשיך באופניים
    מאוד יכול להיות שלא מעורב המתן-קסל
    לפי רמת הכאב חזור לפעילות
    פיסיותרפיה ממוקמת תעזור מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר תודה רבה אבל
    א(שם בדוי)
    13/07/2011

לא ענית לי בקשר לכדור נקסין אני חייב דעה מקצועית שלך בבקשה, האם הכדור הזה מתאים למתיחה במותן כסל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר תודה רבה אבל

הוספת תגובה

• לד"ר תודה רבה אבל - תגובה

ד''ר יוני ירום
    13/07/2011

לא עניתי בכוונה כי איני יכול לתת תרופות מרחוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נגד כאבים
    אופיר
    12/07/2011

שלום אני בן 21 שיחקתי כדורגל לפני מספר ימים ובאמצע המשחק הושטתי את הרגל קדימה והרגשתי מתיחה במותן כסל, כמובן שאני מטפל בזה גם בקרח ועכשיו גם במים חמים, שמתי משחת וולטרן לפני השינה.
    ביומיים הראשונים הייתי לקוח ארקוקסיה שפעם האורטופד נתן לי לכאבי ברכיים, הכדורים נגמרו לי ועכשיו מצאתי כדור שנקרא נקסין.
    1השאלה שלי האם הכדור הזה מתאים למתיחה במותן כסל?
    2.מה עושה משחת הוולרטן כאשר מוריחים אותה על השריר?

אני לחוץ קצת כי יום חמישי יש לי עוד פעם טורניר כדורגל מאוד חשוב, וכעת להיות אמיתי איתך אין לי מספק כסף לטיפול אורטופדי

לקביעת תור
    סגירה
    כדור נגד כאבים

הוספת תגובה

• כדור נגד כאבים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    13/07/2011

משחת וולטרן יכולה להועיל אך יש למרוח אותה כ- 5 פעמים ביום
    קרח בהחלט יועיל
    נא לא להשתמש בחימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינזיו-טייפ לפגיעה בכתף
    זהבה
    11/07/2011

שלום, האם מדבקות קינזיו-טייפ יכולות בעיקרון לעזור בשיקום טווח התנועה בכתף עם גיד בעל קרע מלא, ובשריר עם אטרופיה בינונית עקב חוסר תנועה.

בתודה,

זהבה

לקביעת תור
    סגירה
    קינזיו-טייפ לפגיעה בכתף

הוספת תגובה

• קינזיו-טייפ לפגיעה בכתף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    11/07/2011

קינזיו טייפ מיועד להפחית הכאב ולעזור בטווחי התנועה בשיקום.
    הוא לא ירפא את הפגיעה.
    הפיסיותרפיה תועיל מאוד בשיקום התפקודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי ????
    אילנה
    09/07/2011

שאלה מתאריך 6/7 שעה 18:13
    בבקשה צריכה תשובה!!

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא ענו לי ????

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי ???? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    10/07/2011

הנה ענו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאלית
    אילנה
    06/07/2011

שלום
    מצורף צילום של רנטגן !!!!!מקווה שיעזור בתשובה
    אני עוסקת בפעילות ספורטיבית , זה כולל ספינינג שאותו אני עושה מאוד בזהירות לא יותר מפעם בשבוע עם כוון נכון של אופניים וללא עומסים כמעט,בנוסף אני הולכת לחוגים של ריקודים שיש שם לפעמים קפיצות.
    ברך ימנית לא מגיבה בכלל לכל זה ,אבל ברך שמאלית מתחילה להציק לי אחרי האימון או יום אחרי -הכאב שאני מרגישה הוא יותר לכיוון פנימי של הברך ולא באמצע, יש אפילו נקודה שאליה אני לוחצת ומרגישה כאב. כשאני לא עושה כלום אין כאבים.
    עשו לי רנטגן ולא ראו כלום, אבל ברור לי שיש לי שם בעיה אני רק לא יודעת איזו,
    שאלה 1- איזה צילום כן יכול להראות מה יש לי ומה בדיוק רנטגן מראה?כי הרופא אמר שהסחוס בסדר-האם רנטגן באמת מראה סחוס ב-100 אחוז?
    שאלה 2-האם פיזיותרפיה יכולה לעזור?? ,אני מאוד אוהבת פעילות ספורטיבית,מאוד רוצה להמשיך בה ,
    עוד דבר-כשאני הולכת ברגל בחוץ או על הליכון אין כאבים.

אודה על תשובה:)

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך שמאלית

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאלית - תגובה

ד''ר יוני ירום
    10/07/2011

אז ככה - הנה עונים
    הצילום אכן תקין
    הצילום מראה מנח עצמות ושלמות העצמות ואינו מראה סחוס אלא אם כן יש נזק בולט מאוד
    הבדיקה המתאימה היא או מיפוי עצמות או MRI
    הסיפור נשמע כמו כאב פטלו פמורלי שהינו דבר די שגרתי ומגיב היטב לחיזוקים
    למרות זאת כדאי להיבדק אורטופדית על מנת להגיע לאבחנה נכונה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס וקרע מלא של ה-ACL
    דני
    06/07/2011

הי
    עקב פציעת ספורט בברך אובחן אצלי בעזרת MRI קרע מלא של ה ACL וכן קרע של המיניסקוס המדיאלי.
    האורתופד המליץ לי לבצע קודם כל ארטרוסקופיה כדי להוציא את החלק הקרוע של המיניסקוס ורק לאחר שיקום הברך (שלושה חודשים) לבוא ולבצע שיחזור רצועה (זאת מכיוון שברצוני לחזור לפעילות ספורטיבית).
    אני הבנתי מקריאה שניתן לבצע בניתוח אחד גם הוצאה של החלק הקרוע של המיניסקוס וגם שיחזור רצועה.
    שאלתי:
    האם לא כדי כבר לבצע את שני הניתוחים ביחד? שכן הטראומה שהברך עוברת בשל הניתוח הראשון ושיקום ראשוני ואז עוד טראומה ושיקום שני קשה יותר, ניראים לי יותר טראומתים לברך (וגם לי) מאשר ניתוח אחד ושיקום ארוך אחד.
    האם יש המלצה לכן או לכן?

הוספת תגובה

• רק ליתר דיוק

דני
    06/07/2011

הקרע במניסקוס הוא קרע רדיאלי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס וקרע מלא של ה-ACL - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/07/2011

אכן הייתי חושב שכדאי לבצע את שניהם באחד
    למרות זאת יש תלות בזמן - אם מנתחים תוך שלשה ימים אפשרי ואחר כך צריך לחכות יותר מחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר -גרביים
    א(שם בדוי)
    05/07/2011

ראיתי הרבה ספורטאים ברמה גבוהה (כדורסלנים,כדורגלנים) מאוד רצים בחוף הים בלי נעליים רק עם גרביים.
    מה הדעה המקצועית שלך לאימון שכזה על חוף הים שכולל ספרינטים, קפיצות וכו'?
    אם תוכל לפרט כי זה נושא יחסית מעניין :), אני חייב לשמוע דעה של ד"ר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר -גרביים

הוספת תגובה

• לד"ר -גרביים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/07/2011

רעיון טוב
    ריצה על חול ללא נעליים הינה דריכה טבעית המשפרת שיווי משקל והתמצאות מפרקית במרחב יחד עם חוזק שרירי
    בנוסף פחות פגיעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח שחזור ACL ומיניסקוסים
    תמי
    04/07/2011

שלושה וחצי שבועות אחרי ניתוח שחזור רצועה צולבת וטיפול בשני מיניסקוסים קרועים (אחד נתפר והשני הוצא), עם פיזיותרפיה אינטנסיבית, הברך עדיין נוקשה ואיטית בתנועה, עדיין נתמכת בקביים, וטווח התנועה הוא בין 10 ל- 90 מעלות. האם סביר? ומה הצפי לחזרה להליכה רגילה? תודה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח שחזור ACL ומיניסקוסים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    05/07/2011

קצת איטי אבל תפירת המניסקוסים מאיטה את ההחלמה
    הליכה רגילה? יש עוד זמן אבל צריך כבר לרדת מהקביים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה