מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארטוסקופיה וקרע חלקי של ה-ACLשאול27/02/2011
שלום,
אני לאחר ארטוסקופיה ברך (קרע בקרן האחורית של המיניסקוס).
אציין כי עשיתי את הניתוח לאחר כחודשיים מאז פגיעה במשחק כדרוסל.
במהלך החודשיים הללו לא הייתי פעיל ספורטיבית, ועשיתי טיפולי פיזיוטרפיה.
אציין כי בשגרה ובמהלך טיפולי הפיזוטרפיה לא הרגשתי את הברך בורחת והיא היתה די יציבה (למעט כמה פעמים שהרגשתי שהברך מתיישרת פתאום).
לפני הניתוח הייתי בבדיקה אצל דר' ליברטי והוא אמר לי שהברך יציבה.
את הניתוח עשתה דר' הורוביץ והיא אמרה לי שכ- 80% מה-ACL קרוע והיא ממליצה על שיחזור.
***אני מעוניין החוות דעת נוספת, אני ממש חושש מהניתוח בעיקר בגלל השיקום הארוך.... אציין כי אני הייתי פעיל ספורטיבית (ריצה לפחות 3 פעמים בשבוע וכדורסל לפחות פעם אחת).
אני מעוניין לחזור לפעילות ספורטיבית (ריצה ואופניים לטובת טריאתלון וכו'....).
האם בעזרת מייצב ברך טוב אוכל לעשות בפעילויות אלו ללא ניתוח שחזור?
האם במצב של כ80% קרע הניתוח הוא מחייב?
מה האלטרנטיבה לניתוח?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטוסקופיה וקרע חלקי של ה-ACL - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011באם סוגי הספורט שלך הינם דו מימדיים כגון ריצה או אופניים - אין סיבה מיוחדת לבצע את הניתוח ואפשר להסתפק בתומך אבל כדאי לבצע פיסיותרפיה טובה עם חיזוק שרירי ניכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה....עוד שאלה אחת...
שאול28/02/2011תודה רבה על התגובה...
רציתי לדעת:
א. האם השארת המצב ללא ניתוח יכול לגרום לשחיקה כלשהי בברך?
ב. מה הכוונה ספורט דו מימדי ? (אני מבין שכדורסל לא בא בחשבון)
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה....עוד שאלה אחת... - תגובה
ד''ר יוני ירום06/03/2011גם כדורסל אפשרי אבל רק עם שיקום טוב ותומך
לגבי השחיקה- רק אם הברך תברח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בשריר התאומים לאחר כ3 חודשים...מריה27/02/2011
אני מאמנת אבל לא למדתי פיסיותרפיה האם אני יכולה לאמן את הבחור? המטרה שלו זה הרזיה והדגש הוא אירובי מה ההמלצות. אשמח לעזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בשריר התאומים לאחר כ3 חודשים... - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011לאחר שלשה חודשים הוא צריך כבר להיות בסדר
דגש על מתיחות ועבודה אירובית הדרגתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הירךקארין27/02/2011
הי,
לאחר אימון כדורסל ותוך כדי ריצה התחלתי להרגיש כאבים בעצם הירך (כמו נקע).
בלילה ויום למחרת הכאבים גברו והתחלתי לצלוע ובהמשך הכאבים החלו להחלש.
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ואיך יכול להיות שזה קרה תוך כדי ריצה (לא נפלתי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הירך - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011מכלול סיבות ובינהם דלקת גידית או שבר מאמץ
יש לבצע אולטרה סאונד אבחנתי ולחשוב על מיפוי עצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה לאחר קיבוע שבר בשיוק רגל ימיןשגית25/02/2011
שלום,
לפני 5 ימים החלקתי ונפלתי על שוק וברך רגל ימין תוך כדי תנועה סיבובית של הברך.
כתוצאה מהנפילה יש לי כאבים בשוק בחלק העליון בצד החיצוני וכאב חד בחלק התחתון הקדמי של השוק (באזור השבר, בטיביה) המופיע בנשיאת משקל ותנועות סיבוביות של הרגל. אני נעזרת בקביים לצורך הליכה בשל כך.
בביה"ח בוצעו צילומי רנטגן ולא נמצאה פגיעה גרמית ונאמר לי שהכאב הוא כתוצאה מהחבלה.
חשוב לציין, שבמרץ 2010 שברתי את הטיביה והפיבולה ברגל ימין כתוצאה מנפילה במגרש החלקה על הקרח.
השבר קובע באמצעות מסמר וברגים בניתוח ביוני 2010 והתאחה בדצמבר 2010.
תהליך השיקום נמשך עד היום מאחר וחוץ מהשבר גיד האכילס שלי קוצר בשל קיבוע לא תקין של כף הרגל בגבס.
השאלה שלי היא מה לדעתכם מקור הכאב? האם עלי לבקש בדיקות נוספות כמו, אולטרסאונד על מנת לבדוק הגידים והשרירים לצורך איתור מקור הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה לאחר קיבוע שבר בשיוק רגל ימין - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011קודם כל - כן . צריך לברר את מקור הכאב ולאחר מכן לחשוב איך לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMP ואופנייםנועם25/02/2011
אני סובלת מ-CMP
לטענת הפזיותרפיסט בגלל iliotibial band syndrome
הוא עושה לי טייפינג ואמר לי לרכב הרבה על אופניים
בזמן הרכיבה לא כואב לי בכלל. לפעמים אחרי כמה שעות או יום כואב ואני לא יודעת אם זה קשור או לא.
אם לא כואב בזמן הרכיבה האם זה בסדר להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תשובה?
נועם27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMP ואופניים - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011אפשר להמשיך
יש לחזק את שריר הארבע ראשי
יש לטפל ב ITB אשר באופן עקרוני אינו קשור ל CMP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ניתוח קרסול צד מרוסק צד שבורמלמד עליזה22/02/2011
האם הכאבים כמו זרימת דם או שריפה כזו באמצע כף הרגל למעלה האם זה בסדר?
אני עברתי ניתוח לפני 16 יום מגובסת אסור לי לדרוך על הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ניתוח קרסול צד מרוסק צד שבור - תגובה
שרון רוזנמן27/02/2011כדאי לבדוק אצל הרופא המנתח שהגבס לא לוחץ לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחה בברךברי21/02/2011
שלום,
שמי ברי, בן 42 ואני טריאתלט כבר מספר שנים(רץ ורוכב כבר עשרות שנים). לאחרונה אני חווה כאבים בברך ימין וכעת הכאב הגיע לכך שיש לי קושי בקיפול הרגל. עיקר הכאב מגיע לא עם קיפול הרגל (ברך) אלא בסוף התנועה של ישור הרגל, אז אני מרגיש מעיין מתיחה בצד החיצוני של ברך ימין. ביקרתי אצל אורטופד שטען כי או הכאב נובע מדלקת או מקרע במיניסקוס. הוא נתן לי מירשם ל Celcox100 למשך 30 יום ואמר לחזור אליו אם זה לא עובר. רציתי לשאול האם יש איזו שהיא בדיקה (או רופא) שיכול להיות יותר ספציפי באיתור ובטיפול הבעיה. התקופה הזו של השנה היא "הפגרה" "שלנו" ואי טיפול ואיבחון נכון של הבעיה יכול "לקלקל" לי את כל עונת התחרויות המתקרבת ובאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה בברך - תגובה
שרון רוזנמן27/02/2011כדאי להיבדק ע"י רופא מומחה לפציעות ספורט- יתכן והוא ישלח אותך לבדיקת אולטרא סאונד ולטיפול פיזיותרפי- אם לא יועיל יתכן ואף תישלח לmri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בדחיפותרונית20/02/2011
לפני 5 ימים עשיתי ריצה על הליכון במשך שעה ללא הפסקה ומאוד כואבת לי הרגל מאז, לפני יומיים המצב היה יותר חמור והייתה לי צליעה אך עכשיו הבעיה היא שאני רצה והולכת מאוד כואב לי . ואני מתה כבר לחזור לעשות ספורט . השאלה שלי האם זה לנוח עד שיעבור ולא לעסוק בינתיים בספורט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בדחיפות - תגובה
שרון רוזנמן27/02/2011לא כדאי לרוץ אם כואב.
כדאי להיבדק ולטפל בבעיה לפני שחוזרים לרוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- chronic compartment syndromיוסי19/02/2011
אורתופד איבחן אצלי chronic compartment syndrom לפני 8 שנים. עברתי ניתוח faciotomy ב-anterior compartment אולם ללא שיפור. אני סובל מכאבים בשתי הרגליים גם בהליכה רגילה ולא רק במאמץ, וגם מכאבים בידיים אפילו במאמץ קל.
יש פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר chronic compartment syndrom - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011צריך לבצע שוב בדיקת לחצים ולבצע MRI לברור מבנה השרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בaclיאיר17/02/2011
שלום וברכה
שמי יאיר ואני בן 28
סובבתי את הברך לפני כחודש בסקי .
ביצעתי mri ובפיענוח נכתב
1.קרע מלא acl
2.קרע חלקית acl(ע"פ הרופא mcl)
הרופא הפנה אותי לניתוח.
רציתי לדעת האם כדי לבצע ניתוח זה ומהם ההשלכות אם לא אבצע?
ואם כן מהו תהליך השיקום ותוך כמה זמן אפשר לחזור לעבוד (רוב היום אני נוהג)
בברכה ותודה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בacl - תגובה
שרון רוזנמן27/02/2011הצורך בניתוח תלוי ברמת פעילותך ועד כמה הברך יציבה בחיי היומיום שלך.
אם אתה פעיל ספורטיבית או שהברך אינה יציבה גם ביומיום יתכן ותאלץ לעבור ניתוח.
בכל מקרה אתה יכול לנסות לעבור שיקום ללא ניתוח ולראות מה מצבך-אם הברך יציבה אחרי השיקום בכל המצבים הנחוצים לך מה טוב ואם לא תוכל לשקול ניתוח.
תהליך השיקום אורך בין 4 חודשים לחצי שנה עד חזרה לפעילות כולל ספורט וחשוב לעבור את כל שלביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בברכייםאופק17/02/2011
אני בן 15 משחק כדורעף (שלושה פעמים בשבוע) ולפני כשלושה חודשים הלכתי לאורטופד והתלוננתי על כאבי ברכיים הוא בדק אותי ואמר שיש לי דלקת גידים בשני הברכיים ואני צריך להפסיק לעשות פעילות גופנית במשך חודש לאחר חודש וחצי בלי פעילות גופנית חזרתי אליו והסברתי לו שהכאבים נשארו הוא שלח אותי לשמונה טיפולי פיזיותרפיה עשיתי את שמונת הטיפולים ועדיין אין שינוי הכאבים ממשיכים הוא אמר שזה לא יעבור לי עד גיל 21 ואני לא יוכל לעשות פעילות ספורט של קפיצות וריצות אלא אם אקח כדורים נגד כאבים.
האם יש איזה פתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בברכיים - תגובה
שרון רוזנמן27/02/2011יש אפשרות לנסות המשך פיזיותרפיה אצל פיזיותרפיסטים המתמחים בפציעות ספורט-יתכן ויעזור... אולי כדאי גם לשמוע חוות דעת מאורטופד המתמחה בפגיעות ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקי הידייםבן15/02/2011
אני סובל תקופה מכאבים במפרקי היד, זה התחיל מתקופת התיכון שהייתי מתאמן (לא משהו מקצועי, הרבה אימוני ידיים) ונמשך מאז. כיום אני בן 22 ובחודשים האחרונים הכאבים התעצמו בעיקר במפרק כף יד ימין ובמרפק ימין. יש לציין שלא סבלתי מכאבים מתקופת התיכון, זה הופיע בהתחלה ממש כאבים מינורים on and off מה שנקרא ולרוב התעלמתי ואמרתי לעצמי מתי שהוא זה יעבור.
כמו שאמרתי בחודשים האחרונים זה התעצם כנראה מהמשכיות של עבודה פיזית ועכשיו יש פעמים שאני ממש סובל.
בנוסף אין נפיחות מוגזמת או אדמומיות ומרחב התנועה לא מוגבל משמעותית.
כרגע אני מבין שפצעתי את עצמי ואני מתכנן ללכת לטיפול רפואי בהקדם, אני מעוניין לדעת כמה המצב חמור כרגע ממה שנסיתי להסביר.
תודה לכל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרקי הידיים - תגובה
שרון רוזנמן15/02/2011לא ניתן להעריך חומרת פגיעה בדרך זו.
את זה יוכל לעשות רופא שיבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין איזה הערכה כללית?
בן16/02/2011אני כרגע נמצא בחו"ל ואני מגיע לארץ עוד חודש וחצי, אני יכול לעשות בדיקות פה במדינה שאני כרגע נמצא אבל זה תהליך וזמן ואני לא יודע אם משתלם לי להכנס לזה.
המליצו לי בינתיים ללבוש תחבושות אלסטיות עם מריחה של משחות להורדת הכאב.
יש להוסיף שמבנה הגוף שלי בריא וגם התזונה טובה ולא ידוע על מישהו במשפחה שהיה לו דלקת פרקים אז ככל הנראה זה נבע מפציעה שלא טופלה.
אני יודע שצריך לבדוק את הבעיה אצל גורם רפואי בשביל לדעת מה הבעיה ספציפית, אני רק רוצה לדעת אם יש הערכה כללית לבעיה עצמה, משהו מנסיון או סיפתומים שניסיתי להסביר שיכול להעיד על משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר כף הידניר14/02/2011
שלום,
לפני כחודשיים נפלתי על היד והובחן לי שבר(לא קשה) בכף היד, הייתי עם גבס חמישה שבועות.
אחרי שהורדתי את הגבס התחלתי לעשות בבית מין פיזוטרפיה לעצמי במיוחד לחיצת כדור טניס 25X3 במשך מספר ימים, חזרתי להתאמן גם בחדר הכושר בזהירות ועם משקלים קלים בהתחלה.
השאלה שלי האם זה טבעי שאחרי חודש מהורדת הגבס יש פה ושם ימים שאני מרגיש כאבים בשבר?(לא כאבים חזקים מאוד).
אני בן 20 האם אתם יכולים לתת לי המלצות או שהכאבים טבעים.?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר כף היד - תגובה
שרון רוזנמן15/02/2011בהחלט יכולים להיות כאבים חודש אחרי הורדת הגבס אך בכל מקרה אני ממליצה שאת תהליך השיקום ילווה מטפל מוסמך שינחה אותך בשלבי השיקום השונים וכמה עומס ניתן להעלות בכל שלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בצד שמאל של ברך ימיןצופית13/02/2011
שלום רב,
עשיתי טיול ובמהלכו היו לי כאבים חזקים בברך ימין בצד שמאל.
הכאב לא עובר לי כבר יומיים, המקום לא נפוח, ואני לא רואה שטפי דם כלשהם, אבל אני מאוד מוגבלת מבחינת תנועה כשמאוד כואב לי לרדת מדרגה, כואב לי לקפל את הברך, ואפילו לנהוג באוטו.
כרגע גם מאוד כואב לי ללכת כאשר אני יכולה ללכת רק כאשר הרגל ישרה לגמרי ולפעמים כשאני הולכת אז בזוויות מסויימות של הרצפה מאוד כואב לי....
עוד לא נבדקתי אצל הרופא למרות שהזמנתי תור לאורטופד והוא רק בעוד שבוע,
האם לדעתכם מדובר רק במתיחה של רצועה או משהו חמור יותר?
בברכה, ותודה מראש....
צופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
צופית13/02/2011רק שכחתי לציין את הכאבים המוזרים,
כאשר אני מזיזה את הרגל ומקפלת אותה לכיוון צד שמאל אני מרגישה כאב מאוד חד וחזק שנמשך פרק זמן ארוך, והכאב כאילו מגיע לי כמעט עד לאיזור המפשעה........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר יוני ירום14/02/2011על פניו נשמע כפגיעה גידית
חייבים לבדוק ולראות פיזית מה קורה שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיאיר13/02/2011
שלום וברכה!
אני בן 22 ומתאמן באימוני כח בחדר הכושר פעמיים-שלוש בשבוע.
אני מתאמן רק חודש וחצי (מתחיל), אך שמתי לב שבזמן שאני מפעיל בתרגיל לחץ על הברכיים או המרפקים, בזמן החזרות, פעמים רבות יש לי "קנאק" בברך או במרפק.
האם הדבר מסוכן או בר-חלוף? האם זה נגרם בהכרח מתנועה לא נכונה (כי עד כמה שידוע לי, אני מבצע את התרגילים נכון).
מהם המלצותיכם?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יוני ירום14/02/2011קנאקים לכשעצמם אינם מסוכנים
אם הם מלווים בטראומה מצריכים ברור
אם אין כאב מיוחד אין צורך לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)