מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע חלקי בשרירYossi03/06/2011
שלום.
לפני כשבוע קרעתי חלק משריר החזה הקטן. ביומיים האחרונים אני חש ירידה בכאבים.
ברוצוני לדעת כמה זמן צריכים להמתין עד לתחילת פיזוטרפיה או פשוט להמתין שהכאב יעלם כמעט לחלוטין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בשריר - תגובה
ד''ר יוני ירום06/06/2011פיסיותרפיה מתחילים מיד כי המטרה הינה גם לטפל בכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בעצם הפיבולהיחיאל סלמון01/06/2011
שלום ...
אני סובל מאוד הכאבים בברך ימין בלי הפסקה .
ואחרי מאמץ בפרט .
עשיתי מס' בדיקות כגון MRI ומיפוי עצמות .
בMRI ראו שיש לי נזק משמעותי ב ACL .
ובמיפוי עצמות ראו מאמץ בראש הפיבולה (דבר שמעיד על טראומה בברך עם אני לא טועה?)
עברתי אורתוסקופיה בברך והוחלט שלא לשחר את הרצואה בנוסף ראו שיש לי פגיע בסחוס רמה I .
עכשיו אני עדיין סובל מכאבים שאני אחרי כל זה .
וברצוני לדעת מה פשר הכאבים ואיך מטפלים בהם ? בנוסף מאמץ בראש הפיבולה זה לא שבר מאמץ ?
תודה רבה וערב טוב ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
יחיאל סלמון01/06/2011שכחתי לציין שיש לי קרע של 40% בצולבת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמץ בעצם הפיבולה - תגובה
ד''ר יוני ירום06/06/2011בקרע חלקי של 40% בצולבת הקדמית לא נוגעים - רק מחזקים שרירים
איני מכיר מושג הנקרא מאמץ בראש הפיבולה ואגב אים שברי מאמץ בפיבולה בדרך כלל משום שאינה נושאת משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרוסקופיה של מפרק הירךסהר דהן01/06/2011
שלום רב,
בעוד כמה ימים אני צריך לעבור ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך . רצוי לציין שאני כדורגלן , שאלתי היא אחרי כמה זמן אפשר לחזור לפעילות? ( הדרגתית כמובן ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתרוסקופיה של מפרק הירך - תגובה
ד''ר יוני ירום01/06/2011את התשובה לכך תוכל לקבל רק מהמנתח לאחר שיראה את התוצאות מבפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד אכילסעודד31/05/2011
הנני בן 22 במהלך טיול בארצות הברית. עקב מאמץ ממושך (טיפוס הרים בשלג) התחילו לפני שלושה שבועות דלקות בשני גידי אכילס. בעבר הלא רחוק סבלתי מדלקת כזו באחת הרגליים לתקופה קצרה. אני מכיר שהטיפול בדלקות כאלו הינו מנוחה, מדרסים, תרופות כגון אטופן, איבופן או אטודולק ופיסיוטרפיה. מיכוון שהנני במנוחה כבר שבועיים ועדיין כאשר אני לובש נעליים גבוהות (נעלי הרים לעומת סנדלים) אני מרגיש כאב, הנני מחפש פתרון תרופתי
שאלותי הן:
האם צריך מרשם רופא לתרופות אלו בארצות הברית?
או מה השמות של תרופות אלו כאן?
האם יש תחליף אחר מומלץ?
תודה מראש,
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד אכילס - תגובה
ד''ר יוני ירום01/06/2011אכן צריך
אבל נסה להשץמש בתחליף ללא מרשם כגון איבובופן ibubufen שאוו אתה יכול לקחת3 פעמים ביום
בצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בעקבות פציעהאיתי25/05/2011
שלום.
לפני כ-7 חודשים במהלך שירותי הצבאי נפצעתי בברכי (פרקתי את הברך ויש לי קרעים בכל הרצועות).
כעת אני ממתין לניתוח שחזור רצועות שייערך רק בעוד 4 חודשים.
העניין הוא שמאז הפציעה אינני מסוגל לבצע פעילות אירובית כי אני לא יכול לרוץ בכלל,וכתוצאה מכך העליתי משקל רב.
כתבתי על כך בפורום כושר גופני ושם המליצו לי לשאול גם בפורום הזה,איך אני יכול לעשות כושר ולהוריד במשקל כשאני מוגבל כך?
תודה.
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בעקבות פציעה - תגובה
ד''ר יוני ירום29/05/2011אופניים , מכשיר אליפטי ושחייה
וכן, לשמור על הפה ולצמצם את מה שנכנס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץדנה25/05/2011
אני רצה 4-5 פעמים בשבוע , אחת ל8-10 חודשים אני סובלת משברי מאמץ. ניסיתי נעליים מיוחדות לתמיכה ושום דבר לא עוזר.
כעת זה קרה שוב , והפסקתי ריצה למשך 3 שבועות שבמהלכן התאמנתי במכשיר הקרוס טריינר.
לפני מספר ימים הרגשתי שכבר אין כאב והאזור נרפא וחזרתי לריצה , אחרי יומיים חזרו הכאבים....
מהו הזמן המומלץ לריפוי שברי מאמץ ? כמה זמן צריך לחכות לפני שחוזרים לריצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף שהכאבים הם בשוק
דנה25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ
ד''ר יוני ירום30/06/2011שברי המאמץ יכולים להמשך בין 3 שבועות לכמה חודשים
החזרה לפעילות חייבת להיות מאוד הדרגתית - אפילו יותר הדרגתית מחזרה ממחלה
אין צורך לבצע מיפוי נוסף בגלל הקרינה ובגלל שהמיפוי מאחר מאוד אחרי המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ - תגובה
ד''ר יוני ירום29/05/2011מי יודע? התגובה היא אישית ונעה בין מספר שבועות למספר חודשים.
החשוב ביותר הינו לחזור באופן מאוד מדורג ואיטי - מתחילים ממש בהליכה ומוסיפים 10% כל פעם - הרגל חייבת להתרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקיים אשמח למענה.אושרי24/05/2011
אני בן 18.
יש לי כבר מספר חודשים כאבים באזור שוק רגל ימין.
הכאב אינו ממוקד והוא פחות או יותר בכל אזור השוק ומדי פעם ישנן הקרנות לכף הרגל ולאזור הברך והירך..
יש כאב דומה שבא לעיתים רחוקות וקלות יותר בשוק השמאלית.
יש לציין כי הייתי במסגרת פעילות ספורטיוית נמרצת פעמיים בשבוע מספר חודשים לפני הכאבים ובערך חודשיים עם הכאבים.
הכאבים אינם רציפים והם באים והולכים. דווקא שהפסקתי את הפעילות הספורטוית אני מרגיש איזושהי החמרה קלה..
עכשיו אני כמעט 3 חודשים ללא פעילות רציפה, עם הפוגות קלות. ואיני חש בשינוי כלל.
האורטופד אומר שצריך לנוח.. אבל אני מרגיש שזה לא עוזר.
אין לי פלטפוס.
אני מאוד אשמח לתשובה טובה ונקווה שגם לא מדאיגה:)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוקיים אשמח למענה. - תגובה
ד''ר יוני ירום24/05/2011קרוב לודאי ומדובר בתגובת מאמץ הנקראת שין ספלינטס
התופעה מחייבת התייחסות רצינית משום שאינה עוברת בקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לציין
איתי01/06/2011רציתי לציין כי בבדיקת מיפוי עצמות כללי שעשיתי לא מזמן (בקשר לגב זה היה) התוצאות היו תקינות ולא הראו משהו חריג או תסמין של משהו בשוקיים/גב..
זה עדיין אותה תופעה שציינת, שין ספלינטס?
בכל מקרה אני אפנה לרופא מומחה אך אשמח לשמוע גם דעתך ;)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לציין - תגובה
ד''ר יוני ירום06/06/2011אכן כן
עד שלב מתקדם לא יראו כלום במיפוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בעצם הזנבמאור17/05/2011
שלום, אני ספורטאי ואני מתאמן בענף פאוורליפטינג, ולפני שלושה חודשים בערך בזמן שעשיתי סקוואט, לא שמרו עליי טוב וכתוצאה מזה נפלתי קדימה עם 110 ק"ג עליי. שום דבר לא נפגע, אבל איכשהו נפצעתי בעצם הזנב [למרות שהפגיעה לא הייתה ישירה]. הרגשתי כאבים אבל לא לקחתי את זה ברצינות. משם המשכתי להתאמן עוד חודש וחצי בערך, משקלי העבודה עלו וכך גם הלחץ על עצם הזנב.. זה נהיה בלתי נסבל, זה התחיל להפריע לי גם בהליכה, פשוט כאבי תופת. גם כשאני עושה את הפעולה של עצירת פיפי, אני מרגיש את הכאב שם. עברתי מיפוי עצמות ולא מצאו שום בעיה בגב או בעצם הזנב, בכלל. החלטתי לקחת הפסקה לחודש מאימונים, זה לא החלים בכלל אבל הלחץ ירד.. חזרתי להתאמן ושוב ככל שמשקלי העבודה עלו ככה הלחץ חזר. זה פוגע לי באימונים ובהתקדמת ואני ספורטאי, אני לא יודע מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בעצם הזנב - תגובה
ד''ר יוני ירום18/05/2011אכן בעייה
ישנן מספר אופציות הכוללות טיפול תרופתי בהזרקה ואם לא עוזר אפשר לבצע מניפולציה שהיא אינה נעימה אך יעילה .
כל זאת בתנאי שהבעייה אכן מתרכזת שם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכבאיתן11/05/2011
למנהלי הפורום שלום ! לפני שלשה וחצי שבועות עברתי ניתוח שבר טרימלאולרי מורכב בקרסול. סיכום הניתוח להלן:
רדוקציה וקיבוע שבר טרימלאולרי בגישה משולבת:
גישה אחורית לשחזור וקיבוע שבר פטישון אחרוי בפלטת בטרס 1/3 טובולרית, וקיבוע שבר פטישון לטרלי בבורג LAG ופלטת 1/3 טובולרית. בגישה מדיאלית – שחזור וקיבוע שבר פטישון מדיאלי ב KWx2 ו TBW. בסטרס ל ER ללא פגיעה סינדסמוטית. הושם בסיום ניתוח במגף גבס.
התפרים הורדו לפני שבוע והושם גבס קל אותו הורו לי להוריד בעוד 4 שבועות (סה"כ 6 שבועות מהניתוח) ואז להתחיל בפיזיוטרפיה.
הבעיה היא שאני מבולבל נורא לגבי הנושא שכן מספר פיזיוטרפיסטים שדיברתי איתם אמרו לי כל אחד משהו אחר .... האחד המליץ על פגישה של פעם בשבוע במשך 6 פעמים "בתור התחלה". השני (בעל תואר שני בפיזיו ואחד המוכרים בתחום הספורט) המליץ לי לשלב בין שירות פרטי שלו ובין פיזיו בקופת חולים (כדי שלא יצא לי יקר מדי). ואילו אורטופד המלית להתחיל מ 4 פעמים בשבוע...
אני מאד מעוניין לגשת לגורם המקצועי ביותר שניתן כדי למזער למינימום בעיות עקב הניתוח והשבר בעתיד, שכן אני קורא שהמון אנשים שעברו ניתוח דומה סבלו ועדיין סובלים ממוון בעיות כגון ניתוחיםחוזרים, תזוזות שבר ודלקות פרקים עקב שחיקת סחוס...
מה המלצתכם אלי בנושא, ז"א למי לפנות, מתי ובאיזה תדירות הייתם ממליצים להפגש כדי שכאמור, הקרסול תחלים באופן האופטימלי ?
כמו כן באיזה מקרים עלולים להווצר בעיות סחוס והאם ניתן למנוע או לצמצם למינימום את הסיכון שבעיות כאלה תופענה ע"י פיזיוטרפיה מסויימת, ולמה עלי לדאוג או לבקש לבצע במסגרת הטיפול כדי לצמצם זאת?
תודה רבה על עזרתכם, זקוק לה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכב - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011איני מצליח לקרוא עד הסוף אבל אין ספק שאחרי ניתוח שכזה חייבים בשיקום ממוקד על מנת להחזירך לטווחי תנועה ותפקוד ויפה שעה אחת קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כיצד יודעים לאיזה פיזיו לפנות ?
איתן12/05/2011מה המלצתך ? אם כפי שתה אומר המקרה הוא מיוחד ודורש טיפול ממוקד ומקצועי, כיצד אוכל לדעת למי או לאן לפנות ? אני חייב להתחיל פיזיו בעוד שלשה שבועות ומאד מבולבל
תודה רבה (אשמח לקבל גם תשובה במסרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כיצד יודעים לאיזה פיזיו לפנות ? - תגובה
ד''ר יוני ירום17/05/2011תלוי במקום מגוריך
פנה אישית ואמליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר רטטליאורה09/05/2011
שלום.
אני בת 53 סובלת מבעיות אוסתיאותריטיס בקרסוליים ולכן לא הומלץ לי לעשות ספורט כגון הליכה , אלא לשחות או לעשות אופני כושר. מאחר ויש לי גם משקל עודף של כ- 15 ק"ג ועל מנת לעזור לי בהורדת המשקל בנוסף לתזונה נכונה, אני שוקלת לרכוש מכשיר רטט,
אני חוששת שמכשיר הרטט יגרום לי לנזק בעתיד יותר מאשר תועלת מבחינת הנזק למפרקים עקב הרטט .
אני מעוניינת שהמכשיר יחזק שרירים, יחטב את הגוף ויעזור לי לרדת במשקל.
כיצד ניתן לדעת שהפעילות לא תגרום לי נזק אלא רק תועלת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר רטט - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011מכשיר הרטט לא יעזור בהורדת משקל.
דיאטה כן.
פעילות הכרחית לך על מנת לעזור למחלות הבסיס אבל שחייה הינה לירון חלקי.
אופניים ומכשיר אליפטי נשמע פיתרון טוב וכן משקולות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ בשוקגיא06/05/2011
שלום,
שמי גיא, חייל בן 20.
לפני הגיוס לצבא, התאמנתי הרבה - ונוצרו לי שברי מאמץ בעצמות השוקיים של שתי הרגליים (נראה בוודאות במיפוי עצמות).
לאחר תקופת החלמה, התגייסתי, והכאבים חזרו מעט בזמן הצבא אך עם הזמן חלפו.
היום אני בקורס מ"כים ובשל כך עושה מאמץ גופני גדול מהרגיל.
הכאבים חזרו, בעיקר בשוק שמאל, ואין לי ספק שמדובר בשברי מאמץ.
הליכה ללא נעליים גורמת לי לכאבים חזקים.
חשוב לציין שבנוסף לכך, לפני הגיוס אורטופד אמר לי שאני סובל ממה שנקרא "רגלי O" ושזה כנראה גורם לי לעומס על הברכיים ועל השוק ולפיכך לשברי מאמץ חוזרים.
בנוסף, אני סובל מOsgood shlaters בעיקר בברך ימין, כבר מגיל 11.
עוד חשוב לציין שלאחרונה צריכת הסידן שלי ירדה מאוד בגלל הקורס ותנאי מזון קשים יותר.
אינני יכול להפסיק מאמץ גופני לגמרי, כיוון שאני זקוק לכך לצורך התפקוד הצבאי.
שאלתי היא:
מה אני כן יכול לעשות?
איזה אביזרים אורטופדים יכולים לעזור לי?
פיזיותרפיה?
תוספת סידן? (קניתי תוספת סידן של GNC "קלצימט פלוס 800" אבל אני חושש להשתמש בזה ללא ייעוץ. האם זה בסדר לקחת את התוסף הזה? מה הסיכונים? יש תוסף שיכול להתאים יותר?).
משחות?
תודה רבה מראש,
גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ בשוק - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011נראה שאתה צודק
שחק עם המאמצים והשתדל להוריד עומסים
קרח על האישור פעמיים ביום לחצי שעה יעזור
חשוק שיניים וצע למנוחה אחרי הקורס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשוק טיביהמרקו ליבוביץ06/05/2011
לפני כחודש נפצעתי במהלך משחק כדורגל ואובחן אצלי שבר רוחבי בטיביה מימין ללא תזוזה.
בבי"ח שמו לי גבס צירקולרי ארוך (עד המפשעה).
לפני מס' ימים בביקורת אצל האורטופד נאמר לי שעלי להישאר עם הגבס עוד 5 שבועות.
היתי מבקש לדעת אם זהו הטיפול המקובל בשבר מסוג זה או שניתן לגבס בשלב זה את הרגל עד מתחת לברך.
בנוסף, מהו משך ההחלמה משבר כזה? והאם אצטרך פיזיוטרפיה לאחר שהגבס יוסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשוק טיביה - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011מנסים להחלים אין. ברירה
ששה עד עשרה שבועות
קצת משקל על הרגל עוזר להחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטיפול בשבר
מרקו24/05/2011שלום רב כמעט אחרי חודשים שיש לי גבס עד למעלה התחילו לי כאבים בברך השאלה היא העם אני צריך לפנות לאורטופד שטיפל בי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטיפול בשבר - תגובה
ד''ר יוני ירום25/05/2011בודאי
לא להזניח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם באצבע ברגליובל05/05/2011
שלום,
שיחקתי היום כדורגל והרגל נתקעה בריצפה והאצבע ליד הבוהן ממש כואבת אני לא מזיז אותה ויש לי שטף דם בכל האצבע.
אחרי שעתיים בערך הלכתי לחדכ עשיתי ריצה של 35 דק.
השאלה שלי אם אני יכול להמשיך לרוץ?אולי לעשות קצת אופניים במקום?
איזה ספורט אני יכול לעשות במקום עד שיחלים לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם באצבע ברגל - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011אכן כדאי קצת לרדת מהריצה עד שיפור המצב באצבע שם נגרם כנראה נזק של רקמה רכה. אופניים נשמע טוב. אם לא משתפר כדאי לבצע צילום. אפשר לשים טייפינג על האצבע הפגועה לפני פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב, אשמח לקבל תשובהירדן04/05/2011
שלום!,
אני מתעסקת בספורט ביום יום רצה למרחקים ארוכים,
לפני כשבוע בערך יצאתי לריצה קשה מאוד של כ-26-27 ק"מ,יש לציין שאני עובדת כם בחדר כושר, בתחילת הריצה הרגשתי כאבים ברגל קצת מתחת לתאומים ומעל גיד האכילס , עצרתי והתחלתי לעבוד על חימום, כשהרגשתי שהגוף חם המשכתי בריצה ובמהלכה בהתחלה זה עדיין קצת כאב אבל אחרי זה השתחרר, בסוף הריצה עשיתי מתיחות ולא עשיתי שחרור רציני, המתיחות שלי היו גבוהות ולא מועילות אחרי ריצה ארוכה , יום למחרת התחלתי להרגיש כאבים באזור הישבן, ובמהלך היום הכאב נגע גם באזור הגב התחתון והתחלתי להרגיש כמו קנאקים בגב, הכאב הוא נסבל אבל קשה מאוד ללכת, לצחוק, לשבת, אין לי כאבים באזורים אחרים בגוף כלל.
עשיתי הפסקה קצת עם הספורט, הלכתי לאורתופד הוא בדק אותי בעזרת כמה תרגילים, ואמר שזה יכול להיות שריר תפוס אולי שריר שנמתח ונתן לי משחה לטיפול בכאבים ודלקות וקומפרסים עם קרח\ חום למשך כעשרה ימים.
אני מאוד מודאגת לגבי ההמשך בינתיים אני צולעת ולא ממש יכולה לעשות פעילות ספורטיבית,והייתי מאוד רוצה להמשיך עם הפעילות.
אשמח לקבל מידע בקשר לבעיה שלי, והאם אני יכולה להמשיך לעשות פעילות ספורטיבית, או כמה זמן לתת לגוף מנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב, אשמח לקבל תשובה - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011שלום לירדן
נשמע די הגיוני שהפגיעה בשוק גרמה לשינוי צורת הריצה עד כדי עומס על חלקים גבוהים יותר.
אין ברירה אלה לטפל במוקד הראשוני שהינו בשוק ולהמשיך משם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ובליטה מעל הטבורמורן03/05/2011
שלום רב,
לאחר אימון (שכלל כפיפות בטן) הרגשתי כאב באזור שממש מעל לטבור. בנוסף, הרגשתי בליטה קטנה באזור הכואב (הכאב לא בשריר עצמו אלא ברקמת החיבור, ממש קרוב לטבור- בחלק העליון). מאז כל פעם שאני חוזרת לעשות תרגילי בטן הכאב והבליטה חוזרים לכן אני נמנעת מלבצע כפיפות בטן מזה כחודש.
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ובליטה מעל הטבור - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011מדובר בבקע ( כילה) על טבורי קטן.
לא נעים אבל לא נורא.
אם לא יסתדר קצת לא תהיה ברירה אלא לתקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)