מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושש מניתוח ערמוניתדוד31/07/2010
הרופא המליץ לי על ניתוח ערמונית בשיטה הסגורה-טארפ. אני מאד חושש שכן אצל חברי לאחר ניתוח מסוג זה אמנם נפתרה בעיית החסימה אך הוא סובל מאז הניתוח מדליפת שתן וזה כבר חצי שנה אחרי הניתוח. לי יש ביטוח ניתוחים פרטי ושאלתי היא האם בחירה של מנתח מנוסה יכולה להבטיח לי שלא תהיה פגיעה בסוגר כתוצאה מהניתוח ,או שזה בכלל קשור במבנה או בבעיה של המנותח עצמו וגם אני צפוי לתופעה דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש מניתוח ערמונית
פרופ' אבי שטיין31/07/2010שלום רב פולי
לאחר TURP בד"כ אין אבדן שליטה מוחלט על השתן. מה שיותר סביר זה דחיפות בהטלת שתן, כלומר, לא מספיקים להגיע לשירותים כי דחוף לתת שתן. זהו מצב חולף בו ניתן לטפל על ידי תרופות ש"מרגיעות" את השלפוחית
בברכה
אל תחשוש
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דוד01/08/2010האם בריחת שתן אחרי ניתוח כזה היא בשל פגיעה עצבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דמיטרי גולדין03/08/2010תכיפות ולפעמים אי נקיטת שתן בדחיפות לאחר ניתוח TURP משיניות לפצע באזור כריתת הערמונית ולכן חולפות בד"כ תוך חודשיים- 3 ח' או לשינוי מבנה של שלפוחית השתן שכולל גם פגיעה ממושכת בעצבוב ובעיה זאת אמורה להשתפר משמעותית אך זה לוקח כ-6 ח'. מה שמרמז פגיעה עצבית אלו תכיפות רבה וקושי להתאפק כמצב נתון לפני הניתוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במותנייםצביה31/07/2010
סובלת מכאבים חזקים במותניים שבאים והולכים מלויים גם בבחילות מדי פעם וקשיים בנשימה. עשיתי בדיקת שתן שיצאה חיובית לחיידק אי קולי ואף היו אריתרוציטים.
יש גם מדי פעם כאבים בצידי הבטן התחתונה.
ברצוני לדעת האם הכאבים יכולים לנבוע מבעיה בכליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במתניים
פרופ' אבי שטיין31/07/2010שלום צביה
כאבים במתניים עם חיידק בשתן עלולים להיות סימן לדלקת הכליה. צריך לפחות לבצע בדיקת אולטרסאונד וכמובן לטפל באנטיביוטיקה בהתאם לרגישות החיידק שצמח.
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של ניקורי פרוסטטהקריוקה31/07/2010
בעלי עבר לפני כשבוע פרוצדורה של ניקורים של הפרוסטטה. כמה זמן סביר שיימשכו דימומים (קלים) בזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקריוקה
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי31/07/2010שלום
לפעמים זה לוקח ימים לפעמים עד כמה שבועות, אך חוךף בסוף. אין מקום לדעגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר גאזי- עוד שאלהמאיר30/07/2010
החדרת המיטומיצין כואבת??היא נעשית באלחוש? סליחה על כל השאלות, אני פשוט לא יודע למה לצפות וחושש מכאבים
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני בוקר טוב
ד''ר גאזי פארס30/07/2010קטטר עדין מוחדר לשופכה לאחר הזלפת חומר הרדמה לתוך השופכה בכדי למנוע כאבים . אתה תרגיש את החדרת הקטטר , זה לא צריך לכאוב.
הזלפת המיטומיצין עצמו דרך הקטטר לשלפוחית איננו כואב ואף לא מורגש .
אחרי הזלפת החומר מיד מוציאים את הקטטר .
המיטומעצין יצא בהמשך עם השתן.
החלמה מהירה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר - שבת שלום ותודה רבה על התשובה
מאיר30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאלינור29/07/2010
שלום,
בת 30, לפני כ3 חודשים עברתי לפרוסקופיה לצריבת אנדומטריוזיס בשלפוחית, שחלות ורחם והוצאת ציסטה של 4 ס"מ.
מהניתוח יש לי כאבים שהתחילו הבוף מתן השתן (בצד של הניתוח) והמשיכו לכאבים דוקרים בנרתיק.
נבדקתי מספר פעמים ע"י המנתח ולא נמצאה בעיה גיניקולוגית. נתנו לי אנטיביוטיקה, כדור נגד פטריה, לא עזרו.
כבר 3 חודשים יש לי Erythrocytes (U), Protein (U), בשתן, בהתחלה היו גם לוקוציטים אך בבדיקה אחרונה לא היו. תרבית שתן כל הזמן שלילית. מצרפת את הבדיקות האחרונות:
Leucocytes (U)/Field 18.00 Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field 8.00 Ery/F
Mucous (U) +++
Squamous Epithelial Cell ++
Leucocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 20.00 mg/dL
אני כבר ממש אובדת עצות....
האם יכול להיות שהשלפוחית נפגעה כתוצאה מהניתוח? על מה יכול להעיד?
תודה
Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl
Leucocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דקלה
ד''ר גאזי פארס30/07/2010הממצאים בשתן לא מצביעים על זיהום או על ממצא חריג.
בשל התלונות המתמשכות את זקוקה להערכה מחודשת ע"י בדיקות הדמיה וציסטוסקופיה.
תפני בבקשה לאורולוג שלך להמשך בירור.
החלמה מהירה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאמיר29/07/2010
שלום רב ,
אני חושב שיש לי בעיה באשכים ואני לא יודע מה לעשות עם זה לכן פניתי לכאן על מנת לקבל יעוץ
אני מבחין שאחת משתי הביצים שיש לי היא לא באותה גובהה עם השניה , היא תמיד כזאת נופלת וכאילו לא מוחזקת בשום דבר , אני לא מרגיש כאבים או משהו אבל אני זוכר כשהייתי קטן רופא בדק אותי ואמר שקוראים לזה ביצה נופלת , ואמר שצריך לעבור ניתוח בשביל להחזיר אותה למקום , הייתי רוצה לקבל יעוץ בעניין , מה זה ביצה נופלת ? מה זה גורם ? ומה ההשלכות לעתיד , ילדים וכו ? והאם אני צריך ניתוח בשביל זה או שאפשר לחיות עם זה גם ככה וזה לא יפריע בעתיד
אשמח לתשובה ,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר בוקר טוב
ד''ר גאזי פארס30/07/2010אני לא מכיר מושג כזה של ביצה נופלת. מה שאתה מתאר הוא מצב רגיל , לרוב יש אשך יותר נמוך מהשני. הממצא לא מחייב טיפול ואין לך מה לדאוג.
יש מקום לפנות לבדיקה אורולוגית לשיקולך .
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות מיטומצין לשלפוחית השתןמאיר29/07/2010
שלום
אני אמור להתחיל לקבל 6 שטיפות מיטומצין, כל שבוע אחת, מה הכאב הכרוך בתהליך עצמו? מה תופעות הלוואי אחרי התהליך? האם ניתן לחזור מיד למסלול החיים? כולל נהיגה, ספורט
תודה לכל מי שיכול להאיר את עיני ולפחות אדע למה לצפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני שלום שוב
ד''ר גאזי פארס29/07/2010המיטומיצין היא תרופה שמשמשת ככימוטרפיה ומשפיעה מקומית על רירית כיס השתן. במהלך הטיפול מחדירים קטטר דק לשלפוחית השתן ודרכו מזליפים את החומר שנשאר בשלפוחית כשעה ומטרתו לעקב ולהשמיד תאי גידול.
כפי שציינתי : שטיפת מיטומיצין לשלפוחית מתבצעת פעם בשבוע ל-8 שבועות . ס"כ 8 שטיפות.
לרוב אין תופעות לואי ואין תלונות. לעיתים יש צריבה בשתן עם דחיפות ותכיפות בהטלת השתן . ואחוז קטן מהחלוים מדווח על גירוד בעור כתגובה אלרגית.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אניגבי28/07/2010
מצתרף ליהושוע. מיקצוענות ויחס של רופאים בפורום הם ברמה מאוד מאוד גבוהה.
ובאמת. אלף תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גבי
ד''ר יואל מץ29/07/2010תודה לך על מילותך. אנחנו שמחים שיכולים לעזור.
בברכה,
רופאי הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח ה PCNL היה מסובך במיוחד
יהושע סומר29/07/2010לא ניתן היה לרסק שתי אבנים גדולות בכיליה הימנית בעת ובעונה אחת בריסוק חיצוני -ליטוטריפטר.
בשל כך האפשרות היחידה שנותרה היתה הריסוק המלעורי - PCNL.
הניתוח אופיין מראש כמסובך במיוחד בשל השאיפה לרסק שתי אבנים שהיו באיזורים שונים בתוך הכליה במסגרת ניתוח אחד.
היה צורך להגיע לכל אחת מהאבנים במסלולים שונים .
דר. מץ התאמץ במיוחד לבצע את המשימה באופן מושלם ותודה לאל הצליח.
מעורר הערצה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעת תודה למקצועניםיהושע סומר28/07/2010
יורשה לי להביע את תודתי והערכתי למקצועני האורולוגיה של "כרמל" בניצוחו של דר. יורם דקל וחברי "תזמורת" המומחים : דר. מץ , דר. פארס , דר. דקל , דר. פרידמן , דר. כהן והצוות הסיעודי המדהים - אופיר , חאלד , ג'רייס , נטלי , אופירה ושלימה ויסלחו לי כל היתר שאת שמותיהם שכחתי.
על כולם מנצח דר. יורם דקל נעים ההליכות ומסביר הפנים , המשלב מקצוענות עם אנושיות.
במחצית הראשונה של שנת 2010 עברתי במחלקה ניתוחי TURP ו PCNL אשר שחררו אותי מאבנים גדולות בכליה הימנית ואבן גדולה בכיס השתן.
בחרתי בבית חולים כרמל כאופציה המועדפת לעבור בה את שני הניתוחים , לאור הכרות של כשלשה עשורים עם המחלקה.
ניתוח ה TURP בוצע בידיו האמונות של דר. פארס - מיקצוען וצדיק המטפל בהיקף נרחב בחולים אורולוגיים בקהילה ומשמש גם כרופא כללי - 24 שעות ביממה , שבעה ימים בשבוע.
ניתוח ה PCNL בוצע ע"י דר. יואל מץ - רב אמן ותיק , מנוסה , מוכר ואהוב.
שהיתי במחלקה במצטבר בין החדשים ינואר - מאי 2010 במשך למעלה מחדש ואתמצת את התוצאה בשתי מילים : יישר כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהושוע
ד''ר יואל מץ28/07/2010תודה רבה על ההערכה !
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לר"ר גולדין.גבי27/07/2010
שלום דוקטור.
עוד שאלה. האם גידולים פפילריים TA LOW GRADE יכולים אחרי הקריתה לחזור לא רק לשלפוחית השתן אלה גם לכליה. ומהסיכוי שהם יכולים לחזור ברמת מאמירות יותר גבוהה.
תודה מראש . גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גבי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/07/2010אמנם הגידולים החוזרים מופיעים בד"כ בכיס השתן ואולם ישנו סיכון נמוך של חזרה במערכת העיונה ( שופכנים וכליות ).
גם לגבי דרגת הממאירות רוב הגידולים השטחיים נורים כאילו ואולם חלקם עלולים להפוך לחודרניים ולכן חשובים המעקב והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה באיבר וכתמים שחוריםאיציק26/07/2010
סבלתי מאפידידמיטיס בשבועיים שלושה האחרונים, וכעת לאחר שאוננתי פעם פעמיים לאחר התקופה, אני מרגיש שריפה באיזור האיבר עצמו ויש קצת כתמים שחורים סביבו.
התחושת צריבה שריפה נעלמת לאחר חצי שעה כזה. מימה זה נובע? ומה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיף..
איציק27/07/2010השריפה היא בעיקר באיזור כיפת האיבר, איזור השופכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דמיטרי גולדין27/07/2010מצטער אך לא ניתן לענות על שאלתך בצורה מוסכלת בלי בדיקה גופנית ובלי בדיקות מעבדה כמו בדיקת שתן כללית ותרבית שתן לפחות. לכן ההמלצה לפנות לבדיקת אורולוג בצורה מסודרת ולקבל תשובות במקום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלתישראל חיים25/07/2010
שלום
הערמונית שלי מוגדלת--45 סמ'ק
דופןמעט משוננת עם שארית לאחר התרוקנות--138 סמ'ק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישראל חיים שלום
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן26/07/2010לכאורה ישנם סימני חוסר התרוקנות,
אנא פנה לאורולוג בקופ"ח להערכה מלאה והמלצה על טיפול טרופתי או ניתוחי בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זקפה ליליתיוסי25/07/2010
אני מבקש לדעת כיצד מתבצעת בדיקה זו ? אם אפשר לפרט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן26/07/2010חבקים גמישים מונחים על איבר פין ומשדרים למכשיר מדידה את מידת הלחץ ( ההתמלאות) של הפין במהלך שלבי השינה השונים.
בדיקות אלו מתבצעות לעיתים קרובות במכונים לחקר הפרעות בשינה.
תוכל לברר כתובות דרך רופא המשפחה\ האורולוג שלך ,
לבדיקה זו קיימות הטוויות מיוחדות ויש לקבל הפניה מאורולוג מומחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונד כליותמתי25/07/2010
שלום ,
אני בן 31 , עקב כאב של מס' ימים במותן ימין ביצעתי אולטראסאונד כליות
להלן התוצאות:
כליה ימנית – צורה, גודל ומבנה רגיל.
אורכה של הכליה הימנית 11.8 ס"מ.
הודגמו מוקדים היפראקוגניים פזורים על פני הכליה ייתכן כלי דם בלבד.
כליה שמאלית – צורה, גודל ומבנה רגיל.
אורכה של הכליה השמאלית 11.7 ס"מ.
ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס דו"צ.
אגן הקטן - שלפוחית השתן בקיבולת תקינה, הדפנות סדירים.
ערמונית - בנפח 20 סמ"ק.
מה ניתן לומר על זה ? האם מוקדים היפראקוגניים בכליות זה ממצא ללא משמעות או שנדרש בירור נוסף? על מה זה יכול להצביע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתי שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן26/07/2010בדיקת NCCT ( סי.טי. ללא הזרקת חומר ניגודי)- תוכל להדגים האם מדובר בהסתיידויות בכליה או באבנים ולכוון להמשך ברור \טיפול הנדרש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות כיס השתןמיטל25/07/2010
שלום רב,
אני בת 28 ובשנה האחרונה אני סובלת מבריחת שתן לעיתים די תכופות, רק בלילות. במהלך הימים אני הולכת לשירותים די הרבה.
הופניתי לאורולוג שהפנה אותי לבדיקת אורודינמיקה. ממצאי הבדיקה הראו באופן ברור (לדברי הרופא הבודק) חוסר יציבות של כיס השתן.
חשוב לי לציין שעדיין לא הריתי ולא ילדתי, והבנתי שגילי צעיר יחסית לגיל השכיח המאפיין את הקושי שלי, ושהבעייה הולכת ומחמירה עם השנים, מה שמדאיג אותי מאוד...
שאלותיי הן האם ניתן לעשות משהו חוץ מטיפול תרופתי או בנוסף לו, ועד כמה הטיפול התרופתי פותר את הבעייה? כמו כן האם עליי להמתין עם הריון עד למציאת פתרון לבעייה? כלומר, האם הריון עלול להחריף את הבעייה?
מצפה מאוד לתשובתך,
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן26/07/2010הבעיה שציינת מטופלת לרוב על ידי תרופות ( אנטיכולינרגיות) ותרגגילים שונים.
פתרון נתוחי הינו מוצא אחרון של אין ברירה.
הריון אכן עלול להחמיר את התסמינים,
חשוב שתהיי במעקב וטיפול רופא המתמחה בתחום האורו-דינאמיקה ( תפקוד שלפוחית השתן).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר יציבות השלפוחית- תרופות
מיטל29/07/2010תודה לך על תשובתך...
התרופות שהתכוונת אליהן עוזרות לרפא את הקושי או שהן יעילות כל עוד לוקחים אותן?
האורולוג שלי נתן לי דטרוסיטול, שעזרה לי אבל לא לאורך זמן...
יש תרופות אחרות שיעילות לטווח הארוך?
המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)