מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב במפשעה ומטהאריק09/08/2010
שלום רב.
בזמן האחרון מופיע לי כאב שמקרין לי על כל אזור המפשע השמאלי .אני בדרך כלל מצליח להמשיך ולתפקד פיזית אלא שבפעם האחרונה בקושי הצלחתי ללכת . כאשר אני מנסה למשש ולאתר את מקור הכאב אז אני מגיע לתחילתו של איבר המין . אני גם מרגיש עצם כל שהוא שנימצא באותו אזור של הכאב ( בצד שמאל ). האשכים לא כואבים לי אבל משיכה של שק האשכים גורמת לי להקלה מסויימת לכמה שניות .העניין הזה התחיל לי להערכתי לפני כחצי שנה .
במהלך השבוע הזה הייתה לי בדיקת TRUS לשלילת פיסטולה אנאלית אצל מומחה לאורולוגיה .
יש לי מעיין פצע שמוציא הפרשות בין פי הטבעת לשק האשכים. להערכתי הוא גם בדק את הערמונית ושלל כל בעיה שהיא איתה .
אני מציין עובדה זו כי בתרשים של גוף האדם ניראה כאילו הכאב מגיע מהאזור הזה או מבלוטות קאופר .
מה דעתך בעניין ?
תודה והמשך יום נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה ומטה
פרופ' אבי שטיין09/08/2010שלום אריק
נראה לי שהפצע המפריש צריך התייחסות על ידי צילום בו מזריקים חומר ניגודי לתוך הפצע המפריש ורואים לאן הוא מגיע (פיסטולוגרפיה). הדבר בהחלט עלול לגרום לכאב שאתה מתאר.
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין
אריק10/08/2010שוב שלום לך פרופסור .
ראשית , תודה רבה רבה על התגובה המהירה.
האם ייתכן שאחד או יותר מהנקודות הבאות הם אלה שגרמו לכאב :
1.בעיה בגידים שמחברים את שרירי הרגל לעצם .
2. בקע מפשעתי .
3. דלקת ערמונית כרונית .
תודה והמשך יום מקסים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אריק
ד''ר דמיטרי גולדין10/08/2010רוב כאבים במפשעה עם הקרנה לשק האשכים לא קשורים לדרכי שתן ומין וכן קשורים ללבעית שרירים וגידים במפשעה עצמה ולגבי זה רצוי להתיעץ עם אורטופד כי זאת התמחות שלו. בהחלט רצוי לשלול בקע מפשעתי כי בקע כלוא (כששק הבקע נכלא בטבעת) דורש טיפול דחוף עד כדי ניתוח דחוף. דלקת ערמונית כרונית בד"כ באה ע"י ביטוי כמספר סימנים כמו תכיפות וצריבה במתן השתן, כאב גם בבטן וגם במפשעות וגם סביב פי הטבעת, וגם שינוי בתפקוד מיני ,ונדיר שדלקת זאת מתבטאת רק כי כאב במפשעה אחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס אצל ילדה בת 3ענת08/08/2010
שלום רב, לביתי בת ה-3 נמצא כי יש רפלוקס דרגה 1, בבדיקת ציסטוגרפיה שהתבצעה, זאת לאחר חידק בכלייה שגרם לצלקת (התגלה במיפוי) הצלקת גורמת לכלייה לירידה קלה בתפקוד .
כרגע אנחנו נותנים לה טיפול מניעתי (5 CC צפורל) עד שנחזור ליעוץ אצל הנפרולוג.
מהו הטיפול בד"כ בילדים בדרגה 1? האם תצטרך להיות לטווח ארוך עם אנטיביוטיקה?
האם מותר לה להכנס לבריכה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דמיטרי גולדין10/08/2010רפלוקס דרגה 1 בד"כ לא דורש טיפול בכלל וחולף לבד ברוב המקרים. אך מקרה של ילדתך הוא שונה כי גם היה אירוע זיהומי של כליה וישנה צלקת וזה אומר שכן רצוי לטפל ברפלוקס. למעשה ישנן 2 גישות - או טיפול אנטיביוטי מונע לתקופה כי שנה-שנתיים ואז לחזור לציסטוגרפיה או הזרקת חומר שנקרא דאפלוקס מתחת רירית של שלפוחית השתן באזור פית השופכן שימנע את הרפלוקס. אומנם ההזרקה דורשת הרדמה כללית ומתבצעת כי פעולה אנדוסקופית דרך דרכי השתן הטבעיות אך לא דורשת אישפוז והחלמה קלה. תוכלי לדיין יותר לעומק את האפשרויות עם אורולוג מטפל של הבת.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אריק12/08/2010תודה רבה לכם , על כל ההסברים המפורטים והתשובות המקצועיות .
אני אפנה לרופא ואחזור אליכם, בעזרת ה' , עם התשובות לבעיה .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח usיוני06/08/2010
שלום,
בחודשים האחרונים התחילו כאבים שהתגברו בשבועיים האחרונים באשך הימני, באיזור שמעליו ובבטן התחתונה. היום בוצע us אשכים אלה התוצאות: "אשך ימין בגודל 4.66*2.40*2.5, מרקמו רגיל. ראש האפידידימוס בגודל רגיל, בתוכו מודגם מבנה ציסטי כ- 0.62 ס"מ. מבנה נוסף בגודל 1.12 ס"מ, נראה סולידי, מכיל מוקדים סמיכים מרובים, ככל הנראה הסתיידויות, טיבו לא ברור. וסקורליזציה רגילה בתוך רקמת האשך ובראש האפידידימוס, חסרה בתוך הציסטה ובתוך המבנה המתואר.
אשך שמאל בגודל 4.46*2.16*3 ס"מ, מרקמו רגיל, ראש האפידידימוס בגודל ומרקם רגילים.
וסקולריזציה רגילה בתוך רקמת האשך ובראש האפידידימוס. כמות קטנה של נוזל חופשי מסביב לאשכים משני הצדדים. משמאל ורידים ספרמטים מורחבים עד ל 0.16- ס"מ ובמבחן מאמץ עד ל 0.20-"
בנוסף התחילה בשלושת הימים האחרונים צריבה בינונית לאחר הטלת השתןכליות ומערכת שתן תקינים.
מעבר לכאב התחילה גם דאגה. יש ממה? תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי07/08/2010שלום יוני. המבנה הסולידי בתוך יותרת האשך הימני מחייב בירור והתיחסות. יש לגשת לאורולוג המטפל בהקדם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עקמת הפיןחסוי05/08/2010
1. האם ניתוח עקמת הפין לא מכוסה ע"י קופות החולים ?
2. למה אורולוג של קופ"ח עשוי לשאול אותי אם יש לי ביטוח מעבר לזה של קופת החולים?
3.הרופא בדק אותי וראה שיש התוויה לניתוח, האם בשלב זה הייתי צריך לקבל הפניה לניתוח בבית חולים? מהו ההליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסי שלום
ד''ר גאזי פארס06/08/2010לעקמת הפין יש סיבות שונות.
בחלק מהמקרים הטיפול הוא ניתוחי ובחלק אחר הוא לא ניתוחי.
ניתוח של עקמת הפין מכוסה ע"י קופ"ח חולים וניתן לבצעו בכל בית חולים.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מאפידידימיטיסאיציק05/08/2010
אני סיימתי טיפול אנט' בערך כחודש פלוס.
עכשיו אני מרגיש שהכאב נעלם, אך שאני עושה תנועה לא במקום או ריצה קלילה, אני מרגיש קצת כאב באיזור האשך.
מה עליי לעשות בתקופה הזו כדי שאוכל לחזור לכושר הליכה מירבי וספורטיבי ושהכאבים למעשה יעלמו?
האם לקחת עדיין משככי כאבים?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי שלום
ד''ר גאזי פארס05/08/2010דלקת באשך , או ביתרת האשך תוקפת מהר ונעלמת לאט.
קרוב לודאי שהכאבים שיש לך הם בעקבות הדלקת שהיתה.
אני ממליץ לך:
1- לחזור לאורולוג שלך לבדיקה והערכה חוזרת.
2- לבצע US אשכים בכדי לוודא שהדלקת חלפה.
3- תמנע מספורט לעוד שבועיים. תן למקום שירגע.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא עוברים במותנייםצביה05/08/2010
נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד כליות עקב כאבים במותניים שמקרינים לצידי הבטן ודלקת בשתן. האולטרסאנוד יצא תקין. כעת נתן לי האורולוג לעשות רישום של כמות שתן במשך 3 ימים, רציתי לדעת מה יעזור הרישום הזה ומה לגבי הכאבים החזקים במותנייים שבאים והולכים אך לא חולפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביה שלום
ד''ר גאזי פארס05/08/2010רישום כמותי של השתן עוזר בגילוי סיבת הריבוי בהשתנה.
הכאבים במותניים מחייבים בירור נוסף כמו בדיקת אורטופד לשלול כאבים ממקור עמוד שדרה או CT בטן ואגן לשלילת סיבה אחרת לכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעדי04/08/2010
עשיתי תרבית שתן תוצאות:
התהליכים
תהליך הבדיקה התוצאה
Urine culture POSITIVE
התאמת הטיפול לחיידק
שם החיידק שם האנטיביוטיקה קוד הרגישות תוצאת הרגישות הערות
Kleb. pneumoniae >100000/ ml
Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2
Cephalothin רגיש 4
Cefuroxime רגיש 2
Nitrofurantoin אדיש 64
Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20
במקביל אני סובלת מפטריה ואגינאלית ולוקחת פלוקנול
האם אני יכולה לקחת יחד אנטביוטיקה לחידק?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום "הי"
ד''ר יואל מץ05/08/2010ניתן בהחלט לקתת טיפול נגד זיהום בקטריאלי בשתן עם טיפול נגד פטריה.
יש צורך להתיעץ עם האורולוג המטפל בקשר לטיפול. לא מספיק לדעת את רגישות החידק . חשוב לעבור בדיקה פיזיקאלית ,רקע של מחלות שונו, גורמים מסעים לזיהומים משולבים מסוג זה,סימפטומים קלינים וגם בירור הסיבה לזיהומים. אני ממליץ לפנות לאורולוג מומחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת תותבאייל04/08/2010
אפשר לקבל פרטים על ניתוח של השתלת תותב לפין עם משאבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ד''ר יואל מץ04/08/2010הנושא מורכב ולא ניתן לעבור עליו ביסודיות בשיחת אינטרנט. עקרונית מדובר על השתלת תותב פנילי בתוך הגופים המחילתים של אבר המין .מערכת צינוריות המושתלות יחד עם התותב שבפין מעבירים נוזל לתוך התותב המתנפח עם המילוי על ידי הנוזל וגורם לנוקשות של הפין המאפשרת קיום יחסי מין. בנוסף לתותב שבפין מושתלת משאבה וגוף איחסון של הנוזל.העברת הנוזל לתותב מתבצעת על ידי לחיצות ידניות על המשאבה.על מנת לקבל יותר פרטים ממליץ לפנות לאורולוג בכיר העוסק בטחום .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אייל05/08/2010האם הזיקפה שנוצרת היא קשה מספיק לקיום יחסי מין תקינים? האם בת הזוג מרגישה את ההבדל?מי מהרופאים בבית חולים כרמל עושה ניתוחים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אייל
ד''ר יואל מץ05/08/2010הנוקשות של התותב הפנילי טובה מאוד ומספקת בהחלט לקיום יחסי מין תקינים. במראה החיצוני לא ניתן לאבחן שקיים התותב לפי דיווחים שונים לא מרגישים הבדל משמעות. . אני ממליץ לפנות לאחד האורולוגים במרפאות המקצועיות של קופת החולים המבטחת שלך, לקבל הסבר נוסף ואינפורמציה על הרופאים המבצעים את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- מומחה לכירורגיהיולי04/08/2010
יש לי בעיות בדרכי השתן האם זה משנה אם הרופא שאבחר ללכת אליו הוא מומחה לכירורגיה אורולוגית. האם זה אומר שהוא גם התמחה באורולוגיה בהכרח?
האם מי שיש לו רשיון לכירורגיה אורולוגית גם מבין בבעיות יותר שגרתיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יולי
ד''ר יואל מץ04/08/2010מומחה לכירורגיה אורולוגית הוא רופא שעבר הכשרה לטפל בבעיות אורולוגיות שונות כולל בעיות שגרתיות בדרכי השתן וכולל ניתוחים שונים בטחום האורולוגיה . הוא עובר התמחות מיוחדת עומד במבחנים שונים ומוסמך לטפל בבעיות שצוינו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה03/08/2010
שלום, אני בן 57 ברקע מס' אירועים מוחיים, יתר לחץ דם בין יתר התרופות שאני נוטל הן אספירין ופלויקס...כעת עשיתי בדיקת שתן ונמצא 170 כדוריות אדומות מה המשמעות? תודה מראש והמשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין03/08/2010כשמדובר בדם סמוי בשתן רצוי לברר היסטוריה של בדיקות שתן - האם זה ממצא מתמיד או חוזר או ממצא חדש. כשמדובר בממצא חדש לגבר אחרי גיל 40 יש לבצע בדיקת שתן חוזרת ובמידה המצאות דם גם בבדיקה חוזרת יש לבצע בירור של מקור הדם - יש לפנות לרופא מטפל ובהמשך לאורולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- djs אורולוגיהחורי03/08/2010
שלום רב לפני שבוע עברתי פעולה הכנסת סטנט עקב אבן ממ7 בחלק הדיסטלי של השופכן. מאז אני מרגיש בכאבים בבטן תחתונה לפעמים ברום הבטן וצורך להתפנות. הכאבים ממשיכים עד היום.הוסבר לי על צריבה וכאב במתן שתן שהכאב הולך ופוחת ןלפעמים מקרין למותן שמאלי כמובן.
השלאה : האם הכאב בבטן אופייני למצב הזה? ידוע לי שהסטנט נמצא בשלפוחית. אך הכאבים קימים עם כל תנועה גסה. אני לוקח לכאבים 24שעות זה לא פתרון.מה המלצתכם תודה כי אני לא מסוגל לחזור לעבודתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין03/08/2010תלונות שתיארת מאד אופייניות לחלק מטופלים שנושאים תומך שופכן. לצערי עדיין לא נמצא פתרון יעיל לבעיה זאת. הפתרון הטוב לעבור טיפול באבן ואחרי הטיפול להפתר מהסטנט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת urodynamicaשרה01/08/2010
בת -55 נ+3 ,נעשתה לי ציסטוסקופיה-לברור שארית שתן-הבדיקה יצאה תקינה-ללא צניחת דופנות הנרתיק,ללא בריחת שתן במאמץ.ריריתשל שופכה וכיס השתן נקייה.פיות תקינות,סימטריות. כעת הופנתי לעשות -אורודינמיקה. שאלתי -האים אפשר להסביר לי מעט על אופי הבדיקה הנ'ל.והאים היא יכולה לתת מענה לבעית שארית השתן? האים היא מסוכנת?כמה זמו אורכת הבדיקה ?ובמה היא שונה מה-ציםטוסקופיה? בתודה-מראש-שרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין03/08/2010בדיקת אורודינמית אמורה לענות על שאלות של כושר של שריר השלפוחית וחסימה במוצאי כיס השתן. לפי הממצאים אפשר לתכנן המשך הבירור או/ו טיפול. הבדיקה לא מסוכנת, סיכון יחיד זה זיהום בשתן אחריה כ- 1-5% . מבחינת אי נעימות היא דומה לציסטוסקופיה או פחות אך יותר ממושכת כ-15-20 דקות. רצוי להגיע לבדיקה עם שלפוחית מלאה- הרגשה של רצון להשתין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקוציטיתים בשתןמיכל01/08/2010
שלום
אני בשבוע ה= 27 לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם שתן ויצא לקוציטים 500, התרבית היתה שלילית, רצ"ב הבדיקה
| 10*3/micl | (
4.5 *
7.6 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.8 *
3.97 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | (
11.7 *
11.9 )
16
|
Hematocrit | % | (
35 *
35.4 )
47
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
79 *
89 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
27 *
30 )
34
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
31 *
33.6 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
12.6 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
193 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
12 )
12.9
|
Neutrophils % | % | (
40 *
73.5 )
75
|
Lymphocytes % | % | *
21.5 (
22 )
44
|
Monocytes % | % | (
3 *
4.4 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
0.5 )
6
|
Basophils % | % | (
0 *
0.1 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
5.57 )
7.7
|
Lymphocytes # | # | (
1 *
1.63 )
4.8
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.33 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.04 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0.01 )
0.2
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
6.5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | | NEGATIVE
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
|
בקטריולוגיה
Urine Culture (Diaslide) | | תרבית שלילית
|
לאחר כשלושה ימים נשלחתי לעשות שוב בדיקת שתן ושוב יצא לקוציטים 500 עם תרבית שלילית
יש לציין שהצריבה שיש לי היא בסוף מתן השתן
אודה לכם אם תחזרו אלי לגבי האבחנה שלכם, והאם זה יכול לגרום נזק לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין03/08/2010אני מבין שסובלת מצריבה בתום הטלת השתן ולכן עשית פעמיים בדיקת שתן שהראתה לויקוציטים ופעמיים תרבית שתן שיצאה עקרה.
תרבית שלילית פעמיים שוללת זיהום בשתן ולכן לא ממליץ לקחת אנטיביוטיקה. ממליץ לבצע סונר כליות ולשלול חסימת כליה. במידה וסונר יצא תקין ממליץ לחזור לבדיקות שתן אחרי הלידה ואז להחליט על צורך בבירור נוסף. לויקוציטים בשתן זה לא סיבה לנזק לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FREE PSAיהושע סומר01/08/2010
בבדיקה שלי כחודשיים וחצי אחרי ניתוח PCNL ויותר מחצי שנה אחרי TURP אותם עברתי בהצלחה במרכז המצוינות "אורולוגיה - כרמל" נמצא PSA 2.75 , חריגה של 0.25 מהקצה העליון של תחום הנורמה כפי שצוין בפלט המחשב.
האם דר. פארס - המלאך השומר שלי בקהילה אשר ניתח אותי במקצוענות ב"כרמל" יפנה אותי לבדיקת FREE PSA ?
בבדיקת שתן לאחרונה נמצאו 25 לויקוציטים , ללא צמיחה.
האם ממצא של PSA חריג יחד עם לויקוציטים בשתן עלולים להצביע על פרוסטטיטיס ?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהושוע
ד''ר יואל מץ05/08/2010בשם ד"ר פארס ,שוחחתי איתו כרגע : אין צורך בלקיחת FREE PSA .
תהיה במעקב אצלו, בדיקת PSA פעם בחצי שנה.
תודה. ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן בדחיפות גבוההחיים31/07/2010
שלום רב
אבי עבר ניתוח ערמונית בשיטה סגורה לפני כ3 חודשים, שבועים לאחר הניתוח בעקבות אצירת שתן
אבי הגיע לבית חולים עם שארית שתן של ליטר וחצי,אבי עבר בדיקה אורדינמית שבא הוא אובחן בשלפוחית שתן אטונית,הוחלט שהוא יעשה צינטור עצמי לסרוגין ובמקביל יקבל כדור של בטאנכול 25 מילגרם 3 פעמים ביום ,אבי עושה צינתור אחד ביום ולוקח את הכדור יש לו שארית שתן בסוף יום בקטטר של כ150 סמק ,בימים האחרונים לאבי יש שתן כל מספר דקות שתן מועט ,שזה דבר בלתי נסבל ובלילה שאבי עושה את הקטטר יש לו שארית שתן קטנה מאד ,יש לציין שלאבי הוחלףבימים האחרונים כדור של לחץ דם הוא היה מקבל נורומופרסאן ודיזותיאזיד,וכיום הוא מקבל לוסארטאן ולוסרדקס ,שאלתי באופן כללי מדוע יש לו את הדחיפות בשתן מועט כל מספר דקות ,ומה אתה מציע לעשות,יש לציין שאבי עשה תרבית שתן ואין לו צמיחה.
בתודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן בדחיפות גבוהה
פרופ' אבי שטיין31/07/2010שלום חיים
ייתכן והשלפוחית של אביך מתאוששת ושריר השלפוחית מתחיל להתכווץ. יכול להיות שיש מקום להפחית ממינון הבטאנקול ולבדוק מה קורה. וייתכן ויש מקום לבירור אורודינמי חוזר. החלפת כדור ליתר לחץ דם לדעתי אינה גורמת לו לתופעה שציינת
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)