פורום ליקויי למידה, טיפול בקשיים רגשיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומחית ללקויות למידה בראשון לציון
    אתי קסטנר
    04/11/2009

הודעת התוכן נמחקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מודעות פרסומיות

שמאי כרכום
    04/11/2009

שלום לאתי ק.

צר לי, אך הפורום הנוכחי משמש כפלטפורמה לשאלות של הורים ולא כמקום לפרסום.
    אני בטוח שתוכלי למצוא מקומות לפרסום הן באינטרנט והן בישובך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    אימא מתוסכלת
    02/11/2009

ביתי בת ה8 בכיתה ג' שמתי לב שיש לה בעיה בהבנה ובתפיסה חזותית במיוחד בעיברית ובאנגלית לא מצליחה ללמוד 7 משפטים קצרים בעל פה ובכתב {הכתבה}האם זה לקות למידה?חייבת תשובה דחוף אימא מתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• לקויות למידה

שמאי כרכום
    04/11/2009

שלום,

מתוך התיאור הקצר שהבאת אינני יכול להסיק מסקנות או לקבוע לקויות למידה. את מתארת כי בתך אינה מצליחה לזכור מילים. ייתכן כי מדובר בקשיי זיכרון, או בקשיי קשב וריכוז. ייתכן ומדובר בתסכול ובמתח שמפריעים לה ללמידה וייתכן כי מדובר בקשיים שפתיים. ישנן, כמובן אפשרויות נוספות.
    נראה לי נכון להציע לך לפנות אל מחנכת הכיתה ולשאול אותה בנוגע להתרשמותה שלה. אולי נכון יהיה לעשות פגישה זו יחד עם היועצת ולחבר ביחד את הנסיון והתחושה שיש לצוות החינוכי בבית הספר בנוגע לבתך. מתוך פגישה זו תוכלו להגיע להסכמה אם יש צורך בבדיקה דידקטית, פסיכו-דידקטית, נוירולוגית או בדיקה אחרת בכדי לקבל תשובה לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידים כקטליזטור של ליקוי למידה?
    אלישבע
    01/11/2009

שלום, אני אמא לידל בן 6 וחצי, כיום בתחילת כיתה א'. הוא ילד נבון וחכם וחמוד, אבל משהו עםפ הבדידים פשוט לא מסתדר לו. אינני יודעת מדוע (הוא לא עיוור צבעים ויודע לאמוד גדלים והבדלים ברוחב ובאורך) הוא אינו מצליח לחשב םעולות פשוטות עם הבדידים, בזמן שכל חברי כיתתו מצליחים. הוא מתוסכל, אני מתוסכלת, המצב לא כ"כ נעים לשני הצדדים.

מה ניתן לעשות כדי לשפר את המיומנות הזו?

תודה רבה
    אלישבע המודאגת.

הוספת תגובה

• הוראת חשבון בכיתה א'

שמאי כרכום
    04/11/2009

שלום,

צר לי לשמוע על קשייו ותסכלו של בנך ושלך.
    רכישת מיומנויות החשבון (באמצעות בדידים מלמדים יחס כמות כמו גם את תחילת הפרוצדורות החשבוניות), בדומה לרכישת מיומנויות הקריאה הכתיבה היא תהליך שלוקח זמן ושיש בו הבדלים אינדוודואליים בקצב הרכישה. לכן, ראשית כל, יש לזכור כי למעשה זהו החודש הראשון שבמהלכו מתבצעת למידה רציפה (ללא חגים), וכי יתכן שבנך יתגבר על קשייו בהמשך. לכן, כרגע ההמלצה שלי תהיה להדגיש את האיכות ולא את הכמות בכדי להמעיט ולצמצם את התסכול.
    יחד עם זאת, ישנם ילדים המתקשים בחשיבה חשבונית או ביחסי כמויות. לכן, חשוב מאוד שתהי בקשר עם מחנכת הכיתה ועם היעוצת בכדי להיות במעקב משותף, להגיע להסכמה בדבר הדגשת האיכות ולא הכמות של שיעורי הבית למשל, כמו גם לשקול שימוש בשיטת הוראה חלופית במידת הצורך. על שיטת זו להיות מתואמת עם בית הספר בכדי שלא ליצור בלבול ולהגדיל את התסכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    טלי
    24/10/2009

שלום יעל.
    בני לומד בכיתה רגילה עם סייעת כי אובחן בעבר כ-PDD.הוא בן תשע כיום ומסתדר יחסית טוב עם הבעייה התקשורתית שלו. יש בעייה רצינית בחשיבה החשבונית ולכן עד היום לא הצליח ללמוד חשבון ובבית בספר פשוט פתרו אותו מלימודי החשבון כדי לא ליצור עומס רגשי עליו. האם זה נכון לא לתת לו להתמודד עם התחום הזה כי לדעתי חייבת להיות שיטה מיוחדת שיכולה לעזור לו לקבל מיומנויות ולעבוד עם מחשבון צמוד. מה דעתך בנושא? אין לי ספק שיש לו דיסקלקוליה למרות שלא ראה אותו מומחה בתחום אך זה שקוף לעיין. האם את חושבת שצריך לעשות גם איבחון מקצועי שיוכיח חד משמעית אם זו הבעיה כי כרגע חשבון עבורו זה כמו סינית (אף על פי שמכיר מספרים ואפילו למד לקרוא שעון לבד).?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• הפרעות תקשורת ודיסקלקוליה

שמאי כרכום
    25/10/2009

שלום,

כפי שאת בוודאי כבר יודעת, הפרעות-תקשורת (PDD) היא מטרייה של קשיים ולקויות.
    מדבריך נשמע כי לבנך יש קשיים משמעותיים בהבנה הכמותית, שהיא בבסיס החשיבה החשבונית, החשבון והמתמטיקה. לקות זו אכן מכונה דיסקלקוליה.
    בלקויות מסוג הלקות התקשורתית זו תמיד דילמה עד כמה להתעקש על למידה דומה אל שאר הילדים, מול המחשבה עד כמה להכיר בכך שישנם קשיים ולקויות למידה שלא ניתן יהיה להתגבר עליהם.
    מבלי להכיר לעומק את בנך, אני מניח שיש לו קשיים נוספים וכי הוא אכן חווה עומס גדול במהלך הלימודים. לכן, העצה שלי תהיה לפנות אל יועצת ביה"ס ואל הפסיכולוג/ית החינוכיים של המוסד בו לומד בנך בכדי לחשוב ביחד כיצד לבנות עבורו תוכנית למידה ראשונית בתחום זה, המדגישה יותר את ההיבטים השימושיים של החשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוראה מתקנת במכון פרטי-אשמח לעזרה
    שיר
    20/10/2009

שלום רב,
    אני מורה להוראה מתקנת במכון פרטי, נהנת ומסופקת מעבודתי מבחינה מקצועית.
    תלמידים שמגיעים אלי לשיעור משלמים 140 ש"ח ל- 50 דקות, להנהלת המכון.
    מתוך תשלום זה אני מקבלת 45 ש"ח.
    האם תשלום זה אינו נמוך?
    כפי שציינתי אני מאוד נהנת וגם מוערכת אך צורם לי שזוהי משכורתי ואני לא יכולה להתפרנס ממנה נכון להיום, ולצערי.

אשמח לשמוע מה התשלום הנהוג למורות במכונים דומים.
    בבקשה כל מי שיכול לשתף, יעזור מאוד.

תודה מראש,
    המשך שבוע נפלא

הוספת תגובה

• תשלום להוראה מתקנת

שמאי כרכום
    25/10/2009

שלום,

צר לי אך אינני יודע מהו השכר המומלץ במשק לשעת הוראה מתקנת. אני מניח ששכר זה משתנה בין המרכז לבין הפריפריה, פרט לכך שישנם גם אנשים בעלי שם מקצועי שיכולים לגבות מחיר גבוה יותר עבור שעת עבודתם. זאת ועוד, העבודה דרך מכון כמעט תמיד נושאת בחובה תסכול, מאחר וחלק מהתשלום של ההורים אינו מועבר אילך.

האם חשבת לעבוד באופן פרטי ללא תיווך של מכון כזה או אחר? כפי שאת אומרת בעצמך התשלום של ההורים לשיעור במכון הוא גבוה ונאה - 140 ש"ח.
    העצה שלי אליך היא לערוך בירור באזור מגורייך בנוגע לשכר שעה של מורה-רגיל/ה ושל מורה-להוראה מתקנת. כתובת טובה לשם כך הן יועצות בתי הספר ביישובך. בדרך זו גם תוכלי אולי לצור לך רשת של יועצות שיוכלו להפנות אליך באופן ישיר תלמידים הזקוקים לסיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוראה מתקנת
    יוסי
    18/10/2009

היכן ניתן למצוא מורים המתמחים בהוראה מתקנת שתעשה תוך כדי הכנת שיעורי הבית באופן פרטני בבית התלמיד בחיפה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הוראה מתקנת

הוספת תגובה

• הוראה מתקנת בחיפה

יעל שפירא
    18/10/2009

יוסי שלום,
    מידע לגבי מורים להוראה מתקנת במקומות שונים בארץ אינו נמצא ברשותנו, בדרך כלל ניתן להיעזר במחנכת או ביועצת ביה"ס ומאגר המורים המומלצים על ידן, או בהורים נוספים באזור.

באשר לרצונך למצוא מורה להוראה מתקנת שגם תכין שעורים עם התלמיד, נראה לי שיש כאן עירוב של שני תחומים. מורה להוראה מתקנת תפקידה לסייע לתלמיד בכיתות היסוד לרכוש מיומנות באחת ממיומנויות היסוד-קריאה, כתיבה וחשבון- אשר התלמיד לא רכש כמצופה, וזאת באמצעות חומרים אשר בדרך כלל שונים מחומרי הלמידה בכיתה ומשעורי הבית שהמחנכת נותנת. בשלב מאוחר יותר תפקיד המורה המתקנת לעזור לתלמיד לרכוש אסטרטגיות למידה שיסייעו לו להתמודד באופן עצמאי ככל שניתן עם משימות בכיתה ובבית. זאת ניתן לעשות גם תוך שימוש בחומרי לימוד של הכיתה, אולם המוקד הוא ללמוד איך ללמוד, ולא להכין את שעורי הבית של הכיתה.
    בהתאם לגיל התלמיד ניתן ליצור חיבור בין הלמידה בכיתה ובבית, אשר יאפשר למורה מתקנת לעבוד גם על חלק משעורי הבית, או לחלופין להגיע להסכמה שגם בכיתה התלמיד עובד בחומר מותאם בהמלצת המורה המתקנת ומתוכו נגזרים גם שעורי הבית עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורים / מורות להוראה מתקנת

שמאי כרכום
    18/10/2009

שלום,

פרט לדגש שיעל שפירא העלתה בנוגע לתפקידה של מורת הוראה מתקנת (שאיננו הכנת שיעורי הבית והדבקת פערי הלמידה בהכרח), אני רוצה לחזור ולהציע את יועצת בית הספר כמקור מוסמך שיכול להציע לכם מורות הוראה מתקנת שהיא מכירה באופן אישי.
    מקור נוסף הוא מתי"א בחיפה - זהו מרכז להוראה מתקנת מחוזי. נסה לברר באינטרנט או באמצעות יועצת ביה"ס בנוגע אליהם.
    אפשרות נוספת היא לפנות למחלקה לחינוך באוניברסיטת חיפה, יש להם מסלול של תואר שני ותואר שלישי בתחום ההוראה המתקנת - אבחון וטיפול. ייתכן והם יכולו להציע לכם גם כן שירותים.

הרבה בהצלחה וכל הכבוד על ההשקעה בילדכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתת לו ליפול ?
    אולגה
    17/10/2009

שלום.

בני אובחן שיש לו קשיי למידה במיוחד בהבנת הנקרא ובסגנון הכתיבה הוא היום בן 13 ומקבל עזרה גם בהכנת השעורים .

הוא אובחן שהמוטיבציה שלו להצליח מאוד נמוכה ונראה אדיש להצלחה או לכשלון .

הוא עושה לנו טובה שהוא לומד והוא לומד עבורנו כך הוא טוען .

הציעו לנו להניח לו ולא להתייחס לכשלונות / ההצלחות שלו ולהפסיק להשגיח ולעקוב אחר הלימודים שלו כולל הכנת השעורים כי גם את זה הוא לא עושה באם אנחנו לא בסביבה הכוונה היא לתת לו ליפול לזמן קצר ויתכן שאז מהבושה מחבריו או מכך שיקראו לו לסדר בבית הספר ירד לו האסימון ויתיחס ללימודים ביתר רצינות .

האם הגישה הזו נכונה ושווה לנסות אותהלזמן קצר ונראה מה יקרה כי ניסינו את כל הדרכים האפשריות מלבד הדרך הזו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לתת לו ליפול ?

הוספת תגובה

• ארגון הלמידה

שמאי כרכום
    17/10/2009

שלום,

מנסיוני כפסיכולוג חינוכי בהווה, וכמורה בעבר, ילדים מפתחים את מה שנראה כמו 'אדישות' ללמידה מתוך חוויות של תסכול וחוסר הצלחה. חלק מחווית התסכול היא התחושה של כישלונות חוזרים וחלק ממנה הוא תוצאה של תחושה שאינך מקבל את העזרה, התמיכה והסיוע מצד מהבוגרים.
    להפסיק לתמוך ולסייע לבנכם כיום עשוי לשחזר את חווית חוסר התמיכה ולהגדיל את הנסיגה וצמצום מההיבטים הלימודיים ואף לפגוע בדימוי-העצמי של בנך.

במקום זאת, אני רוצה להציע לבדוק את מערך התמיכה הלימודית שניתן לו. למשל:
    1) עד כמה הייתה התייחסות במערך זה לפיתוח עצמאות בלמידה,
    2) לפיתוח מוטיבציה לימודית,
    3) לקביעת יעדים ברי-השגה (שלבי ביניים בדרך לצמצום פערי הלמידה או ציונים אפשריים במבחנים)
    4) או לפיתוח יכולות לעבודה עצמאית.
    5) לחיזוק של תחומי יכולת שאינם קשורים ללמידה בית ספרית (למשל, חוגי העשרה בתחום שהוא אוהב וטוב בו).

יצירה של תוכנית שכזו היא משימה מקצועית ומורכבת שיש להיעזר בה במורת הוראה מתקנת ובפסיכולוג/ית העוסקים בתחום זה (למשל, פסיכולוג/ית חינוכיים). מאחר ובנך לומד בכיתה ו' או ז' הוא ואתם זכאים לקבל סיוע ותמיכה בבניית תכנית למידה מותאמת זו מטעם השירות הפסיכולוגי החינוכי של מקום מגוריכם. ביכולתך גם לפנות באופן פרטי ולא דרך השירות הציבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    אורית
    15/10/2009

שלום רב,

אני מעוניינת לדעת איפה אפשר ללמוד אבחון וטיפול בלקויות למידה, באזור ירושלים.
    הבנתי שמכללת אלבאום כבר לא פעילה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לימודי לקויות למידה

שמאי כרכום
    15/10/2009

שלום אורית.

ישנן גישות שונות לאבחון ולטיפול בלקויות למידה ובהתאם לכך ישנם מקומות שונים המלמדים תחום זה (אוניברסטאות, מכללות וגופים שונים).
    יחד עם זאת, לימודי אבחון פורמאליים המקנים את הזכאות וההכרה כמאבחנת לקויות למידה (הרשאה להעביר אבחון דידקטי), מתקבלת לאחר לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה עם התמחות בנושא חינוך מיוחד או לקויות למידה בכל מוסד אקדמי פורמאלי (המוכר על ידי הרשות ללימודים גבוהים). ישנם בנוסף לכך מסלולי תארים מתקדמים בתחום זה בכל אחת מהאוניברסטאות.

צר לי אך אין באפשרותי לשלוט בכל המקומות העוסקים בתחום זה.
    יהיה עליך לברר זאת (ניתן גם באמצעות האינטרנט) ולבדוק בכל מקום שיעלה את הדברים הבאים:
    1. האם המוסד מוכר על ידי משרד החינוך.
    2. האם התעודה שתקבלי בסיום הלימודים תאפשר לך לערוך אבחון דידקטי.
    3. האם הלימודים מדגישים את נושא האבחון הפורמאלי או את נושא הטיפול או את שניהם.
    4. מהם הניסיון שתצברי בתחומים אלו במהלך הלימודים.

הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקות למידה
    מלכי
    13/10/2009

בני בן 11 לומד מזה שנה שנייה בבהס ללקויות למידה,
    איני רואה שיפור משמעותי בהיתקדמותו הלימודית.
    הוא עדיין מתקשה לקרוא,בעיית זיכרון,הרגליי למידה נמוכים ומטה.
    מה עליי לעשות?
    האים יש דרך שאני יוכל לעזור לו?
    אשמח לקבל תשובות תודה מלכי

לקביעת תור
    סגירה
    לקות למידה

הוספת תגובה

• מעקב אחר ההתקדמות הלימודית

שמאי כרכום
    14/10/2009

שלום,
    עבור כל ילד הנמצא במסגרת חינוך מיוחד (כיתה קטנה או ביה"ס כוללני) נבנת בתחילת שנת הלימודים תוכנית למידה אישית (תל"א) המותאמת לצרכיו הלימודיים והרגשיים ואשר נבנת על סמך האבחון הפסיכולוגי והמיפוי הדידקטי שקיים עברו. תוכנית זו מציבה יעדים אופרטיביים לחודשיים שלושה הקרובים ויש עליה מעקב של הצוות החינוכי ושל הפיקוח על החינוך המיוחד.
    ברמת העיקרון ההורים צריכים להיות מיודעים לגבי המטרות הלימודיות והרגשיות שנקבעו עבור בנם. כאשר מתבצע מעקב ההורים צריכים להיות שותפים לו.

יחד עם זאת, חשוב לזכרו כי ילד שהופנה לבית ספר כוללני הוא ילד שרמת הלקויות והקשיים שלו גדולה מאוד ולכן קצב ההתקדמות סביר להניח שיהיה איטי מאוד וכי בחלק מהתחומים עשוי שלא לחול שום שינוי למרות השעות הרבות והלמידה בקבוצה קטנה או פרטנית שניתנת לו.

העצה שלי אליך היא לבקש פגישה עם המחנכת היועצת והפסיכולוג/ית-החינוכיים של המוסדר הלימודי בו לומד בנך ולבקש מהם בצורה מנומסת אך אסרטיבית מידע על המיפוי הלימודי והרגשי של בנך ולברר מהם המטרות שהוצבו לו לשנת הלימודים הקודמת ולזו הנוכחית.
    חשוב לעשות זאת בצורה של מעורבות ולא של התערבות. את אומנם ההורה והאופטרופס של בנך. אך בתחום הלימודי/רגשי לצוות החינוכי יש מידע ניסיון ומקצועיות שהם יכולים להעביר אליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאיבחון שאני צריך לעבור
    VoVka
    06/10/2009

אני אמור לעבור איבחון מת"ל במכון בן דרור, שהוא טוב בעיקר להשכלה הגבוה.
    עכשיו אני צריך לשפר את הבגרויות שלי והבנתי שאני גם צריך גם לעבור איבחון פסיכולוגי בשביל להיות זכאי להפחתת חומר.

אני חייב לעשות באותו מקום את האיבחון הפסיכולוגי או שאני יכול לעשות במקום אחר?
    יהיה לי יותר זול ללכת למקום אחר לעשות שם את האיבחונים למערכת החינוך(בגרויות)
    זה יהיה תקין?

הוספת תגובה

• אבחון לתאמות בדרכי הוראה והבחנות

שמאי כרכום
    06/10/2009

אני מניח כי מת"ל הוא מרכז תכנון לימודים. וכי אתה נגש אליהם בכדי לעבור אבחון דידקטי אך שוקל לערוך את האבחון הפסיכולוגי במקום אחר בכדי לצמצם בעלויות.

למיטב ידיעתי בסופו של דבר תצא מופסד מהדבר. זאת מאחר ויש צורך לאחד ולגבש המלצות על סמך שני החלקים ביחד. כלומר, הפסיכולוג/ית שאלהם תגש לערוך את האבחון הפסיכולוגי ידרשו ממך תוספת תשלום על כך שהם מחברים ביחד לאבחון שהם ערכו את תוצאות האבחון הדידקטי.

לכן, ההמלצה שלי אליך היא לברר זאת באופן ישיר.
    אומנם העלות של אבחון פסיכו-דידקטי היא גבוהה ועריכת כל אבחון בנפרד (דדקטי / פסיכולוגי) היא זולה יותר בפני עצמה, אך יש צורך לגבש ולאחד את הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

VOVA
    07/10/2009

יותר זול לי לעשות איבחון פסיכו-דידקטי במכון אחר, מאשר לעשות במכון של מתל, איבחון פסיכולוגי בנוסף.
    אמ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמאי כרכום
    07/10/2009

שוב,
    אני לא בטוח שהבנתי את פנייתך הקודמת.
    באופן דומה, לא הבנתי את אמירתך הנוכחית.
    במידה ותוכל להיות יותר ממוקד וברור אוכל לענות באופן מדוייק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה

VOVA
    08/10/2009

איבחון מת"ל עולה 1466 שקל~
    האיבחון לא כולל איבחון פסיכולוגי.
    בשביל לקבל הקלות במבחנים, כמו הפחתת חומר\שאלון מותאם המשרד החינוך דורש איבחון פסיכולוגי.
    במכון בן דרור(נידמה לי זה השם) שבוא אני אמור לעבור איבחון מת"ל, איבחון פסיכולוגי עולה נידמה לי 1400 שקל.

אך, בפורום תפוז הומלץ לי לפני שידעתי מה זה מת"ל לפנות למכון רום.
    שבו איבחון עולה 800 שקל פסיכו-דידקטי.

לכן יהיה לי יותר זול לעבור איבחון במקום אחר.
    השאלה אם זה מקובל ותקין?

כמו כן, אני לא כול-כך מבין איך מחשב יכול לבדוק אם יש לי לקות למידה?
    אני אף פעם לא ניבדקתי בשום מקום,
    והסיבה לכך שהגעתי שאני לקוי למידה היא בגלל הקשים הלימודים שלי מכיתה א' ועד סיום הבגרויות.
    כמו כן, במסגרת התפקיד שעשיתי בשירות לאומי, העובדת סוציאלית המליצה לי לגשת לאיבחון.
    הבעיות שיש לי הן:קשה לי להתרכז במה שאני קורא, לפעמים אני הולך לאיבוד בן השורות, קושי לזכור את החומר, קושי להתמקד בחומר לימודי.
    קשה להתרכז בשיעור.
    בשיעורים פרטים הרבה יותר קל לי.
    בחיים הפרטים: אני יכול לשים משהו ופשוט לשכוח איפה שמתי דברים, יש לי שגיאות כתיב, לפעמים אני יכול להתבלבל במילה ולהגיד מילה לא קשורה לגמרי למשפט שאני אומר.(קורה לאיטים רחוקות מאד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמאי כרכום
    09/10/2009

שלום,

צר לי אך אינני יכול לעזור לך להחליט היכן לערוך את האבחון.
    כל שאני יכול לייעץ לך זה לוודא שאתה אכן עושה את שני חלקי האבחון, אחרת כל חלק בנפרד לא ישרת אותך למטרות שציינת בפנייתך הראשונה.
    במידה ואתה עורך כל חלק במקום אחר, עליך לברר מהי העלות של גיבוש ההמלצות ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי אבל

VOVA
    09/10/2009

האיבחון הזה מת"ל יבדוק את הבעיות שציינתי שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך וסיום

שמאי כרכום
    09/10/2009

ושוב שלום,

צר לי אך אין ביכולתי להכיר את כל מכוני האבחון ואת כל המאבחנים.
    אני חוזר שוב על תשובתי - עליך לברר עם המקום שבו אתה רוצה להבחן, שאכן מדובר באבחון פסיכו-דידקטי מלא ושהמקום מוכר על ידי הרשות ללמודים מתקדמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מת"ל

יעל שפירא
    09/10/2009

בהמשך להתכתבותך הקודמת, עד כמה שידוע לי מת"ל הינו אבחון ממוחשב שפותח בשיתוף המרכז הארצי לבחינות והערכה לאבחון לקויות למידה לצורך קבלת התאמות בהשכלה גבוהה, וכפי שציינת אינו כולל אבחון פסיכולוגי, אשר נדרש על ידי משרד החינוך לצורך מתן התאמות מרמה 3 (מותאם ובעל פה) בבחינות הבגרות.
    אם אני מבינה, אתה מעוניין להרשם ללימודים גבוהים ולהשלים בגרויות בו זמנית? אם אכן כך, מומלץ שתבדוק במוסד בו ברצונך ללמוד האם הם מקבלים רק את המת"ל או גם אבחון אחר (פסיכודידקטי) שנערך על ידי פסיכולוג מוסמך. אם לא חייבים את המת"ל, עדיף לדעתי שתעבור אבחון פסיכודיקטי במכון שמוכר על ידי משרד החינוך והמוסדות להשכלה הגבוהה (חלק מן המוסדות מקבלים רק דוחות ממכונים ספציפיים, רצוי שתבדוק זאת מראש).
    בהצלחה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    29/09/2009

מה הזכויות מביטוח לאומי שמגיעות להורים לילד שסובל מקשב וריכוז ובעיות היתנהגות ונימצא כבר שנה שניה בבית ספר מיוחד?ואך מתחילים את התהליך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בטוח לאומי והפרעות קשב

יעל שפירא
    01/10/2009

שירי שלום,
    שאלתך חשובה, ולמען האמת אינני יודעת להשיב לך באופן מלא. על פי הידוע לי ילדים עם הפרעות קשב העומדים בקריטריונים מסויימים זכאים להשתתפות במימון טיפולים בקהילה. עד כמה שידוע לי, הפניה נעשית דרך שירותי הרווחה המקומיים.
    כמו כן לדעתי את עשויה להיות זכאית להטבות במיסים-תוכלי לוודא זאת דרך מס הכנסה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD וביטוח לאומי

שמאי כרכום
    01/10/2009

שלום,
    לצערי גם אני אינני בקיא בכך לגמרי.
    למיטב ידיעתי במס הכנסה מתחשבים בהוצאות של המשפחה בנוגע לטיפולים של הילד כהוצאות מוכרות. אך עליך לברר זאת עם רואה חשבון מוסמך או ישירות עם מס הכנסה.
    אני יודע כי בביטוח לאומי מכירים בקשיי קשב וריכוז. עליכם להוריד מהאינטרנט או לבקש מהמשרד את הטופס המתאים. עליו יש להחתים את הרופא המאבחון את הפרעת הקשב והריכוז על טופס זה ולהגישו למשרד בכדי לקבל סיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4, בעיות בשפה ובתחומים נוספים
    שרית
    19/09/2009

שלום רב,

בני בן ארבע ועבר אבחונים שונים במכון להתפתחות הילד ואצל קלינאית ופיסיותרפיסטית.

במקביל עבר ניתוח להסרת פוליפים וכפתורים וזאת לאור ירידה בשמיעה ונוזלים באוזן ימין.

דיבורו לא ברור והוא מתקשה בעיקר בעיצורים ובאותיות השורקות. כתוצאה מכך המובנות שלו נמוכה והוא מטופל אצל קלינאית תקשורת, ששמה לב גם לקושי מורפולוגי המתבטא בהטיות, התאמות וטעויות תחביריות, וזאת לצד שפה עשירה.

הוא אובחן במכון להתפתחות הילד בריפוי ועיסוק והיא גילתה קושי בהתארגנות למשימה. וכמו כן רף תסכול נמוך לחוסר הצלחה (מצמוצים ותנועתיות יתר)

באבחון פיסיותרפיה התגלתה חולשה בחגורת הכתפיים, היפוטוניה וקושי בהתארגנות.

האם הדברים קשורים?

האם כדאי לטפל בנוסף לקלינאית בדבר מה נוסף?

האם כדאי לפנות לשיטת אלבאום או רמי כץ בשלב כזה?

באחת השיחות עלתה אפשרות לדיספרקסיה אולם הקלינאית לא לגמרי הסכימה עם זה.

האם בגיל כל כך צעיר ניתן לאבחן ליקויי למידה?

אני מרגישה די לבד מול כל גורם בנפרד.....

אשמח להכוונה

שרית

הוספת תגובה

• קשיים בגיל צעיר ולקויות למידה

שמאי כרכום
    19/09/2009

שלום שירת,

מדבריך אני לומד שעברתם לא מעט אבחונים. אחד היתרונות הבולטים והברורים של המכון להתפתחות הילד על פני טיפולים ואבחונים במקומות אחרים היא ההסתכלות הכוללת והתווית תוכנית טיפול בהתייעצות של כל הגורמים המאבחנים ומעקב של רופא/ה התפתחותית.
    לכן, נראה לי נכון יותר להציע לך לפנות בחזרה אל צוות המכון ולבקש לשמוע מהם מהי ההתוויה הטיפולית שנראת להם הנכונה ביותר. כלומר, במה לטפל קודם, כמה ואפילו היכן. במידה והצוות הטיפולי חלוק בדעותיו, על הרופא/ה ההתפתחותי לקבל החלטה ולהמליץ על קו עבודה ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון
    לינויי
    09/09/2009

האם חוות דעת פסיכולוגית ואיחבון דיקטטי הוא אותו הדבר ?
    ומה ההבדל בין השניים ?

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון

הוספת תגובה

• חוות\דעת ואבחון

יעל שפירא
    12/09/2009

לינוי שלום,
    חוות דעת פסיכולוגית נכתבת על ידי פסיכולוג, ויכולה להתבסס על אבחו פסיכולוגי או פסיכו-דידקטי, או הערכה בלבד. חוות הדעת משקפת בדרך כלל את יכולותיו של הנבדק ומצבו הרגשי, בהתאם לכלים עליהם היא מבוססת.
    אבחון דידקטי נערך על ידי מאבחן דידקטי, שאינו פסיכולוג, ומתייחסת לתפקודי למידה בלבד.
    שני המסמכים משמשים לדברים שונים, כך שאם תפרטי את הסיבה לשאלתך אוכל להרחיב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרכבה על שאלתי .

לינויי
    12/09/2009

ביקשו ממני מהבית ספר עם יש לי אבחון כדי לראות אם מגיע לי הקלות ,ומה מצב הלמידה שלי ,
    בכיתה ח' עשיתי ולא רשום שזה אבחון רשום "חוות דעת פסיכולוגית"שנערכה ע"י הפסיכולוגית של בית ספר .רשום שם דברים שהיו נכונים לכיתה ח' ולא להיום כיתה י' ,וחלק מהדברים זה שיכול להיות שיש לי לקויי למידה בגלל המצב הרגשי שלי שהיה אז וגם לייקוים בדיבור נכון לכיתה ח' .
    ועכשיו המצב שלי ממש לא דומה למצב של אז ואני לא רוצה להביא לבית ספר את החוות דעת הזאת כי זה ממש לא נכון לעכשיו .אז מה אני אמורה להגיד לבית ספר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון חוות דעת

יעל שפירא
    13/09/2009

נראה לי שבשלב ראשון מומלץ לפנות לאותה פסיכולוגית ולברר אתה האם חוות הדעת שלה מבוססת על כלים שיכולים לתת לך התאמות. יתכן ותוכל לעשות הערכה של מצבך כיום ולעדכן את מה שנכתב בכתה ח'. במידה ולא, ככל הנראה תצטרכי לפנות לאבחון כדי לבחון מהם קשייך והאם מגיעות לך התאמות. מומלץ על אבחון פסיכודידקטי, הנערך על ידי פסיכולוג חינוכי, כיון שיש התאמות שלא ניתן לקבל רק על סמך אבחון דידקטי. לייעוץ נוסף אני מקוה שתוכלי להיעזר ביועצת או בפסיכולוגית של ביה"ס שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8
    ענת
    06/09/2009

יש לי ילד בן 8 הוא בכיתה ג' עכשיו הבעיה שלו שהוא מכור לטליווזיה ולמחשב הוא יכול לשבת שעות מול טליויזיה בכל פעם שאני מדברת איתו הוא טוען שאין לו משהו אחר לעשות איך אפשר לעשות לו גמילה מטליויזיה ומחשב וגם כן הוא ילד שלא הולך לישון מוקדם אפילו אם הוא נכנס לחדר ב 20:00 או ב 21:00 הוא לא מצליח לישון לפני 23:00 או 24:00 הוא טוען שהוא לא יכול לישון למי אפשר לפנות לשם אבחון או בדיקות לציין שהוא נחשב לילד מצויין עם ציונים מאד טובים אפילו המורה שלו אומרת שהוא ילד גאון

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8

הוספת תגובה

• התמכרות לטלוויזיה.

שמאי כרכום
    06/09/2009

שלום ענת,

להתמכרות לטלוויזיה ולקושי להרדם יכולות להיות מספר סיבות.
    בכל מקרה, נראה לי נכון להציע לך לפנות לשירות הפסיכולוגי החינוכי של מקום מגורייך כדי להסתייע בפסיכולוג/ית החינוכיים ולחבר בין המידע שיש על בנך בבית הספר אל תפקודו בבית ואולי אף בשעת תצפית בכיתה. במידת הצורך יוכלו בשפ"ח לסייע לכם גם באבחון וגם בהדרכת הורים. הפנייה אליהם יכולה להיות ישירה או דרך יועצת בית הספר והשירות ניתן בחינם.
    אפשרות שניה היא לפנות ליעוץ ולהדרכת הורים בנושא באופן פרטי. במידה ודרושים לך פרטים נוספים נשמח לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה שלי?
    ענת
    06/09/2009

אני עכשיו בת 34 חלומי היה ועדיין ללמוד אבל הבעייה שלי היא מתמטיקה מאז שהייתי בב"ס היה לי
    בעייה עם החומר שנלמד אפשר להגיד שכבר מכיתה י כבר אני לא מבינה כלום בחומר הנלמד בשבילי המורה לא מדבר אליי החומר למרות שאני מתאמצת להבין כלום לא מובן ואפילו אם אני מבינה במקצת אחרי כמה דקות אני שוכחת מהכל ישבתי עכשיו מול תרגילים שנותנים במבחני פסיכומטרי וקראתי הסברים איך פותרים שאלות דברים פשוטים הבנתי אבל שהתחיל החומר הקשה כבר אני לא בעניינים לציין שבמקצועות כמו אנגלית עברית ערבית אני בסדר גמור האם אני צריכה אבחון ?או שלוותר על לימודים וזהו

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה שלי?

הוספת תגובה

• דיסקלקוליה

שמאי כרכום
    06/09/2009

שלום ענת,

מתוך התיאור הקצר שהבאת ייתכן ויש לך דיסקלקוליה - לקות למידה חשבונית. לכך נוספו לאורך השנים חוויות למידה מתסכלות וחוויה של חוסר הצלחה.
    אני מסיק מדבריך שאת לומדת לפסיכומטרי בכדי להתחיל בלימודים גבוהים. ראשית כל, באמת כל הכבוד לך! במידה ואת מעוניינת ביכולתך לבדוק עם הרשות לבחינות ולהערכה בנוגע למקומות המוכרים מצידם לאבחון של לקויות למידה.
    רק לאחר בירור זה (כי לא כל המקומות מוכרים ומקובלים על הרשות ללמודים גבוהים), יהיה כדאי לפנות למקומות הרלוונטים לברר על עלויות ולגשת לאבחון. במידה ואת אכן דיסקלקולית הרי שאת זכאית לתנאי היבחנות ספציפיים גם בבחינה הפסיכומטרית וגם בלימודים עצמם.

הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה