מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפנייה למומחים בתחום של בעיות זיכרוסטודנטית31/12/2009
שלום
הסיפור שלי הוא קצת ארוך.. אבל בקצרה, אני סטודנטית לרפואה, זה חלום חיי. אני לומדת בחול כי בארץ היה לי קשה מידי. גם פה קשה לי, והתמודדתי עם דברים שלא התמודדתי לפני. סיימתי את השנה הראשונה לא בהצלחה, במילים יפות.. כרגע אני בארץ, מחפשת למי לפנות בנושא בעיית זיכרון ואיבחון. התחלתי באיבחון. וחשבתי במקביל לחפש קורס על טיפול בבעיות זיכרון. אני באמת חושבת שאני מסוגלת ויודעת שאפשר לטפל בבעייה. אולי זה לא מדד, אבל יש לי בגרות מלאה, לא מעולה אבל סיימתי תיכון. תמיד היה לי קשה ללמוד ובעיקר להתמודד עם חומר חדש.
אשמח להפנייה למומחים בתחום, אולי לעבור איבחון נוסף, אני יודעת שזה לא מקובל, אך כיוון שאני כרגע בארץ.. ואני רוצה לנסות לפתור כמה שיותר מהר את הבעיה שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי זיכרון
שמאי כרכום31/12/2009שלום לך,
ראשית כל, ברצוני להביע הערכה רבה על מאמציך לממש את עצמך.
ולשאלתך, קשיים בזיכרון יכולים לנבוע ממספר סיבות: החל במבנה נוירולוגי שונה של המוח הגורם לתפקודי זיכרון ספציפיים להיות לקויים, קשיי קשב וריכוז (הקשורים לפגיעה/שונות באונה הפרונטאלית), קשיים רגשיים (הגורמים לקשיי קידוד, למשל) וכיו"ב.
בנוסף לכך, חשוב לדעת כי הזיכרון נחלק למספר שלבים:
1. זיכרון העבודה - של חלקיי השנייה - מטרת שלב זה היא 'להחליט' האם המידע רלוונטי ויש להתייחס אליו.
2. שלב הקליטה - למשל שמיעת משפט.
3. שלב האחסון - תחת איזה קטגוריה ('מגירה') יש להכניס את המידע החדש.
4. שלב השליפה - למשל, בזמן מבחן, להצליח להוציא את המידע הרלוונטי מהמגירה הרלוונטית.
מטרת האבחון שהתחלת בו היא לבדוק בין השאר באילו שלבים יש לך קושי ואז להציע לך אסטרטגיות של קידוד, אחסון או שליפה בכדי לייעל את הזיכרון שלך.
מטרה נוספת של האבחון היא לבדוק חשד של קשיי קשב וריכוז הגורמים לכך שכל אחד מהשלבים שציינתי יהיו לא יעילים.
מדבריך, לא הצלחתי להבין האם סיימת את האבחון או מדוע את רוצה לגשת לאבחון נוסף.
באשר לקורס לטיפול בבעיות זיכרון - כל מורה להוראה מתקנת יכולה לסייע לך בכך. לכן, תוכלי אפילו לפנות אל יועצת בית הספר בו למדת ולשאול להמלצתה על מורת הוראה מתקנת או לגשת אל אחד ממכוני ההוראה המתקנת הפרטיים. צר לי, אך באתר הנוכחי איננו נוהגים להמליץ על אדם זה או אחר או על מכון זה או אחר.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סטודנטית31/12/2009תודה על התגובה המהירה!
באבחון אמרו לי שאין לי בעיית קשב, אלא סוג של בעיית זיכרון. התחלתי בטיפול מקביל פסיכולוג פסיכיאטר. מהפסיכולוג חזרתי כל פעם מעורערת , לא הצלחתי להירדם, חזרנו לילדות ולכל מיני דברים ישנים, והקצבנו מספר מוגבל של פגישות בשל הגבלת הזמן שלי, והרגשתי שאני לא מגיעה איתה למשהו קונקרטי, אז עצרתי את זה. והפסיכיאטר, היה לא זמין עבורי לשאלות ולהתבלטויות על חוסר ההתקדמות.
אני יודעת שלא מפרסמים בפורומים שמות, אבל אולי כן שמות של מכונים שמסבסדים לסטודנטים טיפולים, כי , אמנם זה אל שיקול מרכזי, אבל העלויות בתחום הזה.. אני גם עובדת כרגע בארץ כי ההורים שלי, עם כל הרצון הטוב שלהם, מרגישה רע עם זה. הם אומרים שזה לא משנה אבל אני רואה איך הם מתנהגים וזה מקשה עלי קצת.
שוב תודה,
ואם יש מידע לגבי מרכזים מסובסדים לסטודנטים אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סטודנטית31/12/2009תודה על התגובה המהירה!
באבחון אמרו לי שאין לי בעיית קשב, אלא סוג של בעיית זיכרון. התחלתי בטיפול מקביל פסיכולוג פסיכיאטר. מהפסיכולוג חזרתי כל פעם מעורערת , לא הצלחתי להירדם, חזרנו לילדות ולכל מיני דברים ישנים, והקצבנו מספר מוגבל של פגישות בשל הגבלת הזמן שלי, והרגשתי שאני לא מגיעה איתה למשהו קונקרטי, אז עצרתי את זה. והפסיכיאטר, היה לא זמין עבורי לשאלות ולהתבלטויות על חוסר ההתקדמות.
אני יודעת שלא מפרסמים בפורומים שמות, אבל אולי כן שמות של מכונים שמסבסדים לסטודנטים טיפולים, כי , אמנם זה אל שיקול מרכזי, אבל העלויות בתחום הזה.. אני גם עובדת כרגע בארץ כי ההורים שלי, עם כל הרצון הטוב שלהם, מרגישה רע עם זה. הם אומרים שזה לא משנה אבל אני רואה איך הם מתנהגים וזה מקשה עלי קצת.
שוב תודה,
ואם יש מידע לגבי מרכזים מסובסדים לסטודנטים אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם בעית לקוי למידהאורית29/12/2009
שלום רב,
בני בן ה- 7 לומד בכתה א ואובחן כלקוי למידה ADHD. הוא מטופל ע"י מורה מתקנת פעמיים בשבוע וטיפול בפסיכותרפיה . בשנה שעברה ובשנים קודמות היה בטיפול הידרותרפיה ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת.
המורה אומרת שיש לו פער של שנה וקשה יהיה להדביק אותו עד סוף השנה וממליצה להשאירו שנה נוספת בכתה א.
אני מרגישה שכשאני יושבת איתו (מס. דקות ביום כי הוא לא משתף פעולה) הוא ממש לא קולט וחוזרת על כל דבר מספר רב של פעמים וזה ממש מתסכל.
אני ממש מיואשת על עצם המחשבה להשאירו שנה נוספת בכתה א'(הוא נשאר שנה נוספת בגן חובה)
ואיך אני עוזרת לו בכל זאת?
ד.א. הוא מטופל גם בריטלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת תלמיד לקוי למידה לשנה נוספת
שמאי כרכום30/12/2009שלום,
בתיאור שלך ציינת כי בנך מקבל / קיבל טיפולים רבים וכי הוא נשאר לשנה נוספת בגן חובה. בדבריך גם עולה כי גם את וגם המורה חוות דבר דומה מול קשייו של בנך. שתיכן מרגישות כי הוא מתקשה מאוד וכי התקדמותו איטית. זאת ועוד, ציינת כי המחשבה על השארתו לשנה נוספת בכיתה א' מייאשת אותך.
לכן, נראה לי נכון לבקש פגישה של כלל הצוות החינוכי של בית הספר (מחנכת, יועצת, פסיכולוג/ית חינוכיים). כיום כמעט ולא מקובל להשאיר ילד לשנה נוספת בכיתה א', מה עוד שהמלצה שכזו בד"כ ניתנת בהמשך השנה ולא 4 חודשים לאחר תחילת השנה. ההמלצה להשארות לשנה נוספת מתקבלת על ידי צוות חינוכי בעיקר כאשר זמן נוסף יכול לסייע ולהביא לבשלות שקודם לכן לא התרחשה. במקרים של לקות למידה, הישארות איננה ההמלצה על פי רוב, מאחר ולקויות למידה אינן 'נעלמות' עם הגדילה. זאת ועוד, הטיפולים הרבים שבנך קיבל מראים כי ככל הנראה אכן מדובר בלקות ולא בפערי למידה שניתן לצמצם עם הזמן. ייתכן ובפגישה זו תועלה האפשרות לשקול את הצורך במסגרת חינוכית חלופית אשר תהיה מתאימה יותר לצרכיו - למשל כיתה קטנה לבעלי לקויות למידה.
נראה לי נכון להציע לך לקרוא וללמוד על נושא קשיי הקשב ולקויות למידה. אחד הספרים המומלצים הוא ספרה של רונית פלוטניק - 'לגדול אחרת'. ספר שני מומלץ מאוד הוא ספרה של עירית חגי - 'ילד שלי מיוחד'. שני ספרים אילו מתייחסים גם אל הנושא של מה זה להיות הורה לילד ל.קוי למידה וגם אל הנושאים הרחבים יותר פרט לנושא הלמידה בבית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון פסיכודידקטימרגלית24/12/2009
שלום.
בגיל 5 בגלל בעיה בהיגוי בקרנו אצל קלינאית תקשורת שאיבחנה קשיים בשליפה (ההיגוי לו הטריד אותה)
היום הילדה בכיתה ג' וישנם קשיים בהבנת הוראות , בקריאה ( קריאה של שני עמודים מעייפת אותה)
במתמטיקה. מגיל גן יש גם קשיים חברתיים. במהלך כיתה א' ו ב' היא קיבלה באופן פרטי ,אחת לשבוע, סיוע על ידי הוראה מתקנת. השנה, לאור החומר הרב הנילמד והדרישה "קפצה מדרגה" הרגשנו כי יש צורך בעזרה נוספת. עדכנו את המורה והיא המליצה לנו לערוך איבחון פסיכודידקטי ובהתאם תקבל עזרה בבית הספר.
רציתי לשאול לגבי המבחן, משרד החינוך, כי שמעתי דעות לכאן ולכאן.
אודה אם תוכלי " לעשות לי סדר" כי אני מבולבלת
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכו-דידקטי
שמאי כרכום27/12/2009שלום,
את מעלה בעצם שתי שאלות:
1. מהו אבחון פסיכו-דידקטי?
2. למה הוא משמש?
אבחון פסיכו-דידקטי הוא אבחון פסיכולוגי בנוסף לאבחון דידקטי. בחלק הראשון נבדקת רמת האינטליגנציה של בתך כמו גם היבטים רגשיים בתפקודה הלימודי והכללי. חלק זה נדרש בכדי לראות שבתך אכן מתאימה לרמת כיתה רגילה וכי אין בעיות קוגניטיביות או רגשיות המונעות ומפריעות ללמידה התקינה.
החלק השני, הוא החלק הדידקטי, נועד לשתי מטרות: הראשונה היא למיפוי של יכולות הקריאה, הכתיבה והחשבון של בתך. בתוך כל אחד מההיבטים הללו ישנם תתי היבטים שלא כאן המקום להכינס אליהם, אך הם נבדקים בדורה קפדנית במהלך האבחון. החלק השני נוגע למנגנונים האחראים על תפקודים אליו. המטרה היא למפות / למצוא מהם נקודות החוזק ומהם נקודות החולשה ביכולות הלמידה של בתך בכדי שיהיה ניתן לבנות עבורה תוכנית למידה אישית וספציפית.
מדבריך אני מבין כי בתך עברה ועדת שילוב וכי בכיתה ג' עומד להסתיים התוקף של ועדה זו. האבחון הפסיכודידקטי ישרת גם מטרה זו.
חשוב לדעת כי אבחון פסיכו-דידקטי אינו מהווה חלק מסל השירותים של השירות הפסיכולוגי-החינוכי (שפ"ח) של מקום מגוריכם. יחד עם זאת, ישנם ערים ומקומות שבהן ניתן לעשות אבחון מקיף זה דרך השירות הפסיכולוגי המשלים (שפ"מ) בצורה מסובסדת ומוזולת יותר מאשר לפנות אבחון זה באופן פרטי לגמרי. עליך לשאול את היועצת או את הפסיכולוגית של בית הספר בנוגע לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי לקויי למידה בפתוחהדורית23/12/2009
שלום אני מתחילה ללמוד באונ' הפתוחה מדעי החברה והרוח בהדגשת ליקויי למידה ורציתי לישאול
מה הם האופציות להתמחות או לימודים לאחר תואר כזה בישביל לעסוק במיקצוע ?האם לימודים בפתוחה הם מספיקים להמשך בתחום או שעלי לפנות למוסד אחר?
תודה מראש דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוק בהוראה מתקנת ובאבחון
שמאי כרכום27/12/2009שלום לדורית,
אינני בטוח אם תשובתי נכונה לגמרי.
למיטב ידיעתי באוניברסיטת חיפה נהוג כי אבחון והערכה של לקויות למידה ניתן לעשות רק לאחר לימודים מתקדמים בתחום זה (תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית או תואר שני בלקויות למידה). אינני יודע אם גם בשאר המקומות מקפידים על דרישות גבוהות אלו.
למיטב ידיעתי, במחלקת החינוך של עיריית תל-אביב-יפו הונהג נוהל לפי כל מי שהיא מורה לחינוך מיוחד או להוראה מתקנת חייבת לעבור השתלמויות ולימודים נוספים בתחום אבחון והערכה של לקויות למידה. כלומר - בחלק ממקומות העבודה יש כיום דרישה ללימודים מתקדמים בתחום זה.
עליך לשאול את מקומות העבודה בהם תרצי לעבוד מהן דרישותהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסית על לקוי למידהנעה22/12/2009
אם לילד יש בעיה, יש לו בעיה ברכישת השפה, קריאה וכתיבה, והוא מקבל סיוע פרטני מבית הספר. אך עדיין לא חלה שום התקדמות, ומטופל גם על ידי קלינאית תקשורת.
הוא נחשב כלקוי למידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרת לקות
יעל שפירא27/12/2009לצורך הגדרת לקות למידה נדרש אבחון.
באופן פורמלי, תלמיד מוגדר כלקוי למידה כאשר יש לו פוטנציאל תקין וכאשר נמצא פער של שנתיים בין תפקודו הלימודי ובין המצופה מתלמיד בן גילו. לפיכך, לא מקובל להגדיר ילד כלקוי למידה לפני סוף כיתה ב' ו/או לפני שנערכה התערבות משמעותית, כגון הוראה מתקנת אשר תרומתה לא היתה משמעותית לשיפור התפקוד.
מומלץ כי תתייעצי עם הצוות הטיפולי-חינוכי של ביה"ס (מחנכת, יועצת, פסיכולוג ומורת שילוב) לגבי הצורך בפנייה לאבחון, לא רק כדי לאבחן האם הוא לקוי, אלא בעיקר כדי למקד את הקושי ולעזור בתכנון הסיוע הנדרש עבורו.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ללקויי למידה מבוגריםאינה21/12/2009
אני מחפשת אימון ללקויי למידה ולא מוצאת את הידיים והרגליים בין כל האתרים של המכונים והמאמנים השונים באינטרנט, לכל אחד שיטה ותאוריה משלו, ואי אפשר להבדיל בין הרציניים לבין מאמני הניו אייג' למיניהם...
למישהו יש עצה או המלצה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא מתאים
אינה29/12/2009מה אם הבעיה שלי היא לא בקריאה וכתיבה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!משה16/12/2009
שלום למומחים בפורום אני סטודנט לקויי למידה (עברתי איבחון מת"ל) בן 26 שלא מוצא את עצמו אם זה מבחינת לימודים שאני מתקשה מאוד (אני לומד תואר שהוא ללא מתמטיקה), ואם זה מבחינת עבודה שעד היום אני עובד בעבודות זמניות ולא מצליח למצוא משהו קבוע ויציב לטווח ארוך. לפני
מספר חודשים פניתי למכון להכוונה תעסוקתית שבו הציעו לי ללמוד קורס מקצועי שדרכו אוחל להשתלב בעבודה אך זה לא עזר כי לא מצאתי כיוון לקורס כזה ולעבודה בכלל.
כך שבקיצור אני לא מוצא את עצמי ואני חייב עזרה/הכוונה מה לעשות כי אני כבר מיואש.בתודה! משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוון לימודי והכוון תעסוקתי
שמאי כרכום17/12/2009שלום למשה,
צר לי על הקשיים שאתה עובר בלימודיך ובמציאת תחום עבודה שבו תוכל לממש את עצמך ואת יכולותיך.
אינני יכול, ואני סבור שגם יעל לא תוכל, לסייע לך מבלי לראות את ממצאי אבחון מת"ל ומבלי לראות את ממצאי ההכוונה התעסוקתית. לאינטרנט עם כל היתרונות יש את החסרונות של היעדר ספציפיות. לשם כך עליך לפנות לפגישה עם יועץ תעסוקתי או ארגוני ולאור האבחונים והערכות שנעשו לך לאתר ולהגדיר את התחומים הרלוונטים עבורך. באופן דומה, רק לאחר הבנת קשיי הלמידה שיש לך יהיה ניתן לסייע לך לבנות תוכנית למידה יעילה יותר.
אולי כדאי שתפנה אל מדור היעוץ במקום בו אתה לומד. אני סבור שתמצא שם אני מקצוע שיוכלו לסייע לך באופן פרטני וספציפי יותר מאשר ניתן לעשות באמצעות האינטרנט וללא היכרות אישית בסיסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיחה!
משה18/12/2009קודם כל אני רוצה להודות לך על התגובה המהירה, אני מבין שקשה לקבוע דברים בלי לראות את האבחון ועוד דברים נוספים, אבל בכל זאת אני ישמח אם אתה או יעל תוכלו לתת לי המלצה על
יועץ תעסוקתי, אירגוני, או מישהו אחר שאתם מכירים שיוכל לעזור לי כי פשוט כמו שכתבתי ההייתי כבר ביעוץ תעסוקתי במכון לייעוץ שמתמחה גם בלקויות למידה ושילמתי להם בדרך לא דרך על 3-4 פגישות שלבסוף לא כל כך עזרו לי, כך שאני לא רוצה לזרוק עוד הפעם כסף שאין לי על מכונים לייעוץ שלוקחים הרבה כסף שאני לא יודע אם הם יוכלו בכלל לעזור לי.
אשמח להמשך תגובה ותודה מראש!!! משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע אבחון מת"לעומר15/12/2009
שלום אני בן 22 סטודנט שנה א' למתמטיקה.
מגיל צעיר, אני סובל מבעיות של כתיב. כבר בשלבים המוקמים של בית ספר היה לי קושי רב בהבעה בכתב. הכתב שלי היה בילתי קריא בעליל ומרובה בשגיאות כתיב. נשלחתי למרפאה בעיסוק על מנת שתעזור לי להשתפר. בכיתה ז' נשלחתי לעשות איבחון מקיף אצל פסיכולוגית. בתוצאות האבחון בולטת סוגיית הכתב הלא קריא. וכן ההבדל הגדול בין התבטאות בע"פ ברמה גבוה לעומת התבטאות בכתב..
כמו כן גם אבי ואחי סובלים מבעיות דומות.
היא המליצה על הארחת זמן וכו'.. את הבגריות עשיתי בע"פ ובעזרת תוספת זמן. כמו כן היו לי ציונים גבוהים יחסית. במהלך התיכון לא הצלחתי להעתיק מהלוח כלל, ושכן הצלחתי בדרך כלל אחר כך לא ההייתי מסוגל להבין מה רשמתי. עם השנים הכתב שלי השתפר קימעה ושגיאות הכתיב התמעטו אך, עדיין אני מרגיש נטל כבד שאני כותב. מלחתחילה באוניברסיטה ניסתי לרשום סיכומים אבל, בזמן שהעתקתי שורה המרצה כבר סיים לכתוב לוח שלם. כשאני מגיש עבודות אני בדרך כלל משקיע מאוד בכתב והעבודות יוצאות קריאות. אני מרגיש שהכתיבה מהווה בשבילי נטל בעוד שלאחרים היא כלי. פניתי למרכזת של לקויות הלמידה בקמפוס. בעבקות כך שהאבחון שלי נעשה לפני הרבה שנים, היא החליטה לשלוח אותי לאבחון נוסף. היא התלבטה בין אבחון כתיב למשהו אחר.. בכל אופן כעת היא החליטה לשלוח אותי לאבחון מת"ל. בררתי על האבחון הזה וכן התיעצתי עם אחותי (מרפאה בעיסוק). וקיבלתי עליו חוות דעת רעות מאוד. מעבר לכך שהוא ממוחשב, הוא נעשה על ידי המרכז לבחינות והערכה, וכן מחירו היקר. ניראה לי שהוא פשוט לא מתאים לבעיה כמו שלי.. אני מעוניין לשמוע חוות דעת מקצועית.
על כל פנים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכודדקטי ואבחון מת"ל
שמאי כרכום16/12/2009שלום,
עד כמה שידוע לי מת"ל הינו אבחון ממוחשב שפותח בשיתוף המרכז הארצי לבחינות והערכה לאבחון לקויות למידה לצורך קבלת התאמות בהשכלה גבוהה. אבחון זה אינו כולל אבחון פסיכולוגי, אשר נדרש על ידי משרד החינוך לצורך מתן התאמות מרמה 3 (מותאם ובעל פה) הנדרש לצורך התאמות בבחינות הבגרות. מאחר ואתה לומד לימודים גבוהים כדאי שתברר עם מרכזת לקויות הלמידה בקמפוס האם בהמשך יהיה צורך בהשלמה של אבחון פסיכולוגי. אם כן, ייתכן ויהיה נכון לפנות מראש לאבחון פסיכו-דידקטי בכדי לצמצם את העלויות. במידה וכך, שאל את מרכזת הנושא מהם או מהם המקומות ובעלי המקצוע המורכים מבחינתם לעשות זאת.
בנוגע לעלויות - עלויות של אבחון הן יקרות מכמה סיבות. הראשונה היא שעת העבודה של המאבחן, השניה היא הכלים בהם הוא משתמש ואשר התיקנון והנורמליזציה שלהם היו ממושכים.
בנוגע לקשיים שתיארת - קשיי הכתיבה והעתקה נכללים לרוב תחת ההגדרה של לקות בכתיבה. לא ברור לי האם ישנו רק חלק גראפי בקשייך (המכונה לעיתים דיסגרפיה), או שישנו גם קושי בתפישה חזותית, או קושי שפתי (פונולוגי). בנוסף לעיתים במקביל לכך ישנם גם קשיי קשב וריכוז (ADD). הן האבחון הממוחשב והן אבחון פסיכודדקטי יוכלו לענות על שאלות אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמצאת באותה סירה בידיוק
איילת18/02/2010כרגע אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה,(גם מתמטיקה)ומקבלת 50% זמן על פי איבחון שעשיתי ב5 שנים האחרונות.
רציתי לעבור שנה הבאה לאוניברסיטה רגילה ונתקלתי באותה בעייה.
גם הליך האיבחון באוניברסיטאות מתחיל רק אחרי שהתחלת לילמוד שם ולוקח חודשיים ׁ(לפחות בבן גוריון) והם רושמים שהם לא חייבים לקבל את המלצות האיבחון,
במידה ואתה מוצא מידע נוסף אשמח עם תוכל ליצור עימי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב?רוית14/12/2009
מאז ומעולם היו לי קוצים והייתי חסרת סבלנות
את התואר הראשון שרדתי אך בקושי
בתואר השני אני מרגישה שאני לא מסוגלת לשבת בהרצאות
וכשאני לומדת בבית אני עושה הפסקות כל חצי שעה במממוצע, גם כשאני לא עייפה או רעבה
במקביל, כשאני קוראת אני שומעת הכל, ממש כל דבר שקורא בסביביתי.
מעולם לא אובחנתי ומעולם לא טופלתי בהפרעת קשב
האם יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב במבוגרים
יעל שפירא14/12/2009רוית שלום,
קודם כל, חלק ממה שיש לעשות את כבר עושה ביוזמתך, כגון חלוקת הלימודים למנות קטנות, ולקיחת הפסקות להתרעננות. חשוב גם לחשוב על יצירת סביבת לימודים מופחתת גירויים, כיון שאת לטענתך מוסחת מאד מרעשים, למשל על ידי הרכבת אוזניות, למידה בחדר סגור שאינו פונה לרחוב, למידה בשעות מסוימות, וכדומה.
נשמע שיש מקום לשקול אבחון מסודר, על ידי נוירולוג, על מנת לבדוק האם אכן מדובר בהפרעת קשב, ולבחון אפשרות של היעזרות בטיפול תרופתי, כגון ריטלין. נשמע שאת עושה מאמצים אדירים על מנת ללמוד, ומפנה את רוב המשאבים שלך לעצם היכולת להתרכז במקום לחומר הנלמד, וחבל..
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון קשב וריכוזשלמה07/12/2009
שלום רב,
אני בן למעלה מ-40 אב לילדים עם בעיות קשב וריכוז.
לאחרונה החילותי לשים לב שאני ברמה כזו או אחרת עונה להגדרות של בעיית קשב (אל תשאלו למה נזכרתי רק עכשיו)בכל אופן,שאלתי האם יש טעם לבצע איבחון בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב למבוגרים
יעל שפירא08/12/2009שלמה שלום,
פעמים רבות הורים מגלים דרך ילדיהם קשיים ולקויות שאף הם סבלו מהם. לדעתי יש טעם לבצע אבחון כעת במידה ויש לך קשיים בתפקוד היום-יומי שאתה מעוניין לטפל בהם באמצעות טיפול תרופתי. במידה ולא, לא ברור שיש סיבה לפנות כרגע לאבחון. בכל מקרה תוכל להיעזר באיש מקצוע מתאים - פסיכולוג או מאמן אישי - על מנת לעבוד על טכניקות התמודדות עם נושאים אשר מפריעים לך ואתה מעוניין לשפר, כמו למשל עמידה בזמנים, התארגנות וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלוםקספר05/12/2009
קוראים לי יעל ,ואני מאובחנת כליקויית למידה מכיתה ב .
היום אני בת 30 .
כול החיים סבלתי מאוד מאוד , מהיותי ליקויית למידה , הן מבחינה לימודית והן בחינה חברתית נפשית.
היום אני לומדת באוניברסיטה , שצורת הלמידה בה, מאוד קשה .
צריך ללמוד לבד את רוב החומר ,ולהגיש עבודות כול שבועיים .אבל אני מקבלת מהם תמיכה מאוד גדולה , גם אפשרות לקבל הדרכת למידה כול סימסטר, גם המון הקלות , כמו תוספת זמן , חדר נפרד וכו.
לאחרונה גיליתי על עצמי ,שיותר קל לי להיבחן בעל פה , ושהבעיה העיקרית היא, כשאני צריכה לשפוך אתהחומר דף, אני מתקשה לבטא את עצמי ,להוציא את החומר מן הזיכרון ,וברוב המקרים זה אפילו לא כרוך בזיכרון, אלה בהבנה, ובהפנמה של החומר.
אני יכולה לספר לימשהו , בעל פה מה למדתנו בשיעור , אבל בכתב זה יוצא לי באלגאן.
לכן כול המבחנים שלי הם עם ציונים ממש ממש נמוכים .
אני כבר לא יודעת מה לחשוב , אולי אני פשוט מטומטמת, יש המון סטודנטים שלומדים איתי ,עם לקיות למידה אבל עם תמיכה של האוניברסיטה, הם מצליחים לקבל ציונים די טובים, ואפילו גבוהים.
אופ אני מרגישה מטומטמת
האוניברסיטה , לא רוצה לתת לילעשות, מבחנים בעל פה.
דבר שני שגורם לי להרגיש מטומטמת הוא, שיש לי דיסקלקוליה , ושאני לא יכוה לקרוא מספרים.
זאת אומרת אם נניח , אני רוצה לבדוק , כמה יש לי בעובר ושב, אני לא יודעת אם יש לי עשרים אלף ,מאתיים ושנונה או אלפיים עשרים ושמונה
תודה על כול תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה באוניברסיטה
שמאי כרכום05/12/2009שלום ליעל,
צר לי לשמוע על הקשיים שאת עוברת ועל כך שהאוניברסיטה אינה באה לקראתך.
הדבר הראשון שאני רוצה להגיד לך הוא - שאין סיכוי שאת 'מטומטמת'. עצם העובדה שהגעת ללימודים באוניברסיטה מראה זאת. הדימוי שאני נותן להורים לאחר שאבחנתי את ילד/תם הוא של ילד במרוץ 2000 מטר, שנמצא 10 או 20 מטר אחרי כולם ונדרש להגיע לאותם הספקים ותוצרים.
דבר שני שאני רוצה להדגיש הוא שהדברים שתארת נקראים אומנם 'לקויות-למידה' אך הכינוי הזה מטעה. הוא 'כאילו' אומר שהקשיים הללו קשורים רק לבית הספר או רק לאוניברסיטה. אולם, המבנה המוחי שיוצר את קשיי הלמידה בסביבה החינוכית גם גורם לקשיים בהבנה או בפעילות בסביבה החברתית והבן-אישית, כל זאת מבלי להזכיר את כדור השלג שנוצר לנוכח מצבי תסכול וחוסר-הצלחה שחוזרים שוב ושוב בחלק מהמקרים כאשר לא ניתנת הוראה מתקנת והתאמות.
ולבסוף, לא ברור לי כיצד האוניברסיטה אינה מכירה בקשייך. במידה והבאת להם אבחון פסיכו-דידקטי ממקור המוכר על ידם הם חייבים להתייחס להמלצות ולקביעות של המאבחן. במידה ויש לך קשיי קשב וריכוז, לקות שפתית ו/או דיסקלקוליה יש רשימה מרשימה של התאמות בדרכי ההבחנות שעליהם ליישם.
מקווה שהצלחתי לענות לך על כל שאלותיך.
במידה ולא, אנא צייני בקיצור את השאלות שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
קספר06/12/2009אכן לא הבנתי משהו.
לא הבנתי, את כוונתך בחלק השני. האם ממה שכתבתי, אפשר להבין שיש לי גם קשיים ביו חברתיים אישיים? למשל הבנת קודים חברתיים?או שזה קורה לכול אחד שיש לו בעיות של לקויות למידה בגלל המבנה המוחי?
סליחה אם שאלתי אןלי טיפשית. דרך אגב, אולי לא הסברתי את עצמי, בצורה מובנת, אבל האוניברסיטה נותנת לי 2, 3 הקלות אבל לא אלו שאני זקוקה להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לכיתה א'yardena29/11/2009
שלום רב,
בני שיהיה עוד כארבעה חודשים בן 6, אובחן ע"י נוירולוג (לפני כחודשיים) כלקוי למידה, בשנתיים האחרונות נמצא בגן שפתי בגלל עיכוב התפתחותי בדיבור.
הנוירולוג המליץ על שנה נוספת בגן השפתי,
צוות הגן שכולל את הגננת, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית הגן ומרפאה בעיסוק ממליצות על עלייה לכיתה א', כיתה קטנה. טוענות ששנה נוספת בגן לא תועיל.
מה לעשות? לפי איזו המלצה להחליט?
האם יש אבחון אחר שאפשר לעשות שיעזור לנו בהחלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לכיתה א' ולקויות למידה
שמאי כרכום30/11/2009שלום רב,
ההמלצה להשאר בגן (יהיה גן מיוחד או רגיל) מגיעה כאשר הקושיים נובעים מעיכוב התפתחותי אשר תוספת שנים בגן וטיפול מסייע יכולים להביא לכך שהפער ההתפתחותי יצטמצם או יסגר. לכן, גם כאשר ישנו קושי או לקות התפתחותית (ולא עיכוב), שהישארות לשנה נוספת לא תביא לשיפור או לצמצום שלו, ההמלצה המקובלת כיום היא להעלות לכיתה א', למרות קיומם של הקשיים. יחד עם זאת, יש מקום לשקול המשך השארות במסגרת החינוך המיוחד בכדי שבנך יוכל להמשיך ולקבל את שעות התגבור והסיוע הרבות שמסגרת חינוכית זו מעניקה לו.
במידה וברצונך לעשות זאת, ביכולתך לבקש מהפסיכולוג/ית של הגן לערוך לבנך אבחון בשלות. זה הוא חלק משהירותים שהצוות החינוכי אמור וצריך להעניק לכם. במיוחד לקראת העלייה לכיתה א' נעשים בגנים המיוחדים הערכות ואבחונים הרלוונטיים לכך. יחד עם זאת, ישנם מקרים שב הם הצוות החינוכי אינו רואה לנכון להמליץ על אבחון נוסף, בעיקר כאשר ישנו אבחון טרי אשר בתוקף (ההמלצה היה לערוך אבחון רק כל 3 שנים לכל הפחות). ובמידת הצורך לקיים רק הערכה ולא אבחון מקיף ושלם. כדאי שתשאלי את פסיכולוג/ית הגן באופן ישיר בנוגע לכך.
אפשרות נוספת היא לפנות לאבחון ולהערכה דרך קופת החולים שלכם במכון להתפתחות הילד. אבחון זה מסובסד על ידי חלק מקופות החולים. ולבסוף ביכולתך לפנות לאבחון באופן פרטי.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעיה היא בהבנת החומר לדעתיאסרף דליה24/11/2009
שלום
הילד שלי הוא תלמיד כיתה ח', כל השנים ישבתי איתו על שיעורי הבית והתכוננו ביחד למבחנים.
כרגע החומר נעשה קשה בשבילי והילד לא מסוגל ללמוד לבד למבחנים ולפעמים אני עדיין יושבת איתו עם שיעורי הבית ברוב המקצועות. הוא טוען כי אינו מבין את החומר הנלמד בכיתה וכשהמורה מסבירה לו שוב הוא אומר שהוא הבין כי לא נעים לו.
אני לא יודעת מה לעשות, אנא עיזרו לי כידי שאוכל לאבחן אצלו את הבעיה, יש לו זיכרון מדהים למבחנים הוא יכול ללמוד את כל החומר בעל פה, אבל אחרי שאנחנו עונים ביחד על כל השאלות למבחן. קשה לו לחשוב לבד והוא לא מצליח להבין את חומר ללא עזרה ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי למידה ולקויות למידה
שמאי כרכום30/11/2009שלום לדליה,
ככל שאנו גדלים ועולים בכיתות, כך הדרישות הלימודיות גדלות גם כן. לעיתים מעברים אלו בין כיתה לכיתה עשויים להראות, כתוצאה 'מהקפיצה' בדרישות הלימודיות, כי ישנו קושי לימודי או לקות למידה.
בכדי לחסוך בתסכול ובכאב נראה לי נכון להציע לכם לפנות לאבחון ולהערכה פסיכו-דידקטית. במידה וישנם קשיי למידה או לקויות למידה האבחון יוכל לתת תמונה מקיפה שלהם כמו גם להמליץ על דרכי הוראה מתקנת דרכים ללמידה לקראת מבחן ובמידת הצורך על התאמות בדרכי ההבחנות.
ביכולתך לפנות אל יועצת בית הספר ולקבל ממנה רשימה שסביר להניח כי יש לה של מקומות אבחון או גורמי אבחון ציבורייים ופרטיים עליהם היא יכולה להמליץ מנסיונה האישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ליקויי למידהמירי22/11/2009
שלום רב,
אני ובעלי סובלים שנינו מליקויי למידה. אני אמא לתינוק בן חצי שנה. רציתי לדעת האם זה ליקוי שהינו תורשתי? כמו כן, האם ניתן לאבחנו אצל תינוק בן חצי שנה (בננו)? במידה וכן, האם ניתן לטפל בו בגיל כה צעיר ואולי בכך
למזער את הנזקים?
בתודה,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכיב תורשתי בלקויות למידה
יעל שפירא22/11/2009מעין שלום
אכן יש עדויות לקיום מרכיב תורשתי בלקויות למידה, אולם אין בכך כדי לומר כי בוודאות יסבול ילדך מלקויות, או להעיד על חומרתן. בנוסף, לא ציינת מאלו לקויות אתם סובלים.
חשוב גם לזכור שפרט לאפשרות של לקויות, ילדך נולד גם עם זוג הורים בעלי מודעות ורגישות גבוהה, וככל הנראה גם כלים ודרכי התמודדות שיוכלו לסייע לו ולכם באם הוא אכן יאובחן כסובל מלקות. בשלב זה חשוב להקפיד על מעקב התפתחותי שגרתי ולטפל בקשיים, אם יתגלו כאלה, על פי הצורך.
חשוב להיות עם יד על הדופק לא רק לגבי קשיי הילד, אלא גם לגבי תגובתכם; הורים לקויי למידה עשויים להגיב מתוך הזדהות עמוקה עם ילדם ולעיתים נעזרים בייעוץ על מנת להבין את ילדם ולהגיב אליו באופן מדויק ומותאם.
מקוה שהתגובה תעזור, אם יש לך שאלות נקודתיות יותר אנא כתבי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנן12/11/2009
שלום רב,
האם יש קשר בין ליקויי למידה להפרעות שמיעה? האם יש מחקרים שבדקו את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שמיעה ולקויות למידה
יעל שפירא14/11/2009חנן שלום
פעמים רבות נמצא מתאם בין הפרעות בשמיעה ובין לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז.
הפרעות בשמיעה פוגעות על פי רוב בהתפתחות השפה, ובמודעות הפונולוגית, ולפיכך מתקשרות לקשיים ברכישת הקריאה. חומרת הקשיים תלויה בין היתר בחומרת הפגיעה בשמיעה ובשאלה האם הפגיעה היא מולדת או נרכשת, והאופן שבו הילד מתקשר עם סביבתו ומבין אותה (דיבור, קריאת שפתיים, שפת סימנים).
כמו כן, פגיעה בערוץ הקלט השמיעתי קשורה פעמים רבות לפגיעה ביכולת העיבוד הסדרתי, עיבוד של רצפים ולכן נמצאת מתואמת פעמים רבות עם הפרעות בקשב ובתפקודים הנשענים על עיבוד סדרתי.
אם יש לך שאלות ספציפיות יותר נשמח לנסות להשיב עליהן, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)